اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • کاشف
    عضو فعال
    • Nov 2010
    • 925

    #121
    فارس گزارش مي*دهد؛
    طولاني شدن انتظار هدفمندي و گامهاي لرزان بورسي*ها در فضاي مه *آلود
    خبرگزاري فارس: فعالان بازار سرمايه از اجراي كامل قانون هدفمندي يارانه*ها حمايت مي*كنند اما بر اين باورند بلاتكليفي در زمان اجراي آن مانند سمي است كه مانع از روند طبيعي بازار سهام و جريان نقدينگي مي*شود.

    به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، بورس و بازار سرمايه* هر كشوري همواره متأثر از عوامل درون و برون سازماني متعدد و كوتاه و بلندمدت است. در اين ميان بورس اوراق بهادار تهران به دليل برخورداري از ماهيت و ساختار خاص، تفاوت*هايي با ديگر بورس*ها دارد.
    يكي از تفاوت*هاي آشكار ناشي از تصميم*گيري*هاي كلان و عدم ثبات تصميم*گيري*ها و وجود ابهامات ريز و درشت است، از نامعلوم ماندن تكليف معدن انگوران گرفته تا تعرفه صادرات انواع محصولات، نرخ ارز و غيره كه هر كدام بر بخشي از شركت*هاي بورسي و اقتصاد اثرگذار است،اما مهمترين و اصلي*ترين چالش چندماه اخير همه مردم، اصناف، صنايع و شركت*ها و خصوصاً بورس به عنوان ويترين نصف و نيمه اقتصاد كشور بلاتكليفي در زمان اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*هاست.
    اين قانون كه از آن به عنوان بزرگترين جراحي اقتصاد كشور ياد مي*شود در حالي بخش*هاي اعظمي از اقتصاد و اجتماع كشور را در برمي*گيرد كه فعالان بازار سهام از ماه*ها پيش اين موضوع با اهميت را در تصميم*گيري*ها لحاظ كرده و با تغيير سبد سهام خود به جاي خريد سهام شركت*هاي توليدكننده و انرژي بر به سمت گروه*هاي خدماتي، بانكي، يارانه*اي،*تجهيزاتي بيمه*ايي و... حركت كرده*اند،اما به دليل نامعلوم بودن زمان اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*ها، بورس اوراق بهادار ديگر آن نشاط و رونق و ركوردشكني*هاي نيمه اول را از مهرماه به اين سو به خود نديده است. چرا كه جزئيات اجراي اين قانون و قيمت*هاي واقعي بنزين، گاز و برق كه در هزينه* شركت*هاي توليدكننده تعيين*كننده هستند، هنوز مشخص نيست.
    در اين ميان هرچند به تأخير افتادن اجراي قانون هدفمند كردن يارانه**ها يكي از عوامل اصلي در ميانگين بازدهي 50 درصدي بورس طي 6 ماه اول سال*جاري بود اما همين موضوع از ابتداي پاييز به عنوان يكي از موانع اصلي در روند طبيعي بازار سهام شناسايي شده است چرا طبق اعلام قبلي قرار بود اين قانون از مهرماه شروع شود اما به روزها و هفته*هاي بعد نامعلوم موكول شد. حتي واريز مبالغي به حساب سرپرست* خانوارها و عدم اعلام سهميه بنزين در روزهاي پاياني آبان نشانه*هايي از اجراي قانون هدفمند كردن ها از اول آذرماه را به همراه داشت ولي با اعلام سهميه* بنزين، در اول آذرماه هم اتفاقي رخ نداد و اين قانون عملياتي نشد. سپس موضوع نشست خبري رئيس جمهور در دوشنبه گذشته مطرح شد و بسياري از مردم خصوصاً سهامداران منتظر اين روز و اعلام قيمت*ها بودند اما در اين نشست مطبوعاتي هم خبري نشد.
    اين شرايط كه اين روزها تشديد شده در مجموع موجب سردرگمي فعالان بازار سهام و وجود فضايي غبارآلود بر سرمايه*گذاري*ها شده است به طوري كه علاوه بر ادامه ابهامات در وضعيت توليد و فروش محصولات شركت*هاي توليدي حاضر در بورس و در نتيجه شرايط سودوزيان و پيش*بيني*ها، سرمايه*گذاران هم نمي*دانند قانون هدفمند كردن يارانه*ها از چه زماني شروع خواهد شد و آيا احتمال ادامه تأخير اين قانون تا اسفندماه وجود خواهد داشت يا خير؟ چرا كه به گفته وزير نيرو قيمت*هاي جديد برق از اسفندماه در قبوض برق اعمال و اعلام خواهد شد. از طرف ديگر به گمان برخي از نمايندگان مجلس هم اين قانون شايد در دي*ماه اجرايي شود و برخي هم براين باورند قانون هدفمند كردن يارانه ها امسال اجرايي نمي شود.
    اين تناقص*ها و بي*خبري*ها بيش از همه و در درجه اول بر بورس اوراق بهادار اثرگذاشته شده است كه نوسان و روزانه و افت و خيز متعدد نوسان شاخص گوياي اين نكته است كه تا زمان حاكم شدن ابرهاي ترديد برآسمان بازار سهام نمي*توان اميدي به رشد قيمت***ها و حتي شرايط طبيعي بازار داشت،چرا كه به باور همه كارشناسان بورس*ها، سرمايه*گذاران اين است كه بايد در هر دوره و شرايطي افق كوتاه و ميان*مدت اقتصاد و سياست را بينند تا قادر به تصميم*گيري باشند در غير اين صورت اگر سهامداران فارغ از خوب يابد بودن شرايط، چيزي از آينده كوتاه و ميان*مدت ندانند به مانند گمشده*اي در هواي مه*آلود كوهي پر از دره* مي*مانند كه ترجيح مي*دهند هيچ حركتي نكنند و ثابت بمانند و يا به عقب برگردند و خود را از اين فضا دور كنند كه در اين فضاي مه آلود هر قدم ممكن است به سمت دره*ايي عميق باشد.
    به هر حال اين فضا در حالي براي بخش*هايي از بورس و شركت*ها مصداق دارد كه كارشناسان بازار سهام به اثرات هر چند ناگزير اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*ها معتقدند و آن را لازم اجرا دانند اما به اثرات اين بلاتكليفي هشدار مي*دهند.

