اخبــــار زلـــــزله آذربایجان

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #166
    اعلام آمادگی بین المللی برای کمک به زلزله زدگان ایران؛ هلال احمر نپذیرفت

    همزمان با امدادرسانی به زلزله زدگان استان آذربایجان شرقی، کشورهای جهان برای فرستادن کمک های خود به مردم مناطق زلزله زده اعلام آمادگی کردند ولی هلال احمر می گوید که نیازی به کمک بین المللی نیست. آخرین گزارش ها حاکی از افزایش شمار مصدومان تا ۲۶۰۰ نفر است.

    ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، روز یکشنبه با فرستادن پیامی برای محمود احمدی نژاد، همتای ایرانی خود حادثه زلزله در استان آذربایجان شرقی را به مردم ایران تسلیت گفت.

    به گزارش خبرگزاری روسی ایتارتاس، آقای پوتین در پیام خود آمادگی روسیه برای کمک رسانی به مناطق زلزله زده ایران را اعلام کرد.

    پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کاتولیک های جهان، نیز روز یکشنبه از جامعه جهانی خواست تا به یاری قربانیان زمین لرزه روز شنبه در ایران بشتابند.

    سفیر ژاپن در تهران نیز پیام همدردی و همبستگی دولت و مردم کشورش را به مناسبت وقوع زلزله در ایران ابلاغ کرد.

    به گزارش خبرگزاری ایسنا، کین ایچی کومانو روز یکشنبه در دیدار با محمد مهدی آخوندزاده، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران، آمادگی کشورش برای ارائه کمکهای انسان دوستانه فوری را اعلام کرد.

    مدیرکل هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز از اعلام آمادگی کشورهای سنگاپور، تایوان، آلمان، پزشکان بدون مرز و دفتر یونیسف در تهران خبر داده است ولی گفت که هلال احمر نیازی به کمک های بین المللی ندارد.

    پویا حاجیان در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفته است که «با توجه به توانایی جمعیت هلال احمر در پوشش مناطق امدادی مناطق زلزله زده، نیازی به کمک های بین المللی نیست.»

    این اظهار نظر در حالی است که گزارش رسانه های ایران و اظهارات نمایندگان استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی حاکی است که وضعیت منطقه پس از وقوع زلزله وخیم است و کار امدادرسانی به کندی پیش می رود.

    در همین حال، حسن قدمی، رییس سازمان مدیریت بحران وزارت کشور ایران به خبرگزاری فارس گفته که در جریان زلزله روز شنبه ۱۱۰ روستای اهر، هریس و ورزقان خسارت دیده اند و آخرین آمار کشته ها به ۲۵۰ نفر و زخمی ها به ۱۸۰۰ نفر رسیده است.

    این آمار در حالی منتشر می شود که رضا صدیقی، فرماندار اهر، به همین خبرگزاری گفته که تعداد جان باختگان مناطق زلزله زده نزدیک به ۳۰۰ نفر است.

    وی در عین حال از روند امدادرسانی انتقاد کرده و گفته که «میزان ارسال مواد غذایی و چادر به این شهرستان ناکافی است و مناطق زلزله زده شدیدا به چادر، آب، جیره خشک، کنسرو و آب معدنی نیاز دارند.»

    خبرگزاری ایسنا در گزارشی به نقل از قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر کشور تعداد مصدومان زلزله را ۲۶۰۰ نفر اعلام کرده است.

    احمدرضا شجیعی با بیان اینکه آواربرداری در اکثر مناطق زلزلهزده به اتمام رسیده، گفت: « یک هزار و ۱۰ روستا در این منطقه درگیر زلزله بودند که از این میان ۱۳۰ روستا بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد و ۲۰ روستا نیز به طور ۱۰۰ درصد تخریب شد.»

    مصطفی محمد نجار، وزیر کشور ایران، نیز به واحد مرکزی خبر گفته است که گام نخست امداد و نجات یعنی جستجو و نجات پایان یافته است و از امروز تلاش خواهیم کرد تا بحث اسکان و تغذیه خانواده های آسیب دیده را به بهترین نحو ممکن پیگیری کنیم.


    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #167
      بازتاب گسترده «زمین لرزه آذربایجان» در روزنامه ها، سکوت «کیهان»

      روزنامه های اعتماد، آرمان، شرق، تهران امروز، ابتکار، ملت ما، جام جم و اغلب روزنامه های ایران «تیتر یک» یا «عکس یک» شماره بیست و دوم مرداد را به «زمین لرزه شدید در آذربایجان شرقی» و «کشته شدن و زخمی شدن صدها تن» از مردم اختصاص داده اند.



      روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه ای منتشر می شود اما در صفحه یک شماره هیچ اشاره ای به وقوع این زمین لرزه نکرده، و در عوض عکس یک خود را «برگی در باران تابستانی» اختصاص داده است.

      روزنامه های تهران امروز و جام جم از «آغاز رسمی اصلاح قانون انتخابات در کمیسیون شوراهای مجلس نهم» خبر داده اند.

      روزنامه های کیهان و رسالت دو روزنامه وابسته به جناح حاکم در شماره یک شنبه ضمن انتشار اظهارات دو مقام جمهوری اسلامی علیه ترکیه، دولت ترکیه را تهدید کرده اند که «تاوان» حمایت از مخالفان دولت سوریه را خواهد پرداخت.

      روزنامه آرمان از احتمال بازگشت «کوپن» به اقتصاد ایران برای اجرای دستور رهبر جمهوری اسلامی درباره اجرای «اقتصاد مقاومتی» برای مقابله با تحریم ها، خبر داده است.

      بازتاب گسترده «زمین لرزه آذربایجان» در روزنامه ها، سکوت روزنامه وابسته خامنه ای

      به رغم آنکه روزنامه های اعتماد، آرمان، شرق، تهران امروز، ابتکار، ملت ما، جام جم و همچنین اغلب دیگر روزنامه های ایران تیتر یا عکس یک خود را در شماره بیست و دوم مرداد به «زمین لرزه شدید در آذربایجان شرقی» و «کشته شدن و زخمی شدن صدها تن» اختصاص داده اند، اما روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه ای منتشر می شود در صفحه یک هیچ اشاره ای به وقوع این زمین لرزه نکرده است.

