کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
مقایسه با بازار
--------------
مقایسه نماد با بازار به دو صورت میتواند صورت بگیرد: مقایسه مستقیم نماد با بازار. مقایسه گروه صنعتی با بازار و سپس مقایسه نماد با گروه صنعتی.
کدام ارجح است؟
بررسی میکنیم...
در هر مقایسه دنبال چه هستیم و به چه میرسیم؟
میخواهیم تعدیل کنیم دادهها را. یعنی اثر تورم، اثر اشتیاق عمومی به بازار یا به گروه را از نماد حذف کنیم و بدون عوارض جوهر موجود را نگر کنیم. (که البته این به تنهایی به درد نمیخورد و حتما باید در کنار بررسی رایج قرار گیرد. یعنی یک بار تعدیل شده و یک بار تعدیل نشده.)
میخواهیم رفتار نماد را «درون» بازار بیان کنیم. نسبت به بازار.
در مقایسهی نماد با گروه این دومی بهتر صورت میگیرد و نیز اثر نماد به تنهایی هم بهتر مشخص میشود. پس گویا مقایسه با گروه بهتر است. تنها این میماند که چگونه اینها را سر هم بندی کنیم. چگونه بیاییم یک بررسی از نماد را در کنار یک بررسی از مقایسه نماد به گروه و یک مقایسه از نماد به بازار و یک مقایسه گروه به بازار بچسبانیم؟ و نیز اینکه اصلا در هر بررسی دنبال چه باشیم؟
(یک بار دیگر مطلب را اینگونه بگویم: معلوم است که بهترین حالت این است که تمام بررسیها را انجام دهیم و سپس از دل اینها عصارهای در آوریم... (انجام بررسی که هزینهای ندارد. رایانه است و کسری از ثانیه...) ولی موضوع این است که چه (عواملی) را نگاه کنیم و چگونه بررسی کنیم و اینکه چگونه بررسیها را با هم ترکیب کنیم؟)
یک بار دیگر باز به یک زبان دیگر بگویم {۱}... ما با سامانه ی خودمان به یک یا چند نماد میرسیم... حالا میخواهیم ببینیم (یعنی برایمان مهم است که بدانیم) آن نماد به خودی خود خوب است یا درون گروه خوب قرار گرفته. {۲}
خوب... باز هم یک بار دیگر لازم است که بگویم... اگر بازار بد باشد بخشی از پول از این نماد (به واسطه فروش فروشندگان) میرود و به جایش چیزی بر نمیگردد{۳}. ولی اگر بازار خوب باشد پول رفت و آمد دارد و مانند یک ابر موج که از ریز موجهایش حمایت میکند بازار از رشد نماد حمایت میکند، حسودان و دلواپسان کم میشوند، سازمان بورس و دولتمردان کمتر گیر میدهند و کلا همه چیز کمک میکند به رشد نماد.
(ادامه دارد...)
----------------------
پانویس:
{۱} اینها را شاید بیشتر برای خودم میگویم... تا ابعاد کامل قضیه دستم بیاید.
{۲} حقیقتش این که چرا مهم است دقیق خاطرم نیست... فقط یادم است که مهم بود... یک جنبه از اهمیت میتواند همان باشد که اشاره کردیم... آری... نماد خوب درون گروه خوب درون بازار خوب درون اقتصاد ملی خوب درون دوره جهانی خوب اقتصادی خیلی جای پیشرفت دارد... ولی نماد خوب در جای بد جای پیشرفت زیادی ندارد. من این را تشبیه میکنم به یک ریز موج در دل امواج بزرگتر! آری... دارد یواش یواش یادم میآید... زمانی که کل گروه پالایشی مثلا میآمدند در سامانهی کفاب (کفیاب) من، رشدهای عالی را در آن گروه داشتم... به درد میخورد نگه دارم برای بلند مدت... ولی تک نمادها گاهی صفر و گاهی صد در صدی میشدند... گاهی بازدهیشان تنها یک روز بلکه نیمروز و پنج درصد بود (بلکه کمتر... مثلا چهار یا حتی سه درصد آن هم بدون کارمزد!) و گاهی بازدهیهای نجومی صد در صدی داشتند. (آن زمان صد در صد یک جا گرفتن از بازار خیلی مهم بود! مانند اکنون نبود که شبیه آمریکای صد سال پیش باشد و هر جا را بکنی نفت فواره بزند بیرون... اکنون دیگر بچهبازی شده! :D امروز سهام میخریم فردا مثبت نخورد پکر میشویم! :D)
{۳} میروند با آن پول چیزهای مفتتر میخرند. با خودشان میگویند چطور تاپیکو فلان تومان ولی فارس بهمان تومان؟ مقایسه میکنند و پول را در اولین اصلاح تاپیکو از آن خارج میکنند و به فارس میبرند و این پول پیوسته میرود و کمتر میآیند تاپیکوی رشد کرده گران را بخرند. و اصل کار هم تا آنجا که میدانیم با سرمایهگذاران شرکتی و بنیادی و بلند مدتیها است. معمولا.
