هلدینگ نفت وگاز تامین(تاپیکو)

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • memr
    عضو فعال
    • Oct 2012
    • 771

پاسخ : هلدینگ نفت وگاز تامین(تاپیکو)

در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
    پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1395/02/31 دوره 3 ماهه (حسابرسی نشده)

به اطلاع می رساند بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت سرمايه گذاري نفت و گاز و پتروشيمي تامين طی نامه شماره مورخ 1394/07/26 پیش بینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 1395/02/31 با سرمایه 43,500,000 میلیون ریال مبلغ 550 ریال به طور خالص پس از کسر مالیات می باشد.

شناسایی 21 ریال زیان برای هرسهم در 3 ماهه
    دمش گرم خدایی میون اینهمه شرکت که زیان میدن سه ماه رو انقدر خوب داد راستش من انتظار نداشتم ...

آینده این سهم عااااالیه دوستان

Sent from my iPhone using Tapatalk

نظر

• mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

«محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• memr
        عضو فعال
        • Oct 2012
        • 771

آرامش قبل توفان تو تاپیکو داره اتفاق میوفته ...
        هیئت های خارجی رو خرید این سهم بخاطر طرح های خوبش تاکید دارن ...
        ارزش این سهم انقدر بالا هست که با این ای پی اس قیمتی برابر با بترانس با اون ای پی اس داشته باشه...
        حواستون به ارزش بالای این سهم باشه که این سهم نقش طلا رو داره واقعا...

نظر

• madio
          عضو فعال
          • Oct 2012
          • 390

امیر شقاقی مدیر عامل تاپیکو شد
          ایلنا: طی حکمی از سوی مدیر عامل سرمایه گذاری تامین اجتماعی، غلامرضا امیرشقاقی جایگزین محمود شیری مدیر عامل هلدینگ تاپیکو شد.
          امیر شقاقی مدیر عامل تاپیکو شد
          به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامرضا امیرشقاقی طی حکمی از سوی مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، جایگزین محمود شیری و مدیر عامل هلدینگ تاپیکو شد.

همچنین محمود شیری مدیرعامل سابق نیز طی حکمی به عنوان رییس هیات مدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس منصوب شد.

آقایان سید عماد حسینی ، عباس کفاش تهرانی و غلامرضا گرزین نیز به سمت های رییس هیات مدیره و عضو هیات مدیره تاپیکو منصوب شدند.

نظر

• memr
            عضو فعال
            • Oct 2012
            • 771

دوستان دیگه ثانیه ها دارن زمان افتتاح طرح بزرگ تاپیکو رو نشون میدن چند روز بیشتر نمونده
            حواستون باشه با افتتاح کامل این طرح سود این شرکت چند برابر میشه ها...
            استارت روند صعودی زده شده تو تاپیکو چون دیگه خیلیا حواسشون به این گنج هست...
            ازش قافل نشید که دیگه تو این قیمتا نخواهید دید...
            علاوه بر طرح با برداشته شدن تحریمها صادرات پتروشیمی بهتر خواهد شد درنتیجه از ان جهت هم افزایش سود دارد این سهم...

من اینده بلند مدتو بالای ۵۰۰ تومن پیش بینی میکنم
            بچسبید به این طلا [emoji4][emoji6]

پرسود باشید[emoji4]

نظر

• mhjboursy
              ستاره‌دار (۱۳)
              • Jul 2013
              • 18270

سلام
              چند روز است از طرف حقوقی خوب خرید می شود
              امروز حقوقی 2 میلیون خرید داشته و یکی دو هفته گذشته هم تراز خرید حقوقی (نسبت به فروشش) مثبت بوده (دو سه روز 2 میلیون، یکی دو روز 500 هزار تا...) .
              کلا نگاه که می کنم از 25 خرداد تا 25 تیر حقوقی فروشنده بوده و بعد از آن خریدار.
              افتتاح ستاره دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد و با افتتاح فاز اولش یک هزینه ی سنگینی از روی دوش تاپیکو برداشته می شود و سود آوری شرکت به خوبی افزایش می یابد... و پی بر ای حال حاضر تاپیکو 4.1 است.
              این سهم را بنده به دید بلند مدت دارم ولی این وسط اگر خواست هیجانی بالا برود من فروشنده خواهم بود.
              ========
              پی نوشت: بعضی از دوستان می گویند این خرید های حقوقی برای مثبت نگه داشتن شاخص است.
              آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2015/11/14, 12:49.
              «محمد حسین» هستم.
              امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• سرمایه گذار
                عضو فعال
                • Jun 2013
                • 1925

آقا محمد حسین سلام و تشکر از مطالب خوب شما
                تاپیکو نسبت به فارس از نظر بنیادی و میزان تاثیر گذاری حقوقی در پایین یا بالا بردن قیمت سهم را در این دو نماد در صورت امکان بیان کنید.و این افزایش سرمایه فارس که چند روز پیش داده آیا حقوقی مثل سایر حقوقی ها حدس می زنید سعی در خراب کردن سهم و خرید در پایین ترین قیمت در برنامه دارد ؟ و یا این حقوقی با توجه به گذشته خود به سهامداران حقیقی می تواند یه خیری هر چند محدود برساند.
                متشکرم
                آنقدر که خرید به موقع مهم است، خرید ارزان مهم نیست.

