اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #1531
    سه هلدینگ بزرگ در راه ورود به بورس

    معاون بورس تهران از ورود سه هلدینگ بزرگ پتروشیمی خلیج فارس، نفت و گاز تأمین اجتماعی و هلدینگ دارویی تأمین اجتماعی به بورس خبر داد.


    محمد رضا عربی معاون ناشران و اعضای بورس اوراق بهادار تهران در گفتوگو با همشهری برنامه عرضه سهام شرکتهای جدید در بورس را تشریح کرد و گفت: مشکل واگذاری سهام هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس حل شد و قرار است این شرکت با مجموع 15شرکت زیرمجموعه در بورس واگذاری شود، اما به غیراز این شرکت ، دو هلدینگ بزرگ دیگر نیز درخواست خود را برای ورود به بورس تهران ارائه کردهاند که مراحل ورود این شرکتها به بورس در حال طی شدن است.

    وی از این دو شرکت بهعنوان دو هلدینگ بزرگ یاد کرد و در ادامه توضیح داد: دو هلدینگ از شرکتهای زیرمجموعه تأمین اجتماعی به نامهای هلدینگ نفت و گاز تأمین اجتماعی و هلدینگ دارویی تأمین اجتماعی درخواست خود را به بورس ارائه کردهاند و مدارک این دو شرکت در حال بررسی است. تلاش ما این است که سهام این دو شرکت نیز تا پایان سال در بورس عرضه شود. وی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود شرکت هلدینگ خلیجفارس پس از عرضه به بزرگترین شرکت بورس بدل میشود، گفت: سرمایه اولیه این شرکت دو هزارو600میلیارد تومان است اما ارزش کل سهام این شرکت در روز عرضه مشخص میشود چرا که بازار تعیینکننده قیمت هر سهم این شرکت است.


    برنامه پذیرش همراه اول

    وی در مورد ورود شرکت همراه اول به بورس که هماکنون سهامش در فرابورس در حال دادوستد است، گفت: مدیران شرکت همراه اول هنوز درخواست رسمی خود را به بورس ارائه نکردهاند اما به طور غیررسمی تمایل خود را برای ورود به بورس اعلام کردهاند. عربی افزود: به محض ارائه درخواست رسمی از سوی شرکت همراه اول برنامه پذیرش این شرکت در دست بررسی قرار میگیرد. به گفته وی شرکت ایرانسل هم هنوز درخواست رسمی برای پذیرش به بورس ارائه نکرده است.


    معارفه سیمان آبیک؛ به زودی


    عربی در ادامه درباره دلایل تأخیر در عرضه های سال 91گفت:به دلیل مشکلاتی که بر سر راه واگذاری سهام دو شرکت به بورس وجود داشت برنامه زمانبندی عرضههای امسال دچار تأخیر شد اما با حلشدن مشکل واگذاری شرکت پتروشیمی خلیجفارس امیدواریم تا پایان سال برنامه عرضه سهام شرکتهای جدید در بورس شتاب بیشتری بگیرد.


    وی تأکید کرد: موضوع عرضه سهام شرکت هلدینگ خلیجفارس با 15شرکت زیرمجموعهاش و همچنین موضوع واگذاری سیمان آبیک مدتها دچار بحثهای پیچیدهای شده بود و این دو موضوع باعث تأخیر در واگذاری سهام شرکتها شد. موضوع پذیرش شرکت سیمان آبیک هم از نظر بورس نهایی شده و فقط منتظر دریافت بودجه سال 91این شرکت هستیم. به گفته وی طی روزهای آینده با دریافت بودجه سال 91شرکت سیمان آبیک که مورد بررسی سازمان حسابرسی قرار گرفته است مراسم معارفه این شرکت برای ورود به بورس برگزار میشود.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #1532
      بورس انرژی صاحب نشان تجاری شد

      نشان تجاری (لوگو) چهارمین بورس ایران با نظر هیات مدیره شرکت بورس انرژی انتخاب شد.

      به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل بورس انرژی، فراخوان طراحـی نشان این شرکت از روز چهاردهم شهریور تا اول مهر ماه امسال برگزار شده بود که 551 نفر از 30 استان کشور با هزار و 576 طرح در آن شرکت کردند.

      طرح انتخابشده متعلق به "امالبنین سادات مهدیزاده" از مشهد است که قطره نفت، جریان الکتریسیته و نموداری صعودی بهعنوان نماد شاخص بورس را در خود دارد. بنابر اعلام روابط عمومی بورس انرژی، طراح اثر این برگزیده، پنج سکه تمام بهار آزادی دریافت خواهد کرد.

      نگاهی به آمار شرکتکنندگان فراخوان طراحی نشان تجاری بورس انرژی نشان میدهد: در این فراخوان 341 طراح مرد و 210 طراح زن باهم به رقابت پرداختند که بیشترین شرکتکنندگان از شهرهای تهران، اصفهان، مشهد، قم، تبریز،اردبیل، کرج و قزوین بودهاند. دانشجویان، اساتید دانشگاه و فعالان اقتصادی به ترتیب بیشترین سهم شرکتکنندگان در این فراخوان را داشتند.
      همچنین در بین دانشجویان بیشتر آثار را دانشجویان رشته هنر داشتند. کارمندان و معلمان هم به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #1533
        نمايندگان مجلس و كارشناسان بازار بررسي ميكنند

        تاثير چهار تحول سياسي مهم بر بورس



        همواره تغيير تيم دولت يكي از مهمترين مسائل تاثيرگذار در همه بورسهاي دنيا بوده است

        گروه بورس- شايد بتوان بازار سرمايه را حساسترين بازار ناميد، زيرا بيشتر اتفاقات رخ داده در حوزههاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي ميتواند بر اين بازار تاثير بگذارد و متغيرهاي اين بازار را دستخوش تغيير و تحول كند.




        برخي بر اين باورند كه بازار سرمايه كشور ما در مقابل مسائل سياسي، عكسالعمل چنداني نشان نميدهد و به عبارت ديگر نسبت به اين مسائل واكسينه شده است، اما نبايد فراموش كرد كه بورس دماسنج اقتصاد كشور است و در برابر كوچكترين تغييرات عكسالعمل نشان ميدهد.
        در حال حاضر حوزه سياسي شاهد چهار موضوع مهم است كه عبارتند از: انتخابات رياستجمهوري، تحولات منطقهاي، بحث مذاكره با آمريكا و پرونده هستهاي، اين موارد ميتواند در مجموع يا هر كدام به تنهايي بر بازار سرمايه كشور تاثير بگذارد.

        در اين خصوص ديدگاه دو تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از نظرتان ميگذرد:

        رشد بورس را ميتوان به دولتنسبت داد؟

        يك عضو فراكسيون بازار سرمايه مجلس شوراي اسلامي درخصوص تاثير مسائل يادشده به عنوان ريسكهاي سيستماتيك مترتب بر بورس گفت: همه موارد يادشده تشكيلدهنده ابعادي از ريسك سيستماتيك هستند و ميتوانند بازار سرمايه را تحت تاثير قرار دهند، اما ميزان تاثيرگذاري آنها به شدت وضعف اين عوامل بستگي دارد.

        محمد حسننژاد افزود: بدون شك هر تغيير و تحولي بر بازار تاثير ميگذارد و به تبع آن مسائل سياسي يادشده به دليل اينكه ميتواند پيامدهاي اقتصادي در بر داشته باشد، براي سرمايهگذاران بازار سهام از اهميت برخوردار است. نماينده مردم مرند و جلفا درخصوص تاثير انتخابات رياستجمهوري بر بورس و اينكه به صورت معمول بازار سهام در ماههاي پاياني فعاليت دولتها مثبت بوده است، گفت: انتخابات رياستجمهوري نميتواند تاثير زيادي بر بازار داشته باشد، زيرا هر دولتي كه بيايد بايد به بازار سرمايه اعتقاد داشته باشد و از بازار حمايت كند.

        اين كارگزار سابق بورس خاطرنشان كرد: دولت دهم در حال حاضر كانديدايي براي رياستجمهوري ندارد، البته اين دولت تنها در بخشهاي مسكن مهر و بورس ميتواند مانور بدهد و در بخش اشتغال، كارنامه چندان مثبتي ندارد، ضمن اينكه دور دوم رييسجمهور فعلي نيز در حال پايان است، بنابراين نميتوان رشد بازار را به دولت نسبت داد.

        عضو فراكسيون بازار سرمايه مجلس درباره تاثير تحولات منطقهاي بر بازار سرمايه كشور گفت: تاثير تحولات منطقهاي به ويژه سوريه بر بازار ما مستقيم نيست.

