1-1- فرآیند تولید روغن نباتی

فرآیند تولید شامل 3 واحد ذخیره سازی آماده سازی و روغن کشی مکانیکی می باشد که در زیر به طور خلاصه بیان می شود.
دانه های روغنی تحت شرایط دما و رطوبت کنترل شده و درسیلوهای ذخیره سازی ذخیره می گردند.
ابتدا دانه های روغنی را در الک بوجاری، غربال می کنن د که بدین ترتیب ناخالصی هایی از قبیل گردوغبار، شاخه های کوچک، پوست و دانه های پوک جدا می شوند سپس دردستگاه شن گیر، شن و ذرات زیر سنگین جدا می شوند.
دانه های تمیز شده را در سیلوی خشک کن ذخیره و از آنجا به خشک کن دانه هدایت می کنند دراین خشک کن به کمک دمیدن هوای گرم به دانه های روغنی، رطوبت آنها را به میزان مناسب تنظیم می نمایند.
برای دانه های تخم پنبه با استفاده از دستگاه لینترگیری، الیاف روی دانه ها گرفته می شود. پیش از آنکه دانه های روغنی به دستگاهایی روغن کشی مکانیکی هدایت شوند. عملیات حرارتی موسوم به پخت بر روی آنها صورت می گیرد.دانه های پخته شده به دستگاههای روغن گیری مکانیکی هدایت می گردند.
متداولترین نوع این دستگاه ها، پرس مارپیچی یا پره ای می باشد.
درداخل این پرس، دانه ها توسط گردش حلزونی، تحت فشارلازم قرارگرفته و روغن گیری میگردد دراین پرس ها بین 90 تا 97 درصد روغن موجود در دانه، استخراج می شود.
روغن حاصل از فشردن دانه توسط پرس مارپیچی، دارای مواد جامد همراه می باشد که برای جدا کردن این مواد، روغن توسط پمپ به قسمتپرس تزریق می گردد.
دراین قسمتذرات کنجاله و جامدات مختلف دیگر از روغن جدا می گردند. روغن از این قسمت به تانک توزین و از آنجا به مخازن ذخیره سازی روغن خام منتقل می شود.
کنجاله تولید شده دردستگاه پرس نیز بعد از هوادهی و رطوبت گیری، درسیلوی مربوطه ذخیره سازی و سپس کیسه گیری و دردوزی شده وجهت مصرف خوراک دام مصرف می گردد
فرآیند تولید شامل 3 واحد ذخیره سازی آماده سازی و روغن کشی مکانیکی می باشد که در زیر به طور خلاصه بیان می شود.
دانه های روغنی تحت شرایط دما و رطوبت کنترل شده و درسیلوهای ذخیره سازی ذخیره می گردند.
ابتدا دانه های روغنی را در الک بوجاری، غربال می کنن د که بدین ترتیب ناخالصی هایی از قبیل گردوغبار، شاخه های کوچک، پوست و دانه های پوک جدا می شوند سپس دردستگاه شن گیر، شن و ذرات زیر سنگین جدا می شوند.
دانه های تمیز شده را در سیلوی خشک کن ذخیره و از آنجا به خشک کن دانه هدایت می کنند دراین خشک کن به کمک دمیدن هوای گرم به دانه های روغنی، رطوبت آنها را به میزان مناسب تنظیم می نمایند.
برای دانه های تخم پنبه با استفاده از دستگاه لینترگیری، الیاف روی دانه ها گرفته می شود. پیش از آنکه دانه های روغنی به دستگاهایی روغن کشی مکانیکی هدایت شوند. عملیات حرارتی موسوم به پخت بر روی آنها صورت می گیرد.دانه های پخته شده به دستگاههای روغن گیری مکانیکی هدایت می گردند.
متداولترین نوع این دستگاه ها، پرس مارپیچی یا پره ای می باشد.
درداخل این پرس، دانه ها توسط گردش حلزونی، تحت فشارلازم قرارگرفته و روغن گیری میگردد دراین پرس ها بین 90 تا 97 درصد روغن موجود در دانه، استخراج می شود.
روغن حاصل از فشردن دانه توسط پرس مارپیچی، دارای مواد جامد همراه می باشد که برای جدا کردن این مواد، روغن توسط پمپ به قسمتپرس تزریق می گردد.
دراین قسمتذرات کنجاله و جامدات مختلف دیگر از روغن جدا می گردند. روغن از این قسمت به تانک توزین و از آنجا به مخازن ذخیره سازی روغن خام منتقل می شود.
کنجاله تولید شده دردستگاه پرس نیز بعد از هوادهی و رطوبت گیری، درسیلوی مربوطه ذخیره سازی و سپس کیسه گیری و دردوزی شده وجهت مصرف خوراک دام مصرف می گردد
نظر