      کیهان همچنین عکس یک شماره یک شنبه را به «برگی در باران تابستانی» اختصاص داده و از میان هشت تیتر صفحه یک، دو تیتر را به «سوریه»، پنج تیتر را به «بحرین»، «اسرائیل»، «افغانستان»، «مصر» و فقط یک تیتر را به اخبار داخلی اختصاص داده است.

      این روزنامه نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، خبر وقوع زمین لرزه آذربایجان را فقط در صفحه حوادث و آن هم بدون اشاره به کشته و مجروح شدن صدها تن از ایرانیان در زمین لرزه ابهر، منتشر کرده است.

      روزنامهرسالتدیگر روزنامه وابسته به جناح حاکم نیز در نیم تای اصلی صفحه یک هیچ اشاره ای به وقوع زمین لرزه در آذربایجان نکرده و عکس یک خود را به حسین رضا زاده و اعضای تیم ملی وزنه برداری تهران اختصاص داده است.

      رسالت درعین حال خبری با تیتر «جزئیات زلزله های شدید در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل» را در نیم تای دوم صفحه یک منتشر کرده اما هیچ اشاره ای به خسارات جانی و آسیب دیدگان از زمین لرزه نکرده است.

      اما روزنامه اعتماد در تیتر یک شماره یک شنبه گزارشی درباره «زلزله شدید در آذربایجان» منتشر کرده و از قول عباس فلاحیباباجان نماینده اهر و هریس در مجلس نوشته است: «روستاهای اهر همه ویران شدهاند و ما هنوز خبر چندانی از داخل روستاها نداریم.»

      نماینده اهر و هریس در مجلس همچنین گفته که «برای رفتن به روستا نیاز به آمبولانس، ماشینهای شاسی بلند و بیسیم به دلیل قطع شدن ارتباط تلفنی بوده است و تا ساعاتی پس از زلزله به دلیل نبود تجهیزات لازم ماموران موفق به ورود به روستاها نشدند.»

      سینا اسدی، خبرنگار در شهرستان مشکینشهر هم درباره وضعیت پس از وقوع زمین لرزه به روزنامه اعتماد گفته است: «مردم از وقوع زلزله ترسیده و وحشتزده هستند و همه از ترس پسلرزه به بیرون از خانهها آمده و در سطح شهر به سر میبرند.»

      این روزنامه همچنین نوشته که مرکز زمین لرزه ۶.۲ ریشتری ساعت ۱۶:۵۳ روز شنبه جنوب غربی شهرستان اهر در استان آذربایجان شرقی بوده است.

      روزنامه آرمان با انتشار چند عکس از خرابی های و آسیب دیدگان زمین لرزه عصر شنبه اهر، خبر داده که معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران نوشته که در نخستین ساعات پس از وقوع زمین لرزه «کشته بیش از ۱۵۳تن و مجروحشدن بیش از ۷۰۰ تن» را تایید کرده است.

      این روزنامه همچنین از قول «مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی از تخریب ۵۰ تا ۷۰درصدی ۶۰ روستا» و تخریب « ۱۰درصدی شش روستا در شهرستان اهر» خبر داده و به نقل از رضا برهان مدیرروابط عمومی سازمان آتشنشانی تبریز گزارش داده که «اغلب شهروندان تبریزی شنبه شب را در پارکها و فضاهای عمومی سپری کردند.»

      روزنامه جام جم نیز گزارش داده که زمین لرزه عصر شنبه «دهها کشته و زخمی برجا گذاشت» و به رغم آنکه مقام های رسمی آمارهای مختلفی از کشته شدگان این زمین لرزه اعلام کرده اند اما «منابع غیررسمی محلی از کشتهشدن تعداد بسیار بیشتری در زلزله اهر خبر میدهند.»

      این روزنامه تاکید کرده که در زمین لرزه عصر بیست و یکم مرداد آذربایجان دستکم «۴۰۰ روستا آسیب دیده و ۴ روستا به طور کامل تخریب شده است.»

      به گزارش روزنامه جام جم، شدت زمینلرزه روز شنبه به گونهای بود که به غیر استان آذربایجان شرقی، «لرزش زمین در استانهای آذربایجان غربی، گیلان، زنجان، اردبیل، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و هرمزگان هم احساس شد.»

      روزنامه تهران امروز نیز از قول الله وردی دهقانی، نماینده ورزقان در مجلس شورای اسلامی از «قطع زیر ساختهای مخابراتی» خبر داده و نوشته است: «در اثر وقوع زلزله زیر ساخت های مخابراتی قطع شده است.»

      روزنامه ایران نیز تیتر یک خود را به وقوع زمین لرزه شدید در آذزبایجان اختصاص داده و از «صدها کشته و زخمی در زمینلرزه بزرگ شمالغرب کشور» خبر داده است.


      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #168
        بهرام عکاشه: در زلزله ۵ /۶ ریشتر یک نفر هم نباید کشته میشد

        دویچه وله : پدر علم زلزلهشناسی ایران در گفتوگو با دویچه وله علل تخریب گسترده زلزله آذربایجان را بررسی کرده و میگوید: «زلزله ۵ /۶ ریشتری نباید حتی یک نفر کشته بدهد.» به گفته او زلزله بالای ۷ ریشتر تهران سالهاست تاخیر دارد.

        مرکز زلزله ۲ /۶ و ۳ /۶ ریشتری روز شنبه ۲۱ مرداد که با لرزاندن آذربایجان شرقی ایران، باعث کشته شدن چندصد نفر و تخریب صد درصدی بسیاری از روستاها شد، عمق ۱۰ کیلومتری زمین گزارش شده است.

        بهرام عکاشه، پدر علم زلزلهشناسی ایران در گفتوگو با دویچه وله به بررسی ویژگی و علل تخریب گسترده زلزله آذربایجان شرقی و همچنین احتمال وقوع زلزله در دیگر مناطق ایران همچون تهران پرداخته است.