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
تاثیر بازار بر نمادها
-------------------
۱- تاثیر مستقیم به این معنی که زمان و اندازه رشدها و افتها با مثبت و منفی بودن بازار مثبتتر و منفیتر میشوند. (باید دیرتر خرید و زودتر فروخت یا برعکس)
۲- تاثیر در بررسی مقایسه. (گفتنش برایم سخت است.) مقایسه بین بازار و نماد را که داریم بررسی میکنیم... مثلا اگر در حالت عادی و خنثای بازار، در فلان نماد ۵۰ واحد به عنوان میانهی راه میشناختیم اکنون ۵۰ واحد باز هم یک جورهایی میانه راه میشود. ولی این کجا و آن کجا؟ مثال میزنم باز هم... مثلا ما سامانهمان اینگونه بوده که نشانگر خاصی روی بازار و روی نماد میانداختیم و نسبت اینها را به هم مشاهده میکردیم. در گذشته که وضع خنثی بوده خروجی این مقایسه هر وقت عدد ۵۰ را به ما نشان میداده ما این را «پیشنهاد خرید» میگرفتیم. ولی اکنون که بازار مثلا خوب شده اگر ۵۰ به ما بدهد دیگر آن معنی سابق را نمیدهد. ما مثلا عدد صفر را هر بار میگرفتیم میگفتیم قیمت این نماد دارد از کف حرکت میکند. ولی اکنون اگر صفر بدهد به معنی «خیلی بد» است نه حرکت از کف.
(حقیقتش را بخواهید این مورد دوم هم یک چیز مبهمی است برای خودم و هم دقیق نمیتوانم بیانش کنم. و هم اینکه نمیدانم اصلا لازم به محاسبه و احصاء این مورد هست؟ یا اینکه یک چیز کماهمیتی است که شاید خودش هم خود به خود با عوامل دیگر خنثی شود و لازم به پیگیری نباشد.)
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
یکی از دلایلی که باعث شد این کارگاه را بزنم نمودارهای بسیار بسیار زیبایی بود که از سنجش (مقایسه) نمادها با بازارها میدیدم... واقعا برخی شان از نمودار اصلی (نمودار خود نماد بدون مقایسه با چیز دیگری) زیباتر هستند! انگار یک نفر آنها را نقاشی کرده است!
این خساپا است که چند وقت پیش هم نمودارش را در جستار کارگاه حجم گذاشته بودم:
ببینید چقدر زیباست! انصافا!؟؟؟؟
دقیقا آمده بازگشت (pull back) کرده روی یک خط روند زیبایی که پیشتر شکل داده بوده!
بعد آمده یک مثلث بازشونده خیلی زیبا ساخته...
و الان هم روی یک مقاومت است و اگر چند روز دیگر بازی در آورد و احیانا صف خرید میلیاردی این نماد داده شد باز هم جالبتر میشود! (با اینکه در نمودار اصلی آدم چنین چیزی را نمیبیند!)
این نمودار اصلیاش: https://i.vgy.me/d9Zw52.png
(البته اکنون نگاه کردم... در حالت نیملگاریتمی هم همان چند روز آینده مقاومت میتواند داشته باشد.)
(توضیح: خطها را با دستم نکشیدمها!!! خطها با رایانه کشیده میشود. تنها آن پیکان را من کشیدهام که ربطی ندارد. منظور اینکه خودشان (خود قلهها و درهها) با هم این هماهنگی (هارمونی) را دارند... مثلا آن خط روند در کف را نگاه کنید... چهار برخورد زیبا دارد... چهار تا شش برخورد زیبا... خیلی جالب است.)
«محمد حسین» هستم.
سلام و وقت به خیر محمد حسین عزیز
بنده از سالیان گذشته تو رو به سامانه هایت و رنگهای قشنگ نمودارت میشناسم ولی خب چند بارم خواستم که همکاری داشته باشیم ولی خب طبق گفته خودت تو اصلا حال و حوصله کار تیمی را نداشته و نداری و منم آخرش سر از این نمودارهای سامانه ات در نیاوردم و آخرش نفهمیدم چی به چیه!!!
ولی خو امیدوارم با این به اون نتیجه هایی که دوس داری برسی برادر/:.Heart.:/
بخشنده باش و افتاده و با داشته های خودت فخر نفروش!