    * خروج نقدينگي و بروزشايعات با ادامه بلاتكليفي در زمان اجراي قانون

    در اين رابطه مرتضي علي اكبري از مديران شركت سرمايه*گذاري توسعه معادن و فلزات كه چند وقت پيش در گفت*وگوي تفصيلي با فارس تحليل جامعي از فرصت*ها و تهديدهاي اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*ها ارايه كرده بود، خاطرنشان كرد: بدترين شرايط همين حالت است كه بر بورس حاكم شده است. اين وضعيت مانند سم است چرا كه اگر سرمايه*گذار حقوقي و حقيقي اطلاعات واقعي از وقايع كوتاه مدت نداشته باشد اقدام به خروج نقدينگي از بورس مي*كند.
    وي با بيان اينكه وجود ابهامات همواره به ضرر سهامداران تمام شده، ادامه داد: تقريبا همه سهامداران و شركت*ها منتظر روشن شدن تكليف زمان اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*ها هستند، اما به دليل نامعلوم بودن زمان اين موضوع و دوگانگي در اجرا يا عدم اجراي قانون، اين روزها شاهد افت شاخص و گردش محدود نقدينگي هستيم.
    علي اكبري خاطرنشان كرد: از طرف ديگر تاخير در زمان اجراي اين قانون موجب پيدايش شايعات زيادي شده و بازار را تضعيف كرده است. هر چه اين تاخير و ابهام هم بيشتر شود باعث افزايش حاشيه*ها و ضربه زدن بر بورس مي*شود و حتي سهام شركت*هاي غير متاثر از اين قانون را هم تحت الشعاع قرار مي*دهد.

