اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • گرگین خان
    عضو فعال
    • Oct 2010
    • 1095

    #16
    رونق مجدد بورس اوراق بهادار با برگشت اعتماد

    بورس اوراق بهادار، رفتار احساسی و بازارهای موازی

    احسان رضاپور نیکرو .

    در تحولات اقتصادی کشورها همواره بورس ها نقشی غیر قابل انکار بر عهده داشته و دولت ها به عنوان نماگر تصمیمات اتخاذ شده تیم مدیریتی خود ، توجه خاصی به روند شاخص های مختلف در آن ها دارند. این روزها بازار اوراق بهادار شرایط پر ابهامی را پشت سرمی گذارد و عمده سرمایه گذاران را در حالت انتظار و انفعال جدی قرار داده است. این موضوع تنها به اشخاص حقیقی بازار محدود نمی شود و شرکت های سرمایه گذاری و اشخاص حقوقی نیز ، حفظ سرمایه را تا روشن شدن شرایط آتی حاکم بر بازار در برنامه قرار داده اند و علیرغم افت قیمتی بسیاری از سهام شرکت های موجود در سبد سرمایه گذاری خود، حضور پر رنگ آنها را در بازار شاهد نیستیم. موضوعی که پیشتر قبل از جلسات شورای امنیت در خصوص اعمال تحریم ها و جلسات 1+5 و یا تصمیمات مهم تاثیر گزار بر شرایط بازار نیز شاهد آن بوده ایم و معمولاً با روشن شدن ماجرا ، سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی فعالیت خود را از سر می گیرند و در مدت زمانی کوتاه گویی به طور کلی دلایل عملکرد منفعلانه خود را از خاطر برده و خود را غرق در اخبار مثبت و رفتار متناقض با چند روز پیش از آن می یابند.
    البته با اصلاحات انجام شد در شاخص به نظر می رسد نگرانی زیادی برای افت آن از سوی مسئولین وجود ندارد و احتمالاً در صورت فرض مهیا شدن امکان معامله ی شاخص کل جدید و خرید آن ، اقبال بر روی آن چشم گیر بود که مسلماً از وجود پتانسیل رشد حداکثری و ریزش حداقلی در آن نشات می گیرد.
    اما با توجه به تاثیر قیمت سهام شرکت ها در پرتفوی اشخاص حقیقی و حقوقی در این میان بسیاری از سرمایه گذاران قابل مشاهده هستند که در هر صورت در حال غبطه خوردن از تصمیمات خویش هستند و در همه حال بر تجربیاتی که بارها آن را تجربه کرده اند می افزایند و چه بسا سالهاست که به امر تجربه اندوزی مشغول هستند و گاهاً قیمت سهام شرکت آنان در بورس نیز مبین همین رویکرد معاملاتی است.
    اما این روزهای اجرا شدن طرح تحول اقتصادی به موضوعی مشابه در دوران گذشته تبدیل شده است و فعالین بازار برای تعیین تکلیف بی صبرانه منتظر اجرای آن به عنوان موضوع تعیین تکلیف کننده و خروج بازار از حالت انتظار و کسالت بار کنونی هستند. اما موضوعی که این روز ها تفکر سرمایه گذاران را به خود جلب کرده است فعال شدن و حاشیه سازی های ایجاد شده در برخی بازار های موازی است.
    این بازار ها را می توان به صورت کلی در قالب هایی همچون مسکن ، ارز ، طلا ، اتومبیل و کالا خلاصه نمود. در این مطلب قصد داریم به طور اجمالی وضعیت و حاشیه های هر یک را مورد بررسی اجمالی قرار دهیم.
    در بازار ارز عمده نظرات کارشناسان از انتظار افزایش ارزش حدود 20 درصدی ارزهای مطرح در یک سال آتی حکایت دارد اما ورود و خروج به این نوع سرمایه گذاری با توجه به محدودیت های ایجاد شده ، عدم رضایت حداقل ظاهری دولت مردان از افزایش نرخ ارز به دلایل سیاسی و یا . . . و بحث نگهداری آن نزد سرمایه گذاران موضوعی است که کسب این میزان بازدهی را با توجه به حواشی اشاره شده ، آن را نزد سرمایه گذاران پر حجم با اقبال کمتری مواجه می سازد. محو تراکم جمعیتی ، در پشت صرافی ها و بانک های فعال در زمینه ارزی در روز های اخیر می تواند خود موید این موضوع و فروکش کردن التهاب ایجاد شده در این بازار موازی و رقیب باشد.
    در بازار مسکن با اجرای طرح تحول ، افزایش بهای تمام شده ی تولید منازل مسکونی به دنبال افزایش نرخ تولیدات سیمان ، فولاد ، هزینه نیروی انسانی ، دستمزد ها و . . . می تواند رشد 10 تا 15 درصدی این بخش را نیز با توجه به مکان ، زمان ساخت و سایر مسائل تاثیر گذار ، به همراه داشته باشد. اما کاهش نقدینگی و ضعف نسبی بینه مالی افراد با اجرای طرح تحول موضوعی است که می تواند بازار پر عرضه کنونی مسکن را تنها با رکود تورمی ( رشد قیمتی در عین عدم وجود تقاضا ) مواجه نماید و با گذشت زمانی کوتاه، قیمت های رشد یافته را مجدد برای رسیدن به تعادل و انجام معاملات به نرخ های کنونی برگشت دهد.
    بازار طلا که مدتی بود به عنوان سرمایه گذاری امن و سنتی توجه فعالین اقتصادی را به خود جلب می نمود در هفته های جاری رو به آرامش نهاده است و از منظر فعالین این بخش بازدهی اصلی آن با نزدیک شدن به محدوده 1400 دلاری به ازای هر انس پایان یافته تلقی می شود و انتظار فاصله گرفتن از این مرز در بازه میان مدتی پیش رو بعید به نظر می رسد. عواملی همچون مشکلات مکانیزم معاملات هنگام خرید و فروش سکه در بازار آزاد ، سال ضرب و موارد این چنینی موضوعاتی است که در عمل گاهاً ، بخشی از بازدهی فعالین این بخش را صرف خود می سازد. موضوعی که با راه اندازی معاملات آتی توسط سازمان بورس مقداری از مشکلات آن کاهش یافته است اما عدم چشم انداز بازدهی قابل توجه و مجدد آتی آن ، مقداری جذابیت کوتاه مدت و میان مدت آن را تحت الشعاع قرار داده و آن را در وضعیت کنونی به عنوان رقیب اصلی بورس برجسته نمی سازد.
    بازار اتومبیل نیز مدت هاست در خواب زمستانی به سر می برد و با توجه به افزایش قابل توجه حجم تولیدات در مقایسه با تقاضا ، شرکت ها را به سمت بکارگیری عوامل انگیزشی در بخش فروش سوق داده است. موضوعی که با تبدیل این کالای ارزشی سابق به کالای مصرفی در این مقطع زمانی ، به طور کلی خودرو را از جمع رقبای جذب سرمایه خارج ساخته است.
    اما بازار کالا ، بازاری است که پتانسیل های زیادی با اجرای طرح تحول ، در آن قابلیت ظهور پیدا خواهد کرد اما هر گونه بی اخلاقی در آن احتمالاً با توجه به تاثیر منفی در اجرای طرح تحول و برهم خوردن فضای آرامش اقتصادی می تواند با بازخوردی سنگین از سوی دولت ، مراجع قضایی و اطلاعاتی مواجه شود و فشار های متفاوتی را برای فعالیت های سرمایه گذاری در آن برای افراد و شرکت ها فعال در آن به همراه داشته باشد.
    اما نیاز شرکت ها به نقدینگی برای تطابق تکنولوژیکی خود با شرایط جدید و افزایش سطح بهره وری انرژی و غیره ، رونق در بازار سرمایه را طلب می نماید. مطابق اطلاع رسانی های صورت گرفته حمایت های دولتی از صنایع مسلماً طولانی مدت نخواهد بود و در بازار بی رونق و بدون چشم انداز ، اشخاص حقیقی و حقوقی تمایل چندانی برای حضور در افزایش سرمایه ها و تامین مالی شرکت ها از خود نشان نخواهند داد . این مسئله با توجه به سیاست انقباضی دولت در دادن وام ها و تزریق پول به صنایع و شرکت ها می تواند چشم انداز صنعت کشور را بیش از پیش مبهم سازد. با توجه به موارد اجمالی اشاره شده، الزام رونق در بورس ، برای جذب سرمایه های غیر مولد ، بهبود ساختار های تکنولوژیکی ، مالی و صنعتی ، در جهت حفظ رقابت پذیری شرکت ها روشن به نظر می رسد و می تواند آن ها را برای دوران کاهش تعرفه های وارداتی با سیاست هموار سازی مسیر ورود به سازمان تجارت جهانی ، به عنوان سیاست کلان اقتصادی یاری رسان باشد.
    لذا با توجه به جمیع مطالب فوق اگر چه در هر یک از بازار های موازی نام برده شده و از قلم افتاده در فوق ، جذابیت هایی وجود دارد اما با توجه به موارد اشاره شده در خصوص سایر رقبای جذب سرمایه در کنار ریزش های قیمتی سهام شرکت ها ،الزامات محیط اقتصادی و سیاسی فوق الذکر و آسانی بازدهی در بازار بورس و اوراق بهادار ، همچنان جذابیت سرمایه گذاری در این بازار در مقایسه با سایر بازار های موازی ، حفظ شده است. هر چند که مسائل سیاسی حاکم ، تاثیر تحریم ها در تامین مواد اولیه برخی صنایع و تاخیر در اجرایی شدن طرح های توسعه ای آنها ، موضوعی جدی برای آن ها تلقی می شود اما با توجه به کوچکی بازار سرمایه کشور و کنترل پذیری آن، روشن شدن تصمیمات کلان اقتصادی کشور برای سرمایه گذاران به عنوان مشکل همیشگی ، میتواند به سرعت با بهبود فضای روانی به عنوان مولفه ای پر تاثیر در بازار ، سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی را از وضعیت انتظار و احتیاط کنونی خارج سازد و برگشت مجدد رونق و تقویت معاملات را در آینده نزدیک به همراه داشته باشد.

