اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #7486
    پاسخ : اخبار و شایعات بازار

    پیش بینی افزایش نرخ بهره در سال آینده


    شرکت بانکداری و خدمات مالی آمریکایی «گلدمن ساکس» می‌گوید فدرال رزرو ممکن است از ژانویه روند تپرینگ(کاهش سرعت خرید دارایی) را تسریع کند.

    به گزارش تارنمای کوین دسک: شرکت بانکداری و خدمات مالی آمریکایی «گلدمن ساکس» می‌گوید فدرال رزرو ممکن است از ژانویه روند تپرینگ(کاهش سرعت خرید دارایی) را تسریع کند.

    اقتصاددانان گلدمن با پیش بینی سه افزایش نرخ بهره در سال 2022 و دو افزایش در سال 2023، گفتند بانک مرکزی سرعت کاهش خرید دارایی های تقویت کننده نقدینگی خود را از 15 میلیارد دلار در ماه به 30 میلیارد دلار در ماه یعنی دو برابر وضعیت فعلی افزایش خواهد داد.

    پیش بینی های جدید به این معنی است که برنامه خرید دارایی در ماه مارس به پایان می رسد. این غول بانکداری سرمایه گذاری انتظار دارد اولین افزایش نرخ بهره از نزدیک به صفر در ژوئن سال آینده انجام شود.

    ۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۰
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #7487
      پاسخ : اخبار و شایعات بازار

      وزیر به دولت اعلام کرد :


      درخواست عرضه سهام ایران خودرو و سایپا و ۷ شرکت بزرگ دیگر بورسی


      وزیر از دولت خواست اقدام به عرضه ۴ درصد سهام ایران خودرو و سایپا به همراه ۷ شرکت بزرگ دیگر بورسی کند .


      به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، احسان خاندوزی که طی هفته های اخیر به دلیل اوضاع وخیم بورس به شدت مورد انتقاد فعالان بازار سرمایه و نمایندگان مجلس قرار گرفته در اقدامی تازه خواهان عرضه بلوکی سهام 9 شرکت بزرگ حاضر در بازار سهام شد.


      وی از دولت خواست ۴ درصد سهام ایران خودرو و سایپا، ۳.۷۵ درصد پتروشیمی خلیج فارس، ۴.۷۷ درصد مخابرات ایران، ۴ درصد فولاد مبارکه و ملی مس و ۲ درصد سهام کشتیرانی ، واگذار شود.


      در این میان هنوز جزییات این درخواست و اینکه آیا برنامه ایی برای تخصیص سهام این شرکت ها به جاماندگان سهام عدالت مدنظر است یا عرضه بلوکی و خرد ، اعلام نشده است .


      براساس این گزارش در حالی در این فهرست نامی از دیگر شرکت ها و بانک ها و بیمه ها به میان نیامده که پیش از این هم چند بار ، عرضه سهام برخی شرکت های بزرگ مخصوصا" ایران خودرو و ساپیا مطرح شده اما تاکنونی عملی نشده و باید دید این درخواست جدید کی و به چه نحوی ، اجابت و عملی خواهد شد ؟
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • negarminavi
        عضو فعال
        • May 2013
        • 35711

        #7488
        پاسخ : اخبار و شایعات بازار

        در اصل توسط کمبوجیه پست شده است View Post
        سلام ببخشید من یکمدت تو تالار نمی امدم الان چند وقته میام خبری از اقای اباد و محمد حسن نیست شما میدونید برای چی نیستند؟
        سلام بنده هم بی خبرم، چند وقت پیش به جناب محمد حسن پیام دادم اما پاسخی ندادن !

        البته جناب Abad هر از گاهی یه پستی میزنن !

        نظر

        • کمبوجیه
          عضو فعال
          • Oct 2013
          • 496

          #7489
          پاسخ : اخبار و شایعات بازار

          در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
          سلام بنده هم بی خبرم، چند وقت پیش به جناب محمد حسن پیام دادم اما پاسخی ندادن !

          البته جناب Abad هر از گاهی یه پستی میزنن !
          ممنون

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #7490
            پاسخ : اخبار و شایعات بازار

            رئیس فرابورس بعد از 11 سال تغییر کرد/ سرپرست جدید هم از دانشگاه امام صادق آمد!


            رئیس فرابورس ایران بعداز یازده سال تغییر کرد.

