roma.consis دوستان خودتون قضاوت کنید که تا کنون این افراد چه طور ما رو فریب دادن. خرید یک دانه از این سهم ارزو ی بزرگ بازار میشود تو خودت به این جمله اعتقاد داری؟ یعنی آیا سهمی به این بزرگی آن چنان قفل می شود که گیر هیچ کس نمیاد؟ اگر کسی بیاد توی این تاپیک واقعیتها رو بگه مورد حمله قرار میگیره و همه فکر می کنن داره تخریب می کنه اما کسی که این دروغ ها رو میگه تشکر میشه. --- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!____________________________________ _____________________________________ در بورس کسی قصد گول زدن نداره اگرم کسی سهمی بخره مسئولیتش به عهده خودشه درضمن شبندر خریده باشی گول نخوردی اگر سهام زیانده خریده باشی باز هم مقصر خودتی کسی مقصر نیست فعلا بازار کور و گیجه نباید انتظار عقلانی داشت متاسفانه جدیدا سرمایه گذارانی وارد شده اند که سیاه را از سفید تشخیص نمی دهند مثلا زن و شوهری در تالار از بنده پرسیدند چطوری هر روز بیاییم سود بگیریم و شنیدیم سهم مثل خودرو است بمانه قیمتش کم میشه !!! بورس ایران مثل اعمالمان عجیبه سهم با پی بر ای بالای 1000 صف خرید میگیره و سهم با پی بر ای 6 صف فروش بنظر بنده در چنین بازار بیماری صبر با سهام بنیادی ضرر نداره و سودش حلالتر و بدون ریسکه
پالايش نفت بندرعباس ( شبندر )
Collapse
X
-
در اصل توسط اقتصادبورس پست شده است View Postتنها سازمان خصوصی سازی میتواند 24/970/270 برگه سهم دیگر از این نماد در بازار بصورت خرد عرضه کند که در مقابل حجم معاملات سهم بسیار اندک است.
http://www.baharesarmaye.blogfa.com/post/139
شما با چه منطقي ميگي كه بيشتر از ٢٤ ميليون نميتونه بفروشه!؟ عزيز من به راحتي بيشتر از اونچه فكرش رو كني ميفروشه و اگر نياز شد ميخره... شايدم بلوك رو ١٦ درصد كنن و هزارتا اما و اگر ديگه...
نكنه در اينجاست كه فعلا دولت قصد داره با كنترل قيمت سهام از رشد اون و پيشروي به سمت حبابي شدن قيمتها جلوگيري كنه كه متاسفانه از طريق سهام شبندر(ليدر بازار) شروع كرده...
مطمئن باشيد كه به ارزشمندي شبندر در ميان پلايشگاه ها وجود نداره و حد اقل تا ٢، ٣ سال ديگر هم وجود نخواهد داشت...
(تحليل هاي بنيادين سهم توسط ديگر دوستان قبلا به كرات بيان شده و لازم به ذكر نمي باشد)
مطالب صرفا جهت اطلاع بوده و توصيه به خريد يا فروش نمي باشد...[FONT=tahoma][B][SIZE=2][COLOR=#008000]مطالب ارائه شده صرفا جهت اطلاع بوده و توصيه به خريد يا فروش سهم نمي باشد...[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT]
نظر
-
محض اطلاع دوستان اینارو بدونید بد نیست
شبندر در کل 13میلیارد و800میلیون سهم داره
بزرگ ترین سهام دار حقوقی این سهم شرکت ملی پخش وپالایش نفت هست تا تاریخ 25اذر تعداد 2میلیارد و375میلون سهم داشته که به تاریخش که نگاه میکنم مدت ها همین رقم بوده وهیچ فعالیتی نکرده اما این حقوقی عزیر در تاریخ 26اذر 4میلیون سهم را فروخته وهمچنین در تاریخ 27اذر 3میلیون سهم دیگه رو فروخته یعنی طی دو روز کاری 7میلیون سهم فروخته به راستی چرا؟؟؟؟ خداکنه این پایان کارش باشه ودیگه از این بذر وبخشش ها نکنه
سهامدار بعدی که گروه مالی ملت هست یعنی نوسان گیر شماره 1سهم خودشه دایم درحال نوسان گیری هست این شرکت در تاریخ 11/6/92تعداد 5میلیون سهم عرضه کرده مجدد 20/6اومده 4میلیون عرضه کرده 24/6اومده 850هزار سهم خریده دوباره 31/6 اومده 600هزار سهم خریده 1/7/92اومده 500هزار سهم دیگه خریده یه مدت که دست کشیده سهام واسه خودش پیشرفت کرده 28/7اومده 5میلیون سهم عرضه کرده دوباره 5/8اومده 5میلیون عرضه کرده 27/8اومده 1میل خریده وتا امروز فعالیتی نکرده
این بود حقوقی های شبندر کلا دیگه هیچ کس دست به سهاماش نزده
واینم بگم که حدود 2میلیارد سهمش دست حقیقی ها هست
اها اینم بگم که عده ای ادعاهای کذبی کرده بودن که حقوقی اخابر وشبندر با هم جنگ دارن ودارن قیمت میارم پایین اینجا هست که کذب اونها مشخص میشه چون تنها حقوقی هایی که اقدام به عرضه ویا خرید کردن شرکت نفت و گروه مالی ملت هستن که این دو تا توی پرتفوشون هیچ کدام سهم اخابر ندارن!!!!!