        آقای عکاشه با اشاره به زلزله آذربایجان، پیشبینی میکند زلزله بالای ۷ ریشتر تهران در راه است که ممکن است باعث کشته شدن میلیونها نفر شود.

        دویچه وله: ویژگی زلزله ۲ /۶ ریشتری آذربایجان شرقی ایران چیست که باعث این همه تخریب گسترده و کسته شدن چندصد نفر شده است؟

        بهرام عکاشه: زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری زمین اتفاق افتاده و در نزدیکی گسل هم روستاهای مختلفی وجود داشته که دچار خرابی زیادی شدهاند. چون عمق زلزله کم بوده، باعث تخریب زیادی شده است.

        ولی قاعدتا زلزله ۲ /۶، ۳ /۶ یا ۴ /۶ نباید حتی یک کشته بدهد. این نشان میدهد که هم زمینشناسی منطقه مسئله دارد، هم ساختمانهای آن منطقه مسئله دارند و اصول علم سازه و ژئوتکنیک اصلا در آنجا رعایت نشده است. در هر حال زلزله ۵/ ۶ ریشتری نباید کشته بدهد.

        خوشبختانه زلزله در ساعت پنج بعدازظهر اتفاق افتاده و مردم بیدار بودهاند. اگر این زلزله در ساعت پنج صبح اتفاق میافتاد، کشتهها شاید از هزار و دوهزار هم بیشتر میشدند. یادمان نرود که زلزله بم هم ۵/ ۶ ریشتر بیشتر نبود، اما شاهد بودیم که ۲۰ هزار نفر در آن زلزله کشته شدند.

        یک روز پس از زلزله آذربایجان شرقی، معاونت پژوهشگاه زلزلهشناسی ایران اعلام کرده که هشت ماه پیش در بررسیها متوجه سرعت بالای حرکت گسل تبریز شده و بر اساس حرکت این گسل، بازه زمانی وقوع زلزله در این منطقه را تا حدودی پیشبینی کرده و حتی نتایج بررسیهای خود را با نمایندگان مجلس در میان گذاشتهاند که پیگیری نشده است. آیا پیشبینی بازه زمانی وقوع زلزلهی آذربایجان شرقی امکانپذیر بود؟

        خیر، به عقیده من پیشبینی زلزله نه تنها در ایران غیرممکن است، بلکه در کالیفرنیا هم که مرکز دانشمندان و محققان علم زلزلهشناسی دنیا است، نتوانستند در این زمینه کاری بکنند. فکر نمیکنم این مسئله صحت داشته باشد.

        بهرام عکاشه پدر علم زلزلهشناسی ایران: زلزله بالای ۷ ریشتر تهران سالهاست تاخیر دارد


        در هر حال زلزله آذربایجان شرقی نشان میدهد منطقه ایران تحت استرس بسیار شدیدی قرار دارد. ولی زلزله بزرگتری در جایی که این دو زلزله اتفاق افتاده است (آذربایجان)، دیگر اتفاق نخواهد افتاد. چون اگر ما به نقشه خطر منطقه نگاه کنیم، آنجا زلزله بیش از ۵ /۶ ریشتر وجود نداشته است.

        با این حال منطقه آبستن حوادث هست. منظورم منطقه البرز، تهران، شیراز و مناطق دیگر کشور است. این مناطق آبستن حوادث هستند و بایستی انتظار داشته باشیم که زلزله بزرگی هم اتفاق بیافتد ولی نه در جایی که دیروز اتفاق افتاد.

        نکته مهم این است که زلزله شش ریشتر نباید کشته بدهد. چون کشته میدهد، پس معلوم است که آییننامه وجود ندارد یا رعایت نمیشود و سازهها مشکلساز هستند. این مسائل هم کاملا واضح و روشن است.

        شما پیش از این به دویچه وله گفتید که برای تهران منتظر زلزله بیش از هفت ریشتر هستید...

        چند سال است که دوره بازگشت زلزلههای هفت و چنددهم ریشتر را ۱۰ سال محاسبه کردم. آخرین زلزلهی ۳ /۷ ریشتر در سال ۱۳۷۶، یعنی ۱۵ سال پیش اتفاق افتاد. من دوره بازگشت زلزله را ۱۰ سال حساب میکنم. یعنی زلزله بزرگ در ایران، حتی پنج سال هم تاخیر دارد.

        ولی گفته من، گفته ریاضی است و رفتار زمین ریاضی نیست. رفتار زمینشناسی با رفتار ریاضی - فیزیکی تفاوت دارد. شخصا منتظر زلزله هفت ریشتر در منطقهی البرز و منطقهی شرق ایران منتظر هستم. خدا کند خسارت آن زلزله، برای کشور جبرانناپذیر نباشد.

        مثلا در تهران تقریبا ۱۰، ۱۲ سال پیش، "جایکا" (سازمان همکاریهای بینالمللی ژاپن) بر اساس قراردادهایی که با شهرداری تهران داشتند، در مورد تهران مطالعه کردند. سازمان همکاریهای بینالمللی ژاپن به این نتیجه رسید که اگر زلزله هفت ریشتر در تهران اتفاق بیافتد، باعث کشته شدن حداقل دو، سه میلیون نفر و زخمی شدن حداقل دو، سه میلیون نفر دیگر خواهد شد.

        این یک حقیقت است. همان زمان شهردار وقت (فکر میکنم آقای حبیبی بود) با صراحت اعلام کرد نتیجه تحقات نشان میدهد اگر زلزله ۷ ریشتر در تهران اتفاق بیافتد، چند میلیون نفر کشته و چند میلیون نفر زخمی خواهند شد و شهر تهران حداقل برای ۱۰ سال تعطیل خواهد شد. این نتیجهای است که ژاپنیها و مهندسین شهرداری تهران به آن رسیدند.

