اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • negarminavi
    عضو فعال
    • May 2013
    • 35714

    #5806
    پاسخ : اخباروشایعات بازار

    عملکرد شرکت‌ها در نیمه نخست امسال

    گزارش ضعیف 6 صنعت بورسی/ خودرویی‌ها سردمدار شدند

    با پایان یافتن نیمه نخست امسال و انتشار گزارش 6 ماهه شرکتهای بورسی انتظار سهامداران بورسی برای مشاهده عملکرد شرکتها به سر رسید و گزارش عملکرد ضعیف شرکت‌ها در نیمه نخست امسال منتشر شد.

    به گزارش خبرنگار ایسنا، این روزها فعالان تالار شیشه‌ای بیش از هر خبر دیگری به گزارش 6 ماهه شرکتها چشم دوختند، گزارشاتی که به دلیل شرایط رکودی حاکم در اقتصاد پیش بینی می شد تا ضعیف باشد اما با انتشار رسمی اطلاعات شرکتها مشخص شد تا برخی شرکتها حتی گزارش های ضعیف تری نسبت به پیش بینی های خود ارائه کردند و با تعدیل های منفی زمینه افت شاخص و ریزش مجدد بورس را فراهم کردند.

    به این ترتیب در حالی شرکتها و صنایع بورسی به طور مستقیم متاثر از وضعیت نامساعد اقتصادی هستند که گزارش های ضعیف منتشر شده توسط آنها و کاهش پیش بینی سود و حتی پیش بینی زیان نیز مهر تاییدی بر مشکلات متعدد صنایع و کمبود نقدینگی شدید آنها زد.

    خودرویی‌ها سردمدار شدند

    اما در میان صنایع 37 گانه ی بورسی صنعت خودرو به عنوان یکی از گروه‌های مورد توجه بازار، در ارائه گزارش بسیار ضعیف سردمدار سایر صنایع بورسی شد و با تعدیل‌های منفی خود مشکلات عمیق این صنعت را نمایان کرد.

    بر این اساس همانطور که اکثر کارشناسان پیش بینی می‌کردند دو شرکت مطرح این گروه یعنی ایران خودرو و سایپا به دلیل مشکلات ناشی از فروش و افزایش ظرفیت انبارها با کاهش و تعدیل منفی مواجه شدند به طوری که شرکت ایران خودرو سود 221 ریالی خود را به 57 ریال کاهش داد و در 6 ماهه اول امسال 23 ریال معادل 40 درصد از پیش بینی خود را محقق کرد.این در حالی است که با توجه به عدم افزایش نرخ های فروش، سود عملیاتی این شرکت از 15 هزار میلیارد ریال به 8.9 هزار میلیارد ریال کاهش یافته و هزینه مالی نیز از 14 هزار میلیارد ریال به 11.4 هزار میلیارد ریال افت کرده است.

    اما شرکت سایپا وضعیت بدتری نسبت به ایران خودرو دارد زیرا این شرکت بر اساس گزارش اخیر سود 4 ریالی هر سهم را به زیان 175 ریال تبدیل کرد و در دوره 6 ماهه، 126 ریال زیان پوشش داد. وضعیت نامناسب این صنعت و تعدیل های منفی ناشی از این است که هزینه‌های این شرکتها افزایش پیدا کرده و در مقابل فروش این شرکتها به دلیل تشکیل کمپین نخریدن خودرو و مشکلات متعدد این صنایع با افت مواجه شده و گزارش نامطلوب 6 ماهه این صنعت را شکل داده است.

    بانکی ها ‌چنگی به دل نزدند

    علاوه بر این گروه خودرویی، گزارش 6 ماهه بانکها نیز چنگی به دل نزد و گرچه این گروه با کاهش پیش بینی سود مواجه نشدند، اما در گزارش اغلب آنها فروش دارایی و املاک به دلیل افزایش هزینه نسبت به درآمدها مشاهده می‌شود.

    دوقلوهای سنگ آهنی هم منفی بودند

    در این میان صنعت استخراج کانه‌های فلزی نیز همانند سایر صنایع بورسی از وضعیت مطلوبی برخوردار نبودند. این شرکتها که در نیمه اول سال با مشکلاتی همچون کاهش قیمت‌های جهانی و افزایش بهره مالکانه معادن رو به رو شدند و از رکود اقتصادی نیز متاثر بودند، گزارش های ناامید کننده‌ای به بازار ارائه کردند و با تعدیل های منفی به خصوص در شرکتهای گل گهر، چادرملو، توسعه معادن روی و معادن بافق مواجه شدند.

    گزارش دوقلوهای سنگ آهنی نشان می دهد که شرکت چادرملو در 6 ماه اول سال ، 7 ریال تعدیل منفی داد و میزان پیش‌بینی سود خود برای سال مالی منتهی به اسفند 1394 از 525 ریال به 518 ریال کاهش داده است. این شرکت همچنین در گزارش 6 ماهه خود پیش بینی فروش خود را نسبت به گزارش قبلی کاهش داده و در مدت 6 ماه تنها توانسته است 1.3 میلیون تن گندله به فروش برساند.

    گزارش 6 ماهه شرکت گل‌گهر نیز نشان می‌دهد که این شرکت معدنی پیش‌بینی سود سال مالی منتهی به 29 اسفند 1394 خود را با تعدیل منفی از 243 ریال به 221 ریال کاهش داده و میزان فروش خود را 10 میلیارد تومان کاهش داده است.

    کاهش پیش‌بینی سود فولادی ها

    و اما شرکتهای فولادی نیز به دلیل کاهش قیمت های جهانی و کاهش میزان فروش در داخل با مشکلاتی مواجه شدند که اثر آن در گزارش‌های 6 ماهه آنها قابل مشاهده است به طوری که شرکت مطرح این گروه یعنی فولاد مبارکه در پیش‌بینی 6 ماهه خود با تعدیل منفی مواجه شده و سود پیش‌بینی شده خود را از 453 ریال به 137 ریال کاهش داده است. ملی مس نیز در گزارش 6 ماهه خود تعدیل منفی اعمال کرده و پیش‌بینی سود 271 ریال را به 153 ریال کاهش داده است و تنها توانسته در این مدت 28 درصد از این پیش‌بینی را پوشش داده است.

    گزارش‌های ضعیف صنعت لاستیک

    بررسی صنعت لاستیک حاکی از تعدیل منفی قابل توجه در این شرکت‌ها به دلیل رکود در بخش خودرو و کاهش بهای تمام شده و همچنین افزایش هزینه های این صنعت است به طوری که لاستیک سهند پیش‌بینی سود خود را از 113 تومان به 68 تومان برای سال منتهی به 29 اسفند 1394 کاهش داده است.

    صنایع غذایی چه کردند؟

    در این میان صنعت مواد غذایی نیز با انتشار گزارش‌های 6 ماهه در برخی شرکتها با تعدیل های مثبت و در برخی با تعدیل های منفی مواجه شده است. این در حالی است که به دلیل تاثیر نگرفتن این صنعت از رکود اقتصادی، این صنعت توانسته است تا گزارش های نسبتا خوبی نسبت به سایر صنایع منتشر کند و 6 ماه اول سال را با پوشش مناسب سود به پایان برساند.

    صنعت شیرین بورس با چشم انداز مثبت

    و اما صنعت شیرین بورس که در سال گذشته با مشکلات متعددی رو به رو شده بود، در 6 ماهه اول امسال به دلیل در نظر گرفتن سهمیه 300 هزار تنی شکر خام برای شرکت‌ها و انتشار خبرهایی مبنی بر افزایش قیمت شکر با افزایش نسبی مواجه شد. با این حال این شرکتها در صورت‌های مالی خود با چشم انداز مثبتی مواجه شدند به طوری که قند اصفهان پیش بینی سود خود را از 196 ریال به 227 ریال افزایش داده است.

    به گزارش ایسنا، محتوای گزارش‌های 6 ماهه شرکتها نشان می‌دهد که رکود فراگیر در بین صنایع بورسی حاکم بوده و اکثر شرکت‌های بورسی با مشکلات عمیقی در خصوص کاهش قیمت و فروش محصولات خود مواجه هستند.

    با این حال بعد از انتشار گزارش‌های 6 ماهه شرکتها و در پیش گرفتن روند نزولی بورس، ریسک ناشی از انتشار این گزارش‌ها کمابیش از بین رفت و چشم سهامداران به موضوعات سیاسی و اقتصادی همچون لغو تحریم‌ها و اجرای بسته اقتصادی دولت و نیز بودجه سال آینده دوخته شد تا شاید تاثیر آن بتواند حداقل در پیش بینی سود سال آینده شرکتها نمایان شود و اندکی وضعیت رکودی بورس را بهبود بخشد.

    نظر

    • خوشبخت
      عضو فعال
      • Jul 2012
      • 5464

      #5807
      پاسخ : اخباروشایعات بازار

      گزارش بازار یکشنبه 10 آبان 94








      شاخص کل بورس 6 واحد کاهش پیدا کرد و به رقم 62.942واحد رسید. پارسان با 29واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 84.5 میلیارد تومان رسید که شپلی با 4.3میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود .

      در بازار فرابورس، شاخص ایفکس 1.90واحدافزایش پیدا کرد و به رقم 698واحد رسید. مارون با 1.8 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 125.5میلیارد تومان رسید که کوثربا 2.2میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود.



      مهم ترین اخبار اقتصادی

      فرانسیس مود وزیر مشاور در امور تجارت انگلستان که در اتاق بازرگانی ایران حضور یافته بود، در مورد نظر انگلیسی‌ها برای حضور در بازار ایران اظهار داشت: شرکت‌هایی که در این سفر ما را همراهی می‌کنند، در عرصه بین‌الملل فعال‌اند و معمولا به دنبال سرمایه‌گذاری‌ درازمدت و مشارکت‌های درازمدت هستند و به گونه‌ای حضور ما این بار در ایران متفاوت است وی افزود: دولت انگلیس و شرکت‌های بریتانیایی رایزنی‌ با مقامات ایرانی را آغاز کرد‌ه اند، تا به محض برداشته شدن تحریم‌ها همکاری‌ به صورت جدی آغاز شود، اما باید این تضمین داده شود که شرکت‌های انگلیسی با اطمینان خاطر به شکل درازمدت در ایران سرمایه‌گذاری کنند.وزیر مشاور تجارت انگلیس در پاسخ به اینکه دو شرکت نفتی بی‌پی و شل چه برنامه‌ای برای سرمایه‌گذاری در حوزه نفتی ایران دارند، گفت: در سفر قبلی فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس در ماه آگوست انجام شد، رئیس تیم شل در خاورمیانه و مدیر اجرایی این شرکت به ایران آمد، همچنین شرکت بی‌پی تاریخچه طولانی همکاری و حضور در ایران را دارد و این بستگی به تمایل دولت ایران دارد که نحوه همکاری با این شرکت‌ها را تعیین کند، تا این شرکت‌ها بتوانند تکنولوژی را وارد ایران کرده و سرمایه‌گذاری کنند.مود در پاسخ به اینکه میزان پول‌های بلوکه شده ایران در انگلیس چقدر است، به صورت تلویحی گفت: یکسری از دارایی‌های ایران به خاطر وضع تحریم‌ها در انگلیس بلوکه شده که امیدواریم بعد از توافق تاریخی بین ایران و 1+5 شرایطی که 6 کشور گذاشته‌اند، اجرایی بشود، تا ایران به اقتصاد جهانی برگردد و دارایی‌های بلوکه شده‌اش آزاد شود.



      مهم ترین اخبار سیاسی


      حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) در دیدار وزیر امور خارجه و سفرا و کارداران جمهوری اسلامی، با تبیین «اصول و راهبردهای ثابت و پایدار سیاست خارجی در قانون اساسی و الزامات ناشی از این اصول و سیاستها»، راه حلهای منطقی و مستحکم ایران درباره مسائل مهم منطقه از جمله سوریه، یمن و بحرین را تشریح و تأکید کردند: اهداف امریکا در منطقه، 180 درجه با اهداف ایران، متفاوت است حضرت آیت الله خامنه ای، سیاست خارجی کشور را همان سیاست خارجی نظام در قانون اساسی خواندند و خاطرنشان کردند: این سیاست خارجی متخذ از اسلام و منبعث از اهداف و آرمانهای انقلاب است و مسئولان وزارت خارجه و سفرا و کارداران در حقیقت «نمایندگان، سربازان و خدمتگزاران این اصول و آرمانها» هستند. پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، دکتر ظریف وزیر امور خارجه با اشاره به شرایط حساس منطقه، تاکید کرد: دستورات و خطوط ترسیم شده از جانب رهبر معظم انقلاب مبنای کار وزارت خارجه بوده و در دوران پسابرجام نیز نامه اخیر ایشان به رییس جمهور در مورد نحوه اجرای برجام مبنای کار خواهد بود.دکتر ظریف با اشاره به توجه وزارت امور خارجه به مسئله مقابله با نفوذ و همچنین اجرای اقتصاد مقاومتی، گفت: در همایش امسال سفرا و کارداران تلاش می کنیم از وضعیت کنونی برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی و نیز تقویت جریان مقاومت در منطقه و حل و فصل مشکلات غرب آسیا بر اساس موازین مورد نظر جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم.



