سلام از بنده ست .
روش Box-Jenkis را برای اینکار بکار برده اند .
من سال ۸۷ که سرم برای Stochastic process درد میکرد و واقعا از ذهن های برجسته ی متخصصان برای استخراج حدود قطعی فرآیندهای تصادفی لذت می بردم، یک کتاب کوچک فارسی باکس جنکیس در یک کتابخانه یکی از دانشگاهها پیدا کردم و چند صفحه ای خواندم .اما آنقدر ترجمه ش بد بود و مترجم نفهمیده بود قضیه چی است و فقط کاغذ حرام کرده بود که به نتیجه ای نرسیدم و گذاشتم کنار.
البته روشهای ترسیمی راحت تر است بهتر جواب میدهد و برای من که دیگه نزدیک به سه سال است صنعت را به کشاورزان سپردم و با نا امیدی به تجارت مشغول شدم ، جذابیت ندارد .
به یمن توکل و رضا ، صنعت در کشور ما تبدیل به کشاورزی شده است . می بینید که اگر بارانی بیاید و آفتی نزند و مثلا دلار ۱۰ برابر بشود و زیان تسعیر ارزی مثل صدرا بوجود نیاید و قمر در عقرب نشود ، این کشت دیم یک سودی هم دارد وگرنه ایران خودرو سایپا به ریال دستمزد بدهند و به دلار بفروشند هم زیان ده هستند .
اگر در داخل کار صنعتی میکنید بدانید که حاصل سی سال کار سطح بالای من این بود که ما ۴۲ سال است که در صنعت یک اندازه گیری درست نتوانسته ایم انجام بدهیم چه برسد به بقیه ی کارها .
شما از،دما و رطوبت محیط اندازه گیری که مطلقا در هیچ صنعتی ثبت نمی شود ،و کالیبراسیونی که حتی با استقرار سیستم ایزو سرسری گرفته می شود و اپراتور ی که عصر باید مسافر کشی کند و لنگ اجاره خانه است و اسمش را گذاشته اند شاغل فقیر و تنها چیزی که در مخیله اش نیست غرور استاد کار است که تعریف دکتر دمینگ از کیفیت است بگیر ، تا ماتریال ورودی که با همین سیستم اندازه گیری غلط هم حتی کنترل نمی شود تا فرآیند های تحقیق و تولید و کنترل کیفیتی که اسمش را گذاشتند تضمین کیفیت اما همان کنترل ابتدایی ۵۰ سال قبل دنیا هم نیست ، همه و همه به امید خدا رهاست .
لذا میبینید که ناگهان آژیری به صدا در می آید و یک شب مهمترین فرودگاه کشور مختل می شود و سایتها از دسترس خارج میشوند و آخرش هم هیچی به هیچی.
اینکه می گویم دعا کنید تا پایه ی سکو ها در دریا نپوسیده کلیم صدرا نقد بشود ، شوخی نمیکنم .
اینها را گفتم که شما که در شروع کار هستید ، دقیقتر ارزیابی کنید که اگر چیزی توی صنعت نیست همین الان متوجه باشید و عمر تکرار نشدنی را ۳۰ سال در صنعت هدر ندهید .
ارادت