برای تایید حرفام این پرتفوی ملت
نام سهم درصد
بانك ملت
904.164 M
2.810
پالايش نفت بندرعباس
748.081 M
5.420
بيمه البرز
719.994 M
19.990
بيمه آسيا
388.591 M
16.890
پالايش نفت اصفهان
155.261 M
3.730
توسعهمعادنوفلزات
98.587 M
1.510
سرمايهگذاري سپه
35.916 M
1.000
زامياد
25.934 M
1.080
شركت ارتباطات سيار ايران
21.074 M
1.020
واینم پرتفوی شرکت نفت
سایر سهم های سهامدار عمده
نام سهم درصد
پالايش نفت بندرعباس
2.368 B
17.160
پالايش نفت لاوان
16.696 M
1.460
دوستان مدتی سکوت کردم وهیچی نگفتم ولی بعضیا خیلی افراط گری کردن ورو اوردن به دروغ نقل قول های چرند و...
ببینید شبندر وشاوان چقدر ارزنده هستن که خود شرکت نفت برای سهام داری اینا رو انتخاب کردههمین طوری خوبه ادامه بده ...
نظر
-
در اصل توسط parshamed پست شده است View Postآفرین . همینه .جنگ حقوقی ها تو سهمه ، اخابر و شبندر. دقیقا جنگه. دوست عزیز کاملا تحلیل درستی داری. من توی تالار گفتمان هم اعلام کردم. بین حقوقی های اخابر و شبندر جنگ شده. یه سری ها نمیذارن شبندر بره بالا. یه سری ها نمیذارن اخابر بره بالا. درواقعا شبندری ها نمیذارن اخابر بره بالا، اخابری ها نمیذارن شبندر بره بالا ...
من توی این دوماه هیچی نگفتم واینجور افراد واسه خودشون جولان دادن از این به بعد کسی بخاد رو بیاره به دروغ واین جور حرفا بنده با دلیل سند ومدرک مقابله خواهم کردهمین طوری خوبه ادامه بده ...
نظر
-
در اصل توسط soroush پست شده است View Postما که فروختیم فقط از اینها یکم شبند و لاوان مونده
خسته شدیم
عطاش رو به لقاش بخشیدیم امیدوارم شما دوستان رستگار بشید
به امید پرسود بودن همه
من امید داشتم که بالای 1530 تثبیت شود، ولی نشد که نشد. لذا در کوتاه مدت نمی توان انتظار خاصی از سهم داشت.