نظر

• mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

در اصل توسط سرمایه گذار پست شده است View Post
                  آقا محمد حسین سلام و تشکر از مطالب خوب شما
                  تاپیکو نسبت به فارس از نظر بنیادی و میزان تاثیر گذاری حقوقی در پایین یا بالا بردن قیمت سهم را در این دو نماد در صورت امکان بیان کنید.و این افزایش سرمایه فارس که چند روز پیش داده آیا حقوقی مثل سایر حقوقی ها حدس می زنید سعی در خراب کردن سهم و خرید در پایین ترین قیمت در برنامه دارد ؟ و یا این حقوقی با توجه به گذشته خود به سهامداران حقیقی می تواند یه خیری هر چند محدود برساند.
                  متشکرم
                  سلام،
                  من هم از شما متشکرم بابت لطفی که دارید،
                  در مورد فارس:
                  • در مجمعش گفته شده که بعد از مجمع در قیمت خوبی می خواهند سهم را باز کنند (یعنی در کل طوری نشود که سهام داران نسبت به سودی که داده ضرر کند)
                  • به علاوه فارس (مثل پارسان) در حال اجرایی کردن طرح سهام خزانه است که در این حالت خود مدیر عامل شرکت یعنی خود شرکت می شود بزرگترین حقوقی شرکت!!! نمی دانم چقدر با این سهام خزانه آشنا هستید ولی این جور حقوقی (یعنی سهام خزانه) کمتر می تواند به صورت آشکار پدرسوخته بازی در آورد!!! چرا که در مجمع بعدی مدیر عامل باید بایستد و به سهامداران پاسخگو باشد!!!
                  • از طرف دیگر می دانید که به خاطر تاثیر زیادی که فارس روی شاخص سازی دارد اجازه ی زیاد پایین آمدن به آن نمی دهند (مگر اینکه چندین سهم شاخص ساز دیگر را مثبت بکنند)
                  • از طرف دیگر در مجمعش گفته شده که مدیر عامل (تحت طرح سهام خزانه) قول داده از سهم حمایت کند ولی نه خیلی. (عین جمله ای که مدیر عامل گفته این است که اگر بخواهد قیمت را حسابی بالا ببرد دیگر کسی سهامدار فارس نمی ماند و همه سهامشان را به مدیر عامل می فروشند!!!)
                  • فارس مدیریت خوبی دارد و همین طور که گفته شد 4 شرکت زیانده در یکی دو سال گذشته به سود آوری رسیده اند، 2 شرکت دیگر نیز به زودی (اگر اشتباه نکنم تا آخر سال) به سوددهی می رسند
                  • و نیز به واسطه ی مدیریت خوبی که این آقا دارد ظرفیت تولید فارس مدام در حال افزایش است.
                  • همین طور احتمال حضور فارس در بورس لندن وجود دارد (البته فکر نکنم به امسال بکشد و خیلی حالت احتمالی ای دارد. یعنی فعلا در حد حرف است)
                  • فارس در حال دریافت فاینانس و سرمایه گذاری مشترک خوبی هم هست که به امید خدا اگر این حسن آقا برجام بازی اش را تمام کند تمام شرکت های پترو/پالایشی/شیمیایی فاینانس ها و سرمایه گذاری های عالی ای می گیرند. و فارس در این زمینه با چند شرکت کار را نهایی کرده!

یک چند مورد دیگر هم هست که اگر شد بعدا عرض می کنم (اهمیت کمتری دارد)
                  با توجه به اینکه من شناخت زیادی از فارس ندارم و با توجه به اینکه به نظر می رسد در قیمت های خوبی سهم و تقدمش را باز کنند (مخصوصا اگر باقی بازار وضعش بد باشد و بخواهند با این شاخص سازی کنند) من اگر بودم ترجیح می دادم از این سهم بیرون بیایم.
                  «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                    ستاره‌دار (۱۳)
                    • Jul 2013
                    • 18270

در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
                    از نظر نموداری به نظر می آید تاپیکو در وضع خوبی به سر می برد

در مورد تاپیکو:
                    2000 ریال خیلی قیمت خوبی برای خرید بود. الان را نمی دانم.
                    راستش من همان طور که گفتم حتی به فکر فروش هم حتی هستم.
                    ولی تاپیکو به نظر من چیزی است که زیان ندارد. حتی اگر الان به صورت موقت قله هم باشد و بخواهد سهم پایین بیاید مطمئنا یک قله بزرگ دیگر خواهد داشت و شما در سود خارج خواهید شد. (دقیقا مثل من که در قیمت بالا خریدم و تازه الان از زیان درآمده ام)
                    نمودار پایین را ببینید:

اگر به همین فیبو و خط مقاومت خورد و برگشت در 2110 ریال برای خرید من فکر کنم ارزنده است ولی یک احتمال هم هست که حتی رشد کند و از همین الان سقف کانال را در 2400 ریال بشکند.
                    این هم سهم عالی ای است.
                    مدیر عامل یک مقدار سهام تاپیکو را در شرکت های دیگر فروخته و خرج ستاره خانم کرده (که من فکر کنم این ستاره مثل خورشیدی برای ما بدرخشد، آرام آرام طلوع کند و وقتی طلوع کرد گرمای سبد ما شود)
                    همین طور که در جستار مطالعه کردید مدیر عامل (اگر اشتباه نکنم آقای شیری) رفته خودش روی ستاره و جایش را به یکی دیگر داده (که این به نظر من عظمت ستاره را می رساند)
                    این شرکت هم مثل خیلی دیگر از شرکت های پترویی با خارجی ها صحبت های خوبی برای سرمایه گذاری کرده.
                    فکر کنم باقی مواردی که می دانستم را در همین جستار گفته ام.
                    در کل برای نگهداری الان به نظر من تاپیکو مناسب است ولی برای خرید نمی دانم.
                    «محمد حسین» هستم.

نظر

• سرمایه گذار
                      عضو فعال
                      • Jun 2013
                      • 1925

سلام،
                      من هم از شما متشکرم بابت لطفی که دارید،
                      در مورد فارس:
                      • در مجمعش گفته شده که بعد از مجمع در قیمت خوبی می خواهند سهم را باز کنند (یعنی در کل طوری نشود که سهام داران نسبت به سودی که داده ضرر کند)
                      • به علاوه فارس (مثل پارسان) در حال اجرایی کردن طرح سهام خزانه است که در این حالت خود مدیر عامل شرکت یعنی خود شرکت می شود بزرگترین حقوقی شرکت!!! نمی دانم چقدر با این سهام خزانه آشنا هستید ولی این جور حقوقی (یعنی سهام خزانه) کمتر می تواند به صورت آشکار پدرسوخته بازی در آورد!!! چرا که در مجمع بعدی مدیر عامل باید بایستد و به سهامداران پاسخگو باشد!!!
                      • از طرف دیگر می دانید که به خاطر تاثیر زیادی که فارس روی شاخص سازی دارد اجازه ی زیاد پایین آمدن به آن نمی دهند (مگر اینکه چندین سهم شاخص ساز دیگر را مثبت بکنند)
                      • از طرف دیگر در مجمعش گفته شده که مدیر عامل (تحت طرح سهام خزانه) قول داده از سهم حمایت کند ولی نه خیلی. (عین جمله ای که مدیر عامل گفته این است که اگر بخواهد قیمت را حسابی بالا ببرد دیگر کسی سهامدار فارس نمی ماند و همه سهامشان را به مدیر عامل می فروشند!!!)
                      • فارس مدیریت خوبی دارد و همین طور که گفته شد 4 شرکت زیانده در یکی دو سال گذشته به سود آوری رسیده اند، 2 شرکت دیگر نیز به زودی (اگر اشتباه نکنم تا آخر سال) به سوددهی می رسند
                      • و نیز به واسطه ی مدیریت خوبی که این آقا دارد ظرفیت تولید فارس مدام در حال افزایش است.
                      • همین طور احتمال حضور فارس در بورس لندن وجود دارد (البته فکر نکنم به امسال بکشد و خیلی حالت احتمالی ای دارد. یعنی فعلا در حد حرف است)
                      • فارس در حال دریافت فاینانس و سرمایه گذاری مشترک خوبی هم هست که به امید خدا اگر این حسن آقا برجام بازی اش را تمام کند تمام شرکت های پترو/پالایشی/شیمیایی فاینانس ها و سرمایه گذاری های عالی ای می گیرند. و فارس در این زمینه با چند شرکت کار را نهایی کرده!

