کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
احياي خودروييها در سايه كاهش نرخ دلار
در همین حال با کاهش بهای دلار در بازار تهران، قیمت محصولات فولادی و مواد پتروشیمی نیز در بازار آزاد رو به کاهش است. این امر موجب شده است نمادهای وابسته به این گروهها نیز دیروز در بورس با افت قیمت مواجه شوند که این شرایط در نهایت به ثبت افت 174واحدی شاخص کل منجر شد تا شاخص به سطح 31هزار و 96 واحد عقب نشینی کند.در بازار دیروز همچنین با افت ارزش دلار و همچنین شایعاتی در مورد احتمال عرضه بلوک بانک پارسیان متعلق به ایرانخودرو، سهام دو گروه خودرویی و تجهیزاتی با رشد تقاضا
مواجه شدند.
نمادهای «حفاری»، «رمپنا» و «فاذر» از گروه تجهیزات و «خودرو»، «خاور» و «سایپا» از گروه خودرو بیشترین خریدار را در بین هم گروهیهای خود دارا بودند. به نظر میرسد آرامش در بازار ارز و تسهیل در واردات مواد اولیه از یک سو و عدم رشد نمادهای فوق در چند ماه گذشته دلیل اصلی اقبال بازار به این نمادها باشد.
گروه صنعتی ایرانخودرو فروش برخی از محصولات خود را به صورت نقدی آغاز کرد.
به گزارش پرشین خودرو، بر این اساس سمند، پژو پارس و ۴۰۵ سه خودرویی است که ایران خودرو اقدام به فروش نقدی آنها کرده است.
دو مدل خودرو پارس با قیمتهای ۲۲۹ میلیون و ۷۰۴ هزار ریال و ۲۴۰ میلیون و ۹۲۴ هزار ریال، سمند سورن با قیمت ۲۵۱ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال و دو مدل خودرو پژو ۴۰۵ نیز با قیمتهای ۱۸۳ میلیون و ۴۱۴ هزار ریال و ۱۹۵میلیون و ۸۶۱ هزار ریال عرضه خواهند شد.
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: بدهی ایران خودرو به قطعه سازان به روز است و بدهی معوقه به قطعه سازان ندارد.
جواد نجم الدین درگفت وگو باخبرنگاراقتصادی خبرگزاری خانه ملت، درباره کاهش عرضه خودرو توسط ایران خودرو اظهارداشت:کاهش عرضه نداشتیم و تولید خودرو از هفته گذشته افزایش یافته است. مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودروافزود:تولید خودروبه زیر ۲ هزار خودرو کاهش یافته بود اما از هفته گذشته به ۲هزاردستگاه درروز افزایش یافت و هفته آینده نیز این تعداد به ۲هزارو۴۰۰ دستگاه افزایش خواهد یافت. نجم الدین درباره وضعیت تسهیلات بانکی ۲۰۰۰ میلیاردتومانی خودروسازان گفت: تسهیلات بانکی را ندادند و ما برای دریافت آن داریم پی گیری می کنیم. مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو دراین باره که چرا سهام شرکت دربانک را به عنوان وثیقه ارایه نکردید اظهارداشت: سهام بانکمان را فروخته ایم و نمی توانیم آن را وثیقه کنیم ضمن اینکه این سوال مطرح است که چرا بانکها ۳۰ سال گذشته که وام پرداخت می کردند سهام را به عنوان وثیقه درخواست نمی کردند ؟چه اتفاقی افتاده است که سهام را وثیقه می خواهند. وی دراین باره که چرا افزایش هزینه تمام شده خودرو را با افزایش بهره وری جبران نمی کنید تصریح کرد: ما کاهش بهره وری نداریم. نجم الدین در خصوص بدهی ایران خودرو به قطعه سازان تاکید کرد: بدهی ایران خودرو به قطعه سازان به روز است و بدهی معوقه به قطعه سازان ندارد. به گفته مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودروتولید ۲۰۶ ساخت داخل آغاز شده وپس از تولید نهایی و عرضه نامی برای آن انتخاب خواهد شد./
گروه خودرو- در روزهایی که تولید خودروسازان کشور افتی شدید کرده و به نصف نزدیک شده است، گفته میشود ایران خودرو میخواهد طی یکی دو ماه آینده «پژو 206 ایرانی» و «تندر-90 اتومات» را به تولید برساند.
آن طور که خبر میرسد، ایران خودرو قصد دارد ابتدا تندر-90 اتومات و سپس پژو 206 ایرانی را وارد خطوط تولید خود کند.