        وي توضيح داد: بقاي دولت كنوني سوريه براي ايران بسيار حساس است و ميتواند در آينده تحولات مهم منطقهاي به ويژه در مواجهه با موضوع رژيم صهيونيستي تعيينكننده باشد.

        حسننژاد درخصوص انتشار اخبار مربوط به مذاكرات ايران و آمريكا، امكان رفع تحريمها و تاثيرات آنها بر بازار سرمايه كشور گفت: در حال حاضر، تحريمها در اوج خود قرار دارند البته در صورت حصول توافق، وضعيت برخي صنايع بورسي از جمله بانكيها، بهتر خواهد شد. ضمن اينكه الان همه تحريمها يكجانبه است و تحريمهاي شوراي امنيت زياد سخت نيست.

        بر اين اساس ميتوان رفع تحريمهاي شديد كنوني را به عنوان يك سيگنال مثبت براي بازار سرمايه تلقي كرد.

        وي تاكيد كرد: مذاكره و برقراري ارتباط دوباره با آمريكا فقط با نظر مقام معظم رهبري امكانپذير است.

        نگران پرونده هستهاي نباشيد

        حسننژاد درخصوص تاثير مذاكرات پيرامون پرونده هستهاي بر بازار سرمايه گفت: ما در اين خصوص خوشبين هستيم و در بازار نيز جاي نگراني وجود ندارد. وي در پايان گفت: سرمايهگذاران بايد به دنبال سهامي باشند كه ارزش بنيادي دارد و با توجه به اينكه قيمت دلار كاهش نمييابد، سهامي كه به قيمتهاي جهاني وابسته است ميتواند گزينه مناسبي براي سرمايهگذاران باشد.
        وي در پايان شرايط سياسي كشور چه در عرصه بينالمللي و چه در عرصه داخلي را براي رشد متغيرهاي بورس مناسب ارزيابي كرد و افزود: در شرايط كنوني بورس تهران با ريسكهاي سيستماتيك عمدهاي مواجه نيست و شرايط براي شناسايي سود توسط سهامداران مهيا است.

        چهره برتر بورس در انتخابات آينده

        در ادامه نماينده مردم اسدآباد در مجلس شوراي اسلامي نيز درخصوص بازار سرمايه معتقد است: بورس داراي يك روح زنده است و از مسائل سياسي تاثير ميپذيرد و عوامل يادشده نيز به طور قطع و يقين ميتواند بازار را با نوسان مواجه سازد.

        بهروز نعمتي درباره تاثير انتخابات رياستجمهوري بر بازار گفت: واكنش بازار به انتخابات رياستجمهوري به ديدگاههاي مختلف كانديداها درخصوص بورس بستگي دارد، به گونهاي كه انتخاب يك چهره اقتصادي ميتواند وضعيت بازار را بهبود بخشد، اما يك چهره سياسي صرف، برنامهاي در حوزه اقتصاد نخواهد داشت و بنابراين بازار سرمايه روي خوشي به او نشان نخواهد داد.

        اين نماينده مجلس درباره تاثير تحولات منطقهاي بر بازار سرمايه گفت: كشور ما خوشبختانه در قبال مسائل مطرح منطقهاي، برنامهريزي خوبي كرده است. بنابراين شاهد آثار مثبتي بودهايم از سوي ديگر با توجه به پيروزي حزبالله و ارتقاي جايگاه ايران در خاورميانه و پتانسيلهاي موجود بازار سرمايه به رونق خوبي دست يافته است.

        اين فعال سابق بازار سهام درخصوص اهميت مذاكرات ايران و آمريكا براي بازار سرمايه و شايعات مربوط به برقراري مجدد ارتباط با اين كشور گفت: ما در چارچوب گروه 1+5 حرفهاي خود را با آمريكا زدهايم، اما مذاكره مستقيم با آمريكا به چندين مقوله بستگي دارد. نخست اينكه آمريكا بايد به گونهاي رفتار كند كه اعتماد ايجاد شود، ضمن اينكه خط قرمزهايي در اين خصوص از سوي مقام معظم رهبري مشخص شده و مسوولان ما نيز بايد براساس عزت و مصلحت نظام وارد اين مقوله شوند. اما با توجه به پيشرفت مذاكرات يادشده و اتفاقات رخ داده در اين حوزه به نظر ميرسد اين موضوع تاثير مثبتي بر بازار داشته باشد.

        اين نماينده مجلس درخصوص تحريمهاي اعمال شده و تاثير آنها بر بازار سرمايه گفت: در حقيقت كشور ما 30 سال است كه زير فشار تحريمها قرار دارد و در حال حاضر اين تحريمها افزايش يافته است. اگر ما داراي يك مديريت مشخص باشيم تحريمها نميتواند اثر چنداني بر بازار داشته باشد.

        وي خاطرنشان كرد: گاهي اوقات ما دچار خودتحريمي شدهايم، به عنوان مثال بخشنامهها و دستورالعملهاي يك شبه بانك مركزي گاهي اوقات اثر منفي بيشتري از تحريمها بر بنگاههاي اقتصادي وارد كرده است. نعمتي درباره تاثير پرونده هستهاي به عنوان يكي از تاثيرگذارترين موضوعات سياسي بر بازار سرمايه گفت: استفاده صلحآميز كشور ما از انرژي هستهاي و فعاليت در چارچوب «انپيتي» يك موضوع مشخص و شفاف است، اما همواره قدرتهاي بزرگ سعي ميكنند اين موضوع را به گونهاي ديگر جلوه بدهند، بنابراين مذاكرات هستهاي نميتواند اثر منفي چنداني بر بازار داشته باشد، ضمن اينكه شاهديم بسياري از بازارهاي سرمايه دنيا در ركود به سر ميبرند، در حالي كه بازار سرمايه ما با قوت به فعاليت خود ادامه ميدهد.

        تغيير يك روال تاريخي

        در همين حال، يك كارگزار بورس نيز درخصوص چهار موضوع سياسي مطرح شده شامل انتخابات رياستجمهوري، مذاكرات هستهاي، تحولات منطقهاي و مذاكرات آمريكا و امكان تاثيرگذاري آنها بر بازار سرمايه گفت: اين موضوعات ميتواند بر بازار سرمايه تاثير داشته باشد، اما در اين ميان تاثير تحولات منطقهاي بر بازار سرمايه ما چندان نيست. ولي ديگر موضوعات، بازار سرمايه را تحت تاثير قرار خواهند داد.

        حسين خزليخرازي درباره تاثير انتخابات رياستجمهوري بر بورس توضيح داد: اگر نوسانات 22ساله بورس يعني از سال 69 به بعد را بررسي كنيم، مشاهده ميكنيم به طور معمول 6 ماه قبل از انتخابات رياستجمهوريهايي كه دو دوره به طول انجاميده بازار با افت مواجه بوده است. به عنوان مثال در نيمه دوم سال 75 اين افت مشهود بود و رونق و صعود مجدد شاخصهاي بورس تا سال 78 يعني يك سال و نيم پس از استقرار دولت جديد طول كشيد.وي افزود: همچنين نزول شاخصها در نيمه دوم سال 83 مشهود است كه در آن زمان بازگشت رونق به بازار تا سال 85 طول كشيد.

        به همين دليل شخصا بر اين باور بودم كه نيمه دوم سال 91 شاهد تكرار اين روند باشيم. اما رشد سريع قيمت ارز، سودآوري شركتهاي صادركننده بورسي و ركود بازارهاي موازي مانع از ركود بازار سرمايه شده است.خزلي تاكيد كرد: همواره تغيير تيم دولت يكي از مهمترين مسائل تاثيرگذار در همه بورسهاي دنيا بوده است، به عنوان مثال، حوالي سال 2000 اختلاف رييسجمهور و نخستوزير تركيه موجب شد بورس استانبول در يك روز، شاهد افت 10 درصدي شاخص خود باشد.وي افزود: به طور كلي هر اندازه ساختار اقتصادي يك كشور وابسته به دولت و نهادهاي حاكميتي باشد، نوسانات اين اقتصاد با تغيير دولت، افزايش مييابد.