      در گروه های مختلف چه خبر بود؟

      در گروه خودرو و ساخت قطعات، خبری داشتیم از عقب نشینی پژو از مواضع قبلی خود و آمادگی برای همکاری با خودروسازان ایرانی؛ به گزارش بورس پرس، ژان فیلپ کمار معاون مدیر منطقه آفریقا و خاورمیانه گروه PSA با تغییر مواضع پیشین تاکید کرد این شرکت برای امضای توافق با ایران خودرو آماده است. وی ضمن اظهار تاسف از خروج ناگهانی پژو از ایران تاکید کرد: ما مجبور شدیم مقررات بازرگانی بین المللی و همچنین مقررات مربوط به صنایع آمریکایی را اجرا کنیم. در واقع علت این رفتار توافقی بود که با گروه جنرال موتورز آمریکا برای ایجاد یک اتحاد جهانی به امضا رسید اما ناکام ماند. در همین راستا، خبری از سوی هاشم یکه زارع، مدیرعامل ایران خودرو، مبنی بر پذیرش همه شرایط توسط پژو و ادامه همکاری با این شرکت فرانسوی اعلام شد که در پی آن خودرویی ها با افزایش تقاضا مواجه شدند بطوریکه نمادهای خودرو، سایپا به صف خرید رسیدند و با معامله بیش از 8 میلیون سهم دو نماد مثبت تاثیرگذار بر شاخص بودند. خپارس نیز 5 درصد رشد را تجربه کرد و با معامله 43 میلیون سهم بیشترین حجم معاملات گروه را به خود اختصاص داد. خزامیا نیز که در آخرین گزارش خود از سود به زیان رسیده بود با رشد 5 درصدی بازگشایی شد. ورنا و خبهمن نیز با رشد قیمتی همراه شدند. قطعه سازها نیز همراستا با نمادهای خودرویی روندی مثبت را در معاملات خود دنبال کردند.

      در گروه فلزات اساسی، ذوب به 186 تومان رسید. معاملات فولاد همچنان در محدوده صفر مثبت ادامه داشت. فسرب، وتوکا و فباهنر صف خریدهای گروه بودند. فخوز امروز چهارمین روز معاملات منفی خود را پشت سر گذاشت؛ عمده معاملات انجام شده در این نماد توسط سهامدار حقوقی خریداری شد. بیشترین حجم معاملات امروز این گروه نیز با بیش از 8 میلیون سهم متعلق به ذوب بود. فرآور که در پیش بینی 6 ماهه EPS 20 تومانی را به 9 تومان کاهش داده، براساس گزارشی در کدال به ارائه توضیحاتی در خصوص پیش بینی مذکور پرداخته است:

      1- با عنایت به اینکه مبلغ خاک مصرفی بخش اعظمی از قیمت تمام شده کالای تولید شده را به خود اختصاص می دهد شرکت در نظر دارد در نیمه دوم سال جاری با استفاده از خاک کم عیار و هیدروکسید روی و اصلاح ضرایب مصرف مواد اولیه کمکی، در جهت نیل به سود پیش بینی شده خود که دور از انتظار نیز نمی باشد اقدام نماید.

      2- اطلاعات سود هر سهم و نقدی شرکت های پذیرفته شده در بورس با عنایت به اخرین پیش بینی ها ،اصلاح گردیده است.علی ایحال کنترل های مجدد انجام خواهد شد.

      3- براساس دستور شرکت هلدینگ توسعه معادن روی ایران با عنایت به کاهش نرخ های جهانی روی که از نیمه دوم اردیبهشت سال جاری شروع شده بود،طبق بررسی های به عمل آمده نرخ 1.800 دلار برای بودجه 6 ماهه دوم تایید و ابلاغ گردیده، همچنین نرخ تسعیر ارز نیز 33.000 ریال در نظر گرفته شده است.البته در شرایط حال حاضر تفاوت نرخ ارز بازار آزاد با نرخ پیش بینی شده بنحو مطلوب پوشش نرخ جهانی روی در نظر گرفته شده در پیش بینی و حال حاضر را می دهد.

      4- محصولات تولیدی در شش ماهه نخست سال جاری عمدتا از خاک خریداری شده داخلی و وارداتی که با نرخ های بازار آزاد عرضه گردیده تامین شده است،فلذا نرخ قیمت تمام شده کالای تولیدی در نیمه نخست سال جاری بالا بوده است، در صورتی که در پیش بینی برای 6 ماهه دوم شرکت در نظر دارد:

      الف- بخشی از تولید خود را از محل سهمیه خاک های دریافتی که در نیمه دوم سال جاری محقق می گردد تامین نماید که نرخ آن بسیار ارزانتر ار نرخ خاک در بازار آزاد است

      ب- بخش دیگری از تولیدات خود را از محل تبدیل کیک لیچ خود و تبدیل آن به هیدرو کسید فراهم می نماید.

      ج- بخش آخر تولیدات را از هیدروکسید های دریافتی از شرکت هایی که با آنها قرارداد همکاری دارد تامین و فراهم نماید.

      گروه پالایشی امروز نیز معاملات نوسانی در محدوده منفی را دنبال کردند و تنها چند نماد شسپا، شبهرن و شراز اندکی مثبت معامله شدند. نیمی از خریداران امروز ونفت را سهامداران حقوقی تشکیل دادند؛ در این نماد 2.7 میلیون سهم معامله شد و در صدر گروه قرار گرفت. در شپنا نیز حقوقی امروز خریدار بود.

      حقوقی ها امروز در رایانه ای ها، فعال بودند. تقریبا تمامی نمادهای گروه در محدوده مثبت معامله شدند. در نمادهای رانفور، رکیش و سیستم حقوقی خریدار بود. رتاب امروز پرحجم بود و حدود 3 میلیون سهم بین سهامداران حقیقی مبادله شد.

      در گروه حمل نقلی شاهد معاملات متعادلی در این گروه بودیم نمادهای حکشتی و توریل از نمادهای مثبت این گروه بودند. حتاید و حسینا از جمله نمادهایی بودند که در آستانه منفی خود معامله شدند . حکشتی که در معاملات روز قبل بدلیل عدم کشف قیمت نتوانست شاهد معامله باشد امروز با قیمت 5500 ریال آماده انجام معامله شد که با بیش از 1 میلیون سهم پر حجم ترین نماد این گروه بود.

      در گروه بانکی نمادها اکثرا با معاملات منفی به کار خود پایان دادند و نماد وکار با صف فروش بسته شد. وخاور ، وسینا جزء نمادهای مثبت این گروه بودند که در محدوده بیش از 1% مثبت خود معامله شدند . بانک صادرات ، بانک ملت که در محدوده صف منفی خود معامله شدند در صدر معاملات این گروه قرار گرفتند

      در خبری داشتیم که دو بانک بورسی و فرابورسی تجارت و آینده (که برنامه افزایش سرمایه ۳۰۰ درصدی دارد) ،تفاهم نامه ارتقاء و گسترش سطح همکاری های متقابل امضا کردند.

      در گروه محصولات شیمیایی اکثر نمادها با معاملات منفی همراه بودند نمادهای شفارس ، شفن با صف فروش بسته شدند .شپلی با بیش از 21 میلیون سهم پر حجم ترین نماد این گروه بود .

      وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پتروشیمی اوره و آمونیاک زنجان تنها واحد صنعتی تولیدکننده کود اوره در شمال غرب کشور محسوب می شود و تداوم عملیات اجرایی آن باید با جدیت پیگیری و دنبال شود.به گزارش شانا، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت شامگاه شنبه در شورای اداری استان زنجان اظهار کرد:برطرف کردن مشکل اعتبار پتروشیمی زنجان نیازمند ورود سرمایه گذار توانمند بخش خصوصی است.وی یادآورشد: خرده مالکان نمی توانند اعتبار مورد نیاز این واحد صنعتی را تامین کنند و به آن تحرک ببخشند.



      معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: ظرفیت های موجود در صنعت پتروشیمی ایران مزیت و شاخصی اثر بخش برای بهبود رشد اقتصادی ایران است.به گزارش شانا، عباس شعری مقدم اظهار کرد: اقتصاد ایران در مسیر کاهش وابستگی خود به درآمدهای نفتی حرکت می کند و در این راه، صنعت پتروشیمی با توجه به تولید محصولات متنوع که دارای ارزش افزوده بالائی هستند نقش آفرین است.معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تاکید بر لزوم استفاده از قابلیتهای موجود در صنعت پتروشیمی ایران گفت: بدون تردید رونق اقتصادی رکن توسعه است و در این میان پتروشیمی می تواند آینده اقتصادی کشور را متحول کند.

      پتروشیمی شازند اراک مقدمات افزایش سرمایه ۷۵ درصدی را فراهم کرده تا درصورت طی مراحل قانونی به شرکتی ۶۳۰ میلیارد تومانی تبدیل شود.

      شرکت صنايع شيميايي سينا در جدیدترین گزارش خود سود هر سهم منتهی به 94/12/29 شرکت را مبلغ 527 ریال اعلام نموده است که نسبت به گزارش قبلی بدون تغییر اعلام شده است شرکت در 6 ماهه خود توانست به ازای هر سهم 275 ریال سود کنار بگذارد و 52 درصد از پیش بینی هایش را پوشش دهد .
      زندگی بدون تحریم سلام....

      نظر

      • ایرج سابق
        عضو فعال
        • Oct 2015
        • 7434

        #5808
        پاسخ : اخباروشایعات بازار


        94/08/10 - 15:17




        در گفت‌و‌گو با فارس عنوان شد


        فعالیت 500 کد معاملاتی خارجی در بازار سرمایه ایران/ اروپایی‌ها تشنه صکوک و سهام شرکت‌ها
        کارشناس مسئول امور بین الملل بورس تهران با اشاره به فعالیت حدود 500 کد معاملاتی سرمایه گذار خارجی در بازار سرمایه کشور گفت: علاقه اغلب سرمایه گذاران خارجی خرید سهام شرکت های کوچک و نیز انواع صکوک و اسناد خزانه اسلامی است.

        امیر یوسفیان پور در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس ؛ با اشاره به رفت و آمد هیات‌های سرمایه‌گذاری خارجی به کشور عنوان کرد: شرکت‌ها و سرمایه گذاران خارجی که برای حضور در بازار سرمایه کشور علاقه نشان می‌دهند، در سه دسته متنوع تقسیم بندی می شوند.
        وی گفت: عده ای از آنها سرمایه گذاران خرد و حقیقی هایی هستند که به دنبال شناسایی یکسری از سهام شرکت‌های مشخص هستند.کارشناس مسئول امور بین الملل بورس تهران افزود: برخی دیگر نیز سرمایه گذاران بزرگی را شامل می شوند که علاقه مند به خرید سهام شرکت های کوچک بازار و سپس ایجاد رونق و توسعه آنها با هدف واگذاری در آینده به قیمت بالاتر هستند. درمیان این سرمایه گذاران علاقه بسیاری برای خرید بلوکی و یکجای سهام وجود دارد.وی افزود: دسته آخر نیز سرمایه گذارانی هستند که برای به دست آوردن انواع صکوک اجاره و یا اوراق اسناد خزانه اسلامی و سایر ابزارهای مالی نسبت به سرمایه گذاری در بازار سهام ابراز آمادگی می‌کند.وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که در میان این سرمایه گذاران برخی کارگزاران و فعالانی هستند که فارغ از هر گونه انگیزه برای خرید و یا فروش سهام به دنبال بهره گیری از فضای کسب و کار از طریق شناسایی مشتریان بالقوه داخلی و خارجی هستند.کارشناس مسئول امور بین الملل بورس تهران با اشاره به فعالیت حدود 500 کد معاملاتی سرمایه گذار خارجی در بازار سرمایه کشور، عنوان کرد: با وجود فعالیت این تعداد سرمایه گذار خارجی، اما حجم گردش معاملات این اشخاص به نیم درصد نیز نمی رسد و اغلب از طریق دو کارگزاری فیروزه و آگاه در ایران مشغول به فعالیت هستند.امیر یوسفیان پور از افزایش رفت و آمد هیات های سرمایه گذاری خارجی و آشنایی با بازار سرمایه کشور در روزهای اخیر سخن گفت و افزود: برخی از این شرکت ها و یا کارگزارهای آنها از پرتفوی سرمایه گذاری 300 میلیارد دلاری در بورس های دنیا برخوردارند.وی بر این باور است که این شرکت ها تا یک پنجم ارزش بازار یعنی تا 20 میلیارد دلار ببصورت سبدی از دارایی هخای مختلف خریدار سهام شرکت ها در بورس ایران باشند. اما اینکه تا چه حدی سرمایه خود را به بازار سرمایه می آورند، انتظار می رود که این رقم به حدود یک میلیارد دلار در سال برسد.کارشناس مسئول امور بین الملل بورس تهران تجربه بورس عربستان پس از فراهم آوردن امکان سرمایه گذاری خارجی را یادآور شد و گفت: پس از گذشت سه ماه از این اقدام اما ورود سرمایه گذار خارجی به بورس عربستان توام با احتیاط و با آهستگی فراوانی مواجه بوده است.وی افزود: با تعمیم این تجربه در بورس ایران می توان گفت ورود سرمایه گذار خارجی با توجه به ابهام های بودجه ای شرکت ها و صنایع بزرگ بورسی در کنار نوسان های ناگهانی در زمینه فرایند تصمیم گیری ها و فرمول های قیمت گذاری و نیز ریسک معاملات بانکی به کندی در کشور فراهم شود.یوسفیان پور از بازدید 150 سرمایه گذار خارجی از بورس تهران طی سال جاری خبر داد و گفت: عمده سرمایه گذارانی که در بورس تهران این روزها در رفت و آمد هستند از کشور های اروپایی و پس از ان کشور های آسیایی و حوزه خاورمیانه و برخی از شرکت های سرمایه گذاری آمریکایی هستند که به طور مستقیم و یا از طریق شرکت‌های کارگزاری وارد بازار سرمایه ایران می شوند.
        بهترین دانش آن است که سودمند باشی

        نظر

        • خوشبخت
          عضو فعال
          • Jul 2012
          • 5464

          #5809
          پاسخ : اخباروشایعات بازار

          خلاصه ای از اخبار و شنیده های موثر بر بازار بورس




          گروه پتروشیمی:
          گویا تصمیمات راجع به تعیین نرخ خوراک پتروشیمی ها به رئیس جمهور واگذار شده است

          بلومبرگ:

          بلومبرگ با پیش بینی بخش های جذاب سرمایه گذاری در ایران اعلام کرد این کشور ۸۰ میلیون نفری،بازار سهام ۹۰ میلیارد دلاری و ۵۰۰ شرکت بورسی،برای سرمایه گذاران خارجی یک فرصت تازه بشمار آید. یک روزنامه آلمانی هم ایران را دومین مکان کشف شده بعد از مریخ برای سرمایه‌گذاری دانست

          گروه رایانه
          افزایش عملیات و تراکنش ها در گروه انفورماتیک در سالجاری،انتظارات از افزایش سودآوری وتعدیل مثبت درآمد سهام گروه رایانه را داریم

          خساپا:

          شنیده میشود خساپا افزایش سرمایه ۱۲۰ درصدی این شرکت به گوش می رسید اما یکی از مسئولین شرکت سایپا این شایعه را رد نموده و اعلام نمود تجدید ارزیابی دارایی های ثابت در گذشته صورت گرفته و تجدید ارزیابی ماشین آلات نیز به دلیل استهلاک ماشین آلات منتفی می باشد.

