اخبار و شایعات بازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • negarminavi
    عضو فعال
    • May 2013
    • 35715

پاسخ : اخباروشایعات بازار

اعتیاد بازار به هیجان

در سال 92 با جهش سودآوری شرکت‌های بورسی به خصوص در گروه‌های کالایی مانند پالایشی‌ها، قیمت سهام این گروه‌ها نیز رشد خیره‌کننده‌ای را تجربه کرد. این جهش‌ها ناشی از جهش مداوم نرخ دلار بود که اثر مثبت چشمگیری را در صورت‌های مالی این شرکت‌ها ایجاد کرده بود. در این خصوص پالایش نفت بندر عباس در روز بازگشایی خود پس از توقف بیش از 3 ماه در 6 شهریور 92 رشد بیش از 85 درصدی را تجربه کرد. پیش از این «شتران» در 10 اردیبهشت همان سال رشد بیش از 654 درصدی را تجربه کرد. چنین رشدهایی هنوز در خاطره سهامداران وقت این شرکت‌ها باقی مانده است. در شرایط کنونی با جویا شدن حال بازار از این افراد همچنان به سودهایی که در روند بلندمدت و به‌صورت منطقی حاصل می‌شود،‌ بی‌اعتنا هستند. به نوعی سودهای کلان آن موقع زیر زبان این سرمایه‌گذاران مزه کرده است و رشدهای تدریجی قیمت سهام برای آنها معنی ندارد. در سال 92 شاخص کل بورس تهران با امیدواری به آن‌چه انتظار اقتصاد کشور را پس از تحریم‌ها می‌‌کشید، هیجانات سرشار تا قله تاریخی خود در سطح 89 هزار و 500 واحد رشد کرد. سهام سایر گروه‌ها نیز همگام با رشد بیش از 130 درصدی شاخص کل از ابتدای سال 92 تا اواسط دی رشدهای قابل توجهی را به ثبت رسانده بودند. برای کسانی‌که چنین رشدهایی را نیز تجربه کرده‌اند، سرمایه‌گذاری در سهام با رشد تدریجی منطقی و آن هم با حمایت عوامل بنیادی و نه موج سایر چاشنی‌های هیجانی تا حدودی سخت به نظر می‌رسد. پس از پایان این دوره و شروع دوره رکودی دو ساله بازار با نوع دیگری از هیجانات مواجه شد. این بار با نزدیک شدن به هر دور از مذاکرات هسته‌ای موجی از هیجان به کمک رشد دسته‌جمعی نمادهای بورسی و فرابورسی آمد. این رشدها به‌صورت کاملا هیجانی شروع و تا سقف انتظارات ادامه می‌یافت.

با این حال در پی اتمام بی‌نتیجه هر دور از مذاکرات شیب تند نزول قیمت سهام را شاهد بودیم. برای مثال می‌توان به رشدهای قیمتی سهام در آبان 93،‌ فروردین 94، تیر 94 و آخرین مورد نیز سه ماه پایانی سال گذشته اشاره کرد. در تمامی این دوره‌ها شاخص با شتاب بالا رشد یافته و در ادامه نزول آرام را تجربه می‌کرد.

به این ترتیب بازار به انتظار کشیدن برای یک عامل هیجانی عادت کرده و تنها موضوعی که می‌توانست بازار را از رخوت خود رها سازد، چاشنی‌های هیجانی بود. در دوران پس از رشد نیز خلأ این عوامل هیجانی یک رکود شدید را برای بازار ایجاد می‌کرد. آخرین ترکش‌های این عامل هیجانی (رفع تحریم‌های بین‌المللی و اجرای برجام) نیز در زمستان گذشته استفاده شد. در شرایط کنونی و پس از 5ماه از پایان رشدهای افسارگسیخته شاخص تا پایان سال گذشته بار دیگر شاهد شیوع یک رخوت معاملاتی در بازار سهام هستیم.