یک چند مورد دیگر هم هست که اگر شد بعدا عرض می کنم (اهمیت کمتری دارد)
                      با توجه به اینکه من شناخت زیادی از فارس ندارم و با توجه به اینکه به نظر می رسد در قیمت های خوبی سهم و تقدمش را باز کنند (مخصوصا اگر باقی بازار وضعش بد باشد و بخواهند با این شاخص سازی کنند) من اگر بودم ترجیح می دادم از این سهم بیرون بیایم.
                      ار توضیحات کامل و جامع شما کمال تشکر دارم.

آنقدر که خرید به موقع مهم است، خرید ارزان مهم نیست.

نظر

• memr
                        عضو فعال
                        • Oct 2012
                        • 771

ستاره خلیج فارس

فاز اول این پالایشگاه با ظرفیت تولید 12 میلیون لیتر در نوبت بهره برادری قرار دارد.

نظر

• memr
                          عضو فعال
                          • Oct 2012
                          • 771

تاپیکو

منتظر طوفان تاپیکو با این طرح بزرگش باشید....
                          افزایش صادرات
                          افزایش تولید در حد نصف بنزین کشور با طرح ستاره خلیج
                          افزایش سود سالانه

دوستان این سهم بدجور فنرشو صفتو محکم بسته تا بلند پرتاب بشه به بالا
                          خرید حقوقیشو یه نگاه بندازید تو چند هفته گذشته میبینید و میفهمید پشت این سهم چه خبره شاید بعد از مدتها شاهد این باشیم که یک سهم لیدر بازار بشه و اون تاپیکو خواهد بود...
                          این قیمتها حکم طلارو داره همینجوری نمیگم خودتون میتونید بررسی کنید و متوجه میشید که دقیقا زمان ترکیدن این سهم همین روزاست...

منتظر انفجار تاپیکو باشید ...

نظر

• mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

سلام
                            در یک جایی شنیدم، هنگامی که قیمت نفت پایین می آید شرکت های تولید کننده ی بنزین سود می کنند. (چرا که قیمت فروش بنزین معمولا در کشور ها ثابت است)
                            ان شاء الله زودتر این ستاره ی خلیج فارس افتتاح شود که هم وضع مملکت بهتر شود و هم وضع تاپیکو
                            ==============
                            پی نوشت: یک شرکت دیگر هم (از زیر مجموعه های پارسان بود اگر اشتباه نکنم) تولید اندک بنزین دارد.
                            «محمد حسین» هستم.

نظر

• mey
                              عضو فعال
                              • Oct 2014
                              • 4440

سلام
                              در یک جایی شنیدم، هنگامی که قیمت نفت پایین می آید شرکت های تولید کننده ی بنزین سود می کنند. (چرا که قیمت فروش بنزین معمولا در کشور ها ثابت است)
                              ان شاء الله زودتر این ستاره ی خلیج فارس افتتاح شود که هم وضع مملکت بهتر شود و هم وضع تاپیکو
                              ==============
                              پی نوشت: یک شرکت دیگر هم (از زیر مجموعه های پارسان بود اگر اشتباه نکنم) تولید اندک بنزین دارد.
                              سلام دادا..اشتباه میکنی ..قیمت بنزین ثابت نیست...بلکه نرخه اسپرد....بالاتر میره.....یعنی سادش میشه....کاهش قیمت مواد اولیه ..از کاهش مواد فراوری شده در پالایشگاه...بیشتره...در نتیجه حاشیه سود بالاتر میره......تو ایران به علت راندمان بسیار پایین پالایشگاهها......این اتفاق نمیفته.....مثلا تو دنیا نفت کوره..3..4 درصده....تو ایران متوسط 35 تا 37 درصده..از محصول پالایشگاه میباشد....قیمت نفت کوره هم نصف نفت خامه.....
                              پست ها اینجانب صرفا نظر شخصیست..نه مبنا برای خرید قرار بدهید..نه فروش..بنده هم حق دارم..نظرم..را هر جند غلط باشه..بگم...درست بود..ارزانی وجود...غلط بود به بزرگی خودتان ببخشید..

نظر

• m.hossein
                                Banned
                                • Nov 2013
                                • 3031

کاهش قیمت نفت باعث رونق پالایشگاه های جهان گردیده است
                                منبع خبر:شانا
                                روند کاهش قیمت برای شرکت‌های انرژی و سرمایه‌گذاران آن‌ها به معنی سود کمتر در ماه‌های آینده خواهد بود اما این سکه روی دیگری هم دارد. غول‌های بزرگ نفتی که اغلب پروژه‌های مشترکی را اجرا می‌کنند احتمالا متوجه شده‌اند که این بخش دوست نداشتنی تجارت (کاهش قیمت نفت) شرایط قابل قبولی را برای بخش پالایش ایجاد می‌کند