    نظر

    • sahar
      عضو عادی
      • Oct 2010
      • 86

      #17
      بنا به پيش*بيني يك موسسه مالي؛ قيمت مس سال آينده به ۹ هزار دلار مي*رسد

      سوساتيه جنرال پيش*بيني مي*كند كه قيمت*هاي مس سال آينده ۹ هزار دلار در هر تن خواهد بود و به ۱۱ هزار نخواهد رسيد. به گزارش متال بولتن، سوساتيه مي*گويد: بعضي از مردم پيش*بيني مي*كنند كه قيمت مس تا پايان سه ماهه چهارم سال آينده به ۱۱ يا ۱۲ هزار دلار در هر تن برسد. بعيد به*نظر مي*رسد كه قيمت به اين سطح برسد، با وجود پيش*بيني افزايش قيمت سال آينده قيمت آن به بالاي ۹ هزار دلار در هر تن نخواهد رسيد. پيش*بيني گلدمن ساچه مبني بر اينكه قيمت مس سال آينده به*طور متوسط به ۱۱ هزار دلار در هر تن خواهد رسيد موجب تعجب برخي از دست*اندركاران بازار شده بود. اين افزايش به اين حد نخواهد رسيد، چون نگراني*هاي مربوطه به عرضه موجب افزايش شده و تاثيرات خود را گذاشته و به قيمت*ها شكل داده است. سوساتيه جنرال مي*گويد: اگر نگاهي به بازار مس در سال گذشته بيندازيم، هر شركت معدني بزرگ از جمله ريوتينتو و بي*اچ*پي بيليتون رسما اعلام كرده*اند كه با مشكلات توليد مواجهند كه يكي از اين مشكلات افت گريد سنگ و مشكلات پروژه*هاي جديد است. بنابراين به*نظر مي*رسد كه اين داستان در حال حاضر به نوعي به قيمت وابسته است. سوساتيه جنرال عضو گروه يك، بورس فلزات لندن پيش*بيني مي*كند كه قيمت نقد مس به*طور متوسط به ۸۱۴۰ دلار در هر تن در سال ۲۰۱۱ برسد.
      قيمت نقد مس در سكوي رسمي بورس فلزات لندن در ۷ اكتبر به ۵/۸۲۶۱ و ۶۲/۸۲۶۱ دلار در هر تن رسيد. پيش*بيني مي*شود كه در اين فصل قيمت افزايش پيدا نكند. در صحبت با بعضي از نهادهاي مالي همين نظر پيش*بيني مي*شود. كوشش*ها براي جانشين كردن مس را نبايد ناديده گرفت. توليدكنندگان صنعتي زيادي كه از مس استفاده مي*كنند بدنبال روش*هايي هستند كه از ميزان مصرف مس خود كم كنند. اما ترس از عرضه مازاد در بازار نيكل بسيار نااميدكننده است و سوساتيه جنرال انتظار دارد كه در سه ماهه چهارم ۲۰۱۰ قيمت هر تن آن به ۲۶۶۶۵ دلار رسيده و در سال ۲۰۱۱ به ۲۶۱۶۵ دلار در هر تن تنزل پيدا كند.
      در هفتم ماه اكتبر قيمت نقد هر تن نيكل در بورس فلزات لندن به مبلغ ۲۴۷۳۰ـ۲۴۷۳۰ دلار مورد توافق قرار گرفت، برخي از كارشناسان نسبت به آينده نيكل خوشبين هستند.

      ملی مس ایران

      با رشد ارزش دلار و تعدیل تقاضای جهانی در میان مدت قیمت مس تصحیح خواهد شد

      نمابورس، بین*الملل _ دو تن از تحلیل*گران بانک مرکزی آلمان معتقدند در میان مدت قیمت جهانی مس به سبب تعدیل نرخ دلار، کاهش مصرف چین و تداوم رشد اندک اقتصاد جهان، کاهش خواهد یافت. به باور این دو نفر در حال حاضر، قیمت مس به شکلی غیرپایا بالا باقی مانده و علت اصلی این امر کاهش ارزش دلار است.

      سیاست*های بانک مرکزی آمریکا در تزریق بیش از ۱۷۰۰ میلیارد دلار پول به اقتصاد این کشور طی دو سال اخیر و سیاست*های مشابهی که دیگر بانک*های مرکزی در پیش گرفته*اند به رشد قابل ملاحظه قیمت فلزات اساسی بویژه مس که شاخصی از وضعیت اقتصاد جهان است، منجر شده است و وضعیت کنونی نمی*تواند برای بلند مدت ادامه پیدا کند. در نتیجه می*توان انتظار داشت در میان مدت با تغییراتی که در ارزش دلار بوجود خواهد آمد، قیمت مس تصحیح شود.

      واقعیت این است که در حال حاضر افت*وخیز بازار فلزات اساسی باعث شده روندی پایا در قیمت*ها مشاهده نشود. برای مثال روز گذشته با کاهش و افزایش ارزش دلار، قیمت فلزات اساسی بارها افزایش و کاهش یافت و امروز قیمت*ها به علت کاهش ارزش دلار بالا رفت. قیمت مس در سه ماهه سوم سال جاری بیش از سی درصد رشد کرده است. خروج جهان از رکود، تداوم رشد بخش مسکن چین و رونق صنعت خودروسازی، عوامل بنیادین رشد قیمت مس هستند اما میزان رشد قیمت این فلز اساسی بیش از حد انتظار است. به این معنا که عوامل بنیادین یاد شده از چنین رشدی حمایت نمی*کنند. در سال ۲۰۱۰ اکثر دولت*ها در کشورهای توسعه یافته و اقتصادهای نوظهور به هدف کاستن از شدت تبعات رکود اقتصادی و بحران مالی به تزریق صدها میلیارد دلار به اقتصاد خود اقدام کردند و این حجم عظیم نقدینگی وارد بخش*های مختلف اقتصاد شد.