        اين كارگزار بورس درباره تاثير مذاكرات هستهاي بر بازار سرمايه گفت: با توجه به اينكه مذاكرات پيرامون مساله هستهاي و مذاكرات 1+5 حدود 8 سال است كه ادامه دارد، حساسيت فعالان بازار نسبت به اخبار مثبت و منفي منتشر شده در اين خصوص كمتر شده و بازار نيز واكنش كمتري به اين اخبار نشان داده است.وي درباره تاثير اخبار مذاكره با آمريكا بر بازار سرمايه كشور گفت: اين يك بحث جديد است كه اگر اخبار مذاكره صحت داشته باشد تاثير زيادي بر بازار خواهد گذاشت. زيرا موفقيت در اين مذاكرات به معناي كاهش تحريمها خواهد بود و با توجه به اينكه اگر توافقي در اين خصوص حاصل شود و آمريكا تحريمها را بردارد، كشورهاي ديگر نيز از او تبعيت خواهند كرد
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #1534
          شاخص بورس با یک شایعه و یک رویه 34 هزار واحدی نشد


          خبرگزاری فارس: بروز یک شایعه و در پیش رو بودن تسویه حساب ماهانه سرمایهگذاران حقوقی موجب شد، تا نه تنها شاخص بورس وارد کانال 34 هزار واحدی نشود، بلکه 202 واحد ریزش داشت.

          به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، آخرین روز هفته جاری در شرایطی برای بورس و بورس بازان به پایان رسید که اکثر سرمایهگذاران و کارگزاران گمان میکردند وضعیت شرکتهای پتروشیمی به دلیل دستور وزیر نفت مبنی بر دلاری شدن خوارک دریافتی تغییر کند، اما با انجام عادی معاملات این گروه، چنین انتظاری برآورد نشد، ولی در عوض بروز یک شایعه محقق نشده و یک رویه مانع از فتح قله 34 هزار واحدی شاخص شد.
          براساس این گزارش، در شروع معاملات امروز بازار سهام، شرایط اکثر شرکت ها طبیعی بود، ولی جو حاکم بر تصمیمگیری با شک و تردید همراه بود، چرا که در حالی نوسان گیران مطابق روال معمول دست به فروش سهام در اخرین روز هفته آن هم با سود حداقلی کردند که در پیش رو بودن اتمام ماه موجب شد، تا برخی سرمایه گذاران حقوقی برای تسویه حساب با شرکت های کارگزاران اقدام به عرضه سهام کنند.
          این عامل که زمینه ساز روان شدن سهام اکثر شرکت ها شده بود، در ادامه با شایعه افزایش مالیات و بهره مالکانه از شرکت های معدنی همزمان شد، تا افزایش 31 واحدی اول وقت شاخص قطع شود.
          این رویداد شرایط کاهش قیمت 4 درصدی دو شرکت بزرگ و موثر معدنی یعنی دو قلوهای چادرملو و گل گهر و همچنین سهامدار عمده آنها یعنی توسعه معادن و فلزات و در ادامه ملی مس و فولاد مبارکه را فراهم کرد، تا با اثر منفی 62 تا 25 واحدی این 5 شرکت و همچنین نقش منفی 18 تا 9 واحدی شرکت های صنعتی بهشهر ، پتروشیمی خارک و مپنا ، شاخص بورس در پایان معاملات با 202 واحد افت ، به رقم 33 هزار و 687 واحد عقب نشینی کند.
          با این رویداد علاوه بر ثبت سومین روز منفی شاخص درماه جاری،امکان ثبت رکورد 34 هزار واحدی هم مهیا نشد تا فعالان بازار چشم انتظار روزهای آینده در هفته بعد باشند.
          بررسی آمار معاملات امروز بازارسهام هم نشان از تداوم به خرید اغلب سرمایه گذاران دارد. بطوریکه در روز منفی شاخص و قیمت سهام برخی شرکت های بزرگ، بیش از 319 میلیون سهم به ارزش 131 میلیارد تومان داد و ستد شد که نشانه مثبتی بشمار می رود.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • مخبرالدوله
            عضو فعال
            • May 2012
            • 5228

            #1535
            معاون سازمان خصوصیسازی در گفتوگو با ایسنا:

            علت به فروش نرفتن فولادخوزستان اعلام شد/ واگذاری سهام با شرایط جدید


            » سرویس: اقتصادي - بانك، بيمه، بورس
            کد خبر: 91092212758
            چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۸




            مجموعه عواملی مانند وضعیت بازار، بزرگ بودن شرکت و نیاز به نقدینگی 600 میلیارد تومانی باعث به فروش نرفتن سهام بلوکی فولاد خوزستان شد.

            محمود افضلی - معاون سازمان خصوصی سازی - در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص علت به فروش نرفتن بلوک 50.5 درصدی فولاد خوزستان برای دومین بار گفت: معمولا شرکتهای بزرگ تعداد مشتریان کمتری دارند و تعداد معدودی میتوانند این بلوک را خریداری کنند.

            وی با بیان اینکه شرکت فولاد خوزستان شرکت خوبی است و شرایط مطلوبی برای خرید دارد،در پاسخ به این سوال که چرا سازمان خصوصی سازی قبل از عرضه نسبت به بازاریابی سهم اقدام نمی کند؟گفت: سازمان خصوصی سازی سعی می کند که بازاریابی کرده و خریدارانی را مدنظر قرار دهد ولی دست سازمان خصوصی سازی در این خصوص زیاد باز نیست.

            وی توضیح داد: این درحالی است که در عرضه فولاد خوزستان یک صندوق سرمایه گذاری تمایل به خریداری بلوک 50.5 درصدی داشت و تا مرز سفارش پیش رفت اما در روز عرضه وارد نشد به این ترتیب برای فروش این شرکت تلاش کردیم ولی موفق به فروش نشدیم.


            افضلی با بیان اینکه خریداری این سهم به نقدینگی 600 میلیارد تومانی نیاز داشت، عنوان کرد: فولاد خوزستان شرکتی نیست که نگران عرضه آن باشیم زیرا این شرکت یک شرکت بزرگ و سودآور است.

            این مقام مسوول در خصوص عاقبت بلوک 50.5 درصدی فولاد خوزستان گفت: هیات واگذاری باید تصمیم گیری کند که در مرحله بعدی این شرکت را به چه صورت و با چه میزانی و با چه روشی واگذار کند واین از اختیارات هیات واگذاری است.

            افضلی در مورد اینکه آیا در مرحله بعدی ،این شرکت در 2 بلوک واگذار می شود،گفت:هیات واگذاری در جلسه های آینده در این خصوص تصمیم گیری می کند این در حالی است که بلوک بندی شرکتها کار آسانی نیست و صدها متغیر مدنظر قرار می گیرد.

            این مسئول سازمان خصوصی سازی در مورد تاثیر بدهی 250 میلیون دلاری در به فروش نرفتن این شرکت گفت:در حالی وضعیت بدهی فولاد اکسین خوزستان مشخص است که مجموعه عواملی مانند وضعیت بازار،بزرگ بودن شرکت و نیاز به نقدینگی 600 میلیارد تومانی باعث به فروش نرفتن بلوک فولاد خوزستان شد.

            وی در خصوص قیمت گذاری این شرکت گفت: قیمت سه هزار تومانی تعیین شده با توجه به آخرین اطلاعات شرکت مناسب بود و هر قیمت جدیدی که تعیین شود نیز مناسب خواهد بود زیرا این قیمت براساس اطلاعات و وضعیت شرکت است.

            به گزارش ایسنا،در معاملات روز گذشته تالار شیشه ای بلوک 50،5 درصدی فولاد خوزستان برای دومین بار عرضه شد و کسی حاضر به خریداری این شرکت بزرگ بورسی نشد به این ترتیب فولاد خوزستان روی دست سازمان خصوصی سازی ماند تا تصمیم جدیدی در مورد واگذاری ان گرفته شود.

            انتهای پیام

            مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #1536
              اتفاقی نادر در بازار سرمایه/ بررسی صورتهای مالی 4 سال پیش «پیام» در مجمع 5 دی

              خبرگزاری فارس: در اتفاقی نادر صورتهای مالی سال 87 شرکت اخراجشده از بورس پیام در مجمع 5 دیماه بررسی میشود تا شاید توسط 8 هزار سهامدار آن تصویب شود.

              به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس،دو شرکت پیام و آزمایش که زمانی از جمله گزینه های اصلی سهامداران برای خرید بودند، سالها است به دلیل تخلفات و مشکلات متعدد، با حاشیه های گوناگون از جمله توقف نماد معاملاتی از اسفند 86 همراه شده که آخرین آن مربوط به شهریور امسال و اخراج این دو شرکت به همراه چندین شرکت از بورس بود.

