نوســـانات سکــــــــــــه - طــــــلا

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mavi_deniz
    عضو فعال
    • May 2011
    • 518

    #2461
    ادعای شنیدنی بهمنی: دلار به ۱۵۰۰ تومان کاهش خواهد یافت
    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

    محمود بهمنی پیش از این نیز در مردادماه گفته بود که «ارز تا ۱۰ روز آینده تکنرخی خواهد شد» و همچنین از قطعی شدن تغییر نرخ ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی خبر داده بود اما تنها سه روز پس از آن یک مقام دولت محمود احمدینژاد و یک مقام هم از مجلس ایران خبر او را تکذیب کردند و بر عدم تغییر در نرخ ارز مرجع تاکید کردند.

    نظر

    • b1saeed
      عضو فعال
      • Nov 2010
      • 303

      #2462
      این دروغو که گفتن راسته؟؟

      نظر

      • mavi_deniz
        عضو فعال
        • May 2011
        • 518

        #2463
        در اصل توسط mavi_deniz پست شده است View Post
        ادعای شنیدنی بهمنی: دلار به ۱۵۰۰ تومان کاهش خواهد یافت
        پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

        محمود بهمنی پیش از این نیز در مردادماه گفته بود که «ارز تا ۱۰ روز آینده تکنرخی خواهد شد» و همچنین از قطعی شدن تغییر نرخ ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی خبر داده بود اما تنها سه روز پس از آن یک مقام دولت محمود احمدینژاد و یک مقام هم از مجلس ایران خبر او را تکذیب کردند و بر عدم تغییر در نرخ ارز مرجع تاکید کردند.
        در اصل توسط mavi_deniz پست شده است View Post

        من که فکر نمیکنم اینها از روی دلسوزی این حرفهارو میگن تا خریداران دلار ضرر نکنند و اگه قدرت کاهش قیمت دلار رو داشتن بی سروصدا اینکارو میکردند و بعدش با افتخار میگفتند توانستیم و نیازی به این همه های و هوی و تبلیغ نبود !!!


        کاهش این دوروزه قیمت دلار بعد از اجلاس به نظربنده یه کم بودار میاد و شاید هم تحمیلی!!!
        درست 2روز بعد ازا اجلاس سران و بعد از وعده های توخالی بهمنی رییس کل بانک مرکزی مبنی بر کاهش بیشتر قیمت دلار در ایران دلار سیر صعودی گرفت!!!

        نظر

        • تمام
          عضو فعال
          • Jun 2011
          • 14637

          #2464
          بی چشم و رویی هم حدی داره این بهمنی نمی تونه حرف نزنه والله این جوری آبروش بیشتر حفظ میشه
          این آدم هر وقت گفته دلار ارزون میشه دلار گرون شده
          واقعا در گند کاری رتبه اول رو در جهان مدیریت کسب کرده باید نوبل بی عرضه ای و بی تدبیری و دروغگویی رو بهش بدن

          من در عجبم چرا ایشون آبرومندانه استفاء نمیده (البته اگه آبرویی مانده باشه)
          خدا خواست و ما توانستیم
          تمام مطالب نوشته شده توسط بنده نظرات شخصی است که میتواند اشتباه باشد پس به استناد مطالب من به هیچ عنوان سهمی را نخرید. فقط با بررسی خودتان معامله کنید

          نظر

          • mavi_deniz
            عضو فعال
            • May 2011
            • 518

            #2465
            یک دلار آمریکا = 2194تومان جمهوری اسلامی ایران

            نظر

            • ایرج اکبری
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 10934

              #2466
              تکلیف بورس ارز چه میشود/
              عسگراولادی: بورس ارز را راهاندازی نکنید/ موافقان و مخالفان بورس ارز
              عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران و ایران خواستار عدم راهاندازی بورس ارز با توجه به شرایط فعلی کشور شد.
              به گزارش خبرنگار مهر، موضوع "راه اندازی بورس ارز" به بحث داغ جلسه صبح امروز سه شنبه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تبدیل شد.

              در این جلسه، در حالی برخی از اعضای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران به منظور بررسیهای بیشتر خواستار تعویق راهاندازی بورس ارز شدند که دولتیهای حاضر در جلسه در مخالفت با این موضوع موضعگیری کردند.

              در ادامه جلسه یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی تهران پیشنهاد تعویق یک ماهه راه اندازی بورس ارز و ارائه این درخواست به مقامات دولتی را به رای گذاشت و در نهایت به تصویب هیات نمایندگان رسید.

              در این میان، اسدالله عسگراولادی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران و ایران با ارائه دلایلی، خواستار عدم راهاندازی بورس ارز باتوجه به شرایط فعلی کشور شد.

              پیش از این، برخیها شایعه ارز 3000 تومانی را مطرح کرده بودند که محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی آن را تکذیب کرده بود.
              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #2467
                اعتراف دولت به ناتوانی در کنترل بازار ارز آزاد

                نوسان بهای ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران همچنان ادامه دارد. تلاشهای دولت و بانک مرکزی برای ساماندهی بازار تاکنون ناکام مانده و معاون وزیر اقتصاد میگوید تعادل بازار ارز از پایان سال ۸۹ برهم خورده است.
                بانک مرکزی جمهوری اسلامی از سال پیش تا کنون بهای رسمی فروش هر دلار آمریکا را ۱۲۲۶ تومان تعیین کرده است. در یک سال و نیم گذشته، به ویژه از ماههای پایانی سال ۹۰ بهای ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران رو به افزایش گذشت و این روند صعودی با نوسانهای ناچیزی همچنان ادامه دارد.

                مطابق گزارشها بهای هر دلار آمریکا در تهران، روز سه شنبه، ۱۴ شهریور با اندکی افزایش نسبت به روز قبل به ۲۱۸۰ تومان رسید. طرحهای دولت برای ساماندهی بازار ارز، از جمله تکنرخی کردن یا راهاندازی بازار بورس ارز یا رسما کنار گذاشته شده، یا عملا به اجرا درنیامده است.