          فاذر:
          در نماد فاذر شنیده می شود این شرکت با احتمال قرارداد ۴۰۰ میلیون یورویی با وزارت نفت روبرو است که حاشیه سود این قرارداد سه ساله ۲۵ درصد می باشد که عمده سود آن در سال دوم و سوم محقق خواهد شد .

          حفاری:

          تفاهم اولیه این شرکت با شرکت انی و سایپم ایتالیا ،اعلام آمادگی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنایع حفاری نفت و گاز به عراق

          ولبهمن:
          در نماد ولبهمن شنیده ها حاکی از پیشنهاد هیات مدیره برای افزایش سرملیه ۶۶ درصدی از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران می باشد .
          واتی:

          با توجه به مطالبات ۴۵۰میلیارد ریالی بانک صنعت و معدن از شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند پس از قیمت‌گذاری کارشناسی شده املاک خود پرداخت کرده است. همچنین از محل فروش این املاک مبلغ ۱۸۵میلیارد و ۲۵۳میلیون ریال سود نیز برای شرکت شناسایی شده است/لازم به ذکر است؛ شرکت سرمایه‎گذاری آتیه دماوند باتوجه به مجمع فوق‌العاده روزهای پایانی سال گذشته در نظر دارد با افزایش ۲۰۰درصدی سرمایه خود، مبلغ ۳هزارمیلیارد ریال را برای تخصیص سود هرسهم به مبلغ ۴هزارو ۵۰۰ریال در صورت‌های مالی خود به ثبت برساند. علاوه بر این باید اعضای هیات مدیره در همین جلسه متعهد شده‌اند که تا زمان برگزاری مجمع سالیانه خود این افزایش سرمایه را عملیاتی‌سازی نمایند.

          شراز :
          در نماد شراز شنیده ها حاکی از تعدیل مثبت پیش بین سود سال جاری خود می باشد . علت این تعدیل افزایش قیمت نفت ، و تسعیر نرخ ارز عنوان می گردد .

          بکام:
          در نماد بکام شنیده ها حاکی از دریافت قسط اول ۲۰ درصدی از سوری ها و خرید برای مواد اولیه قرارداد مربوطه فروش نیمی از املاک یزد می باشد .

          بیمه آسیا :

          براساس اخبار واصله از بازار خبرها از تایید فروش بخشی از دارایی های ثابت بیمه آسیا در نیمه دوم سالجاری حکایت دارد.

          کشتیرانی:
          مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: پس از نهایی شدن توافق ایران و۱+۵ و گشایش فضای تعاملات بین المللی، نخستین کشتی کانتینری خط فرانسوی CMA CGM در بندر بوشهر پهلو گرفت

          کوثر:
          براساس اخبار واصله از بازار در خصوص کوثر خبرها از تعدیل مثبت و افزایش سرمایه شرکت بگوش میرسد.

          وسپه :
          براساس اخبار واصله از بازار خبرهای رسیده حاکی از آن میباشد که گویا وسپه قصد دارد در مجمع خود در حدود ۳۰ تا ۴۳ تومان سود تقسیم کند.

          پتروشیمی پردیس :
          براساس اخبار واصله از بازار پروژه اوره و آمونیاک پتروشیمی پردیس تا آخرسالجاری افتتاح خواهد شد که میتواند اثر خوبی در سودآوری شرکت داشته باشد.

          گروه بیمه :
          براساس اخبار واصله از بازار خبرها از ورود ۸ شرکت از ۱۱ شرکت بزرگ خارجی بیمه تا سال ۲۰۱۶ به ایران حکایت دارد خبرگزاری بیزینس مانیتور از پر رونق شدن این صنعت در آینده نزدیک خبر داده است.

          گروه دارو :
          براساس اخبار واصله از بازار در خصوص گروه دارو خبرها حکایت از ان دارد که با توجه به افزایش نرخ ارز مبادلاتی برخی نمادهای گروه نظیر ددام ، دکیمی ، دتماد با پوشش ضعیف سود مواجه خواهند شد.

          زندگی بدون تحریم سلام....

          نظر

          • mahzad
            عضو فعال
            • Jan 2013
            • 898

            #5810
            پاسخ : اخباروشایعات بازار

            نکات و شایعات و شنیده های بازار امروز :

            -خبر : شخص حقیقی در حال خروج از خشرق است و در این نماد عرضه می کند.
            - خبر: سرمایه گذاری ایران و فرانسه در حال خرید وصنعت است.
            - شایعه : شسم تا 300 تومان رشد قیمت دارد.
            90 درصد موفقیت در بازار مربوط به روانشناسی معامله است نه دانش فنی معامله‌گر

            نظر

            • negarminavi
              عضو فعال
              • May 2013
              • 35714

              #5811
              پاسخ : اخباروشایعات بازار

              نظر

              • m.hossein
                Banned
                • Nov 2013
                • 3031

                #5812
                پاسخ : اخباروشایعات بازار

                گزارش روزانه بازار سهام دوشنبه 11 آبان 94


                شسینا


                پوشش 52% ،تحقق 275 ریالی در در 6 ماه نخست

                تخلف


                تذکر و اخطار در8 نوبت به یک کارگزاری به دلیل تخلف در معاملات یک نماد معاملاتی گروه قندی

                هیات


                حضور دومین هیئت عالی رتبه آلمانی متشکل از تجار و نهادهای سرمایه گذاری کشور آلمان از جمله مدیران بورس آلمان (دکس) در ایران در هفته جاری

                گروه پتروشیمی


                شنیده می شود تصمیمات راجع به تعیین خوراک این گروه به رئیس جمهور واگذار شده است

                بانک مرکزی


                صدور کارت اعتباری خرید کالای ایرانی با حداکثر قدرت خرید 10 میلیون تومان برای کل اقشار جامعه

                شبهرن


                پوشش 28% در با تحقق 517 ریال سود در دوره 6 ماهه،پیش بینی 1823 ریالی برای سال مالی 94،

                بریتیش پترولیوم


                ایران 9.3 درصد کل ذخایر نفتی جهان و 19.4 درصد کل ذخایر نفتی خاورمیانه را در اختیار دارد و از این لحاظ در جایگاه چهارم جهان قرار دارد.

                خساپا


                شناسایی زیان 126 ریالی در در 6ماه،پیش بینی 175 ریال زیان برای سال 94،کاهش 14% فروش و افت 57%نسبت به مدت مشابه سال قبل

                وبانک


                پیش بینی 1141 ریال سود برای سال مالی 94، پوشش 24% با تحقق 275 ریالی در 6 ماه ،افت 12% نسبت به مدت مشابه سال قبل

                شپنا


                راه‎اندازی واحد آیزومر در هفته جاری که راه‌‌اندازی آن حدود 7 میلیون لیتر بنزین یورو 4 تولید خواهد شد

                فولاد


                کاهش 1.8 درصدی تولید فولاد خام ایران طی 6 ماهه نخست

                شاوان


                تا پایان سال جاری حدود 2 میلیون لیتر بنزین یورو 4 به ظرفیت تولید کشور اضافه خواهد کرد.

                فسپا


                بر گزاری مجمع عمومی این شرکت که در ساعت 15 30 روز سه شنبه مورخ19/08/94

                سرمایه گذاری


                اعلام آمادگی کشورهای ژاپن و کره برای سرمایه گذاری حدود 2.4 میلیارد دلار در پالایشگاه‎های بندرعباس و آناهیتا

                ذوب


                افزایش سرمایه 382 درصدی از محل مازاد ارزیابی دارایی ها و افزایش سرمایه این نماد تا 3800میلیارد تومان قریب الوقوع است

                بترانس


                اعلام سود 673 ریالی، پوشش 17% با تحقق 117 ریال در دوره 6 ماهه

                شبندر


                تولید 9میلیون لیتر نفت و گاز یورو 4 و حدود 4 میلیون لیتر بنزین یورو 4 با راه اندازی واحد بهینه سازی تا پایان سال جاری

                نظر

                • m.hossein
                  Banned
                  • Nov 2013
                  • 3031

                  #5813
                  پاسخ : اخباروشایعات بازار

                  دوشنبه, 11 آبان 1394 - 05:00


                  شراز
                  : در نماد شراز شنیده‌ها حاکی از تعدیل مثبت پیش بین سود سال‌جاری است. گویا علت این تعدیل افزایش قیمت نفت و تسعیر نرخ ارز است.


                  بکام
                  : شنیده‌ها حاکی از دریافت قسط اول ۲۰ درصدی از سوری‌ها و خرید برای مواد اولیه قرارداد مربوطه فروش نیمی از املاک یزد است.

                  وتعاون
                  : افزایش سرمایه ۳۵۷ درصدی بیمه تعاون از محل سود انباشته و آورده نقدی آن، این روزها شایع شده است.


                  وسینا
                  : گویا شرکت قصد افتتاح شعب در حوزه خلیج فارس از سوی بانک تجارت و همچنین قصد فروش بخشی از دارایی‌ها از سوی بانک سینا را دارد که می‌تواند به تعدیل مثبت سود هر سهم منتج شود.

                  غفارس
                  : شنیده شده این شرکت در راستای توسعه صادرات محصولات خود به‌زودی وارد بازار گسترده روسیه خواهد شد، البته صادرات به این کشور بیشتر پنیر و ماست خواهد بود که در مقایسه با سایر محصولات از ماندگاری بالاتری برخوردار هستند، حاشیه سود صادرات به روسیه ۴درصد کمتر از عراق، افغانستان و پاکستان خواهد بود، ولی حجم صادرات بسیار فراتر از این کشورهای هدف است.

                  نرخ خوراک
                  : شنیده‌ها حکایت از مشخص شدن نرخ خوراک تا دو هفته آینده دارد.


                  کگاز
                  : شنیده‌ها در این نماد از موافقت نهاد مربوطه و اعمال افزایش نرخ ۱۰ درصدی انواع بطری‌های تولیدی کگاز و وعده مدیران شرکت مبنی بر تعدیل مثبت عایدی هر سهم حکایت دارد.


                  خساپا
                  : زمزمه‌هایی مبنی بر افزایش سرمایه ۱۲۰ درصدی این شرکت به گوش می‌رسد. گویا یکی از مسئولان شرکت سایپا این شایعه را رد و اعلام کرده تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت در گذشته صورت گرفته و تجدید ارزیابی ماشین‌آلات نیز به دلیل استهلاک ماشین‌آلات منتفی است.


                  شلعاب
                  : شنیده شده شلعاب قصد فروش یکی از املاک خود در تهران را دارد که در صورتی تحقق این موضوع می‌تواند یک تعدیل مثبت غیر‌عملیاتی از این محل اعمال کند.


                  ذوب
                  : از ذوب شنیده می‌شود پروژه تولیدی با مشارکت یک شرکت آلمانی به‌نام کوتنر به مرحله اجرا رسیده است. گفته می‌شود این پروژه در دهه فجر به بهره‌برداری خواهد رسید.


                  سیمانی‌ها
                  : زمزمه‌هایی مبنی بر قطعی گاز شرکت‌های سیمانی جهت تأمین گاز خانگی در فصل زمستان به گوش می‌رسد.


                  کتوکا
                  : شنیده‌ها حاکی از آن است که این شرکت با تعدیل مثبت همراه خواهد شد.