              حال در شرایطی این دو شرکت باید از این پس در بازار پایه فرابورس ادامه حیات دهند که در اتفاقی نادر، قرار است صورت های مالی سال 87 پیام بعد از گذشت حدود 4 سال در مجمع عادی به طورفوق العاده 5 دی بررسی و شاید توسط حدود 8 هزار سهامدار خرد و کلان تصویب شود. عمده تاخیر ناشی از نبود هیئت مدیره شرکت و عدم امضاء صورت های مالی و همچنین لزوم برگزاری مجمع با صورت های مالی تلفیق است.

              این مجمع ساعت 14 روز سه شنبه تاریخ فوق در اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران با دستور جلسه استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس قانونی، تصویب صورتهای مالی منتهی به 30 آذر 87 و سایر موارد برگزار خواهد شد تا شاید بخشی از مشکلات این شرکت 18 میلیارد تومانی مرتفع و حداقل حضور در فرابورس آن مهیا شود.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #1537
                در گفتوگو با يك مقام مسوول و يك معاملهگر بررسي شد

                كارنامه آنلاين تريدينگ در بازار سرمايه

                در حال حاضر تعداد كاربران معاملات بر خط حدود 170هزار نفر است

                گروه بورس- اعظم شريفي: معاملات آنلاين از 13 تيرماه سال 89 با انجام معامله 16 ميليون توماني بر روي سهام 7 شركت بورسي، براي نخستين بار راهاندازي شد تا فصل نويني در مبادلات بازار اوراق بهادار آغاز شود.


                اما با گذشت بيش از 30 ماه از آغاز معاملات آنلاين دستاورد معاملات برخط كه افزايش مشاركت سرمايهگذاران حقيقي در معاملات روزانه بازار سهام است، كاملا قابل رصد است.

                «معاملات آنلاین» به دادوستدهايي اطلاق میشود که در آن سرمایه گذاران به طور مستقیم سفارشهای مبادله اوراق بهادار را از طریق کانالهای ارتباطات الکترونیکی شامل اینترنت و تلفن همراه وارد میکنند.

                این فرآیند به طور كاملا خودکار بوده و سفارشها بعد از انجام کنترلهای لازم در شرکت کارگزاری به صورت خودکار به سیستم معاملاتی بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران برای انجام معامله ارسال میشود.

                اگر بخواهيم نگاهي دقيق به چرخه الكترونيك دادهها در فرآيند معاملات آنلاين داشته باشيم، ميتوان گفت در معاملات آنلاين تمام عملياتي كه در روش سنتي و روش معاملات اينترتي اوراق بهادار به صورت دستي و دخالت نيروي انساني انجام ميشد، كاملا مكانيزه شده و همه امور با استفاده از بسترهاي امن مخابراتي در كسري از ثانيه انجام ميشود.

                روايت رسمي از كارنامه آنلاين تريدينگ

                مدير فناوري اطلاعات سازمان بورس درخصوص افزايش معاملات برخط به خبرنگار دنياي اقتصاد گفت: معاملات آنلاين در 8 ماهه اول امسال به نسبت 8 ماهه اول سال 1390 از لحاظ تعداد معاملات 50 درصد و از لحاظ حجم معاملات 60 درصد و از لحاظ ارزش معاملات هم 70 درصد افزايش داشته است.

                علي عبداللهي خاطرنشان كرد: در 8 ماه نخست سال، حجم معاملات آنلاين به بيش از 10 ميليارد و 670 ميليون سهم رسيد كه معادل 10 درصد حجم معاملات بورس تهران را به خود اختصاص داده است.

                وي افزود: مهمترین دلایل اقبال کاربران را میتوان به راحتی انجام معامله و فرآیندهای مرتبط با آن دانست.
                همچنين دسترسی به اطلاعات مورد نیاز در حداقل زمان ممکن، سادگی انجام معامله، نقل و انتقال وجه بدون مراجعه حضوری به بانک یا کارگزاری و از همه مهمتر تصمیمگیری در خصوص انجام خرید یا فروش و اجرای این تصمیم بدون مداخله شخص دیگری منجمله معاملهگر کارگزاری از دلایل عمده اقبال به سمت معاملات برخط است.

                عبداللهي گفت: از سوی دیگر معاملات آنلاين آزادی انتخاب در ارسال سفارشها به سیستم معاملات به ویژه برای معاملهگران خرد و ریسکگریز ايجاد ميكند؛ به عنوان مثال هر شخصی میتواند حتی به تعداد یک سهم درخواست خود را به سامانه معاملاتی ارسال کند.

                اين در حالي است كه قبل از راهاندازي معاملات آنلاین پاسخگویی به برخی درخواستها و سفارشهای متنوع و متعدد معاملهگران خرد برای کارگزاریها سخت و در برخي موارد به دلیل محدودیت منابعی مانند تعداد معاملهگر، زمان و... امکانپذیر نبود. ولی با راهاندازی معاملات آنلاین، معاملهگران خرد خودشان میتوانند هرگونه سفارش حتی به تعداد خیلی پایین را نیز عملیاتی كنند.

                مدير فناوري اطلاعات سازمان بورس خاطرنشان كرد: معاملات آنلاین یک بستر آموزشی خیلی موثر در سطح ملی ایجاد کرده است؛ به طوري كه افرادی که با بازار سرمایه و بورس آشنایی نداشته و ندارند میتوانند از این طریق با بازار سرمایه و فرآیندهای آن، به طور عملی و با صرف کمترین هزینه و ریسک آشنا شوند.

                افزون بر اين حذف محدویتهای مکانی یکی دیگر از دلایل عمده اقبال به معاملات آنلاین بوده است. در بسیاری از شهرهای کشور شعبه کارگزاری وجود ندارد ولی با معاملات آنلاین هر فردی (با فرض دسترسی به اینترنت) از هر نقطه کشور و البته هر نقطه دنیا میتواند مبادرت به انجام معامله در بورس کند.

                البته فقط یک بار مراجعه حضوری به کارگزاری براي انجام فرآیند احراز هویت و دریافت کد سهامداری (در صورت نداشتن) لازم است. همین فرآیند هم با راهاندازی بسترهای کارت هوشمند ملی در سطح کشور قابل الکترونیکی شدن به طور کامل است.

                عبداللهي با بيان اينكه در حال حاضر 4 سیستم نرمافزاری از 4 شرکت برای انجام معاملات برخط در بازار وجود دارد، افزود: تا جایی که اطلاع دارم گروهی از کارگزاران درصدد ایجاد و راهاندازی یک شرکت فعال در حوزه فناوری اطلاعات بازار سرمایه هستند که پیشرفتهایي هم در این زمینه حاصل شده است.

                ولی تاکنون درخواستی از سوی این شرکت برای دریافت مجوز معاملات برخط به سازمان واصل نشده است. مجوز ارائه نرم افزار معاملات برخط به کارگزاری یا گروهی از کارگزاریها داده نمیشود، بلکه به شرکتهای متخصص و فعال در حوزه فناوری اطلاعات بازار سرمایه داده میشود.

                مدير فناوري اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار تصريح كرد: زیرساختهای دسترسی برخط ارائه شده توسط شرکتهای نرمافزاری بايد قبل از ارائه به کارگزاریها به تایید سازمان بورس و اوراق بهادار برسد که از لحاظ کسبوکاری توسط مدیریت نظارت بر بورسهای سازمان بررسیهای لازم صورت گیرد و از لحاظ موارد فنی و امنیتی بررسیهای لازم توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران انجام میگیرد.

                البته این بررسیها نقطهای نیست، بلکه در طول زمان، بهرهبرداری از این سامانهها، بررسیهای فنی و غیر فنی لازم نیز انجام میگیرد به ویژه در زمینه مسائل فنی امنیتی.

                وي افزود: به عنوان مثال در بازههای زمانی زیرساختهای دسترسی برخط به لحاظ امنیتی مورد بررسی قرار میگیرند و گزارش نقاط ضعف و نقاط قوت این زیرساختها به شرکتهای ارائهدهنده ارائه میشود تا نقاط ضعف آنها در مهلت مقرر برطرف شود و البته اگر در مهلت مقرر ایرادات برطرف نشود، امکان لغو مجوز برای زیرساخت دسترسی مورد بررسی وجود دارد.

                وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر شرکتهای نرمافزاری در حال افزودن قابلیتها و امکانات جدید به سامانههای خود هستند.

                اين در حالي است كه سازمان از حضور شرکتهای جدید ارائه دهنده زیرساخت دسترسی برخط که از توانمندهای خوبی برخوردار باشند و بتوانند شرایط لازم را احراز کنند، استقبال میکنند.

