اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • rajabnejad
    عضو فعال
    • Jan 2012
    • 4331

    #2506
    پاسخ : اخباروشایعات بازار

    در اصل توسط rajabnejad پست شده است View Post
    شنیده ها پاکشو
    قابلیت تعدیل مثبت سود هرسهم سال 92از 1489 به 1700ریال ازشنیده های جذاب درمورد پاکشوست



    شنیده ای از ثتران
    شنیده ها حاکی از آن است شرکت سرمایه گذاری تهران (ثتران) پروژه خدامی خود را به فروش رسانده است و افزایش تقاضا در چند روز گذشته دراین نماد ناشی از همین موضوع می باشد.


    درآمد این پروژه که درسال 92 به علت عدم توافق نهایی با خریدار به فروش نرسیده بود به سال 93 منتقل شده وحدود 52درصد از مبلغ فروش پیش بینی شده سال 93 را تشکیل می دهد . البته لازم به ذکر است مبلغ درنظر گرفته شده در صورتهای مالی برای این پروژه 53.5 میلیارد تومان می باشد بنابراین چنانچه شرکت موفق به فروش این پروژه به قیمت های بالاتر شده باشد از این بابت تعدیل مثبت نیز میتواند داشته باشد

    شنیده ای از ثتران که تایید شد






    چندروز پیش در خبری اعلام کردیم که شنیده ها حکایت ازآن داردکه شرکت سرمایه گذاری مسکن تهران (ثتران) موفق به فروش پروژه خدامی شده است . و امروز طی تماسی که با دفتر فروش این شرکت داشتیم مشخص گردید این ساختمان به فروش رسیده است.

    ساختمان خدامی بازیربنای29344 مترمربع دارای 60واحد اداری در23طبقه می باشد که درخیابان خدامی واقع شده است.طبق روزشمار شرکت پایان پروژه 372روز دیگر می باشدو سهم الشرکه ثتران در این پروژه 54 درصد می باشد .

    درآمد این پروژه که درسال 92 به علت عدم توافق نهایی با خریدار به فروش نرسیده بود به سال 93 منتقل شده وحدود 52درصد از مبلغ فروش پیش بینی شده سال 93 را تشکیل می دهد . البته لازم به ذکر است مبلغ درنظر گرفته شده در صورتهای مالی برای این پروژه 53.5 میلیارد تومان می باشد بنابراین چنانچه شرکت موفق به فروش این پروژه به قیمت های بالاتر شده باشد از این بابت تعدیل مثبت نیز میتواند داشته باشد .
    هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

    نظر

    • 3156660
      Banned
      • Mar 2014
      • 204

      #2507
      پاسخ : اخباروشایعات بازار

      بزودی بورس انرژی به قیمتهای بالای 10000 تومان میرسه برای خرید هنوز دیر نیست

      نظر

      • rajabnejad
        عضو فعال
        • Jan 2012
        • 4331

        #2508
        پاسخ : اخباروشایعات بازار

        رکود بورس به نفع چه کسانی تمام می شود ؟



        یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است: شرایط حاکم بر بورس کشور نسبت به وضعیت اقتصادی عادی نیست و به همین دلیل مسئولان بورس باید با حساسیت ویژه ای این موضوع را تحت نظر قرار دهند در غیر این صورت درآینده نزدیک این امر خسارات زیادی به اقتصاد کشور تحمیل خواهد کرد.
        به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز) ،حیدر مستخدمین حسینی ، درباره علل کاهش شاخص بورس و میزان معاملات آن با بیان آنکه، کاهش شاخص سهام از اواخر سال گذشته و تداوم آن در ابتدای سال 93 امر عادی و طبیعی به نظر نمی رسد، اظهار داشت: از آنجا که تمام بورس های دنیا و بازار سرمایه ماهیتا از شرایط محیطی تبعیت می کند و شرایط سیاسی و اقتصادی کشور نسبت به سال های گذشته وضعیت بهتری را تجربه می کند، انتظار می رود شاخص بورس نیز به تبعیت از شرایط حاکم و تعامل کشور با جهان روندی روبه رشد را طی کند اما در حال حاضر اینگونه نیست.
        این کارشناس بازار سرمایه، بورس را پیشخوان اقتصاد کشور دانست و افزود: برهمین اساس تمام شرایط کشور را می توان در بورس مشاهده کرد به نحوی که اگر شرایط امیدوار کننده باشد شاخص بورس نیز این تصاویر را نشان دهد.
        وی تاکید کرد: برای اولین بار این پدیده در حوزه اقتصادی کشور دیده می شود که هرچه محیط و شرایط امیدوارکننده تر است شاخص جواب معکوس داده و این مساله جای تامل و بررسی دارد زیرا شرایط عادی حاکم نیست.
        مستخدمین حسینی افزود: بهبود شرایط محیطی باید خود را در پیشخوان اقتصاد ملی نیز نشان می داد.
        وی با بیان آنکه اقلامی که دولت و مجلس باید قیمت آنها را تعیین می کرد هم اکنون انجام شده است، گفت: فاز دوم هدفمند کردن یارانه ها در حال اجرایی شدن است و وضعیت نرخ این اقلام و هزینه آنها بر بنگاه های اقتصادی معلوم و مشخص شده ضمن آنکه آثار آنها نیز در قیمت نهایی و هزینه معلوم است.
        مستخدمین حسینی تصریح کرد: ابهام مرحله دوم اجرای هدفمند کردن یارانه ها همانند گام اول برای سازمان بورس و شرکت های پذیرفته شده در آن نیست و باید در عرضه دیگری مشکلات بورس را مورد بررسی قرار داد.
        وی ادامه داد: در حالی که به طور معمول شرایط محیطی و اخبار امیدوار کننده تاثیر مثبتی بر بورس ها دارد اما وضعیت شاخص بورس کشور وارونه است.
        این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: رابطه خطی بین شرایط امید و بهبود، کاهش تورم و ارتقا سایر شاخص ها در ماه های قبل با شاخص بورس وجود ندارد و این امر برای اولین بار است که در بورس اتفاق افتاده است.
        وی تاکید کرد: این وضعیت در کمتر بازار سرمایه ای اتفاق می افتد و به همین دلیل وضعیت کنونی بورس قابل تامل است و وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان رییس شورای عالی بورس باید با وسواس و حساسیت ویژه ای این موضوع را پیگیری کند.
        وی با بیان آنکه، عوامل غیراقتصادی در نزول شاخص بورس نقش آفرینی می کند، گفت: رییس شورای عالی بورس باید به این مهم با حساسیت بپردازد و مدیریت بورس نیز باید پاسخگوی این شرایط باشد.
        مستخدمین حسینی تصریح کرد: شاید در شرایط کنونی برخی علاقه مند نباشند فعالیت های بورس توسعه یابد و نقدینگی به سمت بورس هدایت شود.
        وی ادامه داد: البته دولت نیز با آزادسازی نرخ سود بانکی و جلب نظر مشتریان بازار پول شرایط را برای گرایش به این بازار فراهم کرده است.
        به گزارش ایرنا ، مستخدمین حسینی تصریح کرد: قبل از کاهش ارزش پول ملی، ارزش بورس به میزان 150 میلیارد دلار بود و پس از کاهش ارزش پولی نیز در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت ها انتظار نمی رفت که ارزش معاملات بورس که در برگیرنده قیمت واحدهای صنعتی و تولیدی است کمتر از 150 میلیارد دلار باشد.
        هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

        نظر

        • Aiming
          ستاره دار(18)
          • Jul 2012
          • 2641

          #2509
          پاسخ : اخباروشایعات بازار

          نامه ای به دکتر علی طیب نیا:

          آقای وزیر،از رکورد شکنی خود در بورس اطلاع دارید؟!