            به گزارش تحریریه،‌امیر هامونی بعد از یازده سال از فرابورس ایران استعفا کرد. هامونی بعد از فرابورس ره سپار بازار متشکل ارزی خواهد شد. در جلسه امروز هییت مدیره نیز میثم فدایی از مدیران کل سازمان بورس به عنوان سرپرست موقت فرابورس انتخاب شد.




            ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۹


            کد خبر: 14642


            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • گالیور
              عضو فعال
              • Sep 2020
              • 8706

              #7491
              پاسخ : اخبار و شایعات بازار

              همشون کپی پیست هستند

              بازار هم به امان خدا

              ظهور آقا امام زمان جمیعاً صلوات

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #7492
                پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                رئیس اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد؛


                خرید و فروش دستوری سهام در بورس/نفوذ دولت در بورس بالاست

                رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: اگرچه سازمان بورس یک سازمان عمومیِ غیردولتی است اما نفوذ دولت در این سازمان بسیار بالا بوده و خرید و فروش‌های دستوری انجام می‌شود.


                به گزارش خبرنگار مهر، مسعود خوانساری امروز در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، اظهار کرد: سازمان بورس یک سازمان عمومیِ غیردولتی است اما نفوذ دولت در این سازمان بسیار بالاست و دستور به خرید و فروش نیز می‌دهد.


                رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: وجود سازمان بورس در کنار اتاق بازرگانی می‌تواند مشکلات را حل کند، ما می‌توانیم مشاور خوبی برای سازمان بورس باشیم به شرطی که گوش کنیم.


                وی گفت: طبیعتاً اقتصاد به ویژه در سال جاری و سال آینده دچار مشکلات جدی خواهد بود؛ ازاین‌رو هر کس در حیطه وظایف خود باید مشکلات را حل کند.


                کد خبر 5367045

                ۱۳ آذر ۱۴۰۰،‏ ۱۱:۲۱





                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #7493
                  پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                  معاون وزیر اقتصاد در گفتگو با مهر؛


                  بزرگترین مزایده تاریخ سازمان خصوصی سازی رخ خواهد داد

                  معاون وزیر اقتصاد گفت: شبهه‌ای که برخی در رسانه‌ها مطرح کردند که قرار است پالایشگاه شازند در استان مرکزی همچون برخی خصوصی سازی‌های ناموفق به صورت بی‌ضابطه واگذار شود، کذب است.


                  ‌حسین قربان‌زاده معاون وزیر اقتصادی و دارایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد بزرگترین مزایده سازمان خصوصی سازی اظهار داشت‌: دغدغه‌هایی درباره خصوصی سازی پالایشگاه شازند استان مرکزی مطرح شده که به حق است و حتماً باید مورد ملاحظه قرار گیرد، اما باید دو موضوع را از هم تفکیک کرد. موضوع اول تبدیل به سهامی عام شدن و پذیرش در بورس که حتماً باید اتفاق می‌افتاد.


                  وی ادامه داد: توجه کنیم بورسی شدن شرکت‌های دولتی به معنای زیر ذره بین رفتن و شفاف شدن آنها است و همه باید از این موضوع استقبال کنیم، خوش‌بختانه درباره پالایشگاه شازند هم این اتفاق افتاده و این شرکت در شرف درج نماد است، اما موضوع مدیریت و دغدغه‌های مربوط به کارایی و بهره وری شرکت نکته درستی است که فعلاً فقط تا سقف ۱۰ درصد سهام شرکت عرضه اولیه خواهد شد و از این منظر حاکمیت شرکتی پالایشگاه صدمه نخواهد دید. البته تکالیف قانون بودجه‌ای مبنی بر واگذاری سهام به سازمان و صندوق‌ها باعث شده تا این موضوع نگرانی ایجاد کند.


                  رئیس کل سازمان خصوصی سازی این را هم گفت: چنانچه سال گذشته حدود ۱۰ درصد مالکیت سهام پالایشگاه شازند استان مرکزی به شیوه رد دیون به سازمان تأمین اجتماعی منتقل شده و امسال هم طبق تکلیف تبصره ۲ قانون بودجه بنا است که حدود ۱۰ درصد دیگر به سازمان تأمین اجتماعی و ۴۵ صدم درصد دیگر به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر واگذار شود که در دستور کار قرار دارد و البته همچنان بیش از ۷۵ درصد سهام پالایشگاه، در اختیار دولت باقی خواهد ماند.