نظر
-
92/09/28 - 14:25 شماره: 13920928000389 بانک مرکزی تعیین کرد کاهش ۲۵ تومانی یورو و افزایش دلار و پوند براساس تعیین بانک مرکزی نرخ یورو امروز ۲۴۷ ریال کاهش و پوند انگلیس ۲۴۶ ریال و دلار آمریکا ۱۹ ریال افزایش یافت. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، براساس اعلام بانک مرکزی، نرخ دلار آمریکا امروز با 19 ریال افزایش نسبت به روز گذشته 24788 ریال تعیین شد،
نظر
-
در اصل توسط roma.consis پست شده است View Postکار خوبی کردید دوست عزیز
من امید داشتم که بالای 1530 تثبیت شود، ولی نشد که نشد. لذا در کوتاه مدت نمی توان انتظار خاصی از سهم داشت.[FONT=tahoma][B][SIZE=2][COLOR=#008000]مطالب ارائه شده صرفا جهت اطلاع بوده و توصيه به خريد يا فروش سهم نمي باشد...[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT]
نظر
-
شبندر قادر به تعديل مثبت سود 92 را داراست از اول مهر تا 26آذر موفق به فروش 94600تن وکيوم باتوم به ارزش بيش از 101ميليارد و800ميليون تومان در بورس کالاي ايران شده همچنين بيش از 4920متر مکعب حلال 402 را در بورس انرژي به فروش رسانده که شرکت مقدار فروش اين حلال را 3580متر مکعب را براي سال مالي92 پيش بيني کرده بود و مقدار فروش گوگرد کلوخه را 13372 مترمکعب در نظر گرفته بودکه 25000متر مکعب در پاييز بفروش رسانده با وجود قطع شدن گاز صنايع توليدي ونيروگاهها و سردي هوا :-d منتظر رکورد فروش نفت کوره و نفت گاز وهمچنين نفت سفيد باشيد من که تا تير 93 با شبندر ميمانم
انتونف225
نظر
-
دوستان تازه وارد چند بار این تحلیل رو بخونن. این تحلیل از بزرگترین استاد بنیادی کشور، استاد توپولی هست
به نظر شما رفتن دلیل میخواد یا ماندن؟!!!
با نام و یاد خداوند یگانه
با سلام و درود
به نظر شما خروج از پالایشگاهها دلیل داره یا ماندن در این سهام؟
هیچ توصیه ایی به خروج از شبندر ندارم نه الان نه در گذشته
همیشه توصیه به تامل و تدبیر بعد از تحلیل و مشورت داشته و دارم
ایران در یک شرایط نرما 3.700.000 بشکه در روز تولید نفت داره
از این میزان 1.700.000 مصرف پالایشگاههای داخلیست
و الباقی میماند برای صادرات ( حالا چقدر صادرات میشه مربوط به بحث ما نیست )
وقتی دولت 5% تخفیف به پالایشگاهها میده در سال چقدر از جیب بودجه دولت یا ملت کسر میشه؟
در این مثال قیمت نفت رو آنچه در بودجه پالایشگاهی هاست ملاک عمل قرار میدم یعنی حدود 100 دلار برای هر بشکه همچنین قیمت ارز رو مبادله ایی یعنی 2450 تومان میگیرم
1.700.000 بشکه * 100 دلار * 2450 = 416.500.000.000 تومان در روز
416.500.000.000 تومان * 5% = 20.825.000.000 تومان سوبسید در روز
20.825.000.000 * 320 روز فعالیت متوسط و نرمال پالایشگاهها در سال = 6.664.000.000.000 تومان در سال
اگر جمعیت کشور رو 75.000.000 بدانیم به هر نفر 89.000 تومان میرسه ، یا به زبان دیگه معادل بودجه دوماه یارانه برای هر نفر
این فقط سوبسید بخش پالایشگاهی هاست
بخش پتروشیمی بماند
به نظر شما این میزان سوبسید به جیب چند نفر میره؟
در بهترین حالت به جیب سهامداران
چرا باید دولت بنزین رو از پالایشگاهها به نرخ فوب خلیج فارس بخره ولی نفت خام رو با 5% تخفیف به پالایشگاهها بفروشه؟
آیا برای حمایت از اشتغال و تولید بهتر نیست همین مقدار سوبسید رو صرف ساخت چند مجتمع پالایشگاهی جدید کنه؟
آیا پالایشگاههای موجود در کشورهای غیر نفت خیز که میان از خلیج فارس و یا سایر چاهها نفت میخرن کلی هزینه حمل و نقل و بیمه و بارگیری و بار اندازی و عوارض گمرکی وووو پرداخت می کنند و میرن فرآورده های نفتی میسازن و میارن به ما در خلیج فارس به قیمت پالایشگاههای داخلی میدن اونها هم 5% تخفیف دریافت میکنند؟!!!