      صدها پروژه زیرساختی که به مس احتیاج داشتند آغاز شد و همزمان، شرکت*های مصرف*کننده این فلز به امید رشد تقاضا برای کالاهای خود در آینده به انبار کردن مس اقدام کردند. امسال در اقتصادهای نوظهور رشد اقتصادی همچنان بالا باقی مانده است و این امر به همراه ترس دولت*ها از رشد شدید نرخ تورم باعث خواهد شد نرخ*های بهره وارد مرحله رشد شوند. این روند به کاهش تقاضا برای مس در کوتاه مدت منجر می*شود. از سوی دیگر چین که بزرگ*ترین مصرف*کننده مس جهان است تمایل دارد از نرخ بالای اقتصادی خود بکاهد. این تمایل که از پیش باعث کاهش رشد اقتصادی این کشور طی سه ماهه دوم و سوم سال جاری شده است، در سه ماهه چهارم بر تقاضا برای مواد خام در چین موثر خواهد بود.

      البته در بلند مدت تقاضا برای مس و دیگر فلزات اساسی رشد خواهد کرد و قیمت*ها پس از تصحیحی کوتاه مدت به رشد تدریجی خود ادامه می*دهند.

      نظر

      • sahar
        عضو عادی
        • Oct 2010
        • 86

        #18
        سرب و روي

        به دليل افزايش قيمت روي و سرب ، توليد روي و سرب در چين به بالاترين ميزان ماهانه خود رسيد .

        توليد سرب و روي چين كه بزرگترين مصرف كننده فلزات جهان است ، در ماه سپتامبر و به دليل اشتياق توليدكنندگان به سبب افزايش قيمتها و تقاضا ، به يك ركورد دست يافت .

        توليد روي تصفيه شده با ۲۴ درصد افزايش به ۵۰۵ هزار تن رسيد . توليد سرب تصفيه شده نيز با ۱۹ درصد افزايش به ۴۲۱ هزار تن رسيد .

        قيمت روي براي تحويل سه ماهه در لندن در ماه سپتامبر ، به اندازه شش و سه دهم درصد افزايش پيدا كرد ، در حاليكه قيمت سرب سه ماهه در همين زمان ، ۱۰ درصد افزايش قيمت به خود ديد . اما هنوز اين دو فلز در بازار فلزات لندن طي امسال ، بدترين عملكرد را داشته اند ،* چرا كه ميزان عرضه انها از تقاضا پيشي جسته است .

        ميزان عرضه روي ، نسبت به تقاضا در هشت ماهه اول سال جاري ، به اندازه ۲۵۳ هزار تن بيشتر بوده ، حال انكه در سال گذشته ، اين مازاد عرضه ، تنها ۵۳ هزار تن بود . اما وضعيت سرب نسبت به سال گذشته اندكي بهتر شده است ، به طوريكه مازاد عرضه سرب در هشت ماهه اول امسال ، ۱۶ هزار تن بوده ، ولي در سال گذشته در حدود ۲۰ هزار تن بوده است .

        تقاضاي سرب و روي جهاني طي امسال و سال اينده ، از عرضه ان عقب خواهد افتاد . مازاد عرضه سرب در مجموع طي دو سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ به رقم ۹۰ هزار تن خواهد رسيد ، در حاليكه مازاد عرضه روي طي امسال به ۲۳۳ هزار تن و طي سال اينده به ۱۶۱ هزار تن خواهد رسيد .



        دولت چين ، براي رساندن توليد روي به تقاضاي ان در سال ۲۰۱۰ ، توليد بالاتري را پيش بيني كرده است .

        يك مقام رسمي عنوان نمود كه ميزان توليد روي چين طي امسال ، ممكن است با ۱۵ درصد رشد به ۵ ميليون تن برسد در حاليكه توليد سرب ، احتمالا با ۷ تا ۸ درصد رشد نسبت به سال گذشته ، به بيش از ۴ ميليون تن خواهد رسيد ، چرا كه بايد به تقاضاي رو به افزايش اين دو فلز پاسخ دهد .

        يك مقام رسمي چيني مي گويد : صنعت اين دو فلز متحمل مازاد عرضه مي باشد ، و پيش بيني مي شود كه بين سالهاي ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ ، يك و دو دهم ميليون تن سرب به بهره برداري برسد .

        ظرفيت جديد يك و يك دهم ميليون تني روي نيز در دست ساخت مي باشد . به اين ميزان بايد ۷۷۰ هزار تني كه قرار بود در سال ۲۰۰۹ به بهره برداري برسد ولي تا سال ۲۰۱۱ ادامه دار شده است را نيز اضافه كرد .

        دولت چين ، هم چنين سعي نمود تا ۷۰ درصد توليد روي را تنها به ۱۰ شركت بزرگ خود واگذار نمايد ، و دولت قصد دارد تا از ميزان صادرات بكاهد تا به اهداف مصرف انرژي خود برسد و بحران كربن دي اكسيد خود را حل نمايد .

        يك تحليلگر چيني پيش بيني كرد كه قيمتهاي روي طي امسال ، در سطوح بالا باقي مي ماند ، در حاليكه قيمتهاي سرب با فشار نزولي همراه هستند ، چرا كه هزينه هاي توليد پائين هستند و موجودي انبارها در سطح بالايي است .

        انجمن روي بين المللي پيش بيني كرد كه تقاضاي روي جهاني طي امسال به ۱۱ ميليون تن برسد و در سال ۲۰۱۱ ، به ميزان يك ميليون تن نسبت به سال قبل افزايش پيدا كند .

        يك تحليلگر چيني مي گويد : ممكن است تقاضا در سال ۲۰۱۲ انبساط بيشتري داشته باشد و به ۱۳ ميليون تن برسد كه عمده ان از اقتصادهاي نو ظهور تامين مي شود .

        نظر

        • sahar
          عضو عادی
          • Oct 2010
          • 86

          #19
          مرکز خدمات فولاد ایران- مسئولان موسسه سیمز بر این باورند که قیمت قراضه در آمریکا، اسپانیا، ترکیه، هند و خاوردور به کف خود نزدیک شده است. در صورتیکه ظرفیت تولید کارخانه ها تغییر نکند، احتمال افزایش قیمت قراضه در آینده نزدیک وجود دارد.

          اخیرا قراضه خرد شده در چین در قیمت ۳۹۹ دلار هر تن سی ان اف معامله شده بود اما پیش بینی می شود که قیمت این محصول در آینده با توجه به بالا بودن تقاضا، افزایش یابد. با رشد یک درصدی تقاضای قراضه در چین، میزان مصرف این محصول سالیانه ۵ میلیون تن در سال افزایش می یابد.

          آخرین بار قراضه سنگین کلاس یک طی چند هفته گذشته در کره در قیمت ۳۸۹ دلار هر تن سی اند اف معامله شده بود اما احتمال رشد قیمت این محصول در این کشور وجود دارد.

          اخیرا کارخانه توکیو استیل ژاپن قراضه سنگین کلاس ۲ را در قیمت ۳۶۶ دلار هر تن همراه با هزینه حمل خریداری کرده است که ۶ دلارهر تن کاهش یافته است. پیش بینی می شود که قیمت قراضه سنگین کلاس ۲ صادراتی در ژاپن به ۳۴۸ دلار هر تن برسد.

          آخرین بار قراضه خردشده کانتینری در تایوان در قیمت ۳۷۹ دلار هر تن سی اند اف معامله شده بود که ۲۱ دلار هر تن نسبت به اوایل ماه اکتبر افزایش یافته است. قراضه سنگین و قراضه خرد شده نیز اخیرا در خاوردور در قیمت ۴۰۸ دلار هر تن معامله شده اند که رشدی ۷ دلاری را در هر تن تجربه کرده اند.

          قیمت قراضه خرد شده نیز در هند با افزایشی ۱۰ دلاری در هر تن در مقایسه با اوایل ماه اکتبر به ۴۱۵ دلار هر تن سی اند اف رسیده است.

