اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #7351
    پاسخ : اخبار و شایعات بازار

    میزگرد تسنیم

    شرکتهای بزرگ در تابستان با ۵ دلیل متوجه حبابی‌شدن بورس شده بودند

    لزوم تغییر ریل نظام بانکی با هدایت پول از طریق صندوقهای سرمایه‌گذاری

    کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، شرکتهای بزرگ در اوایل تابستان متوجه حبابی‌شدن بسیاری از سهام شده بودند اما اگر عرضه‌ها از ابتدای سال شدت می‌گرفت حتماً ریزش بازار در انتهای تابستان کنترل می‌شد.


    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روزهای اخیر با تغییر رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، بار دیگر چالشهای مربوط به ریزش بازار سهام و زیان سنگین سهامداران تازه‌واردی که احتمالاً متحمل زیانهای سنگین شده‌اند در سرخط خبرها قرار گرفته است. در ماههای پایانی سال چشم‌انداز مشخصی در بازار وجود نداشته و حتی ممکن است در سال آینده این فضای بیم و امید پررنگ‌تر شود. نکته جالب توجه اینکه به‌اعتقاد بسیاری از کارشناسان انتظارات تورمی دیگر مثل سابق برای اقتصاد ایران چالش‌برانگیز به‌نظر نمی‌رسد و در این فضا بحثهایی از دلار 15هزارتومانی نیز مطرح شده است.
    برای اینکه چشم‌اندازی روشن‌تر نسبت به تحولات اقتصادی به‌خصوص با محوریت بازار سرمایه داشته باشیم با آقایان حسین علاقمندان و سید محمدحسن ملیحی گفتگویی را انجام دادیم که بخش نخست آن در ادامه قابل مشاهده است.


    تسنیم: برای اینکه برآورد مشخصی از آینده داشته باشیم، به‌نظر ارائه تحلیل واقع‌بینانه از گذشته ضروری است، به‌نظر شما دلیل نوسانات سنگین بازار سهام در ماههای اخیر چه بوده است؟ برخی معتقدند که شرکتهای بزرگ می‌توانستند عملکرد بهتری در جلوگیری از رشد بی‌محابای بازار داشته باشند اما این اتفاق رخ نداد.


    علاقمندان: در دوره‌ای با همزمانی شیوع ویروس کرونا، تحولات سیاسی و تشدید تحریها بحث ونزوئلایی شدن اقتصاد ایران مطرح شد. در بازه ابتدای سال جاری نیز با کاهش تقاضای پول بانک مرکزی همزمان با تغییرات تحمیلی از جانب شیوع کرونا اقدام به کاهش نرخ بهره بین‌بانکی نمود و این نرخ تا کمتر از 10 درصد کاهش یافت، همین موضوع سبب شد نقدینگی به‌سمت بازار سرمایه حرکت کند و بازار رشدی قابل توجه را تا مرداد ماه تجربه کرد. در خرداد ماه و ابتدای تابستان شرکتها به این نتیجه رسیدند که اقتصاد وارد چرخه ابرتورم نخواهد شد، سناریوی ونزوئلایی شدن را کنار گذاشتند، لذا اطمینان به رشد بازار کمتر شد که این روند خود را در کاهش تعداد شرکتهایی که تداوم رشد داشتند نشان داد، یعنی تمرکز رشد بازار به تعدادی سهام محدود شد، از طرف دیگر سیاست‌گذار نیز به این نتیجه رسید که اگر بازار سهام بیش از حد رشد کند ممکن است بعد از رشد بازار پول وارد بازارهایی مثل ارز شود که از نگاه سیاستگذار خط قرمز بود.


    به‌نظر می‌رسد اگر بحث عرضه بموقع و سریع‌تر ای‌تی‌اف‌های دولتی با پیش‌بینی و سازوکاری بهتر همراه بود حتماً با وضعیت بهتری مواجه بودیم، ضمن اینکه می‌بایست موضوع پذیرش شرکتهای جدید و افزایش سرمایه از طریق صرف سهام سریع‌تر عملیاتی می‌شد تا بخشی از نقدینگی ورودی به بازار اولاً به تولیدکننده برسد و ثانیاً التهاب بازار کمتر شود.


    نکته چهارمی که باید به آن توجه کرد این است که با رشد بازار و افزایش ارزش بازار توان پول برای رشد سهام محدود می‌شود، یعنی پول وارد بازار می‌شد اما چون اندازه بازار بزرگ شده بود این پولهای جدید مثل گذشته نمی‌توانست اثرگذار باشد.


    نکته پنجمی هم که به ذهن بنده می‌رسد این است که سیاست انتشار گسترده اوراق توسط دولت و بانک مرکزی منجر به جمع شدن نقدینگی شد و حتی سرعت گردش پول را هم کاهش داد، همین سیگنال به‌صورت واضح به اقتصاد پیام می‌داد که قرار نیست شرایط تورمی ادامه پیدا کند، شرکتها و تحلیلگران هم متوجه این پیام می‌شدند و از ابتدای تابستان مسیر بازار سرمایه تغییر کرد.


    البته کنار این تحولات تمام بازار از فضای شکل‌گرفته در سال 99 متضرر نشده است و حتی استفاده‌های مفیدی نیز در جهت ارتقای سطح تولید انجام شد. بخش خصوصی از فرصت رشد بازار برای تأمین مالی ارزان‌قیمت و اجرای طرحهای توسعه استفاده کرد به‌عنوان مثال در آن مقطع یک شرکت توانست 150 میلیارد تومان از بازار خارج کند و می‌تواند از طریق همین منابع طرحهای توسعه خود را عملیاتی کند.