به گزارش شانا به نقل از نکونیوز، شرکت‌های نفتی در هفته‌های اخیر درباره تاثیرات کاهش قیمت بر درآمدهایشان گزارش‌هایی را منتشر کرده‌اند. قیمت نفت خام برنت در سه ماهه سوم ١٦ درصد کاهش یافته است. به نظر می‌رسد این روند نزولی در ماه جاری نیز ادامه دارد به‌ طوری که از ٤٠/١١٢ دلار در پایان ماه ژوئن به بشکه‌ای ٨٨ دلار رسید.
                                به گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، شرکت بریتیش پترولیوم پی ال سی (BP PLC) گفته با کاهش بهای نفت خام برنت نزدیک به ٢٧٥ میلیون دلار از سود سالانه عملیاتی خود را از دست می‌دهد. با این حال عملیات‌های پالایشگاهی شرکت‌های بی پی و رویال داچ شل ـ که در سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته و سرمایه‌گذاران ترغیب شده بودند که این صنعت را ترک کنند ـ بار دیگر در حال جان گرفتن است. دلیلش هم کاملا روشن است. عملیات‌های پالایشگاهی و تبدیل نفت به بنزین و دیگر محصولات پالایشگاهی در شرایطی که نفت ارزان‌تر است کاملا به صرفه است. سقوط بهای بنزین و دیگر محصولات پالایشگاهی به‌ طور معمول به سرعت و شدت نفت خام نیست.
                                شرکت بی پی به ازای دلارهایی که برای محصولات تصفیه شده پالایشگاهی هزینه می‌کند، نزدیک به ٥٠٠ میلیون دلار سود سالانه عملیاتی اضافه دریافت می‌کند. این شرکت اعلام کرده که در هفته‌های اخیر قیمت محصولات حاشیه‌ای پالایشگاهی ٧٠/٥ بیشتر از قیمت نفت در سه ماهه چهارم سال گذشته بوده است.
                                به نوشته وال‌استریت ژورنال، البته به دلیل ممنوعیت صادرات نفت خام در آمریکا و انجام عملیات‌های پالایشگاهی در بزرگترین شرکت‌های نفتی ایالات متحده، اکسون موبیل و شورون، این شرکت‌ها به اندازه همتایان اروپایی خود از جمله شل و بی پی از کاهش قیمت نفت و شکوفایی صنعت پالایشگاه‌ها خوشحال می‌شوند. چرا که شرکت‌های آمریکایی به دلیل قانون ممنوعیت صادرات پیش‌تر هم بر روی صنایع پالایشگاهی خود سرمایه‌گذاری عظیمی کرده بودند.
                                اثر کاهش قیمت نفت بر روی پالایشگاه های کشور
                                منبع :سنا
                                شرکت هایی که از نفت و خوراک مایع برای تولید محصولات نهایی استفاده کنند، از کاهش قیمت نفت خام سود می برند و دولت برای حمایت از تولید باید اصل رقابت پذیری این دسته از شرکت ها را در بخش واردات حفظ کند و اجازه ندهد بازار از محصولات مشابه وارداتی با قیمت ارزان پر شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مدیر پرتفوی پترول با بیان مطلب فوق درباره اثر کاهش نرخ جهانی نفت و افزایش قیمت ارز در بازار گفت: شرکت ها بالطبع نوع تولید محصول و بازار هدف از این دو متغییر اثر می پذیرند اما به طور عام شرکت هایی که از نفت برای تولید محصولاتشان استفاده کنند از کاهش قیمت نفت منتفع می شوند. علی محصصی در این باره افزود: بهای تمام شده محصولات شرکت هایی که مصرف کننده نفت هستند مانند شرکت های تولید روغن ماشین از شرکت های نفت پارس، ایرانول، گرفته تا بهران و نفت پاسارگاد پایین می آید و روی سودآوری این شرکت ها اثر مستقیم می گذارد و این دست از شرکت ها برنده این کاهش نرخ جهانی نفت هستند. وی درباره اثر این کاهش قیمت نفت روی شرکت های پالایشی گفت: نماد شرکت های پالایشی در حال حاضر بسته است و با توجه به چالش هایی که این صنعت با شرکت ملی نفت دارد هم اکنون نمی توان هیچ گونه اظهار نظر دقیقی در این باره کرد اما به هر حال با توجه به اینکه پالایشگاه ها بر اساس قانون نفت را از شرکت ملی نفت، به قیمت ۹۵ درصد فوب خلیج فارس می خرند این کاهش قیمت نفت می تواند اثر مثبتی در کاهش هزینه های این دست از شرکت ها داشته باشد. این کارشناس ارشد بازار سرمایه خاطر نشان کرد: بررسی تأثیرات کاهشی نفت خام در بازار پتروشیمی ساده نیست اما به طور کل شرکت هایی که خوراکشان نفت و مایعات نفتی است در صورت ثبات در قیمت فروش محصولات اثر مثبتی از این کاهش نرخ می برند. محصصی افزود: محصولاتی که از نفتا و خوراک مایع استفاده می کنند مانند پتروشیمی اراک چون قیمت مواد اولیه کاهش پیدا می کند از کاهش قیمت نفت سود مناسبی می برند. وی به نقش قیمت محصولات تمام شده شرکت های پتروشیمی نیز اشاره کرد و تصریح کرد: البته کاهش قیمت نفت می تواند منجر به کاهش قیمت فروش محصولات شرکت های پتروشیمی شود اما نه لزوماً. به عبارتی نرخ فروش بعضی از این محصولات کاهش پیدا می کند و بعضی از محصولات نه. به عنوان مثال قیمت اوره و متانول چون خوراک این محصولات از نفت گاز است، کاهش پیدا نمی کند. مدیر پرتفوی پترول به شرکت های لاستیکی و پلاستیکی نیز اشاره کرد و گفت: محصولات این شرکت ها که از نفت و مایعات نفتی به دست می یاند به طور عام از این کاهش نرخ نفت منتفع می شوند ولی اگر این کاهش نرخ قیمت نفت ادامه پیدا کند می تواند منجر به واردات محصولات مشابه شود که رقابت پذیری را از صنعت داخل بگیرد. وی در خصوص چگونگی حفظ رقابت پذیری صنایع داخل به ضرورت افزایش قیمت ارز در چنین فضایی اشاره کرد و گفت: کالاهای مشابه داخل اگر با قیمت کمتر از کالای ایرانی وارد کشور شود باعث فروش نرفتن محصولات داخل و هزینه های سر بار و از طرفی استفاده نشدن کامل از ظرفیت شرکت ها می شود اما دولت با افزایش قیمت دلار می تواند مانع این اتفاق شود. محصصی خاطر نشان کرد: وقتی نفت پایین می آید دولت برای جبران کسری بودجه ارز را بالا می برد که این افزایش علاوه بر جبران کسری بودجه از یک طرف صادرات را حمایت می کند و از طرف دیگر واردات را غیر توجیه پذیر می کند بدین ترتیب باز هم کاهش قیمت نفت به ضرر صنایع تمام نمی شود. وی با بیان اینکه افزایش قیمت ارز در پی کاهش درآمدهای نفتی توجیه پذیر است، گفت: چند هزار فراورده از نفت تولید می شود اگر قیمت تمام شده محصول در پی کاهش قیمت نفت پایین بیاید و این شرکت ها بتوانند در بازارهای جهانی کالاهایشان را با قیمت ثابت بفروشند به دلیل کاهش قیمت تمام شده، حاشیه سود این دست از شرکت ها بالا می رود.