پژو 206 هم اکنون دو ماهی میشود که از خط تولید ایران خودرو موقتا حذف شده است، زیرا پژوی فرانسه به دلایل سیاسی و مالی قطعات لازم را در اختیار این شرکت قرار نداد. حالا ایران خودرو در طرحی مشترک با قطعهسازان تصمیم گرفته آن بخش از قطعات پژو 206 را که از خارج تامین میشوند، به تولید داخل برساند. گفته میشود قرار است چینیها در این پروژه به ایران خودرو کمک کنند و با این حساب مشتریان داخلی باید منتظر ورود پژو 206 دیگری در آینده نزدیک باشند. البته باید دید پژو برای این کار مجوز لازم را به ایران خودرو خواهد داد یا اینکه مانع آن میشود. 206 یکی از پرطرفدارترین محصولات ایران خودرو به شمار میرود که طی سال جاری و به دلیل افت و سپس توقف تولید، قیمت آن بیش از دو برابر شد.
اما دیگر محصول جدید ایران خودرو «تندر-90 اتومات» نام دارد که آن نیز طی یکی دو ماه آینده به تولید خواهد رسید. گفته میشود قیمت تندر اتومات حدود چهار میلیون تومان با مدل معمولی این خودرو تفاوت خواهد داشت.
پرشین تحلیل
خبر تمایل همکاری شرکت های خودرویی آروپایی با خودروسازان کشور به همراه کاهش روزهای اخیر قیمت ارز، ادامه رایزنیهای مدیران خودرویی با مسئولان برای افزایش قیمت فروش محصولات، برنامه تامین قطعات در داخل و تولید محصولات جدید در بهبود وضعیت سهام شرکتهای خودرویی موثر بوده است.
در این گروه خودرویی دبیر انجمن قطعهسازان ایران اعلام کرده: در چند هفته اخیر روند پرداخت مطالبات قطعهسازان از سوی خودروسازان بهبود یافته است.وی با بیان اینکه به این ترتیب تولید قطعات خودرویی به تدریج در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: تحت تاثیر این موضوع تولید خودرو در ایران خودرو و سایپا نیز افزایش یافته است به گونهای که در مقایسه یا شهریورماه افزایش قابل توجهی در تولید رخ داده است
پرداخت تسهیلات 460 میلیارد تومانی به صنعت خودرو
عضو هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران از پرداخت تسهیلات 460 میلیارد تومانی به صنعت خودرو در هفته جاری خبر داد.
محمدرضا نجفیمنش در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: براساس جدیدترین تصمیمات اتخاذ شده دو بانک عامل مبلغ 460 میلیارد تومان از هزار میلیارد تومان تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار را هفته جاری به خودروسازان پرداخت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه با تخصیص این تسهیلات روند پرداخت مطالبات قطعهسازان از سوی خودروسازان ادامه خواهد یافت، خاطرنشان کرد: درصد بالایی از تسهیلات تخصیصی به خودروسازان، به قطعهسازان پرداخت خواهد شد تا با تامین نقدینگی و افزایش تولید قطعه روند تولید خودرو نیز به حالت عادی بازگردد.
عضو هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران ادامه داد: در کنار پرداخت تسهیلات امیدواریم که تمهیداتی نیز در زمینه تسهیل فرایند فعالیت تولیدکنندگان در حوزههای مختلف از جمله سیستم بانکی، بیمه، دارایی و تامین اجتماعی اندیشیده شود.
وی افزود: تا چند ماه پیش قطعهسازان میتوانستند با پرداخت 10 درصد مبلغ کل، گشایش اعتبار را انجام دهند اما در حال حاضر بانکهای عامل علاوه بر دریافت صد درصد مبلغ، 30 درصد نیز به عنوان ضمانتنامه دریافت میکنند.
نجفیمنش خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 90 درصد قراردادهای قطعهسازان با خودروسازان بهروز و افزایش قیمت مواد اولیه تولید قطعه در آن لحاظ شده است.