    تسنیم: به‌نظر شما چرا تحلیل برخی اقتصاددانان در خصوص ونزوئلایی شدن اقتصاد اشتباه از آب درآمد؟


    علاقمندان: به‌نظر می‌رسد تداوم تولید در ایران مانع اصلی تحقق پیش‌بینی مذکور بوده است. ونزوئلا 90 درصد صادراتش به نفت وابسته است و با تحریم اقتصاد این کشور عملاً تولید در این کشور از حرکت افتاد، این درحالی است که با وجود کاهش صادرات نفت به حدود 300 هزار بشکه همچنان بنزین ایران صادر می‌شد، محصولات پتروشیمی و فلزات به کشورهای مختلف صادر می‌شد، از سوی دیگر قبل از سال 98 هیچ‌گاه صادرات محصولات کشاورزی ایران میلیارد دلاری نبود اما این هدف نیز محقق شد. نکته دیگر اینکه به‌اعتقاد بنده ارتباط ایران با عراق و کشورهای همسایه و جذابیت نرخ ارز به حرکت کشاورزی ما به‌سوی صادرات‌محور شدن منجر شده است، این مهم مزیتی است که می‌بایست در حفظ آن تلاش کنیم.


    تسنیم: بحث را با آقای دکتر ملیحی ادامه دهیم، به‌نظر شما بحث عرضه صندوقها اصولاً روشی که دولت برای تأمین مالی مستقیم از بازار در سال 99 انتخاب کرده بود به کلّیت بازار ضربه زد؟


    ملیحی: عرضه ای‌تی‌اف‌های دولتی یک اشتباه استراتژیک بود، وقتی تعدادی سهم دولتی در این صندوقها قرار گرفتند این پالس به مردم داده شد که دولت حتماً از این صندوقها حمایت می‌کند و رشد آنها قطعی است، همین موضوع باعث شد توجه‌ها به این سهام جلب شود و قیمتها در بازار رشد چشم‌گیری داشت اما در بزنگاه و تغییر مسیر بازار همین صندوقها در حال زیان‌دهی هستند و شاید محملی برای حمایت کافی از آنها وجود نداشته باشد،
    به‌عنوان مثال در یک سهم سهامدار خصوصی دارایی خود را فروخت و از بازار خارج شد و سهامدار دولتی با اینکه به‌لحاظ سهم، اُور وَلیو بود به‌دلیل ناتوان بودن در تصمیم‌گیری عرضه را به تأخیر انداختند و در نتیجه خسارت سنگینی، متحمل شدند.


    به‌نظر بنده شرکتهای خصوصی برنده اصلی تحولات بازار بودند و مردم عادی و همچنین شرکتهای دولتی و بخشی عمومی که حالا انتظار ایثارگری از آنها وجود دارد متحمل ضرر شدند.


    یک نکته‌ای را بنده همین‌جا عرض کنم، شرکتهای خصوصی از فضای بازار به‌شدت منتفع شدند اما بخش عمومی و دولتی به‌علت تأخیر در تصمیم‌گیری نتوانستند به‌خوبی از شرایط شکل‌گرفته بهره‌مند شوند. امروز می‌گویند که باید از بازار حمایت شود به‌نظر بنده حمایت دستوری از بازار باز هم منجر به انتفاع شرکتهای بخش خصوصی می‌شود. وقتی نقدینگی وارد بازار شد، بازار بدون تحلیل ارزشمندی سهام رشد کرد، بر این اساس بازار باید تعدیل شود، همان‌طور که بازار بی‌محابا رشد کرد حالا به‌صورت بی‌محابا در مسیر نزول قرار گرفته است.


    تسنیم: اگر امروز شما جایگزین آقای قالیباف‌اصل در سازمان بورس بودید چه پیشنهادی برای کنترل وضعیت بازار و جلوگیری از تحمیل زیانهای بیشتر مطرح می‌کردید؟


    ملیحی: به‌اعتقاد بنده، برای ایجاد تعادل در بازار سرمایه بایستی نرخ سود حسابهای بلندمدت کاهش یابد و از طرف دیگر امکان برداشت پول از حسابها کاهش یابد. امروز شورای‌عالی بورس مصوبه کرده است که هر مجموعه می‌تواند به‌صورت مستقل شرکت تأمین سرمایه داشته باشد و بر این اساس هر بانکی باید یک شرکت تأمین سرمایه ایجاد کند. این بانکها باید صندوقهای سهامی یا با درآمد ثابت داشته باشند و پذیره‌نویسی از این کانال انجام شود. این روش باعث می‌شود که نقدینگی از طریق یک کانال تخصصی وارد بازار سرمایه شود، در این حالت به‌جای اینکه دغدغه ما حفظ شاخص باشد بازار به‌سمت تعادل حرکت می‌کند. امروز شرکتهای زیادی در بازار سرمایه وجود دارند که ارزش جایگزینی آنها نسبت به شاخص کل که با ریزش جدی مواجه شده است 10 درصد است، خوب، برای این شرکتها چه اقدامی می‌شود کرد؟ آیا باید با منابع ملی از این دست شرکتها حمایت کرد؟ معنای این کار نابود کردن پول و منابع عمومی است. اگر نقدینگی از کانالهای تخصصی وارد بازار شود ایجاد تعادل در بازار قطعی است. به‌هرحال معتقدم امروز در یک مسیر دوگانه قرار گرفته‌ایم، بر این اساس یا باید به‌دنبال انتفاع یک ملت باشد یا چند میلیون نفری که در چند ماه اخیر وارد بازار شده‌اند.

    از طرف دیگر اگر بازار رها شود حتماً شاخص بیشتر از این اعداد فعلی افت خواهد کرد، طبق پیشنهاد بنده اگر بانکها، خود شرکت تأمین سرمایه داشته باشند تأمین مالی بلندمدت، ارزانتر انجام می‌شود. اختلاف این نوع تأمین مالی با تأمین تسهیلات از سیستم بانکی این است که دیگر در این بازار شفاف امکان استفاده از رانت وجود ندارد. اگر بانکها و سپرده‌های بانکی به‌سمت بازار سرمایه هدایت شوند قطعاً با شفاف شدن فضا بدهیها و معوقات بانکی نیز کنترل خواهد شد. همه می‌دانیم که در فضای بازار سرمایه امکان اختلاس وجود ندارد و عملاً هدف اصلاح نظام بانکی از این طریق یعنی هدایت نقدینگی از کانال شرکتهای تأمین سرمایه و صندوقهای درآمد ثابت بانکها، محقق خواهد شد. یکی از آسیبهای نظام بانکی به اقتصاد کشور، خلق پول بی‌ضابطه و پنهان است که با این پیشنهاد حتماً تبعات این چالش نیز محدود خواهد شد.