                                چگونگي پياده‌سازي طرح كيفي‌سازي در پالايشگاه‌ها، ريسك‌هاي به مراتب بالاتر از پايين آمدن قيمت نفت
                                منبع :کسب و کار
                                پس از اتفاقات ۹ ماهه گذشته براي شركت‌هاي پالايشي و پتروشيمي بورسي مبني بر كيفي‌سازي محصولات و تعيين نرخ خوراك اكنون نيز كاهش قيمت نفت به بحران ديگري براي سهامداران اين دو گروه تبديل شده است. كاهش قيمت نفت طي چند ماه گذشته اگر چه رنگ و بوي سياسي دارد اما به‌طور قطع بلندمدت خواهد بود. سخنان نمايندگان مجلس و مديران اقتصادي كشور درباره تعيين نفت ۷۰ دلاري در بودحه ۹۴ خود دليلي بر اين ادعاست البته شايد بتوان گفت بيشترين تاثير درباره كاهش قيمت نفت بر روي شركت‌هايي هست كه محصولات صادراتي بيشتري دارند. سلمان نصير‌زاده درباره اثرات مستقيم كاهش قيمت جهاني نفت بر گروه‌هاي پتروشيمي و پالايشي به «كسب‌و‌كار» گفت: بين نفت و فرآورده‌هاي نفتي رابطه وجود دارد. از آنجايي كه نفت اوپك از فروردين ماه سال جاري از حدود ۱۲۰ دلار به زير ۹۰ دلار كاهش پيدا كرده، به طبع اين اتفاق مي‌توان در محصولات پالايشي مانند: نفت كوره، بنزين، گاز مايع و… روند نزولي را مشاهده كرد. در محصولات پتروشيمي هم كار به همين منوال خواهد بود. وي ادامه داد: البته اين مشكل را نبايد غيرسياسي دانست يعني اينكه با كاهش قيمت نفت در پي آن هستند كه ايران را تحت فشار قرار داده تا نتيجه مذاكرات به توافق ختم شود. نصير‌زاده تصريح كرد: بورس اوراق بهادار ايران برخلاف ساير بورس‌هاي جهاني هيچ‌گونه واكنشي به نوسانات قيمت نفت از خود نشان نمي‌دهد دليل آن هم اين است كه فعالان بازار سرمايه ريسكي به مراتب بالاتر از پايين آمدن قيمت نفت احساس مي‌كنند و آن ريسك چيزي نيست جز ريسك‌هاي وارده به گروه پتروشيمي و صنايع پالايش از سوي وزارت نفت. ابهاماتي همچون تامين خوراك پتروشيمي‌هاي رازي و چگونگي تعيين خوراك در صنايع پالايشگاهي و چگونگي پياده‌سازي طرح كيفي‌سازي در پالايشگاه‌ها، ريسك‌هاي به مراتب بالاتر از پايين آمدن قيمت نفت است. كارشناس بورس خاطرنشان كرد: بايد توجه داشت كه طرح كيفي‌سازي در پالايشگاه‌ها با هر حالتي بخواهد پياده‌سازي شود سود شركت‌هاي پالايشگاهي را به مراتب بسيار بيشتر از افزايش قيمت نفت پايين مي‌آورد اگر دولت حتي قبل از واگذاري شركت ‌هاي پالايشي به خريداران اعلام مي‌كرد كه مي‌خواهد طرح كيفي‌سازي را با اين كيفيت در طي بازه زماني كوتاه‌مدت پياده‌سازي بكند شايد هيچ خريداري براي اين پالايشگاها پيدا نمي‌شد لذا اگر بحث پالايشگاهي و صنايع پتروشيمي زياد مي‌شود به اين دليل است كه ۸۰ درصد بورس ايران به‌طور مستقيم و غيرمستقيم از فعاليت‌هاي اين گروه متاثر مي‌شود.
                                کاهش حاشیه سود، شرکت های پالایشی را تهدید می کند!
                                منبع:ایران وجهان
                                ابهامات در خصوص شرکت های پالایشی و پالایش پخش چندی است که قیمت سهام شرکت های این گروه را در بازار سرمایه دستخوش تغییرات کرده است، از این حیث بازار شایعات صنعت گرمتر و بسیاری از سهامداران جزء متضرر شده و برخی سفته بازان به سود رسیده اند. چندی پیش مالمیر در گفتگویی بیان کرده که گزارش های شرکت های پالایشی غیرواقعی نیست و سازمان بورس این شرکت ها را تحت فشار نگذاشته است. البته وی به طور واضح تصریح کرده که سهامداران باید در مورد شرکت های پالایشگاهی به اختلاف میان این شرکت ها با پالایش و پخش توجه کرده و براساس جریانات بازار تصمیم گیری نکنند.
                                اما اختلاف میان شرکت های مذکور به اشاعه شایعات منتهی نمی شود و سهامداران خرد، سرمایه های هنگفتی از ماحصل این اختلافات و ابهامات از دست می دهند. سپهر پارسا کارشناس بازار سرمایه معتقد است: تازمانی که توافقی میان شرکت های پالایشی و شرکت پالایش و پخش ایجاد نشود؛ بازار با شایعه قیمت را جابه جا می‌کند. وی می گوید که این اختلاف در نحوه محاسبه قیمت خوراک است . پارسا ادامه می دهد: بازار در انتظار شفاف شدن ابهامات این صنعت است و سهامداران جز در این شرایط بیشتر آسیب می بینند.
                                این کارشناس بازار سرمایه به حاشیه سود شرکت های پالایشی در سال آینده اشاره کرده و می گوید: با تغییر نرخ ارز مرجع، رقم سود این شرکت ها متاثر خواهد شد اما حاشیه سود آن ها به نرخ خرید و فروش این شرکت‌ها بستگی دارد.
                                پارسا در خصوص گزارش های میان دوره ای این شرکت ها ابراز داشت: چنین برآورد می شود که برخی شرکت های پالایشی گزارش های مشکوک و مبهمی به بازار ارائه کرده اند. ارائه چنین گزارش هایی به شایعات این صنعت دامن زده و غیرواقعی بودن قیمت این سهام را موجب می شود.
