دانسته های دکتر بورسی!

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Dr.boursi
    عضو فعال
    • Oct 2012
    • 1348

انواع بازار و تعریف بازار پول و سرمایه

بازار را مکان فیزیکی که خریداران و فروشندگان ( اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی ) برای داد و ستد ، مبادله کالا و خدمات دور هم جمع میشوند, را گویند.

بر حسب زمان سررسید بازار ها رابه انواع مختلفی تقسیم می کنن که من براتون دو تا از مهمتریناشو یعنی بازار پول و سرمایه رو توصیح می دم.

بازار پول: بازاری که در آن اوراق بهادار با سر رسید کمتر از یکسال معامله می شوند.

بازار سرمایه: بازاری که در آن اوراق بهادار با سر رسید بیشتر از یکسال معامله می شوند.

مهمترین و ملموس ترین نمونه بازار پول گواهی سپرده است : گواهی سپرده، سندی است که توسط یک مؤسسۀ سپرده پذیر به طور معمول یک بانک در قبال مبلغ مشخصی پول که نزد آن سپرده شده، منتشر میشود. این گواهی دارای سررسید و همچنین نرخ بهره معین است. این نوع سرمایه گذاری در واقع دو مزیت عمده دارد، نخست اینکه سرمایه گذار میتواند به دقت بازدة پول خود را محاسبه کند. دوم، زمان سررسید اصل و بهرة گواهی نیز مشخص است.
    آخرین ویرایش توسط Dr.boursi؛ 2013/01/29, 09:29.
    بعد از گرفتن دکترا من دارم ماهی گیر میشم !!!

لذتی که در خرید سهم در منفی هست، در بخشش هم نیست!!! /.:biggrinsmiley.:/

نظر

• Dr.boursi
      عضو فعال
      • Oct 2012
      • 1348

طبقه بندی بازار ها بر اساس واگذاری فوری و یا واگذاری در اینده

بازار نقدی: بازاری است که در ان دارایی مالی برای واگذاری فوری مبادله می شود

بازار آتی یا بازار اوراق مشتقه: قرار دادی است که دارنده اش را موظف می کند که داراریی مالی خود را در زمان اینده بخرد و یا بفروشد

نظر

• Dr.boursi
        عضو فعال
        • Oct 2012
        • 1348

قرارداد سلف و قرارداد آتی چه تفاوتی با هم دارند؟

قرارداد سلف: قرارداد سلف، توافقی است بین دو طرف که خارج از بورس منعقد می شود و به منظور خرید یا فروش یک دارایی در تاریخ آینده با قیمت مورد توافق دو طرف هنگام امضاء قرارداد تعیین می گردد

قرارداد آتی: قرارداد آتی توافقی است بین دو طرف که در بورس منعقد می شود و به منظور خرید یا فروش مقداری معین و با کیفیتی مشخص از یک دارایی در زمان مشخصی در آینده با قیمت مورد توافق هنگام امضاء قرارداد تعیین می گردد.

نظر

• Dr.boursi
          عضو فعال
          • Oct 2012
          • 1348

نظر

• Dr.boursi
            عضو فعال
            • Oct 2012
            • 1348

در ادامه به بررسی تجزیه و تحلیل صورت های مالی خواهم پرداخت. دوستان لطفا نظراتشونو بیان کنند. :D/:)
            آخرین ویرایش توسط Dr.boursi؛ 2013/01/29, 10:09.

نظر

• علی بابا
              عضو فعال
              • Mar 2012
              • 972

در اصل توسط Dr.boursi پست شده است View Post
              در ادامه به بررسی تجزیه و تحلیل صورت های مالی خواهم پرداخت. دوستان لطفا نظراتشونو بیان کنند. :D/:)
              با عرض سلام و ادب
              و تشکر از زحمتی که می کشید
              در این فروم و فرومهای دیگر تاپیک های زیادی در مورد اموزش تا به حال دیده شده است.
              اولین تاپیکی که در این فروم من ان را شدیدا دنبال می کردم تاپیک جناب ساده ی ساده بود که مباحث بنیادی گفته می شود و کار متفاوت این بود که به درخواست دوستان صورت های مالی و تحلیل بنیادی درخواستی دوستان توسط جناب ساده ی ساده تحلیل می شد.
              به نظر من اگر شما تحلیل تکنیکال و بنیادی را روی یک سهم خاص را شروع کنید و به زبان ساده بگویید بیشتر اثر را می گذارید و البته مفید واقع می گردد.
              البته بنیادی کمی طولانی می شود ولی کلا گفتم
              اما مفاهیم تکنیکال را اگر روی نمودار به روز توضیح دهید انگیزه بیشتری برای پیگیری دوستان ایجاد می شود.
              از مفاهیم تکنیکال هم مباحث مهمتر + چند اندیکاتور گفته بشود تا بعدا بقیه موارد روی نمودارها توضیح داده شود

اینایی که گفتن خیلی سنگین است ولی چون گفتید دوستان نظرشون را بگویند منم گفتم.
              (تحلیل روی نمودارهای به روز و اموزش به زبان ساده چیزی متفاوت است و اگر مطلبی گنگ برای دوستی باشد یا می پرسد و یا مجبور است خودش پیدا کند )

سالم و موفق باشید
              سلامتی و برکت بزرگترین نعمت ها هستند. بزرگترین آرزو هم عاقبت بخیری است. انشالله نصیبمان شود.