        با توجه به گسلهایی که در منطقه البرز با هم مرتبط هستند و با توجه به علم زمینشناسی، تا چه حد زلزله آذربایجان شرقی، ممکن است روی گسلهای دیگر منطقه تاثیر گذاشته باشد؟ آیا امکان چنین تاثیری وجود دارد؟

        من اعتقاد دارم که تاثیر نگذاشته است. مقداری انرژی تخلیه شده است. دو زلزله آذربایجان شرقی حاکی از این است که منطقه تحت فشار بسیار زیادی است. به ما میگوید منطقه آمادگی زلزلههای بیشتری را دارد و هر لحظه ممکن است در یک نقطه دیگر کشور، حال چه منطقهی خراسان باشد، چه منطقه البرز تهران باشد، چه منطقه زاگرس یا شیراز باشد، زلزلهای رخ بدهد.

        اگر زلزله هفت ریشتر اتفاق نیافتاده، به این دلیل است که هنوز انرژی کافی برای زلزلهای به این بزرگی جمع نشده است. انرژی برای زلزله هفت ریشتر باید کافی باشد. در آذربایجان چون گسلها سطحی بودند، با شش ریشتر انرژی زلزله آزاد شده است. ولی زلزلهای که عمق آن ۲۰ کیلومتر باشد، زلزله هفت ریشتر باید انرژی آن را آزاد کند. این همان چیزی است مرا در مورد تهران بسیار بسیار نگران میکند که اگر اتفاق بیافتد، برای کل کشور بسیار مسئلهبرانگیز و حادثهآفرین خواهد بود.


        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • تازه کار
          كاربر فعال
          • Jul 2025
          • 121

          #169
          گرديده وطن غرقه اندوه و محن وای
          ای وای وطن وای
          خيزيد، رويد از پی تابوت و كفن وای
          ای وای وطن وای
          از خون جوانان كه شده كشته در اين راه
          رنگين طبق ماه
          خونين شده صحرا و تل و دشت و دمن وای
          ای وای وطن وای


          هیچ کلام و هیچ سخنی نمیتواند عمق ناراحتی و نگرانی مردم ایران را از این فاجعه بیان کند.
          امروز بار دیگر به چشم دیدم که مردم و هموطنانم چگونه چشمان نگران خود را به صفحه رسانه میلی میدوختند شاید به جای اخبار بحرین و قطیف و حلب و دمشق و غزه و ... خبری از اهر و ورزقان و هریس برایشان بگوید و صد افسوس که این انتظار همچون همیشه بیحاصل بود.
          امشب صدا و سیما آمار شهدای این فاجعه را 250 نفر اعلام کرد (هرچند در سایتها تا 300 نفر هم ذکر شده)؛ شاید باورش برای مسئولین صدا و سیما سخت باشد ولی تعداد شهدای این حادثه تا کنون یازده برابر شهدای قیام بحرین است! 250 نفر در برابر 23 نفر!
          البته میدانم نباید زیاد سخت گرفت. ما ایرانیان عادت داریم به شهید دادن! هزاران شهید و جانباز در جنگ نابرابر هشت ساله دادیم تا امروز هزینه بازسازی و زیباسازی شهرهای دشمن را بپردازیم و بودجه بازسازی و بهسازی کشورمان را به ارز زیارتی برای زیارت امامان شریفی هزینه کنیم که بنا بر گواهی تاریخ هرگز طی زندگی به دنبال جمع آوری مال و ساختن گنبد طلا و بارگاه نبودند؛ و چه جالب است که چندین قرن پس از شهادت ایشان با زیر پا گذاشتن عدالتی و انسانیتی که برایش جان و مال دادند برایشان عزاداری میکنیم...
          بگذریم؛ سخن بسیار است و درد دل ها ناگفتنی و صد البته که,
          همه درد را میدانیم و بهتر از آن میدانیم که آنچه به جایی نرسد است فریاد است.

          حاجی بازار رواج است، رواج
          کو خریدار حراج است حراج
          میفروشم همه ایران را
          عرض و ناموس مسلمانان را

          رشت و قزوین و قم و کاشان را
          بخرید این وطن ارزان را
          یزد و خوانسار حراج است حراج
          کو خریدار حراج است حراج

          میدهم تخت کیان را به گرو
          میزنم مسند جم را به علو
          میکشم قاب خورش را به جلو
          میخورم قیمه پلو قرمه چلو
          رشته خوشکار حراج است حراج
          کو خریدار حراج است حراج

          گر ز اسلام بشد قطع اثر ور
          بپا گشت به گیلان محشر
          ور به تبریز ارس کرد مقر
          هرچه شد شد، به جهنّم، به سقر
          فوج افشار حراج است حراج
          کو خریدار حراج است حراج

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #170
            نارسایی در اسکان، تغذیه و امدادرسانی به زلزلهزدگان آذربایجان