    *فضايي غيرطبيعي بازار سهام و نوسان شاخص بورس

    محمدعلي احمد*زاده اصل مديرعامل سرمايه*گذاري توسعه ملي ايران هم ادامه بلاتكليفي در زمان اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها را به ضرر بورس اعلام كرد.
    وي با تاكيد بر مثبت بودن اجراي اين قانون گفت: واقعيت اين روزهاي بورس اين است كه همه فعالان مسئولان بازار سرمايه و مديران شركت ها منتظر روشن شدن هر چه زودتر قانون هستند اما ابهام در زمان اجراي آن باعث سپري شدن روزها با فضايي غير طبيعي شده است.
    احمدزاده اصل افزود: با توجه به در نظر گرفتن بسته هاي حمايتي* دولت از صنايع ، در صورت اجراي هر چه زودتر قانون تكليف صنايع و شركت*هاي متاثر و غير متاثر حاضر در بورس مشخص مي*شود و سهامداران با ديدگاهي روشن*تر تصميم*گيري خواهند كرد ولي نوسان شاخص بورس در روزهاي اخيرنشان مي*دهد بخش عمده*اي از بازار متاثر از روشن نبودن زمان اعلام قيمت حامل*هاي انرژي است.
    به گفته اين مدير اين شرايط در حالي موجب سردرگمي شركت*هاي سيماني و پتروشيمي شده كه واريز يارانه نقدي به حساب بانك*ها با اقبال سهام تعدادي از بانك ها در بورس همراه شد اما به دليل روشن نشدن جزئيات بسته*هاي حمايتي و زمان اجراي قانون، اكثر سرمايه*گذاران دچار سردرگمي شده*اند.
    احمدزاده اصل تاكيد كرد: همه فعالان بازار و مديران و كارشناسان اعتقاد به اجراي كامل اين قانون دارند اما تاخير در زمان اجراي آن باعث خروج عده*ايي از بورس و تصميم*گيري هاي نامعقول و ورود ناخواسته گروهي به شركت*ها و صنايع مي*شود كه اين وضعيت به نفع اقتصاد و بورس نيست.

    *اجراي قانون هرچه ديرتر باشد براي سيماني ها بهتر است

    در عين حال محمدحسن پورخليل دبير انجمن صنفي صنعت سيمان بلاتكليفي در زمان اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*ها را بر شركت*هاي سيماني را بدون تاثير اعلام كرد و تاخير هر چه بيشتر اجراي آن را به نفع صنعت سيمان دانست.
    وي گفت: ما هم مثل همه مردم ايران منتظريم كه اين قانون با موفقيت اجرا و پياده شود، هر چند كه مشكلات و چالش*هايي را در پيش روي صنعت خواهيم داشت اما مي*توانيم با اجراي بهينه*سازي خطوط توليد و استفاده از تكنولوژي، نياز مردم در همه استان*ها را برآورده كنيم.
    پورخليل خاطرنشان كرد: بلاتكليفي در زمان اجراي قانون هدفمند كردن يارانه*ها مشكلي را براي شركت*هاي سيماني ايجاد نكرده اما واقعيت اين است كه حاضريم تا 5 سال هم اين شرايط را تحمل كنيم، چون حذف يارانه و هدفمند كردن يارانه*ها هر چه ديرتر عملياتي شود به نفع شركت*هاي سيماني است.