پس چرا اونها با اینهمه هزینه های جانبی سود میکنند ولی پالایشگاههای داخلی در صورت حذف این 5% تخفیف حداقل حداقل حداقل نصف سودشون می پره!؟
پس برای حمایت از پالایششگاهها نیازی به این تخفیف 5% نیست
به نظر مشکل از ساختار شرکتهای پالایشگاهیست که با راندمان مناسب فعال نیستند
تا چه زمانی این رویه ادامه خواهد داشت؟
در همه جای دنیا نهایت نهایت 20% هزینه ساخت یک پالایشگاه از طریق آورده سهامدارن و الباقی از طریق منابع خارج از شرکت نظیر وامهای داخلی و خارجی تامین میشه و این میدونید یعنی چی؟
یعنی اگر برای ساخت یک پالایشگاه نظیر شبندر 5.000 میلیارد تومان نیاز باشه سهامدارن تنها با آورده 1000 میلیارد تومان میتونن در مدت نهایت 5 سال صاحب یک شرکت با تجهیزاتی بسیار پیشرفته تر از شبندر بشن !!!
حال چرا باید شبندر در بورس تهران با 20.000 میلیارد تومان و بیشتر در حال معامله باشه؟!!! یعنی با 20 برابر مقدار آورده سهامدارن برای ساخت یک متمع جدیدتر و بهتر در نقاط دیگر جهان!!!
بنابراین در صورت مساعد بودن شرایط شرکتهای خارجی توانایی ورود و ساخت مجتمع های پیشرفته پالایشگاهی با قیمتهای بسیار پایین تر از مجتمع های موجود در کشور خواهند داشت
درسته ایران کشوریست نفت خیز
درست ما در صنایع پالایشگاههی و پتروشیمی مزیت بالایی داریم
ولی این دلیل نمیشه که شرکتهای پالایشگاههی و پتروشیمی رو بسیار بالاتر از ارزش جایگزینی بخریم
این دلیل نمیشه که با هر قیمتی هر سهمی رو بخریم
برخی میگن ارزش جایگزینی صرفا" زمانی مناسب برای محاسبه هست که شرکت ورشکسته شده و بخواهند اموال شرکت رو بین سهامدارا و طلبکاران تقسیم کنند
این طرز فکر کاملا" غلطه
ارزش جایگزینی به ما خط قرمزهارو نشون میده
ارزش جایگزینی به ما میگه اگر قیمت و ارزش بازار یک سهم از یک حد معقولی بیشتر بشه تمایل برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی برای ساخت اون مجتمع و یا کارخانه افزایش پیدا میکنه
وقتی شبندر سالانه 220 تومان سود بده یعنی 3.000.000.000.000 تومان در سال
و وقتی برای ساخت همچین مجتمعی نهایت 1.000.000.000.000 تومان سرمایه و آورده نیاز باشه خوب تمایل برای ساخت بیشتر میشه
و در آینده تعداد مجتمعها بیشتر و بیشتر ( این 1.000.000.000.000 تومان در بالا توضیح دادم که از کجا آمد )
و عرضه بیشتر
اگر میبینید در فلان کشور با سرمایه چند میلیاردی مجتمع پالایشگاهی میسازند باید بیشتر بررسی کنید
اون شرکتها خصوصی هستند
نفت از طریق خط لوله 36 اینچی به پالایشگاه اونها منتقل میشه و پیاده کردن این خط لوله 10 تا 30 درصد هزینه پالایشگاه رو میبلعه
ولی در این ران هزینه حمل تا پالایشگاهها و هزینه حمل از پالایشگاهها تا مکانهای توزیع به عهده دولته
تجهیزاتی که استفاده میشه ، زمانی که برای ساخت مجتمع صرف میشه و امتیازات خاصی که گرفته میشه وووو
ممکنه در یک کشور با هدف تشویق سرمایه گذاران برای ساخت یک مجتمع قیمت نفت رو برای مدت مختصر و محدودی 50 دلار حساب کنند !!! که با این امتیاز ساخت یک پالایشگاه با مبالغ بالاتر نیز توجیه پذیره
ولی به نظر شما برای ساخت مجتمع های بزرگ خودرویی چقدر سرمایه لازمه؟
مجتمع های خودرویی نظیر ایران خودرو و سایپا رو نمیشه تنها بر اساس ارزش جایگزینی محاسبه کرد
زیرا در کنار ساخت این مجتمع ها باید نیروهای متخصص پشتیبانیتربیت کرد ، کارگاهها و نمایندگی ها ایجاد کرد ، مراکز فروش لوزم یدکی و توزیع وووو
و این مورد رو خودروسازان خارجی دقیقا" درک میکنند
به همین دلیل هم هست که خودروسازان خارجی برای ورود به کشور چاره ایی جز خرید سهام شرکتهای خودرویی ندارن
به نظر شما اونها نمیدونن که در شرایط کنونی صنایع خودرویی ایران زیان ده هستند ؟!!