            سرتیم هلالاحمر در شهر هریس به دویچه وله گفت اسکان و تغذیه زلزلهزدگان تا کنون به دلیل "برخی ناهماهنگیها" صورت نگرفته است. نماينده آذربايجان شرقی در مجلس نیز گفت اگر امدادرسانی تسريع نشود، تلفات افزايش خواهد یافت.
            سرتیم اعزامی هلال احمر به شهرستان هریس و روستاهای اطراف به دویچهوله گفت الان مشکل اصلی زلزلهزدگان این منطقه اسکان و تغذیه است.
            به گفته او در جریان زلزله روز گذشته ۲۰ درصد روستاهای شهرستان هریس ۱۰۰ درصد تخریب شدهاند، عملیات نجات پایان یافته اما جستوجو برای پیدا کردن جنازه قربانیان ادامه دارد.
            این سرتیم اعزامی هلال احمر مشکل اصلی زلزلهزدگان این منطقه را اسکان و تغذیه عنوان میکند که با وجود گذشت یک روز از زلزله به دلیل "وجود برخی ناهماهنگیها" هنوز صورت نگرفته است.
            در همین زمینه داریوش مردای فرماندار شهرستان هريس نیز به خبرگزاری ایسنا گفت که عمليات آواربرداری در هريس پايان یافته و فقط در اين شهرستان ۱۲۵ نفر کشته شدهاند.
            فرماندار شهرستان هريس عمده نيازهای زلزلهزدگان اين منطقه را چادر، پتو، موادغذايی و كانكس عنوان كرده و خواستار ارسال كمکهای مردمی به اين منطقه شده است.
            امدادرسانی تسريع نشود، تلفات افزايش خواهد یافت
            نماينده استان آذربايجان شرقی در مجلس نیز روز یکشنبه ۲۲ مرداد با انتقاد از روند امدادرسانی به زلزلهزدگان شهرستانهای اهر، هريس و ورزقان گفت: «اگر امدادرسانی به زلزلهزدگان تسريع نشود، تلفات افزايش خواهد يافت.»
            آنطور که محمد حسننژاد اعلام کرده با گذشت یک روز از وقوع زلزله آذربایجان شرقی هنوز گروههای امداد به بسياری از روستاها مراجعه نكردهاند چرا كه در شرايط عادی چند ساعت تا برخی از اين روستاها فاصله است و اكنون هم جادهها بسته شده و دسترسی به اين روستاها تنها از طريق هوايی ميسر است.
            نماينده مردم مرند و جلفا ادامه داده که مناطق اطراف اهر، هريس و ورزقان فاقد بيمارستان است و مجروحان جهت اعزام به بيمارستان در تبريز بايد چندين ساعت در مسير باشند. لذا لازم است بيمارستان صحرايی برپا شود تا اقدامات اوليه در محل انجام شود و انتقال مصدومين باعث وخيمتر شدن اوضاع آنها نشود.
            با گذشت یک روز از زلزله آذربایجان شرقی، مشکل اصلی زلزلهزدگان اسکان و تغذیه است

            پزشک حاضر در ورزقان: آمار کشتهها دقیق نیست، باید منتظر ماند
            یکی از پزشکان حاضر در منطقه زلزلهزده ورزقان نیز به دویچهوله گفت به دلیل وجود ترافیک جادهای بین شهر ورزقان و تبریز، از روز گذشته هلیکوپترها مجروحان را به شهرهای اهر و تبریز منتقل کردهاند و اکثر کسانی که زیرآوار مانده بودند، بیرون آورده شدهاند.
            این پزشک میافزاید، خوشبختانه از تمام شهرها و استانها امدادگر به مناطق زلزله زده آمده است ولی الان مدیریت این امدادگران با مشکل مواجه شده است.
            وی ادامه میدهد برخی روستاهای منطقه ورزقان به دلیل بافت قدیمیشان، صددرصد تخریب شده ولی شهر چون بافت تازهتری داشته آنچنان تخریب نشده است.
            این پزشک حاضر در شهر ورزقان آمارهای اعلام شده درباره کشتهشدگان زلزله روز گذشته را دقیق نمیداند و میگوید: «هنوز یک روز گذشته، و باید منظر آمار پزشکی قانونی ماند.»
            در همین زمینه و به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر صمدی مدیر کل پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی کشتهشدگان زلزله ۲ /۶ ريشتری روز گذشته آذربايجان شرقی را بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر تخمین زده و گفته است: «به علت اختلال در ارتباط تلفنی دسترسی به آخرین آمار اکیپهای پزشکی قانونی با دشواری میسر میشود.»
            خبرگزاری ایسنا نیز ظهر روز یکشنبه ۲۲ مرداد از افزایش شمار مصدومان زلزله دیروز به ۲۶۰۰ تن خبر داد.
            به دلیل ترافیک جادهای، مجروحان زلزله با هلیکوپتر به بیمارستانهای شهرهای اهر و تبریز منتقل شدند

            انتقاد از نحوه انعكاس اخبار زلزله در صدا و سیمای جمهوری اسلامی
            با گذشت یک روز از زلزله ۲ /۶ ريشتری در استان آذربايجان شرقی، عليرضا منادی سفيدان نماينده مردم تبريز در مجلس شورای اسلامی از نحوه انعكاس اخبار زلزله در صداوسيما انتقاد کرد. وی گفت این موضوع احساسات عمومی مردم مناطق زلزلهزده اهر، هريس و ورزقان را جريحهدار كرده است.
            نماينده مردم تبريز در مجلس شورای اسلامی دراینباره گفته است: «اگر اطلاعرسانی به موقع توسط صدا و سیما انجام میشد کمکهای مردمی و حتی کمکهای خارجی به این مناطق سرازیر میشد. متاسفانه صدا و سیما در امر اطلاعرسانی خوب عمل نکرد و حتی شبکه استانی هم ضعیف عمل کرد و شبکههای خارجی خیلی بهتر از صدا و سیما عمل کردند.»
            درحالی که خبر زلزله شدید روز گذشته در استان آذربایجان شرقی، در بیستوچهار ساعت گذشته در صدر خبرهای اکثر شبکههای بینالمللی است، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به برنامههایی مربوط به دعاخوانی در شبهای ماه رمضان و اخباری مربوط به کشور سوریه مشغول بوده است.
            در همین زمینه سایت "تابناک" نزدیک به محسن رضایی روز یکشنبه ۲۲ مرداد در گزارشی نوشته است: «فراگیرترین رسانه کشور که لقب ملی هم دارد، تقریبا خبر زلزله را نیز به مانند برخی اخبار دیگر، از دور انتشار بیرون گذاشته است.»
            در بیست و چهار ساعت پس از وقوع زلزله، صدا و سیمای جمهوری اسلامی برنامههایی مربوط به دعاخوانی و اخبار مرتبط با کشور سوریه پخش میکرد