در این میان، می‌توان چند نوع معامله‌گر را در بازار متصور بود. برخی خود آغازکننده چنین رشدهای پرشتابی هستند یا در دوره رکود عمیق بازار خریدهای خود را انجام داده‌اند و با تجربه خود از رشدهای هیجانی قبلی با مشاهده پایان روند صعودی بازار راه خروج را در پیش گرفته‌اند. در این میان عده‌ای نسبت به بازگشت قیمتی در بازار امیدوار هستند در حالی‌که رشدهایی که سهام پیش از این تجربه کرده بودند، براساس عوامل بنیادی نبوده که پس از چنین رشدهایی، انتظار بازگشت قیمتی سهام بر مدار صعودی وجود داشته باشد. این فعالان معمولا در حین رشدهای متوالی شاخص به سهام وارد شده‌اند و در پایان نیز خروج با زیان از سهم را به نگه داشتن آن ترجیح می‌دهند.

به نظر می‌رسد ثبت چنین روندهایی برای قیمت سهام در حافظه بازار باعث شده که فعالان به این روند عادت کنند. بر این اساس، این افراد نسبت به رشدهای به پشتوانه عوامل بنیادی که معمولا با شتاب کمتری نسبت به رشدهای هیجانی و در مدت زمان طولانی‌تر خواهند داشت، اعتنایی ندارند. این موضوع به حاکم شدن نگاه کوتاه‌مدت سرمایه‌گذاری بر معاملات سهام اشاره دارد. در دوران رکودی سهام نیز اهالی بازار به دنبال نمادهایی بوده‌اند که بستر لازم برای رشد هیجانی را داشته باشند. در این خصوص فروش زمینی از یک شرکت که با مشکل شدید سودسازی در روند عملیات خود مواجه است یا تجدید ارزیابی دارایی‌ها و رشد قیمتی سهم با استدلال شکسته شدن قیمت پس از ثبت افزایش سرمایه این شرکت‌ها از جمله این عوامل بوده‌اند.

به نظر می‌رسد در شرایط کنونی عوامل هیجانی تا حدود زیادی رنگ باخته‌اند و در این شرایط است که باید سرمایه‌گذاران عادت اشتباه گذشته را فراموش کرده و به منظور فعالیت در بازار باید نگاه خود نسبت به سرمایه‌گذاری را تغییر دهند.

گروه بورس- سلیمان کرمی: شاخص کل بورس تهران روز گذشته بار دیگر با کمک رشد قیمتی نمادهای بزرگ رشد اندک 32واحدی را به ثبت رساند. ارزش معاملات دیروز بورس تهران حدود 116 میلیارد تومان بود تا به این ترتیب حاکمیت رخوت بر معاملات بورس ادامه یابد. دیروز در حالی‌ شاخص کل با رشد 04/ 0درصدی مواجه شد که شاخص کل هم‌وزن افت 1/ 0درصدی را تجربه کرد. به نظر می‌رسد بازگشایی «ولغدر» پس از برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده و ریزش 11 درصدی قیمت شیب نزول هموزن شاخص را در لحظات پایانی معاملات بیشتر کرد.

نظر

• ایرج سابق
      عضو فعال
      • Oct 2015
      • 7434

دنیای اقتصادی از این نوع تحلیل ها زیاد نوشته سال گذشته قبل از رشد گروه خودروی های می نوشت که کار بازار دیگه تمام شده با خوابیدن هیجان مذاکرات که در دی ماه سال 92 اتفاق

افتاده و خروج پول دیگه بازار هیچ انگیزه ای برای رشد نداره دیدم که در 3 ماهه پایانی سال 94 گروه خودروی چه رشدی کردند حالا هم باز همان تحلیل های چرت را نوشته و انتقال داده میشه

بازار بورس بازار هیجان و بازار آینده می باشد تا جایی که من به یاد دارم همین دنیای اقتصاد خودش هم گفته گروه پالایش رشد خیره کننده ای داشت به دلیل افزایش نرخ دلار آیا افزایش