آیا تا بحال با این قیمتها دیدید که شرکتهای خارجی تمایل واقعی برای خرید پالایشگاهها و پتروشیمی های ایرانی داشته باشن !!!؟
خیر
تنها خریدار این مجتمع ها شرکتهای بزرگ حقوقی هستند که به پشتوانه قوی مالی و به دلیل اینکه بازار مناسبتری برای سرمایه گذاری یافت نکردند آمدن برای خرید این سهامها
شرکتهای حقوقی که سرمایه گذاری در بازار بورس رو برای دستیابی به سودهای بیشتر از سیستم بانکی حداقل در کوتاه مدت مناسبتر میدونن
شرکتها و سازمانهایی که به جای طلب از دولت این شرکتها به آنها منتقل شدن
به مرور خواهید دید که این شرکتهای معظم نیز سیاست خرید با هر قیمتی را ترد خواهند کرد
موفق باشید
ارادتمند شما
توپولی
نظر
-
خب هرکسی میخواد بره خودرویی بخره و هرکسی هم تحلیل کرد بره پالایشگاهی بخره.
یعنی دوستان بنظر شما چرا شاوان بلوکش رو 5700 گذاشتن؟
نظر
-
در اصل توسط رامین حیاتی پست شده است View Postمحض اطلاع دوستان اینارو بدونید بد نیست
شبندر در کل 13میلیارد و800میلیون سهم داره
بزرگ ترین سهام دار حقوقی این سهم شرکت ملی پخش وپالایش نفت هست تا تاریخ 25اذر تعداد 2میلیارد و375میلون سهم داشته که به تاریخش که نگاه میکنم مدت ها همین رقم بوده وهیچ فعالیتی نکرده اما این حقوقی عزیر در تاریخ 26اذر 4میلیون سهم را فروخته وهمچنین در تاریخ 27اذر 3میلیون سهم دیگه رو فروخته یعنی طی دو روز کاری 7میلیون سهم فروخته به راستی چرا؟؟؟؟ خداکنه این پایان کارش باشه ودیگه از این بذر وبخشش ها نکنه
سهامدار بعدی که گروه مالی ملت هست یعنی نوسان گیر شماره 1سهم خودشه دایم درحال نوسان گیری هست این شرکت در تاریخ 11/6/92تعداد 5میلیون سهم عرضه کرده مجدد 20/6اومده 4میلیون عرضه کرده 24/6اومده 850هزار سهم خریده دوباره 31/6 اومده 600هزار سهم خریده 1/7/92اومده 500هزار سهم دیگه خریده یه مدت که دست کشیده سهام واسه خودش پیشرفت کرده 28/7اومده 5میلیون سهم عرضه کرده دوباره 5/8اومده 5میلیون عرضه کرده 27/8اومده 1میل خریده وتا امروز فعالیتی نکرده
این بود حقوقی های شبندر کلا دیگه هیچ کس دست به سهاماش نزده
واینم بگم که حدود 2میلیارد سهمش دست حقیقی ها هست
اها اینم بگم که عده ای ادعاهای کذبی کرده بودن که حقوقی اخابر وشبندر با هم جنگ دارن ودارن قیمت میارم پایین اینجا هست که کذب اونها مشخص میشه چون تنها حقوقی هایی که اقدام به عرضه ویا خرید کردن شرکت نفت و گروه مالی ملت هستن که این دو تا توی پرتفوشون هیچ کدام سهم اخابر ندارن!!!!!