            زمین لرزه آذربایجان شرقی بعد از ظهر روز شنبه ۲۱ مرداد رخ داد. مرکز زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در حوالی شهرهای اهر و ورزقان گزارش شده است.
            مرکز لرزهنگاری دانشگاه تهران اعلام کرد، ساعت ۱۶:۴۲ روز شنبه ۲۱ مرداد زمینلرزهای به بزرگی ۲/ ۶ در مقیاس ریشتر (امواج درونی زمین) شمال شرقی تبریز را لرزانده است.
            مرکز زلزلهشناسی آمریکا اما دو زمینلرزه به بزرگی ۲/ ۶ و ۳/ ۶ در مقیاس ریشتر را ثبت کرده است. هر دو زلزله در حوالی شهر اهر و به فاصله چند دقیقه از هم رخ دادهاند.
            به گزارش ایسنا، زمینلرزه سوم نیز با قدرت ۷/ ۴ ریشتر دقایقی بعد در حوالی شهرهای اهر و ورزقان در استان آذربایجان شرقی اتفاق افتاد.
            بر اساس اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، تاکنون دهها پسلرزه در مناطق زلزلهزده به وقوع پیوسته که برخی از آنها بیش از ۵ ریشتر قدرت داشتهاند.
            رئیس موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا گفت که «احتمال وقوع پسلرزهها تا ۴۸ ساعت آینده وجود دارد.»
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • شاهین محلوجی
              عضو فعال
              • Jun 2011
              • 2050

              #171
              جهــــان هــر کــــس بـــه وســــعت فــــــکر اوســـت...

              نظر

              • مات
                عضو فعال
                • Aug 2011
                • 5650

                #172
                خطری که از بیخ گوشمان نگذشت؛
                چرا کشته شدن شهروندان به چشم دولتمردان نمیآید؟

                زلزله اخیر هم مانند حوادث طبیعی و غیر طبیعی دیگر؛ وقتی سقوط هواپیماهای مسافربری منجر به کشته شدن تعداد زیادی از هموطنانمان می شود، زمانی که هر ساله به اندازه 8 سال جنگ تحمیلی در تصادفات جادهای کشته می دهیم، هنگامی که با ردیف شدن چند مناسبت پشت سر هم، آمار غریق در سواحل شمالی کشور به سقف می رسد و ...، صحبت از جان شهروندانی است که ظاهرا تعداد جان باختگانشان هر چقدر هم که بالا باشد، حتی منجر به اقدامی در آینده نیز نخواهد شد!

                بر پایه آخرین گزارش های دریافتی، آمار جان باختگان و مجروحان زلزله شمال غرب کشور در کمتر از 24 ساعت از وقوع حادثه، به بیش از 300 کشته و دو هزار مصدوم رسیده است تا بر خلاف تصور مسئولان رسانه ملی و عده ای دیگر، خطر از بیخ گوشمان نگذشته باشد! آماری که سوای خسارات مادی وارد شده بیان می شود؛. اما براستی چه شده که علی رغم ورود این حجم از انرژی مخرب به جامعه، موج همدردی دولتمردان فرا نمیرسد؟!

                به گزارش «تابناک»، وقوع لرزههای قدرتمند روز گذشته در آذربایجان شرقی برای بار دیگر به یادمان آورد که با توجه به قرار گرفتن کشورمان در نوار زلزله جهانی، سقف های بالای سرمان تا چه اندازه میتوانند ناامن و خطر آفرین باشند، چرا که اصولا نه آموزشی در زمینه ایمنی سراغ داریم و نه ساز و کاری برای ایمن سازی به کار بسته ایم.

                بدین ترتیب زلزله اخیر بیشترین آسیب و تعداد جان باخته را در نقاط روستایی به جا می گذارد تا با پایان آواربرداری و انتقال مجروحان از مناطق زلزلهزده اعلام شود که 337 روستا آسیب دیده و برخی از آنها تا 100 درصد تخریب شده اند؛ جایی که به گواه تصاویر، بسیاری از خانه های روستانشینان از نوع سازه های سنتی و قدیمی بوده و به عبارت ساده تر، کاهگلی بوده اند.



                این نکته ای است که در سخنان شعارزده وزیر کشور (که به همراه اعضای شورای عالی مدیریت بحران از صبح امروز در منطقه حضور یافته) هم به چشم می خورد؛ جایی که مصطفی محمدنجار در حاشیه بازدید از مناطق زلزلهزده هریس میگوید: «مکانهای ویران شده به صورت مقاوم و مستحکم بنا میشوند.»

                به عبارتی بهتر، فارغ از مشکلاتی که نصیب بخش بزرگی از جمعیت کشورمان شده -و از قضا پوشش اخبار مرتبط با آن هم برای مسئولان رسانه ملی کشورمان به ادله و برهان نیاز داشته است!،- زلزله ورزقان و اهر معیاری است برای نشان دادن بافت های قدیمی و فرسوده در روستاهای کشورمان که چه بسا در قیاس با مناطق محرومی مانند سیستان و بلوچستان، بسیار مدرن تر و بروز تر هستند.

                خانه هایی که گاه تا نسل های متمادی شاهد جشن و حزن ساکنان و اقوامشان بوده اند اما جز تغییرات جزئی، ترکیب نا ایمن و فرسوده شان دست نخورده باقی مانده و به روزی رسیده اند که گاه یک زلزله متوسط هم برای تبدیلشان به آوار بس باشد؛ چه برسد به زلزله ای با قدرت 6.2 در مقیاس ریشتر!

                اینجاست که نخستین پرسش در ذهنمان شکل خواهد گرفت و آن اینکه، چه کسی مسئول نوسازی این بافت های فرسوده است؛ مردمانی که از طریق کشاورزی، باغبانی و یا دامداری به سختی به امرار معاش می گذرانند یا دولت مردانی که بر مسند بودجه عمرانی کشور نشسته اند؟

                اکنون کافی است برای درک بهتر از عمق فاجعه خاموشی که بیخ گوش شهرها و روستاهای اقصی نقاط کشورمان کمین کرده است، سری بزنیم به آمار سرشماری اخیر که در آن به توزیع واحدهای مسکونی مسکونی بر اساس نوع اسکلت و بنا به تفکیک نقاط شهری و روستایی پرداخته شده است؛



                به گواه آمار، تنها 44 درصد واحدهای مسکونی موجود در کشورمان از نوع سازه های محاسباتی فلزی و بتن آرمه (دقت کنید که این سازه ها لزوما استاندارد نیستند) هستند و در ساخت بیش از 55 درصد بقیه از مصالحی مانند چوب، آهن، بلوک سیمانی، خشت، گل و غیره بهره برده شده و بسیاری از آنها غیر ایمن هستند.