          نظر

          • آريانا
            عضو فعال
            • Nov 2010
            • 599

            #20
            رئيس سازمان بورس در گفت*وگو با فارس اعلام كرد:
            پيشنهادهاي جديد بورس به دولت درباره قانون هدفمندي يارانه

            خبرگزاري فارس: رئيس سازمان بورس گفت: در رابطه با اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*ها پيشنهاداتي به دولت داده*ايم و برنامه**هايي براي حمايت از بازار سرمايه و صنايع داريم.

            علي صالح*آبادي در گفت*وگو با خبرنگار اقتصادي فارس، در برابر اين سؤال كه با توجه به در پيش بودن اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*ها و اثرات آن بر بازار سرمايه چه اقداماتي و برنامه*هايي مدنظر سازمان بورس است، اظهار داشت: بعد از دريافت نقطه نظرات شركت بورس، گزارش مفصلي از اثرات اجراي هدفمند كردن يارانه* تهيه كرده و به دولت ارايه كرده*ايم .در اين گزارش پيشنهادات چند گانه*اي براي حمايت از صنايع و شركت*ها داده*ايم.
            وي افزود: اين در حالي است كه بايد به اين نكته توجه كرد اجراي اين قانون يك شبه نبوده و مفاد آن به صورت تدريجي عملياتي خواهد شد. علاوه بر اين دولت به بورس و صنايع و شركت*هاي حاضر در آن توجه داشته است.
            اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: در گزارش ارائه شده به دولت، صنايع و شركت*ها براساس ميزان انرژي مصرفي دسته*بندي شده*اند و براي هر كدام از گروه*ها بسته*هاي پيشنهادي مجزايي تهيه و ارائه شده است. علاوه بر اين سازمان بورس در راستاي اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*ها برنامه*هايي براي حمايت از بازار سرمايه مدنظر دارد كه بعد از عملياتي شدن اعلام خواهد شد.
            سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش ديگري از اظهارات خود به معاملات حق*تقدم گواهي حق تقدم بانك مسكن در فرابورس اشاره كرد و گفت: دادوستد اين نوع گواهي به عنوان ابزار جديد بازار سرمايه از سه*شنبه گذشته شروع شده كه با استقبال مناسبي مواجه شده است.
            صالح*آبادي ادامه داد: تا پيش از اين گواهي حق تقدم بانك مسكن به صورت غير شفاف مبادله مي*شد اما با امكان*پذير بودن دادوستد آن در فرابورس ، از اين پس معاملات اين اوراق به طور شفاف و با قيمت*هاي مشخص بازار انجام خواهد شد كه در تأمين منابع ساخت مسكن بسيار مفيد است.
            وي با بيان اينكه براي ابهاماتي در مورد چگونگي معاملات گواهي حق*تقدم بانك مسكن در شهرستان*هاي فاقد تالار بورس و شبكه كارگزاري راه*حلي از سوي سازمان بورس ارائه و مورد موافقت قرار گرفت ادامه داد: براساس اين راه*حل قرار شده همه شعب بانك مسكن سراسر كشور كه فاقد تالار معاملات سهام و كارگزاري هستند ، متقاضيان و فروشندگان اين گواهي به شعب بانك مسكن مراجعه مي كنند. شعب اين بانك هم از طريق اينترنت به كارگزاري بورس بانك مسكن اقدام به ارائه سفارش كرده تا زمينه معامله اوراق گواهي حق تقدم فراهم شود.
            به گفته صالح آبادي علاوه بر اين با فراگير شدن معاملات الكترونيكي در بازار سرمايه (آن لاين تريدينگ) امكان معاملات مستقيم اين اوراق در فرابورس فراهم خواهد شد.

            نظر

            • sahar
              عضو عادی
              • Oct 2010
              • 86

              #21
              با سلام بر دوستان یکم قاطی کرده خودم . البته از دست این بازار . ولی با هم روراست باشیم 5 ماه رشد ممتد نیاز به اصلاح ویا بهتر بگوییم استراحت داشت . دوستان من طبق تجربه ای که تو این چند سال داشتم فکر میکنم از اواسط هفته دیگه که میشه اخر هفته ابان بازار برگرده و شروع کنه به رشد و بصورت لاکپشتی و ممتد ادامه دار باشه تا هفته اول اسفند . با این خبرها و تحلیلهایی که اساتید تکنیکال و ... داشتن شاخص بالای 21000 باید برسه . . سهام خوب و بنیادی رو بخرید از نوسان گیری خود داری کنید( سیاست خودم هستش ) . من خودم اخابر . کسرا دارم باز هم کسرا اضافه میکنم و یکم مپنا هم بر میدارم . البته 4 شنبه .. موفق باشید .

              نظر

              • sahar
                عضو عادی
                • Oct 2010
                • 86

                #22
                سلام مجدد . یکم کم میام برای این هستش که منتظر رشد اصلی بازار هستم همونی که گفتم فکر میکنم از چند روز مونده به اذر ماه . راستش خریدهام رو انجام دادم و منتظر رسیدن به اهداف خودم هستم . خریدهام میان مدتی هستش . البته از نوسان هم بدم نمیاد البته تو عرضه اولیه . شبریز و بیخیال شدم ولی بیمه پارسیان خریدم اونم خیلی کم چون گیرم نیومد . هر کسی یه روش داره منم تو این 7 سال با این روش سود خوبی بردم . برای همه شما هم ارزوی موفقیت و سود خوب دارم... فعلا ...

                نظر

                • sahar
                  عضو عادی
                  • Oct 2010
                  • 86

                  #23
                  سنگ آهن

                  در هفته گذشته قیمت سنگ آهن کمی بالا رفت در حالی که همه انتظار داشتند روند نزولی خود را شروع کند. قیمت سنگ آهن از ۱۶۱ دلار برای خلوص ۶۲ درصد تحویل بنادر چین به نزدیک ۱۶۵ دلار رسید. چند علت برای این افزایش قیمت هست، اول محدود شدن صادرات از هند. دوم بارندگی در مناطق شرقی هند و مشکل افزایش رطوبت سنگ آهن در هند. سوم افزایش محدود قیمت ها در چین. چهارم افزایش سودآوری اکثر کارخانه های چین و امید به بهبود تقاضای آنها. ولی واقعیت اینست که قیمت نمی تواند بیش از این بالا برود. روند آن رو به نزول خواهد بود مهم ترین دلیل این امر آن است که دولت چین عرضه وام را محدود کرده و نرخ بهره را بالا برده در نتیجه حجم نقدینگی کاهش یافته این امر باعث تنزل مصرف فولاد شده که ادامه خواهد داشت از طرف دیگر فشار دولت برای کاهش تولید صنایع آلاینده بخش فولاد جدیست و همین امر منجر به پایین آمدن سطح تولید شده است.

                  قراضه

                  بر خلاف سنگ آهن، روند صعودی قراضه سریع تر بود و این روند ادامه دارد. قراضه کلاس ۲ در ژاپن ۱۲ تا ۳۰ دلار هر تن بالا رفت همین امر باعث شد تا ژاپنی ها قیمت قراضه صادراتی را ۳۶۰ دلار فوب اعلام کنند. البته بخشی از این افزایش قیمت ناشی از کاهش ارزش دلار است. کارخانه های ژاپنی اخیرا با مشتریان عمده خود توافق هایی را امضاء کرده اند که در قبال تحویل بخشی از ورق مورد نیاز مشتری ها، قراضه یا ضایعات مربوطه را دریافت کنند این امر نشان دهنده محدودیت عرضه قراضه در ژاپن است.

                  قراضه تحویل بنادر ترکیه هفته قبل ۴ دلار افزایش یافت و به ۳۹۵ دلار هر تن رسید. در کره هیوندائی قراضه ژاپن را ۲۱ دلار گرانتر در قیمت ۳۶۳ دلار برای کلاس ۲ معامله کرد در حالی که فروشنده ناراضی بود. در اروپا قیمت قراضه ۱۶ دلار هر تن افزایش یافت قراضه تحویل خاوردور به ۴۱۰ تا ۴۲۰ دلار بسته به ترکیب آن رسیده است و احتمالا این روند ادامه یابد در حالی که قیمت مقاطع همچنان ثابت مانده است. در امریکا قراضه کلاس یک هر لانگ تن ۵/۱۸ دلار بالا رفت و به ۳۴۰ دلار هر لانگ تن درب کارخانه رسید.

