سلام
اگر بالاترین قیمت امسال رو که حدود 17500 بود رو در نظر بگیریم در عرض 5 سال تقریبا 70 برابر شده. تا جایی که یادمه پارسال این محاسبات رو انجام دادیم در تالار بورس. در اون زمان کمتر سهمی چنین رشدی رو تجربه کرده بود. با اینکه وضعیت صدرا خیلی بدتر از الان بود.
صرفا دلایلی رو گفتم که برای من به عنوان یک سهامدار بسیار جز صدرا ایجاد مقاومت در فروش می کنه و باعث میشه با وجود اینکه می دونم باید وزن این سهم به شدت ریسکی رو در سبدم کم کنم یا به طور کامل ازش خارج بشم، نگهش دارم یا حتی بیشترش کنم. اینها منشا همون تعصب هست، طمع، ترس، تبعیت از الگوهای ذهنی، گذشته نگری و...
یه مشکل بزرگی که من دارم و فکر می کنم خیلی ها داریم این هست که برای پولی که از سهام به دست میاریم کلی نقشه داریم و میخوایم به تمام چیزهایی که نداریم و ارزوش رو داریم از این راه برسیم. برای همین مثل قماربازها پشت میز رولت نشستیم و کل داراییمون یا بخش عمده اش رو روی یک داو گذاشتیم و منتظریم شماره ما برنده بشه و پولمون چند ده برابر بشه و بریم به ارزوهامون برسیم . در حالی که اگر هرانچه که میخواستیم (در حد معقول) می داشتیم به چشم حسرت به رشد باقی سهام یا سرمایه گذاریها و عقب موندنمون نگاه نمی کردیم. داراییمون رو کم و معقول روی داوها می چیدیم و از خود بازی لذت می بردیم و باختهامون نمی تونست کل ارزوهامون رو نابود کنه...