                  قربان‌زاده ادامه داد: بنابراین شبهه‌ای که برخی در رسانه‌ها مطرح کردند که قرار است پالایشگاه شازند در استان مرکزی همچون برخی خصوصی سازی‌های ناموفق به صورت بی‌ضابطه واگذار شود، کذب است.


                  وی تاکید کرد: تلاش سازمان خصوصی سازی ارتقا کارایی و بهره وری بنگاه‌های دولتی است که مقدمه آن شفافیت و پذیرش شرکت‌های دولتی در بورس است و اگر هم در مصادیقی مانند پالایشگاه شازند، به نهاد و مجموعه‌ای واگذار می‌شود که ممکن است مطابق ادعای برخی منتقدان، اهلیت لازم را برای مدیریت این شرکت نداشته باشد، این تکلیف قانون بودجه است که دلیل آن تکلیف هم، مطالبات انباشته این نهادها و صندوق‌ها از دولت است که به دلیل کسری بودجه، از این طریق جبران می‌شود که البته شیوه مناسبی نیست.


                  معاون وزیر اقتصاد اظهار کرد: باید بدانیم که حکمرانی معیوب اقتصادی در گذشته، وضعیتی را رقم زده است که متأسفانه خصوصی سازی هم به آسانی و دفعی در ریل صحیح قرار نمی‌گیرد. امسال در قانون بودجه بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان تکلیف فروش و انتقال سهام شرکت‌های دولتی به عهده وزارت اقتصاد گذاشته شده که باید از طریق سازمان خصوصی سازی محقق شود که تاکنون اتفاق نیفتاده است.


                  وی گفت: طبعاً برای عمل به این تکالیف باید سهام موجود را به همین سازمان‌ها و صندوق‌ها منتقل کنیم که لزوماً در همه صنایع و شرکت‌های واگذار شده، اهلیت لازم را ندارند. از طرفی امکان فروش این حجم از سهام به صورت تدریجی یا بلوکی در بازار سرمایه وجود ندارد. بنابراین، خصوصی سازی واقعی و کارآمد وقتی اتفاق می‌افتد که به واگذاری سهام دولت در شرکت‌ها، نگاه درآمدی کوتاه مدت نداشته باشیم.


                  قربان‌زاده تصریح کرد: به همین منظور تلاش کردیم تکالیف قانون بودجه را در قسمت مربوط به فروش مستقیم سهام یعنی حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان را از طریق فروش سهام باقیمانده دولت در شرکت‌های بزرگ بورسی محقق کنیم که فراخوان فروش بلوکی سهام دولت در شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس از این دست است. این سهام بسیار ارزنده است و ارزش واقعی آن بسیار بیشتر از قیمت تابلو بورس است.


                  به گفته وی، در مورد شیوه واگذاری هم دو حالت متصور است یا تمام ۱۸ درصد سهم دولت به صورت بلوکی به فروش برسد که طبیعتاً از نظر ارزش ریالی این معامله بزرگترین فروش تاریخ واگذاری‌های سهام دولت است. یا اینکه به سه بلوک ۶ درصدی تقسیم شود که با توجه به بزرگی این توافق، فعلاً در حال مذاکره هستیم و به همه فعالان صنعت پتروشیمی و صنایع مرتبط عرض می‌کنم که اگر پیشنهادی دارند از طریق سایت سازمان خصوصی و یا جلسه حضوری مطرح کنند. مطابق قانون، جمع بندی و تصویب نهایی شیوه واگذاری با هیأت واگذاری خواهد بود.


                  کد خبر 5368387

                  ۱۴ آذر ۱۴۰۰،‏ ۱۶:۵۵
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #7494
                    پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                    معافیت مالیاتی مواد خوراکی مشروط به اخذ گواهی سلامت شد


                    تهران (پانا) - اتاق اصناف ایران در اطلاعیه ای درباره قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، اعلام کرد که معافیت مالیاتی مواد خوراکی مشروط به اخذ گواهی سلامت است.