                تعیین کنندگان ناشناس بهای دلار در ایران

                مسئولان بلندپایهی اقتصادی و بانکی جمهوری اسلامی تا کنون بارها تلویحا و در مواردی حتا آشکار به ناتوانی در ساماندهی بازار ارز اعتراف کردهاند. نادرستی ادعاهای مطرح شده در مورد تدبیرهایی که قرار است به تثبیت قیمتها منجر شود نیز در ماههای گذشته با بالارفتن بهای ارزهای معتبر خارجی مشخص شده است.

                محمد پاریزی، معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، ۱۴ شهریور اعتراف میکند که نه تنها طرحهای دولت برای ساماندهی بازار ارز به شکست انجامیده که اساسا تعیین ارزش برابری ریال در مقابل ارزهای خارجی بیرون از دایرهی نفوذ مقامهای دولتی صورت میگیرد.

                پاریزی روز سهشنبه در یک نشست مطبوعاتی میگوید «متاسفانه باید گفت در حال حاضر نرخها در بازار آزاد توسط چند نفر از داخل و خارج تعیین میشود.» او در مورد هویت این افراد و چگونگی تاثیرگذاری آنها بر بهای ارزهای خارجی در بازار توضیح بیشتری نداده است.

                «بازار ارز از تعادل خارج شده»

                قانون برنامه پنجم توسعه، نظام ارزی کشور را "شناور مدیریتشده" تعیین کرده و مقرر میکند «نرخ ارز با توجه به حفظ دامنه رقابتپذیری در تجارت خارجی و با ملاحظه تورم داخلی و جهانی و همچنین شرایط اقتصاد کلان از جمله تعیین حد مطلوبی از ذخایر خارجی تعیین خواهد شد.»

                کارشناسان معتقدند قیمت ارز در بازار آزاد تناسب بیشتری با ارزش پول ملی ایران در برابر ارزهای مهم خارجی دارد. بر این اساس آنچه بانک مرکزی به عنوان بهای رسمی و مرجع اعلام میکند غیرواقعی و در جهت سیاستهای دولت در حمایت از واردات قرار دارد.

                به گزارش خبرگزاری مهر معاون وزیر اقتصاد گفته است «بعد از یک دوره ۱۰ ساله در اجرای نظام شناور مدیریت شده در ماههای پایانی سال ۸۹ بازار ارز از تعادل خارج شد و یک بازار آزاد در کشور شکل گرفت و هر روز نرخ بازار ارز با نرخ مرجع فاصله بیشتری گرفت.»

                بازار خرید و فروش ارز در ایران با نوسانات زیادی همراه است



                بیرغبتی صادرکنندگان به عرضه ارز در بورس

                ناظران معتقدند تشدید تحریمها که به کاهش درآمدهای ارزی ایران منجر شده یکی از علتهای اصلی ناتوانی بانک مرکزی در ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضاست. محمود بهمنی مدیرکل بانک مرکزی حدود یک ماه پیش مدعی شد «بانک مرکزی به اندازه کافی ارز در اختیار دارد، اما ضرورتی نمیبیند که آنها را برای کالاها و سفرهای غیرضروری هزینه کند.»

                یکی ازبرنامههای بحثبرانگیز دولت برای ساماندهی بازار راهاندازی بورس ارز عنوان میشود که قرار است بانک مرکزی و صادرکنندگان در آن مازاد ارز خود را عرضه کنند. رضا عظیمی، مدیركل دفتر تحقیقات و سیاستهای پولی و بازرگانی وزارت اقتصاد معتقد است با توجه به اختلاف بهای ارز آزاد با قیمت ارز مرجع "عملا صادركنندگان ما انگیزهای برای عرضهی ارز در سیستم رسمی ندارند.»

                بلاتکلیفی راهاندازی بورس ارز

                به گزارش خبرگزاری ایسنا، رضا عظیمی این سخنان را روز سه شنبه، ۱۴ شهریور در نشست مشترک نمایندگان دولت و اتاق بازرگانی تهران بیان کرده که در آن در مورد بورس ارز بحث و گفتگو شده است. او میگوید "نظام شناور مدیریتشده با شرایط فعلی انطباق ندارد و رانت ایجاد میشود."

                مجیدرضا حریری، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی تهران میگوید "بانك مركزی اگر قدرت عرضهی ارز را دارد" چرا این کار را در بازار آزاد نمیکند و میخواهد وارد بازار بورس شود؟ دیگر اعضای تاثیرگذار این اتاق نیز با ارائه دلایلی با راهاندازی بورس ارز مخالفت کردهاند.

                در نشست روز سهشنبه اتاق بازرگانی تهران سرانجام پیشنهاد تعویق یک ماههی راهاندازی بورس ارز به تصویب رسید و در اختیار نمایندگان دولت قرار گرفت. یکی از مسائل ناروشن میزان بهای ارز در بازار بورس و نحوهی تعیین آن است.

                اعتراف به نامناسب بودن سیاستهای ارزی

                مطابق برخی شایعات ممکن است بهای هر دلار آمریکا در بورس به ۳ هزار تومان برسد. بهمنی این گمانهزنی را رد کرده اما همچنان از ذکر بهای مورد نظر بانک مرکزی خودداری میکند. خبرگزاری فارس در مورد بالارفتن احتمالی بهای ارز مرجع از قول بهمنی نوشت «حداقل این مسئله این خواهد بود که ما جلوی رانت و فساد را خواهیم گرفت.»

                نوسانهای شدید و افزایش بهای دلار، که سقوط ارزش ریال را نشان میدهد، به کاهش قدرت خرید شهروندان همزمان با بالارفتن قیمتها منجر شده است. به گفتهی معاون اقتصادی وزارت اقتصاد "افزایش نرخ ارز مهمترین عامل افزایش نرخ تورم بوده است."

