کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
با سلام
جناب طیب نیستند؟
دیگه کسی از کاربران در زعفران فعالیت نمی کنه؟
از آدم ها بُت نسازید، این خیانت است!هم به خودتان، هم به خودشان.خدایی میشوند که، خدایی کردن نمیدانند!
وَ شما در آخر میشوید، سر تا پا کافرِ خدایِ خود ساخته...!
محصولات ایرانی که تا پیش از این به بازارهای هدف صادر میشدند، هم اکنون در انبار ذخیره شده و بعضا با افت کیفیت و افت قیمت زعفران مواجه شده اند.زعفران جزو آن دسته از محصولاتی است که علاوه بر از دست دادن بازارهای صادراتی، با افت عرضه در بازارهای داخلی و افت قیمت زعفران نیز مواجه شده است.
ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران و یکی از بزرگترین صادرکنندگان این محصول در جهان، هم اکنون با رکود در بازار این محصول مواجه شده است.
در همین راستا علی حسینی، عضو انجمن ملی زعفران در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص آخرین وضعیت عرضه و تقاضا در بازار اظهار کرد: از ابتدای اسفند سال گذشته با شیوع ویروس کرونا در کشور، بازار خرید و فروش زعفران همانند بازارهای دیگر با رکود مواجه شد به طوری که ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان، هیچ صادراتی در دو ماه گذشته تجربه نکرده است.
وی افزود: علاوه بر صادرات، تقاضای محصول در بازارهای داخلی نیز نسبت به ماههای گذشته کاهش پیدا کرده است و این کاهش تقاضا در بازارهای داخلی و جهانی، منجر به افت یک میلیون تومانی قیمت هر کیلو زعفران شده است.
عضو انجمن ملی زعفران بیان کرد: امیدواریم هرچه سریعتر ویروس کرونا در ایران و جهان ریشه کن شود تا بازارهای هدف برای صادرات زعفران را به دست آوریم تا به سبب آن، درآمدهای ارزی کشور افزایش پیدا کند.
حسینی ادامه داد: به دست آوردن مقاصد صادراتی به حمایتهای ویژه دولت بستگی دارد چراکه در این ایام بسیاری از صادرکنندگان ضررهای زیادی متحمل شده اند و در راستای جبران این خسارات نیازمند فرصت و حمایت هستند.
وی خاطر نشان کرد: تولیدات زعفران ایران این قابلیت را دارد که نیاز تمام کشورهای جهان به زعفران را تامین کند، اما این دستاورد بدون حمایتهای دولت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان امکان پذیر نیست.
عضو انجمن ملی زعفران با اشاره به تولید زعفران در سال ۹۹ تصریح کرد: با توجه به بارندگیهای اخیر و قوت سطح زیر کشت نسبت به سالهای گذشته، پیش بینی میشود با افزایش تولید زعفران در سال جاری مواجه شویم.
حسینی مطرح کرد: هم اکنون با توجه به شرایط پیش رو، حجم زیادی از زعفران در انبارها ذخیره شده است، با این وجود دولت پس از رفع ویروس کرونا باید به دنبال راهکارهایی باشد تا بیش از پیش زعفران ایرانی به کشورهای جهان صادر شود.
منبع : خبرگزاری میزان
اقتصادنیوز: کاهش تولید زعفران، قیمت این محصول را تا 300 درصد افزایش داد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، علی شریعتی مقدم عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: هر چند در سالهای گذشته میزان تولید زعفران زیاد و حتی مازاد از میزان مصرف بود اما امسال به دلیل کاهش تولید زعفران قیمت این محصول بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه زعفران میراث تمدن کشاورزی ایران است، اظهار کرد: سابقه تولید این محصول در ایران به دوره هخامنشی برمیگردد، در آن دوره روزی یک کیلو زعفران در دربار هخامنشی مصرف میکردند.
وی خشکسالی را مهمترین چالش حال حاضر بخش کشاورزی دانست و افزود: اگرچه تولید زعفران نیاز به آب فراوان ندارد، اما تولید آن در سال جاری بسیار کاهش یافته است و این موجب شده تا قیمت آن نسبت به سال گذشته جهش دو تا سه برابری را تجربه کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در سالهای گذشته به دلیل افزایش هزینههای تولید، کشت زعفران مقداری کاهش یافت. اما در سال جاری افزایش هزینهها، ثابت بودن نسبی قیمتها و شرایط اقلیمی موجب شد تا بخشی از مزارع مجددا زیر کشت زعفران نروند و شاهد کاهش جدی میزان تولید زعفران باشیم.
