درود جناب اقای تکنیکالرعرض ادب
من روز اول که بازار منفی را شروع کرد عرض کردم دوتا کار باید بکنند :
۱- دامنه نوسان را باز کنند .(یعنی آزادِ آزاد )
۲-سیاستمداران راجع به بازار صحبت نکنند .
و عرض کردم که مورد دوم را غیر ممکن میدانم .
الان دیدید که با بستن دامنه ی نوسان وضعیت بدتر شد .
خب این یعنی چیزی را که ما کف بازاری ها بر اساس تجربه و دانش مربوط به رفتار حاکم بر قیمت و نه دانش اقتصاد بلدیم و درک میکنیم ، مدیران و کارشناسان و سیاستمدار با یک تریلی رزومه درک نمی کنند .
بی ناموس دوباره دامنه ی نوسان منفی را یک واحد اضافه کرد .این احمقانه ترین کار ممکن است اما اگر تصور کنیم یارو احمق نیست و حداقل عقل را دارد ، نتیجه این میشود که بی ناموس است .
راه حل اینست :
دامنه نوسان را باز کنید، مسخره بازی حجم مبنا و قیمت پایانی را جمع کنید ، بازار به روال طبیعی بر می گردد .
حالا یک عده ماهی آکواریومی و پرنده ی قفسی و بیمار کرونایی متصل به دستگاه اکسیژن ممکن است بترسند که اکسیژن و غدای آکواریم یا آب و دانه ی قفس و یا اکسیژن آی سی یو قطع بشود و تلف بشوند.
نترسید ،
مگر گوجه خیار و گوشت و مرغ و صابون گلنار و مهریه ی ساعتی و دائمی و خودرو و موبایل و سیمکارت و داروی نظافت و لوازم پیشگیری از بارداری و پشم و سیخ کباب و تله موش و آتیش چرخون و زغال و فرش و موکت و اجاره ی ساعتیِ مکان و پیتزا و سوسیس و کالباس و بادمجون و خیار چنبر و موز و توت فرنگی و زولبیا بامیه و بقیه چیزها دامنه ی نوسان دارد که می ترسید .
اینهمه مایحتاج زندگی را آزاد خریدید هیچکدام ارزان نشد ، سهام چرا دامنه دارد و ارزان می شود .
این سوالی است که مرتب این روزها در کانالها پرسیده می شود : یارو چرا شورت و سوتین استفاده شده اش را در دیوار ارزانتر نمی دهد ولی سهامش را ارزانتر عرضه میکند؟
جواب :
چون دامنه نوسان سهام محدود است .وقتی دامنه وجود دارد چند میلیون الکی ته صف می ایستند، ولی وقتی دامنه نباشد فقط فروشنده واقعی عرضه میکند و خواهید دید که مسخره بازی فعلی و ربات سرخطی و رانت کارگزار و قفل نقد شوندگی و سایر کثافات بلافاصله جمع خواهد شد اما به شرط اینکه سیاستگزار بی ناموس نباشد.
علت غیبت هم استراحت بود ، عرض کردم که وقتی بازار استراحت میکند شما هم استراحت کنید .
خوشبختانه در ۶ روز کاری گذشته یک روز هم پای سیستم در ساعت معاملاتی ننشستم .
ارادت
از این که شاد و سلامت هستین خوشحالم
رمضان که شادترین ماه خداست.. بر شما مبارک