          سلام آقای وزیر، خیلی مزاحم اوقات نمی شویم چندی است که با توجه به شرایط موجود در یکی از بازارهای تحت نظر شما احساس کردیم مشغله کاری سبب شده تا این بازار را از یاد ببرید شاید هم یادتان هست اما فعلاً مهم نیست.

          به هر حال بازار سرمایه شما چند ماهی است که اصلاً حال خوبی ندارد. همچون مستوران سر راهی که هیچکس حاضر به سرپرستی آن نیست بی هدف مسیر تباهی را پیش گرفته و همراه با خود خانواده های بسیاری را نیز به زوال می برد، پرس و جو کردیم گفتند متولی این مستور مسن چند ماهی است که شما شده اید.

          آقای وزیر شاخص کل بورس شما طی سه ماه گذشته نزدیک به 17 هزار واحد افت را تجربه کرده است، آیا اطلاع دارید؟

          جناب آقای وزیر آیا نماگر بورس را به عنوان دماسنج اقتصاد قبول دارید؟

          واقعاً اگر وضعیت اقتصادی کشور اینقدر آشفته است پس چرا سخن از بهار اقتصادی به میان می آورید. شاید شما اصلاً بورس را دماسنج اقتصاد نمی دانید اما باور کنید اگر شاخص بورس دماسنچ اقتصاد نباشد ولی دمای عملکرد شما را پیش چشم اقتصادیون این نماگر نشان می دهد.

          آقای دکتر قطعاً با خبر هستید که افزایش نرخ سود بانکی توسط بانک مرکزی سبب فرار سرمایه ها از بورس به سمت بانک شده است البته می دانیم که این موضوع ارتباطی به شما ندارد اما اگر بورس را فرزند ناتنی اقتصاد این کشور نمی دانید حداقل برای دفاع از این بازار، اصلاً دفاع هم نه، به احترام افرادی که در این بازار به کمک چرخه اقتصادی آمده اند نظر خود را در این خصوص اعلام کنید، یا موافق افزایش سود سپرده های بانکی هستید یا نیستید. اینکه شما هیچ واکنشی نشان نمی دهید هم جای سوال دارد و هم نتیجه همین می شود که امروز در بازار سرمایه شاهد آن هستیم.

          آقای وزیر سهامداران بورس همان هایی هستند که با آمدن شما جشن شادمانی گرفتند، همان هایی هستند که به اطاعت از صحبت های شما در رسانه ها که عنوان کردید "برای بازار سرمایه برنامه داریم و توسعه آن در دستورکار است" علی رغم روند منفی ایجاد شده طی ماه های پایانی سال گذشته، در بورس ماندند و به شما اعتماد کردند، آقای دکتر این اتفاقات نتیجه اعتماد و اطمینان به شما است


          نمی خواهیم به شما درس اقتصاد بدهیم که خود استاد فن هستید و بهتر از همه می دانید چه باید کرد، اما همیشه برای ساختن نیازی به ویران کردن نیست، اگر وضعیت اقتصادی کشور با شاخص بورس فاصله معنی داری دارد چرا اقتصاد را به شاخص بورس نرسانیم؟ اینکه شاخص را هم قد اقتصاد کنیم راهکارهای است که هزینه ای بس بسیار گزاف دارد.

          ریسک بدون بازده بورس تهران

          آقای وزیر شما با نحوه مدیریت بازار سرمایه خود ادبیات مالی جدیدی را معرفی کردید اگر تا به حال سخن اقتصادیون بازده بدون ریسک بود، بورس شما امروز نشان از ریسک بدون بازده دارد.

          آقای دکتر جهت اطلاع باید خدمتتان عرض کنیم که 30 افت بزرگ شاخص بورس در تمام عمر فعالیت بازار سرمایه طی مدت کوتاه وزارت شما در بورس رخ داده است.

          اگر قبول کنیم که نوسان ذات بازار است اما سکوت و عدم واکنش شما نسبت وضعیت بازار سرمایه نشان دهنده چیست؟

          رکوردی که شما در روند نزولی شاخص طی این چند ماه علی رغم وجود اخبار سیاسی مثبت به ثبت رساندید، قطعنامه ها و تحریم های گروه 1+5 نتوانست برای شاخص بورس ما به ثبت برساند.

          آقای وزیر، آیا تا به حال به تالار حافظ سری زده اید؟ آیا از نزدیک با سهامداران سخن گفته اید قبلاً از شما خواستیم تالار حافظ را به تالاب حافظ تبدیل نکنید اما تبدیل شد، لااقل دیگر امید را در دل های سهامداران نابود نکنید.

          آقای وزیر اگر روزی اتفاقی از جلوی درب تالار حافظ رد شدید نیازی به دیدن وضعیت شاخص بورس نیست لطفاً نگاهی به چشمان سهامداران کنید خودتان عمق موضوع را متوجه می شوید. آقای وزیر سهامداران را روی برگردان از بازارتان نکنید که اگر چنین شود این بار از آن طرف بوم خواهیم افتاد.

          جناب دکتر کاری نکنید که باورمان شود تجربه بالاتر از علم است.
          وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

          نظر

          • rajabnejad
            عضو فعال
            • Jan 2012
            • 4331

            #2510
            پاسخ : اخباروشایعات بازار

            قول مجلس برای حمایت از بازار سرمایه











            به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به اینکه نظام و کشور به این نتیجه رسیده اند که بازار سرمایه باید تقویت شود، گفت: نقش بازار سرمایه در تولید و استفاده از سرمایه های خرد و رشد اقتصاد کشور شفاف سازی اقتصاد و تضعیف بازار های موازی بر کسی پوشیده نیست .



            به اعتقاد وی، یکی از دلایل کاهش شیب تورم در سال گذشته انتقال نقدینگی از بازارهای موازی به بازار سرمایه بوده است .



            نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای آرامش بازار سرمایه باید از قوانین و مقررات با ثبات استفاده شود که آرامش بورس را بر هم نزند، تصریح کرد: باید فرهنگ پایدار سرمایه گذاری در بورس را با سیاست های با ثبات اقتصادی تشویق کنیم تا بتوانیم سرمایه گذاران را با قوانین مناسب در بازار سرمایه حفظ کنیم .



            وی با اشاره به اینکه در مجلس تلاش می کنیم دغدغه های فعالان بازار سرمایه را در تصمیمات خود مدنظر قرار دهیم، خاطرنشان کرد:به منظور پوشش این دغدغه ها کارگروهی از فعالان بازار سرمایه و تعدادی از نمایندگان مجلس تشکیل می شود .



            حجت الاسلام ابوترابی تاکید کرد: وظیفه این کارگروه تنظیم اصول و قواعدی است که با فضای کسب و کار در بازار سرمایه همخوانی داشته باشد و به این سمت حرکت کنیم که قوانین مصوب در مجلس ثبات بخش بوده و سرمایه گذاری را تشویق کند .



            نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی با اشاره به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابراز داشت: در این سیاست ها بر روی جذب سرمایه های مردمی تاکید شده است و از همین رو در کارگروه مشترک مجلس و بازار سرمایه این اصول و زیرساخت ها دنبال می شود .



            این جلسه با حضور نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی، تعدادی از نمایندگان مجلس، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران عامل بورس ها، مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکت های بزرگ بورسی و سایر فعالان بورسی برگزار شد .
            هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #2511
              پاسخ : اخباروشایعات بازار

              مالمیر: قیمت سهام بسیاری از شرکت‌ها ارزنده شد/ تشریح دلایل افت شدید شاخص

              معاون ناشران و اعضای بورس تهران درباره ریزش‌های اخیر شاخص به رفتارهای هیجانی برخی سهامداران اشاره کرد و گفت: قیمت بسیاری از سهام شرکت‌ها به سطوح ارزنده‌ای رسیدند.

              امیرحمزه مالمیر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با تاکید بر اینکه بسیاری از سهامداران در تصمیمات خود هیجانی عمل کرده و با افراط یا تفریط همراه است، در ادامه اظهار داشت: متاسفانه سهامداران به شاخص توجه ویژه می‌کنند و افت شاخص موجب شده است که بدون توجه به ارزش شرکت‌ها، فقط فروشنده باشند، در حالی‌که این راحت‌ترین تصمیم ولی نه بهترین تصمیم است.

              وی ادامه داد: در زمان افزایش شاخص بورس، سهامداران هر شرکتی را خریداری می‌کنند، چون فکر می‌کنند که فردا 4 درصد عقب افتاده‌اند، فارغ از اینکه به مسائل بنیادی توجه کنند.

              * قیمت سهام شرکت‌ها به سطح ارزنده‌ای رسید

              مالمیر تاکید کرد: اکنون سهام بسیاری از شرکت‌ها به سطوح ارزنده‌ای رسیده است که با جوّ روانی ایجاد شده متاسفانه همچنان با کاهش قیمت روبرو هستند.

              وی با بیان اینکه تحلیل نباید جای خود را به جوّ روانی و حرکت شاخص بدهد، گفت: یکی از عوامل زیان سهامداران ضعف در تحلیل اطلاعات است.

              * افزایش قیمت محصولات صنایع اثرات هدفنمندی را خنثی‌ می‌کند/ لزوم توجه به تحلیل

              مدیر سابق سازمان بورس و معاون فعلی ناشران و اعضای بورس تهران در پاسخ به این سؤال که آیا هدفمندسازی یارانه‌ها می‌تواند عاملی برای افت شدید قیمت سهام شرکت‌ها باشد، یا اینکه جوّ روانی موجب افت شاخص شده است، گفت: اجرای هدفمندی یارانه‌ها در وضعیت شرکت‌ها اثرات متفاوتی دارد.

              وی ادامه داد: سرمایه‌گذاران باید میزان مصرف انرژی در صنایع را بر اساس اطلاعات منتشره، مورد تحلیل قرارداده و اثرات آن را بررسی کنند.

              این مدیر بورسی، با اشاره به اینکه برخی از شرکت‌ها افزایش قیمت حامل‌های انرژی را در پیش‌بینی‌های خود لحاظ کرده‌اند،‌ گفت: تعدادی از صنایع نیز تاثیر چندانی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی نمی‌پذیرند.

              مالمیر گفت: برخی دیگر نیز با توجه به کشش بازار از محل افزایش قیمت‌ محصولات، سودآوری خود را حفظ خواهند کرد.

              وی با تاکید بر اینکه واکنش بازار پیش از اجرای فاز اول هدفمندی هم منفی بود، گفت: این بحث نمی‌تواند ملاک عمل قرار گیرد و کلیت بازار را تحت‌تاثیر قرار دهد.

              * وضعیت فعلی بورس گذراست/ سهامداران تحلیل کنند

              این مدیر سابق سازمان بورس با اشاره به اینکه وضعیت فعلی بورس گذرا است، گفت: همان گونه که در بازار مثبت تاکید داشتم که سرمایه‌گذاران با تحلیل اقدام به خرید یا فروش کنند در اوضاع فعلی نیز توصیه مهم اینجانب به سهامداران این است که با تحلیل اقدام به خرید یا فروش سهام کنند.

              وی در ادامه خطاب به شرکت‌های حقوقی تصریح کرد: از حقوقی‌ها انتظار این است که در زمان اوج و نزول با بازارگردانی به تعادل بازار کمک کنند که متاسفانه برخی حقوقی‌ها آن طور که باید و شاید در این بازار نقش خود را ایفا نمی‌کنند.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • ایرج اکبری
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 10934

                #2512
                پاسخ : اخباروشایعات بازار

                درپی افت شدید شاخص بورس
                مجلس شورای اسلامی به وزیر اقتصاد تذکر داد

                لحظاتی پیش علی طیب نیا وزیر اقتصاد و امور دارایی کشور با حضور در مجلس شورای اسلامی به ارایه گزارشی از عملکرد خود در خصوص مسایل مهم اقتصادی کشور پرداخت.

                لحظاتی پیش علی طیب نیا وزیر اقتصاد و امور دارایی کشور با حضور در مجلس شورای اسلامی به ارایه گزارشی از عملکرد خود در خصوص مسایل مهم اقتصادی کشور پرداخت.

                بنابر گزارش بورس نیوز در پی برگزاری این جلسه فتحی پور رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شوراری اسلامی در خصوص افت شاخص بورس طی ماه های اخیر به وزیر اقتصاد تذکر داد.

                وی با اشاره به روند نزولی شاخص بورس طی مدت اخیر اظهار داشت: آقای وزیر انتظار می رفت با عنایت به فرمان مقام معظم رهبری درخصوص اجرای اقتصاد مقاومتی شاهد حمایت همه جانبه شما از دماسنج اقتصاد باشیم اما متاسفانه پس از ابلاغ این فرمان شاهد کاهش روز افزون شاخص بورس بودیم.

                فتحی پور دامه داد: طی روز های گذشته دشمنان نظام و انقلاب با بزرگنمایی افت شاخص های بورس این موضوع را مورد توجه قرار داده و از وضع فعلی بورس ابراز شادمانی کرده اند، آیا وقت آن نیست با افزایش شفافیت بازار سرمایه، برداشتن محدودیت های موجود و ایجاد بستر لازم برای حمایت از بازار سرمایه و سرمایه گذاران این بازار اقدام کنید؟ آقای وزیر به داد دماسنج اقتصاد برسید.
                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #2513
                  پاسخ : اخباروشایعات بازار

                  دیشب بزرگان بازار سرمایه در بهارستان درد دل کردند

                  جمعی از مدیران و سران شرکت های سرمایه گذاری بزرگ به همراه متولیان بازار سرمایه شامگاه دوشنبه با حضور در مجلس شورای اسلامی دغدغه های خود را از اوضاع اقتصادی و چشم انداز پیش روی سرمایه گذاری در کشور با برخی نمایندگان ملت در میان گذاشتند.