                  نظر

                  • m.hossein
                    Banned
                    • Nov 2013
                    • 3031

                    #5814
                    پاسخ : اخباروشایعات بازار

                    دوشنبه, 11 آبان 1394 - 05:20



                    بررسی و ریشه‌یابی معضلات بازار سهام

                    از خود تئوری‌سازی‌های مالی تا توهم ورود سرمایه‌گذار خارجی

                    تا همین یکی دو سال پیش تنها اخبار رانتی و شایعات بود که بازار را رو به جلو می‌راند و چشم و گوش معامله‌گران به اخبار اقتصادی و رخدادهای بیرون از بازار بود. اخبار مثبت سیاسی هرچقدر هم که کمرنگ بود به‌عنوان محرکی برای بازار تلقی می‌شد و از طرفی هرگونه خبری در خصوص افزایش سرمایه، تعدیل مثبت احتمالی، رشد قیمت‌های جهانی و مواردی اینچنینی به سرعت در قیمت سهام شرکت‌ها تاثیر‌گذار بود. اما یکی دوسالی می‌شود که دیگر رفتار بازار تغییر کرده و همه از خود می‌پرسند چرا بازار آن‌طور که باید واکنش مثبتی به اخبار پیرامون خود نشان نمی‌دهد؟ قیمت‌ها به سرعت به تعادل می‌رسد و نوعی چسبندگی رو به بالا در بازار رخ داده است؟ برای عارضه‌یابی این رفتار بازار بهتر است ابتدا چند مفهوم بنیادین بازار را که در یکی دو سال اخیر تغییر کرده است، تبیین کنیم و سپس به بررسی رفتار فعلی بازار بپردازیم:

                    معرفی توده سرمایه‌گذار

                    عمدتا در تمامی بازارهای سرمایه‌گذاری کشور نوعی دنباله‌روی دسته جمعی و جمع‌گرایی مشاهده می‌شود. نقدینگی بالایی در اختیار توده مردم است و عمده مردم عامه اقتصاددان نیستند، لااقل به تعادل المان‌های اقتصادی فکر نمی‌کنند و اصولا این موضوع اهمیتی برای آنها ندارد. به دلیل توزیع نامناسب ثروت و نقدینگی در سطح جامعه و نبود نهادهای هدایتگر درست نظیر بانک، بورس و عدم کارکرد این بازارها برای هدایت درست منابع و نبود اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی در حوزه بازارهای سرمایه‌گذاری، مردم ترجیح می‌دهند خودشان اقتصادشان را مدیریت کنند و دائما برای خود نمادسازی می‌کنند و هرگونه تکانه‌های اقتصادی را به زعم خود تعبیر می‌کنند و واکنشی متناسب با برداشت خود نشان می‌دهند که لزوما به نفع اقتصاد کلان نیست. در حال حاضر اقتصاد کلان کشور نیز توسط عموم مردم و نه نهادهای سیاست‌گذار تعیین می‌شود، اگرچه دولت و مجلس قوانین و مقررات را وضع و اجرا می‌کنند اما اگر در میان گزینه‌های پیشنهاد شده برای سرمایه‌گذاری «یک جای مطمئن» برای نقدینگی تعبیه نکنند، این مردم هستند که آن «یک جای مطمئن» را خودشان پیدا می‌کنند یا به تعبیر بهتر آن را می‌سازند و سپس توده سرمایه‌گذار، به یک شکل به آن شاخصی که خود ساخته‌اند اعتماد می‌کنند و واکنشی یکسان به آن نشان می‌دهند. متاسفانه توده مردم «مالی‌زده» شده‌اند و در نبود اعتماد به نهادها و ابزارهایی چون صندوق‌های بزرگ و نهادهای واسطه‌ای، خودشان مستقیما وارد بازارهای سرمایه‌گذاری می‌شوند، مسکن می‌سازند، مسکن معامله می‌کنند، ارز می‌خرند و در بازار طلا حضور مداوم دارند، مرتبا به بورس وارد می‌شوند و دائما نرخ‌های سود سپرده در بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری را چک می‌کنند تا در نهایت بازدهی بیشتری به دست آورند و این همه، به علت نبود اعتماد به نهادهایی است که به این منظور ایجاد شده بودند. در نهایت اثراتی که این «خود‌اندیشی‌های اقتصادی» و «خود‌تئوری‌سازی‌های مالی» بر جای می‌گذارد با آنچه آرزوی دولت‌ها و اقتصاددان‌هاست تفاوت‌های اساسی دارد و در نهایت باعث بی‌اثر شدن برنامه‌های کلان دولت در حوزه اقتصادی می‌شود. برای مثال در زمان دولت پیشین نرخ سود بانکی به یک باره کاهش شدیدی را تجربه کرد به امید اینکه پول به سمت تولید و بازارهای مولد برود اما مرداب تولید بی‌جان‌تر از آن بود که بتواند ماهی سرمایه را در خود جای دهد، بنابراین توده سرمایه‌گذار با نقدینگی سرگردان در اختیار خود، بدون اعتماد به تصمیمات و وعده‌های دولت اقدام به خرید سکه و ارز کردند و این بازارها را از تعادل خارج ساختند. این در حالی بود که رئیس کل بانک مرکزی آن روزها اعتقاد به بمباران ارزی و کاهش قیمت‌ها داشت اما این توده سرمایه‌گذار بودند که روندهای اقتصاد کلان کشور را با سیاست‌های خود رقم زدند، بازار ارز، طلا و بورس را در نوردیدند و کوچک‌ترین مالیاتی هم به دولت پرداخت نکردند. در حال حاضر نیز دولت سعی در کنترل تورم دارد و تمامی بازارها را به رکود کشانده است اما در نهایت خود ضرر کرد، درآمدهای مالیاتی دولت به‌شدت کاهش و انتقادها از دولت افزایش یافت. اما توده سرمایه‌گذار که نقدینگی در اختیارشان است، این بار بازار مطمئن بانک را انتخاب کردند و هیچ گونه مالیاتی به دولت پرداخت نکردند. دولت همیشه در نقطه بازنده ایستاده است و به زعم خود در حال شکل دادن استراتژی‌های اقتصاد کلان است اما این توده سرمایه‌گذار است که در سراسر کشور با یک آهنگ نامرئی به سرعت با یکدیگر هماهنگ می‌شوند و راه خود را پیدا می‌کنند. دولت با بی‌اعتمادی که به عموم سرمایه‌گذاران تزریق کرده است نخواهد توانست در اجرای سیاست‌هایش موفق باشد. حرکت توده‌ای در هر بازاری به خوبی جواب داده است و توده مردم را به اهداف خود رسانده است، بنابراین عمده حرکت‌های جمعی در حوزه سرمایه‌گذاری در بازارها همیشه سودده بوده است. این حرکت جمعی در بازار بورس نیز چندین بار رخ داده است. زمانی حرکت توده‌ای به دنبال یک شایعه و خبر رانتی و امثالهم رخ می‌داد اما در چند سال اخیر، به واسطه گسترش فارغ‌التحصیلان مالی و گسترش علم تکنیکال، مبنای حرکت توده سرمایه‌گذاری بر مبنای تحلیل تکنیکال اتفاق می‌افتد و تحلیلگری در بازار منوط به گذراندن یک دوره یک هفته‌ای یادگیری تحلیل تکنیکال شده است. اکنون حرکت توده‌وار بر مبنای تحلیل‌های تکنیکال استوار شده است.

                    نیاز به نقدینگی حقوقی‌ها و پایان نقش حمایتی

                    در حال حاضر به دلیل عدم نقدشوندگی سایر دارایی‌های فیزیکی و سرمایه‌ای فشارها بر بازار سرمایه افزایش یافته است. در فضایی که نقدشوندگی زمین، مسکن و املاک و مستغلات به‌شدت کاهش پیدا کرده است و رکود معاملاتی در اکثر بازارهای سرمایه‌گذاری و حتی مصرفی به دلیل وجود «یک گزینه مطمئن» سرمایه‌گذاری به نام بانک فراگیر شده است، نقد شوندگی اکثر دارایی‌ها کاهش یافته است. مسکن معامله نمی‌شود و نقدشوندگی خود را از دست داده است. تولیدات شرکت‌های کوچک و بزرگ با کاهش فروش مواجه شده و در نتیجه سود نقدی دریافتی از آنها نیز کاهش پیدا کرده است. در این بین صندوق‌های بازنشستگی، بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری (که دارایی فیزیکی‌شان در رکود معاملاتی قرار گرفته است) برای تامین نقدینگی مورد نیاز خود تنها گزینه پیش‌رو را فروش سهام یافته‌اند. امید به دریافت سود نقدی از شرکت‌ها کاهش یافته است و برای اجرای تعهدات این گونه نهادها، تنها راه ممکن فروش سهام شرکت‌هاست. بسیاری از صندوق‌های بازنشستگی در حال حاضر نقدینگی کافی برای پرداخت مستمری‌ها و سایر هزینه‌های جاری را ندارند و از هر فرصتی برای فروش سهام استفاده می‌کنند. می‌توان گفت این خروج از ترکیب سهامداری، به علت فشار بیش از اندازه به شرکت‌ها و عدم توازن در سیاست‌گذاری بین بازارهای سرمایه‌گذاری رخ داده است. به نظر می‌رسد تا پایان سال 94، سایه فروش حقوقی‌های بزرگ همواره بر بازار سایه بیفکند.

                    نبود توازن و کارکرد بازارها

                    با نگاهی ساده به ابزارها و گزینه‌های سرمایه‌گذاری به‌سادگی متوجه می‌شویم که المان‌های اقتصادی بازارهای سرمایه‌گذاری کشور در نقطه بهینه نیستند. بانک سود سپرده بالایی پرداخت می‌کند که معاف از مالیات است و طبیعی است زمانی که دولت سرمایه‌گذاران در تولید را با انواع و اقسام هزینه‌ها و قوانین دست و پاگیر جریمه می‌کند، رغبتی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه وجود نداشته باشد، بانک سودی را پرداخت می‌کند که اصولا وجود ندارد و تنها بحران را به آینده منتقل می‌کند، بورس و تولید قربانی سیاست نادرست بازار پول و سیاست‌گذاری انقباضی در حوزه صنایع و معادن می‌شوند. در مواقعی اگر هم حلقه بازار پول برای سرمایه‌گذاران تنگ شود، ممکن است بازاری به غیر‌از بورس برای کوچ نقدینگی انتخاب شود؛ بازاری که دولت کنترلی بر آن نداشته باشد یا لااقل کنترل کمی بر آن داشته باشد. مسکن، ارز و طلا از این نوع هستند که ردیابی مالیاتی آنها نیز بسیار مشکل‌تر خواهد بود.

                    همگن شدن سطح ریسک‌پذیری دراکثر سرمایه‌گذاران

                    معمولا در فضای اقتصادی افراد مختلفی با درجه ریسک‌پذیری مختلفی وجود دارند که بسته به میزان ریسک‌پذیری خود در طیف وسیعی از ابزارهای موجود سرمایه‌گذاری می‌کنند. هر چقدر ریسک بازارها با میزان بازدهی که به سرمایه‌گذار پیشنهاد می‌کنند تناسب داشته باشد به همان میزان می‌توان نسبت به جذب نقدینگی سرگردان به این بازارها توسط افرادی با درجه ریسک‌پذیری متفاوت امیدوار بود. برای مثال عده‌ای تمایل به سپرده بانکی داشته و ریسک‌پذیری کمی دارند، عده‌ای به تولید علاقه دارند، عده‌ای به بورس، عده‌ای به مسکن و غیره. زمانی که این بازارها متناسب با ریسکی که سرمایه‌گذار برای حضور در آنها می‌پذیرد، بازدهی مناسبی را پیشنهاد دهند، هر یک از سرمایه‌گذاران بنا به سطح ریسک‌پذیری خود یکی از این بازارها را به‌عنوان گزینه سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کند. توازن در تقسیم منابع به این بازارها تعادل اقتصادی را در بر دارد اما در حال حاضر این توازن کاملا به هم خورده است و ریسک سرمایه‌گذاری و تولید به دلیل وضع قوانین سختگیرانه و بوروکراسی اداری و مشکلات بیمه و مالیات و مواد اولیه و هزینه انرژی و... آنقدر افزایش یافته است که تعادل ریسک و بازده این بازارها را بر هم زده است. به بیان دیگر، تولید آن مقدار بازدهی لازم را ندارد که برای سرمایه‌گذار ارزش ریسک کردن داشته باشد. در این شرایط به دلیل وجود سود بانکی بالا، حتی افراد ریسک‌پذیر نیز تصمیم به سپرده‌گذاری در بانک و دریافت سود بی‌درد‌سر گرفته‌اند زیرا در بازار پول، جریانی دقیقا مخالف با آنچه در سرمایه‌گذاری و تولید و به تبع آن بورس، اتفاق افتاده است. در حالی که تولید بازدهی کمتری در قبال پذیرش ریسک تولید به سرمایه‌گذار ارائه می‌کند، بانک سود بیشتری در قبال پذیرش ریسک کمتر به سرمایه‌گذاران اعطا می‌کند، بنابراین طیف بیشتری از سرمایه‌گذاران جذب بازار پول می‌شوند و قید سرمایه‌گذاری در سایر بازارها را می‌زنند و ترجیح می‌دهند بی‌دغدغه به دریافت سود بانکی مشغول باشند.

