بورس در دیگر کشورهای جهان

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • آمن خادمی
    مدیر
    • Jan 2011
    • 5243

    #16
    جایگاه بورس ایران در مقایسه با بورسهای جهان

    علی سعیدی:

    فلسفه اصلی شکل گیری بازارهای مالی، تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد است. سیستم های مالی سعی دارند تا به بهترین نحو، نقل و انتقال وجوه را بین عرضه کنندگان و متقاضیان وجوه نقد تسهیل و از این راه تخصیص منابع را بهینه کنند. سازمان بورس متولی بازار اوراق بهادار کشور محسوب می شود. این بازار در صدد است تا به بهترین شکل نقل و انتقال وجوه را بین افراد فراهم کند تا وجوه از جایی که مازاد است به جایی که کمبود است، حرکت کند. در حقیقت بازار سرمایه به دنبال آن است تا به شرکتها کمک کند تا متناسب با نیازهای مالی و سرمایهگذاری خود، وجوه لازم را با استفاده از ابزارهای متنوع مالی تأمین کنند. ایجاد و حفظ ترکیب بهینه منابع مالی، علاوه بر حداقل کردن هزینههای تأمین مالی، بر ارزش شرکت، قیمت سهام و نیز ریسک شرکت تأثیرگذار است. بورس نیز یکی از بخشهای مهم بازارهای مالی است که از یک طرف وجوه لازم را برای تأمین مالی شرکتها فراهم میکند و از طرف دیگر ابزارهای سرمایهگذاری را در اختیار سرمایهگذاران قرار می دهد. بنابراین میتوان بورس را از جلمه بازارهای مهمی دانست که در تأمین مالی بنگاهها فعالیت دارد. از این رو بازار اوراق بهادار نقش کلیدی در اجرای سیاستهای اقتصادی را برعهده دارد.

    جهت بررسی جایگاه بورس ها با یکدیگر شاخص های مختلفی وجود دارد. از جمله این شاخصها می توان به ارزش بازار و رشد آن اشاره کرد. با وجود اینکه سابقه بورس اوراق بهادار تهران به سال 1346 بر میگردد ولی تا قبل از سال 1380 این بورس فعالیت چندان زیادی نداشت. از آن زمان و پس از تصویب قانون بازار اوراق بهادار شرایط مناسبی برای توسعه بازار سرمایه گشور فراهم شد. بنابراین در حال حاضر و با توجه به سابقه نه چندان زیادی که از فعالیت بازار سرمایه میگذرد امکان استفاده از شاخص ارزش بازار سرمایه برای مقایسه با سایر بورسها وجود ندارد. اما به عنوان جایگزین و معیاری برای مقایسه عملکرد بازار سرمایه، میتوان از معیار رشد بازار استفاده کرد. طبق این معیار، رشد بورس اوراق بهادار تهران نسبت به سال 2007 میلادی 96 درصد بوده است که عدد قابل توجهی میباشد.

    یعنی با وجود بحران مالی جهانی حاکم بر کشورهای دنیا، بورس تهران عملکرد مطلوبی را در زمینه رشد ارزش بازار از خود نشان داده است. در همین دوره زمانی بورس کشورهای آمریکا، کانادا، هند، مالزی، عمان، ترکیه و عربستان به ترتیب 22- درصد، 13- درصد، 13- درصد، 13- درصد، 22- درصد، 11- درصد و 35- درصد رشد کردهاند که این مقایسه نشان از جایگاه مطلوب بورس تهران در میان سایر بورسها دارد. دومین معیار را میتوان میزان تغییرات شاخص بورس دانست. با وجود اینکه در برخی از موارد جنس شاخصهای بورسها متفاوت از یکدیگر است، ولی میتوان روند کلی تغییر در آن را جهت مقایسه بورس ها مورد بررسی قرار داد. میزان رشد شاخص نسبت به سال 2007 میلادی در بورس های آمریکا، کانادا، هند، عمان و ترکیه به ترتیب 20- درصد، 4- درصد، 51 درصد، 23- درصد و 18- درصد بوده است در حالی که بورس تهران رشدی معادل 143 درصد را تجربه کرده است.