                  به گزارش خبرنگار اکوبورس،این جلسه در ساعت 16 بعد از ظهر روز دو شنبه 25 فرودین ماه در محل کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و به میزبانی حجه الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس شورای اسلامی و تنی چند از نمایندگان از جمله حسین نجابت عضو فراکسیون اصولگرایان و محمد رضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد .

                  در این جلسه علی صالح آبادی ریس سازمان بورس و اوراق بهادار به همراه مدیران عامل شرکت های بورس تهران،فرابورس و بورس انرژی و همچنین آقایان دکتر طالبی از بانک کشاورزی،واهی معاونت سازمان تامین اجتماعی،فیاض بخش و رستمی از سرمایه گذاری تامین اجتماعی،عسکری مارانی از سرمایه گذاری ملی ایران،خدا رحمی از کانون نهاد های سرمایه گذاری،حجاریان از بیمه ملت و دیگر چهره های شناخته شده در جمع حقوقی های بازار حضور داشتند که در مجموع از تعداد 50 شخصیت فراتر می رفتند.

                  این جلسه در شرایطی در محل کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی برگزار شد که پیش از آغاز سال جدید در همین مکان جنجالی ترین تصمیم گیری ها برای بودجه سال 93 دولت در زمینه تعدیل نرخ خوراک پتروشیمی ها و نیز بهره مالکانه سنگ آهنی ها گرفته شد.

                  متولیان و بزرگان بازار سرمایه پس از تشریح وضعیت اقتصادی ایران و چشم انداز در پیش رو بطور صریح و شفاف دغدغه های خود را با تنی چند از نمایندگان با نفوذ مجلس در میان گذاشتند وابراز نارضایتی از شرایط سخت تولید در کشور به افزایش ریسک های سیستماتیک داخلی با تصمیم گیری های سیاسی و یا عجولانه انتقاد کردند.

                  این میان دکتر نجابت نماینده با نفوذ مجلس در میان اصولگرایان ضمن استقبال از انتقاد های موجود بر یک صدایی اهالی بازار سرمایه در دستیابی به اهداف و خواسته ها تاکید و گفته بود:در ماجرای پتروشیمی ها چنانچه حقوقی ها همگی بر یک حرف و تصمیم مبنی بر عدم تغییر نرخ خوراک واحد های پتروشیمی اجماع داشتند قطع به یقین مجلس مصوبه دیگری داشت.

                  در پایان این جلسه نیز حاضران با جمع بندی موضوعات مطرح شده با نمایندگان مجلس توافق کردند که با تشکیل کارگروهی در خانه ملت برای بررسی جامع و کارشناسی مصادیقی که برای بازار سرمایه و تولید کشور تبعات دارند ،نسبت از تصمیم گیری های یک شبه و بدون پشتوانه در مجلس جلوگیری تا به این ترتیب با کاهش ریسک سیستماتیک در کشور ،روندی با ثبات در نظام نسبی بازارهای متشکل و مولد ایجاد شود.

                  ابوترابی فرد عضو هیات رییسه مجلس نیز با شنیدن همه انتقاد ها و درد دل های بزرگان بازار سرمایه به آنها وعده داد تا خواسته های آنها را به گوش نمایندگان مجلس رسانده و ترتیبی دهد تا با راه اندازی این کارگروه در مجلس شورای اسلامی از ریسک های سیستماتیک تاثیر گذار بر بازار سرمایه کاسته شود.

                  همچنین گفته شد که جلسه دیگری با حضور همه فعالان و بزرگان بازار سرمایه در حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی برای انتقال دغدغه ها و نگرانی های مترتب بر بازار سهام برگزار شود.

                  گفتنی است اواخر سال گذشته همزمان با افت شاخص های بورس و نیز بررسی لایحه بودجه سالانه دولت در مجلس شورای اسلامی ، حقوقی های بازار نشستی با حضور ابوترابی فرد در تالار حافظ برگزار کرده بودند.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #2514
                    پاسخ : اخباروشایعات بازار

                    دلایل سقوط پی در پی شاخص بورس/ خرید گسترده سهام توسط حرفه‌ای‌های بازار
                    یک کارشناس بازار سرمایه، اصلی‌ترین علت ریزش شاخص بورس طی روزهای اخیر را، عدم شفافیت آینده شرکت‌ها در مورد درآمدها و هزینه های آنها اعلام کرد و گفت: شرایط امسال بازار سرمایه به نحوی است که سود معقول و بالاتر از بازارهای رقیب را خواهد داشت ولی شرط آن نگهداری سهام است.
                    حامد ستاک در گفتگو با مهر در مورد دلایل افت شاخص بورس گفت: اصلی ترین علت ریزش شاخص طی روزهای اخیر در بورس، عدم شفافیت آینده شرکت ها در مورد درآمدها و هزینه های آنها است و همین عامل سردرگمی منجر به کاهش اعتماد سرمایه گذاران شده است و بی اعتمادی که بوجود آمده موجب نزولی شدن پیاپی شاخص بازار و افت آن شده است.

                    این کارشناس بازار سرمایه کشورمان افزود: البته افراد حرفه ای معمولا در اینگونه شرایط که بیشتر افراد در حال خارج شدن از بازار سرمایه هستند و قیمت ها به شدت در بازار نزول کرده است، اقدام به خریدهای گسترده می کنند.

                    وی با بیان اینکه تحقیقات متعددی بیانگر پرسود بودن استراتژی معکوس روند بازار است و غالبا این نقش را بازارگردانان و افرادی با سرمایه های بیشتر بر عهده می گیرند، تصریح کرد: همواره در بورس 2 استراتژی وجود دارد یکی هم جهت بازار و دیگری عکس جهت بازار؛ تحقیقات نشان داده است که استراتژی عکس جهت بازار و خرید و نگهداری همواره پرسود تر بوده است.

                    ستاک بر تغییر ذائقه سهامداران تاکید کرد و دلیل اصلی فروش های فعلی بازار را عدم این تغییر ذائقه ذکر و بیان کرد: در سال گذشته سهامداران سودهای بزرگی را در بازار تجربه کردند و احساس می کنند که بازار سرمایه همیشه باید اینگونه باشد.

                    کارشناس بازار سرمایه با ذکر این مطلب که باید توجه داشت که بازار همواره شرایط خاص خود را دارد و در هر زمانی رفتار مربوط به آن زمان را خواهد داشت، عنوان کرد: این موضوع باعث می شود که امسال سود منطقی در بازار سرمایه داشته باشیم و هنوز برخی از سهامداران خود را با شرایط تطبیق ندادند و انتظار دارند که پس از هر خریدی سهام آنها رشد قیمت داشته باشد.

                    وی خاطرنشان کرد: شرایط امسال بازار سرمایه به نحوی است که سود معقول و بالاتر از بازارهای رقیب را خواهد داشت ولی شرط آن نگهداری سهام است.

                    شاخص کل بورس و اوراق بهادار در جریان معاملات دیروز با افت 947 همراه شد و در نهایت به رقم 73 هزار و 973 واحد نزول کرد.