    معتقد هستم، اگر تسهیلات بلندمدت از طریق بازار سرمایه تأمین شود، نرخهای دستوری عملاً حذف و نرخ سود نیز واقعی می‌شود، در واقع صندوقها بر اساس عملکرد خود به سهامداران سود می‌دهند، یعنی کم‌کم در ریل صحیح اقتصادی قرار می‌گیریم. فکر می‌کنم مجلس به‌جای حمایت لفظی از بازار سرمایه، با در دستور کار قرار دادن پیشنهادهایی از این دست، در نهایت به‌سمت کاهش نرخها در سیستم بانکی حرکت کند تا موضوع شناورسازی نرخ سپرده نیز کلید زده شود، به‌عبارت دیگر اگر مجلس در این زمینه قانون تصویب کند بانک مرکزی و سیستم بانکی نیز نمی‌توانند مقاومت کنند. بر اساس این پیشنهاد برای سپرده‌گذار یا سهامدار هیچ تغییر شکلی احساس نمی‌شود و پذیرش سپرده از همان کانال بانکها انجام می‌شود. اینجا وظیفه مجلس است که ریل‌گذاری مشخص برای تغییر مسیری داشته باشد که به‌جز خسارت دستاورد دیگری برای کشور نداشته است. امروز برای رفتن کارمندان بانکها، به جایگاه پست اعتبارات رقابت شکل می‌گیرد به‌نظر شما اگر سیستم شفاف عمل می‌کرد با این فضای مبهم روبه‌رو می‌شدیم؟ بحث وامهای تسویه‌نشده و معوقات، ابربدهکاران سیستم بانکی،‌ واحدهای تولیدی تعطیل‌شده جزء واقعیتهای عیان اقتصاد ایران است و تنها با تغییر ریل‌گذاری اتفاق اساسی در این حوزه رخ خواهد داد.


    تسنیم: آقای ملیحی به شناورسازی نرخهای سود اشاره داشتند، به‌نظر شما در شرایط فعلی امکان کاهش نرخ سود بانکی وجود دارد؟


    علاقمندان: امروز انتظارات تورمی کاهش یافته است اما عرفاً تورم 20درصدی در اقتصاد ایران همچنان وجود دارد. بله، ما دیگر دچار ابرتورم نخواهیم شد اما نمی‌توانیم نرخ سود را از 20 درصد پایین‌تر بیاوریم، از طرف دیگر اینکه پول در بانکها پارک شود به‌نفع اقتصاد ایران نیست و حتماً بحث ورود نقدینگی به‌سمت تولید باید انجام شود که یکی از مسیرهای قابل اتکای برای تحقق این هدف بازار سرمایه است. در مسیر به‌راحتی می‌توان از ظرفیت صندوقهای درآمد ثابت استفاده کرد. 10 درصد از منابع صندوقهای درآمد ثابت می‌تواند به‌سمت سرمایه‌گذاری در بازار سهام حرکت کند که این به‌معنای حمایت از کلّیت بازار نیز می‌باشد.


    از طرف دیگر توجه کنیم، سال به سال سهم اوراق منتشرشده از سوی دولت بیشتر شده است، این درحالی است که از ابتدا اوراق برای بخش خصوصی در نظر گرفته شده بود و فکر می‌کنم شرکت خصوصی در صنعت هواپیمایی از ظرفیت اوراق اجاره برای نخستین بار استفاده کرد، این درحالی است که بخش خصوصی سهم بسیار جزئی در بازار بدهی دارد که یک دلیل مهم آن نبود افق مشخص برای سرمایه‌گذاری است اما دلیل مهم تسلط 90 تا 95 درصدی دولت بر این بازار است. دولت طی دو هفته اوراق منتشر می‌کند اما این زمان برای شرکتها مدتها طول می‌کشد.


    تسنیم: اگر بخواهیم به‌عنوان مقدمه شرایط آتی بازار سرمایه را بررسی کنیم، به‌طور حتم بحث نرخ ارز و تغییرات آن یک مؤلفه جدی محسوب می‌شود، فکر می‌کنید چشم‌انداز نرخ ارز در اقتصاد ایران به چه سمت و سویی خواهد بود؟


    ملیحی: بر اساس نتایج یک مطالعه در حوزه قیمت ارز افزایش قیمت دلار بایستی رابطه مستقیمی با افزایش نقدینگی یا تورم داشته باشد، البته قبل از آن به این توجه کنیم که این قاعده برای اقتصاد ایران که در یک دهه گذشته رشد اقتصاد نزدیک به صفر داشته است به واقعیت نزدیک‌تر است، یعنی اگر در یک کشور رشد اقتصادی ارقامی قابل توجه باشد خیلی نمی‌توان روی این بحث مانور داد اما با توجه به وضعیت رشد تولید ناخالص داخلی کشور در دهه 90 به‌نظر می‌رسد که این رابطه تا حدود زیادی قابل اتکا باشد.


    از سال 85 تا 99 نقدینگی را بررسی کردیم در آن سال نقدینگی 128 هزار میلیارد تومان بوده است. پیش‌بینی می‌شود که در پایان سال نقدینگی در کانال 3 میلیون و 200 هزار میلیارد تومان قرار گیرد، همچنین در سال 1400 نیز نقدینگی به 4 هزار هزار میلیارد تومان خواهد رسید. در سال 88 دلار 922 تومان بود و در سال 96 با رشد نقدینگی باید دلار حدود 11 هزار تومان می‌بود اما در آن سال دلار حدود 4 هزار تومان بود. در سال 97 قیمت دلار 10 هزار تومان اما با توجه به شیب نقدینگی قیمت دلار باید در کانال 13 هزار تومان قرار می‌گرفت. در سال جاری قیمت دلار حدود 24 هزار تومان بود اما با رشد نقدینگی قیمت نزدیک به واقعیت دلار حدود 23 هزار تومان بوده است، بر این اساس می‌توان روی دلار 27 هزار تومان حساب کرد، به‌نظر من باید اجازه دهیم بازارها قیمتهای واقعی را کشف کنند، در پایین و بالا بردن قیمتها هم رانت ایجاد می‌شود و هم ممکن است با خروج سرمایه مواجه شویم. به‌اعتقاد بنده تورم با کاهش قیمت دلار کنترل نمی‌شود بلکه باید اصلاح ساختار بودجه با هدف کنترل کسری بودجه انجام شود.