                مدیرکل دفتر تحقیقات وزارت اقتصاد اذعان دارد که سیاستهای ارزی دولت تا کنون مناسب نبودهاند: «بحث ارز یكی از مباحثی است كه در دو سال اخیر فضای اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده است. ما باید با توجه به شرایط و مقتضیات، یك سیاست ارزی مناسب را برنامهریزی كنیم.»

                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • مات
                  عضو فعال
                  • Aug 2011
                  • 5650

                  #2468

                  معاون وزیر اقتصاد اعلام کرد
                  رانت۱۰۰۰تومانی هردلار در نظام چندنرخی/گواهیارزی به تحریمکنندگان کد نمیدهد

                  معاون وزیر امور اقتصادی با اشاره به اینکه فاصله حدود هزار تومانی در هر دلار در نظام چند نرخی رانت بزرگی برای عدهای ایجاد میکند، گفت: مشکلات ارزی و تهیه مواد اولیه کارخانهها باعث شده فعلا شرایط برای اجرای فاز دوم هدفمندی مهیا نباشد.

                  به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس محمد پاریزی در مورد نرخ ارز گفت: از سال 80 به مدت 10 سال براساس نظام شناور مدیریت شده نرخ ارز تک نرخی بود که در ماههای پایانی سال 89 به خاطر اختلافات معاملات خارجی و مسئله امارات بازار ارز از تعادل خارج شده و فاصله بین بازار آزاد و نرخ مرجع ارز پیدا شد، به گونهای که نرخ ارز نسبت به همه چیز شرطی شده بود، چون از منطق برخوردار نبود.

                  وی تأکید کرد: با راهاندازی بورس ارز هم نظام ارزی شناور مدیریت شده که براساس قانون برنامه پنجم به آن اشاره شده به دست میآید و نرخ ارز به صورت شفاف در بورس تعیین میشود.

                  پاریزی تأکید کرد: اختلاف نرخ آزاد و نرخ مرجع ارز رانت عظمی نصیب عدهای خاص میکند و از طرفی رهگیری نمیشود، کسی که با ارز ارزان جنس وارد کرده آن را به قیمت دلار آزاد میفروشد، بنابراین فاصله حدود هزار تومانی در هر دلار رانت بزرگی برای عدهای ایجاد میکند که این منافع باید به جامعه برگردد.

                  پاریزی افزود: تشخیص نهایی دولت این بود که برای تک نرخی شدن ارز باید قیمت آن در بورس تعیین شود و متقاضایان واقعی ارز و همه عرضه کنندگان در بورس آن را ارائه کنند و مدیریت اطلاعات در بازار به صورت شفاف ارائه شود.

                  وی ادامه داد: این تجربه حدود 10 سال پیش در قالب واریزنامه ارزی تجربه شده و امروز به صورت گواهی سپرده ارزی در بورس معامله خواهد شد.

                  معاون وزیر اقتصاد در مورد تجربه عرضه سکه توسط بانک مرکزی و مقایسه آن با بورس ارز گفت: بحث ارز با سکه متفاوت است، چون قیمت گذاری پول خارجی از وظایف بانک مرکزی است و نظام بانکی کشور شناور مدیریت شده است.

                  قیمتی که در بورس ارز تعیین میشود پایینتر از نرخ بازار آزاد خواهد بود و نباید ارز که یک کالای استراتژیک است در بازار حراج شود و یا تفاوت نرخ آن برای عدهای رانت ایجاد کند.

                  پاریزی در مورد رشد نقدینگی گفت: این نرخ در ماههای اخیر 5 تا 6 درصد بوده و بنگاههای اقتصادی باید از مشکلات کمبود نقدینگی نجات پیدا کنند.

                  پاریزی با اشاره به اینکه تأمین مالی یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان است گفت: به موازات هدفمندی یارانهها باید استهلاک کارخانهها برطرف شده و براساس مصوبه 4 شهریور 91 در راستای هدفمندی یارانهها و رعایت الگوی مصرف بخشی از دارایی ثابت کارخانهها که نیاز به تغییر تکنولوژی دارند، باید جایگزین شوند.

                  معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به خبرنگار فارس در مورد زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها و مهار تورم گفت: با توجه به تورم ایجاد شده آنچه رسما اعلام شده فعلا فاز دوم هدفمندی یارانهها در دستور کار دولت قرار ندارد و این به خاطر تورم است. از طرفی بنگاهها باید خط تولید خود را منطبق با فناوری جدید کنند.

                  وی تأکید کرد: همچنین مشکلات ارزی و تهیه مواد اولیه کارخانهها باعث شده فعلا شرایط برای اجرای فاز دوم هدفمندی مهیا نباشد، اما براساس قانون باید در بازه زمانی خود همان پنجسال اجرا شود.

                  پاریزی در مورد بورس ارز گفت: نمیتوان به صورت دستوری قیمت ارز را هزار تومان نگه داشت و در حال حاضر با واقعی شدن قیمت ارز تولیدکنندگان داخلی و صادرکنندگان نسبت به نرخ فعلی ارز خوشحال شدهاند چون واردات کالای خارجی با ارز ارزان قیمت دیگر وجود ندارد و تولید داخلی رونق میگیرد.

                  پاریزی افزود: گروه دیگری که از شفاف شدن قیمت دلار سود میبرد صادر کننده است که قبلا برای صادرات نیاز به مشوق و جایزه صادراتی بود اما امروز وقتی ارز به قیمت واقعی دریافت میکند نیاز به جایزه صادراتی ندارد.

                  وی تأکیدکرد: وجود رانت براثر تفاوت نرخ بازار آزاد و مرجع ارز به نفع هیچکس نیست.

                  وی یکی از اهداف بورس ارز را یکسانسازی نرخ ارز عنوان کرد و گفت: بانک مرکزی متولی بازار ارز بوده و باید آن را یکسان کند و حاشیه بازار ارز حذف شود.

