كاوه. نوشته است:
با سلام
چند پست از کاربران بنام سایت را خواندم. قطعاً به یقین میدانم که نیت آنها از سر خیر و دلسوزی است و تلاش میکنند تا همچنان بازار سهام پویا باشد و در مقابل بازارهای موازی رقیب( سكه و دلار و مسكن......) نقدینگی همچنان در بورس بماند.
بنده نیز بارها عنوان کردم که با رشد بورس موافقم و حتی در بدترین شرایط از بازار سهام خارج نشدم.
اما احساس میکنم که این دلسوزی و نیت خوب دارد مسیر را اشتباه میرود و به اصطلاح آدرس را غلط رفته است.
درست است اكثر ما با رشد بازار و سهام موافق هستیم، اما باید دید در چه سهمی و در چه گروهی!
برخی سهم ها اگر رشد کنند، قطعاً به ضرر بورس خواهد بود.
من نوعی که در بورس هستم و از آن استفاده میکنم، خب نمیخواهم اگر احیاناً کوچکترین خبر منفی اعلام شود، بخاطر رشد غیر متعارف برخی سهم ها، کلیت بازار منفی شود و در این بین تر و خشک با هم بسوزد.
برای اینكه منظور کاملاً رسانده شود،ناگزیر هستم چند سهم را بطور مصداق نام ببرم.
سهم های گروه خ با زیان انباشته سنگین که سالیان سال حتی اگر تمام شرایط مساعد شود، نمیتوانند زیانشان را صفر کنند و همچنین شركتهایی به اصطلاح کاغذی که به بازار پایه توافقی انتقال داده شدن.( هر چند بنده با انتقال این سهم ها به بازار توافقی مخالف هستم)
در این مدت بخاطر جو مذاكرات سهام گروه خ رشد بالایی داشتند، ( بدون اینكه تا الان اتفاق مهم و بنیادی در صورتهای مالی آنان رخ داده باشد)
این رشد فقط جنبه روانی داشت.
شاید برخی ها بگویند که مثلا ما این سهم ها را برای سود امسال و 9 ماهه و 12 ماهه نخریدیم و برای سالهای بعد خریدیم.
حال شركتی به مانند خكاوه که به ازای هر سهم 440 تومان زیان انباشته دارد و اگر تمام شرایط مساعد شود و شركت در اوج باشد تا چندین سال نمیتواند زیانش را پر کند.
شاید برخی دوستان بگویند که بله! شرایط تغییر کرده و مذاكرات مثبت بوده و تحریم خودرویی قرار است لغو شود و سایر موارد.
تمام این اتفاقات و این اخبار تا الان در قیمت سهم لحاظ شده! اگر این اخبار و تب مذاكرات نبود، خكاوه همچنان در قیمت 50 تومان چند ماه پیش بود.
حال در این بین و تحث تاثیر این خوش بینی مفرط، حقوقی و سهامدار عمده بطور پرتعداد و وحشتناک در حال عرضه کردن و در مقابل خریداران حقیقی در خط اول مقدم.
اگر دوباره بازار به مانند روز دوشنبه هفته قبل منفی شد، آنگاه طبق معمول اولین شركتهایی که منفی میشوند و به دنبال آن کلیت بازار را منفی میکنند، همین شركهتای زیانده و با زیان انباشته سنگین و P/E بالا برایشان صف فروش سنگین چیده میشود و سپس کلیت بازار منفی.
آنوقت یک عده بعداً میگویند که چرا بازار با یک پخ ریزش میکنه!
این رشد نامتوازن برخی سهم ها که با بنیادی آن همراه نیست، بر کلیت بازار اثر منفی میگذارد.
خب منی که در بازار هستم و از آن استفاده میکنم؛ به هیچ عنوان مایل نیستم که بخاطر همین رشد نامتوازن اساس بازار از بین برود.
شما بیاید در مورد سهام معدنی ،فلزی ، پتروشیمی ، بانکی ، دارویی، سنگ آهنی، سیمانی و در کل سهم هایی که لااقل حرفی برای گفتن دارند صحبت کنید، اگر کسی مخالفت کرد!
همانطور که عرض کردم، نیت دوستان برای دفاع از بازار و رشد آن از سر دلسوزی و خیر خواهی و قابل تقدیر است، اما بعضاً این دلسوزی در مسیر اشتباه به مانند سهم ها زیانده گروه خ منحرف میشود.
بنده شخصاً با رشد بازار و سهم ها موافقم، چون به هیچ عنوان مایل نیستم که نقدینگی از بازار سرمایه خارج شود و به بازارهای موازی مسكن و طلا و دلار سرازیر شود.
اما با رشد نامتوازن و غیرمتعارف برخی سهم ها مخالف هستم که چون با کوچکترین اتفاقی علاوه بر اینكه خودشان منفی و صف فروش میشوند، متاسفانه کلیت بازار را منفی و خراب میکنند و در این بین تر و خشک با هم میسوزد.