دو سهم در شگفتهای بورس خواهد ماندو دیگر تکرار نخواهد شد ....صدرا ...پلوله
رانا و دنا در سايت هاي برون مرزي ايران خودرو هم تولید می شود
به گزارش خبر خودرو، با توجه به ناپايداري تجارت جهاني و لزوم حضور موثر خودروسازان ايراني در بازارهاي صادراتي،ايران خودرو 20 بازار را به عنوان بازارهاي هدف صادراتي مشخص كرده است. مهندس جواد نجم الدين مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو با بيان اين مطلب، گفت: در اين راستا راهبردهاي توسعه بازارهاي صادراتي و سودآوري سايت هاي توليدي از اولويت هاي اين حوزه است.وي افزود: حضور موثر در بازار رو به رشد كشورهاي اسلامي و بازارهاي نوظهور و چرخش پرتفوليوي محصولات صادراتي به سمت محصولات برند ملي، مهم ترين رويكرد ايران خودرو دراين زمينه است. مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو صدور حداقل 35 درصد از توليدات خودروي سبك معادل 500 هزار دستگاه در سال 1404 و 15 درصد از توليدات معادل 150 هزار دستگاه تا سال 1393 به بازارهاي جهاني صادر خواهد شد.نجم الدين، دستيابي به حداقل 15 درصد صادرات (CKD + CBU) از کل توليد با ميانگين حاشيه سود محصولات صادراتي در حد دو تا سه درصد تا سال 1393 را از راهبردهاي کلان گروه صنعتي ايران خودرو ذكر كرد كه با رعايت اهداف تعيين شده در آيين نامه ارتقاي کيفيت محصولات سبک هدفگذاري شده است. بر اين اساس در سال هاي 91 تا 93 به ترتيب، 11.1، 3. 14 و 15 درصد توليدات خودروي سبك صادر خواهد شد.وي از 68 بازار بالقوه در دنيا به عنوان بازارهاي هدف صادراتي شرکت ايران خودرو نام برد كه كشورهاي همسايه، اسلامي و همجوار با سايت هاي توليدي خارج از کشور را شامل مي شود و از اين تعداد در مرحله نخست 20 بازار با پتانسيل هاي بالاتر در اولويت نخست قرار گرفته كه بر اساس اهداف صادراتي پورتفوليوي محصولات،در مجموع بيش از 80 درصد از حجم صادرات را به خود اختصاص خواهند داد. مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو افزود: اين 20 كشور عبارتند از: عراق، روسيه، سوريه، اوكراين، تركيه، الجزاير، عربستان سعودي، مصر، اردن، لبنان، ونزويلا، بلاروس، آذربايجان، بلغارستان، سنگال، ارمنستان، تركمنستان، قزاقستان، ازبكستان و تونس است .مهندس نجم الدين بهره برداري از سرمايه گذاري و به سودرساني سايت هاي برون مرزي را از جمله رويكردهاي ايران خودرو در توسعه صادرات به بازارهاي جهاني ذكر كرد كه از راه، تخصيص محصولات جديد از برند داخلي به آن سايت ها بويژه دنا و رانا، برنامه ريزي دستيابي به 75 درصد بهره برداري از ظرفيت سازي انجام شده در آن سايت ها تا سال 93 و مذاکره با ساير شرکت ها در جهت تخصيص ظرفيت مازاد به محصولات آن برندها تحقق مي يابد.مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو از توسعه همكاريهاي بينالملل با خودروسازان جهاني به ويژه شركاي تجاري كنوني خبر داد و گفت: روند تكميل پرتفوليوي چند محصولي متوازن و ارائه و توسعه محصولات در سگمنتهاي مختلف تبديل شركت به خودروسازي چند برندي (Multi-brand company) با قابليت رقابت بالا مهم ترين ويژگي هاي روند همكاريهاي بين المللي ايران خودرو است.
سفیر کشور ساحل عاج در بازدید از خطوط رباتیک تولید ایران خودرو ، خواستار نوسازی و بازسازی ناوگان تاکسی رانی و اتوبوس رانی این کشور با محصولات گروه صنعتی ایران خودرو شد.
به گزارش ایکوپرس ، عبدالله سیسه سفیر کشور ساحل عاج در ایران دراین بازدید گفت : ما برای دستیابی به توسعه و رفع فقر و مشکلات اقتصادی به شدت نیازمند کشورهای دیگر از جمله ایران هستیم، چرا که معتقدیم جمهوری اسلامی براساس معیارهای انسانی و احترام متقابل برای برقراری روابط با کشورهای مختلف تلاش می کند.
وی با تاکید بر اینکه ساحل عاج علاقه مند به گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با ایران به خصوص دربخش خودرو سازی است ، افزود : تنوع محصول، تيراژ بالا، كيفيت خوب و به كار گيري از نيروهاي جوان و مجرب از جمله ويژگي هاي مهم ایران خودرو است.
سیسه خاطر نشان ساخت : کشورش علاقه مند به همکاری با شرکت ایران خودرو است و امیدواریم با همکاری با این شرکت بتوانیم در مسیر رشد و توسعه صنعتی حرکت کنیم .