آموزش مقایسه دو نماد با هم در trading view
---------------------------------
(نکته: تقریبا صد در صد تارنماهای کارگزاریها و ره آورد نوین و ... از ماژول برخط تریدینگویو استفاده میکنند. ولی متاسفانه تا جایی که من نگاه کردم این قابلیت را ندارند.)
برای این کار باید طبق آموزش خود تریدینگ ویو که در زیر میآورمش باید در جایی که نماد را وارد میکنیم به جای نماد فرمول بنویسیم. فرمولی مانند شتران تقسیم بر نیم سکه. یا مثلا (دلار) - (شاخص کل) یک چنین چیزی. (که همانگونه که گفتم در ایران هنوز کار نمیکند.)
اینجوری:
-----------------------------------
دلیل اینکه این قابلیت در ایران کار نمیکند این است که اینها ماژول تریدینگویو را پس از نام گذاشتهاند نه پیش از آن. روی این حساب به این ماژول دادهی مورد نگر را خودشان میدهند و اینگونه نیست که ماژول برود دادهها را نگاه کند. احتمالا.
در ایران اینگونه میشود:
Here are the main features that we added recently:
INTRADAY SPREAD CHARTS We made something that no one has made in online charts to date (as far as we know). Now you can build any spread chart by simply typing your formula in the Symbol Edit field using parentheses or multiple operators (+-*/). In addition to using multiple symbols in a spread, you can also use numerical constants such as MSFT + 50. Spreads for intraday charts are calculated by taking the Open, High, Low, and Close of each 1-minute bar and then recompiled into the selected interval. This approach is the only one that results in correct spread charts. We handle all necessary calculations on our servers and display the finished spread chart in your browser. Welcome to the new era of online charting! To enter a spread in TradingView, enter the first symbol and follow it with a space; next enter an operator (-) for subtraction (+) for addition (*) for multiplication and (/) for division; then another space and then the next symbol. Here are few examples: 1/USDCHF or chart inversions helpful when you want to chart the correlation between the EURUSD and the USDCHF for example. In this case you want to flip the USDCHF chart. Or VIX and S&P500 comparison: if flip one of them, it will be visually. AAPL/EURUSD or AAPL*USDRUB allows you to the the stock price in other currency AAPL/XAUUSD – Apple vs Gold BATS:AAPL-NASDAQ:AAPL arbitrage between BATS and NASDAQ exchanges BTCUSD-BTCEUR*EURUSD bitcoin arbitrage
«محمد حسین» هستم.
سلام و وقت به خیر محمد حسین عزیز
بنده از سالیان گذشته تو رو به سامانه هایت و رنگهای قشنگ نمودارت میشناسم ولی خب چند بارم خواستم که همکاری داشته باشیم ولی خب طبق گفته خودت تو اصلا حال و حوصله کار تیمی را نداشته و نداری و منم آخرش سر از این نمودارهای سامانه ات در نیاوردم و آخرش نفهمیدم چی به چیه!!!
ولی خو امیدوارم با این به اون نتیجه هایی که دوس داری برسی برادر/:.Heart.:/
سلام علیرضا جان. باور نمیکنی من چقدر کار گروهی را دوست دارم. ولی موضوع این است که بلد نیستم. بد شانسی فاصلهمان هم از هم دور است. وگرنه هر روز با هم ملاقات حضوری میگذاشتیم شاید کار گروهی خوبی از دلش در میآمد...
ارادت دارم عزیز.
به دعای خیر شما هم خیلی محتاجیم. ?
«محمد حسین» هستم.
مقایسه دو نماد با هم در متا تریدر ۵
من حقیقتش متاتریدر بلد نیستم. اکنون رفتم یک سرکی کشیدم و همینجوری یک چیزی پیدا کردم که کار نمیکند! ولی بهعنوان دستاویزی برای تلاش خیلی عالی است.
(آنچنان که خودشان گفتهاند در متاتریدر۴ اصلا نمیشود کاری کرد. حتی دو تا نمودار را روی هم هم نمیتوان انداخت انگار. و فقط میتوان زیر هم در پنجرههای جداگانه آن دو را مشاهده کرد.)
در متاتریدر پنج باید با زدن دکمهی ctrl+u پنجرهی سیمبلز را باز کنیم.
سپس باید دکمهی Create custom symbol را بزنیم. (روی یک نماد دیگر این کار را بکنیم که مشخصاتش کپی شود و لام نباشد مشخصاتش را دستی وارد کنیم.)
سپس در فیلد (روبروی) symbol یک نامی همینجوری مینویسیم . مثلا من نوشتهام «کاذر به بازار!»