                    افزایش ریسک قانونگذاری و سلب اعتماد از سرمایه‌گذاران

                    نبود بازار منسجم پولی و بازار منسجم برای ارز، نبود قوانین نظارتی در بازار مسکن در کناروجود قوانین و تبصره‌های متعدد و دست‌و‌پا‌گیر برای تولید، شرایط را برای تولید و به تبع آن بورس سخت‌تر کرده است و باعث شده تا اگر زمانی هم شرایط به نفع بورس باشد، این دوره بسیار گذرا و سریع اتفاق بیفتد. متاسفانه تغییر مکرر قوانین و مقررات باعث سلب اعتماد سرمایه‌گذاران در بازار اولیه شده است و رغبتی برای سرمایه‌گذاری در بخش واقعی تولید دیده نمی‌شود. با این حال دولت اعتقاد دارد که با فشردن گلوی تولید در کشور می‌تواند زنجیره ارزش افزوده را یک شبه اصلاح کند و به قولی از رانت و ارزان‌فروشی جلوگیری کرده است. متاسفانه به علت برد کوتاه‌مدت، تنها نتیجه این تصمیم‌ها در شرایط فعلی، کاهش سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها و در نهایت کاهش درآمدهای مالیاتی خواهد بود و شرکت‌های بورسی و غیر‌بورسی و صاحبان آنها دچار مشکل تامین نقدینگی خواهند شد. ممکن است به جای تولید کالاها (هر چند کالاهایی که در ابتدای زنجیره ارزش هستند) در آینده‌ای نه چندان دور مجبور به واردات همین کالاهای کم ارزش شویم! و بازارهای صادراتی را به راحتی به رقیبان واگذار کنیم. بهتر می‌بود تا سیاست‌های دولت و مجلس در حوزه اقتصادی برای یک دوره حداقل 20-10‌ساله برای عموم سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تشریح شود، دولت می‌توانست تغییرات نرخ‌ها را با شیب ملایم‌تری و برای یک دوره بلند‌مدت‌تری اعمال کند تا صنایع هم امکان واکنش درست و به موقع را به تغییرات اعمال شده داشته باشند، در این صورت بازارهای سرمایه‌گذاری نیز اینچنین دچار آسیب نمی‌شد. دولت و مجلس با تغییراتی که اعمال کردند باعث ریزش ارزش بورس و کاهش سرمایه‌گذاری در بخش تولید شدند و خود به‌عنوان بزرگ‌ترین بازنده این میدان معرفی شدند. درآمدهای مالیاتی دولت به‌شدت کاهش پیدا کرد و اموال و بنگاه‌های دولتی که در بورس معامله می‌شدند یا در صف واگذاری هستند به‌شدت دچار کاهش ارزش شدند. نهادهای زیر نظر وزارتخانه‌ها به دلیل کاهش سود پرداختی شرکت‌ها و عدم فروش سهام در بازار سرمایه (که طی سال‌های گذشته خریداری کرده بودند یا بابت رد دیون به آنها واگذار شده بود) در پرداخت تعهدات خود با مشکل مواجه شدند اما توده سرمایه‌گذار مانند دولت عمل نمی‌کنند و از خلأ تعادل مناسب بین بازارها حداکثر نفع را بردند و بدون پرداخت ریالی مالیات به دولت، سود بدون دردسر بانکی را دریافت کردند، محل امنی که دولت برای آنها مهیا کرده بود.

                    توهم ورود سرمایه خارجی برای نجات اقتصاد کشور

                    دولت علاوه بر اینکه خودش به رفع تحریم‌ها و ورود سرمایه‌گذار خارجی بسیار امید بسته بود با مانور گسترده روی این موضوع، باعث افزایش امیدواری‌های عمومی نسبت به شرایط پساتحریم شد و عملا انگیزه خرید، تولید و سرمایه‌گذاری را تا قبل از رفع تحریم‌ها در توده مردم از بین برد. حتی این انتظارات باعث تاثیر منفی بر بازار فروش محصولات داخلی که عمدتا بی‌کیفیت هم بودند شد و مصرف‌کننده ترجیح داد منتظر ورود برندهای معتبر و کالاهای باکیفیت‌تر شود و در بازاری رقابتی‌تر اقدام به خرید کند، تصویری خیالی که حداقل در کوتاه‌مدت کمی خوش‌بینانه به نظر می‌رسد، تحریم‌ها تنها یکی از موانع ورود سرمایه‌گذاری خارجی به کشور است، حتی تا قبل از تحریم‌ها نیز نه بخش‌دولتی و نه بخش‌خصوصی چندان نتوانسته بودند در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق عمل کنند. علاوه بر تحریم‌ها موارد دیگری نیز وجود دارد که بعید است اجازه دهد سرمایه‌گذار خارجی به راحتی وارد اقتصاد ایران شود. در بسیاری از موارد تکلیف سرمایه‌گذار خارجی در قراردادها، شرایط نقل و انتقال وجوه، تضامین و... مشخص نشده و استاندارد واحدی برای این موضوع در نظر گرفته نشده است. قراردادهای موجود، قدیمی و عموما فاقد جذابیت کافی برای سرمایه‌گذار خارجی هستند. عمده وزارتخانه‌ها و حتی بخش‌های خصوصی به هیچ عنوان آمادگی شروع معاملات و مراودات بین‌المللی را ندارند و حتی واحدی جداگانه برای این موضوع را در اختیار ندارند. روش تجارت و سرمایه‌گذاری با طرف خارجی نیاز به مهارت‌ها و پیش‌نیازهایی دارد که عمدتا طرف‌های ایرانی خصوصا در بخش‌های کوچک‌تر فاقد آن هستند. هیچ سند جامعی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های کلان و خرد کشور برای سرمایه‌گذاری خارجی به درستی تشریح نشده است و عمده سرمایه‌گذاران خارجی نسبت به تغییرات مداوم قوانین و مقررات در صنایع نگران هستند. کشور ما در بهترین حالت در بین اقتصادهای نوظهور قرار می‌گیرد که تنها افراد ریسک‌پذیر و مخاطره جو در ابتدای امر حاضر به سرمایه‌گذاری در این بخش خواهند بود و به نظر نمی‌رسد فوج عظیم سرمایه‌گذار خارجی وارد اقتصاد کشور شود. در بهترین حالت می‌توان خود دولت را گزینه اول مشارکت با سرمایه‌گذاری خارجی آن هم در پروژه‌های منتخب و بزرگ دانست. آمد و شدها و تعریف یک بستر همکاری متقابل بین دو کشور یا شرکای آنان امری بسیار زمان بر است و انتظار می‌رود تاثیرات آن در مدت زمان دو سال و بیشتر در اقتصاد کشور نمایان شود. نتیجه ما «توده‌ سرمایه‌گذار» را داریم که قدرت بالایی دارد و نقدینگی را در اختیار دارد، به دولت به‌شدت بی‌اعتماد است و یک آهنگ نامرئی در سراسر کشور به راحتی این توده را با یکدیگر هماهنگ می‌کند. آنها بازارها را رصد می‌کنند و همیشه به دنبال یک جای مطمئن برای وجوه خود هستند. بازارهایی داریم که همواره در تناقض با یکدیگر قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری می‌شوند و معمولا هر بار شرایط به نفع یک بازار غیر‌مولد تغییر می‌کند. تغییرات قوانین سریع و بدون اطلاع قبلی و افزایش فشار بر صنایع را به دلیل کاهش درآمدهای نفتی پیش رو داریم که این فشار روز به روز در حال افزایش است این تغییرات، سیگنال‌های ریسک زا را به فعالان اقتصادی ارسال می‌کند و سرمایه‌ها را از بخش تولید فراری می‌دهد. سهامداران عمده‌ای داریم که در هزینه‌های جاری سازمان خود مانده‌اند و تنها کالایی که هنوز می‌توانند از ان نقدینگی تامین کنند سهام است. تحلیلگرانی داریم که حوصله خواندن مطلبی بیش از یک صفحه را ندارند و تنها با صرف چند دقیقه زمان اقدام به تحلیل و انتخاب سهام می‌کنند و کمتر درگیر تحلیل شرایط واقعی بازار می‌شوند. در نهایت کلکسیونی از مشکلات جدید و قدیمی در بدنه نظام تامین مالی، سرمایه‌گذاری، نظام تعرفه‌ای و قیمت‌گذاری و... داریم که همگی در تناقض با یکدیگر هستند و این افزایش تناقض باعث سردرگمی معامله‌گران، تجار، اقتصاددانان و سرمایه‌گذاران شده است به‌طوری‌که نه تولید‌کننده رغبت تولید دارد، نه سرمایه‌گذار رغبت سرمایه‌گذاری و نه مصرف‌کننده رغبت مصرف و حتی قدرتی برای خرید و مصرف کالا دارد و تمام امید دولت به رفع تحریم ها و ورود سرمایه‌گذار خارجی است که اولا ورود آن زمان‌بر خواهد بود و ثانیا ممکن است تنها در بخش‌هایی منتخب و با تضامین بالا و به‌صورت مشارکت با دولت وارد فضای اقتصادی شوند. متاسفانه شرایط حاکی از آن است که نه بدنه دولتی و نه بخش‌خصوصی زیرساخت‌های فنی، حقوقی، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری لازم را برای جذب و مدیریت سرمایه خارجی در اختیار ندارد و در این شرایط رکود عمیق اقتصادی حداقل در یک دوره میان‌مدت ادامه خواهد داشت. به نظر می‌رسد اقتصاد در سال 94 و تا نیمه‌های سال 95 همچنان درجا بزند و این دور همچنان در حال تکرار باشد.
                    * مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ابن سینا مدبر (اماکو)

                    در فضایی که نقدشوندگی زمین، مسکن و املاک و مستغلات به‌شدت کاهش پیدا کرده است و رکود معاملاتی در اکثر بازارهای سرمایه‌گذاری و حتی مصرفی به دلیل وجود «یک گزینه مطمئن» سرمایه‌گذاری به نام بانک فراگیر شده است، نقد شوندگی اکثر دارایی‌ها کاهش یافته است. مسکن معامله نمی‌شود و نقدشوندگی خود را از دست داده است

                    نظر

                    • m.hossein
                      Banned
                      • Nov 2013
                      • 3031

                      #5815
                      پاسخ : اخباروشایعات بازار

                      دوشنبه, 11 آبان 1394 - 05:10



                      عمق بازار

                      نزول یکپارچه بازار بعید است

                      در جلسه معاملاتی گذشته، شاخص کل بازار بورس اوراق بهادار تهران با 5.92 واحد کاهش به رقم 62942.7 واحد رسید. این کاهش جزئی شاخص کل در حالی محقق شد که رنگ سبز، گسترش مطلوبی در بازار داشت. با گشایش این جلسه، پسماند تقاضای روز قبل در بازار فعال شده و شاخص کل را در مسیر صعودی قرار داد. پس از گذشت نیمه نخست بازار، شاخص کل نیزاز صعود بازماند و در روند نزولی قرار گرفت. این وضعیت تقریبا در تمام مدت نیمه دوم زمان معاملات حاکم بود و تنها پس از ساعت 12 شاهد چند واحد صعود از شاخص کل بودیم. در جلسه معاملاتی دیروز، ارزش کل معاملات نسبت به جلسه پیش‌تر از آن کاهش و تعداد معاملات افزایش داشته است؛ این رخداد ارزش میانگین هر معامله بازار را کاهش می‌دهد. در این جلسه ارزش کل معاملات در رقم 84.6‌میلیارد تومان گزارش شد و تعداد معاملات 31568 عدد بود. بدین ترتیب ارزش میانگین هر معامله این جلسه بازار در حدود 2.66‌میلیون تومان بود که این رقم در قیاس با جلسه پیشین خود کاهشی 40‌درصدی را به همراه داشت. این کاهش را می‌توان از محل بیشینه شدن تغییرات اخیر و آمادگی بازار برای تغییر رنگ گروه‌ها دانست! بازار فرابورس ایران در این جلسه با رشد 1.9 واحدی شاخص کل خود به رقم 698.8 واحد رسید و روز مطلوبی را سپری کرد. ارزش معاملاتی این بازار حدود 125.5‌میلیارد تومان به ثبت رسید که 50‌درصد بیشتر از بازار بورس بود. گروه «خودرو و ساخت قطعات» که هفته گذشته، بسیاری از نمادهای اصلی‌شان را به همراه نداشتند، جلسه معاملاتی گذشته را برای درخشیدن انتخاب کرده و بدین ترتیب 57‌واحد تاثیر مثبت در شاخص کل اعمال کردند. این مقدار افزایش شاخص کل از مجموع تاثیر منفی سه گروه مخرب روز گذشته یعنی «محصولات شیمیایی»، «استخراج کانه‌های فلزی» و «بانک‌ها و موسسات اعتباری» بیشتر بود؛ اما در نهایت شاخص کل با رنگ قرمز به کار خود پایان داد، چرا که سایر گروه‌های سبز بازار تاثیر بسیار کمی در شاخص کل اعمال کردند. در جلسه گذشته نرخ خرید به فروش کدهای حقیقی مثبت بود. در این جلسه، کدهای حقیقی حدود 30‌درصد از کل فروش‌ها را به عهده داشتند و این مهم در حالی بود که بیش از 50‌درصد از کل خریدها توسط معامله‌گران حقیقی انجام شد. با توجه به اتفاقات اخیر بازار سرمایه نمی‌توان انتظار نزولی اساسی از شاخص کل را داشته باشیم. به عبارت دیگر، نزول شاخص کل و نزول یکپارچه بازار سرمایه در بازه زمانی کنونی یکی از بعیدترین سناریوهای موجود است. در طرف مقابل، نوسان مثبت منطقی‌ترین سناریویی است که برای جلسه معاملاتی پیش رو به نظر می‌رسد. با گشایش بازار می‌توان انتظار داشت شاخص کل در مسیر نزولی قرار بگیرد، اما پس از مدت زمان کوتاهی این روند تغییر کرده و امروز شاهد حضور شاخص کل در مقادیر مثبت خواهیم بود.