نرخ دلار به صورت مداوم ادامه داشته تا حالا افرادی که می گویند در دوران احمدی نژاد رشد سود اوری صنایع ها مداوم بود آیا نرخ دلار و قیمت محصولات جهانی همیشه در روند صعودی قرار

می گیرد نرخ روی در سال 87 تا 3500 دلار هم رفته بود حالا چنده پیس نتیجه اگر این فراز و فرود نباشه دیگه رشد و کاهش قیمت سهام و شاخص کل چه دلیلی ممکنه داشته باشه پس

پولها برود در بانک یک سود منطقی بگیریم
      بهترین دانش آن است که سودمند باشی

نظر

• negarminavi
        عضو فعال
        • May 2013
        • 35715

گلایه سهامداران بازار سرمایه از دستکاری شاخص‌های بازار سرمایه

بازی شاپور محمدی و مدیرانش با شاخص بورس

سازمان بورس با شاخص‌سازی تصنعی صدای سهامداران را درآورد

سهامداران خرد بورس تهران معتقدند علی‌رغم رکود شدید اقتصادی در کشور سازمان بورس مانع از ریزش واقعی شاخص بورس می‌شود.

به گزارش «نسیم آنلاین» کیهان نوشت: جمعی از سهامداران خرد بورس تهران عصر دیروز در تماس‌های مکرر از عملکرد سازمان بورس در دولت یازدهم انتقاد کردند. این سهامداران معتقدند علی‌رغم رکود شدید اقتصادی در کشور سازمان بورس مانع از ریزش واقعی شاخص بورس می‌شود.

بنا به گفته سهامداران مذکور، در حالی که قیمت سهام روزانه در بورس پایین‌تر می‌آید و سرمایه سهامداران خرد آب می‌شود ولی شاخص همچنان بالاتر می‌رود!

این عده تاکید می‌‌کردند سازمان بورس با بلوک‌زنی‌های پی‌در‌پی و معاملات کد به کد حقوقی‌ها به طور تصنعی و ساختگی شاخص بورس را بالا می‌برد در حالی که قیمت اغلب سهام‌‌ها هر روز پایین‌تر می‌آید.

این سهامداران با اشاره به تغییر 3 باره رئیس سازمان بورس در 3 سال اخیر اظهار داشتند: وزیر اقتصاد چند هفته پیش سومین رئیس سازمان بورس را طی 3 سال اخیر معرفی کرد. این در حالی است که معلوم نشد 2 رئیس قبلی به چه علتی عزل شدند و کنار رفتند ولی به هر حال وقتی شاپور محمدی به عنوان رئیس جدید سازمان معرفی شد، در چند روز نخست انتصاب وی، شرکت‌های حقوقی با معاملات صوری و کدبه‌کدی شاخص بورس را 3 هزار واحد بالا بردند. در حالی که اساسا اتفاق خاصی در اقتصاد کشور رخ نداده بود ولی آنها برای خود شیرینی پیش رئیس جدید اقدام به این عمل کردند و حالا هم با گذشت چند هفته از این موضوع باز هم شاهدیم که همچنان سازمان بورس با حمایت از معاملات کد به کدی و صوری مانع از افت واقعی شاخص بورس می‌شود. این همه در حالی است که سهامداران خرد هر روزه شاهد افت قیمت سهامشان هستند.

خاطرنشان می‌شود طی 3 سال اخیر سهامداران بورس به دلیل عملکرد نامناسب دولت موسوم به تدبیر و امید شاهد زیان 80 درصدی سرمایه‌شان بوده‌اند.

این در حالی است که حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده بود که با پیروزی در انتخابات رونق بیشتری به بورس می‌دهد اما پس از مدت کوتاهی از تصدی پست ریاست جمهوری گویا همه شعارهایش را فراموش کرد چرا که شاخص بورس از نیمه دی ماه 92 افت شدیدی را آغاز کرد و نه تنها رونق به بورس برنگشت بلکه هر روز رکود و کسادی بیشتری بر آن حاکم شد.