وی تاکید کرد : بازار ساعل عاج ، بازار بکری برای محصولات گروه صنعتی ایران خودرو است و ما از صادرات محصولات این گروه صنعتی به کشورمان استقبال می کنیم .
گفتنی است ، کشور ساحل عاج با حدود ۱۹ میلیون نفر جمعیت در غرب آفریقا واقع شده و پایتخت آن یاموسوکرو است که قبلا شهر آبیجان بود. تولید ناخالص داخلی این کشور ۳۲ میلیارد دلار است و روزانه یکصد هزار بشکه نفت تولید کرده و ذخایر غنی طلا در خاک این کشور وجود دارد.
دلایل عرضه سهام بانک پارسیان توسط ایران خودرو چیست؟
طراح تحقیق و تفحص از صنعت خودروسازی با اشاره به دلایل عرضه سهام بانک پارسیان توسط ایران خودرو به تشریح روند بروز این اتفاق پرداخت.
علی علیلو در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا، گفت: تحقیق و تفحص از صنعت خودروسازی را با قوت پیگیری میکنیم.
نماینده مردم شبستر با بیان این عقیده که انحرافات زیادی را از خودروسازان کشور دیدهام، گفت: وابستگی صنعت خودروسازی کشور با حدود نیم قرن سابقه به بودجههای دولتی و اعتبارات بانکی، جای سوال دارد، آنهم صنعتی که بازار انحصاری و مشتریان در صف دارد؛ مجلس و دولت برای حمایت از این صنعت و واردات خودرو را از طریق تعرفه محدود کردند اما هنوز خودروسازان با تلنگری کوچک دچار بحران مالی میشود.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن افزود:انحصاری بودن بازار خودروسازی کشور امکان هرگونه رقابت کمی و کیفی را از خودروسازان سلب کرده است و به طور حتم اگر تعرفه واردات خودرو کاهش یابد، توان رقابت 10 درصدی با خودروسازان خارجی را نخواهد داشت.
علیلو ابراز تاسف کرد: آیا درست است که صنعت خودروسازی با این وضعیت بخش قابل توجهی از سرمایه خود را در بانک پارسیان بلوکه کند؟ این کار چه کمکی به تقویت بنیه مالی صنعت خودروسازی کشور دارد؟ در حالی که هزاران پروژه نیمه کاره عمرانی وجود دارد کدام عقل سلیم میپذیرد که یک یا دو هزار میلیارد تسهیلات بانکی به خودروسازان اختصاص یابد؟ اگر خودروسازان قصد استقلال مالی داشتند چهار دهه گذشته فرصت کافی برای این کار بود و حالا که این چنین نکرده باید عمیقا بررسی شود که چه دلایلی مانع از این کار بوده است.
طراح تحقیق و تفحص از صنعت خودروسازی کشور از مخالفت دولت و مجلس با اختصاص حمایتهای مالی از صنعت خودروسازی کشور خبر داد و افزود: وقتی با حمایت بلاعوض و یارانهای دولت از صنعت خودروسازی کشور مخالفت شد و قرار به اختصاص هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به این صنعت با شروط خاص خود شد، خودروسازان پا پس کشیدند، این اقدام خودروسازان علامت سوال بزرگی است که حکایت از عادت کردن مدیران خودروساز کشور به کمکهای یارانهای و بلاعوض دولتی دارد.
نماینده مردم شبستر تصمیم ایران خودرو برای عرضه بلوکی سهام بانک پارسیان را مورد اشاره قرار داد و افزود: وقتی میگوییم خودروسازان خرده شیشه دارند برای همین رفتارهاست، چه اتفاقی افتاده که ایران خودرو پس از این همه بازی درآوردن اخیرا تصمیم به عرصه سهام بانک پارسیان گرفته است؟
وی منشاء تحقیق و تفحص از صنعت خودروسازی کشور را اطلاعات پشت پرده و رفتارهای متناقض و پرابهام مدیران صنعت خودروسازی دانست و افزود: محورهای نهایی تحقیق و تفحص از صنعت خوردوسازی در نشستی که پس از تصویب این تقاضا در صحن علنی مجلس برگزار خواهد، مشخص شده و اطلاعرسانیهای مربوطه نیز پس از آن انجام میشود.
هاشم یکه زارع هم به ایران خودرو آمد و تغییراتی اساسی در بافت مدیریت ایجاد شد دیگر نوسانت شدید و منفی سهم هم تمام شد سهم به سر انجام خود می رسد به احتمال زیاد هم جناب یکه زارع مدیر عامل آینده ایران خودرو است پیشا پیش تبریک میگویم .