                                این کارشناس در خصوص تاثیر قیمت نفت بر شرکت های پالایشگاهی تصریح کرد: کاهش قیمت نفت رابطه مستقیمی با درآمد شرکت های پالایشگاهی دارد و سود این شرکت ها را متاثر می سازد.
                                مرتضی رضازاده کارشناس ارشد بازار سرمایه مهمترین اختلاف میان شرکت های پالایشی و شرکت پالایش و پخش را نرخ خرید مواد اولیه آن ها عنوان کرده و می گوید: مهمترین اختلاف میان این شرکت ها، نرخ خرید مواد اولیه آنهاست و از آنجاییکه شرکت پالایش و پخش دولتی بوده، قابل پیش بینی نیست.
                                وی ادامه می دهد: بحث مالیات بر ارزش افزوده نکته مهم دیگری است که این اختلاف را عمیق می کند این مهم از سالهای قبل به امروز منتقل شده است. این کارشناس افزود: مهمترین ریسک این صنعت، که باعث میشود بسیاری از سرمایه گذاران بنیادی وارد این سهام نشوند، بحث تاثیر مذاکرات و کاهش قیمت نفت است. وی ادامه می دهد: توافق در مذاکرات که حصول آن دور از ذهن نیست، کاهش نرخ دلار را موجب می شود که برای این صنعت تهدید جدی خواهد بود.
                                رضازاده در خصوص حاشیه سود این شرکت ها در سال آینده به ایران و جهان می گوید: به نظر می رسد که حاشیه سود این شرکت ها با در نظر داشتن شرایط کنونی، کاهشی باشد چراکه بازار نتیجه مذاکرات را مثبت ارزیابی می کند که این مهم به کاهش قیمت نفت و دلار منجر خواهد شد در نتیجه حاشیه سود این شرکت ها متاثر می شوند. وی یادآور می شود: این شرکت ها اگر روند کنونی را ادامه دهند، به کاهش حاشیه سود خواهند رسید مگراینکه طرح های توسعه ای یا تولید محصولات جدیدتری را در برنامه داشته باشند.
                                اثر تصمیم دولت بسیار بیشتر از اثر قیمت نفت
                                منبع: بورس نیوز
                                یکی از سوالات همیشه مطرح بازار سهام در یک سال گذشته ” شبندر چقدر می ارزد ؟ ” بوده است. کارشناسان مختلف نظرات مختلفی را در این زمینه بیان کرده و می کنند. بعضی از کارشناسان دلیل رشد بی وقفه این صنعت را تفاوت ارزش جایگرینی بیان می کنند و دسته ای دیگر رشد سود آوری این شرکت ها در سال گذشته را مهمترین دلیل رشد قیمتی این صنعت می دانند. اما نکته ای که در مورد این صنعت می توان به آن اشاره کرد ارزش بازار بالای این صنعت است تا جایی که تغییرات روند این صنعت به راحتی می تواند موجب تغییر روند شاخص کل شود. پس شناخت این صنعت می تواند به سرمایه گذاری بهتر در بازار سرمایه کمک زیادی نماید.
                                نکاتی در زمینه تحلیل شرکت های این صنعت
                                ۱٫ سهم صندوق توسعه ملی
                                شرکت های پالایشگاهی که نفت خام را به قیمت ۹۵ درصد فوب خلیج فارس دریافت می کنند باید ۲۶ درصد از درآمد حاصل از فروش صادراتی خود را به صندوق پرداخت می کردند . شرکت های صادراتی در ایران پالایشگاه نفت بندر عباس و پالایشگاه نفت لاوان هستند . البته بر اساس آخرین تصمیم گیری ها این شرکت ها از پرداخت این مبالغ معاف شده اند.
                                *نتیجه : این بند اهمیت خود را در صورت های مالی از دست داده است.
                                ۲٫ مالیات بر ارزش افزوده
                                ماهیت مالیات بر ارزش افزوده به گونه ای طراحی شده است که اثر سود و زیانی بر شرکت های تولید کننده ندارد و فقط به صورت جابجایی مالیات دریافتی از مصرف کننده نهایی، از شرکتی به شرکت دیگر تا رسیدن مالیات بر ارزش افزوده به ارگان های مالیاتی کشور می باشد. اما متاسفانه به اشتباه در برداشت این مفهوم، باعث شده سرمایه گذاران بازار سرمایه به اشتباه این اثر را سود و زیانی شناسایی نمایند و آن را در تصمیمات خود برای خرید سهام این شرکت ها اعمال می نمایند. تنها موضوع مهم در این زمینه مالیات های بر ارزش افزوده در سال های ۸۹ و ۹۰ است.در آن سال ها اختلاف نظری میان شرکت های پالایشی و توزیع کنندگان بنزین جایگاه ها درباره پرداخت مالیات بر ارزش افزوده این واحد ها به دولت ایجاد شد. چرا که شرکت های پالایشی تولید کننده بنزین موظف به پرداخت این مبلغ به دولت بودند، حال آنکه شرکت های توزیع کننده این محصول با وجود افزایش قیمت آن ، همچنان اجباری به پرداخت مالیات نداشتند.
                                *نتیجه : در خصوص مالیات های سال های ۸۹ و ۹۰ چنانچه رای به نفع پالایشی ها صادر شود، شرکت های توزیع کننده بنزین موظف به پرداخت بخشی از مالیات بر ارزش افزوده آن سال ها به دولت می شوند و هزینه مالیاتی شرکت های پالایشی برای سال های ۸۹ و ۹۰ کاهش می یابد.
                                ۳٫ اثر نرخ ارز
                                همچنین نرخ ارز بر سودآوری این شرکت ها تاثیر قابل توجه ای دارد ، افزایش نرخ ارز در سال گذشته باعث افزایش سود ریالی این شرکت ها و در نتیجه افزایش قیمت شدید سهام این شرکت ها در بازار شد. این شرکت ها بر مبنای دلار مبادلاتی فروش و مواد اولیه خود را تسعیر مینمایند، با توجه به ثبات دلار مبادلاتی نمی توان انتظار رشد درآمد این شرکت ها را از این محل داشت.
                                ۴٫ صورت های مالی مبهم