                    روز یکشنبه نیز شاخص بورس با 1581 واحد کاهش به کانال 84 هزار واحدی سقوط کرد و در اولین روز هفته جاری هم 922 واحد افت را تجربه کرد و به نیمه کانال 76 هزار واحد رسیده بود.
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • ایرج اکبری
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 10934

                      #2515
                      پاسخ : اخباروشایعات بازار


                      معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به فارس:
                      رکود بورس ارتباطی به هدفمندی ندارد/ بیشترین افزایش قیمت‌ در بنزین و گازوئیل
                      معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه شرایط کنونی بورس ارتباطی به چگونگی اجرای هدفمندی یارانه‌ها ندارد، گفت: بیشترین افزایش قیمت نسبت به سایر حامل‌ها مربوط به گازوئیل و بنزین است که نسبت به مرحله اول خیلی کمتر خواهد بود.

                      خبرگزاری فارس: رکود بورس ارتباطی به هدفمندی ندارد/ بیشترین افزایش قیمت‌ در بنزین و گازوئیل
                      Tweet
                      به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس شاپور محمدی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در همایش راهکارهای خروج اقتصاد ایران از شرایط رکود تورمی در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه چه زمانی نرخ حامل‌های انرژی افزایش خواهد یافت و فاز دوم اجرایی می‌شود، اظهار داشت: این موضوع برعهده ستاد اجرایی هدفمندی یارانه‌ها بوده و وزارت اقتصاد مباحث کلان آن را دنبال می‌کند.

                      معاون اقتصادی وزیر اقتصاد افزود: شیب افزایش‌ قیمتها ملایم و تورم آن ناچیز خواهد بود و نگرانی خاصی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

                      محمدی در پاسخ به این سوال فارس که حامل‌های انرژی با چه قیمتی ارائه می‌شود و شامل چه حامل‌هایی خواهد بود، تصریح کرد: بنزین، نفت و گاز و سایر حامل‌ها است و همچنین برق افزایش پیدا نمی‌کند.

                      وی در پاسخ به این سوال فارس که به تازگی قیمت آب، برق، گاز افزایش یافته است، گفت: اکنون موضوع افزایش قیمت بنزین و گازوئیل مطرح بوده که باید جزئیات آن را از ستاد اجرایی هدفمندی پرسید و دیگر حامل‌ها نیز افزایش پیدا نمی‌کند.

                      به گفته محمدی دولت سعی کرده که همه افزایش‌ قمت مربوط به حامل‌ها ی انرژی اندک باشد.

                      معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه افزایش قیمت بنزین و گازوئیل نسبت به مرحله اول چند درصد خواهد بود، بیان داشت: خیلی کمتر از مرحله اول خواهد بود و جای نگرانی در این راستا وجود ندارد.

                      محمدی در مورد شاخص‌های بورس نیز گفت: اثر حامل‌های انرژی روی شاخص‌های بورس اندک است و نباید روی بورس اثر بگذارد و در دوره طولانی مدت خواهد بود و اثرات آن می‌تواند خیلی کم باشد.

                      وی افزود: دولت سیاست‌های مکمل اجرا خواهد کرد و اثرات ناشی از اجرای هدفمندی یارانه‌ها را تا حد زیادی جبران کند.

                      معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال فارس مبنی بر علت افت شاخص بورس چیست و اینکه گفته می‌شود، به دلیل عدم شفافیت هدفمندی یارانه‌ها است، بیان داشت: بازار سرمایه یک تصحیحی در خود انجام داده و قطعا ارزش‌گذاری مجدد و بازده‌ها و سود‌آوری شرکت‌ها از نو انجام شود، می‌بینیم که این بازار فرصت سرمایه‌گذاری خوبی است.

                      وی در پاسخ به اینکه چه زمانی به سودآوری بازخواهد گشت گفت: اکنون یا بعد از اجرای هدفمندی یارانه‌ها تفاوت آنچنانی در سودآ‌وری شرکت‌ها نخواهد داشت و سودآ‌وری شرکت‌ها در 2 ماه اخیر برایشان اتفاق نیفتاده، به جز شرکت‌های پتروشیمی‌ها که قیمت خوراک داشتند و آن اثر در بلند‌مدت نیز جبران خواهد شد و سودآوری شرکت‌های ایرانی بیش از این حرف‌ها بوده که بخواهد تحت تاثیر این تغییرات قرار گیرد.

                      معاون وزیر اقتصاد یادآور شد: وزارت اقتصاد برنامه‌ای برای رونق بازار بورس دارد و بخشی از تغییرات طبیعی بوده و باید به بازار واگذار کر، اما اگر اتفاق خاصی بیفتد، شفاف‌سازی خواهد کرد و از تولید حمایت می‌کند
                      .
                      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                      نظر

                      • rajabnejad
                        عضو فعال
                        • Jan 2012
                        • 4331

                        #2516
                        پاسخ : اخباروشایعات بازار

                        درجلسه ای بررسی شد؛
                        اتخاذ تدابیر ویژه حمایتی از بازار سرمایه با حضور وزیر اقتصاد




                        در جلسه ای که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، مقرر گردید به منظور حمایت از حقوق تمامی سهامداران و سرمایه گذاران، عرضه های سازمان خصوصی سازی بر اساس زمان سنجی بازار و با هماهنگی سازمان بورس و اوراق بهادار انجام گیرد.

                        طی جلسه ای با حضور وزیر اقتصاد مقرر شد، به منظور روان سازی معاملات بورس های کالایی، تدابیر ویژه ای برای حمایت از تولید کنندگان در بازار سرمایه به عمل آید.

                        به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از وزارت اقتصاد، این تصمیم در جلسه ای با موضوع بررسی وضعیت بازار سرمایه به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی و حضور رئیس سازمان بورس، معاونان بانکی و اقتصادی وزارت اقتصاد اتخاذ شد.

                        بنا بر این گزارش، در این جلسه، پس از ارائه گزارش از آخرین وضعیت بازار سرمایه توسط رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مقرر شد، با توجه به اخبار و گزارشات مختلف پیرامون نرخ سود بانکی و ضرورت ساماندهی آن، این موضوع در روزهای آتی در شورای پول و اعتبار مطرح و نظام بخشی به نرخ های سود بانکی مورد بحث قرار گیرد. بر این اساس بانک مرکزی نیز کنترل های لازم را در حوزه نظارت بر نرخ های سود بانکی انجام خواهد داد.

                        در این جلسه همچنین در خصوص قیمت گذاری محصولات تولیدی بنگاه ها نیز تاکید شد که دولت به هیچ وجه تصمیمی برای تعیین دستوری قیمت ها ندارد و تعدیل قیمت ها صرفا باید در چارچوب نظامات عرضه و تقاضا انجام گیرد و اصل کلی برای دولت، جبران آثار سیاست ها، برای حمایت از تولید و مصرف کنندگان است.

                        این گزارش حاکی است، در این جلسه مقرر شد، به منظور حمایت از حقوق تمامی سهامداران و سرمایه گذاران، عرضه های سازمان خصوصی سازی بر اساس زمان سنجی بازار و با هماهنگی سازمان بورس و اوراق بهادار انجام گیرد.

                        در این راستا همچنین مقرر شد، در صورت لزوم، در حوزه واگذاری های بلوکی، حمایت های لازم جهت کاهش فشار نقدینگی به خریداران انجام شود.