نظر

• ایرج سابق
          عضو فعال
          • Oct 2015
          • 7434

سهامداران خرد بورس تهران معتقدند علی‌رغم رکود شدید اقتصادی در کشور سازمان بورس مانع از ریزش واقعی شاخص بورس می‌شود.
          به گزارش «نسیم آنلاین» کیهان نوشت

سهامداران خرد معتقدند یا اقتصاد آنلاین - کیهان و یا دنیای اقتصاد

نظر

• negarminavi
            عضو فعال
            • May 2013
            • 35715

در اصل توسط ایرج سابق پست شده است View Post
            به گزارش «نسیم آنلاین» کیهان نوشت

سهامداران خرد معتقدند یا اقتصاد آنلاین - کیهان و یا دنیای اقتصاد
            تو همین سایت از بقیه کاربران و دوستانت بپرس !

ببین یکی پیدا میشه که به روند بلوک زنی و شاخص سازی مصنوعی ! اعتراضی نداشته باشه !!!!

یه مقدار واقع بین باش ! از کیهان تا دنیای اقتصاد ! همه دروغ میگن و غرض و مرض دارن !!!؟؟؟

درضمن شما هر روز از سایت خداحافظی میکنی و میری ! باز میای پست میزنی !؟

البته بنده مثل شما و برخی دوستانت نیستم که از پست گذاشتن دیگران در سایت ناراحت بشم !!!

ولی این چه جور خداحافظی هست بلاخره !!!؟

نظر

• ایرج سابق
              عضو فعال
              • Oct 2015
              • 7434

در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
              تو همین سایت از بقیه کاربران و دوستانت بپرس !

ببین یکی پیدا میشه که به روند بلوک زنی و شاخص سازی مصنوعی ! اعتراضی نداشته باشه !!!!

یه مقدار واقع بین باش ! از کیهان تا دنیای اقتصاد ! همه دروغ میگن و غرض و مرض دارن !!!؟؟؟

درضمن شما هر روز از سایت خداحافظی میکنی و میری ! باز میای پست میزنی !؟

البته بنده مثل شما و برخی دوستانت نیستم که از پست گذاشتن دیگران در سایت ناراحت بشم !!!

ولی این چه جور خداحافظی هست بلاخره !!!؟

دیروز یک بار در مورد رفتن از این سایت جواب تو را دادم دیگه تو متوجه نمیشه مشکل من نیست در مورد روند بازار بورس هر کسی می تواند این وضعیت را تحمل می کند و اگر نتوانست با ضرر خارج میشه تو خبر های اقتصاد آنلاین و کیهان و دنیای اقتصاد را برای تخریب ادامه بده

نظر

• negarminavi
                عضو فعال
                • May 2013
                • 35715

دیروز یک بار در مورد رفتن از این سایت جواب تو را دادم دیگه تو متوجه نمیشه مشکل من نیست در مورد روند بازار بورس هر کسی می تواند این وضعیت را تحمل می کند و اگر نتوانست با ضرر خارج میشه تو خبر های اقتصاد آنلاین و کیهان و دنیای اقتصاد را برای تخریب ادامه بده
                1395/06/06

بنده هم با نظر شما موافق هستم ما افراد کم تحمل و با آستانه بسیار پایین از این به بعد همین افراد دیگه برای این سایت تحلیل و خبر ارایه می دهند من هم از این سایت فعلا خدا حافظی خواهم کرد به خاطر اینکه استانه تحمل من هم بسیار کمه وقت اضافه برای کاربرانی که دنبال حاشیه هستند ندارم

نظر

• ایرج سابق
                  عضو فعال
                  • Oct 2015
                  • 7434

1395/06/06

درسته خدا فظی کردم ولی از بابت انتقال خبر ها از خبر گزاری ها به سایت بورسی شما دیگه می توانید این زحمت را هم بکشید و تمام خبر های خوب احمدی نژادی را ارسال کنید تا موقع انتخابات نتیجه را ببینیم :-t

نظر

• negarminavi
                    عضو فعال
                    • May 2013
                    • 35715