                  بیلت

                  روس ها در هفته گذشته تلاش کردند که قیمت بیلت را بالا ببرند، اکثر کارخانه ها سفارشات ماه دسامبر را بسته اند. از آنجا که قیمت قراضه رو به افزایش است و سفارشات فصل اول سال آینده در پیش، آنها تلاش می کنند تا قیمت ها را افزایش دهند. قیمت فوب دریای سیاه ۲۰ دلار افزایش یافت و به ۵۷۰ دلار هر تن رسید. این در حالی است که قیمت فوب آستاراخان با ۱۰ دلار افزایش به ۵۹۵ دلار هر تن رسیده، قیمت تحویل بنادر خاوردور هم به ۵۹۰ دلار هر تن افزایش داده شد. این در حالی است که قیمت میله گرد با بیلت تقریبا ۲۵ دلار هر تن فاصله دارد. قیمت بیلت افزایش داشته ولی حجم معاملات بسیارپایین است. پیشنهادهای کارخانه ها هم در تناژ محدود می باشد به غیر از افزایش قیمت قراضه، دلیل دیگر افزایش قیمت، انبار سازی بعضی از تجار بزرگ است آنها انتظار دارند قیمت ها افزایش یابد بنابراین خریدهای خود را در قیمت های پایین انجام می دهند. با این حال قیمت بیلت در بورس لندن تغییری نداشت. در کشورهای مسلمان هم بعلت تعطیلات عید قربان عملا معامله صورت نمی گرفت.

                  بیلت در ایران

                  قیمت بیلت در ایران هفته قبل با ۱۰ تومان کاهش روبرو شد. بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر که اول هفته در انزلی هر کیلو ۷۱۰۰ ریال پیشنهاد می شد در آخر هفته به ۷۰۰۰ ریال هم رسید. روز یکشنبه یک شرکت شمش سایز ۱۵۰ را تحویل ۱۰ روز آینده در قیمت ۶۸۵ تومان تحویل بندرامام عرضه کرد در حالی که قیمت همان روز ۷۰۵ تومان بود. گفته می شود ایرانی ها در ماه اکتبر ۵۰۰ هزار تن بیلت از سی آی اس و حدود ۲۰۰ هزار تن از ترکیه خریداری کرده اند این شمش ها هنوز به بنادر ایران نرسیده اند. با ورود این محموله ها بخصوص در ماههای پیش رو که تقاضا روبه کاهش است قیمت باید تنزل یابد. یک نکته دیگر در مورد آینده بیلت در بازار ایران اهمیت دارد و آن اینست که اعتبارات ریفاینانس برای ورق گرم بسته شده در نتیجه سفته بازها که تابحال روی ورق گرم بازی می کرده اند به سمت خرید بیلت می روند و این امر در آینده قیمت بیلت را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد قیمت بیلت تحویل بنادر شمالی ایران با اعتبار اسنادی ۶۳۰ دلار عرضه می شد ولی مقدار آن محدود بود.

                  مقاطع

                  قیمت مقاطع در هفته گذشته با ثبات و رو به بالا بود. علت این امر کاهش ارزش دلار و بالا رفتن قیمت قراضه و بیلت بود ولی تقاضا همچنان ضعیف است. بزرگ ترین بازار مقاطع در ماههای اخیر خاورمیانه و خاوردور بوده است، منطقه خاورمیانه بعلت نزدیک بودن تعطیلات عید قربان عملا با سکوت روبرو بود. در خاوردور هم بازار کشش افزایش قیمت زیادی را ندارد حداکثر ۶۳۰ دلار سی اف آر ظرفیت قیمت خاوردور است. در اروپا قیمت میله گرد به ۴۱۰ یورو هر تن رسید. تیرآهن هم ۵۰۰ یورو هر تن معامله شد. بعضی از کارخانه های ترک تولید خود را پایین آورده اند چون تقاضا بسیار محدود است و آنها نمی توانند بیش از ۶۱۰ دلار فوب کالایشان را عرضه کنند. در امریکا کارخانه ها شاخص قیمت میله گرد را ۲۰ دلار هر شورت تن افزایش دادند و به ۶۵۰ تا ۶۷۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه رساندند. در مجموع تقاضای مقاطع در دنیا ضعیف است و همین امر تجار را وادار به احتیاط و انجام معامله در حداقل مقدار نموده است.

                  مقاطع در ایران

                  از اول هفته قیمت ها روند نزولی داشت روز شنبه بازار کاملا ساکت بود ولی از روز بعد کمی تحرک دیده شد. انتظار عمومی اینست که قیمت ها باید کاهش یابد چند دلیل برای این دیدگاه موجود است اول روند رو به کاهش تقاضای فصلی، دوم سیاست دولت برای تنزل قیمت میله گرد و تیرآهن تا مرز ۷۰۰ تومان هر کیلو در بورس کالا، سوم فشار عرضه از سوی تولیدکنندگان داخلی و واردات.

                  در بازار امروز ایران میله گرد از امارات، مصر، ترکیه، سی آی اس عرضه می شود ضمن اینکه تولیدکنندگان داخلی هم به فروش خود ادامه می دهند متوسط قیمت میله گرد که ماه گذشته بالای هر کیلو ۹۰۰ تومان بود این ماه به زیر ۷۸۰ تومان هر کیلو درب کارخانه بدون ۳ درصد مالیات ارزش افزوده رسیده است روز چهارشنبه بعلت نزدیکی تعطیلات روند نزولی قیمت ها متوقف شد میله گرد امارت و ترک تحویل بنادر جنوبی ایران در قیمت ۶۴۰ تا ۶۵۰ دلار هر تن عرضه می شود.

                  ورق

                  ورق در چین کمی افزایش قیمت داشت اوایل هفته ورق گرم و ورق سرد هر تن ۲۰ دلار بالا رفت ولی در آخر هفته چند کارخانه بزرگ قیمت هایشان را کاهش دادند. قیمت ورق گرم ۲۵ دلار و ورق سرد ۳۵ دلار پایین تر اعلام شد. در حالی که کارخانه های درجه اول قیمت ها را برای دسامبر ثابت نگاه داشته اند، چینی ها ورق گرم کویل را تا ۶۳۰ دلار سی اف ار خاوردور عرضه کردند ولی خریدار نداشتند. با توجه به این شرایط پیش بینی می شود روند نزولی قیمت ورق در چین ادامه داشته باشد چون تقاضا محدود است. قیمت ورق گرم در شمال اروپا روی ۶۵۰ تا ۶۷۰ دلار ثابت مانده ولی موجودی انبارها کم است در جنوب اروپا ورق گرم در ۶۱۰ دلار عرضه می شود که نسبت به هفته قبل ۱۰ تا ۲۰ دلار افزایش نشان می دهد. کارخانه ها بعلت کاهش ارزش دلار و بالا رفتن قیمت قراضه سعی در بالا بردن قیمت دارند ولی تجار علاقه ای به خرید نشان نمی دهند. در امریکا روند نزولی قیمت ورق متوقف شده ورق گرم در غرب امریکا ۶۱۰ دلار هر تن عرضه شده که نسبت به هفته قبل ۵ تا ۸ دلار بیشتر است. روس ها ورق گرم را تا ۱۰ دلار بالاتر به قیمت ۵/۶ دلار فوب دریای سیاه عرضه کردند ورق سرد را هم تا ۷۴۰ دلار ولی فروش ها در تناژهای بسیار محدود است. منطقه خلیج فارس و شمال افریقا بعلت تعطیلات تحرکی نداشت. به نظر می رسد کاهش قیمت ورق متوقف شده چون تولید کارخانه ها هم به حداقل خود رسیده از طرف دیگر اکثر کارخانه ها در سی آی اس و جنوب اروپا منتظر سال جدید هستند چون سهمیه صادراتی امسال آنها به اروپا بسته شده است.