                  پاریزی در پاسخ به سؤالی مبنی بر نرخ مرجع ارز گفت: این نرخ همچنان 1226 تومان است و مصارف دارای اولویت شامل دارو و مواد غذایی با ارز مرجع وارد میشود.

                  پاریزی در پاسخ به سؤالی در مورد خط فقر گفت: مرکز آمار ایران مسئول محاسبه و اعلام خط فقر است، اما خط فقر محاسبه شده برای مناطق مختلف شهری و روستایی و حتی شمال شهر و جنوب شهر فرق میکند و فعلا مبنای علمی ندارد.

                  وی تأکید کرد: اگر تأمین مالی از روش بانک محور به روش بازار سرمایه تغییر کند،منجر به تورم نمیشود و منابع مالی به دست آمده دقیقا در تولید خرج میشود.

                  پاریزی در مورد تورم و هدفمندی یارانهها گفت: براساس گزارش سال 89 و 90 هدفمندی یارانهها اثر تورمی هدفمندی تا حد زیادی تا آبانماه سال گذشت تخلیه شده و تورم بعد از آن به خاطر شوک ارزی در بازار بود.

                  معاون وزیر اقتصاد تأکید کرد: برای راهاندازی بورس ارز علاوه بر رئیس کل بانک مرکزی کارشناسان بانک مرکزی نیز مرتب در جلسات حاضر شده و موافق تشکیل بورس ارز هستند و در حال حاضر چرحه عملیات بورس ارز طراحی شده است.

                  وی تأکید کرد: در بورس ارز گواهیهای ارزی بین تقاضا کنندگان و عرضه کنندگان ارز مبادله و قیمت ارز به صورت شفاف و واقعی تعیین میشود.

                  پاریزی گفت: نیازی نیست ارز به صورت فیزیکی جابهجا شده بلکه به وسیله کدهای رفتاری و توسط کارگزاران خرید و فروش میشود.

                  معاون وزیر اقتصاد تأکید کرد: بورس ارز براساس برنامهریزی در نیمه دوم شهریور راهاندازی میشود وبا توجه به کدهای تعریف شده هیچ اطلاعاتی برای کشورهای تحریم کننده نمیدهد، بلکه فقط کارگزاران خریدار و فروشنده گواهی ارزی آن را مبادله میکنند.
                  الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                  اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                  اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #2469
                    نماينده دولت در نشستي با فعالان اقتصادي تشريح كرد

                    ساماندهي سه مرحله اي دلار



                    دنیای اقتصاد - نماینده وزارت اقتصاد در نشست هیات نمایندگان اتاق تهران از برنامهریزی سه مرحلهای برای ساماندهی قیمت دلار در بازار غیررسمی خبر داد؛ برنامهریزی سه مرحلهای شامل دوره«تثبيت»، «گذار» و «يكسانسازي» است؛ به گفته مدیرکل پولی وزارت اقتصاد در مرحله اول با هدف تثبیت و شفافیت بازار، بورس ارز و اقداماتی شبیه ایجاد پورتال ارزی در دستور کار قرار دارد. مرحله دوم با نام مرحله «گذار» برای رفع موانع و حرکت در جهت کم کردن فاصله ارز مرجع و آزاد طراحی شده است. سرانجام و پس از اجرای موفق دو مرحله ابتدایی دور پایانی که «یکسان سازی» نرخ ارز است عملیاتی میشود. مدیرکل پولی وزارت اقتصاد پیش نیازهای دوران گذار را شفاف شدن بازار برای عرضهکننده و تقاضاکننده به منظور اجتناب از نوسانات غيرعادي دانست و افزود: در حال حاضر بازار نقطهای است و عوامل بازار هم قیمت را تعیین نمیکنند، بلکه چند نفر در داخل و خارج از کشور تصمیم گیرنده شدهاند؛ بنابراين باید اطلاعات لازم در مورد تقاضا در بازار کسب شود تا تقاضای واقعی شناسایی و به آنها پاسخ داده شود. به گفته این مقام مسوول با راهاندازی بورس ارز در گام اول ساماندهی چنین اقدامی ممکن خواهد شد.

                    نماینده وزارت امور اقتصاد در نشست با فعالان بخش خصوصی تشریح کرد
                    ساماندهی بازار ارز در سه مرحله