                    به گزارش، اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای به آگاهی اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی فعال در حوزه مواد خوراکی اعلام کرد: با توجه به لازم‌الاجرا شدن قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از سوی سازمان امور مالیاتی از تاریخ ۱۴۰۰.۱۰.۱۳، اعمال معافیت‌های مالیاتی در خصوص مواد خوراکی مذکور در اجزای تبصره (۴) بند «الف» ماده (۹) منوط به اخذ گواهی سلامت محصول از مراجع قانونی ذی‌صلاح از قبیل سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو است.

                    یکشنبه 14 آذر 1400 - 13:07
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • negarminavi
                      عضو فعال
                      • May 2013
                      • 35711

                      #7495
                      پاسخ : اخبار و شایعات بازار



                      جوانک بیسوادی که با رابطه و زد و بند عضو هیات مدیره شستا شد !

                      در 2-3 سال اخیر مدیرعامل شرکت توسعه رفاه بوده که تقریبا تمام پرتفوی بانک رفاه رو در اختیار داشت ! و در خردادماه 1400 تقریبا تمام سهام را سنگین در بازار خالی کردند ! و پولها را بسرعت از بازار خارج کردند !

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #7496
                        پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                        اعلام نتیجه عرضه اوراق بهادار دولتی از سوی خزانه داری وزارت اقتصاد

                        بیست و دومین هفته عرضه اوراق مالی اسلامی منتهی به ۱۷ آذرماه ۱۴۰۰ برگزار شد که طی آن ضمن برگزاری حراج و اخذ سفارش‌های خرید اوراق از متقاضیان در سامانه‌های بازار بین‌بانکی کارگزاری بانک مرکزی و مظنه‌یابی شرکت مدیریت فناوری بورس مبلغ ۶۰۱ میلیارد تومان اوراق به فروش رسید.


                        وزارت امور اقتصادی و دارایی برای تامین مالی اقتصاد کشور با کمترین تبعات تورمی، در سال ۱۴۰۰ نسبت به انتشار اوراق بهادار دولتی با استفاده از روش‌های مختلف از جمله انتشار اسناد خزانه اسلامی و برگزاری بیست و دو هفته عرضه اوراق بدهی و دو مرحله پذیره‌نویسی اوراق اقدام کرده است که از این طریق تا این تاریخ، مبلغ ۵۲ هزار و ۵۴۰ میلیارد تومان به صورت عرضه نقدی تامین مالی انجام شد.


                        در ادامه اقدامات وزارت امور اقتصادی و دارایی برای تامین مالی اقتصاد کشور با هدف کاهش تبعات تورمی، خزانه‌داری کل کشور در سال جاری نسبت به انتشار و عرضه اوراق بهادار دولتی با استفاده از روش‌های مختلف از جمله انتشار اسناد خزانه اسلامی و برگزاری بیست و دو هفته عرضه اوراق بدهی میان بانک‌ها، موسسات اعتباری غیربانکی و نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه (از قبیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های تامین مالی) و دو مرحله پذیره‌نویسی اوراق از طریق کارگزاری بانک مرکزی و سیستم مظنه یابی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران اقدام کرد.


                        بر اساس این گزارش حسب تصمیمات اتخاذ شده در راستای تامین مالی بهینه، بیست و دومین هفته عرضه اوراق بدهی برگزار شد که پس از اخذ سفارش‌های خرید اوراق از متقاضیان یادشده در سامانه‌های بازار بین‌بانکی کارگزاری بانک مرکزی و مظنه‌یابی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، مجموعاً مبلغ ۶۰۱ میلیارد تومان اوراق به صورت نقدی به شرح جدول شماره (۱) به فروش رسید.




                        جدول شماره (۱)؛ مشخصات فروش نقدی در بیستمین هفته عرضه اوراق بدهی دولت منتهی به تاریخ۱۴۰۰/۰۹/۱۷





                        مرکز مدیریت بدهی‌های عمومی و روابط مالی دولت/ خزانه‌داری کل کشور


                        این گزارش می‌افزاید، با احتساب مبلغ مندرج در جدول فوق، تاکنون مجموعاً ۵۲ هزار و ۵۴۰ میلیارد تومان از طریق انتشار اوراق نقدی، حدود ۲۸ درصد از طریق بازار پول و ۷۲ درصد از طریق بازار سرمایه تامین مالی شده است.