1395/06/06

بنده هم با نظر شما موافق هستم ما افراد کم تحمل و با آستانه بسیار پایین از این به بعد همین افراد دیگه برای این سایت تحلیل و خبر ارایه می دهند من هم از این سایت فعلا خدا حافظی خواهم کرد به خاطر اینکه استانه تحمل من هم بسیار کمه وقت اضافه برای کاربرانی که دنبال حاشیه هستند ندارم

درسته خدا فظی کردم ولی از بابت انتقال خبر ها از خبر گزاری ها به سایت بورسی شما دیگه می توانید این زحمت را هم بکشید و تمام خبر های خوب احمدی نژادی را ارسال کنید تا موقع انتخابات نتیجه را ببینیم :-t

خداحافظی از سایت با خداحافظی از تاپیک فرق داره !

شما نوشتی از این سایت فعلا خداحافظی میکنی ! مفهومش از کل سایت بورسی هست نه از تاپیک !

حداقل اینقدر وجود داشته باش که پای حرف خودت وایسی !

نظر

• ایرج سابق
                      عضو فعال
                      • Oct 2015
                      • 7434

1395/06/06

خداحافظی از سایت با خداحافظی از تاپیک فرق داره !

شما نوشتی از این سایت فعلا خداحافظی میکنی ! مفهومش از کل سایت بورسی هست نه از تاپیک !

حداقل اینقدر وجود داشته باش که پای حرف خودت وایسی !

اگر من انجا کلمات را اشتباه نوشتم منظورم تایپک بوده ولی هیچ وقت به خاطر یک تو از سایت نمی روم مگر اینکه مدیریت من را اخراج کنه حالا که این نوشه ها را نوشتی بسیار امید وارم شدم به ادامه فعالیت خودم

نظر

• mhjboursy
                        ستاره‌دار (۱۳)
                        • Jul 2013
                        • 18270

سلام

اخبار و شایعات از سایت بورس نوین برای روز 95/06/09 :

حریل:

شنیده ها از واگذاری بلوک این شرکت در آینده نزدیک حکایت دارد

اپرداز:
                        شنیده ها از مذاکرات با یک سرمایه گذار خارجی در این شرکت حکایت دارد

گروه خودرو:
                        محمدرضا نعمت‌زاده:هنوز سومین خودروساز خارجی که می‌خواهد با ایران همکاری کند مشخص نشده است. در حال حاضر شرکت‌های رنو، فولکس واگن و نیسان در حال مذاکره هستند و معلوم نیست با کدامیک زودتر به نتیجه خواهیم رسید.

گروه پالایشگاه:
                        مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده نفتی از مذاکره با برخی از شرکت‌های خارجی به منظور افزایش کیفیت تولید فرآورده‌های نفتی با برخی از پالایشگاه‌ها خبر داد

شپترو:
                        شایعات از تعدیل مثبت این شرکت درآینده نزدیک حکایت دارد

ایران خودرو:
                        سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در اجرای طرح نوسازی ناوگان و جایگزینی ۹۰هزار دستگاه تاکسی فرسوده با انعقاد قراردادی به گروه صنعتی ایران خودرو ماموریت داد تا به عنوان تامین کننده اصلی خودروهای این طرح، جایگزینی ۹۰هزار تاکسی فرسوده را آغاز کند.
                        گروه صنعتی ایران خودرو طرحی را اجرا کرده که براساس آن رانندگان تاکسی می توانند در روز اسقاط تاکسی فرسوده خود، ‌تاکسی نو را دریافت کنند.

فولاد:
                        مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان خبر از راه‌اندازی اولیه پنجمین ماشین ریخته‌گری و افزایش ظرفیت تولید فولاد در مجتمع فولاد مبارکه به ۷٫۲ میلیون تن داده است

ذوب:
                        مدیر عامل شستا و سهامدار اصلی ذوب آهن ضمن تاکید بر لزوم مسایل اقتصادی از پرداخت سود وام های بانکی این شرکت با نرخ های جدید و بخشودگی جرایم دیرکرد خبر دادند. زمانی مدیرعامل سرمایه گذاری صدر تأمین نیز با اشاره به تحولات بانکی اظهار داشت: طبق توافقات، سود وام های بانکی ذوب آهن طبق نرخ های جدید باید پرداخت شود و جرایم دیرکرد نیز بخشیده شده است.