    تسنیم: البته اگر بخواهیم بحث شما را بپذیریم می‌توان گفت اگر در سال آتی با رشد جی‌دی‌پی مواجه شویم حتماً این قاعده نیز یک پاسخ متناقض ارائه می‌کند، حالا فکر می‌کنید با توجه به سیگنالهای دولت و بانک مرکزی، دلار 15 هزار تومانی در سال آتی محقق خواهد شد؟


    ملیحی: به‌نظر بنده حتماً اگر این رقم نیز در بازار ارز تاچ شود موقتی خواهد بود و نمی‌توان روی آن حساب جدی باز کرد.


    تسنیم: پیش‌بینی شما از قیمت دلار در سال آتی چیست؟


    علاقمندان: البته با توجه به اینکه سال پایه چه سالی در نظر گرفته شود به نتایج مختلفی می‌رسیم. نظریه‌های مختلفی در این حوزه تشخیص نرخ واقعی ارز در یک اقتصاد وجود دارد، بر این اساس بعضاً رقم 20 هزار تومان را نیز به‌عنوان نرخ واقعی دلار در اقتصاد ایران مطرح می‌کنند اما به‌نظر بنده، امکان کنترل بیش از یک سال نرخ دلار در کانال 15 هزار تومان بعید است، البته اگر شروطی مثل تشدید نظارتها برای جلوگیری از خروج سرمایه و ممنوعیت واردات کالاهای لوکس و... پابرجا و همچنان برقرار باشد.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #7352
      پاسخ : اخبار و شایعات بازار





      افزایش نرخ سوخت و در کل هزینه انرژی براس سال 1400 یکی از ابهامات پیش روی بازار سرمایه و سهامداران شده است.

      به نظر باید شرکتها (مخصوصا شرکتهای فعال در صنایع انرژی بر) خیلی سریع در این زمینه شفاف سازی نمایند.

      اما ما هم بر اساس رسالت خود اقدام به بررسی و تجزیه و تحلیل سهم هزینه انرژی در فروش و سود خالص برخی شرکتهای مهم و مورد نظر بازار کرده ایم.

      (بر اساس آخرین صورت مالی منتشر شده شرکتها) آن چیزی که مشخص است، سهم هزینه انرژی در این شرکتها کمتر از 5 درصد کل مبلغ فروش شرکتها می باشد و افزایش 2 تا 3 برابری این هزینه ها، با افزایش نرخ دلار، افزایش نرخ های جهانی و همچنین آزاد سازی نرخ ها در بورس کالا، کاملا خنثی می شود.

      در جدول بالا، 17 نماد مورد بررسی قرار گرفته اند که می توانید نسبت هزینه انرژی به کل فروش و سود خالص این شرکتها را ملاحظه بفرمایید.

      تهیه شده: کانال تحلیلی پارسیس
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

        #7353
        پاسخ : اخبار و شایعات بازار

        در اصل توسط amirparss پست شده است View Post
        دوست عزیز ضمن تشکر از توضیحات مفیدتون

        در رابطه با بند ۳ توجه بفرمایید که برای ثابت ماندن نسبت p/e در صورنی که e یا همان سود شرکت تغییر کند، p یا همان قیمت تابلو نیز باید به همان نسیت افزایش یا کاهش پیدا کند چون رابطه p با e یه نسبت مستقیم هست و نه لگاریتمی و اینگونه نیست که اگر p/e هفت باشد و e چهار برابر شود پس p باید ۲۸ برابر شود.
        اگر e چهار برابر شود برای ثابت ماندن نسبت ، p هم باید چهار برابر شود، ولی میتوان گفت اگر e چهار تومان اضافه شود p باید ۲۸ تومان اضافه شود.@};-
        سلام.@};-
        درست است.@};- می‌پذیرم. @};-
        ----------------
        البته باز تاثیرهای دیگر هست که این میزان تاثیر بورس از تورم را به شدت متفاوت از رقم خود تورم می‌کند. (و احتمالا بنشینیم حساب کنیم به همین ۲۸ هم ممکن است برسیم!)
        بهترین کار این است که از پی/ای تحلیلی (پی/ای نیم سال پس از فروکش کردن تورم) استفاده شود. و این پی/ای با چند کشور هم‌تراز (به ویژه از دید محبوبیت بورس در بین اقشار جامعه) سنجیده شود.
        با این کار قشنگ معلوم می‌شود که حباب داریم یا نه؟
        من یک نگاه سرسری دیروز داشتم می‌کردم... دیدم بسیاری از پی/ای های کنونی زیر ۱۵ است! چه برسد به پی/ای تحلیلی که احتمالا به مراتب بیشتر است.

        (اکنون دوباره نگاه کردم. پالایه‌اش این است: (pe) < 15 && (pe) > 0 نشمردم ولی خیلی هستند. شش هفت برگه شد حدودا. هر برگه‌ای هم حدودا ۲۰-۲۲ نماد. تازه این ttm است.)
        «محمد حسین» هستم.
        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

        نظر

        • danielbarooni
          عضو فعال
          • Oct 2020
          • 326

          #7354
          پاسخ : اخبار و شایعات بازار

          ‏شرکت ملی نفت ایران:


          "پیش‌بینی می‌شود تولید ‎پارس_جنوبی در ۱۴۰۰ به بالاترین رکورد تاریخی برسد اما از ۱۴۰۱ به‌بعد، نه‌تنها تداوم شرایط افزایش تولید امکانپذیر نیست، بلکه به تدریج و با افت بیشتر فشار مخزن، نرخ تولید هم کاهش می‌یابد"

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #7355
            پاسخ : اخبار و شایعات بازار




            ?فوری/ اینترنت ارزان می‌شود

            ? تعرفه اینترنت زیرساخت، با تصویب امروز (یکشنبه 12 بهمن 1399) کمیسیون تنظیم مقررات، 25٪ کاهش یافت.


