پاسخ : اخباروشایعات بازار
شنبه, 08 آذر 1393 19:00 یک گام تا تعیین قیمت نرخ خوراک پتروشیمی ها
شرح مطلب :
شنبه, 08 آذر 1393 19:00 یک گام تا تعیین قیمت نرخ خوراک پتروشیمی ها

شرح مطلب :
کمیسیون برنامه و بودجه در آستانه ابلاغ لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی طی مصوبه ای تعیین فرمول و قیمت گذاری نرخ خوراک پتروشیمی ها را در اختیار دولت قرار داده است.
به گزارش سایت یک تا صد و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، موسی الرضا ثروتی، نماینده کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان مطلب فوق گفت: در مصوبه ای که مربوط به طرح تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت است در خصوص قیمت گذاری نرخ خوراک گاز پتروشیمی ها مصوب شد تا چگونگی فرمول و قیمت در اختیار دولت قرار بگیرد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: طی این مصوبه مقرر شد دولت متناسب با قیمت های منطقه ای خوراک پتروشیمی ها را قیمت گذاری کند و همچنین برای پتروشیمی های تازه تأسیس حتماً تخفیفات ویژه ای قائل شود.
این نماینده مجلس همچنین لزوم ثبات در قیمت گذاری نرخ خوراک پتروشیمی را مورد تأیید قرار داد و گفت: در مصوبه کمیسیون بودجه آمده است قیمت ها حداقل به مدت 10 سال باید تثبیت شوند، البته اگر دولت برای قیمت مواد اولیه فرمول تعیین کند، باید این فرمول قیمتی در خصوص فروش محصولات شرکت های پتروشیمی نیز رعایت شود.
وی با بیان اینکه تمام شیوه قیمت گذاری و اعلام نرخ خوراک پتروشیمی ها به دولت سپرده شده است، اظهار داشت: کل فرآیند قیمت گذاری به دولت سپرده شده است و دولت بر اساس این مصوبه موظف شده است، منتناسب با قیمت منطقه و قیمت ترجیحی اقدام کند.
ثروتی در ادامه خاطر نشان کرد: حمایت از پتروشیمی ها در دستور کار مجلس است و این موضوع در کمیسیون بودجه تصویب شده و باید در صحن علنی مجلس نیز تصویب شود تا تبدیل به قانون شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص افزایش یکباره قیمت خوراک پتروشیمی ها در سال جاری نیز گفت: تا سال گذشته قیمت خوراک پتروشیمی ها مبلغ دو و نیم سنت بود در حالیکه براساس داده های ما در اکثر کشورها حداقل 13 سنت بود، اما رسماً در هیچ جای دنیا چنین رقمی که ما به واحدهای پتروشیمی می فروختیم، وجود نداشت.
وی در بخش پایانی گفتگو با سنا افزود: رشد و سودآوری صنعت باید در گروی افزایش بهره وری و استفاده از تکنولوژی های جدید و علوم جدید باشد تا بدین ترتیب درآمد بنگاههای اقتصادی افزایش یابد و به دنبال آن بورس نیز رونق پیدا کند.
ثروتی با اشاره به 260 هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست جامعه گفت: بورس می تواند با افزایش شفافیت و فرهنگ سازی نقدینگی موجود در جامعه را جذب کند. وقتی بهره وری شرکت ها و بنگاه های اقتصادی بالا برود، درآمدشان افزایش پیدا می کند بدین ترتیب مردم تمایل و رغبت می کنند وارد سرمایه گذاری در بورس شوند.
نظر