لخزر:
                        شنیده ها از افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی این شرشکت درآینده نزدیک حکایت دارد

وسدید:
                        شایعات از تعدیل مثبت این شرکت درآینده نزدیک حکایت دارد

خاور:
                        شنیده میشود که طى یک قرارداد جدید ، پروژه اى از سوى وزارت کشور و شهردارى دریافت کرده است .

فولاد:
                        خبرها حاکى از راه اندازى اولیه پنجمین ماشین ریخته گرى و افزایش ظرفیت تولید فولاد در مجتمع فولاد مبارکه به ٧.٢ میلیون تن رسیده است

اپرداز:
                        اپرداز در نظر دارد گزارش جدید خود را همراه با تعدیل مثبت بیش از ۲۰ درصدی روانه کدال کند

شپترو:
                        این شرکت از طى سنوات قبل مشکل خوراک داشت که شنیده میشود که وضعیت دریافت خوراک پتروشیمى ها بهتر شده که احتمالا همین عامل باعث رشد چند وقت اخیر سهم شده است .
                        «محمد حسین» هستم.
                        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• negarminavi
                          عضو فعال
                          • May 2013
                          • 35715

اگر من انجا کلمات را اشتباه نوشتم منظورم تایپک بوده ولی هیچ وقت به خاطر یک تو از سایت نمی روم مگر اینکه مدیریت من را اخراج کنه حالا که این نوشه ها را نوشتی بسیار امید وارم شدم به ادامه فعالیت خودم

باز خوبه بلاخره بعد از 4-5 پست ! دوباره نوشته ات را خواندی و متوجه اشتباهت شدی !

بنده هیچ نگرانی و ناراحتی بابت رفتن یا نرفتن شما یا کاربر دیگری از این سایت ندارم !

حتی یک بار هم نشده که به کسی بگم پست نزن ! یا توهین کنم به فردی که چرا پست مرا جواب دادی !!! و ....

بارها هم نوشته ام همه دوستان مشارکت داشته باشن و نظرات و اخبار و تحلیل و ... مطابق با دیدگاه خودشون و البته در چهارچوب قوانین سایت و رعایت ادب و احترام به دیگر کاربران و فضای سایت مطرح کنن !

اما خوب برخی دوستان از جمله خود شما بارها تلاش کردید که من ننویسم یا از این سایت برم ! یا مدیریت با من برخورد کنه !!! و .... چون هنوز ساده ترین اصول فعالیت در فضای مجازی و تالارهای گفتگو را قبول نکرده اید !

و بودن دیگران در فضای گفتگو و اظهار نظر کردنشان را مانعی برا حضور خود می بینید !

البته مدیریت هم توضیحاتی برای شما و برخی کاربران همفکر ! شما دادند ! و امیدوارم که بتونید بپذیرید !
                          آخرین ویرایش توسط negarminavi؛ 2016/08/30, 13:17.

نظر

• تمام
                            عضو فعال
                            • Jun 2011
                            • 14648

با افزایش قیمت جهانی روی از 2250 دلار به 2365دلار انتظار میرود گروه روی فردا معاملات محکم و روبه جلو داشته باشند
                            خدا خواست و ما توانستیم
                            تمام مطالب نوشته شده توسط بنده نظرات شخصی است که میتواند اشتباه باشد پس به استناد مطالب من به هیچ عنوان سهمی را نخرید. فقط با بررسی خودتان معامله کنید

نظر

• negarminavi
                              عضو فعال
                              • May 2013
                              • 35715

اذعان رئیس سابق سازمان بورس به انجام معاملات صوری در بازار سرمایه

فطانت‌فرد: در بورس تهران شاخص‌ها دستکاری می‌شود

از مسئولان شرکت بورس بپرسید چرا دستکاری می‌کنند!