                                متاسفانه صورت های مالی این شرکت ها دارای ابهامات فراوان از جمله مطالبات معوق فراوان و عدم وجود اطلاعات کافی و درست در مورد نتیجه دعاوی قانونی در مورد وصول آن ، اختلافات محاسباتی در قیمت مورد معامله مواد اولیه فروخته شده به شرکت های پتروشیمی و شیمیایی ، یارانه های پرداخت نشده از سوی دولت به این شرکت ها ، مباحث مالیات بر عملکرد سالهای گذشته ، عدم برآورد صحیح مدت زمان اجرای پروژه ها در بودجه ، عدم ارتباط صحیح بین بهای نفت خام و قیمت ۵ فرآورده اصلی در بودجه شرکت ها و موارد متعدد دیگری که میتواند باعث انحراف تحلیل بنیادی این شرکت ها شود. به طور مثال مابه التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله ای موجودی های پایان سال ۱۳۹۱ و فرآورده های ویژه که طبق آخرین مکاتبات صورت گرفته بین شرکت، شرکت ملی پالایش و پخش و همینطور ارگان های ذی الصلاح حاکی از الزام پرداخت این مقادیر توسط شرکت های پالایشگاهی به حساب خزانه می باشد. ولی شرکت هایی به مانند شرکت پالایش نفت بندر عباس این موضوع را نپذیرفته و برای آن ذخیره ای هم در نظر نگرفته است. قابل ذکر است این مابه التفاوت برای شرکت در حدود ۲۵۲۸ میلیارد ریال می باشد ( در حدود ۱۸۰ ریال به ازای هر سهم) . یا در موارد دیگر شاهد اختلاف حساب در دفاتر پالایش و پخش و این شرکت می باشیم که متاسفانه در سال های گذشته بارها شاهد اختلاف مابین شرکت و شرکت ملی پخش و پالایش بر روی نرخ ها و محاسبات مختلف بوده ایم. این اختلاف ها بر عدم شفافیت شرکت افزوده است و به نظر نمی رسد به زودی شاهد رفع این مشکل باشیم.
                                *نتیجه: هر چه این ابهامات در صورت های مالی پالایشگاه ها باقی بماند، سودآوری این مجموعه ها دستخوش نوسان خواهد شد. مضاف بر آنکه اثر این ابهامات بر سود هر سهم در بیشتر موارد حائز اهمیت می باشد.
                                ۵٫ عدم وجود مکانیزم عرضه و تقاضا در فروش محصولات
                                شرکت های پالایشگاهی مواد اولیه خود را از شرکت ملی پالایش و پخش تحویل گرفته و مجدد محصولات اصلی خود را به شرکت ملی پالایش و پخش تحویل میدهد . در واقع این شرکت ها به صورت حق العمل کار هستند و در پایان دوره های ۱ تا ۳ ماهه مابه التفاوت مقدار فروش محصولات و نفت خام دریافتی را به صورت تهاتری دریافت می نمایند.
                                *نتیجه: این امر موجب می گردد تا شرکت پالایش و پخش با تصمیم گیری های خود به راحتی قدرت اثرگذاری در شرکت های پالایشی را داشته باشد و در عمل شرکت های مذکور نتوانند عملکرد شفافی داشته باشند.
                                ۶٫ عمر بالای دارایی ها
                                اکثر پالایشگاه های کشور دارای عمر زیادی می باشند به همین دلیل هزینه نگه داری و تعمیرات این دارایی ها رو به افزایش می باشند.
                                ۷٫ پرت تولید
                                رابطه مصرف و خوراک و تولید محصول دراین گروه حاکی از هدر رفت و پرت تولید حدود یک میلیون و سیصد هزار متر مکعب در سال است ، که به دلیل فرسودگی و تکنولوژی نسبتآ پایین ناشی می شود.خاطر نشان می سازد که حد نصاب پرت تولید در مجتمع های پالایشگاهی دارای تکنولوژی بالا در جهان حدود نیم درصد است.در بین پالایشگاه های ایران “شبریز“ با پرت تولید ۰٫۷ درصد کمترین میزان و “شتران“ با ۴٫۷ درصد پرت تولید بیشترین میزان پرت تولید را دارند. در این بین “شپنا“ با ۰٫۹ ، “شبندر“ با ۲ و “شاوان“ با ۳٫۹ درصد در این بین قرار دارند. در این بین “شراز“دارای پرت تولید بسیار ناچیزی میباشد و به دلیل تولید میعانات گازی میزان تولید آن به دلیل سبکتر بودن این فرآورده از میزان خوراک مصرفی آن بیشتر است.قابل ذکر است اکثر این شرکت ها در حال اجرای طرح های بهینه سازی می باشند که این امر می تواند کمک شایانی به کاهش مقدار پرت تولید نماید. البته قابل ذکر است که مقداری از این پرت تولید مربوط به عملیات خود شرکت می باشد، یعنی در فرآیند تولید استفاده می شود.
                                *نتیجه: با اجرای طرح های بهینه سازی از هزینه هدر رفت تولید کاسته خواهد شد.
                                ۸٫ موجودی کالای تولید شده و در جریان ساخت پایان دوره
                                مقادیر این بخش از صورت های مالی در گزارش های مختلف دارای نوسانات زیادی می باشد، قابل دستکاری بودن این مقدار نه تنها در این شرکت ها بلکه در اکثر صنایع باعث شده است که بودجه ارائه شده توسط شرکت ها قابل تغییر در طی سال شود، حتی در صورتی که تغییری در میزان تولیدات شرکت ها صورت نگیرد میتوانند سود هر سهم را با تعدیل همراه نماید.
                                ۹٫ قیمت گذاری نفت خام بر مبنای کیفیت
                                نفت خام سنگین طبق عرف بین الملل ( مجله پلاتس ) باید ۱٫۸ تا ۲٫۸ دلار از نفت سبک ارزانتر باشد. این در حالی است که نفت خام تحویلی به پالایشگاه ها به نرخ های تقریبآ مشابه داده می شود.به طور مثال شرکت پالایشگاه بندر عباس ترکیبی از نفت خام سنگین و میعانات گازی استفاده می نماید، این در حالی است که شرکت نفت خام را با قیمت نفت خام سبک دریافت کرده است. قابل ذکر است یکی از دلایلی که نرخ نفت خام شرکت بالاتر بوده است طبق نظر شرکت ملی پخش و پالایش، هزینه حمل نفت خام به شرکت می باشد که بالاتر از سایر شرکت ها به دلیل انتقال با کشتی می باشد. از آنجایی که هزینه حمل طبق قانون بر عهده شرکت نمی باشد نباید این هزینه به شرکت تحمیل شود.