                  ورق در ایران

                  قیمت ورق از اوایل هفته نزولی بود. ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول عرض یک متر در انزلی که اول هفته ۷۱۴ تومان معامله می شد در آخر هفته به ۶۹۵ تومان هر کیلو هم رسید. ورق گرم ضخامت ۵/۲میلیمتر به بالا با ثبات قیمت روبرو بود ولی تقاضا بسیار محدود بود. متوسط قیمت ورق گرم ضخامت ۵/۲ تا ۱۵ میلیمتر تحویل در تهران ۷۶۰ تومان بود ورق سرد بازار بسیار کمرنگی دارد و تقاضا هم ضعیف است. ورق گالوانیزه با اینکه موجودی کمی دارد و در بعضی سایزها با کمبود روبرو شده ولی باز هم تغییر قیمتی نداشت و ثابت ماند. تجار اکثرا با حالت ناامیدی در انتظار نشسته اند تا ببینند تصمیم دولت در مورد برنامه هدفمند کردن یارانه ها چه زمانی اجرا می شود. این در حالی است که قیمت های کارخانه های ایران هم در بورس ثابت مانده قیمت های وارداتی هم تغییری نداشتند.

                  ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر تحویل بنادر شمالی ۶۳۰ تا ۶۴۰ دلار، ورق سرد قزاقستان و روسیه ۷۵۰ دلار و ورق گالوانیزه ۸۵۰ تا ۸۶۰ دلار پیشنهاد می شود .

                  مرکز خدمات فولاد ایران

                  نظر

                  • آمن خادمی
                    مدیر
                    • Jan 2011
                    • 5243

                    #24
                    افرايش تعداد سهامداران بورس

                    خرين وضعيت تعداد سهامداران بورس اوراق بهادار تهران نشان مي دهد كه در حال حاضر از ميان 341 شركت حاضر در بورس و 37 صنعت فعال در بازار،3 ميليون و 317 هزار و 570 نفر در بورس تهران سهامدارند كه بيشترين آنها در شركت*هاي سرمايه*گذاري، خودرو و انبوه*سازي املاك فعال هستند.
                    تازه*ترين آمار تعداد سهامداران بورس تهران نشان مي*دهد كه در حال حاضر سه ميليون و317 هزار و 570 نفر در بورس اوراق بهادار سهامدارند كه اين ميزان در سه ماهه اول سال 3 ميليون و 248 هزار و 35 نفر و در مهر ماه 3 ميليون و 291 هزار و 506 نفر بود و ورود شركتهاي دولتي و خصوصي جديد به بورس باعث افزايش 26 هزار نفري تعداد سهامداران در يك ماه شد.

                    to continue, please follow me on my page

                    نظر

                    • کاشف
                      عضو فعال
                      • Nov 2010
                      • 925

                      #25
                      اخباروشایعات بازار

                      بااجازه مدیریت محترم
                      این تاپیک ایجادکردم که کلیه اخباروشایعات بازاررا گردهم اوریم وامیدوارم که دوستان هم یاری کنند.

                      نظر

                      • کاشف
                        عضو فعال
                        • Nov 2010
                        • 925

                        #26
                        به دليل برگزاري نوبت دوم مجمع عادي بطور فوق العاده؛
                        نماد معاملاتي فولاد مباركه بسته شد
                        خبرگزاري فارس: نماد معاملاتي فولاد مباركه به دليل برگزاري نوبت دوم مجمع عادي بطور فوق العاده، در پايان معاملات امروز بسته شد.

                        به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس، در پي به تنفس كشيده شدن مجمع عادي بطور فوق العاده 24 آبان ماه فولاد مباركه كه قرار بود سهامداران عمده در مورد تداوم پرداخت هزينه*هاي صندوق بازنشستگي فولاد تصميم گيري كنند،مجمع نوبت دوم اين شركت برگزار مي شود.
                        به همين دليل و با توجه به لزوم توقف نماد معاملاتي شركت ها حداقل 48 ساعت كاري قبل از برگزاري مجامع، نماد اين شركت در پايان معاملات امروز بسته شد.
                        اين مجمع دوشنبه جاري مورخ 8 آذر ماه در محل اصفهان، ميدان آزادي (دروازه شيراز)، ابتداي خيابان سعادت آباد،جنب دفتر هواپيمايي هما برگزار مي شود.
                        انتهاي پيام/م

                        نظر

                        • کاشف
                          عضو فعال
                          • Nov 2010
                          • 925

                          #27
                          به ساعت 15 فردا در سالن همايش هاي رازي:
                          مكان جلسه معارفه قبل از عرضه سهام شركت همراه اول تغيير كرد
                          خبرگزاري فارس: مكان جلسه معارفه قبل از عرضه سهام شركت همراه اول تغيير كرد و اين جلسه از ساعت 15 فردا در سالن همايش هاي رازي برگزار مي شود.

                          به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس، مكان تشكيل جلسه معارفه قبل از عرضه سهام شركت همراه اول كه پيش از اين پژوهشگاه نيرو اعلام شده تغيير كرد و اين جلسه از ساعت 15 الي 17 فردا در سالن همايش هاي رازي برگزار مي شود.
                          در اين رابطه روابط عمومي شركت ارتباطات سيار (همراه اول) اعلام كرده روابط عمومي با پذيرش همراه اول در فرابورس، مراسم معارفه پيش از عرضه سهام اين شركت، عصر فردا يكشنبه 7 آذرماه از ساعت 15 تا 17 در مركز همايش هاي رازي واقع در بزرگراه همت جنب برج ميلاد، برگزار مي شود و مديران ارشد همراه اول به همراه مديران شركت تأمين سرمايه امين – شركت مشاور پذيرش و ارزشگذار همراه اول در فرابورس - آخرين وضعيت مالي اپراتور اول را براي فعالان بازار سهام تشريح مي كنند.
                          شركت ارتباطات سيار ايران، از فعالان بازار سهام و اصحاب رسانه براي حضور در اين نشست دعوت به عمل آورده است.

                          نظر

                          • کاشف
                            عضو فعال
                            • Nov 2010
                            • 925

                            #28
                            گروه اقتصادي / حوزه بورس 89/09/06 - 13:04شماره:8909060764

                            از سوي رييس سازمان بورس
                            تحولات بازار سرمايه بعد از اجراي قانون بازار اوراق بهادار اعلام شد
                            خبرگزاري فارس: رييس سازمان بورس و اوراق بهادار تفكيك مقام ناظر و اجرا، توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد، ارتقاي اطلاع رساني،ظهور ايده هاي نو و افزايش نقدشوندگي را ازجمله اثرات قانون بازار اوراق بهادار اعلام كرد و از دستيابي به چشم انداز 20 ساله درپايان برنامه پنجم خبر داد.

                            به گزارش فارس به نقل از سنا ، پنج سال از تصويب اين قانون مهم در بازار سرمايه مي گذرد و رييس سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است قانون بازار اوارق بهادار به خوبي در بازار سرمايه اجرا شده است.
                            علي صالح آبادي درباره دلايل تغيير قانون بازار سرمايه گفت :* ايده تغيير قانون سال 1377 در وزارت امور اقتصادي و دارايي مطرح شد و پس از 7 سال مطالعات فراوان و كار كارشناسي گسترده ، در مجلس هفتم به تصويب رسيد.* كارگروهي در مجلس شوراي اسلامي تشكيل شد تا متن لايحه دولت را تدوين و براي تصويب به صحن علني مجلس ارائه دهد.