فطانت‌فرد با توضیح این‌که دستکاری شاخص بیشتر در بورس تهران رخ می‌دهد و باید از مسئولان شرکت بورس موضوع را جویا شوید، حاضر به صحبت بیشتر نشد.

به گزارش «نسیم آنلاین» جام جم نوشت: بورس نماد اقتصادی کشور است اما این روزها با چالش‌هایی تازه دست و پنجه نرم می‌کند و مهندسی شاخص، اتهامی است که به بازار سرمایه وارد شده و برخی سهامداران خُرد نسبت به این موضوع اعتراضاتی دارند.

از یکی دو سال گذشته تاکنون سهامداران بازار سرمایه چند بار نسبت به عملکرد سازمان بورس انتقاد کرده‌اند و همین موضوع باعث شد تا در مدت دو سال اخیر دو بار رئیس سازمان تغییر کند.

مهندسی شاخص بورس این روزها به یک بحران تبدیل شده به طوری‌که رسانه‌های حامی دولت از این موضوع انتقاد و گزارش‌هایی نیز در این زمینه منتشر کردند.

برخی کارشناسان نام این کار را بازارگردانی در بازار سرمایه می‌دانند اما بسیاری از سهامداران نسبت به عملکرد و نظارت سازمان بورس اعتراض دارند.

عملکرد ضعیف بورس

دکتر بهمن آرمان کارشناس ارشد بورس با انتقاد از عملکرد سازمان بورس گفت: در بورس که نماد اقتصاد کشور است، باید همه آمار و اطلاعات به صورت شفاف بازگو شود و واقعیت‌های اقتصاد کشور در آن نمود داشته باشد اما برخی شرکت‌ها با مهندسی شاخص بورس، اقدام به خرید و فروش سهام یکدیگر می‌کنند تا شاخص را بالا نگه‌دارند.

وی افزود: اگر در بورس بررسی دقیق انجام دهیم پرونده‌های زیادی مثل حقوق‌های نجومی بیرون می‌آید و سهامداران زیادی در این بخش متضرر می‌شوند. سهامداران در برخی شرکت‌ها مورد سوءاستفاده مالی قرار گرفته به طوری که مدیرعامل علاوه بر حقوق، حق جلسه و حق عضویت و پاداش را برای خود در نظر می‌گیرد و بعد از تصویب هیات مدیره به خودشان پرداخت می‌کنند.

آرمان اضافه کرد: در یک شرکت بورسی حقوق مدیرعامل 42 میلیون تومان بود که با اعتراض سهامداران روبه‌رو شد و در جواب این اعتراض پاسخ داد که این توافق بین من و هیات مدیره بوده و هیچ ارتباطی به سهامداران ندارد. در چنین شرایطی قطعا نماد اقتصاد کشور در وضعیت مطلوبی به سر نخواهد برد.

معاون سابق سازمان بورس ادامه داد: کاهش سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نشان‌دهنده این است که هیات مدیره شرکت‌ها از کارایی و عملکرد خوبی برخوردار نبوده و در بسیاری موارد شاهد کاهش سهام و زیان در شرکت بودیم اما حق جلسه به قوت خود باقی بوده است.

طی روزهای اخیر سهامداران خُرد در تماس با روزنامه جام‌جم اظهار کردند:‌ شرکت‌های حقوقی که سهام‌های کلانی در اختیار دارند در هفته‌های اخیر برای بالا نگه داشتن شاخص در برخی موارد که رو به افت است، اقدام به خرید سهام می‌کنند تا شاخص را بالا نگه دارند و در زمانی که روبه افزایش و حباب قیمتی است، فروش را در برنامه قرار می‌دهند. در نتیجه این معاملات صوری، در حالی که بیشتر سهام شرکت‌ها نزولی است، شاخص بورس صعودی می‌ماند یا از شدت افت واقعی آن کاسته می‌شود.