    همکاری بورس ایران با بورسهای خاورمیانه

    سازمان بورس و اوراق بهادار تاکنون با مقامهای ناظر بازار سرمایه کشورهای مالزی، اندونزی، قرقیزستان، عمان، پاکستان، برزیل و فیلیپین تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کرده است. همچنین در سال 87 تفاهمنامههایی با بانک توسعه اسلامی (idb) و مؤسسه بینالمللی آموزش مالی اسلامی مالزی (inceif) منعقد گردید تا فعالیتهای بینالمللی سازمان بورس و بازار سرمایه در زمینههای مختلف گسترش یابد. تبادل اطلاعات، ارتقای سطح همکاری نهادهای ناظر بازار سرمایه، طراحی و انتشار ابزارهای مالی جدید، نظارت بر بازارهای اوراق بهادار، برگزاری دورههای آموزشی مشترک و توسعه منابع انسانی از مهمترین مفاد تفاهمنامههای همکاری می باشد.



    * عضو هیئت مدیره و معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار
    to continue, please follow me on my page

    نظر

    • ماهور
      عضو فعال
      • Feb 2011
      • 1239

      #17
      بحران در بورسهای عربی حوزه خلیج فارس

      شاخص سهام در بازارهاي مالي عربستان سعودي، قطر، عمان، بحرين و کويت طي معاملات روز گذشته به شدت کاهش يافت.
      شاخص سهام در بازارهاي مالي کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس در روز گذشته (يکشنبه) و در نتيجه اعتراضات مردمي در کشورهاي عربي به شدت کاهش يافت.
      در پي تشديد اعتراضات مردمي در کشورهاي عربي و بخصوص اعتراضات مردم بحرين ، بازارهاي مالي کشورهاي عربي حوزه خليج فارس روز گذشته (يکشنبه) را با کاهش شديد شاخصها و حجم معاملات سپري کردند.
      شاخص سهام در بازارهاي مالي عربستان سعودي، قطر، عمان، بحرين و کويت طي معاملات روز گذشته به شدت کاهش يافت.
      در معاملات روز گذشته (يکشنبه) در بازار مالي کويت بيش از 175 ميليون و500 هزار سهم به ارزش 52 ميليون و300 هزار دينار معامله شد که شاخص سهام در اين بورس بيش از 165.3 واحد رسيد.

      همچنين بيش از 11 ميليون و 80 هزار سهم به ارزش 430 ميليون و 870 هزار ريال در بازار مالي قطر داد وستد شد که شاخص سهام اين بازار مالي بيش از 139.23 واحد کاهش يافته دو شاخص کل سهام بورس دوحه به 8563.84 واحد رسيد.

      در معاملات روز گذشته (يکشنبه) در بازار مالي عربستان سعودي نيز بيش از 153 ميليون سهم به ارزش 3 ميليارد و 490 ميليون ريال معامله شد که شاخص سهام در بورس رياض بيش از 49.98 واحد کاهش و شاخص کل سهام به 6333.91 واحد رسيد.

      شاخص سهام در بازار مالي مسقط نيز طي روز گذشته بيش از 76.58 واحد کاهش يافت و بيش از يک ميليون و 150 هزار سهم به ارزش 7 ميليون و 733 هزار ريال داد و ستد شد و شاخص کل سهام در بازار مالي مسقط به 6895 واحد رسيد.

      همچنين در معاملات روز گذشته در بازار مالي بحرين بيش از 444 هزار و 919 سهم به ارزش 48 هزار و 304 دينار معامله شد که شاخص سهام در اين بورس بيش از 3.56 واحد کاهش يافت و شاخص کل سهام در بازار مالي منامه به 1471.54 واحد رسيد.
      چو قسمت ازلی بی حضور ما کردند
      گر اندکی نه به وفق رضاست خرده مگیر...

      نظر

      در حال کار...
      X