و نیز در فیلد زیرین آن هم فرمول این نماد جدید را مینویسیم.
من طبق تصویر زیر این فرمول را نوشتهام: ("کاذر.d")/("شاخص کل6.d")
(همه چیز درست باید باشد ولی نمیدانم چرا کار نمیکند؟)
در فرمول بالا اگر به جای M ، d هم بگذاریم باز همان آش است و همان کاسه.
این فرمول هم نتیجه یک میدهد همهاش!: "شتران"/"شبندر"
مقایسه دو نماد با هم در متا تریدر ۵
من حقیقتش متاتریدر بلد نیستم. اکنون رفتم یک سرکی کشیدم و همینجوری یک چیزی پیدا کردم که کار نمیکند! ولی بهعنوان دستاویزی برای تلاش خیلی عالی است.
(آنچنان که خودشان گفتهاند در متاتریدر۴ اصلا نمیشود کاری کرد. حتی دو تا نمودار را روی هم هم نمیتوان انداخت انگار. و فقط میتوان زیر هم در پنجرههای جداگانه آن دو را مشاهده کرد.)
در متاتریدر پنج باید با زدن دکمهی ctrl+u پنجرهی سیمبلز را باز کنیم.
سپس باید دکمهی Create custom symbol را بزنیم. (روی یک نماد دیگر این کار را بکنیم که مشخصاتش کپی شود و لام نباشد مشخصاتش را دستی وارد کنیم.)
سپس در فیلد (روبروی) symbol یک نامی همینجوری مینویسیم . مثلا من نوشتهام «کاذر به بازار!»
و نیز در فیلد زیرین آن هم فرمول این نماد جدید را مینویسیم.
من طبق تصویر زیر این فرمول را نوشتهام: ("کاذر.d")/("شاخص کل6.d")
(همه چیز درست باید باشد ولی نمیدانم چرا کار نمیکند؟)
در فرمول بالا اگر به جای M ، d هم بگذاریم باز همان آش است و همان کاسه.
این فرمول هم نتیجه یک میدهد همهاش!: "شتران"/"شبندر"
سلام و عرض ادب آقا محمد حسین عزیز
(در دینامیک تریدر فکر کنم اموزش داده بودن قبلا ... یکبارم در امی بروکر یاد دادین)
کاذر
-----
در حال عبور از مقاومت.
اگر از این مقاومت رد شود وضعش خیلی عالی میشود. از تراز 0.11تا 0.14 هیچ مقاومتی دیگر سر راهش نیست. و این یعنی ۳۰ درصد رشد! که خودش را در عمل میتواند تا ۶۰ درصد هم نشان دهد. آن هم احتمالا در کوتاهمدت!
ولی اینکه آیا مقاومت را میتواند بشکند یا نه؟ احتمالا میتواند. چون هم مشتری پایش نشسته و هم مقاومت در شرایط عادی (بدون قیاس) ندارد.
(لازم به توضیح نیست که اینجا یک کارگاه است و ما هم در حال تمرین هستیم! و این بررسیها را صرفا به عنوان تمرین داریم انجام میدهیم. و اگر در شرایط عادی میگوییم احتمالا... اینجا دیگر میشود احتمالا در احتمالا در احتمالا! یک وقت یک بندهخدایی از این نوشتهها «پیشنهاد خرید» برداشت نکند! (ما در حالت عادی هم پیشنهاد خرید نمیدهیم چه برسد به درون یک کارگاه و حین تمرین!)
«محمد حسین» هستم.
آسیا
----------
دقیقا روی مقاومت است (فردا پسفردا) احتمالا یک قمدار بازی در بیاورید. در کوتاه مدت. من احتمال میدهم نتواند رشد کند. (به خاطر کارگاه دیگر که در مورد این حالت صحبت کرده بودیم.) در میان مدت هم باز دوباره با یک مقاومت دیگر روبرو است. مقاومت ۰٫۸۸. (کلا جالب نیست. ولش میکنیم.)
«محمد حسین» هستم.
فخوز
------
در بلند مدت خیلی به بازار بدهکار است!!!! خیـــــــــــــــــــلی!
در کوتاهمدت و میانمدت خیلی مقاومت سر پایش قرار دادهاند... تا زمانی که ۰٫۰۹ را رد نکند نمیتوان رویش حساب باز کرد. ولی از این مقدار که عبور کرد یکی از گزینههای خوب خرید میتواند بشود!
(اکنون نگاه کردم دیدم حقوقی دارد در کوتاه مدت جمع میکند! این نشانهی خوبی است. به این معنی است که زمانی که مقاومت یاد شده را رد کرد احتمالا برای خرید خوب میتواند باشد.)
«محمد حسین» هستم.
نظر