                نمودار آنلاينها صعودي است

                به اعتقاد اين مقام مسوول، معاملات برخط از لحاظ تعداد، حجم و ارزش روند صعودی دارند و پیشبینی میشود که این روند ادامه داشته باشد که البته متغیرهای دیگری نظير وضعيت بازار غیر از مسائل فنی و آمادگی زیرساختهای فنی میتواند بر این روند تاثیرگذار باشد.

                عبداللهي خاطرنشان كرد: در آیندهاي نزدیک قرار است که استفاده از مکانیزم امضای دیجیتال در زیرساختهای دسترسی برخط اجباری شود البته به صورت تدریجی.

                به عنوان مثال در ابتدا برای کاربرانی که میزان و ارزش معاملاتشان بالاست و سپس سایرین، که بررسیهای اولیه در خصوص تعیین اولویتها توسط شرکت مدیریت فناوری در حال انجام است. در حال حاضر مطابق دستورالعمل اجرایی معاملات برخط، سامانههای موجود در بازار قابلیت استفاده از امضای الکترونیک را دارند.

                اين مقام مسوول تاكيد كرد: در حال حاضر در عرضههاي اوليه تنها محدوديت براي معاملات آنلاين اين است كه اولين قيمت صف خريد نميتواند سفارش آنلاين باشد. روی حجم سفارش اين محدوديت توسط نرم افزارهاي oms و در صورت نياز ناظر اعمال ميشود.

                وي همچنين درخصوص استفاده از معاملات آنلاين در معاملات عمده نيز تصريح كرد: براي انجام آنلاين معاملات عمده تقاضاي خاصي تاكنون مطرح نشده است و چون تعداد خريداران در معاملات عمده كم است و به دلیل نحوه و فرآیندهای انجام معامله در معاملات عمده، انجام آنلاین این معاملات فعلا مزيت خاصي را به همراه نداشته باشد.

                آنلاين خوب است، چون...

                در همين حال يك معاملهگر آنلاين اين نوع معاملات را بزرگترين دستاورد بازار سرمايه در چند سال اخير دانست و گفت: معاملات برخط خيلي زودتر و خيلي بيشتر از انتظار، جايگاه خود را در بازار بورس پيدا كرده و در حال افزايش سهم خود از معاملات روزانه است.

                محمد شكوريراد در گفتوگو با دنياي اقتصاد افزود: از اين حيث بايد گفت كه تاكنون تجربه بسيار موفقي به دست آمده است كه بايد توجه و ارزش زيادي براي آن قائل بود.

                وي در رابطه با تفاوتهاي معاملات آنلاين در ايران و جهان گفت: پيشرفتهترين نرمافزارهاي ارائهدهنده معاملات آنلاين در دنيا هم چيزي بيشتر از دامنهاي از ابزارهاي تكنيكال و همين طور آپشنهايي جهت سهولت بيشتر معاملهگر در انجام معاملات ندارند و در واقع به ابزار پيچيدهاي مجهز نيستند.

                اين معاملهگر برخط ادامه داد: در ايران هم چند نوع نرمافزار معاملات آنلاين وجود دارد كه برخي ساده و برخي پيچيده ترند و طبيعا كاربران بسته به نوع و روش معاملات ميتوانند، نرمافزارمناسب خود را از طريق شركت كارگزاري ارائهدهنده آن پيدا كنند. بنابراين ميتوان گفت كه در نحوه انجام معاملات تفاوت خيلي زيادي وجود ندارد و عمده تفاوتها ناشي از تفاوت قوانين و مقررات است.

                به عنوان مثال در هيچ جايي غير از بورس ايران صفوف خريد يا فروش وجود ندارد و طبعا سرخطي زدن هم بيمعني است، ولي معاملهگران آنلاين در ايران خيلي با اين مسائل درگيرند. نكته ديگر آن است كه در كشورهاي پيشرفته به جهت ارتباط مستقيم معاملات با بانك، امكان استفاده از وام و ضرايب اهرمي نيز وجود دارد.

                شكوريراد با بيان اينكه مزيتهاي اين ابزار بيشمار است، تاكيد كرد: اساسا چنين ابزارهايي كه منجر به افزايش سطح اعتماد سرمايهگذاران و سهولت انجام معاملات ميشود خود به خود مزيتزا هستند و هر چقدر با استقبال بيشتر مواجه شوند، مزيتهاي بيشتري نيز ايجاد ميكنند.

                اين معاملهگر برخط افزود: استقبال گستردهاي كه از معاملات آنلاين در ايران صورت گرفته نشاندهنده آن است كه اين ابزار خلاهاي بزرگي را پر كرده است.

                به عنوان مثال متوسط ارزش هر دفعه معاملات آنلاين كمتر از 500 هزار تومان است و اين نشان ميدهد كه اين ابزار به صورت گسترده مورد توجه سهامداران خرد قرار گرفته است. اين در حالي است كه تعداد محدود ايستگاههاي معاملاتي در كارگزاريها باعث ميشد كه ناخواسته به سهامداران داراي سرمايههاي محدود توجه كمتري صورت بگيرد و اين موضوع به مرور باعث سرخوردگي و خروج آنها از بازار شود، ولي حالا به نظر ميرسد كه بيشتر آنها با معاملات آنلاين بازگشتهاند.

                همچنين با اعتماد بيشتري كه با حذف واسطه نسبت به معاملات پيدا كردهاند، پاي افراد جديدي را نيز به بازار بازكردهاند كه بيش از دو برابر شدن كدهاي سهامداري از زمان شروع معاملات آنلاين مويد اين مساله است.

                شكوريراد با بيان اينكه ابزار معاملات آنلاين در بورس را ميتوان به نوعي با شبكه شتاب در سيستم بانكي مقايسه كرد، تصريح كرد: راهاندازي شتاب باعث تحول در سيستم بانكي شد و شعب بانكها را خلوت كرد و اجازه ارائه خدماتي بهتر و گستردهتر و همين طور مشتري مداري بيشتري به آنها داد. همچنين اشتباهات انساني در مراودات بانكي بسيار كاهش يافت و حجم گردش نقدينگي بانكها و در نهايت سوددهي آنها نيز به كمك اين ابزار با رشد بيشتري همراه شد.

                معاملات آنلاين نيز در كنار مزيتهاي زيادي كه براي مشتريان كارگزاريها ايجاد ميكند، در فعاليت خود كارگزاريها هم بسيار موثر است. ميتوان گفت تمام مزايايي را كه شبكه شتاب براي بانكها ايجاد كرد، معاملات آنلاين بر كارگزاريها به ارمغان آورده است.

                بنابراين مسلم است كه تمامي كارگزاريها انگيزه كافي براي ارائه خدمات بهتري در اين زمينه براي مشتريهاي خود را دارا هستند.

                كارگزاريها هم با توسعه معاملات آنلاين از انجام هزينههاي سنگين براي توسعه فيزيكي خود نيز رها ميشوند.


                وي گفت: در ابتداي راهاندازي معاملات آنلاين، محدوديتهاي زيادي براي انجام معاملات در آن وجود داشت كه تمام آن محدوديتها در جهت اشتباه زدايي وكاهش خطاهاي معاملاتي بودند، ولي به هر حال مهمترين عامل بازدارنده در گسترش يك ابزار جديد وجود محدوديت درآن است، اما به مرور با رفع محدوديتها استقبال بيشتر شد. از اين به بعد نيز هر چقدر مقررات و محدوديتزدايي بيشتر صورت بگيرد، استقبال هم بيشتر خواهد شد.

                شكوريراد پيشنهاد كرد: سازمان بورس و فعالان بهادار براي گسترش بيشتر اين ابزار و تشويق فعالان بازار به استفاده از آن ميتواند از ابزارهاي تشويقي نيز استفاده كند كه يكي از آنها ميتواند كاهش كارمزد انجام معاملات به صورت آنلاين نسبت به انجام آن از طريق ايستگاههاي معاملاتي كارگزاريها باشد.

                يك تجربه كوچك در يك جامعه آماري كوچك نشان ميدهد كه دسترسي مستقيم به سيستم معاملات، ناخودآگاه منجر به افزايش حجم معاملات ميشود كه اين مساله ميتواند در نهايت منجر به افزايش درآمد ذينفعان كارمزد معاملات بورس شود.

                دو نوع آنلاين وجود دارد

                وي درخصوص تفاوت معاملات آنلاين عادي و تحت كارگزاري تاكيد كرد: در ابتدا به دليل اينكه آنلاين تحت كارگزاري محدوديتهاي حالت عادي را نداشت، تفاوت اين دو معنادار بود ولي در حال حاضر با رفع محدوديتهای آنلاين عادي تفاوت محسوسي بين اين دو وجود ندارد و فقط در آنلاين تحت كارگزاري امكان انجام معاملات با چند كد وجود دارد كه ميتواند مناسب كساني باشد كه فعاليت سبد گرداني در بازار را انجام ميدهند و يا ازافراد خاصي وكالت در خريد و فروش سهام دارند.