نظر

• "heydar"
                عضو فعال
                • Sep 2012
                • 7493

با سلام خدمت جناب دکتر
                حجم مطالب آموزشی باید کم باشد تا مخاطب به راحتی مطلب رو درک کند واگر حجم بالا باشد معمولا افراد حوصله خواندن نخواهند داشت
                مطلب باید حجم کم و با مثال باشد تا سریع هضم شود
                شما فرمودید نظرتان را بیان کنید ما هم بیان کردیم....مخلصیم:D

نظر

• Hamidkhann
                  Banned
                  • Dec 2012
                  • 476

خسته نباشی برادر

نظر

• Dr.boursi
                    عضو فعال
                    • Oct 2012
                    • 1348

با تشکر از اساتیدی که زحمت کشیدن(علی جان،hey و حمید خان) و نظرات ارزنده خودشونو بیان کردن. به روش چشم.

تجزیه و تحلیل صورت های مالی را با هم شروع خواهیم کرد.

صورت مالی از چند جز تشکیل شده است : ترازنامه، صورت حساب سود و زیان، صورت سود و زیان جامع و صورت گردش جریان وجوه نقد.

نظر

• Dr.boursi
                      عضو فعال
                      • Oct 2012
                      • 1348

ترازنامه

در شکل زیر ترازنامه یک شرکت رو با هم بررسی می کنیم. تراز نامه به دو قسمت تقسیم میشه 1- دارایی2- بدهی ها که به صورت دو جدول در سمت راست و چپ نشان داده میشه.

دارایی ها از دارایی جاری و غیر جاری تشکیل شده است

بدهی ها هم به سه قسمت بدهی جاری، غیر جاری و حقوق صاحبان سهام تقسیم میشه که در شکل اونا رو طبقه بندی کردم.

آخرین ویرایش توسط Dr.boursi؛ 2013/01/29, 15:03.

نظر

• Aiming
                        ستاره دار(18)
                        • Jul 2012
                        • 2641

جناب دکتر بورسی مطالبتان رو دنبال میکنیم ....

منتظر ادامه مطالبتون مخصوصا در رابطه به بررسی صورتهای مالی هستیم..

موفق باشید
                        وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

نظر

• سوفیا
                          عضو عادی
                          • Dec 2012
                          • 122

دکتربورسی عزیز در مورد ناو سهم توضیح میدید البته به زبان ساده چون من مدل سختش رو میدونم

نظر

• bahane
                            Banned
                            • Feb 2013
                            • 76

دکتر عزیز 1 سوال داشتم چون اینجا اشکالات ابتدایی هم رفع میشه
                            من یک سهم رو مثلا 500 میخرم و اون 2 برابر افزایش سرمایه میده و حدود 240-250 کشف قیمت میشه.
                            به من هم حق میرسه که نمیخام دنبالشو بگیرم و شرکت میفروشه.

1- اولا این افزایش سرمایه چیش جذابه که همه تا میشنون میگن سهم باارزش شد ؟!
                            2- مقدار 250-260 تومن کم شد از سهمام...حقش چقدره (احتمالا 120-130) ؟ خب من چطور به مبلغ حقهای فروخته شده میرسم؟
                            3-حالا تو این مساله من سهمم نصف شده و مبلغ حقم کمتر از افت سهمم شده...چه سودی کردم؟

اگر چیز دیگه ای هم هست در این رابطه ... بفرمایین

متشکرم از زحمتتون

نظر

• bahane
                              Banned
                              • Feb 2013
                              • 76

در اصل توسط bahane پست شده است View Post
                              دکتر عزیز 1 سوال داشتم چون اینجا اشکالات ابتدایی هم رفع میشه
                              من یک سهم رو مثلا 500 میخرم و اون 2 برابر افزایش سرمایه میده و حدود 240-250 کشف قیمت میشه.
                              به من هم حق میرسه که نمیخام دنبالشو بگیرم و شرکت میفروشه.

1- اولا این افزایش سرمایه چیش جذابه که همه تا میشنون میگن سهم باارزش شد ؟!
                              2- مقدار 250-260 تومن کم شد از سهمام...حقش چقدره (احتمالا 120-130) ؟ خب من چطور به مبلغ حقهای فروخته شده میرسم؟
                              3-حالا تو این مساله من سهمم نصف شده و مبلغ حقم کمتر از افت سهمم شده...چه سودی کردم؟

اگر چیز دیگه ای هم هست در این رابطه ... بفرمایین

متشکرم از زحمتتون
                              =====================================
                              تقریبا صدمین باره که از هفته قبل به اینجا سر میزنم
                              دکتر!!!!
                              اول شدی کلاست رفته بالا
                              دیگه جواب نمیدی
                              اداف رو پوکوندی اما بورس نوشته هات رفته قعر جدول تاپیک ها

نظر

• najafi613
                                عضو عادی
                                • Nov 2012
                                • 62

در شکل زیر ترازنامه یک شرکت رو با هم بررسی می کنیم. تراز نامه به دو قسمت تقسیم میشه 1- دارایی2- بدهی ها که به صورت دو جدول در سمت راست و چپ نشان داده میشه.

دارایی ها از دارایی جاری و غیر جاری تشکیل شده است

بدهی ها هم به سه قسمت بدهی جاری، غیر جاری و حقوق صاحبان سهام تقسیم میشه که در شکل اونا رو طبقه بندی کردم.

جناب دکتر بورسی حقوق صاحبان سهام جزو بدهی ها نیست . حقوق صاحبان سهام عبارت است از مقدار باقیمانده منافع صاحبان سهام موسسه که پس ازکسر بدهیهای ان موسسه بدست امده است
                                حقوق صاحبان سهام =بدهی ها - دارایی ها
                                [B][CENTER][COLOR="#008000"][COLOR="#006400"]فقر شب را بی غذا سر کردن نیست فقر روز را بی اندیشه سر کردن است[/COLOR][/COLOR][/CENTER][/B]

نظر

در حال کار...
                                X