                    نفیسه آفرینزاد- نماینده وزارت امور اقتصادي و دارایی در نشستی با فعالان بخش خصوصی از ساماندهی بازار ارز در سه مرحله خبرداد. رضا عظيمي مديركل دفتر تحقيقات و سياستهاي پولي و بازرگاني وزارت امور اقتصادي و دارايي گفت: شرايط فعلي با نظام شناور مديريتشده انطباق ندارد و فضای کنونی ارز باعث ایجاد رانت ميشود.
                    او با تاکید اینکه فضاي بازار ارز به جای تاثیرپذیری از عوامل اقتصادی، تحت تاثير گمانهزنيهاي سياسي قرار دارد اظهار کرد: این روند بازار ارز را تحت تاثير فضاي سياسي و در نهايت سفتهبازي قرار ميدهد. وی ادامه داد: هم اکنون افزایش نرخ ارز آزاد مبنای قیمتگذاری شده، در حالی که سهم ارز آزاد از بازار تنها 10 درصد و بقیه کالاها با ارز مرجع وارد بازار شده و از این رو، ما پيشنهاد سه مرحلهاي «تثبيت»، «گذار» و «يكسانسازي» را مطرح کردهایم.
                    عظیمی در توضیح این سه مرحله افزود: مرحله اول راهاندازی بورس ارز شفاف شدن نظام ارزی و بازار با اقداماتی شبیه ایجاد پرتال ارزی است. مرحله دوم با نام مرحله «گذار» برای رفع موانع و حرکت در جهت کم کردن فاصله ارز مرجع و آزاد است و در نهایت مرحله سوم، «یکسانسازی» نرخ ارز است. مدیرکل دفتر تحقیقات و سیاستهای پولی و بازرگانی وزارت اقتصاد پیش نیازهای دوران گذار را شفاف شدن بازار برای عرضهکننده و تقاضاکننده به منظور اجتناب از نوسانات غيرعادي دانست و افزود: در حال حاضر بازار نقطهای است و عوامل بازار هم قیمت را تعیین نمیکنند، بلکه چند نفر در داخل و خارج از کشور تصمیمگیرنده شدهاند، لذا باید اطلاعات لازم در مورد تقاضا در بازار کسب شود تا تقاضای واقعی شناسایی و به آنها پاسخ داده شود. وی تاکید کرد: در این بورس، ارز به صورت فیزیکی مبادله نمیشود و خرید و فروش گواهی ارزی صورت میگیرد و تنها افرادی که ثبت سفارش داشته باشند میتوانند وارد بازار شوند. این نماینده وزارت اقتصاد همچنین از تصمیم بورس ارز به پاسخگویی به نیازهای خرد چون ارز مسافری و دانشجویی با قیمت تابلوی بورس توسط چند بانک مشخص خبر داد.
                    عظیمی خاطرنشان کرد: این بازار ابتدا برای معاملات نقدی راهاندازی خواهد شد و در آینده بازار سلف و آتی هم به آن افزوده میشود. او ضمنا متذکر شد: برای موفقیت بورس ارز باید هماهنگی کامل بین بانکها، صرافیها و بانک مرکزی صورت گیرد و مقررات مناسبی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به کشور و توزیع درست کالاهایی که با ارز مرجع وارد کشور میشوند، وضع شود. این نماینده دولت با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور به يك مكانيزم كشف قيمت رقابتي نياز دارد، گفت: ايجاد يك بازار قابل مديريت از طريق صدور و معامله گواهي ارزي در بازار بورس، ارتباط سازمانيافته خريداران و فروشندگان واقعي ارز، مديريت معاملات دستهدوم و پيشگيري از سفتهبازي و جلوگيري از نوسانات شديد بازار از مهمترین ويژگيهاي بورس ارز است.
                    اما این توضیحات مفصل از طرح اولیه بورس ارز در حالی ارائه شد که فعالان اقتصادی و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در یک جمعبندی مشترک، نسبت به طرح مذکور انتقاد کردند و تعویق اجرای آن را خواستار شدند. به اعتقاد بعضی از اعضای هیاتنمایندگان اتاق تهران، با تشکیل بورس ارز، نرخ دلار فراتر از 3000 تومان خواهد رفت. البته محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی رسیدن نرخ دلار به بالای 3000 تومان را تکذیب کرده است.
                    انتقادات بخش خصوصی: بورس ارز؛ «نسخه بدخط»
                    اسدا... عسگراولادی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به صراحت، خواستار راهاندازی نشدن بورس ارز با توجه به شرایط فعلی کشور شد. رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران هم خطاب به طراحان بورس ارز گفت: ما با هنرنمایی خاص، از «کوچه و پس کوچه» ها، ارز را به سختی وارد کشور میکنیم، بعد چگونه شما میگویید مسیر ارز را مشخص کنید؟ اگر مسیر را مشخص کنیم که بلافاصله جلوی آن را میگیرند. عسگراولادی راهاندازی بورس را باعث آبروریزی دانست که کاری هم از پیش نخواهد برد. در ادامه، علاءمیرمحمدصادقی نیز، بورس ارز را نسخه مناسبی برای حل مشکلات واحدهای تولیدی ندانست و گفت: بورس ارز مانند نسخههای پزشکی میماند که آن قدر بد خط است که کمتر کسی قادر است آن را بخواند. در ادامه، دبیرکل اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به اینکه مدیریت ارز در اختیار بانک مرکزی و مدیریت بورس در دست وزارت اقتصاد است، راهاندازی بورس ارز را محلی برای افزایش اختلافها و بلاتکلیفیها اعلام کرد و توضیح داد: با راهاندازی بورس ارز بلافاصله نرخ سوم در بازار ارز شکل خواهد گرفت. او تصریح کرد: اگر بانک مرکزی میپذیرفت که ارز تکنرخی تنها راهحل است، مشکلات ارزی حل میشد؛ چنانچه همه کشورهای دنیا هم به این نتیجه رسیدهاند که نظام ارزی باید تک نرخی باشد.