برای تایید حرفام این پرتفوی ملت
نامسهمدرصد
بانك ملت
904.164 M
2.810
پالايش نفت بندرعباس
748.081 M
5.420
بيمه البرز
719.994 M
19.990
بيمه آسيا
388.591 M
16.890
پالايش نفت اصفهان
155.261 M
3.730
توسعهمعادنوفلزات
98.587 M
1.510
سرمايهگذاري سپه
35.916 M
1.000
زامياد
25.934 M
1.080
شركت ارتباطات سيار ايران
21.074 M
1.020
واینم پرتفوی شرکت نفت
سایر سهم های سهامدار عمده
نامسهمدرصد
پالايش نفت بندرعباس
2.368 B
17.160
پالايش نفت لاوان
16.696 M
1.460
دوستان مدتی سکوت کردم وهیچی نگفتم ولی بعضیا خیلی افراط گری کردن ورو اوردن به دروغ نقل قول های چرند و...
ببینید شبندر وشاوان چقدر ارزنده هستن که خود شرکت نفت برای سهام داری اینا رو انتخاب کردههمین طوری خوبه ادامه بده ...
نظر
-
پاسخ : پالايش نفت بندرعباس ( شبندر )
در اصل توسط roma.consis پست شده است View Postکار خوبی کردید دوست عزیز
من امید داشتم که بالای 1530 تثبیت شود، ولی نشد که نشد. لذا در کوتاه مدت نمی توان انتظار خاصی از سهم داشت.
من تصميم داشتم شبندر رو بفروشم ولي پستهاى شما و چند نفر ديگه از منتقدين رو كه بررسى كردم متوجه شدم كاملا مغرضانه سهم رو تخريب ميكنيد و ديدم از روى دلسوزى نيست پس به اين نتيجه رسيدم كه براى اين كار شايد ماموريت داشته باشيد لذا سهم و سود آورى اون رو و فروش بلوك 17 درصدى رو بيشتر بررسى كردم
و نهايتا از فروش منصرف شدم يعنى ديدم پر پتانسيل تر از اين سهم تو بورس نداريم و ريسك كاهش قيمت آنچنانى هم ندارد ولى تو بورس اسيا به نوبت است نوبت اين سهم كه بشه افزايش صد درصدى رو ميشه ازش انتظار داشت از شما ممنونم كه باعث شديد تحقيق بيشترى كنم و با خيال راحت با سهم بمانم .
نظر
-
سلام
من از شبندر 730 تومانی وارد شدم که سهم بسته شد، ودر قیمت های 1800 هم بخاطر جو نفروختم، ولی در 1500 خارج و در 1350 وارد و در 1500 دوبار خروج کردم و با 9699 ریال وارد شپارس شدم و الان تازه پولم رسید به زمان شبندر 1800 تومنی، اگر روی شبندر مانده بودم الان همان جایی بودم که سه ماه پیش بودم.
به نظرم روی نام سهم و عنوان آن تعصبی نداشته باشید.
سهم هم مثل هر چیز دیگری ماندگار نیست.
اگر عجول هستید یا پول کم دارید سهمی بخرید که در بازه کوتاه مدت رشد خوب بدهد، کاری هم به نوع سهم نداشته باشید.
من خودم نزدیک های مجمع دوباره به شبندر بر می گردم، شبندر سهم خوبی است اما الان به هر دلیلی از وضعیت موجود بازار عقب مانده است.
خرید و فروش تحت هر شرایطی در اختیار شماست.
هیچکس را مقصر زیان یا عدم سودآوری خود ندانید.
اگر کسی بر خلاف نظرتان مطلبی نوشت فورا موضع نگرید و تامل کنید، شاید در آن خیری باشد.عمر خیلی کوتاه است.
نظر
-
استاد محمد ساده (از برترین اساتید بورسی):
در كل با توجه به لايحه و بودجه دولت و در پيش بودن هدفمندي فاز دوم و افزايش حامل هاي انرژي و همچنين فصل سرما و كاهش فشار گاز و جريانات سياسي خاص داخلي و خارجي،فاصله گرفتن از صنايع دلاري و انرژي بر بخصوص واحدهاي بدون توجیه اقتصادي(مصرف ارزان انواع انرژي) مانند پترو شیمی و پالایشیا مي تواند استراتژي مناسبي براي روزهاي پيش رو باشد و از اين حيث گروه دارويي،بانكي،بيمه اي،خودرویی مي توانند از شرايط بهتري برخوردار باشند.
نظر
نظر