شریعتی مقدم بیان کرد: هر چند در سالهای گذشته میزان تولید زعفران زیاد و حتی مازاد از میزان مصرف بود، اما امسال به دلیل کاهش تولید زعفران قیمت این محصول بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش داشته است . همچنین در سال جاری قیمت گل زعفران از کیلویی ۸۵ هزار تومان در سالهای قبل به کیلویی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در امسال افزایش یافته است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه از هر ۱۰۰ کیلوگرم گل زعفران فقط یک کیلوگرم زعفران استحصال میشود، گفت: همان مقدار هم در مراحل جداسازی، خشک کردن و توزیع هزینههایی را در بردارد به همین دلیل بهای تمام شده زعفران افزایش یافته و برای فراوریکنندگان امسال این محصول مقرون به صرفه نبوده است.
شریعتی مقدم ادامه داد: اگرچه هنوز قیمتهای زعفران نهایی نشده ولی اکنون هر گرم زعفران حدود ۲۸ تا ۳۴ هزار تومان خرید و فروش میشود و نسبت به سالهای گذشته افزایش قیمت قابل توجهی داشته است.
وی با بیان اینکه ایران تولیدکننده اصلی محصول ارزشمندی مانند زعفران در دنیا است، تصریح کرد: وقتی زعفران از ایران به تمام نقاط دنیا راه یافته بدون شک باید جایگاه بالاتری نسبت به جایگاه امروز در دنیا داشته و منافع اقتصادی بسیار گستردهتری برای تولیدکنندگان و دستاندرکاران آن، واحدهای صنعتی به خصوص در راستای منافع ملی داشته باشد.
این تولید و صادرکننده نمونه زعفران ایران اظهار کرد: به رغم اینکه تاکنون سرمایهگذاریها و فعالیتهای ارزندهای در زمینه تولید و فراوری زعفران انجام شده است، اما هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب و جایگاه واقعی فاصله بسیاری داریم.
وی گفت: هرچند طی سالهای مختلف ۸۵ تا ۹۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید شده است، اما با توجه به اینکه بیش از ۳۰ کشور جهان در حال حاضر تولید را به صورت بهینه آغاز نموده و از سویی خشکسالی تاثیر منفی در سالهای اخیر بر تولید زعفران داشته بنابراین سهم زعفران ایران رو به کاهش است.
شریعتی مقدم تأکید کرد: با شرایط موجود باید نسبت به اصلاح امور در زمینه بازاریابی، توسعه بازار با ارزش افزوده بالا و تولید بهداشتی، کیفی و با راندمان بالا مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: به رغم اینکه زعفران خواص دارویی و ارزشهای غذایی بسیاری دارد، اما در میان مصرفکنندگان ناشناخته مانده که اگر به درستی معرفی شود مصرف آن افزایش یافته و بازار این محصول از نظر اقتصادی، کمی و کیفی گستردهتر میشود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: به رغم اینکه بیش از ۹۵ درصد زعفران جهان در ایران تولید میشود، اما هنوز آنگونه که باید نتوانسته جایگاه واقعی خود را به دست آورد، از سویی تحریمهای ظالمانه علاوه بر اینکه محدودیتهایی را در مبادلات مالی بینالمللی ایران به وجود آورده به بخش خصوصی، خصوصا صنایع متوسط و کوچک آسیب بیشتری وارد کرده است.
کدخبر: 459027
۱۴۰۰/۰۹/۱۳ - ۰۰:۵۸
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
?یخبندان بیسابقه امسال بازار زعفران را داغ می کند؟
?️سرمای شدید زمستان امسال، زعفرانکاران خراسانی را تحت تاثیرات زیادی قرار داد و بسیاری از فعالین این حوزه را به یاد خاطرات زمستان سخت سال ۱۳۸۶ و کاهش شدید تولید در سال بعدی انداخت.
?زمستان سال ۸۶ افت شدیدی در زعفران سال زراعی بعد بوجود آورد و قیمتها جهش بیسابقهای را در آن سال تجربه کرد به نحوی که برای اولین بار به بالای ۳ هزار دلار رسید.
?مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه از خسارات جدی و بزرگ زمینهای زراعی زعفران در این شهر خبر داده. البته با یک تحقیق ساده میشود خبرهای فراوانی را از خسارات وارد شده به زعفران در شهرهای مختلف بر اثر سرمازدگی مشاهده کرد.
?گفتنی است که اثر سرمای شدید زمستان و همچنین افزایش صادرات در فصل پاییز سال جاری، یکی از نشانههای کمبود زعفران در ماههای آتی خواهد بود و باید دید که آیا تجربه سال ۸۶ و ۸۷ دوباره تکرار میشود؟
نظر