                            *تفكيك مقام ناظر و اجرا

                            سخنگوي سازمان بورس افزود: نخستين قانون بازار سرمايه براي سال 1345 بود كه تنها براي شكل گيري بورس تدوين شده بود،* قرار نبود بازاري با ساختار كلان و بزرگ در حوزه بازار سرمايه راه اندازي شود.
                            وي اضافه كرد :* با گسترش بازار سرمايه، ضرورت تفكيك مقام ناظر و اجرا بسيار احساس مي شد ، در گذشته استقلال نهاد ناظر به دليل حضور كارگزاران در هيئت مديره سازمان كارگزاران بورس اوراق بهادار زير سوال بود.
                            صالح آبادي افزود :* اين در حالي است كه بانك مركزي به عنوان نهاد ناظر بازار پول روز هجدهم مردادماه سال 1339 تشكيل شد اما تا سال 1384 مقام ناظر بازار سرمايه شكل نگرفته بود.
                            وي تاكيد كرد :* تحقيقات و مطالعات نشان مي داد كه وظايف نظارتي و اجرايي در اكثر بورس هاي جهان تفكيك شده است به طوريكه بسياري از بورس ها ساختار شركتي به خود گرفته و به شركت سهامي عام تبديل شده اند.
                            وي با بيان اينكه درقانون قبلي، جرمي براي خاطيان بازار سرمايه تعريف نشده بود، گفت : ايجاد ضمانت هاي اجرايي براي هر يك از جرائم بازار اعم از اطلاع رساني، دستكاري قيمت،* گمراهي بازار و ... از
                            مهم ترين ويژگي هاي قانون جديد بازار اوراق بهادار است.
                            سخنگوي سازمان بورس تحت نظارت قرار گرفتن بازار اوليه را از ديگر مزيت هاي قانون جديد بازار اوراق بهادار اعلام كرد و اظهار داشت :* تشكيل بازار اوليه متشكل از زير ساخت هاي مهم براي توسعه بازار سرمايه بود كه خوشبختانه هم اكنون بازار اوليه تحت نظارت سازمان بورس است.

                            *توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد

                            وي خاطر نشان كرد :* در ساختار قديمي بازار سرمايه به دليل فراهم نبودن زيرساخت هاي قانوني، امكان توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد وجود نداشت.اما قانون جديد امكان طراحي ابزارهاي مالي جديد منطبق با شريعت را به اين سازمان داد به گونه اي كه هم اكنون فيوچرز كالا و اوراق بهادار و حق تقدم تسهيلات مسكن در بازار راه اندازي شده اند.
                            وي به توسعه نهادهاي مالي در بازار سرمايه اشاره كرد و افزود :* در حال حاضر شركت هاي تامين سرمايه،* مشاور سرمايه گذاري، شركت هاي پردازش اطلاعات مالي و صندوق هاي سرمايه گذاري شكل گرفته اند و فعاليت شركت هاي كارگزاري افزايش يافته است.
                            سخنگوي سازمان بورس تشكيل بازار مستقل فرابورس و راه اندازي كانون كارگزاران و كانون نهادهاي سرمايه گذاري را از ديگر دستاوردهاي قانون بازار سرمايه ذكر كرد.

                            *قانون به طور كامل اجرا شده است

                            رييس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه قانون جديد به طور كامل در بازار سرمايه اجرا شده است، افزود: برخي از نواقص و خلع هاي قانوني نيز با قانون تكميلي سال 1388 برطرف شده است.
                            صالح آبادي با بيان اينكه زير ساخت هاي اصلي بازار سرمايه در كشور استقرار يافته است، گفت :* تمامي اركان بازار سرمايه در طول 5 سال اخير شكل گرفته اند. هم اكنون بيش از 1000 صفحه مقررات، آيين نامه و دستورالعمل به تصويب رسيده است تا سازمان بورس به وظايف نظارتي و قانوني خود به خوبي عمل كرده باشد.

                            *ارتقاي اطلاع رساني در بازار سرمايه

                            رييس سازمان بورس گفت:* پايگاه هاي اينترنتي مختلفي در سال هاي اخير براي مقاصد مختلف در بازار سرمايه راه اندازي شده اند.* توسعه اطلاع رساني و فناوري اطلاعات باعث شده است تا سايت هاي اختصاصي پژوهشگران و محققان نيز در بازار سرمايه تاسيس شود تا نيازهاي بخش عمده اي از اقشار مختلف جامعه تامين شود.
                            صالح آبادي به اهميت اطلاع رساني شركت هاي بورسي اشاره كرد و اظهار داشت :* در همين رابطه، شبكه اطلاع رساني ناشران (كدال) با امضاي ديجيتال راه اندازي شده است تا اطلاعات با سرعت بيشتري در اختيار فعالان بازار قرار گيرد.

                            *ظهور ايده هاي نو در فرابورس

                            رييس سازمان بورس با بيان اينكه ايده هاي جديدي در بازار فرابورس شكل گرفته است، گفت:* پذيره نويسي اوليه سهام، سلب حق تقدم سهام،* ارائه ابزارهاي جديد، مزايده هاي دولتي و بخش خصوصي و ورود شركت هاي كوچك از مهم ترين ويژگي هاي بازار نوپاي فرابورس است.
                            وي درباره وضعيت بورس كالاي ايران افزود : طيف وسيعي از كالاها در سال هاي گذشته وارد اين بورس شده اند و هم اكنون حجم معاملات قراردادهاي آتي به بيش از 450 ميليارد تومان رسيده است.

                            *آغاز طرح آزمايشي غير كاغذي كردن سهام

                            رييس سازمان بورس از آغاز طرح آزمايشي غير كاغذي كردن سهام در شركت هاي كارگزاري خبر داد و گفت:* شركت سپرده گذاري امكاني را فراهم كرده است كه به جاي آنكه اين شركت برگه سهام چاپ كند، كارگزاران خود اين كار را انجام دهند.
                            وي امكان اصلاح مشخصات سهامداري و تغيير كارگزار ناظر به سهولت در شركت سپرده گذاري انجام مي شود.

                            *افزايش نقدشوندگي بورس تهران

                            دبير شوراي عالي بورس و اوراق بهادار گفت: توسعه بازار سرمايه به خوبي در نقدشوندگي بورس تهران نمايان است به طوريكه هم اكنون شاهد بازاري متعادل و روان هستيم.
                            وي يكي از مزيت هاي بورس در مقايسه با ساير بازارها را نقدشوندگي اعلام كرد و افزود :* در حال حاضر سرمايه گذاران بر خلاف سال هاي گذشته به سادگي مي توانند اقدام به خريد و فروش سهام در بازار كنند.
                            صالح آبادي خاطر نشان كرد : مشوق هاي مالياني نيز سال گذشته با تصويب قانون توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد براي شركت هاي بورسي در نظر گرفته شد تا شركت ها ترغيب به حضور در بازار سرمايه شوند.
                            وي به تشكيل هيئت مديره جديد شركت بورس اشاره كرد و گفت : يكي از مهم ترين برنامه هاي اين هيئت مديره، بازاريابي براي ورود شركت هاي جديد به بورس است.

                            *دستيابي به چشم انداز 20 ساله درپايان برنامه پنجم

                            رييس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود : اگر زيرساخت هاي قانوني مكملي در بازار سرمايه تدوين و به تصويب برسد مي توان در پايان برنامه پنجم به افق چشم انداز 20 ساله دست يافت.
                            وي اضافه كرد :* در حال حاضر بازار سرمايه از نظر زير ساخت هاي مقرراتي، فناوري اطلاعات، تجهيزات و امكانات در شرايط مطلوبي به سر مي برد.
                            صالح آبادي به مزيت هاي نسبي ايران اشاره كرد و گفت :* اگر بتوان از اين مزيت ها استفاده كرد، بورس تهران مي تواند در مولفه هاي ارزش بازار و ارزش معاملات در صدر منطقه خاورميانه قرار گيرد.
                            وي اظهار داشت : به طور حتم با اجراي كامل سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي و ورود شركت هاي بزرگ ، حجم و ارزش بورس تهران افزايش چشمگيري خواهد يافت.
                            سخنگوي سازمان بورس با بيان اينكه فرآيند رشد بازار سرمايه آغاز شده است، افزود: هم اكنون اوراق مشاركت و اوراق بهادار دست اول در بورس يا فرابورس عرضه مي شود كه اين امر ارزش معاملات بازار سرمايه را افزايش مي دهند.
                            وي گفت :* بايد شرايطي فراهم كرد تا علاوه بر افزايش تنوع ابزارهاي مالي، خريد و فروش تمامي اوراق بهادار به سمت بازار سرمايه هدايت شوند.
                            رييس سازمان بورس گفت:* خوشبختانه بورس كالاي ايران شرايط مطلوبي را سپري مي كند زيرا عمده كالاها وارد اين شركت شده اند.