                اين معاملهگر آنلاين در پايان گفت: در كشورهاي توسعه يافته تا 70 درصد جمعيت برخي كشورها به نوعي در معاملات بازار سهام نقش دارند و يا حداقل در يكي از شركتهاي بورسي سهامدارند.

                اين رقم در كشور ما تا همين چند سال پيش كمتر از 2 درصد بود كه به مرور با روند خصوصيسازي و واگذاريهاي ترجيحي سهام در كنار ابزارهاي جديد مثل معاملات آنلاين روند صعودي خوبي گرفته و رشد مناسبي داشته است. شايد اگر ريسكهاي سيستماتيك فعلي در بازار سرمايه وجود نداشت، ضرايب رشد خيلي بيشتر هم ميشد. بخش عمدهاي از مردم كشور ما نسبت به بازار سرمايه بياعتمادند و ريسك سرمايهگذاري در آن را زياد ميدانند.

                بديهي است، بايد نقاط ابهام آنها روشن و نگرانيهاي آنها برطرف شود تا به سمت بازار سرمايه تشويق شوند.

                سازمان بورس هم دراين زمينه اقدامات موثري را انجام داده است.

                ضمن اينكه ابزارهايي نيز نظير اوراق اختيار معامله براي كاهش ريسك معاملات طراحي شده است كه به طور قطع گسترش آنها در كنار ابزارهاي مناسبي نظير معاملات آنلاين ميتواند روز به روز بر جامعه سهامداري ايران بيفزايد.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • مخبرالدوله
                  عضو فعال
                  • May 2012
                  • 5228

                  #1538
                  از اخابر چه خبر؟؟؟

                  مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                  نظر

                  • memr
                    عضو فعال
                    • Oct 2012
                    • 771

                    #1539
                    کسی میدونه چی باعث شد اینجوری امروز بترکه بازار شایعه یا چیزی شده که اینجوری شده؟؟؟؟

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #1540
                      بورس حباب ندارد/ سهامداران به بودجه 92 شرکتها توجه کنند

                      خبرگزاری فارس: رئیس اداره امور بورسها با اعلام اینکه بازار سهام با قیمتها و شاخصهای کنونی حبابی نیست، به سهامداران توصیه کرد بودجه سال آینده شرکتها را در تصمیمگیریها لحاظ کنند.

                      محمودرضا خواجهنصیری در گفتوگو باخبرنگار اقتصادی فارس،در برابر این سوال که باتوجه به عبور امروز شاخص از مرز 35 هزار واحد آیا میتوان از حبابی شدن بازار سهام سخن گفت یا خیر؟ توضیح داد: هرچند روند قیمت سهام طی دو سه ماه اخیر قابل توجه بود اما این وضعیت و جریان مربوط به کل سال نبوده و تحت تاثیر عوامل مختلفی، شاخص بورس طی چند ماه اخیر با افزایش مواجه شده است.

                      وی ادامه داد: مهمترین نکتهای که نباید فراموش کرد این است که به لحاظ اقتصادی اتفاق ویژهای در سال جاری رخ داد که مربوط به نوسان نرخ ارز است.این موضوع مهم به نوبه خود میتواند به اصلاح قیمتها در همه بازارها و تعدیل ارزش داراییها براساس نرخ جدید بینجامد، بنابراین در برابر کاهش ارزش ریال نمیتوان سخن از کاهش ارزش دارایی شرکت ها گفت، چرا که این متغیر مهم تحت تاثیر نوسان ارز جبران و اصلاح شده است.

                      این مقام مسئول ادامه داد: نوسان نرخ ارز بر درآمد برخی از شرکت ها اثر گذاشته و منجر به افزایش فروش ریالی محصولات آن ها و در نتیجه افزایش سود شده که انتظار میرود تعدیل این متغیر دقیقتر باشد، چرا که شرایط موجود تورمی بوده ،توانسته در سودآوری شرکت ها موثر و حتی از هزینههای آنها بالاتر باشد.

                      خواجهنصیری افزود:در این میان سرمایهگذاران چون دنبال کننده تغییراتند به افزایش قیمتها خوشبین هستند ولی باید متوجه این نکته هم باشند که در برابر رشد درآمد شرکت ها، هزینههای ناشی از افزایش تورم هم امری اجتنابناپذیر است و باید در تصمیمگیریها به این نکته توجه کنند.

                      وی با بیان اینکه بازار سرمایه به مولفههای اصلی مانند تورم، نرخ سود بانکی و نوسان نرخ ارز عکسالعمل نشان داده و تا جایی که بتواند اقدام به تعدیل میکند خاطرنشان کرد: اگرچه این روند برای آینده قابل پیشبینی است اما نسبت به این موضوع که بازار سهام حبابی بوده و در آینده خالی شود و قیمتها مسیر عکس بگیرد، اعتقادی ندارم. چون متغیرهای کنونی اقتصاد توجیه کننده و توضیح دهنده این افزایش قیمتها در بازار سهام هستند.

                      خواجهنصیری تاکید کرد: در این میان با نگاهی به بازار میتوان به این نتیجه رسید که هرچند رشد شاخص بورس در چند ماه اخیر زیاد بوده اما این رشد مبتنی و متمرکز بر صنایع پیشرو و آیندهدار بوده که نکته مثبتی به شمار میرود. چون در رشد شاخص همه صنایع حاضر در بازار بطور همگام و یکسان رشد نمیکنند.به طوری که سهام برخی صنایع از جمله داروییها، غذاییها، هلدینگهای خاص، برخی پیمانکاران و خودرویی ها یا منفی است و یا در جا میزند که نشاندهنده نگاه درست بازار است.

                      رئیس اداره امور بورسها با تاکید بر اینکه تعریف حباب برای شرایط کنونی بازارسهام قابل تسری و تعمیم نیست، ادامه داد:با این همه ریسکهایی برای بازار وجود دارند که برخی از آنها اجتنابناپذیرند.افزایش هزینههای جاری و دستمزد شرکت ها، افزایش هزینههای اجرای طرحهای توسعهای برای شرکتهای خاص و ریسک سیاست گذاری بر صنایع مانند قیمت مواد اولیه از جمله متغیرهایی است که سرمایهگذاران تا حدی با آنها آشنا بوده ولی باید دقت بیشتری داشته باشند.

                      خواجه نصیری افزود: نکته مهم دیگری که جا دارد مورد توجه سرمایهگذاران حقوقی و حقیقی قرار گیرد این است که با توجه به نزدیک شدن به ماههای پایانی سال، باید اتفاقات سال جاری به عنوان وقایع تاریخی در نظر گرفته و براساس بودجه سال آینده شرکت ها تصمیمگیری شود.

                      وی در خاتمه گفت:شرکت های حاضر در بورس و فرابورس از بهمنماه به بعد بودجههای سال آینده را ارائه خواهند داد که با این اتفاق، اطلاعات سال 91 شرکت ها تاریخی بوده و اثرش را از دست خواهد داد. با این همه به سهامداران توصیه میشود با نگاهی بر آینده بلندمدت و تحلیل وقایع تصمیمگیری کنند.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • اشکبوس کهنه سوار
                        ستاره دار (2)
                        • Jul 2012
                        • 1281

                        #1541
                        برخی شایعات از تصویب گاز 1800 ریالی برای پتروشیمی ها خبر می دهند. در کنار آن شنیده می شود نرخ دلار در بودجه به صورت شناور بین 1800 تا 2400 در نظر گرفته می شود و این یعنی دیگر شاهد افت دلار به زیر 1800 نخواهیم بود. این خبر باعث جو مثبت بازار می شود اما باید حاشیه های دیگر بازار نیز کنترل شود.
                        منبع: بتا سهم
                        در کوتاه مدت صداهاي بلند مي مانند و در بلند مدت افکار بلند.

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #1542
                          در پی مصوبه امروز هیات واگذاری؛
                          واگذاری 45 و 53 درصد سهام پالایشگاه بندرعباس و ذوبآهن تصویب شد


                          خبرگزاری فارس: واگذاری 45 و 53 درصد سهام پالایشگاه بندرعباس، ذوبآهن و عرضه مجدد 87 درصد حمل و نقل خلیج فارس و دو نیروگاه در جلسه امروز هیئت واگذاری به تصویب رسید.