                آیا شباهت این موضوع با مواردی نظیر به کارگیری ناوگان فرسوده هواپیمایی، عرضه خودروهای غیر ایمن و فاقد تجهیزات ضروری ایمنی و ... اتفاقی است؟

                حال بیایید از جنبه دیگری به ماجرا بنگریم تا درد نهفته هموطنان زلزله زده مان در آذربایجان شرقی بیش از پیش هویدا شود؛ جایی که با گذشت یک روز از واقعه دلخراش زلزله در شرق تبریز، هنوز پیامی از رئیس جمهور کشورمان مبنی با همدردی با شهروندان آسیب دیده مخابره نشده است؛ هماو که پیامهای پی در پیاش در روزهای گذشته، ظاهرا موفقیت ورزشکاران کشورمان را در رقابتهای مهم المپیک هدف گرفته بود اما این بار که شمال غرب کشور در بهت و اندوه فرو رفته بود، نه تنها پیامی کتابت نکرده، بلکه انتقادی به عملکرد صداوسیما نیز بروز نداده است.

                به عبارتی بهتر، باخت مسئولان صدا و سیما در پوشش ندادن اخبار مرتبط با زلزله در حالی رقم خورد که منتقدی چون احمدی نژاد هم به میدان نیامده بود تا شاید فردای روز شائبه هایی چون بردن دوربین به بین مردم قبل از انتخابات و ... برای وی نیز که به سفرهای استانی مشهور است، مطرح شود؛ گویی نه زلزله ای رخ داده و نه مردمان چند استان شب را در فضای باز به صبح پیوند زده اند!

                آیا گلایه های بی شمار هموطنانمان در چرایی پوشش اخبار منفی جهانیان و ندیدن درد و رنج هموطنان داخلی، ریشه در واقعیت های تلخ ندارد؟


                این تصویر روایتی است از واکنش دولتمردان به زلزلهای که احتمالا تا ماهها بعد ریز و درشت اخبارش را شاهد خواهیم بود؛ پیام تسلیت اعضای هیات دولت (نه "هیات دولت" و نه مجموعه وزیران) که از قضا در سایت ریاست جمهوری و نه در پایگاه هیات دولت منتشر شده است!

                اکنون بیایید قطعه بعدی پازل بی مسئولیتی را هم در جای خود قرار دهیم تا بیشتر به درد زلزله زدگان نزدیک شده و تلخی تصمیمات خودخواهانه برایمان آشکار شود؛ جایی که مدير كل روابط عمومي جمعيت هلال احمر ايران با اشاره به اعلام آمادگي برخي كشورها براي ارسال كمك به زلزلهزدگان آذربايجانشرقي می گوید: «هلال احمر نيازي به كمكهاي بينالمللي ندارند.»

                نا گفته پیداست که از یک سو پتانسیل امدادرسانی در کشورمان به مدد وقوع وقایع تلخ بسیار و تقویت بنیادهای اورژانسی، در سطح بالایی قرار گرفته و از سوی دیگر ممکن است که برخی از متقاضیان ارسال کمک به کشورمان هم نیت های سوئی در پس پرده اقدام انسان دوستانه شان داشته باشند اما هنوز برایمان جای سوال دارد که در زمانی که برخی از هموطنانمان در رنج و محنت به سر می برند، چه ضرورتی به اظهار لخت و عور «رد کمک بین المللی» احساس شده که یک مدیر موارد اضطرار به مصاحبه با خبرگزاری شتافته و سخنانی بگوید که تابیری جز نمک ریختن بر زخم ندارد؟

                آیا این دست اظهار نظر ها نشان از آمادگی بالای مسئولان دارد یا رنگ و بوی سیاسی کاری در آن مشاهده خواهد شد؟

                و سر انجام اینکه راه رسیدن به مرز ایمنی در مقابل بلایای طبیعی مانند زلزله و حتی سوانح غیر طبیعی مانند سقوط هواپیما قطعا بسیار پر فراز و نشیب و متاسفانه زمان بر خواهد بود اما آیا چنین توجیهی برای کناره گیری دولتمردان از مصیبت های وارده بر مردم پذیرفتنی خواهد بود؟!
                الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                نظر

                • mahfirouzi
                  عضو عادی
                  • Jul 2011
                  • 26

                  #173
                  به خداوندی خدای آسمانها و زمین به خدای ایران زمین که تنهایتان نمی گذاریم امروز ایران آذر بایجان است همه ایرانیان عزادارند
                  بگذارید عده ای قلیل جور دیگری فکر کنند ولی ما ایرانی هستیم و حالا آذر بایجانی و سوگوار عزیزانمان که در خاک خفته اند.

                  نظر

                  • b1saeed
                    عضو فعال
                    • Nov 2010
                    • 303

                    #174

                    ازدحام مردم تبريز براي اهداي خون به زلزله زدگان و كمبود مراكز اهداي خون مردم را با مشكل مواجه كردند.

                    نظر

                    • ata007
                      عضو فعال
                      • Nov 2011
                      • 6291

                      #175

                      الان داشتم عکس های مردم اصفهان،تهران،مشهد و ... نگاه میکردم که تو صف اهدا خون به مردم آذربایجانند

                      درود بر شرافت و همدلی ایران و ایرانی....

                      نظر

                      • hadi4415
                        عضو عادی
                        • Jan 2011
                        • 28

                        #176
                        سلام دوستان
                        من تو خبرها خوندم که کمبود آب معدنی و مواد غذایی مثل نان و .... مردم زلزله زده را تحت فشار قرار داده . ولی تو مرکز شهر خودمون خبری از چادرهای جمع آوری کمک های مردمی نبود . الان تو اینترنت مراکز هلال احمر استان ها رو سرچ می کردم به این خبر رسیدم .