    * كاهش اطمينان و سردرگمي سهامداران

    اكبر مرداني از كارشناسان بازار سرمايه هم به فارس گفت: هر چند به طور معمول بازار سهام در نيمه دوم هر سال به طور سنتي قادر به ادامه رونق 6 ماه اول سال نيست اما در شرايطي كه تحريم*هاي بين*المللي بر بورس اثري ندارد بلاتكليفي در زمان اجراي قانون هدفمند كردن بازار سهام را متوجه خود كرده است.
    وي ادامه داد: اين قانون بزرگترين و در عين حال موثرترين عامل برون سازمان است كه نگاه همه سهامداران به چند و چون پياده*سازي آن و اعلام نرخ*هاي جديد بنزين، برق و گاز و غيره مانده و تا زماني كه اين وضعيت پابرجا باشد نمي**توان اميدي به بازگشت حتي 10 درصد از رونق نيمه اول بازار داشت.
    مرداني خاطرنشان كرد: هر زماني كه شايعه و نشانه*ايي از زمان اجراي اين قانون بروز كرده شاهد تغيير رفتار فعالان و ايجاد موج*هاي كوتاه مدت و بدون پشتوانه شده*ايم. مهمترين دستاورد تكرار اين روند در چند ماه اخير كاهش اطمينان به بازار سهام در نتيجه سردرگمي سهامداران است.
    وي ادامه داد: در اين شرايط حتي سهامداران حرفه*اي و نوسان*گير هم به جز عرضه اوليه سهام شركت*هاي پست بانك، بيمه پارسيان و پالايشگاه تبريز نتوانسته اند بازدهي حداقلي داشته باشند. از اين بدتر از دست دادن همه سود 6 ماهه اول سال تعدادي از سهامداران در سه ماه اخير است.
    به گفته اين كارشناس، هر چند بازار سهام تا پايان شهريور بازدهي بسيار مناسبي براي سرمايه*گذاران حرفه*ايي و تازه كار به همراه داشت و 75 درصد شركت*هاي بورس هم با رشد قيمت و بازدهي مثبت مواجه شدند،اما از اوايل مهر تاكنون به دليل طولاني شدن ابهام در زمان و ابعاد قانون هدفمند كردن يارانه*ها اكثر سهامداران با ضرر و زيان روبرو شده*اند و از شاخص كل بورس هم حدود هزار واحد كاسته شده است.
    مرداني در خاتمه گفت: يكي از اصلي*ترين و مهمترين عوامل در وضعيت بورس و بازار سهام ميزان ترسيم افق سرمايه*گذاري با توجه به تصميمات كلان اقتصادي و سياسي است . بنابراين تا وقتي كه زمان اجراي دقيق پياده*سازي قانون هدفمند كردن يارانه*ها نامعلوم باشد بايد منتظر افزايش ابرهاي ترديد برآسمان بورس باشيم.

    نظر

    • آمن خادمی
      مدیر
      • Jan 2011
      • 5243

      #122
      سرمایه گذاری سپه از فروش سهام 10 میلیارد ریال سود برد

      بهای تمام شده سهام بورسی تحت مالکیت این شرکت در ابتدای آبان ماه امسال معادل 2 هزار و 135 میلیارد و 536 میلیون ریال بود که با 65 میلیارد و 623 میلیون ریال افزایش به 2هزار و 201 میلیارد و 159 میلیون ریال رسيده است. ماه امسال بخشی از سهام 13 شرکت بورسی و یک شرکت غیربورسی را به قیمت 147 میلیارد و 528 میلیون ریال واگذار کرد و سهام 12 شرکت بورسی و یک شرکت غیربورسی را به ارزش 203 میلیارد و 673 میلیون ریال تحصیل کرد.
      to continue, please follow me on my page