این کارشناس ارشد اقتصادی گفت: برخی شرکت‌ها تحریم‌ها را بهانه می‌کنند اما در بازار سرمایه تعداد شرکت‌هایی که ناشی از تحریم به زیان رسیدند، زیاد نیستند و تحریم فقط یک بهانه برای شرکت‌ها بود که سهامداران را راضی نگه دارند.

آرمان تصریح کرد: من به عنوان معاون پیشین بورس تهران با مدیرعامل فعلی چند نشست داشتم اما گوش شنوایی نیست. در چنین شرایطی از آنجا که مدیریت بورس نمی‌تواند واقعیت‌ها را کتمان کند، به معاملات صوری رو می‌آورد و به طور مصنوعی عددی را اعلام می‌کنند تا برای بازار سرمایه جذابیت ایجاد کنند.

وی ادامه داد: برخی وزرا مانند وزیر نفت هم با بالا نگه داشتن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها باعث شدند تا بازار سرمایه از کارایی لازم برخوردار نشود و طرح‌های پتروشیمی غیراقتصادی شوند.

رکود، متهم اصلی است

دکتر مهدی تقوی، کارشناس اقتصادی به خبرنگار ما گفت: زمانی که کشور در رکود است مسئولان بازار سرمایه سعی دارند تا شاخص را به نوعی بالا نگه دارند و برای این کار برخی شرکت‌ها سهام یکدیگر را خریداری می‌کنند تا آن را در پایه اصلی نگه دارند اما با این حال شاهد هستیم که بازار سرمایه از ابتدای سال تاکنون ضررهای زیادی به سهامداران متحمل کرده است.

وی افزود: برای رفع معضل بورس و فاصله گرفتن از تخلفات بورسی باید مشکل رکود اقتصاد را حل کنیم و به بنگاه‌های تولیدی سرمایه در گردش تزریق کنیم تا بتوانند با توان بهتری کار خود را ادامه دهند.

شفافیت دور از بازار سرمایه

دکتر سیدحمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه هم به خبرنگار ما گفت: هرگونه دستکاری برای نمایش غیرعادی شاخص و بهره‌برداری‌های گروه‌های محدود از دستکاری قیمت تخلف بوده و این برخلاف قانون بازار سرمایه تلقی می‌شود و متولی اصلی رسیدگی به این‌گونه مسائل سازمان بورس است.

وی افزود: معاملات صوری که اکنون در برخی روزها در بازار سرمایه شاهد هستیم دارای چند ایراد اساسی است که مهم‌ترین آن دور شدن شفافیت از بازار سرمایه است.

میرمعینی ادامه داد: از دیگر معضلات خرید و فروش‌های صوری، جذابیت کاذب برای ورود سرمایه است و سرمایه‌گذار را از حق خود که باید از واقعیات خبر داشته باشد، محروم می‌کند. از سوی دیگر، ارزیابی عملکرد شرکت‌ها نیز با چالشی همراه می‌شود که بازار سرمایه را به عنوان یک بازار مستقل زیر سوال می‌برد و باید سازمان بورس به این موضوع رسیدگی کامل کند.

مسئولان شرکت بورس پاسخگو نبودند

برای توضیح سازمان بورس با دکتر محمد فطانت‌فرد، رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار و دکتر شاپور محمدی رئیس فعلی سازمان بورس و اوراق بهادار تماس گرفتیم. فطانت‌فرد با توضیح این‌که دستکاری شاخص بیشتر در بورس تهران رخ می‌دهد و باید از مسئولان شرکت بورس موضوع را جویا شوید، حاضر به صحبت بیشتر نشد. همچنین شاپور محمدی نیز تماس‌های خبرنگار ما را بدون پاسخ گذاشت.

نظر

• احمدخان
                                عضو فعال
                                • Jan 2011
                                • 2032

زمان تو بی مصرف هم دستکاری میشد.
                                حلا منافعت را از دست دادی داری دیگران را تحریک میکنی؟
                                خودتی .

نظر

در حال کار...
                                X