                    مجيدرضا حريري، دیگر عضو هيات نمایندگان اتاق تهران هم با بيان اینكه بانك مركزي صرفا اگر قدرت عرضه ارز دارد، باید بورس ارز را تشکیل دهد، بيان كرد: در شرایط کنونی، راهاندازی بورس ارز مثل این است که كسي مال خود را وارد بورس كند؛ ولي اختيار آن را به دولت دهد. سيدحميدحسيني، عضو هيات رييسه اتاق تهران هم نگرانی خود را از بازگشت پیمان سپاری ارزی با شکلگیری بورس ارز اعلام و تصریح کرد: این طرح زمانی قابل دفاع خواهد بود که بانک مرکزی به سوی آزادسازی نرخ ارز حرکت کند تا اعتبار را به خود بازگرداند. به اعتقاد حسینی، راهاندازی بورس ارز مدیریت دولتی اقتصاد را تشدید میکند. پدرام سلطانی هم گفت: در سیستم بورس ارز در خوشبینانهترین حالت، یک هفته طول خواهد کشید تا صادرکننده به پول خود دسترسی پیدا کند و در شرایطی که بنگاهها مشکل نقدینگی دارند، این هزینه زمانی قابل قبول نیست و صادرکنندگان از آن استقبال نمیکنند، زیرا ترجیح آنها این است که ارز را به واردکنندهای که مایحتاج کشور را وارد میکند، در سیستمی که خود با اختیار انتخاب کردهاند، بفروشند، نه با اجبار و پیمان سپاری.
                    مهدی پورقاضی نیز گفت: بانک مرکزی نرخی غیرمنطقی را برای ارز مرجع تعیین کرده و اکنون هم سعی دارد صادرکنندگان را مجبورکند، ارز حاصل از صادرات را وارد بورس ارز کنند، درحالی که صادرکنندگان هنوز نمیتوانند ارز صادراتی خود را که به سیستم بانکی منتقل کردهاند، حواله کنند. او بر این اساس، تنها راهحل رفع کاستیهای بازار ارز را تبعیت از «مدل عرضه و تقاضا» ذکر کرد.
                    مسعود خوانساری نیز گفت: در حالی که بیش از 90 درصد ارزی که قرار است در این بورس ارائه شود متعلق به دولت است، چرا باید روی تشکیل این بازار اصرار داشت؟ این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه دولت با تشکیل بورس ارز به دنبال تامین بخشی از کسری بودجه خود است، افزود: نگرانی دیگری که فعالان اقتصادی دارند این است که مشخص نیست نرخ سوم ارز پس از تشکیل این بورس چه خواهد بود.
                    پاسخ دولتیها
                    در پاسخ به این انتقادات اما، نماینده وزارت صنعت در هیات نمایندگان اتاق تهران با دفاع از راهاندازی بورس ارز، گفت: در شورای پول و اعتبار نماینده بخش خصوصی حضور دارد و تصمیمات این شورا با نظر همه و رایگیری تمام اعضا اعلام میشود. علیرضا شجاعی افزود: فارغ از موافقت یا مخالفت با بورس ارز، به نظر میرسد تعویق اجرای این طرح در شرایط فعلی مناسب کشور نباشد. نماینده وزارت اقتصاد نیز گفت: تکنرخی کردن ارز در دو مقطع طی دو سال گذشته مورد توجه دولت قرار گرفت. در مقطع اول در خرداد ماه سال گذشته بانک مرکزی نرخ مرجع را افزایش داد، اما بازار نیز بلافاصله با جهش قیمت مواجه شد و عملا راهکار بانک مرکزی بینتیجه ماند. او ادامه داد: با شرایط فعلی که اقتصاد کشور با آن مواجه است و نبود رابطه میان عرضه و تقاضا، هیچ اطمینانی وجود ندارد که به سمت تکنرخی شدن ارز پیش رویم. عظیمی با تاکید بر اینکه هدف دولت از تاسیس بورس ارز مداخله در نرخ ارز نیست و دولت دخالتی در قیمت ارز نخواهد داشت، تصریح کرد: بازار گواهی ارزی به معنی دولتی کردن بازار ارز نیست. به اعتقاد عظیمی، نظام شناور ارزی در اقتصادی که مدام با شوکهای گوناگون مواجه میشود، در حال حاضر به درد اقتصاد ایران نمیخورد. او خاطرنشان کرد که بورس ارز در کشورهای پیشرفته نیز به کار گرفته شده و جواب داده است و این گونه نیست که ساخته و پرداخته ما باشد.
                    مدیرکل سیاستهای پولی وزارت اقتصاد همچنین در واکنش به ابراز نگرانی فعالان اقتصادی درباره الزام صادرکنندگان به ورود به این بازار گفت: الزامی در کار نیست و صرفا مقرر شده، اعطای مشوق های صادراتی و معافیتهای مالیاتی به صادرکنندگانی که ارز حاصل از صادرات خود را در این بازار عرضه میکنند، تسهیل شود. عظیمی پیشبینی افزایش نرخ ارز پس از راهاندازی بورس را نیز رد کرد و گفت: هنگامی که در قالب سازوکار این بازار به تقاضای واقعی پاسخ دهیم، بازار سوم به حاشیه میرود.
                    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز از تغییر سیاست تعرفهای همزمان با راهاندازی بورس ارز در روزهای آینده خبر داد و گفت: اگر راهاندازی این بورس نهایی شود، با الزامات مدنظر بانک مرکزی، سازمان بورس و مذاکراتی که میان بخش خصوصی و سازمان توسعه تجارت شکل گرفته، به طور قطع نیاز به تغییر در سیاستهای تعرفهای وجود دارد. حمید صافدل افزود: به طور قطع برای گروهی از کالاهایی که در حوزه تامین نیاز بخش تولید و کالاهای نیمه ساخته هستند، حتما تعدیل تعرفهای صورت خواهد گرفت. به گفته او، نیاز به یکسانسازی در تعرفهها وجود دارد، زیرا هم اکنون 25 طبقه تعرفه در کشور وجود دارد که از صفر درصد مربوط به واردات طلای خام تا سایر تعرفههای بالاتر تعریف میشود که این موضوع خطر کماظهاری یا بیش اظهاری را افزایش میدهد. این مقام مسوول تصریح کرد: این موضوع برای کارشناسی بیشتر و تایید نهایی به اداره کل مقررات واردات و صادرات ارجاع شده تا بتوان همزمان با راهاندازی بورس ارز این تغییرات را اعمال کرد.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • محمد حسن
                      عضو فعال
                      • Apr 2011
                      • 423