                        در این جلسه تاکید شد: کاهش تورم و هدف گذاری آن در سطح کمتر از 25 درصد در بلند مدت به دلیل کاهش نرخ سود بانکی اسمی، به نفع تولید و بازار سرمایه خواهد بود و یکی از برنامه های اصلی دولت در سال جاری خروج از رکود است که کاهش تورم به این مقوله از طریق کاهش نرخ های سود بانکی کمک خواهد کرد.

                        همچنین بر اساس مصوبات این جلسه، دولت در راستای روان سازی معاملات در بورس های کالایی برنامه ریزی لازم را برای حمایت از تولید کنندگان به عمل آورده و در این راستا، کالاهایی مانند سیمان، پتروشیمی، فولاد و سایر کالاها، با تقویت طرف تقاضا از گردش معاملاتی مناسبی برخوردار خواهد شد.

                        بنا بر این گزارش، خرید محصولات پتروشیمی چون اوره با قیمت مناسب، از بنگاه های پذیرفته شده در بازار سرمایه، در دستور کار دولت قرار می گیرد.

                        در این جلسه مقرر شد، در خصوص بهای گاز شرکت های پتروشیمی با کاربرد سوخت (نه به عنوان خوراک) در دولت بررسی و تعیین تکلیف صورت گیرد و در این راستا تلاش خواهد شد، این نرخ نیز همانند نرخ سایر بنگاه ها (حدود 1000 ریال) تنظیم شود.

                        همچنین تلاش خواهد شد، ابهامات پالایشگاه ها در حوزه نفت خام دریافتی و محصولات فروخته شده به شرکت پالایش و پخش، پی گیری و ابهامات آن مرتفع شود.
                        هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                        نظر

                        • rajabnejad
                          عضو فعال
                          • Jan 2012
                          • 4331

                          #2517
                          پاسخ : اخباروشایعات بازار

                          یک خبر از دارایی های بلوکه شده













                          به گزارش پرشین تحلیل و به نقل از سایت خبرگزاری مجلس، قائم مقام رئیس بانک مرکزی درباره وصول اقساط دارایی بلوکه شده ایران گفت: اقساط دوم و سوم از پول‌های بلوکه شده حاصل از فروش نفت ایران از طریق بانک های اروپایی و کشور عمان به حساب های بانک مرکزی واریز شده است و قسط چهارم نیز تا پنج اردیبهشت و صول می شود .

                          قائم مقام رئیس بانک مرکزی در پاسخ به این سئوال مبنی بر اینکه برخی ها عنوان می کنند تاکنون اقساط دوم و سوم از پول‌های بلوکه شده حاصل از فروش نفت ایران وصول نشده است، گفت: این موضوع را قبول ندارم به دلیل اینکه قسط اول به میزان 550 میلیون دلار، قسط دوم به میزان 450 میلیون دلار و قسط سوم به میزان 550 میلیون دلار وصول شده است
                          هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #2518
                            پاسخ : اخباروشایعات بازار


                            در جلسه‌ای با حضور وزیر اقتصاد
                            بازنگری نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفت/حمایت از بازار سرمایه در دستور کار دولت
                            در جلسه‌ای با حضور وزیر اقتصاد پس از ارائه گزارش از آخرین وضعیت بازار سرمایه توسط رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مقرر شد، با توجه به اخبار و گزارشات مختلف پیرامون نرخ سود بانکی و ضرورت ساماندهی آن، این موضوع در روزهای آتی در شورای پول و اعتبار مطرح و نظام‌بخشی به نرخ سود بانکی مورد بحث قرار گیرد.
                            - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....GYTv2lL8.dpuf
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • لولی بربط زن
                              عضو فعال
                              • Nov 2013
                              • 1862

                              #2519
                              پاسخ : اخباروشایعات بازار

                              آمریکا و ایران به توافق نهایی نزدیک شدند

                              الوسط در مقاله‌ای نوشت آمریکا و ایران به توافق نهایی نزدیک شدند.






                              • تاریخ ثبت: 26 فروردين 1393 ساعت 10:30
                              • کد خبر: 17620
                              • منبع خبر: باشگاه خبرنگاران
                              • نسخه مخصوص چاپ






                              پایگاه اینترنتی روزنامه الوسط بحرین در مقاله‌ای به قلم "محمد عبدالله محمد" نوشت: زمانی که از وزیر مسول امور خارجه عمان یوسف بن علوی بن عبدالله پرسیدم آیا شواهدی وجود دارد آنگونه که ایرانیها و آمریکائیها می گویند در ماه می آینده شاهد امضای توافق نهایی بین ایرانیها و غرب باشیم تا پرونده هسته ای ایران بسته شود؟ وی گفت ما احساس می کنیم این امر آنگونه که آنها پیش بینی می کنند اتفاق بیفتد و آنها به این مرحله بسیار نزدیک شدند و منافع مشترک بین طرفین چینن توافقی را ایجاب می‌کند.

                              وی ادامه داد: بنابراین ما تحول بزرگی را در روابط بین الملل پیش رو داریم. شاید این تحول به منافع ناشی از آن و مناطق تاثیر گذاری ایران در جهان یعنی در عراق ، افغانستان ، خلیج فارس ، لبنان ، یمن ، آسیای میانه ، شمال و مرکز آفریقا مربوط می شود. علاوه براین مساله انرژی نیز مطرح است.

                              به نوشته الوسط، خبرهای رسیده نشان می دهد طرفهای مذاکره کننده نوشتن پیش‌نویس توافق نهایی را آغاز کردند که این توافق به پرونده هسته ای ایران پایان می دهد. توافق نوامبر گذشته روز بیستم ژانویه ۲۰۱۴ را تعیین کرد که مرحله نخست اجرا شود. سپس گفته شد مدت داده شده شش ماه است. به عبارت دیگر روز بیستم ژوئیه آینده زمان رسمی است اما به نظر می رسد آمریکائیها قبل از این تاریخ خواهان تحقق آن هستند.

                              در پایان این مقاله آمده است مساله توافق نهایی بطور آشکار و شفاف در جریان است. طرفین چنین می گویند و آنانی که میانجیگری می کنند نیز به این امر اعتقاد دارند. نه تنها این ، بلکه سفر اوباما به عربستان سعودی بخشی از این امر بود که مژده نزدیک بودن توافق آمریکا با ایران را داد.
                              ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #2520
                                پاسخ : اخباروشایعات بازار

                                آقای طیب نیا شما هم بخوانید:
                                بورس موجود زنده است/برای حمایت از بازار نیازی به تئوری سازی نیست

                                وزیر اقتصاد پس از گرایش دوباره نماگرهای بورس تهران در سراشیبی سقوط و بالا گرفتن انتقاد ها ،به یکباره از حل المسائل معادله های پیچیده بازار سرمایه رونمایی کرده است. به گزارش خبرنگار اکوبورس،طی دستکم سه سال گذشته شاهد بوده ایم که با افتان و خیزان نما گرهای بازار سرمایه بلافاصله و البته بطور پی در پی با خبرسازی هایی روبرو می شویم که با هدف ایجاد شوک روانی به دنبال جور کردن دستاویزی برای کشاندن بازار از گودال های کوچک و بزرگ با وعده های توخالی بوده اند.