            این خبر به ضرر شرکتهای ارائه دهنده اینترنت مثل های وب می باشد .
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • توپ4گوش
              ستاره دار (1)
              • Nov 2020
              • 2505

              #7356
              پاسخ : اخبار و شایعات بازار

              نقل و قول :

              بورس فردا کار خود را تحت تاثیر کدام اخبار آغاز می‌کند؟

              ?مهم‌ترین اخبار بورس در هفته‌ای که گذشت

              ?کره جنوبی از محل پول‌های بلوکه شده ایران در این کشور، بدهی ایران به سازمان ملل را پرداخت.

              ?شب گذشته بایدن در یک سخنرانی به تشریح سیاست‌هایش در زمینه روابط بین الملل پرداخت. او در این سخنرانی درباره برجام و ایران چیزی نگفت.

              ?مجلس کلیات بودجه را رد کرد و آن را به دولت برگرداند.

              ?دولت در ابتد قصد داشت بدون تغییر بودجه را دوباره به مجلس بفرستد. روحانی گفت: نمی‌خواستیم کاری کنیم که برای محصولات پتروشیمی، فولاد و همه جا، مشکلاتی پیش بیاید و بازار سرمایه دچار مشکل شود و نمی‌خواستیم قیمت سوخت را برای صنایع مهم کشور، ۵ برابر کنیم.

              ?اما امروز دوباره واعظی اعلام کرد که دولت بودجه را در مهلت مقرر اصلاح می کند و اصلاحیه را به مجلس ارائه خواهد کرد.

              ?عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر از گذاشتن کف عرضه به جای عرضه تمام محصولات برای فولادسازان در بورس کالا داد.

              ?معاون وزارت اقتصاد در خصوص عرضه سهام باقی‌مانده بانک‌ها در قالب دارا سوم گفت که فعلا نمی‌توان زمانی برای آن ارائه کرد و باید منتظر تثبیت بازار باشیم.

              ?آزادسازی ۴۰ درصد باقی مانده سهام عدالت که قرار بود در ۲۲ بهمن انجام شود، لغو شد.
              شد ! شد ! نشد بشین تا برات چای بریزم!!

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #7357
                پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                بورس و استیضاح دژپسند در راند جدید؟


                عضو هیات رئیسه مجلس خواستار استیضاح فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی به خاطر وضعیت نابسامان بورس شد.

                حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود به رئیس جمهور گفت: اگر به ماده ۳۸ قانون برنامه ششم عمل کرده بودید امروز به خودکفایی رسیده بودیم و شاهد دغدغه درخصوص نیازهای اولیه مردم در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی مانند تامین روغن، شکر و تخم مرغ نبودیم.


                نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس تصریح کرد: از قوه قضائیه انتظار می رود با سلطان ترک فعل، آقای رئیس جمهور برخورد کند.

                منبع: تسنیم
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #7358
                  پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                  اظهارات همتی درباره مبارزه با پولشویی و قمار + فیلم


                  همتی، رئیس کل بانک مرکزی: با روش نوین پرداخت الکترونیکی، بساط تقلب، پولشویی و شرط بندی جمع می‌شود.

                  ۵۰۰ هزار کارت بانکی که در این زمینه‌ها فعال بودند با همکاری دستگاه قضایی از شبکه خدمات بانکی حذف می‌شوند.


                  لینک فیلم :


                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • Aiming
                    ستاره دار(18)
                    • Jul 2012
                    • 2641

                    #7359
                    پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                    ✅ کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران برگزار می‌کند:

                    ?سمینار آنلاین با موضوع بررسی تصمیمات اخیر شورای‌عالی بورس با حضور منتقدان و موافقان

                    ⏰زمان: ۲۱ بهمن‌ماه ۹۹
                    ⏰ساعت: ۱۵

                    ?جهت حضور از طریق لینک زیر و از قسمت میهمان وارد شوید:



                    ❌حضور برای عموم آزاد می‌باشد.
                    وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #7360
                      پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                      رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تشریح کرد؛


                      تغییرات دامنه نوسان بازارپایه و صندوق ها / رصد لحظه ای بازار

                      رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، تصمیماتی را که در شورای عالی بورس اتخاذ می شود، متناسب با شرایط روز دانست و گفت: هر زمان که بازار نیاز به تغییر یا اصلاح داشته باشد این تغییر قطعا اعمال خواهد شد.


                      به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، محمدعلی دهقان دهنوی ضمن تشریح آخرین تصمیمات شورای عالی بورس، اظهار داشت: یکی از تصمیمات در خصوص دامنه نوسان بود؛ بدین صورت که دامنه بالای سهام به مثبت ۶ افزایش یافت و دامنه پایین، منفی ۲ تعیین شد.


                      وی افزود: تغییرات اعمال شده بازار پایه، صرفا در تابلو زرد بود که از مثبت و منفی ۳ به مثبت ۳ و منفی ۲ تغییر کرد، همچنین درباره صندوق ها که این رقم منفی و مثبت ۱۰ بود به مثبت ۱۰ و منفی ۴ تنظیم شد؛ مابقی بازارها نیز بر اساس روال قبلی ادامه فعالیت خواهند داد.


                      رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: تصمیمات دیگری هم اتخاذ شد که یکی از این تغییرات مربوط به حجم مبنا بود و اختیار آن به سازمان بورس داده شد؛ بدین ترتیب که ناشران را ملزم به انتشار اوراق اختیار فروش تبعی کنیم . نهایتا اعتباری هم که مردم می توانند سهام بخرند به ۶۰ درصد افزایش یافت.