      نظر

      • آمن خادمی
        مدیر
        • Jan 2011
        • 5243

        #123
        اعلام سقف نرخ کارمزدهای نظارت سازمان بورس

        مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوارق بهادار سقف نرخ کارمزدهای نظارت این سازمان را در بازار سرمایه اعلام کرد.
        محمودرضا خواجه نصیری با بیان مطلب فوق افزود :کارمزدهای حق نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار بر معاملات سهام در بورس اوراق بهادار تهران یک هزارم ارزش خرید و فروش سهام است که چهار در 10 هزارم آن از خریدار و شش در 10 هزارم آن از فروشنده اخذ می شود.
        وی ادامه داد : حداکثر مبلغ حق نظارت سازمان از یک معامله سهام در بورس اوراق بهادار تهران در قالب سقف های فوق برای خرید 80 و برای فروش 120 میلیون ریال است.
        مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس افزود :ارقام مذکور برای معاملات آتی سهام در بورس اوراق بهادار تهران (بر اساس ارزش قرارداد آتی مورد معامله) نیز مجری است.
        خواجه نصیری درخصوص حق نظارت سازمان از معاملات بورس تهران در فرایند بازارسازی گفت:سازمان بابت حق نظارت از خرید بازارسازان در بورس اوراق بهادار تهران مبلغی دریافت نمی کند و میزان حق نظارت سازمان بر بازارساز بابت فروش اوراق بهادار مورد بازارسازی ، شش در 10 هزارم ارزش معامله است.
        وی ادامه داد :حق نظارت سازمان بورس برای طرف مقابل بازار ساز نیز چهار در 10 هزارم برای خرید و سه در 10 هزارم برای فروش است.
        خواجه نصیری خاطر نشان کرد:سازمان بابت حق نظارت بر معاملات اوراق مشارکت در بورس اوراق بهادار تهران کارمزدی دریافت نمی کند.
        مدیر نظارت بر بورس های سازمان در مورد سقف کارمزدهای معاملات در بورس کالای ایران افزود :حق نظارت سازمان بابت معامله کالاها در بورس مذکور در گروه محصولات فلزی،صنعتی، پتروشیمی و کشاورزی چهار در 10 هزارم ارزش معامله برای خرید و شش در 10 هزارم ارزش معامله برای فروش است.
        خواجه نصیری اظهار داشت : در این باره نیز حداکثر مبلغ حق نظارت سازمان از یک معامله کالا در بورس کالای ایران در قالب سقف های فوق برای خرید 80 و برای فروش 120 میلیون ریال است.
        همچنین میزان حق نظارت سازمان برای هر بار معامله یک قرارداد آتی سکه طلا 10 هزار ریال از هر طرف قرارداد و برای هر بار معامله یک قرارداد آتی شمش طلا بیست هزار ریال از هر طرف قرارداد است.
        خواجه نصیری درخصوص حق نظارت سازمان بر معاملات شرکت فرابورس ایران گفت :حق نظارت سازمان دو در 10 هزارم ارزش معامله برای خرید و سه در 10 هزارم ارزش معامله برای فروش است. در این باره نیز حداکثر مبلغ حق نظارت سازمان از یک معامله در فرابورس ایران در قالب سقف*های فوق برای خرید 80 و برای فروش 120 میلیون ریال است.
        to continue, please follow me on my page

        نظر

        • کاشف
          عضو فعال
          • Nov 2010
          • 925

          #124
          سقف نرخ كارمزدهاي نظارت سازمان بورس در بازار سرمايه اعلام شد
          خبرگزاري فارس: مدير نظارت بر بورسهاي سازمان بورس و اوارق بهادار سقف نرخ كارمزدهاي نظارت اين سازمان را در بازار سرمايه اعلام كرد.