                                اینکه چرا باید بازار سرمایه هر از چند گاهی با حمایت حاکمان و صاحبان منفعت به دنبال اهرمی برای بالا پریدن نماگرهای کم رمق خود باشد شاید تنها یک موضوع می تواند باشد و آن اینکه مبادا یک روز غول خفته نقدینگی از تالار حافظ بیرون بزند و بساط اقتصاد رو به احتضار ایرانیان را در هم کوبد.بازار سرمایه ایران در قد و قامت خود می تواند حرف های بسیاری برای گفتن داشته باشد اما به دلیل جوان ماندن بیش از حد هنوز چندان به چشم بزرگان اقتصاد نمی آید. بازاری که برای برآورده کردن آرزوهایش به حرف و شایعه و خبر بیشتر تکیه دارد تا تئوری و فرمول و معادله.

                                فاصله ویژگی مسخره تا فتح قله
                                همین ویژگی شاید مسخره هم اکنون یکی از جدی ترین متغیرهایی است که می تواند در یک چشم برهم زدن طومار بازار سرمایه ایران را در هم پیچد و یا برای فتح قله های بلند، نماگرهایش را تا سقف آسمان هم بالا برد.در هر حال بازار سرمایه ایران آبستنی است از خبر ها و رویداد های مختلف که باید بر اساس وزن آنها در بازار ، آینده را خرید و فروش کرد.با این حال چه شده که با وجود بهبود اوضاع پس از دست به دست شدن قدرت سیاسی، بازار سرمایه ایران به اهرم های خبری، دیگر واکنشی نشان نمی دهد و به اصطلاح ،تکان نمی خورد؟دلیل این موضوع هوشمندی بازار زنده سهام در مواجهه با رویداد ها و اتفاق هایی است که باید بر اساس آنها ،آینده را در بورس معامله کرد.
                                بر همه روشن است که دولت تدبیر و امید با وجود همه انتقاد های موجود مبنی بر عدم ایجاد شوک دوباره در اقتصاد چاره ای جز تداوم اجرای قانون هدفمندی را ندارد. اما دولت جدید ایران فارغ از دیدگاه پوپولیستی حاکمان هشت سال گذشته ،می خواهد هدفمندی را با اعتقاد به کاهش رکود تورمی و در عین حال بهبود شرایط تولید در بنگاههای صنعتی و خدماتی به سرانجام رساند.

                                ایستادگی پای تنها اعتقاد امید
                                بر خلاف دولت مدعی عدالت محوری ؛در دولت تدبیر و امید این، تولید کننده سرمایه دار است که باید مورد توجه حاکمیت قرار بگیرد زیرا با چرخیدن چرخ کارخانه او مردم می توانند برای فرزندان خود آینده و عاقبتی را آرزو کنند که حاصل آن لذت بردن از زندگی در جامعه ای مدرن و قابل اتکا است.از اینرو دولت با اینکه اعتقادی به هدفمندی یارانه ها ندارد اما برای آنکه دستکم تا چهار سال آینده حرفی برای جامعه ایرانی دچار شده به ریسک ها و فشارهای روانی و اقتصادی مختلف داشته باشد مجبور است تا هدفمندی یارانه ها را با کمترین تورم موجود به اجرا گذارد.برای این منظور به هر قیمتی که شده باید افسار نقدینگی را در هر نقطه ای که سر بیرون آورد محکم در دست گیرد و یا برای لجام زدن بر آن در کمین بنشیند.

                                بازار امن برای نقدینگی کجاست؟
                                قدر مسلم با ثبات فضای سیاسی ،بازار سکه و دلار دیگر جذابیتی برای ورود و خروج سفته بازان نخواهد داشت.بازار مسکن نیز به دلیل ضعف تقاضای موثر و رکود عمومی برای دلالی به صرفه نیست.تنها جایی که می ماند بورس و تالار شیشه ای معاملات آن است که می تواند برای کشاندن نقدینگی به سمت خود جذابیت های بسیاری را هویدا سازد.بر خلاف بازارهای مختلف،عدم سرایت تورم به جامعه از ویژگی بازار متشکل سرمایه است بطوریکه اگر قیمت یک سهم دو یا چند برابر شود ،افزایش سطح عمومی قیمت سهام در این بازار به سایر بازارهای کالایی و خدماتی و یا بخش عمومی اقتصاد سرایت نمی کند.

                                قیمت خبر سازی در بازار سرمایه
                                این ویژگی ممتاز همواره برای دولت های مختلف در طول سه دهه گذشته به ابزاری مفید در نیل به اهداف کلان اقتصادی و به تبع آن برجای گذاشتن کارنامه ای درخشان از عملکرد ها تبدیل شده است.فارغ از این موضوع وابستگی بازار سرمایه به خبر و تاثیر روانی خبر پراکنی و شایعه در این بازار همواره باعث شده که تحلیل در درجه پایین تری قرار بگیرد. چنانکه با وجود رشد سودآوری در یک صنعت اما به دلیل نبود جذابیت لازم از سوی صاحبان نقدینگی برای ایجاد پشتوانه پولی در حرکت سهام با رکود فزاینده ای مواجه بوده است.

                                ویترینی آرام از آشفته بازار اقتصاد
                                برهمین اساس انتشار خبر های شوک دهنده و به اصطلاح دست اول همیشه برای سرمایه گذاران بازار سرمایه قیمتی بوده و هست. هر چند که انتشار خبر های سوخته و دسته چندم به دلیل نبود شفافیت کامل در روابط مالی شرکت ها و وجود رانت در میان صاحبان قدرت و ثروت همواره سرعت بالاتری داشته است.آنچه در یک یا دو سال گذشته رخ داد پی بردن به همین ویژگی بازار سرمایه ایران بود که در اوج قدرت نمایی خبرسازترین دولت حاکم بر ایران همواره به اهرمی برای از جای بلند کردن نماگرهای بازار سهام با ادعای حمایت و با هدف ارایه ویترینی آرام از آشفته بازار اقتصاد ایران تبدیل شد.

                                شوهایی برای راضی کردن مردم

                                هنوز یادمان نرفته آن زمان که متولیان بازار سرمایه با شوهای تلویزیونی و رادیویی از تزریق خیالی منابع پولی صندوق توسعه ملی و یا تصویب بخش نامه های یک شبه از قبیل اعطای وام بر روی سهام و تاکید دولت مبنی بر حمایت از بازار سرمایه همواره در حال امضا و یا عقد قرار داد با وزیر و وکیل بودند و یا در حال لابی در مجلس و کمیسیون ها برای راضی نگاه داشتن افکار عمومی از بابت امن بودن بازار سرمایه.مصوبه های پی در پی برای راه اندازی ابزارهای نا شناخته ای همچون اوراق تبعی و یا ادعای ایجاد صندوق حمایت از بازار با منابع 40 میلیارد تومانی در کنار کشاندن هر چند وقت یکبار متولیان و سران شرکت های حقوقی برای در بوق کردن جملاتی همچون "حمایت جدی از بازار سرمایه در دستور کار جدی قرار گرفت "؛همگی از جمله اقدام هایی بود که متولی بازار سرمایه برای نگهداری تصویری زیبا از بورس در دوره های پر نوسان اقتصاد ایران بکار بست.