                          Tweet
                          به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس، هیئت واگذاری درحالی هفته گذشته جلسه ایی را برگزار نکرد که بعد از عدم فروش بلوک های 17 درصدی دو شرکت پالایشگاه بندرعباس و ذوب آهن در روزهای گذشته، امروز رای به عرضه بلوک مدیریتی این دو شرکت و همچنین حمل و نقل خلیج فارس و دو نیروگاه داد.


                          براساس این گزارش، در این جلسه مقرر شد 45.21 سهام پالایشگاه بندرعباس از طریق بورس عرضه عمده شود.


                          این واگذاری بابت رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی است، دو هفته پیش هم 6.5 درصد از سهام این شرکت مشمول اصل 44 به گروه مالی ملت تخصیص داده شده بود که قیمت هرسهم این واگذاری حدود 406 تومان بوده، ولی تاکنون به طور رسمی اعلام نشد که قرار است طی روزهای آینده نهایی شود.


                          همچنین در پی عدم فروش بلوک 17 درصدی ذوب آهن، هئیت واگذاری ضمن تخصیص این بلوک به سازمان تامین اجتماعی (بابت انتقال صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد به سازمان تامین اجتماعی) مقرر کرد، سازمان خصوصی سازی نسبت به عرضه 56 درصد سهام ذوب آهن اقدام کند، تا خصوصی سازی این شرکت فرابورسی هم نهایی شود.


                          علاوه بر این هئیت واگذاری به عرضه مجدد 87.08 درصد از سهام شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس و 100 و 40 درصد از سهام نیروگاه سلطانیه زنجان و مدیریت تولید برق زنجان و 100 درصد نیروگاه چابهار رای داد.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #1543
                            از سوي «دنياي اقتصاد» صورت گرفت

                            معرفي سودآورترين صنايع بورسي



                            با توجه به تمركز رشد بازار بر سهام پرپتانسيل، اين روزها تحركات سفتهبازان دراين جهش تاثير بسزايي نداشته است

                            گروه بورس- عليرضا باغاني: كارنامه 9 ماهه بورس اوراق بهادار تهران در حالي با ميانگين بازدهي 38 درصدي همراه بود كه اين اتفاق اطمينان خاطري مضاعف را ميان سهامداران به وجود آورده است.بررسي آمارهاي موجود حاكي از آن است كه طي 9 ماهه سپري شده از سال 91، معادل 38 درصد رشد شاخص كل براي اين بازار رقم خورده كه اين افزايش شاخص به معناي رشد كسب بازدهي ميانگين موزون سهامداران از اين بازار است.



                            البته اين بازدهي معقول و مناسب بيش از هر چيز مرهون جهش 87/34 درصدي بازار در پاييز امسال است، پاييزي كه سرمايهگذاران بازار سهام از آن به عنوان پاييزي رويايي ياد ميكنند.

                            اين تكسهم بورسي به كجا ميرود؟
                            اما در اين مدت در حالي بورس تهران توانست سودآوري خود را به نزديك 40 درصد نزديك كند كه همچنان گروه زراعت كه تكسهم مگسال را در دل خود دارد، با بازدهي 253 درصدي بيشترين بازدهي را نصيب سهامداران خود كرده است، مگسالي كه با رشد بالاي قيمت شير توانست به سود بسيار خوبي دست يابد. همچنين به نظر ميرسد، با توجه به پتانسيل رشد سودآوري و ادامه رشد قيمتي اين سهم، گروه زراعت يا به تعبيري واضحتر مگسال همچنان تا پايان سال بيشترين ركورد بازدهي را بين گروههاي بورسي از خود به نمايش بگذارد.اما در پله دوم بهترين بازدهي 9 ماهه سال 91 شاهد بازدهي 118 درصدي گروه كانيهاي فلزي بوديم، گروهي كه شركتهايي نظير دوقلوهاي سنگآهني، معادن بافق، باما و توسعه معادن و فلزات را در دل خود جاي داده است.

                            اين بررسيها حاكي از آن است كه سومين رتبه بيشترين بازدهي 9 ماهه سال 91 نصيب گروه فلزات اساسي شده است، گروهي كه شركتهاي فولادسازي مانند فولاد مباركه، فولاد خراسان، فولاد خوزستان، ملي صنايع مس و چند شركت ديگر را در كنار خود دارد.اما برويم به سراغ بيشترين بازدهي منفي در 9 ماهه سال 91. در اين پروسه زماني، شاخص زغالسنگ همچنان با بيشترين بازدهي منفي ركوردار 9 ماه اول سال 91 شده است. گروهي كه تكسهم نگين طبس با تعديل منفي و افت قيمتي اخير همچنان بازدهي منفي سنگيني را براي سهامداران خود رقم زده است.در پله دوم بيشترين بازدهي منفي هم شاهد قرار گرفتن گروه محصولات چرمي هستيم. شاخصي كه سهام صنعتي ملي در آن قرار دارد. اين شركت هم به دليل رشد بيرويه سال قبل ناشي از بروز شايعاتي نظير فروش داراييهاي ثابت شركت با رشد شديد قيمتي همراه شده و در سال جديد هم در حال اصلاح قيمتي است.در نهايت گروه ابزار پزشكي هم كه تكسهم كنتورسازي را مهمان خود دارد، در رتبه سوم از نظر كمترين بازدهي قرار گرفته است.

                            تمايل سرمايهگذاران به سهام پرپتانسيل
                            درخصوص عملكرد صنايع مختلف بورسي در سال 91 شواهد موجود از تمايل سرمايهگذاران به خريد سهام داراي وضعيت بنيادي قوي حكايت دارد.محسن نظري كارشناس بازار سرمايه در اين باره معتقد است: ركوردهاي اخير بورس تهران كه بيش از هر چيز ناشي از افت شديد قيمت سهام به نسبت سود در فصل تابستان و البته ماههاي قبل از آن است، با رونقهاي اتفاق افتاده در تاريخ بورس متفاوت است، چراكه در اين دوره رونق از بورس تهران، سهام شركتهايي به گل سرسبد بازار سرمايه تبديل شده است كه به واقع داراي ارزش ذاتي و ارزش جايگزيني خاصي هستند.

                            وي در توضيح اظهارات خود گفت: در ماههاي اخير به ويژه فصل پاييز شاهد رشد قيمت سهام معدني، فلزي و پتروشيمي هستيم.

                            شركتهايي كه به خاطر تورم موجود در جامعه و رشد نرخ فروش و از همه مهمتر رشد قيمت ارز با جهت سودآوري مواجه شدهاند و حتي قيمت سهام اين شركتها باز هم جاي رشد دارد.او با اشاره به پي بر اي بازار گفت: در حالي كه هماكنون نسبت قيمت به درآمد سهام هنوز نتوانسته از عدد 6 مرتبه عبور كند كه اين متغير مهم در آبان سال گذشته 8/6 مرتبه بوده است و اين واقعيت نشان ميدهد كه بهرغم رشدهاي سنگين بازار در پاييز امسال هنوز هم قيمت سهام به نسبت رشد سود شركتها افزايش قابل انتظار را نداشته و بازار باز هم جاي رشد دارد.

                            او از كاهش سفتهبازي به عنوان يكي از ويژگيهاي رونق كنوني بورس تهران ياد كرد و گفت: چون رشد اين روزهاي بورس بر روي شركتهاي داراي فاند قوي متمركز بوده است، از اين رو سفتهبازان در اين پروسه زماني، تحركات قابل توجهي نداشتهاند و ميتوان به ادامه رشد قيمت در سهام داراي پتانسيل بنيادي، اميدوار بود.اما در 9 ماه گذشته از سال 91، هرچند بورس، بازدهي 38 درصدي داشته است ولي ميزان رشد ساير بازارها هم همچنان بالاتر از بورس تهران است.

                            اوضاع و احوال ساير بازارها
                            بررسي آماري وضعيت بازارهاي موازي حاكي از آن است كه دلار در مدت يادشده رشد قيمتي معادل 93/63 درصدي را تجربه كرده است. همچنين قيمت هر سكه بهار آزادي هم كه در پايان اسفند 90 نرخ 770 هزار توماني را تجربه كرده است، قيمت هر قطعه آن در پايان آذر 91 به مبلغ يك ميليون و 235 هزار تومان رسيده است كه معادل رشد قيمت 39/60 درصدي است.