                      نظر

                      • m.hossein
                        Banned
                        • Nov 2013
                        • 3031

                        #5816
                        پاسخ : اخباروشایعات بازار

                        دوشنبه 11 آبان ماه 1394 - 15:23


                        مهم ترین اخبار اقتصادی با گذشت حدود یک هفته از انجام مذاکرات بیژن زنگنه و الکساندر نواک وزرای نفت و انرژی ایران و روسیه، نتایج توافق‌های پشت درهای بسته این دو کشور نفت و گاز خیز جهان اعلام می شود امیرحسین زمانی نیا امروز با اشاره به سفر اخیر الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه به ایران درباره برنامه دو کشور برای سوآپ نفت، گاز و فرآورده های نفتی که مورد تاکید وزیران دو کشور است، گفت: به زودی یک شرکت بزرگ روسی در این زمینه برای مذاکره با مسئولان وزارت نفت وارد تهران می شود معاون امور بین‌الملل وزیر نفت با بیان اینکه مذاکرات سازنده و مفیدی بین وزیران نفت و انرژی روسیه در تهران انجام شده است، تصریح کرد: شرکت‌های روسی بسیار علاقه مند به حضور در پروژه های ازدیاد برداشت و توسعه میادین نفت و گاز در ایران هستنداین مقام مسئول با بیان اینکه هنوز دو کشور برای حضور شرکتهای روسی در پروژه خاصی به توافق نرسیده اند، اظهار داشت: بعد از معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی و معرفی پروژه ها می توان بیشتر در این زمینه گفتگو کرد این در حالی است که زنگنه وزیر نفت هفته گذشته در تشریح محورهای مذاکرات نفت و گاز با همتای روس خود گفته بود: دو کشور در این زمینه امکانات خوبی دارند. ایران می تواند از روسیه در شمال ایران گاز، نفت خام و فرآورده های نفتی دریافت کند و در جنوب به مشتریان روسیه گاز، نفت خام و فرآورده های نفتی تحویل دهددر همین حال، سیدپیروز موسوی مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی اخیرا در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز مذاکرات نفتی با برخی از شرکت‌های خارجی، اعلام کرده است: به زودی عملیات سوآپ نفت ایران در منطقه دریای خزر از سر گرفته می شود.


                        مهم ترین اخبار سیاسی محمد جواد ظریف در دیدار مدیران و سفرا و مسئولان نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با سیدحسن خمینی گفت: اگر از فرصت اتمام مراحل مقدماتی برجام با همدلی، همفکری و همزبانی، بهره گیری کنیم شرایط ویژه ای برای انقلاب، کشور و نهضت اسلامی که مرهون رهبری امام(ره) است، فراهم می شود؛ اما این فرصت در صورت عدم بهره گیری می تواند تبدیل به مخاطره شود.وی با بیان اینکه تصمیم گرفتیم مسئولان تمام نمایندگی های ایران را جهت همفکری دعوت کنیم تا در مورد این موضوعات ویژه بحث کنیم و از رهنمودهای بزرگان بهره مند شویم افزود: عزت، اقتدار، سربلندی و آبروی خود را مدیون روحیه خودباروی ناشی از آموزه های امام(ره) و گفتمان اصیل انقلاب هستیم . علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز دوشنبه اعلام کرد که اجرای تعهدات جمهوری اسلامی ایران به استناد برنامه جامع اقدام مشترک آغاز شده است وی در گفت و گو با خبرگزاری «کیودو» ژاپن گفت: مقدمات انجام این کار آغاز شده است و در حال انجام است رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: اجرای مرحله فنی برنامه جامع اقدام مشترک آغاز شده است وی افزود: این نخستین اقدام عملی ایران در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک پس از توافق هسته ای با کشورها 1+5 است. در گروه های مختلف چه خبر بود؟
                        بازار امروز گرچه با روندی متعادل و نسبتا مثبتی آغاز به کار کرد اما در نیمه بازار با شروع عرضه در برخی گروه ها در مسیر نزولی قرار گرفت. طی معاملات امروز
                        گروه خودرو و ساخت قطعات بیش از 133 میلیون سهم در نماد خودرو معامله شد که 120 میلیون از این حجم مربوط به معامله بلوکی دو سهامدار حقوقی در قیمت 197 تومان بود؛ پس از این معامله بلوکی شاهد روند صعودی سهم و تشکیل صف خرید کم حجمی بودیم که بلافاصله صف خرید عرضه و معاملات نماد روند متعادلی را در پیش گرفت. سایر نمادهای خودرویی همچون خساپا، خپارس و خزامیا نیز همگام با خودرو روندی نزولی در پیش گرفته و وارد فاز منفی شدند. خکاوه که در آخرین گزارش خود زیان خود را به 107 تومان افزایش داده بود در صفر تابلو بازگشایی شد و تا پایان بازار معاملات پرعرضه را در این محدوده دنبال کرد. نمادهای قطعه ساز نیز اکثرا در محدوده منفی به معاملات خود خاتمه دادند. خاهن و خچرخش صف خریدهای گروه بودند. امروز خبری شنیدیم از برنامه افزایش سرمایه خاهن؛ این شرکت که بعد از افزایش سرمایه 400 درصدی بهمن 93 با توقف 5 ماهه نماد و مسائل مربوط به فروش سهام حق تقدم و واریز وجه، با حواشی طولانی مدت و اعتراض سهامداران مواجه شده بود،بار دیگر در صدد افزایش سرمایه بیش از ۱۰۰ درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها برآمده است که در صورت تایید و موافقت حسابرس و سازمان بورس به مرحله انجام خواهد رسید. این نماد که در 6ماهه ابتدایی سال توانسته بود 55 درصد از پیش بینی سود هر سهم خود را محقق کند.


                        در گروه فلزات اساسی،
                        فملی که با کاهش 40 درصدی EPS خود را 15 تومان اعلام کرده، امروز در قیمت 1269 ریال به تابلوی معاملات بازگشت و تا پایان بازار تا افت 8 درصدی را تجربه کرد. عرضه ها در این نماد 95 واحد کاهش شاخص را بدنبال داشت. در نماد فولاد نیز 19.5 میلیون سهم به ارزش بیش از 2 میلیارد تومان مابین سهامداران حقوقی جابجا شد. نمادهای فسرب، فمراد و فولای نیز صف خریدهای گروه بودند. ذوب امروز نیز در قیمت های بالا 180 تومان معامله شد.
                        در این گروه خبری داشتیم از تعطیلی برخی معادن خواف خراسان؛ به گفته رئیس انجمن مواد معدنی خراسان رضوی، کاهش قیمت جهانی سنگ آهن که از سال گذشته آغاز شده اغلب معادن سنگ آهن منطقه سنگان خواف را در حالت تعطیل قرار داده است. معادن سنگ آهن سنگان با ذخیره قطعی 1،2 میلیارد تن یکی از بزرگترین ذخایر سنگ آهن در کشور است که میزان استخراج سالانه آن حدود هفت میلیون تن است.وی بیان کرد: در گذشته 40 معدن سنگ آهن در منطقه سنگان خواف در دست بهره برداری بود اما اکنون کمتر از 10 معدن از این تعداد فعال هستند که عمده آنها معادن بزرگ با عیار بالای سنگ آهن و دارای ماشین آلات قوی یا با پشتوانه دولت می باشند.وی گفت: با افت قیمت جهانی سنگ آهن معادنی که درصد خلوص آهن آنها کمتر بود و بهره برداری از معدن برای سرمایه گذاران آنها توجیه اقتصادی نداشت تعطیل شدند.

                        در لیزینگی ها،
                        رشد 3 درصدی را در ولصنم شاهد بودیم؛ این نماد به همراه ولساپا بیشترین حجم معاملات گروه را به خود اختصاص دادند. سایر نمادهای گروه معاملات نسبتا متعادلی را در محدوده صفر تابلو پشت سر گذاشتند.
                        ولبهمن که در 6 ماهه ابتدای سال 195 ریال معادل 43 درصد از اولین پیش بینی سود هر سهم شرکت را پوشش دهد، در خصوص این پوشش اعلام کرد که با عنایت به عملکرد واقعی 6 ماهه اول و در نظر گرفتن شرایط اقتصادی حاکم در نیمه اول سال و همچنین با توجه به اینکه عملا در نیمه اول کمتر از 5 ماه فرصت برای فعالیت وجود داشته است لذا پوشش 43 درصدی سود خالص برای این صنعت نامناسب به نظر نمی رسد لازم به توضیح می باشد که با توجه به عملکرد سنوات گذشته ،فروش و کسب درآمد در شش ماهه دوم سال به مراتب بهتر و قابل دسترس تر از نیمه اول می باشد لذا دستیابی و پوشش بودجه پیش بینی شده و تحقق آن بدیهی است . ضمنا به اطلاع می رساند جزئیات در آمد های متفرقه شامل 13.489 میلیون ریال تخفیفات بیمه ای و 2.500 میلیون ریال سود سپرده بانکی می باشد.

                        در گروه حمل و نقلی
                        اکثر نمادها با معاملات منفی به کار خود پایان دادند نماد حفارس که با توجه به تعديل پيش بيني درآمد هر سهم متوقف شده بود در جریان معاملات امروز بازگشایی و با قیمت 2900 ریال آماده انجام معامله شد که در آخر نیز با حجمی بیش از 1 میلیون سهم و در محدوده 7 درصد منفی خود به معاملات خود پایان داد و در صدر معاملات این گروه قرار گرفت . توریل و حپترو جزء نمادهای مثبت این گروه بودند .


                        در گروه بانکی
                        بیشتر نمادها با معاملات منفی همراه بودند نماد وکار با صف فروش بسته شد . بانک پاسارگاد با بیش از 341 میلیون سهم پر حجم ترین نماد این گروه بود که تعداد 339 میلیون سهم آن بصورت معامله بلوکی انجام گرفت همچنین شاهد معامله بلوکی 40 میلیونی در بازار خرده فروشی از این نماد بودیم . وخاور در حالی که مثبت معامله شد تک نماد صف خریدی این گروه بود .
                        به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مدیرعامل بانک صادرات دیروز رسما" به خبر هفته گذشته بانک مرکزی مبنی بر قبول تعهدات موسسه منحل شده میزان توسط این بانک واکنش و از عدم انعقاد قرارداد خبر داده بود اما امروز توضیحات دیگری داد.اسماعیل لـله گانی مدیرعامل بزرگترین بانک بورسی از لحاظ سرمایه اسمی به سازمان بورس اعلام کرد: پیرو نامه دیروز در خصوص موسسه منحله میزان، با عنایت به تفاهم نامه منعقد مابین بانک صادرات ایران و هیات تصفیه موسسه مذکور، در صورت احراز ارزش ویژه مثبت، بانک صادرات ایران نسبت به مدیریت دارایی ها و بدهی های آن موسسه اقدام خواهد کرد. ضمنا" تاکید می شود در سال جاری این اقدام تاثیری در EPSبانک صادرات نخواهد داشت. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در پاسخ به این سوال که چه تصمیمی برای نرخ سود اتخاذ می‌شود و اختلاف نظر بانک مرکزی، سازمان مدیریت و وزارت اقتصاد به کجا می‌انجامد؟ گفت: واقعیت این است که تا زمانی که نرخ تورم حدود 40 درصد بود تحلیل می‌شد وقتی تورم در این سطح است نرخ سود بانکی هم بالا است اما وقتی نرخ تورم به زیر 15 درصد طبق گزارش بانک مرکزی رسیده ، منطق حکم می‌کند نرخ سود بانکی هم کاهش یابد.نوبخت ادامه داد: شورای پول و اعتبار در مصوبه 8 اردیبهشت نرخ سود بانکی را کاهش داد و مقرر کرد هر سه ماه یکبار بازنگری شود، اما در عمل بانک‌ها نرخ‌های سود را رعایت نکردند شبکه بانکی از آن منطق تعیین شده تبعیت نکرد.وی با اشاره به طرح مجدد نرخ سود بانکی در جلسه شورای پول و اعتبار، افزود: استدلال بانک مرکزی در جلسه این بود که به جای کاهش دستوری نرخ سود، باید شرایط را برای کاهش نرخ‌ها فراهم کنیم؛ ورود بانک مرکزی به بازار بین بانکی و کاهش نرخ سد در این بازار یکی از برنامه‌های بانک مرکزی برای فراهم کردن کاهش نرخ سود در بانک‌هاست.