                                وقتی خیال بازار راحت شد

                                با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و افزایش انتظار های مردمی برای احیای مجدد خواسته های مشروع و برچیدن فضای امنیتی بار دیگر بازار سرمایه نقطه امیدی را برای خود پیدا کرد تا با ارزیابی آینده سیاسی و اقتصادی کشور ،بازار سرمایه را در کفه دیگری از ترازوی سنجش سرمایه سبک و سنگین کند.دوره ای که پایان فضایی را نوید می داد که در آن از آمار های تو خالی و توام با فریب خبری نبود و در عین حال با ادبیاتی خاص سخنانی را مطرح نمی کرد که نتایج برعکس برجای گذارد.

                                بازار دست اش را خوانده بود
                                بازار سرمایه در مقاطعی آنچنان هوشمند شده بود که با وجود هجمه های رییس دولت در رسانه ها و ایراد سخنان جنجالی ،واکنشی مخالف را از خود بروز می داد و وقتی از سهامدار یا معامله گری می پرسیدی که چه اتفاقی افتاده؛ به صراحت می گفت"بازار دست رییس جمهور را خوانده".

                                بورس به عنوان بازاری زنده همیشه محلی برای نمایش رویداد هایی است که قرار است فردا اتفاق بیافتد زیرا در این بازار آنچه قیمت دارد آینده است.حال در فضای تازه سیاسی و اقتصادی کشور تکرار تجربه های از روی ناچاری و باری به هر جهت گذشته از سوی دولتی که همگی اعضای آن از موی سپیدکردگان مدیریت عالی کشور هستند دیگر نه منطقی است و نه برخوردار از منفعت.

                                این راه اش نیست/بازار همه چیز را می داند

                                اینکه وزیر اقتصاد و دارایی دولت تدبیر و امید و معاونین او در مصاحبه ها و میتینگ های عمومی به صراحت از عدم اعتقاد به بازار سرمایه دم می زند ولی از آنطرف به محض بالا گرفتن اعتراض ها از گفته های خود عقب نشینی می کنند و یا استفاده از شیوه های دوره های گذشته از جمله خبرسازی های بدون پشتوانه را استمداد می کنند نتیجه ای نخواهد داشت جز برآورد وارونه جامعه از آنچه که باید تحقق یابد.
                                بازار هوشمند و زنده سرمایه ایران خوب می داند که تعیین نرخ خوراک پترو شیمی و یا سایر نهاده های تولیدی نمی تواند میان وزاری دولت که هر کدام سازی را می نوازند آنقدر دست به دست شود تا در نهایت پس از تصویب در مجلس ،به دستاویزی برای دست انداختن فعالان و سرمایه گذاران بازار سرمایه مبنی بر اینکه "چرا همگی با هم نگفتید که تصویب نکنیم؟" تبدیل شود.

                                بازار سرمایه خوب می داند که مصوبه اجرایی افزایش نرخ سوخت و خوراک واحد های پتروشیمی پس از ابلاغ هیات دولت نمی تواند مجدد رو به کاهش گذارد و "همانند نرخ ساير بنگاه ها (حدود 1000 ريال) تنظيم شود."در عین حال بازار سرمایه می داند که اگر قول مجلس قول بود آن زمان که محمد باقر نوبخت معاون رییس جمهور در جریان تصویب لایحه بودجه پای تریبون مجلس رفت و گفت"خودتان بروید جواب سرمایه های مردم در بورس را بدهید." آن زمان به داد بازار سرمایه می رسید.
                                بازار می داند که وقتی محمد شریعت مداری معاون اجرایی رییس جمهور بخش نامه عدم افزایش قیمت کالاهای به ادعای او "حساس" را به 8 انجمن صنفی می فرستد و یا وقتی آقای نعمت زاده پای تعزیراتی شدن قیمت سیمان علی رغم افزایش بهای تمام شده تولید می ایستد نمی توان قبول کرد که بخش نامه ها و یا ابلاغیه های وزارتخانه های دولت باید از این پس در خیابان باب همایون برای اجرا یا ملغی شدن استخاره بگیرند.

                                بازار سرمایه می داند نمی توان وقتی معاون او به عنوان متولی خصوصی سازی با ادبیاتی خاص از بی ارتباطی شاخص های بورس با واگذاری های سازمان مطبوعش سخن می گوید و برای حمایت از بازار سرمایه حداقل از تعویق عرضه های خرد شانه خالی می کند ؛ اعلام اینکه" به منظور حمايت از حقوق تمامي سهامداران و سرمايه گذاران، عرضه هاي سازمان خصوصي سازي بر اساس زمان سنجي بازار و با هماهنگي سازمان بورس و اوراق بهادار انجام گيرد" کمی با منطق جور در نمی آید.آخر مگر خود وزیر اقتصاد در هیات واگذاری تصمیم نمی گیرد که عرضه سهام چه زمانی آگهی یا فروخته شود؟
                                مگر آقای طیب نیا پیش از سال جدید در جمع حقوقی ها نگفت که برای ترکاندن "حباب به بازار ورود کردیم و سهام عرضه کردیم".آیا دیگر از آن حباب ها خبری نیست؟اگر حبابی وجود نداشت پس تکلیف سرمایه های از دست رفته مردم چه می شود؟

                                آیا تغییر نرخ سود بانکی در یک چشم بر هم زدن اتفاق می افتد و یا در کنار رویکرد دولت مبنی بر خروج نقدینگی از بازار سرمایه و گرایش به سمت خرید اوراق مشارکت و سپرده های بانکی با هدف ارایه تسهیلات به بخش تولید و در عین حال نجات سیستم بانکی از لاغر شدن منابع پولی ،سناریوی دیگری را هم در پشت پرده نگاه داشته است؟اگر چنین نیست پس چرا باید تصمیم گرفته شود که نرخ سود بانکی با هدف حمایت از بازار سرمایه فعلا دست کاری نمی شود؟
                                چرا شاپور محمدی معاون وزیر اقتصاد که خود او در بدنه بازار سرمایه برای دوره ای مدیر عامل بورس انرژی بوده در حضور کارگزاران و نهاد های سرمایه گذاری می گوید "سرمایه گذاران به دنبال سود حداکثری در بورس نباشند" اما در جمع منتقدان که حضور می یابد ،گفته های خود را کتمان می کند؟

                                آیا دوره ای در حال رخ دادن است که می خواهد حیله گری را برای راضی نگاه داشتن همه اشخاص بکار گیرد اما در نهایت کار خودش را بی سر وصدا در پیش گیرد.؟یا اینکه وزیر اقتصاد در تئوری های کلاسیک علم اقتصاد همچنان به دنبال حل المسائل معادله های خودساخته برای بازار متشکل سرمایه است؟

                                برای حمایت فقط هیچ کاری نکنید،لطفاً

                                اگر چنین است وزیر اقتصاد دولت تدبیر و امید و معاونان تحت امرش برای حمایت از بورس، "فقط هیچ کاری نکنند".زیرا تنها در این صورت است که بازار سرمایه می تواند راه خود را پیدا کند.بازار سرمایه بازاری زنده است و تئوریسین های اقتصادی دولت باید بدانند که هر گونه اقدام و یا سخنی به سرعت واکنش این بازار را در پی دارد بنابر این باید مراقب بود تا اعتماد ضعیفی که هنوز در بازار وجود دارد دوباره نپندارد که باید همه حرف ها و تصمیم گیری های کلان کشور را وارونه تفسیر کند تا مبادا دار و ندارش را به باد ندهد.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X