                      وی ادامه داد: این تصمیمات با توجه به شرایط موجود اتخاذ شده و بازار مکررا و لحظه ای رصد می شود ، لذا هر جا که نیاز به اعمال تغییر باشد قطعا تغییرات انجام می شود، البته باید گفت هدف از تغییرات اخیر در دامنه نوسان، افزایش نقدشوندگی نبوده و ابزارهای دیگری برای این کار در نظر گرفته می شود.

                      کد خبر 71172

                      ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۰
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #7361
                        پاسخ : اخبار و شایعات بازار




                        ابلاغ 1399/11/20
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • آريانا
                          عضو فعال
                          • Nov 2010
                          • 599

                          #7362
                          پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                          در اصل توسط بابک 52 پست شده است View Post



                          ابلاغ 1399/11/20
                          این دستورالعمل خیلی وقته که اجرا شده.

                          اونوقت تاریخ ابلاغ را 99/11/20 یعنی دیروز زده؟؟!!

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #7363
                            پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                            در اصل توسط آريانا پست شده است View Post
                            این دستورالعمل خیلی وقته که اجرا شده.

                            اونوقت تاریخ ابلاغ را 99/11/20 یعنی دیروز زده؟؟!!
                            با سلام و احترام

                            به یک موردی دقت نفرمودید!

                            توی این اطلاعیه جدید هم دقیقاً زده " پیرو اطلاعیه شماره 82984/ 181 مورخ 1399/09/12 ... "

                            کاملا" مشخصه که این اطلاعیه قبلا" ابلاغ شده بوده

                            ولی دقیقا" در یک سری از کارگزاری ها قبل از این ابلاغیه مجدد امکان حذف وجود داشت و بنده خودم چون عضو چندین کارگزاری هستم، دقیقا" می تونستم، تو بعضی از کارگزاریها سفارشهامو حتی توی 5 دقیقه آخر حذف کنم و برای خودم هم این موضوع جای تعجب بود که چرا برخی از کارگزاریها این موضوع را اعمال نکرده بودند !

                            ولی توی یک سری از کارگزاریها هم نمیشد حذف کرد.

                            با این ابلاغیه که تاکید مجددی به همه کارگزاریها شد ، همه کارگزاریها این بخشنامه را اعمال کردند .

                            موفق باشید .
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #7364
                              پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                              امکان ۴ برابر شدن درآمد صنایع پلیمری و شیمیایی کشور با توسعه صنایع تکمیلی

                              نایب رئیس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: ارزش تناژی محصولات پلیمری در ایران ۱۶۰۰ دلار است؛ این یعنی ما بیشتر مواد خام صادر کرده و می فروشیم، در حالی که هرچه از مواد خام به سمت محصولات با ارزش افزوده بالاتر برویم، قیمت فروش بالاتر می رود.

                              به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سعید زکایی، نایب رییس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در نشست خبری سومین همایش ملی نوآوری در صنعت پلیمر با اشاره به اینکه برگزاری سومین همایش نوآوری در صنعت پلیمر، اظهار داشت: این همایش امسال برای اولین بار با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار می شود.


                              وی افزود: همایش نوآوری در صنعت پلیمر همزمان با ارائه راهکارهای فنی، به دنبال آن است که نیازهای صنایع و شرکت ها در قالب نوآوری را مطرح کند تا صنایع یا فناورانی که می توانند این نوآوری ها را پاسخگو باشند، رو در روی یکدیگر قرار بگیرند تا هم نیازهای سازمان های بزرگ رفع شود و هم بستر و بازاری برای شرکت ها و فناوران کوچک تر به منظور رشد محصولات آن‌ها فراهم شود.


                              رئیس کمیسیون فنی انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با اشاره به 5 محور همایش، خاطر نشان کرد: اولین محور، توسعه کسب و کار از طریق نوآوری است و هدف این بخش بیان تاثیرات نوآوری و روش های استفاده از نوآوری در توسعه کسب و کار شرکت هاست.


                              وی محور دوم را روش های حفاظت حقوقی از دستاوردهای نوآورانه ذکر کرد و افزود: از دغدغه های مهم نوآوران و صنعتگران این است که چگونه مالکیت حقوقی محصولات خود را حفظ کنند و قرارداد های مورد نظرشان را به شکل قانونی تدوین کنند تا هر دو طرف از این همکاری نوآورانه منتفع شوند.


                              زکایی ایده ها و دستاوردهای نوآورانه در صنعت پلیمر را از دیگر محورهای مهم این همایش دانست و گفت: در این بخش اساتید و صنعتگرانی که فناوری روز را دنبال می کنند، دستاوردهای نو در صنعت پلیمر را معرفی می‌کنند و مسیر هایی که دنیا در صنعت پلیمر دنبال می کند، به فعالان این حوزه ارائه می شود تا بتوانند دید دقیق‌تری از مسیر توسعه در دنیا کسب کرده و بر اساس آن نوآوری هایی در سازمان خود اجرا کنند.


                              نایب رییس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران چهارمین محور همایش را چابکی در تصمیم گیری در تلاطمات محیطی بیان کرد و افزود: شیوع ویروس کرونا در کنار همه مشکلاتی که ایجاد کرد، درس بزرگی برای فعالان اقتصادی داشت، در این بحران دیدیم که بسیاری از تحولاتی که در پیش‌بینی های چند ساله ما بود، تنها طی چند ماه رخ داد.


                              زکایی ادامه داد: کشور دچار تلاطمات محیطی شدیدی در چند سال گذشته شد و خیلی مهم است که سازمان ها ساختار خود را به شکلی بهینه و چابک کنند تا بهترین تصمیمات و مواضع را در مقابل این تلاطمات و تغییرات محیطی اتخاذ کنند و این نیاز در کشور ما بیش از دیگر کشورها احساس می شود.


                              زکایی آخرین محور همایش را فرصت های توسعه صادرات دانست و تاکید کرد: ما نمی توانیم از توسعه و نوآوری صحبت کنیم و نگاهی به صادرات نداشته باشیم چرا که توجه به صادرات شرط بقای سازمان ها و شرکت‌هاست.


                              وی افرود: در این بخش پتانسیل های حوزه صادرات، راهکارهای عبور از تحریم ها، چگونگی شناسایی رقبا و بازارها و شیوه های توسعه بازار ارائه می‌شود.