                            در همين حال، هر گرم طلاي 18 عيار نيز در اين مدت با رشد نرخ 42/62 درصدي مواجه شده است، تا جايي كه نرخ آن از 76 هزار و 850 تومان در اسفند 90 به رقم 124 هزار و 820 تومان در آذر 91 رسيده است.اين در حالي است كه طلا در جهان در اين مدت نتوانسته خيزي پايدار و مستمر را تجربه كند و با نوسان در كانال هزار و 600 دلاري در پايان آذرماه تنها موفق به رشدي 42/0 درصدي شده است.در همين حال، با توجه به عدم تغيير بازدهي بدون ريسك سيستم بانكي كه سالانه 20 درصد تعيين شده است، عايدي بازار در اوراق مشاركت و سپرده بانكي معادل 15 درصد برآورد ميشود. حال آنكه تنها آماررسمي از رشد موجود بازار مسكن مربوط به بهار و تابستان است كه از رشد 31 درصدي حكايت دارد. هرچند رشد اتفاق افتاده در بازار مسكن بيش از اين بهنظر ميرسد.

                            در فرابورس چه گذشت؟
                            بازار فرابورس نيز در حالي 9 ماهه نخست امسال را با دادوستد بيش از 20 ميليارد اوراق بهادار به ارزش 5/87 هزار ميليارد ريال پشت سر گذاشت كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل رشد 58 درصدي حجم و 55 درصدي ارزش معاملات را شاهد بود.از ابتداي سال 91 تاكنون 20 ميليارد و 240 ميليون و 252 هزار اوراق بهادار به ارزش 87 هزار و 530 ميليارد و 424 ميليون در بازارهاي فرابورس دادوستد شده است كه از نظر حجم و ارزش نسبت به 9 ماهه سال 90 رشد 58 و 55 درصدي را نشان ميدهد.بر اين اساس در بازار اول فرابورس دو ميليارد و 776 ميليون و 530 هزار برگه سهم و حق تقدم به ارزش 9 هزار و 318 ميليارد و 249 ميليون ريال معامله شد كه در مقايسه با 9 ماه سال 90 از نظر حجم و ارزش افت 23 و 54 درصدي را نشان ميدهد.

                            اين در حالي است كه در بازار دوم بيش از 7 ميليارد و 524 ميليون برگه سهم و حق تقدم به ارزش 17 هزار و 311 ميليارد و 109 ميليون و 465 هزار ريال مبادله شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر حجم و ارزش رشد قابل توجه 90 و 215 درصدي را دارا بوده است.همچنين طي 9 ماهه امسال 5 ميليارد و 229 ميليون و 74 هزار اوراق بهادار به ارزش 10 هزار و 509 ميليارد و 369 ميليون و 27 هزار ريال در بازار سوم دادوستد شده است كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر حجم رشد 50 درصدي، اما از نظر ارزش افت 12 درصدي داشته است. همچنين بيشترين رشد مربوط به معاملات بازار پايه بوده است؛ به طوري كه از ابتداي سال تاكنون در بازار پايه 4 ميليارد و 679 ميليون و 347 هزار برگه سهم و حقتقدم به ارزش 21 هزار و 37 ميليارد و 510 ميليون ريال دست به دست شده است كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر حجم و ارزش به ترتيب رشد چشمگير 172 و 777 درصدي را نشان ميدهد.

                            افزون بر اين، در بازار ابزارهاي نوين مالي نيز 31 ميليون و 335 هزار اوراق بهادار به ارزش 29 هزار و 355 ميليارد ريال در اين بازار مبادله شده است كه در مقايسه با سال مالي قبل رشد 86 درصدي حجم و 84 درصدي ارزش را دارا بوده است.

                            گروه محصولات شيميايي بزرگترين صنعت فرابورس
                            از سوي ديگر، در حال حاضر 20 صنعت در بازارهاي فرابورس فعاليت دارند كه صنعت محصولات شيميايي با دارا بودن 108 هزار و 620 ميليارد ريال معادل 35 درصد ارزش بازار، بزرگترين صنعت فرابورس است. صنعت مخابرات با 30، فلزات اساسي با 13، بانكها و موسسات اعتباري با 5/9 و فرآوردههاي نفتي، كك و سوخت هستهاي با 8/3 درصد رتبه دوم تا پنجم ارزش بازار فرابورس را در اختيار دارند.صنايع انبوهسازي، املاك و مستغلات، بيمه و صندق بازنشستگي بهجز تامين اجتماعي، سرمايهگذاريها و صنعت رايانه و فعاليتهاي وابسته به آن هم به ترتيب با 8/1، 5/1، 4/1، 8/0 و 7/0 درصد در رتبههاي ششم تا دهم قرار ميگيرند.



                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #1544
                              خريد 3 هزار ميليارد ريال سهام

                              امروز يکشنبه سوم ديماه در پايان معاملات تالار هاي بورس اوراق بهادار تعداد 952 ميليون و530 هزار سهم به ارزش بيش از 3 هزارو 131 ميليارد ريال در 42 هزارو 44 دفعه مورد معامله قرار گرفت.


                              به گزارش روابط عمومي بورس تهران، شاخص کل با 788 واحد افزايش به رقم 36هزار و 829 واحد رسيد.


                              شاخص بازار اول با 621 واحد افزايش به رقم29 هزارو 762 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با يک هزارو 131 واحد افزايش به عدد 56 هزارو 2 واحد دست يافت.


                              همچنين بيشترين تاثير مثبت بر شاخص کل را شرکت هاي فولاد مبارکه اصفهان، ملي صنايع مس ايران، سرمايه گذاري اميد، سرمايه گذاري غدير و گل گهر به ترتيب با 101، 79، 64 ،61 و 60 واحد و بيشترين تاثير منفي بر شاخص کل سايپا و آلومينيوم ايران هرکدام با بيش از 4 واحد به خود اختصاص دادند.


                              براين اساس بيشترين حجم معاملات را هم شرکت هاي بانک پاسارگاد، سايپا، ملي صنايع مس ايران، حق تقدم سرمايه گذاري سپه و فولاد مبارکه اصفهان به نام خود ثبت کردند.


                              براساس اين گزارش نماد معاملاتي شركتهاي مديريت سرمايه گذاري اميد، افست، صنايع كاشي و سراميك سينا، پارس پامچال با توجه به عدم كشف قيمت در روز معاملاتي قبل ( بدون محدوديت نوسان قيمت ) آماده انجام معامله شدند.


                              همچنين نماد معاملاتي شركت سامان گستر اصفهان با توجه به ارائه صورتهاي مالي حسابرسي شده سال مالي منتهي به 1391/06/31، ( بدون محدوديت نوسان قيمت ) با استفاده از مكانيزم حراج تك قيمتي بازگشايي شد.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #1545
                                آغاز ثبتنام هفتمين نمايشگاه بورس


                                سنا - با گذشت کمتر از یک هفته از آغاز فرآیند اجرایی هفتمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه (10 تا 13اردیبهشت 92)، بیش از 150 شرکت در فضایی بالغ بر 11 هزار مترمربـع، برای حضور در این نمایشگاه نامنویسی و اعلام آمادگی کردند که با توجه به مدت زمان باقیمانده تا نمایشگاه، پیشبینی میشود تعداد مشارکتکنندگان افزایش قابلتوجهی داشته باشد.


                                هماکنون پایگاه اینترنتی جدید این نمایشگاه به نشانی www.fiif.ir نیز به دو زبان فارسی و انگلیسی راهاندازی شده است و شرکتها و سازمانهای علاقهمند به حضور در این نمایشگاه میتواند ضمن مشاهده اطلاعات کامل نمایشگاه در این سایت، بهصورت اینترنتی ثبتنام کنند.


                                براساس این گزارش، هفتمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه با حضور سازمانها و شرکتهای فعال در بازار سرمایه، بانکها، شرکتهای بیمه، شرکتهای لیزینگ، شرکتهای سرمایهگذاری و سایر فعالان صنعت مالی کشور، در تاریخ 10 تا 13 اردیبهشت 1392 توسط شرکت اطلاعرسانی و خدمات بورس، در محل دائم نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود. همزمان با این نمایشگاه، پنجمین سمینار بینالمللی بازار سرمایه اسلامی نیز با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک توسعه اسلامی و مشارکت اندیشمندان داخلی و خارجی، برگزار خواهد شد.


                                يادآور ميشود ششمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه در تاریخ 19 تا 22 اردیبهشتماه با مشارکت بیش از 250 شرکت داخلی و خارجی و با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار گردید. نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه، بزرگترین نمایشگاه مالی و سرمایهگذاری در خاورمیانه و سومین نمایشگاه بزرگ جهان در این صنعت به شمار میرود.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X