همان طور که استادان بزرگوار در بالا اشاره نمودند، به علت تفاوت ساختاری بورس ایران با بورس کشورهای پیشرفته نظیر وال استریت، سرمایه گذاری در چنین بازاری با شیوه هایی شبیه افراد موفق در بورس های بزرگ دنیا، به احتمال زیاد نتیجه ای شبیه همان نتیجه ها که باعث رشد و موفقیت و ثروتمند شدن کسانی نظیر وارن بافت شده، عاید شخص سرمایه گذار نخواهد کرد.
اما به هر حال بورس ایران هم با تمام مشکلاتی که دارد، یک بازار مالی است و استراتژی موفق ،حتی اگر به نتیجه ی درخشان منتهی نشود، دست کم باعث کسب میزانی از موفقیت در حدی بالاتر از حد عادی در چنین بازاری خواهد شد.
همون طور که در بالا ،عزیزان اشاره کردند، شرکت های ایرانی چندان بزرگ نیستند و همچنین به دلیل های متعدد ، میشه گفت که هیچ شرکتی را با طرح های توسعه جسورانه و مدیریت درخشان که اجازه ی بروز مشکلاتی مثل مسائل اخیر فولاد مبارکه در شرکت خود را ندهد نمی شناسیم.
اما به هر حال بعضی از شرکت ها ، برخی خصوصیاتی که در بالا به عنوان معیارهای مد نظر وارن بافت برای خرید سهم عنوان شد را تا حدودی دارند.
یک نمونه از این شرکت ها که به نظر بنده ، بعضی از این خصوصیات را تا حدودی دارد عرض می کنم.
شرکت ژلاتین کپسول یا همان دکپسول
البته این شرکت ، اصلا در حد و قواره ای نیست که با شرکت های بزرگ زیر نظر وارن بافت قابل مقایسه باشد، اما بعضی خصوصیات این شرکت ، قابل توجه برای کسانی است که مثل جناب وارن بافت، حاضر به سهامداری بلند مدت با میزان کمی از ریسک هستند.
در ادامه برخی ویژگی های این شرکت کوچک اما دارای زمینه های رشد در دراز مدت را عرض می کنم.
ضمن این که شرکت های دیگری که از دید بنده ، برخی خصوصیات خوب (مواردی که در لیست بالا به عنوان شیوه ی خرید سهم توسط جناب وارن بافت مطرح شد) را دارند که خرید سهامشان با دید بلند مدت را توجیه می نمایند ، عرض خواهم کرد.
پ.ن: تمام این مطالب، صرفا تراوشات ذهن بنده به عنوان یک سهامدار جزء با تجربه ی کم می باشد و صرفا جهت تبادل نظر و یادگیری از استادان گرامی مطالب را عرض می کنم.