                        این گزارش خاطر نشان می‌سازد، علاوه بر مبالغ فوق‌الذکر مبلغ ۸۱ هزار میلیارد تومان نیز اسناد خزانه اسلامی، منتشر شده که به مرور توسط دستگاه‌های اجرایی به گیرندگان واگذار خواهد شد. با احتساب اسناد خزانه اسلامی، مجموع عملکرد انتشار (اعم از نقدی و غیر نقدی) تا تاریخ فوق‌الذکر معادل ۱۳۳ هزار و ۵۴۰ میلیارد تومان است که جزئیات آن در جدول شماره (۲) ذیل ارائه می‌شود:




                        جدول شماره (۲)؛ جزییات عملکرد انتشار اوراق مالی اسلامی در سال ۱۴۰۰






                        در مقابل مبلغ تامین شده از طریق انتشار اوراق نقدی تا این تاریخ به مبلغ ۵۲ هزار و ۵۴۰ میلیارد تومان، مبلغ ۷۰ هزار و ۶۶۴ میلیارد تومان توسط خزانه‌داری کل کشور به شرح جدول ذیل برای تسویه اصل و سود اوراق در سال جاری پرداخت شده است که بر همین اساس مجموع نقدینگی جذب شده توسط دولت از طریق انتشار اوراق نقدی منفی است.







                        همچنین از ابتدای آذرماه تا پایان سال‌جاری، نسبت به انتشار اوراق مالی اسلامی (فروش نقدی) براساس مجوزهای صادره به صورت ماهانه به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان در مجموع مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان اقدام شود.


                        ایرنا

                        کد: 144736

                        تاریخ انتشار: 18 آذر 1400 ساعت 17:59
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #7497
                          پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                          سقوط ایران از رتبه اول تجارت با چین به رتبه پنجم


                          ایران تا حدود هفت سال پیش شریک اول تجاری چین در منطقه بوده است اما اکنون به زیر رتبه پنجم رسیده است. امضا قراداد ۲۵ ساله راهبردی با چین و "سکوت ایران در قبال سرکوب اویغورهای مسلمان" نیز مانع افت این تبادلات نشد.

                          مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین روز چهارشنبه ۱۷ آذر (۸ دسامبر) در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفت، تجارت با چین تحت تاثیر تحریم بوده و رفع تحریم‌ها برای جمهوری اسلامی ایران "دریچه جدیدی" خواهد بود که با شرکای بیشتری در دنیا و شرکای بیشتری در چین کار کند.

                          رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین سرنوشت مذاکرات برجام را برای مناسبات اقتصادی ایران و چین و همچنین سایر کشورهای جهان بسیار مهم می‌داند. به گفته حریری، ایران در مذاکرات تجاری با طرف‌های چینی به خاطر تحریم‌ها در "موضع ناچاری" قرار گرفته ا ست.


                          او تاکید می‌کند، شرکت‌های معتبر چینی که در صحنه بین‌المللی فعال هستند و بیشترین تبالدلات تجاری را با آمریکا و اتحادیه اروپا انجام می‌دهند، با ایران کار نمی‌کنند و جمهوری اسلامی ایران دچار مشکل شده‌ است.


                          سقوط از رتبه اول به پنجم


                          رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت، ایران تا حدود هفت تاهشت سال پیش شریک اول تجاری چین در منطقه خاورمیانه و آسیای غربی بوده است و بیشترین سرمایه‌گذاری را هم چینی‌ها در ایران می‌کردند. اما اکنون ایران جایگاه خود را از دست داده و کشورهایی مانند عربستان، امارات، کویت، عراق و قطر تولیدات سوختی بیشتری به چین می‌فروشند و محل امن‌تری برای سرمایه‌گذاری چین هستند.


                          حریری در پاسخ به سئوالی پیرامون این که آیا ایران می‌تواند به عنوان دروازه ورود چین به ارمنستان عمل کرده و منافعی از این جهت به دست بیاورد گفت: «سرمایه‌گذاری چین در ارمنستان بسیار محدود است. ما ابتدا باید تکلیف خود را معین کرده و سپس به فکر موارد این چنینی باشیم.»

                          رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین سرنوشت مذاکرات برجام را برای مناسبات اقتصادی ایران و چین و همچنین سایر کشورهای جهان بسیار مهم می‌داند. به گفته حریری، ایران در مذاکرات تجاری با طرف‌های چینی به خاطر تحریم‌ها در "موضع ناچاری" قرار گرفته ا ست.