مدیرعامل ایران خودرو گفت: تحریمها باعث شد صنعت خودرو به دانش طراحی پلتفرم خودرو و قوای محرکه ملی دست یابد.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، جواد نجمالدین در همایش اقتصاد مقاومتی مدیران صنعت و بسیج کارخانجات تهران بزرگ که در شرکت ایران خودرو برگزار شد، اظهار کرد: تولید 206 ساخت داخل، طراحی موتور ملی، ساخت قالبهای بزرگ بدنه خودرو، خودکفایی در تولید موتورهای کم مصرف از مهمترین اثرات مثبت تحریمهای بینالمللی است. مدیرعامل ایران خودرو، تولید رانا و دنا دومین و سومین خودروی ملی ایران خودرو را حاصل خلاقیت و تفکر بسیجی و خودباوری مهندسان ایرانی در شرایط تحریمهای بینالمللی دانست و اظهار کرد: اگر تحریمها نبود صنعت خودرو به دانش طراحی پلتفرم خودرو و قوای محرکه ملی دست نمییافت. نجمالدین تاکید کرد: تولید 206 ساخت داخل، طراحی موتور ملی، ساخت قالبهای بزرگ بدنه خودرو، خودکفایی در تولید موتورهای کم مصرف از مهمترین اثرات مثبت تحریمهای بینالمللی است. وی مقایسه صنعت خودروی ایران و کره را نادرست خواند و افزود: عمر صنعت خودروی ایران کمتر از 17 سال است نه 40 سال و این فاصله بین صنعت خودروی ایران و کره ناشی از تفکرات وارداتی آن زمان است. مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو تاکید کرد: با وجود تحریمهای سنگین، همین که کارگران، چرخه اقتصاد و تولید را همچنان در حرکت نگه داشته و اجازه ندادهاند دشمن از این فرصت استفاده کند، بارزترین نقش بسیج کارگری در جنگ اقتصادی است. نجمالدین یادآور شد: در شرایط حاضر موضوعاتی نظیر وجدان کاری، فرهنگ کار، همت و تلاش مضاعف، الگوی اسلامی - ایرانی کار، ارتقای کیفیت و کمیت تولیدات داخلی، ظاهر زیبا و مورد پسند ایرانی و قابل رقابت با کالای خارجی برای پاسخگویی به خواسته مقام معظم رهبری و جامعه از اقداماتی است که در دستور کار جدی گروه صنعتی ایران خودرو قرار دارد. وی با اشاره به بیانات حکیمانه مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، گفت: اقتصاد مقاومتی بر اساس الزاماتی از جمله مردمی کردن اقتصاد، استفاده حداکثری از زمان، منابع، امکانات و حرکت براساس برنامه است. مدیرعامل ایران خودرو مهمترین مولفههای اقتصاد مقاومتی را تعامل سازنده بین صنعت و دانشگاه عنوان و اظهار کرد: ایران خودرو در 600 پروژه در قالب اینترشیب با دانشگاههای صنعتی کشور همکاری دارد. نجمالدین با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری از اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: در این مقطع تاریخی هر یک از ما باید نقش خودمان را بشناسیم و به نظر من یکی از بخشهای مهمی که میتواند اقتصاد مقاومتی را پایدار کند، صنعت خودرو است. وی خاطرنشان کرد: احداث سایتهای تولید خودرو در مناطق مختلف کشور، پیشرفت چشمگیر در زمینه علم و فناوری، ارتقای جایگاه ایران در عرصه تولید خودرو، مشتری مداری و توجه جدی به مقوله ارتقای کیفیت از جمله نقاط قوت صنعت خودروست که منشا برکات و آثار مثبتی بوده است. مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو اظهار کرد: تمامی بسیجیان پرتلاش عرصه تولید و صنعت مصمم هستند تا در کنار کارفرمایان و کارآفرینان فهیم در تحقق منویات مقام معظم رهبری و جهاد اقتصادی همت گمارند و بار دیگر دین خود را در جهاد و مبارزه مقدس با تهاجم اقتصادی استکبار جهانی ادا کنند. نجمالدین ضمن اعلام حمایت از تلاش و جدیت دولت خدمتگزار در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و سند چشمانداز نظام جمهوری اسلامی ایران، افزود: ما وظیفه خود میدانیم تا در جهت رشد و بالندگی صنعت داخلی و ارتقای کیفیت تولید و کاهش هزینههای سر بار تولید اقدام کرده و از آحاد ملت همیشه در صحنه میخواهیم تا با مصرف کالای ایرانی از تولید ملی و سرمایه ایرانی حمایت کنند.
نظر