                            *تحقق تمامي اهداف هيئت مديره سازمان بورس

                            صالح آبادي خاطر نشان كرد : زماني كه مسئوليت دبيركلي را در سازمان كارگزاران بورس اوراق بهادار پذيرفتم، شش ماه فرصت داشتم تا بازار را به مسير مناسب تري هدايت كنيم كه با مشاركت تمامي فعالان بازار به موفقيت هاي خوبي دست يافتيم.
                            وي با بيان اينكه هيئت مديره سازمان بورس برنامه بلند مدت پنج ساله اي را براي بازار سرمايه ترسيم كرده است ،* گفت : مهم ترين دغدغه اين هيئت مديره اجراي دقيق قانون بود تا اثرات آن در بازار نمايان شود. خوشبختانه بازار سرمايه در حال حاضر در جايگاه مناسبي در اقتصاد كشور قرار دارد.
                            صالح آبادي با بيان اينكه اهم برنامه هاي هيئت مديره سازمان بورس محقق شده افزود :* بخشي از اين برنامه ها تا پايان امسال اجرايي مي شود تا هيئت مديره، به تمام اهداف چشم انداز 5 ساله خود دست يابد.
                            وي بورس را بازاري پويا دانست و اظهار داشت :* برنامه هاي مفصلي براي توسعه روز افزون بازار سرمايه طراحي شده است تا بتوان هرچه سريعتر جايگاه رفيعي را در منطقه خاورميانه كسب كرد.
                            انتهاي پيام/ص

                            نظر

                            • کاشف
                              عضو فعال
                              • Nov 2010
                              • 925

                              #29
                              در هفته گذشته:حقوقی ها بیشتر خریدار بودند





                              نمابورس، بازار سرمایه_ در اولین روز کاری هفته گذشته، ارزش ریالی خرید و فروش حقوقی ها از حقیقی ها سبقت گرفت. در حالی ارزش خرید و فروش حقوقی ها به ترتیب 58.3 و 51.9 درصد از کل ارزش بازار را تشکیل می داد که حقیقی ها خرید و فروشی را معادل 41.6 و 48.05 درصد را در اختیار داشتند. این در حالی است که حجم خرید و فروش حقیقی ها در این روز فراتر از حقوقی ها بود. حقیقی ها در حالی 50.5 و 56.8 درصد از حجم خرید و فروش را به خود اختصاص دادند که حجم خرید و فروش حقوقی ها در این روز 49.4 و 43.1 درصد بوده است.

                              یکشنبه و دوشنبه هفته گذشته نیز همانند شنبه بود و ارزش مبادلات حقوقی ها بیشتر از حقیقی ها بود. البته در این دو روز حقوقی ها هم در حجم و هم در ارزش مبادلات اول شدند. در حالی بیشتر از 60 درصد تبادلات بازار سرمایه در این دو روز در اختیار حقوقی ها بود که سهم حقیقی ها از داد و ستد ها به حوالی 40 درصد می رسید.

                              اما سه شنبه ورق برگشت و حقوقی ها خریدار و حقیقی ها فروشنده شدند. 52.7 درصد از ارزش خرید روز سه شنبه به نام حقوقی ها ثبت شد. در مقابل 58.99 درصد از ارزش فروش بازار نیز در اختیار حقیقی ها بود. البته حجم خرید حقیقی ها در حالی 58.91 درصد بود که این درصد در خصوص حقوقی ها به 41.09 درصد می رسید.

                              اما آخرین روز کاری هفته گذشته حقوقی ها در حجم و ارزش خریدار و حقیقی ها در تبادلات فروشنده بودند. در حالی 51.2 و 52.5 درصد از حجم و ارزش خریدها در دست حقوقی ها بود که 62.6 و 60.6 درصد از حجم و ارزش فروش ها توسط حقیقی ها صورت گرفت.

                              اما در هفته گذشته بیشترین حجم مبادلات به مخابرات اختصاص می یافت زیرا در دومین روز کاری هفته گذشته بیش از 38 میلیون سهم این شرکت مورد تبادل قرار گرفت. اما پتروشیمی شازند بیشترین ارزش مبادلات هفته را داشت. چرا که در همان روز با تبادل 36 میلیون سهم ارزش معادل 11 میلیارد و 600 میلیون تومان از آن خود کرد.

                              نظر

                              • کاشف
                                عضو فعال
                                • Nov 2010
                                • 925

                                #30
                                معاون وزير بازرگاني در گفت*وگو با ايسنا:
                                نگاه دستوري به قيمت*ها وجود ندارد سرويس: بازرگاني
                                1389/09/06
                                11-27-2010
                                11:09:19
                                8909-02953: كد خبر



                                خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
                                سرويس: بازرگاني



                                معاون برنامه*ريزي و امور اقتصادي وزارت بازرگاني در مورد اولتيماتوم و اقداماتي كه اين وزارتخانه در مورد قيمت*ها اعمال كرده و مي*كند، تصريح كرد كه در مورد قيمت*ها نگاه دستوري وجود ندارد بلكه نگاه نگاه بازار است.

                                محموددودانگه در گفت*وگو با خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه اصلا قرار نيست قيمت*ها به صورت دستوري شود، دستوري شدن قيمت*ها توسط وزارت بازرگاني از طريق اولتيماتوم دادن را هم تاييد نكرد.

                                وي در پاسخ به اين سوال كه آيا وقتي وزارت بازرگاني اولتيماتوم مي*دهد كه قيمت*ها كنترل شوند، اين اقدام برخورد دستوري نيست؟ اظهار كرد: هرگونه افزايش قيمت بايد با دليل باشد. اگر دليل و منطقي براي افزايش قيمت*ها وجود داشته باشد، طبيعتا بايد روال طبيعي خود را طي كند و حتما با موافقت سازمان حمايت و بررسي*هاي انجام شده، انجام خواهد شد اما بحثي كه وجود دارد اين است كه بايد بين گراني و گران*فروشي تفاوت قائل شد.

                                معاون وزير بازرگاني ادامه داد: گاهي ريشه*هاي تورم، ريشه*هاي ساختاري و افزايش قيمت جهاني و موارد ديگر بر افزايش قيمت مواد اوليه واحدهاي توليدي اثر مي*گذارد و در نتيجه قيمت تمام شده محصول افزايش مي*يابد و روال طبيعي خود را طي مي*كند اما اگر بدون دليل و هيچ منطقي قيمت محصول يك واحد توليدي افزايش يابد، خيلي توجيه*پذير نيست.

                                دودانگه اضافه كرد: نگاهي كه وزارت بازرگاني دارد اين است كه هرگونه افزايش مخصوصا در شرايط حساس فعلي كه در آستانه اجرايي شدن قانون هدفمند شدن يارانه*ها هستيم، بايد همراه با دليل و منطق و مدرك باشد و وزارت بازرگاني خيلي موافق افزايش قيمت بدون منطق در اين شرايط حساس نيست.

                                معاون وزير بازرگاني تصريح كرد: در اين شرايط حساس وزارت بازرگاني اعتقاد دارد كه حتما بايد مواظب بازار باشد.

                                وي متذكر شد: نگاه دستوري اصلا وجود ندارد و نگاه، كاملا نگاه بازار است.

                                دودانگه در پايان با بيان اينكه نبايد هزينه*هاي مشكلات ناشي از نبود رقابت*پذيري واحدهايي كه پايين*تر از ظرفيت توليد مي*كنند را مصرف*كننده پرداخت كند، خاطرنشان كرد: هر واحد تازه*اي كه مي*خواهد شكل بگيرد بايد با منطق باشد.

                                انتهاي پيام

                                نظر

                                در حال کار...
                                X