                        در گروه محصولات شیمیایی
                        بیشتر نمادها معاملات منفی ای را پشت سر گذاشتند بطوریکه نمادهای شفارس، شفارا با صف فروش بسته شدند . شاراک ، شکلر از جمله نمادهای مثبت این گروهبودند که شکلر با صف خرید همراه بود . بیشترین حجم معامله در این گروه نیز مربوط به نماد پترول بود که توانست بیش از 9 میلیون سهم معامله شود همچنین ابن نماد در محدوده نزدیک به 2 درصد منفی به کار خود پایان داد .
                        تاپیکو که امروز در محدوده منفی خود معامله شد در آخر نیز با حجمی بیش از 1 میلیون به کار خود پایان داد . همچنین شاهد 2 معامله بلوکی به حجم جمعا 24 میلیون سهم در بازار خرده فروشی از این سهم بودیم که یکی از معاملات با حجم 17 میلیون و یکی دیگر 2 حجم 7 میلیون سهم صورت پذیرفت .همچنین در این نماد خبری شنیدیم مبنی بر اینکه مدیرعامل و سه عضو هیات مدیره این هلدینگ 4.3 هزار میلیارد تومانی تغییر کردند . مرضیه شاهدایی ، مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: شرکت های ایتالیایی و آلمانی مانند زیمنس در آزادسازی تجهیزات توقیف شده ایران همکاری کردند و توانستیم تجهیزات تعدادی از پروژه ها را تحویل بگیریم. تلاش های وزیر صنعت برای خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا ادامه دارد و این بار با اعلام 10 دلیل و نامه نگاری با مسئولان عالی‌ نظام وارد مرحله تازه ایی شد.به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمدرضا نعمت‌زاده که پیش از این در صنعت پتروشیمی حضوری فعال داشته همچنان به تلاش های تاکنون بی نتیجه برای خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا ادامه می دهد و به رغم مخالفت هایی از سوی مسئولان و نمایندگان، پیگیر این موضوع است.براساس این گزارش، آخرین اقدام عملی نامه نگاری به معاون بررسی دفتر مقام معظم رهبری و اعلام 10 دلیل برای این تصمیم و خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا است.
                        در دیگر نمادهای بازار
                        بترانس در پيش بيني جدید خود سود هر سهم را 673 ريال اعلام کرد که نسبت به گزارش قبلی رشد محسوسی نداشت؛ طي 6 ماه نیز توانست مبلغ 117 ريال از این سود را محقق سازد. در این گزارش شرکت اعلام کرده که بهبود شرايط تامين مواد اوليه منجر به کاهش 5 درصدي قيمت تمام شده نسبت به پیش بینی قبلی گردیده است؛ همچنین به خاطر افزايش فروش به شرکتهاي دولتي و برق هاي منطقه اي و عدم دريافت مطالبات، شرکت به ناچار اقدام به اخذ تسهيلات نموده است که باعث افزايش 16 درصدي هزينه هاي مالي شده است و پيش بيني کاهش 15 درصدي ساير درآمدهاي غير عملياتي ناشي از پيش بيني تسويه سپرده هاي بانکي است. در معاملات کم حجم امروز این نماد 29 هزار سهمدر محدوده صفر منفی معامله شد.


                        در
                        اخابر نیز معامله بلوکی 13 میلیونی را در قیمت 2258 ریال و بین سهامداران حقوقی شاهد بودیم. امروز شنیدیم که یک نماینده مجلس از منتفی شدن موضوع بازگشت سهام مخابرات به دولت خبر داد و گفت: با وجود امضای 100 نماینده مجلس برای بازگرداندن سهام کنترلی مخابرات به دولت، به درخواست سهامدار عمده و اینکه منافع سهامداران خرد این شرکت در بازار سرمایه به خطر می‌افتد از ارایه این بحث در مجلس خودداری و موضوع بازگشت آن به دولت منتفی شده است.

                        نظر

                        • m.hossein
                          Banned
                          • Nov 2013
                          • 3031

                          #5817
                          پاسخ : اخباروشایعات بازار

                          کد خبر: ۱۵۶۴۷۸
                          تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷
                          در پی بازگشت عاملان افت چند وقت اخیر بورس به تابلوی معاملات:


                          انتظار می رفت که شرکت های خودرویی گزارش های شش ماهه اسف باری را به بازار سرمایه ارائه دهند و سهامداران نیز با آگاهی از این موضوع با نزدیک شدن به زمان انتشار این گزارش ها به استقبال آن ها رفته بودند که بموجب آن طی هفته های گذشته نه تنها گروه خودرو با افزایش عرضه جهت فروش سهام و افت قیمت مواجه شده بود بلکه روند نزولی بر کلیت بازار سرمایه حکمفرما شده بود و اغلب گروه ها در دوره انتشار گزارش های عملکرد شش ماهه در مسیر نزولی حرکت کردند.
                          سهام شرکت های خودرویی در حالی از هفته گذشته یکی پس از دیگری به تابلوی معاملات بورس بازگشتند که علیرغم اعلام تعدیل های منفی قابل توجه و شناسایی زیان های هنگفت بر اساس عملکرد نیمه نخست امسال، نماد معاملاتی آنها با رشد قیمتی و بعضاً افت نامحسوس ارزش سهام، مورد بازگشایی قرار گرفته است.
                          بر اساس گزارش بورس نیوز، انتظار می رفت که شرکت های خودرویی گزارش های شش ماهه اسف باری را به بازار سرمایه ارائه دهند و سهامداران نیز با آگاهی از این موضوع با نزدیک شدن به زمان انتشار این گزارش ها به استقبال آن ها رفته بودند که بموجب آن طی هفته های گذشته نه تنها گروه خودرو با افزایش عرضه جهت فروش سهام و افت قیمت مواجه شده بود بلکه روند نزولی بر کلیت بازار سرمایه حکمفرما شده بود و اغلب گروه ها در دوره انتشار گزارش های عملکرد شش ماهه در مسیر نزولی حرکت کردند.
                          این درحالی است که شرکت های خودوریی بویژه خودروسازان بزرگ پا را فراتر از انتظار سهامداران گذاشتند و تعدیل های منفی بی سابقه ای که بعضاً با تبدیل سود برآوردی به زیان هنگفت همراه بوده، ارائه کردند، حال آنکه شاهد آن هستیم که نماد شرکت های خودرویی با رشد قیمتی مورد بازگشایی قرار می گیرد. همچنان که لیدر گروه یعنی ایران خودرو پس از اعلام تعدیل منفی 74 درصدی سود برآوردی 221 ریالی در نهایت در روز بازگشایی یعنی چهارشنبه هفته گذشته با افت حدود 3.5 درصدی مواجه شد. همین وضعیت در نحوه بازگشایی شرکت های هم گروه نیز مشاهده می شود. به گونه ای که شرکت سایپا طی دوره مذکور با تقلیل سود برآوردی 4 ریالی به زیان 145 ریالی تقریباً همان افت حدود 3.5 درصدی قیمت سهام را در روز بازگشایی تجربه کرد.
                          از همه جالبتر آنکه شرکت زامیاد پس از اعلام تغییر سود 25 ریالی به زیان 272 ریالی بر اساس عملکرد شش ماهه اول امسال طی روز یکشنبه هفته جاری با رشد قیمتی بیش از پنج درصدی به تابلوی معاملات بازگشت. حال آنکه در این شرایط گروه خودرو پس از بازگشت به تابلوی معاملات به مدد برنامه های ایران خودرو جهت مشارکت با شرکت خودروساز فرانسوی با افزایش تقاضا برای خرید سهام مواجه شده اند و اغلب نمادها طی روز گذشته با پایداری صف خرید سهام به کار خود پایان دادند.
                          این در حالی است که شرکت تولید محور خودرو به عنوان دیگر هم گروهی این شرکت ها یا برخی از سهام شرکت های فعال در بورس علیرغم ارائه گزارش عملکرد مناسب مورد بی توجهی سهامداران قرار گرفته اند و روند قیمتی را پشت سر می گذارند که درخور عملکرد قابل قبول آنها طی نیمه اول امسال نیست. جالب است بدانید که "خمحور" پس از اعلام تعدیل مثبت سود برآوردی 10 ریالی به سود 31 ریالی، روند منفی قیمتی را سپری می کند.
                          از این رو، عاملان تشدید افت چند وقت اخیر قیمت سهام شرکت ها در بازار سرمایه که به لطف گزارش های نامطلوب آنها سرمایه بسیاری از سهامداران در نتیجه کاهش ارزش سهام شرکت ها ذوب شد، در شرایط فعلی و پس از بازگشت به بازار سرمایه با بی اعتنایی در مقصر بودن آنها در روند منفی شکل گرفته و نحوه گزارش های مالی منتشر شده، مسیر صعودی را طی می کنند و فعالان بازار سرمایه با برگشت خود به بورس علیرغم تولید خودروهایی بی کیفیت و توان قدرت پایین، موتور محرک بورس را روشن کردند و این شرکت ها علیرغم وضعیت بنیادی نامناسب مورد توجه سهامداران قرار گرفته اند.
                          به نظر می رسد قیمت سهام شرکت های خودوریی نیز همچون محصولات تولیدی آنها بی کیفیت اما با ظاهری آراسته است و سهامداران و فعالان بازار سرمایه که طی 20 ماهه اخیر عایدی جز زیان از سرمایه گذاری های خود بدست نیاورده اند، با بی توجهی به این موضوع در صف تقاضا برای خرید سهام شرکت های خودرویی می نشینند تا بهره ای هر چند اندک از رشد قیمتی سهام آنها ببرند.

                          نظر

                          • m.hossein
                            Banned
                            • Nov 2013
                            • 3031

                            #5818
                            پاسخ : اخباروشایعات بازار

                            کد خبر: ۱۵۶۵۴۷
                            تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۸






                            مستطيل شيشه اي تالار

                            طولانی شدن زمان روند نزولی بورس و از حد گذشتن رقم زیان اهالی تالار باعث شده که امروز ما شاهد شیوع بیماری روانی افسردگی حاد در بین اهالی تالار باشیم، بیماری که از مهمترین علایم آن بی تفاوتی نسبت به اتفاقات مثبت و منفی پیرامون است.
                            با اتمام ساعات معاملات روز دوشنبه 94.08.11 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 95 واحد کاهش به رقم 43820 واحد رسيد. عکس این وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 8 واحد افزایش عدد 138436 واحد را تجربه كرد. شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) بورس نيز در روز جاري با 34 واحد کاهش به رقم 24592 واحد رسيد.
                            همچنین در این روز "اخابر" با 16 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "فملی" با 95 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
                            شاخص فرابورس نیز با 1 واحد کاهش به رقم 697 واحد رسید.
                            گفتني است ارزش كل معاملات در بازار بورس به رقم 1506 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 575 میلیارد ریال رسید.
                            یک روز پس از رشد سهام شرکت های خودرویی تازه بازگشته از دیار تعدیل منفی های سنگین شاهد روند تعادلی در این نمادها و کاهش قیمت سهام اکثر آنها در پایان معاملات روز جاری بودیم، این اتفاق زمانی شدت بیشتری به خود گرفت که علامت سوال رشد قیمت سهام ایران خودرو پس از یک تعدیل منفی جانانه 74 درصدی در ذهن اهالی تالار به پاسخی روشن و مشخص رسید.
                            بر اساس گزارش بورس نیوز، با بازگشایی نماد ایران خودرو و رشد قیمت سهام این شرکت تا مرز صف خرید و نیز تداوم پر قدرت تر این روند در فردای آن روز که منجر به ایجاد جوی مثبت در بازار سرمایه خصوصاً گروه مذکور شد ابتدا اهالی تالار فکر کردند که با اتمام تأثیر منفی گزارشات 6 ماهه این شرکت ها بر نرخ سهام حالا از این پس این شرکت ها به استقبال شرکای جدید خارجی و اجرای برجام خواهند رفت اما خیلی زود مشخص شد که این روند و اتفاق به وجود آمده تنها یک بازی قیمتی بود برای فروش سهام خودروی متعلق به شرکت سرمایه گذاری رنا با نرخ توافق شده به عبارت ساده تر ظاهراً تعیین تکلیف سهام موجود در پرتفوی رنا با صندوق بازنشستگی عامل اصلی رشد تصنعی نماد "خودرو" بوده است. به هر حال بورس ایران است و حقوقی ها همه کاره بازار هستند.
                            اما در خصوص کلیت و شرایط فعلی بورس که هیچ تفاوتی با گذشته نداشته است باید گفت که طولانی شدن زمان روند نزولی بورس و از حد گذشتن رقم زیان اهالی تالار باعث شده که امروز ما شاهد شیوع بیماری روانی افسردگی حاد در بین اهالی تالار باشیم، بیماری که از مهمترین علایم آن بی تفاوتی نسبت به اتفاقات مثبت و منفی پیرامون است.
                            امروز از اهالی تالار نه شکایتی از تداوم روند منفی می بینیم و نه میلی به گذر از شرایط فعلی، اخبار مثبت و منفی هم تأثیری بر رفتار و تصمیمات آنان ندارد.
                            جالب است بدانید که این بیماری تنها و تنها بر اثر شرایط و اتفاقات خارجی ناشی می شود و خود فرد هیچ دخالتی در به وجود آمدن آن ندارد، برخی ها به مرور زمان دچار می شوند و برخی بر اثر یک اتفاق آنی.
                            متأسفانه این بیماری اگرچه آسان و ساده می آید اما خیلی سخت و دشوار می رود.
                            از سویی دیگر رفتن این بیماری نیاز به شرایط و مقدماتی دارد که در حال حاضر برای بدست آوردن آنها همکاری لازم صورت نمی گیرد.
                            به عنوان مثال در جائیکه معاون رییس جمهور و وزیر اقتصاد در حال ایجاد فضایی مثبت و به وجود آوری از حس امیدواری نسبت به آینده اقتصادی نزدیک هستند، اما به ناگهان رشته ها پنبه می شود و مشاور عالی رییس جمهور به یکباره تمام امیدها را نا امید می کند و در مصاحبه خود خبر از عدم اتفاق اقتصادی مثبت تا سال 97 در کشور می دهد و این یعنی پنبه کردن رشته های وزرای اقتصادی باید اذعان کرد که هم اکنون یکی از بزرگترین مشکلات دولت یازدهم نبود صدای واحد در بدنه دولت و به گوش رسیدن سازه های متفاوت از مسئولین متفاوت است.
                            متأسفانه در دولت یازدهم تمام مسئولین خود یکپارچه وزیر اقتصاد هستند و شاید به جرأت بتوان گفت که این تنها دولتی است که نه تنها تمام وزرا و مسئولین دولتی حق دارند بجای وزیر اقتصاد صحبت و اظهار نظر کنند بلکه مشاورین دولت هم هر کدام برای خود وزیر اقتصادی ماهر هستند که این خود جای تأمل فراوان دارد.
                            لذا جا دارد تا رییس جمهور در ادامه برنامه های ضد هیجانی خود در بازارهای اقتصادی نسبت به این اتفاق هیجان زا هم توجه ویژه ای داشته باشد.