                              در ادامه این نشست، شروین احمدی، دبیر علمی همایش نوآوری در مورد چرایی برگزاری این همایش گفت: نگاه به وضعیت کشور از زاویه بیرونی این سوال را ایجاد می‌کند که با وجود جنگ، تحریم، فرار مغزها و سرمایه‌ها و... چگونه بازهم چرخه اقتصاد متوقف نشده‌است، به ضرص قاطع یکی از عوامل این چرخش، نوآوری است اما متاسفانه این نوآوری هنوز بالقوه نشده‌است.


                              به گفته احمدی، ایران دارای رتبه دوم مخازن گاز و نفت دنیا و بزرگترین مخازن زیرزمینی است و بیش از 7 هزار سال تمدن دارد که همه این پتانسیل ها می توانند نوآوری ایجاد کند اما باید بدانیم چطور این نوآوری را به یک سیستم صحیح تبدیل کنیم.


                              سعید زکایی، نایب رئیس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در پاسخ به اینکه صنایع پلیمری کشور نسبت به تکنولوژی جهان چقدر عقب است و آیا صنعت پلیمر نیاز به بهسازی و بازسازی دارد؟، گفت: کشور ما ذخایر نفتی زیادی دارد، سرمایه‌گذاری روی پتروشیمی ها انجام گرفت تا این مواد نفتی تبدیل به محصولات پلیمری شود.


                              وی ادامه داد: در دنیا ارزش محصولات پلیمری، معیار و شاخص نوآوری در کشورهاست، برای مثال ارزش تناژی محصولات پلیمری می تواند تا 10 هزار دلار (مشابه کشور ژاپن) نیز برسد و در ایران با توجه به این که میانگین جهانی حدود 5 هزار دلار است، این رقم به 1600 دلار می رسد؛ این یعنی ما بیشتر مواد خام صادر کرده و می فروشیم، در حالی که هرچه از مواد خام به سمت محصولات با ارزش افزوده بالاتر برویم، قیمت فروش بالاتر می رود.


                              به گفته نایب رئیس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران هرچه نوآوری، دانش و توانمندی خود را ارتقا دهیم، محصولات پلیمری با ارزش بالاتر فروخته و ثروت بیشتری وارد کشور خواهیم کرد.


                              زکایی خاطر نشان کرد: صادرات محصولات پتروشیمیایی ایران از جمله پلیمری و غیر پلیمری حدود 12 میلیارد دلار در سال است در حالی که این عدد می تواند تا 50 میلیارد دلار افزایش یابد به شرطی که محصولات نوآور شود، زنجیره را کامل کنیم و فناوری به‌روز تر در محصولات بکار بریم. ضرورت این اقدام از لحاظ ملی بسیار کلیدی است و از لحاظ بنگاه اقتصادی نیز رقابت پذیری شرکت‌ها را افزایش داده و ثروت آفرینی بیشتری را برای بنگاه‌ها و کشور پدید می آورد.


                              در ادامه این نشست، مهسا جفایی، دبیر اجرایی همایش نوآوری نیز در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه همکاری این همایش با صندوق نوآوری اظهار کرد: پس از فراخوان به شرکت هایی که نیاز فناورانه داشتند، از بین آن‌ها تعدادی شرکت‌ها مورد ارزیابی های علمی قرار گرفته و تایید شدند. یکی از این شرکت ها تامین کننده قطعات مهندسی خودرویی است و شرکت دیگر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی است که امور مربوط به توسعه محصول بسیار از پتروشیمی ها توسط این شرکت انجام می شود.


                              جفایی ادامه داد: این شرکت ها نیازهای فناورانه خود را طی این همایش مطرح می کنند و شرکت های دانش بنیان که دارای دانش این نوآوری هستند در قالب مناظره به یکدیگر معرفی شده و برای تامین این نیاز به شرکت متقاضی کمک می کنند. در حقیقت این رویداد، معرفی نیازهای نوآوری است و هر شرکتی که توانایی تامین این نیاز را دارد وارد میدان می شود.


                              در ادامه زکایی در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی حفظ مالکیت فکری ایده‌های نوآورانه و حفاظت از دستاوردهای این حوزه در ساختار سوداگر گفت: علیرغم برخی ضعف های اجرایی، قوانین خوبی در کشور برای مالکیت فکری وجود دارد اما متاسفانه خیلی از سازمان ها شرکت های از آن مطلع نیستند و یکی از اهداف این همایش آشنایی سازمان ها با این قوانین است.


                              وی افرود: بسیاری از مشکلات رخ داده برای سازمان ها در این حوزه ناشی از این بوده که شرکت ها نتوانستند در قالب قراردادهای حقوقی مطمئن، از دستاوردهای خود حفاظت کنند، ضمن اینکه عدم آشنایی با قوانین، نگرانی و هراس در طرفین ایجاد می‌کند که مانع قدم گذاشتن در این مسیر و یا حتی شروع مذاکرات می‌شود.


                              به گفته زکایی اگر از مرحله آگاهی عبور کنیم و به قراردادهای صحیح برسیم، برخی مسائل به ارزش ریالی موضوعات و ایده‌ها مربوط می‌شود.


                              دکتر شروین احمدی، دبیر علمی همایش نوآوری نیز در این باره توضیح داد: در دنیا مکانیزم ثبت اختراع وجود دارد اما مشکل ما مربوط به بعد از این مرحله یعنی ارزش گذاری نوآوری است چرا که ارزش گذاری نوآوری هنوز در کشور یک علم جدید است. یکی از اهداف این همایش این است که گامی در حوزه ارزش گذاری نوآوری ها برداریم.


                              دبیر علمی همایش نوآوری ادامه داد: باید یاد بدهیم و یاد بگیریم چطور از نوآوری استفاده و ثروت آفرینی کنیم، البته این موضوعات نیاز به فرهنگسازی دارد و یک مسیر بلند مدت است.