                                *نتیجه: در صورت حذف هزینه های حمل شرکت های پالایشی می توانند نفت خام سنگین را به قیمت های واقعی خود و با بهای تمام شده کمتری دریافت نمایند.
                                ۱۰٫قیمت گذاری محصولات شرکت
                                در حال حاضر قیمت محصولات این شرکت بر اساس قیمت های فوب خلیج فارس تعیین می شود. البته بنزین فوب خلیج فارس بر اساس اکتان ۹۵ می باشد. به همین دلیل بنزین ۸۷ اکتان شرکت به ۹۷ درصد قیمت فوب خریداری می شود. که در صورت بهره برداری از طرح توسعه و کیفی سازی شرکت این محصول نیز به قیمت کامل و واقعی خود به فروش خواهد رسید. قابل ذکر است یکی از برنامه های شرکت ملی نفت در سال جاری قیمت گذاری محصولات شرکت های پالایشگاهی بر اساس کیفیت آن ها می باشد (میزان اکتان، گوگرد و بنزن ).
                                *نتیجه: به نظر می رسد که قیمت گذاری جدید نمی تواند انحرافی بیشتر از ۲ تا ۳ درصد با نحوه قیمت گذاری قبلی داشته باشد ولی می تواند سودآوری شرکت های پالایشگاهی را با تغییراتی مثبت همراه سازد.
                                ۱۱٫طرح کیفی سازی
                                اکثر این شرکت ها دارای طرح کیفی سازی محصولات مخصوصآ بنزین و گازوئیل می باشند. این طرح ها بدون افزایش مقدار نفت خام مصرفی می باشند و این یعنی مقدار تولید شرکت ثابت خواهد ماند ولی ترکیب تولید محصولات در سبد تولیدات تغییر خواهد کرد. به طور مثال برای افزایش تولید بنزین، نفتا و نفت کوره کاهش پیدا خواهد کرد و به دلیل شکسته شدن کربن بیشتر تولید بنزین و گوگرد افزایش خواهد یافت. بر اساس این نکته در صورتی که نرخ محصولات کیفی سازی شده مانند بنزین و گازوئیل با مقادیر فعلی آن تغییری نداشته باشد، به دلیل کاهش محصولات دیگر مانند نفتا و نفت کوره و افزایش محصولی مانند گوگرد، سود این شرکت ها حتی کاهش خواهد یافت. برای مثال در شرکت نفت بندر عباس، زمان اجرایی شدن طرح یکی از ابهامات اصلی این شرکت در یک سال گذشته است ولی طبق آخرین برآورد ها این طرح تا پایان سال جاری راه اندازی خواهد شد. در صورتی که طرح راه اندازی شود و نرخ های جدید و کیفی شده به مقدار مناسب نباشند طرح دارای توجیه نخواهد بود و حتی می تواند به دلیل کاهش محصولاتی مانند نفتا باعث کاهش سودآوری شرکت نیز شود. طرح در مرحله اول برای ظرفیت ۴۰۰ هزار بشکه ای طراحی شده است و به همین دلیل مقادیر منتشره طرح توسط این شرکت به دلیل افزایش میزان محصولات بدون افزایش نفت خام منطقی به نظر نمی رسد و باید مجددا برآورد گردد.
                                *نتیجه : در صورتی که طرح های کیفی سازی راه اندازی شود و نرخ های جدید و کیفی شده به مقدار مناسب نباشند طرح دارای توجیه نخواهد بود و حتی می تواند به دلیل کاهش محصولاتی مانند نفتا باعث کاهش سودآوری شرکت نیز شود.
                                ۱۲٫ طرح هدفمندی
                                بارها در ذهن سرمایه گذاران این سوال مطرح می شود که آیا گران شدن بنزین بر سود این شرکت ها تاثیر دارد یا خیر؟ جواب خیر است، زیرا قیمت فروش محصولات بر اساس قیمت های جهانی ( فوب خلیج فارس ) می باشد. مابه التفاوت قیمت فروش بنزین در جایگاه های سوخت و قیمت های جهانی به صورت سوبسید به این شرکت ها داده می شود.
                                *نتیجه: اجرای هدفمندی یارانه و آزادسازی قیمت بنزین اثر سود و زیانی بر پالایشگاه ها ندارد.
                                ۱۳٫ قیمت محصولات
                                مهمترین عامل تاثیر گذار بر قیمت محصولات این شرکت ها قیمت نفت خام است. قیمت نفت خام از طرفی بر قیمت محصولات تاثیر می گذارد و از طرف دیگر بر بهای تمام شده مواد اولیه شرکت، پس شناخت عوامل بنیادی ( تغییر فصل ، رشد اقتصادی ، سیاست های پولی و مالی و …) و همچنین عوامل غیر بنیادی ( عوامل سیاسی ، تحریم ها ، ناآرامی های منطقه ای و … ) تاثیر گذار بر قیمت نفت خام، می توانند کمک قابل توجه ی به پیش بینی روند قیمت فرآورده های نفتی بنماید.
                                عوامل بنیادی تا حدودی بر اساس روند گذشته قابل پیش بینی می باشد، اما عوامل غیر بنیادی این گونه نمی باشند. پیش بینی صورت گرفته با استفاده از روش های اقتصاد سنجی نشان از یک روند ضیف نزولی در ادامه سال جاری برای قیمت جهانی نفت خام می باشد. میانگین قیمت نفت ۱۰۵ دلار برای ادامه سال جاری می تواند مقداری منطقی باشد. شکل زیر روند ماهانه قیمت نفت طی ۱۰ سال اخیر را نشان میدهد، با استفاده از این داده ها و یک مدلARMA روند آتی قیمت نفت پیش بینی شده است.
                                نتیجه : روند نزولی قیمت نفت خام از یک سو موجب کاهش قیمت فروش محصولات شرکت های پالایشی و از سوی دیگر کاهش بهای تمام شده آن ها خواهد شد. حال آنکه باید دید میزان اثر گذاری این روند نزولی در کدام بخش اثر گذاری بیشتری دارد؟ بخش فروش یا بهای تمام شده؟
                                با توجه به بررسی های فوق به جز موضوع تولید محصولات همگام با استاندارد های جهانی (اکتان بالا) که با اجرای آن در شرکت های پالایشی می توان شاهد اثرات مثبت بر قیمت محصولات و سود هر سهم این مجموعه ها بود ، مابقی موضوعات عنوان شده ، بیشتر موجبات ابهام در صورت های مالی شرکت های مذکور را فراهم نموده است به گونه ای که هر گونه تغییر منفی در آن ها می تواند آثار کاهش سودآوری را در بردارد.

نظر

در حال کار...
                                X