                      #2470
                      با توجه به صحبتهای دیشب رئیس جمهور پیش بینی من اینه که باز هم دلار بالاتر خواهد رفت

                      نظر

                      • محمد حسن
                        عضو فعال
                        • Apr 2011
                        • 423

                        #2471
                        دلار 2209 تومان
                        به نظرم حرکتی شروع خواهد شد برای فتح قله 2500

                        نظر

                        • meysam_sh_2020
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 20669

                          #2472
                          در اصل توسط محمد حسن پست شده است View Post
                          دلار 2209 تومان
                          به نظرم حرکتی شروع خواهد شد برای فتح قله 2500
                          زودتر بالا بره ..شاید بورس ارز رو راه انداختن ..یا اینکه ارز مرجع رو بالا اوردن .............این هفته هم گذشت خبری از راه اندازی بورس ارز نشد!!!!!!!
                          آخرین ویرایش توسط meysam_sh_2020؛ 2012/09/05, 13:36.
                          ///

                          نظر

                          • محمد حسن
                            عضو فعال
                            • Apr 2011
                            • 423

                            #2473
                            در اصل توسط meysam_sh_2020 پست شده است View Post
                            زودتر بالا بره ..شاید بورس ارز رو راه انداختن ..یا اینکه ارز مرجع رو بالا اوردن .............این هفته هم گذشت خبری از راه اندازی بورس ارز نشد!!!!!!!
                            بورس ارز هیچ دردی را درمان نمی کند فکر نکنم به جایی برسد

                            نظر

                            • mavi_deniz
                              عضو فعال
                              • May 2011
                              • 518

                              #2474
                              در اصل توسط mavi_deniz پست شده است View Post
                              ادعای شنیدنی بهمنی: دلار به ۱۵۰۰ تومان کاهش خواهد یافت
                              پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

                              محمود بهمنی پیش از این نیز در مردادماه گفته بود که «ارز تا ۱۰ روز آینده تکنرخی خواهد شد» و همچنین از قطعی شدن تغییر نرخ ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی خبر داده بود اما تنها سه روز پس از آن یک مقام دولت محمود احمدینژاد و یک مقام هم از مجلس ایران خبر او را تکذیب کردند و بر عدم تغییر در نرخ ارز مرجع تاکید کردند.
                              این آقای مدیرکل بانک مرکزی خیلی مشکوک میزنه و ممکنه دستش با یک عده تو یک کاسه باشه و احتمالا راهی رو بره که خاوری رفت!!!

                              دلار 2220 تومان
                              آخرین ویرایش توسط mavi_deniz؛ 2012/09/05, 15:55.

                              نظر

                              • پرریسک
                                عضو فعال
                                • Feb 2012
                                • 6797

                                #2475
                                بورس ارز راه اندازی بشود یا نشود
                                بهمنی: مسئولان سازمان غله کاری به نرخ ارز نداشته باشند
                                امروز در 14 شهريور ماه هستيم و دقيقا يك ماه از تذكرات رئيس كل بانك مركزي كه فرمودند لطفا بگذاريد كارمان را انجام دهيم و دخالت نكنيد گذشته است اما گويي سخنان بهمني كفايت لازم را براي بي خيال شدن واردكنندگان از نرخ ارز ارزان و كپني نداشته و آقاي عسگر اولادي و جناب آقاي ال اسحاق!، كه بايد حامي توليد و صنعت داخلي باشند همچنان در پي واردات كالا با دلار ارزان از كشورهايي مثل چين و تركيه و هند هستند!.
                                بولتن نیوز: آقاي عسگر اولادي، شامگاه شنبه 14 مردادماه بود كه ' محمود بهمنی ' در مراسم افطاری كه در محل بانك مركزی برگزار شد، در جمع خبرنگاران با بیان اینكه بانك مركزی برای تغییر نرخ ارز مرجع دارای راهكارهایی است، افزود: بانك مركزی می تواند مابه التفاوت نرخ كنونی ارز مرجع ( 1226 تومان) را برای كالاهای اساسی ارایه كند. وی افزود: نباید ارز مرجع را برای كالاهایی نظیر خودرو و سایر كالاها ارایه كرد، البته بانك مركزی قصد دارد به واردات چهار یا پنج كالای اساسی كمك كند تا ظرفیت ذخیره سازی تكمیل شود.

                                رئيس كل بانك مركزي همچنين، اظهار داشت: به دوستان و همكاران در بخش های مختلف توصیه می شود كه اجازه دهند نهادهای ذیربط در خصوص نرخ ارز مرجع و سایر مسایل بانكی و ارزی اظهارنظر كنند و مسئولی از سازمان غله و یا سایردستگاه ها نمی تواند در خصوص مسایل ارزی اظهارنظر كند!.

                                آقاي عسگر اولادي و جناب آقاي ال اسحاق!، امروز در 14 شهريور ماه هستيم و دقيقا يك ماه از تذكرات رئيس كل بانك مركزي كه فرمودند لطفا بگذاريد كارمان را انجام دهيم و دخالت نكنيد گذشته است اما گويي سخنان بهمني كفايت لازم را براي بي خيال شدن از نرخ ارز ارزان و كپني نداشته و شما كه بايد حامي توليد و صنعت داخلي باشيد همچنان در پي واردات كالا با دلار ارزان از كشورهايي مثل چين و تركيه و هند هستيد!.

                                گويي اينكه موضوع "راه اندازی بورس ارز" و احتمال خارج شدن دلار ارزان از كف دست واردكنندگان كالاهي مصرفي كه تا كنون تيشه بر ريشه توليد كننده و صنعتگران داخلي زده است موضع بحث داغ جلسه صبح امروز سه شنبه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بوده است!. بحثي بس شيرين كه دل كندن از آن آسان نيست!. رانتي كه در سالهاي پس از جنگ و از جيب ضعفا و توليد كننده داخلي به " دست بازار! " پرداخت مي شود تا شايد چينيها " لبخند ما " را بيشتر بخرند و البته ما هم از گشنگي نميريم!.

                                جلسه اي كه یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی تهران پیشنهاد تعویق یک ماهه راه اندازی بورس ارز و ارائه این درخواست به مقامات دولتی را به رای گذاشت و در نهایت به تصویب هیات نمایندگان رسید و اسدالله عسگراولادی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران و ایران با ارائه دلایلی، خواستار عدم راهاندازی بورس ارز باتوجه به شرایط فعلی کشور شد.

                                حال سوال اينجاست كه دلايل تكنيكي عسگر اولادي و آل اسحاق كه همواره و در طي ساليان دراز اثبات كرده است كه نرخ ارز بايد مجاني تعريف شود و بالا نرود چيست!. ايا اين بار هم احتمال آمدن قحطي وجود دارد!. آيا سخنان رييس كل بانك مركزي مبني بر اين كه دلار مربوط به كالاهاي اساسي را با نرخ مرجع و ارزان تامين مي كنيم براي جلوگيري از قحطي كافي نيست!.