                              زکایی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد میزان ارز آوری صنایع بالادستی و صنایع تکمیلی پتروشیمی و اختلاف نظرات موجود گفت: بحث ارزآوری پتروشیمی ها بسیار سوال برانگیز است، در بهترین حالت صادرات محصولات پلیمری حدود 3 میلیون تن است که کمتر از 3 میلیارد دلار ارزآوری در سال دارد، در همین حال از تولید 6.5 میلیون تن محصولات پلیمری در سال، 3.5 میلیون تن آن به داخل عرضه‌ می شود و حدود 3 میلیون تن نیز صادر می‌شود که صادرات محصولات صنایع تکمیلی حدود 2 میلیارد دلار است، این آمار نشان می‌دهد اختلاف صادرات محصولات تکمیلی و محصولات پتروشیمی خیلی کم است، بنابراین در خصوص ارزآوری پتروشیمی ها مبالغه بسیاری شده، چون تعداد بنگاه‌ها در صنایع تکمیلی خرد، زیاد است، ارزآوری صنایع تکمیلی کمتر به چشم می‌آید.


                              زکایی با بیان اینکه نوآوری الزاما به معنی یک تکنولوژی عجیب نیست، اظهار کرد: نوآوری یعنی تغییری در کسب و کار خود ایجاد کنید که ارزش افزوده معناداری پدید آورد، گاهی توسعه صنایع بازیافت یا استفاده بهینه از ماشین آلات فعلی یک شرکت می تواند نوآوری ایجاد کند. مهم این است که ذهن صنعتگر باز باشد و از ابزارهای مختلف برای نوآوری و توسعه محصولات خود استفاده کرده و ارزش افزوده ایجاد کند، علیرغم اینکه محدودیت هایی در زمینه تامین ماشین آلات داشته باشد، همچنین صنعتگر باید بداند که در چه حوزه ای سرمایه گذاری کند که آینده بهتری داشته باشد.


                              به گفته زکایی باید رویکرد حاکم را تغییر داد و هنر صنایع تکمیلی این است که میزان صادرات خود را افزایش داده و تاثیرگذاری خود را به دولت ها نشان دهد، این اتفاق می‌تواند شرایطی را فراهم کند که در صورت تامین نشدن خوراک مورد نیاز صنایع از داخل، این تامین نیاز از خارج کشور انجام گیرد.


                              احمدی نیز با بیان اینکه ما در دوره انتقال به سر می بریم، گفت: در حقیقت از دولتی که درآمد آن وابسته به فروش نفت بود وارد دوره ای می‌شویم که درآمد آن ناشی از اخذ مالیات است، در دوره های قبل قیمت نفت بالا می رفت و دولت ثروتمند می شد، در دوره فعلی به رکودی برخوردیم که دولت مجبور شد خود را به دولتی تبدیل کند که درآمدهای خود را از محل مالیات بدست آورد. برای دولت‌ها راحت تر است که محصول و منابع خود را چه به صورت خام چه به صورت فرآورده به فروش برساند و نیازی به تغییر رویه ها نداشته باشد اما امروز در دوره انتقال هستیم و اگر مقاومتی در بدنه دولت می بینید که خام فروشی را تشویق می کند، ناشی از عادت های قدیمی است.


                              وی با بیان اینکه، ظرفیت صنایع پایین دست پتروشیمی حدود 70 میلیون تن و ظرفیت صنایع بالا دست 50 میلیون تن است، گفت: صنایعی که در شرایط فعلی مشغول فعالیت هستند در شرایط با درهای باز قطعا بهتر فعالیت می کنند و ما امیدواریم که دولت ایران تبدیل به دولتی نشود که از منابع زیر زمینی استفاده می کند.


                              احمدی با تاکید بر اینکه، نوآوری در سیستم دولتی تبدیل به نوآوری در گرفتن رانت می شود نه نوآوری در زایش ثروت، خاطر نشان کرد: در نوآوری رانتی دیگر کسی انگیزه تولید و فعالیت اقتصادی ندارد و دید فعالان اقتصادی نباید به پروژه های دولتی باشد.


                              در ادامه زکایی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وعده معاون وزیر نفت درباره دوبرابر شدن سهم ایران از بازار پلیمر جهان تا سال 2025 قابل تحقق است؟ گفت: با توجه به تجربیات گذشته این رقم مقداری خوش بینانه است. چرا که بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌های دو ساله تبدیل به پنج ساله و یا بیشتر شده‌اند.


                              احمدی، نیز در این خصوص تاکید کرد: اگر همت جمعی، زایش تکنولوژی و مدیریت صحیح وجود داشته باشد، این رقم می تواند بسیار بیشتر شود.


                              به گفته دبیر علمی همایش نوآوری، تهدید اصلی محصولات پتروشیمی این است که اروپا و کشورهای دیگر دنیا مکانیزمی برای کاهش مصرف محصولات پلاستیکی یکبار مصرف در پیش گرفته‌اند.


                              احمدی ادامه داد: اکثر تولیدات پتروشیمی ایران در حوزه بسته بندی محصولات یکبار مصرف استفاده می‌شود و این موضوع تهدید بازار پتروشیمی ایران است. اگر پتروشیمی به سمتی نرود که بتواند در صنایع پایین دست زایش ایجاد کند و برای مثال به سمت تولید و صادرات محصولاتی در حوزه لوله و اتصالات پر فروش در بازارهای اطراف باشد، یا محصولات پلاستیکی با مصرف بلندمدت تر و محصولات مورد استفاده صنایع خودرویی را تولید نکند، قطعا محکوم به شکست خواهد بود بنابراین در محدوده خطر برای صنایع بالادستی قرار داریم و اگر به موقع رویکرد خود را اصلاح نکنیم در 5 تا 10 سال آینده دچار مشکلات جدی خواهیم شد.


                              وی افزود: پتروشیمی ها بدون شک لاجرم به قدم گذاری در این مسیر هستند، اگر امروز از نوآوری صنایع پایین دست استفاده کنند، می توانند زودتر به اهداف خود دست یابند اما اگر این تغییر رویکرد را به تعویق بیندازند قطعا در ابتدای مسیر با شکست مواجه خواهند شد.

                              ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #7365
                                پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X