                            نظر

                            • m.hossein
                              Banned
                              • Nov 2013
                              • 3031

                              #5819
                              پاسخ : اخباروشایعات بازار

                              دوشنبه 11 آبان 1394 18:25:13.



                              5خبر داغ برای ثرود - پتایر - کماسه - خاهن - شسپا
                              خبرها از ارزندگی خرید سهام شسپا علیرغم تعدیل منفی انتظاری 24 درصدی سود هر سهم با توجه به پی بر ای (p/e) پایین 3 و توجیهات ورود در قیمت نازل فعلی حکایت دارد.

                              براساس اخبار واصله از بازار در نماد خاهن شنیده ها حاکی از افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی های این شرکت می باشد . این شرکت مدتهاست برنامه افزایش سرمایه ای از این محل را دارد که برای انجام این امر تنها مجوز سازمان بورس نیاز می باشد .

                              افزایش سرمایه 414 درصدی کماسه مورد تایید حسابرس قرار گرفته است و در صورت تایید سازمان و تصویب در مجمع اجرایی خواهد شد گویا این افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها میباشد.

                              براساس اخبار واصله از بازار خرید زمین 6هکتاری پتایر بانک سینا میباشد.

                              براساس اخبار واصله از بازار از ثرود شنیده میشود که این شرکت اعلام کرده است در پروژه ساختمانی تیمسار فلاحی یزد درصدی از پروژه را خواهد داشت.



                              2خبر داغ از مداران و فاذر
                              براساس اخبار واصله از بازار یک شخص حقیقی در حال جمع آوری نماد مداران میباشد.

                              براساس اخبار واصله از بازار مجمع فوق العاده افزایش سرمایه فاذر تا 3 ما آینده برگزار خواهد شد.


                              خبری برای گروه سیمانی

                              براساس اخبار واصله از بازار خبرها از تجمیع 2 حقوقی برای خرید گسترده از نمادهای سیمانی بگوش میرسد.


                              2 شنیده از ولبهمن و فملی

                              براساس اخبار واصله از بازار افزایش سرمایه 67 درصدی ولبهمن از محل آورده نقدی و مطالبات مورد تایید حسابرس قرار گرفته است و در صورت موافقت سازمان و تصویب مجمع عمومی فوق العاده اجرایی خواهد شد.

                              براساس اخبار واصله از بازار باتوجه به وضعیت نابسامان شرکت ملی مس با نماد فملی امکان تعدیل منفی های مجدد در ماه های آینده در این شرکت وجود خواهد داشت.



                              این شرکت تعدیل منفی دارد

                              براساس اخبار واصله از بازار لابسا تعدیل منفی دارد.

                              نظر

                              • ایرج سابق
                                عضو فعال
                                • Oct 2015
                                • 7434

                                #5820
                                پاسخ : اخباروشایعات بازار

                                ۰:۱ - ۱۳۹۴/۸/۱۲


                                یک کارشناس ارشد معروف اعلام کرد:

                                ۴ عامل کوتاه و بلندمدت موثر بر بهبود بورس/ نظر دولت به نرخ ۸ سنتی

                                کارشناس ارشد و معروف بازارهای مالی و پولی و صنایع ۴ عامل کوتاه و بلندمدت موثر بر بهبود بورس را اعلام کرد و گفت: از قرار معلوم دولت به نرخ ۸ سنتی خوراک پتروشیمی نظر دارد.
                                به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مسعود حجاریان (که برای فعالان بازارسرمایه شناخته شده و معروف است) در جریان دومین نشست صمیمی پیشکسوتان بازار سرمایه که عصر دیروز با حضور بیش از 50 نفر در کارگزاری بانک پاسارگاد برگزار شد، با بیان نکاتی درباره ساختار، نهادها و ابزارهای بازار سرمایه ، 4 عامل موثر در بهبود کوتاه و بلندمدت بازار را اعلام کرد.

                                راهکارهایی برای عمیق تر شدن بازار سرمایه

                                وی با اشاره به تحولات بورس ایران در سال های 80 به بعد و اجرای قانون بازار اوراق بهادار مصوب اول آذر 84 ، اظهار داشت: هرچند طی این مدت اقدامات مثبتی به عمل آمده و و نهادها و ابزارها و بازارهایی راه اندازی شده اند اما با توجه به وسیع شدن بازار و حضور شرکت های بزرگ از صنایع مختلف و همچنین تاسیس صندوق های متعدد و برخی دستکاری ها در صورت های مالی و انجام معاملات دورنی و همچنین عقب ماندگی نهادها و سازمان های مرتبط، باید توسعه چشم گیری رخ دهد.
                                این کارشناس ارشد ادامه داد: با این اوصاف درحالی امکان ایجاد نهادهای جدید از سوی دولت وجود ندارد که بازار سرمایه کشور نیازمند نهادهای بزرگ و قوی است تا عمیق تر از گذشته شود. در این میان کانون کارگزاران می تواند با اتخاذ سیاست هایی و کاهش نفوذ سازمان بورس، نقش جدیدی را ایفا کند و اقداماتی انجام دهد تا صدای سهامداران، کارگزاران و فعالان به گوش مسئولان برسد.
                                4 عامل موثر در بهبود کوتاه و بلندمدت بازار
                                حجاریان در رابطه عوامل کوتاه و بلندمدت موثر در بهبود بازار سرمایه به نقش 4 عامل تاکید کرد و گفت: اولین و مهمترین محرک مثبت بازار که دولت هم پیگیر آن بوده اما راهکاری نیافته ، کاهش نرخ سود است که در صورت عملی شدن آن باعث بهبود انتظار مردم برای سرمایه گذاری ، عدم فروش سهام با نسبت های P/E بین 4 تا 5 و همچنین رشد این نسبت به ارقام 8 تا 9 مرتبه خواهد شد.
                                وی با طرح این سئوال که با این وجود چرا نرخ سود بانکی کاهش نمی یابد؟ توضیح داد: به دلیل اثر بیش از 25 درصدی تورم در سال گذشته، نرخ تورم سالانه 15 درصد و ماهانه نیم درصد است اما با در نظر گرفتن شیب تورم ، این متغیر در اصل 10 درصد است. از سوی دیگر نقش موسسات بدون مجوز و حتی گاه بانک های دارای مجوز اما مسئله دار در مواجه با نرخ سپرده و همچنین وجود رانت هایی ، مانع از به ثمر رسیدن تلاش های یکی دوباره دولت در کاهش نرخ سود بانکی شده است.
                                نظر دولت به نرخ 8 سنتی خوراک
                                عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بازنگری در نرخ خوراک پتروشیمی ها و حقوق دولتی معادن را دیگر عامل کوتاه مدت مهم بر بهبود وضعیت بازار سرمایه دانست و گفت: دولت به این نتیجه رسیده که نرخ 13 سنتی خوراک ضربه بزرگی را به صنعت پتروشیمی و بازار سرمایه وارد کرده و سرمایه گذاران خارجی هم خواهان روشن چنین مواردی و ثبات تصمیم گیری ها هستند.

                                حجاریان ادامه داد: بنابراین از قرار معلوم دولت به نرخ 8 سنتی خوراک نظر دارد اما مسئله اصلی ثبات و عدم تغییر است که دولت در جریان برجام نشان داد می تواند در مورد سایر مسائل هم تصمیم گیری واحد و مشخصی کند ولی شاید باید رویدادی تلخ رخ دهد تا درک شود.

                                حجاریان ادامه داد: وزیر اقتصاد به دنبال این موضوع (کاهش نرخ خوراک) بوده و به جد پیگیر است. نامه 4 وزیر هم نشان داد مسئولان اصلی و دغدغه دار حاضرند از آبروی خودشان بگذرند. بنابراین پیداست که منهای سیاست ، عقلی هم دنبال بهبود شرایط اقتصادی است . به همین علت باید به اصلاح و رفع ابهامات صنایع مانند حقوق دولتی معادن و نرخ خوراک امیدوار بود.
                                آیا سرمایه گذاران خارجی موجب بهبود اوضاع خواهند شد؟
                                وی به سومین عامل موثر بر بهبود بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند با ورود سرمایه گذاران خارجی به اقتصاد کشور، رونق شکل خواهد گرفت. اما واقعیت این است که چنین عاملی نمی تواند به سادگی باعث بهتر شدن شرایط در کوتاه مدت شود.چرا که سرمایه گذاران خارجی علاوه بر پیچیده بودن ، به طور قطع چیزی به ما نخواهند داد.
                                وی افزود: آنها به دنبال آوردن قطعات و مونتاژ و فروش داخلی محصولات خود در ایران هستند. چون کشورهای پیشرفته در برابر واگذاری فرایند تولید به دیگر کشورها، به دنبا توسعه تکنولوژی ، دانش فنی و ماشین سازی هستند. بنابراین این گروه نمی خواهند محصولات تولیدی ایران صادر شود بلکه می خواهند محصولات مونتاژ شده با برندهای جهانی مصرف داخلی داشته باشد.
                                این کارشناس ارشد بازارهای مالی و پولی و صنایع خاطر نشان کرد: در این میان جا دارد فرایندی مانند مذاکرات برجام در عرصه تولید و صادارات محصولات داخلی طی شود تا همه دنیا بداند جایگاه ایران کجاست؟ این درحالی است که حتی آمریکا هم می داند هیچ کشوری در منطقه به اندازه ایران دارای ظرفیت های متعدد و برخوردار از مهندسین نیست اما برای رسیدن به این هدف به سیاست های حاکمیتی مشخص و با ثبات نیاز است.
                                حجاریان ادامه داد: با این همه برای رشد شاخص بورس نیازمند تولید محصولات صادراتی هستیم.
                                مشکل اصلی طرف تقاضا است نه عرضه
                                وی درباره چهارمین عامل هم توضیح داد: برخی گمان می کنند با اجرای سیاست های اعلامی اقتصادی و اقداماتی مانند کارت اعتباری خرید 10 میلیون تومانی مسائل حل می شود.اما این گونه نیست و تزریق مثلا" 8 هزار میلیارد تومانی بانک مرکزی موثر نخواهد بود. چرا که در شرایط کنونی و برخلاف دو سال پیش ، مشکل اصلی طرف تقاضا است نه عرضه.
                                حجاریان افرود: دو سال پیش تقاضا بود اما عرضه نبود . چون قیمت دلار 3 برابر رشد کرد. اما در حال حاضر که انبار اکثر کارخانه ها انباشت از محصول شده و هزینه های مالی شرکت ها به دلیل نرخ تمام شده بهای پول افزایش یافته ، مشکل تقاضای مردمی است به دلیل رشد دلار با کاهش دو سومی قدرت خرید همراه شده است. به همین دلیل بهتر بود بانک مرکزی به جای اقداماتی مانند صدور کارت اعتباری خرید کالاها، اقدام به دادن خط اعتباری به کشورهای آسیایی و منطقه می کرد تا محصولات صادراتی عرضه شود.
                                وی در جمع بندی این 4 عامل گفت: با این همه در برابر نقش موثر و کوتاه مدت دو عامل اول ، عوامل سوم و چهارم نخواهند توانست در کوتاه مدت اثر مثبتی بر بهبود شرایط بازار سرمایه بگذارند.
                                کلیدی ترین عامل ایجاد مشکل در اقتصاد و بازار
                                بعد از این توضیحات و اعلام نکاتی از سوی حاضرین و پاسخ های حجاریان، علی محمد بُد مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر هم در سخنانی کوتاه گفت: کلیدی ترین عاملی که اقتصاد کشور و بازار و صنایع را دچار مشکل کرده ، نرخ سود بانکی است. بنابراین هنگامی که نرخ ریسک صفر 24 درصد باشد، سرمایه گذار باید چند درصد سود کند و آیا سرمایه گذار خارجی با این نرخ سود حاضر است به جای حضور در بانک اقدام به سرمایه گذاری در صنایع و بازار کند؟
                                وی ادامه داد: چرخه کشورهای توسعه یافته شامل سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال، پس انداز و دوباره سرمایه گذاری است اما این چرخه در کشورهای توسعه نیافته به گونه دیگری است. به طور مثال بعد از سرمایه گذاری در یک طرح سیمانی و ورود تکنولوژی ، به دلیل نرخ سود بانکی بالا هم طرح به مشکل برخورده و هم باعث بروز مشکلاتی برای بانکی شده که باید 36 درصد سود دریافت کند.
                                بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                                نظر

                                در حال کار...
                                X