                                براي مصرف كننده داخلي چه فرقي بين دلار 7 توماني يا 4400 توماني هست و چه تاثيري در معيشت آنها خواهد داشت؟

                                غير از اين است كه افزايش نرخ ارز باعث افزايش قيمت كالاي وارداتي و در نتيجه افزايش توان رقابتي توليد داخلي و توجيه پذير شدن سرمايه گذاري خارجي در داخل مي شود؟ غير از اين است كه بالا رفتن نرخ ارز باعث توجيه پذير شدن ورود سرمايه هاي سرگردان داخلي به بخش توليد خواهد شد (با يك وقفه)؟. البته ما هم مي دانيم كه اين كارها زمان بر است. اما آيا هيچ دارويي در جهان وجود دارد كه يك بيماري را در يك چشم بر هم زدن علاج نمايد كه شما دائما دنبال فرجه هاي 10 ساله و يك ساله و يك ماهه هستيد و اميد وار به منتفي كردن طرح هايي كه بانك مركزي براي توسعه اقتصادي كشور طرح ريزي مي كند و البته به زيان وارد كننده ها و نمايندگان توليد كنند گان خارجي در داخل ( كه شما هم عضوي از آنها هستيد) است.

                                آقاي عسگر اولادي، آقاي آل اسحاق!، سالهاي اول انقلاب را با جنگ سپري كرديم و سالهاي بعد آن را به بازسازي و اين سالها را هم در حال جنگ با تحريم كننده ها و وارد كننده ها هستيم!. همه استكبار جهاني از توسعه ما مي ترسند. ما در برابر همه سختي ها ايستاده ايم و چه در زمان جنگ و چه هم اكنون كه بيش از يكصد ميليارد دلار درامد ارزي داريم هرگز از گشنگي نمرده ايم و هرگز به بيچارگي نيافتاده ايم. جمهوري اسلامي ايران همواره مقاوم بوده و سرفراز. چرا ما نبايد قوانين اقتصادي مان را مانند ديگر كشورهاي جهان و بر اساس علوم اقتصادي و بين الملل پيش برانيم و تنظيم كنيم. زمان آزاد كردن بازار و بستن دست رانت خواران ارزي از نظر شما چه زماني است؟ 10 سال ديگر، 100 سال ديگر، يا تا زماني كه نفت هست اين شيوه شيوه مطلوب شما است!

                                جنابان نمايند گان اتاق واردات و خرج كردن دلارهاي نفتي، لطفا بگذاريد صنعت و كشاورزي كشور كمي نفس بكشد و اجازه بدهيد بانك مركزي اهرمي را كه سالها در اختيار شما واردكنندگان و نمايندگان كالاها و صنايع خارجي قرار داده بود را يك بار هم كه شده در دست بگيرد. شايد فرجي شد و بر خلاف نظر شما هم توليد رونق گرفت و هم درآمد خانوارها افزايش يافت و هم مجبور نباشيم به خاطر " كج اخمي آمريكا" و از سر اجبار " به چيني هايي لبخند بزنيم" كه در اولين فرصت ممكن از گوش بري فراتر رفته و گوشتمان را هم قيمه قيمه خواهند كرد!.

                                جناب آقاي عسگر اولادي و جناب آقاي آل اسحاق، ]اتاق بازرگانی که سابقه 400 ساله در جهان و عمری 130 ساله در ایران دارد، پارلمان بخش خصوصی و کانون و مرکز هم‏اندیشی فعالان اقتصادی با روی‏کرد توسعه‏ی بخش خصوصی است. کانونی که اولین و مهم‏ترین وظیفه آن استفاده حد اکثری از امکانات و مزیت‏های نسبی موجود در کشور برای رشد و توسعه‏ی اقتصادی و کسب درآمدهای ارزی از محل صادرات محصولات تولید شده در داخل است و در مرحله‏ی بعدی باید با برداشتن موانع و توانمند کردن ارتباطات بین‏المللی ، شرایط را برای بازرگانانی که وظیفه خطیر بازاریابی محصولات داخلی را در بازارهای خارج از ایران دارند را مهیا کرده و امکان توسعه و رشد صادرات کالا و خدمات ایرانی را فراهم آورد.

                                در واقع در اکثر ممالک دنیا، وظیفه اصلی اتاق‏های بازرگانی و بازرگانان هر کشور، گشودن دروازه‏های بازارهای خارجی برای کالاهای تولید شده در داخل است و هر بازرگان نماینده‏ای است که کالاهای تولید شده در کشور خود را به دیگر کشورها عرضه می‏کند. ولی متاسفانه در ایران بیشتر شاهد آن هستیم که به جای این‏که بازرگانان کشورهای دیگر بازارهای ما را مورد هدف قرار دهند، این بازرگانان داخلی هستند که با کالاهای خارجی بازارهای ما را مورد هدف قرار داده، تبدیل شده‏اند به نمایندگانی برای تبلیغات کالاها و خدمات خارجی و ورود هر چه بیشتر این کالاها به داخل ایران. " پيمان جنوبي؛ سايت برهان"[.
                                آيا بهتر نيست بيشتر به كارهايي بپردازيد كه جزو وظايف شما بوده ولي به آن عمل نشده است. آيا تا كنون گامي براي از خاك برخواست صنعت و كشاورزي ايران برداشته ايد. آيا بهتر نيست قبل از هر حركت متحورانه ديگر، بيلاني از بالندگي هاي صنعت كشور كه به موجب فرماندهي شما در اتاق بازرگاني به مرحله اجرا درآمده ارائه كنيد. شايد كارشناسان امرو اقتصادي و صنايع كشور در اشتباه باشند و حق با شما باشد. شايد رييس كل بانك مركزي جاي خود را به شما داد و از اين پس شوراي پول و اعتبار هم تبديل شد به يكي از دفاتر مقيم در ساختمان اتاق بازرگاني. خدا را چه ديدي شايد ما هم به راه راست هدايت شديم!.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X