نوشته اصلی توسط
بیل گیتس
اگر قرار بود معامله بلوکی بالای 1350 انجام شود که دیگه سهم رو روی 1000 کنترل نمیکردن.روی 1050 کنترل میکردن.لذا این معامله بلوکی زیر 1350 پایان خواهد پذیرفت و چون این 17 درصد ارزش یک کرسی هیئت مدیره دارد ( با توجه به وضعیت خاص سهامداران ) و با توجه به اینکه خریدار نیازی به جمع اوری از بازار ندارد عملا بازار خرد سهم در همین محدوده باید نوسان کند.ضمن اینکه 17 درصد سهم رو داره با 80 درصد اقساط میده که ارزش روز نقدش رو حساب کنی و ارزش مدیریتیش هم لحاظ کنی به مراتب پایین تر میفته.
ولیکن چند تا قضیه خیلی مهم دیگه این وسط هست.
اول و از همه مهمتر اینکه این شرکت خاص به طور ویژه و بعد کل صنعت تحریم شده است.تا قبل از تحریم نگاه مجموعه ما و سایر حقوقی ها خیلی به سهم خوب بود.ولی درست روز تحریم مثلا سپه بلافاصله گفت 5 میلیون سهم بفروشید.بانک ها هم شروع به فروش کردن.مجموعه ما هم از 23 میلیونی که در انتها باقی مونده بود کلا 3 میلیونش بیشتر نمونده.
ولی نگاهی به بقیه صنعت بندازید.زاگرس داره با په به ای 3.5 معامله میشه.بدی به فارس میشه سهمی 525 .
شپدیس رو که من تا به حال صف فروش ندیده بودم الان 2 روزه که فقط و فقط 1.5 میلیون سهم صف فروشه و کسی دست بهش نمیزنه.اینا همه به خاطره چیه؟ترس از تحریم ها و چشم انداز خراب صنعت.یه چیزی مثل صنعت خودرو.میدونید الان په به ایش چنده ؟ 4.7 یعنی اگر بدی به فارس میشه سهمی 705 تومن.تازه سرمایه این کجا و ان کجا .نه این 2 تا رو قبول نداری.مارون با قیمت تئوریک بعد از مجمعش باز بشه میشه 2335 .
با سود 509 تومنی سال بعدش په به ایش میشه 4.5 .بدی به فارس میشه سهمی 675 .نه اونم قبول نداری خارک امروز با په به ای 5.1 باز شد.بدی به فارس میشه سهمی 765 تومن.
همه از یک صنعت و با محصولات متفاوت و داخلی و خارجی.
اینطوری ها هم که میگن نیست.جشم انداز سهم و صنعت خیلی خوب بود ولی این تحریم کور سوی امید همه رو خراب کرد.اینکه دیدین چند روزی هیجانی معامله شد همه چشم به معامله عمده انچنانی داشتند ولی تحریم همان رو هم خراب کرد.خود من هم به عنوان مدیر پرتفوی یک شرکت نگاه بسیار خوبی داشتم.ولی دارم فکر میکنم که وقتی نتونه محصولاتش رو بفروشه باید به جای تعدیل مثبت منتظر تعدیل منفی سهم باشیم.
نمیدونم اینده چی میشه و با این تحریم میخوان چیکار کنن.ولی این تحریم همه چیز رو خراب کرد وگر مه سهم اینده خیلی خوبی داشت.
فردا هم به نظرم رقابت خیلی کمی صورت میگیره و تمایل زیادی به بالا رفتن قیمت با توجه به تحریم نیست.کما اینکه در یک دقیقه پایانی طرف یهو تصمیم گرفت رقابت کند وگر نه معامله انجام شده بود.
و با انجام شدن معامله در این قیمت ها به نظرم خرد سهم میریزد.
ضمن اینکه نزدیک انتخابات است و همه محتاط و کسی سهم نمیخره تا ببینیم که چه خوابی برامون دیدن.
بعد از انتخابات هم تیم جدید توی سازمان میاد سر کار و باید دید که سیاست هاش چیه.
از اون طرف هم دو تحریم جدید ریال و خودرو شدیم که همه این ها فضای غبار الودی ایجاد کرده.
لذا اون دوستی که میگه منطق صف فروش رو نمیدونم منطقش تمام دلایل فوق است.ضمن اینکه همه توی سود 32 درصدی هستند و با کوچکترین تلاطمی اماده شناسایی سود بسیار خوب 1.5 ماهه هستند.
ضمنا بازار منتظر تاپیکوی بزرگ و هلدینگ دارویی هست.
ولی مهمترین دلیل صف فروش چشم انداز خراب صنعت و احتمال تعدیل منفی در اینده است.