                        نیازی به کمکهای غیر نقدی برای زلزله زدگان نیست/ اعلام شماره حساب برای کمک نقدی


                        واقعا جای تاسفه اون از اطلاع رسانیشون این هم از نحوه کمک رسانیشون ؛ نمی دونم تو این وضعیت پوشاک و خوراک به درد این عزیزان می خوره یا پول نقد

                        نظر

                        • azad1
                          عضو فعال
                          • Jan 2012
                          • 310

                          #177
                          آخرین اخبار از زلزله آذربایجان/ کمبود شدید آب و غذا

                          اقتصاد آنلاین/ گروه عمومی:

                          پس از گذشت بیش از 24 ساعت از وقوع زمین لرزه 6.2 ریشتری در بخشی از مناطق آذربایجان شرقی، کمبود آب و مواد غذایی در این مناطق مردم را تحت فشار قرار داده است.

                          به گزارش مهر، تامین آب آشامیدنی بویژه آب معدنی در این شهرستان بسیار سخت بوده و با وجود گرمای هوا مردم زلزله زده به سختی به آب معدنی دسترسی دارند.

                          هم اکنون بسیاری از مردم اهر به همراه مردم روستاهای تخریب شده نیز در این شهرستان اسکان یافته اند که همین امر خدمات رسانی و تامین آب آشامیدنی و موادغذایی را برای این افراد با مشکلاتی مواجه کرده است.

                          تامین موادغذایی بویژه نان نیز در شرایط کنونی در این مناطق با مشکلاتی مواجه بوده و افراد حادثه دیده از تداوم این امر گلایه دارند.

                          آغاز فعالیت مجدد برخی نانواییها

                          در همین حال یکی از مسئولان این شهرستان با بیان اینکه مردم از شامگاه دیروز تاکنون برای تهیه آب و موادغذایی و نان با مشکلاتی مواجه بوده اند، تاکید کرد: برخی نانوائیها از نیم ساعت پیش فعالیت مجدد خود را آغاز کرده اند که امیدواریم مشکل نان برطرف شود.

                          وی که نخواست نامش فاش شود با تقدیر استقامت و صبوری مردم منطقه یادآور شد: از زمان وقوع زلزله تاکنون چندین بار موادغذایی و آب در بین مردم توزیع شده و این روند ادامه خواهد داشت.

                          علاوه بر این درحالی که کانون زلزله شهرستان اهر بوده اما تنها بیمارستان این شهر از کمبود پزشک متخصص رنج می برد و تنها دو پزشک متخصص داخلی و رادیولوژی در این بیمارستان فعالیت می کنند.

                          در همین راستا هم اکنون یک بالگرد با چهار نیروی پزشکی از مرکز فوریتهای پزشکی کشور منطقه اعزام شده تا در صورت نیاز به مصدومان امدادرسانی کند.

                          به غیر از مشکلات آب و موادغذایی، با توجه به خسارات و تلفات جانی زلزله اخیر بسیاری از مردم این شهرستان از عدم ایجاد مرکزی برای پاسخگویی به بازمندگان حادثه گلایه کرده و تاکید دارند که از سونوشت بستگان و خانواده های خود خبر ندارند.

                          سرنوشت بسیاری از حادثه دیدگان نامشخص است

                          یک زن روستایی در حالی که به شدت گریه می کرد، گفت: از زمان وقوع زلزله تاکنون از سرنوشت سه فرزندم خبر ندارم و به هر کجا می روم کسی پاسخگو نیست.

                          در حال حاضر با وجود آرامش نسبی در منطقه زلزله زده و ارائه خدمات به افراد حادثه دیده، کمبودهایی در زمینه تامین نیازهای مردم دیده می شود که مسئولان باید در این خصوص تلاش کنند.
                          عصر روز شنبه دو زمین لرزه به بزرگی 6.2 و شش ریشتر به ترتیب شهرستان های اهر و ورزقان در آذربایجان شرقی را لرزاند.

                          97 روستای شهرستان هریس، 293 روستای شهرستان اهر و 47 روستای شهرستان ورزقان بین 40 تا 100 درصد آسیب دیده اند.

                          نظر

                          • azad1
                            عضو فعال
                            • Jan 2012
                            • 310

                            #178
                            موسسه ژئو فیزیک: گسل اهر از 200 سال قبل زلزله ای به این قدرت نداشت
                            وی افزود : دو زلزله مستقل از هم بود و زلزله دوم با توجه به فاصله زمانی آن قابل پیش بینی نبود.

                            عضو موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران گفت : گسل اهر 200 سال بود لرزه ای به این شدت نداشت.

                            به گزارش مهر، اسماعیل بایرام نژاد اظهار داشت : در استان آذربایجان شرقی عصر روز شنبه دو زلزله بزرگ داشتیم که در فاصله 10 دقیقه ای از هم رخ داد. نخستین زمین لرزه در نزدیکی اهر و دومین در 10 کیلومتری ورزقان بود.

                            وی افزود : دو زلزله مستقل از هم بود و زلزله دوم با توجه به فاصله زمانی آن قابل پیش بینی نبود. گسل اهر 200 سال بود همچنین زلزله ای نداشت.

                            این کارشناس با اشاره به پس لرزه های زیاد این زلزله ها گفت : تا کنون 150 زمین لرزه بالای 2.5 ریشتر در محل به ثبت رسیده که در همین حد زلزله زیر 2.5 ریشتر داشتیم.

                            نظر

                            • حامد24
                              عضو فعال
                              • Mar 2011
                              • 2532

                              #179
                              دوستان هر کس هرچقدر میتونه کمک کنه به خدا ثبابش از روزه روزه داری شب زنده داری و .... بیشتره از این بی شرفای خدا نشناس آبی گرم نمیشه
                              یل یاتار ، طوفان یاتار
                              یاتماز آذربـــــــایجـــــــان بایراقی .

                              نظر

                              • Aiming
                                ستاره دار(18)
                                • Jul 2012
                                • 2641

                                #180
                                عرض تسلیت به هموطنان آذربایجانیم و طلب صبر برای عزیزانشون ما امروز همه ایرانی و آذربایجانی هستیم . تا آخرین نفس کنار هموطنانم و برای آنها تلاش کنیم.
                                به امید روزی که دولتمردان به هموطنانمان بیشتر از همسایه های اعرابمان توجه داشته باشند.
                                وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X