                          او تاکید می‌کند، شرکت‌های معتبر چینی که در صحنه بین‌المللی فعال هستند و بیشترین تبالدلات تجاری را با آمریکا و اتحادیه اروپا انجام می‌دهند، با ایران کار نمی‌کنند و جمهوری اسلامی ایران دچار مشکل شده‌ است.


                          قراداد راهبردی ۲۵ ساله با چین


                          ایلنا در ارتباط با کاهش تبادلات تجاری ایران با چین با محمود خاقانی، کارشناس بین‌الملل حوزه انرژی هم صحبت کرده است.


                          این کارشناس می‌گوید، چین علی‌رغم امضاء سند همکاری راهبردی ۲۵ ساله با ایران تاکنون سرمایه‌گذاری عمده و چشمگیری در ایران نکرده است. این در حالی است که سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در عراق، امارات متحده عربی، عربستان، عمان، پاکستان، کشورهای آسیای مرکزی، جمهوری آذربایجان،و ترکیه داشته است.


                          خاقانی تاکید می‌کند، آنچه برای چین مهم است رابطه با ایران به منظور تامین امنیت انرژی مورد نیاز خود با قیمت ارزان است و بس.


                          نفت ارزان و دیپلماسی چینی


                          کارشناس حوزه بین‌الملل انرژی تاکید کرده است که چین باید به ازای کالاهای فروخته شده و خدمات ارائه شده به ایران نفت‌خام برداشت کند.


                          به گفته خاقانی، چین با نفت‌خام ارزان ایران موفق شده است ذخائر راهبردی قابل توجهی در کشورش ایجاد کند به طوری که اخیرا جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا از چین خواسته است، برای کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، همگام با آمریکا بخشی از ذخائر راهبردی نفت‌خام خود را به بازار عرضه کنند.


                          سکوت ایران در برابر سرکوب اویغورها


                          نیاز شدید اقتصادی ایران به چین باعث شد که جمهوری اسلامی در قبال سرکوب مسلمانان اویغور سکوت کند.


                          محمدرضا کشاورززاده، سفیر "فوق‌العاده و تام‌الاختیار" ایران در چین، چند روز پس از امضای قرارداد همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین، با انکار گزارش‌های مربوط به "نسل‌کشی" مسلمانان ایغور توسط دولت چین مدعی شد، اقدامات دولت چین باعث شده مسلمانان این منطقه "از زندگی بهتری برخوردار" شوند. به گفته سفیر ایران، مسلمانان در چین مورد آزار قرار نمی‌گیرند.


                          در پی این اظهارات، رسانه‌های چینی از سخنان تمجیدآمیز سفیر ایران و همچنین سفر او به ایالت "سین‌کیانگ" تقدیر کردند و نوشتند: «دوستان ایرانی واقعیات سین‌کیانگ را به جهان نشان دادند».

                          علی مطهری، نماینده سه دوره پیشین مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس مجلس دهم، در آن زمان به "عصر ایران" گفت: «من چندی پیش علت سکوت ایران را از یکی از مقامات عالی وزارت امور خارجه پرسیدم. او گفت به دلیل نیاز اقتصادی مجبور به سکوت هستیم. گفتم مگر مجبورید رابطه با سایر نقاط دنیا را به اینجا برسانید که در دامن چین بیفتید و مجبور به ترک یک وظیفه اسلامی بشوید. عجیب است که صدا و سیما هم حتی یک گزارش از وضعیت مسلمانان چین پخش نکرده است.»
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #7498
                            پاسخ : اخبار و شایعات بازار


                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • negarminavi
                              عضو فعال
                              • May 2013
                              • 35711

                              #7499
                              پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                              در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post


                              یه سر دعوای سیاسی توی اقتصاد و بازار به این ماجرا مربوط میشه !!
                              خیلی راحت ! با دو خط حکم قطعی رو نقض کردن و تمام !!!

                              نظر

                              • لولی بربط زن
                                عضو فعال
                                • Nov 2013
                                • 1862

                                #7500
                                پاسخ : اخبار و شایعات بازار

                                در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                                خیلی راحت ! با دو خط حکم قطعی رو نقض کردن و تمام !!!
                                معني اش اينه كه با خود ايشون هماهنگ بودن و روحاني كاره و عددي نبوده !

                                همچنان كه عموش در وزارتخارجه نماينده آغا بوده.
                                ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

                                نظر

                                در حال کار...
                                X