          به گزارش فارس به نقل از سنا، محمودرضا خواجه نصيري با بيان مطلب فوق افزود : كارمزدهاي حق نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار بر معاملات سهام در بورس اوراق بهادار تهران يك هزارم ارزش خريد و فروش سهام است كه چهار در 10 هزارم آن از خريدار و شش در 10 هزارم آن از فروشنده اخذ ميشود.
          وي ادامه داد : حداكثر مبلغ حق نظارت سازمان از يك معامله سهام در بورس اوراق بهادار تهران در قالب سقفهاي فوق براي خريد 80 و براي فروش 120 ميليون ريال است.
          مدير نظارت بر بورس هاي سازمان بورس افزود : ارقام مذكور براي معاملات آتي سهام در بورس اوراق بهادار تهران (بر اساس ارزش قرارداد آتي مورد معامله) نيز مجري است.
          خواجه نصيري درخصوص حق نظارت سازمان از معاملات بورس تهران در فرايند بازارسازي گفت: سازمان بابت حق نظارت از خريد بازارسازان در بورس اوراق بهادار تهران مبلغي دريافت نميكند و ميزان حق نظارت سازمان بر بازارساز بابت فروش اوراق بهادار مورد بازارسازي ، شش در 10 هزارم ارزش معامله است.
          وي ادامه داد : حق نظارت سازمان بورس براي طرف مقابل بازار ساز نيز چهار در 10 هزارم براي خريد و سه در 10 هزارم براي فروش است.
          خواجه نصيري خاطر نشان كرد: سازمان بابت حق نظارت بر معاملات اوراق مشاركت در بورس اوراق بهادار تهران كارمزدي دريافت نميكند.
          مدير نظارت بر بورسهاي سازمان در مورد سقف كارمزدهاي معاملات در بورس كالاي ايران افزود : حق نظارت سازمان بابت معامله كالاها در بورس مذكور در گروه محصولات فلزي،صنعتي، پتروشيمي و كشاورزي چهار در 10 هزارم ارزش معامله براي خريد و شش در 10 هزارم ارزش معامله براي فروش است.
          خواجه نصيري اظهار داشت : در اين باره نيز حداكثر مبلغ حق نظارت سازمان از يك معامله كالا در بورس كالاي ايران در قالب سقفهاي فوق براي خريد 80 و براي فروش 120 ميليون ريال است.
          همچنين ميزان حق نظارت سازمان براي هر بار معامله يك قرارداد آتي سكه طلا 10 هزار ريال از هر طرف قرارداد و براي هر بار معامله يك قرارداد آتي شمش طلا بيست هزار ريال از هر طرف قرارداد است.
          خواجه نصيري درخصوص حق نظارت سازمان بر معاملات شركت فرابورس ايران گفت : حق نظارت سازمان دو در 10 هزارم ارزش معامله براي خريد و سه در 10 هزارم ارزش معامله براي فروش است. در اين باره نيز حداكثر مبلغ حق نظارت سازمان از يك معامله در فرابورس ايران در قالب سقفهاي فوق براي خريد 80 و براي فروش 120 ميليون ريال است.
          انتهاي پيام/ح

          نظر

          • کاشف
            عضو فعال
            • Nov 2010
            • 925

            #125
            كدخبر: ۴۰۱۴۳تاريخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۲ نسخه چاپي
            ارسال به دوستانمستطيل شيشه اي تالار
            فردا همانند امروز است ؟!
            شاخص کل بورس اگر چه در معاملات امروز روندی صعودی داشت و در پایان نیز با رشدی 12 واحدی مواجه شد اما همچنان در کلیت بازار سرمایه شاهد جو منفی و سیر نزولی اغلب سهام شرکتها می باشیم که اهالی تالار دلایل مختلفی را برای این موضوع عنوان می کنند که همچنان ابهام طرح هدفمندی یارانه ها اولویت اول دلایل اهالی تالار می باشد .
            با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 89.09.13 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 18 واحد افزایش به رقم 15318 واحد رسيد . عکس این وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 47 واحد کاهش عدد 23949 واحد را تجربه كرد. شاخص كل نيز در روز جاري با 12 واحد افزایش به رقم 18292 واحد رسيد.
            گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 377 میلیارد ریال رسید.

            همچنین در این روز پتروشیمی خارک با 10 واحد افزایش شاخص ، بیشترین تاثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل بانک پارسیان با 7 واحد کاهش ، بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

            شاخص کل بورس اگر چه در معاملات امروز روندی صعودی داشت و در پایان نیز با رشدی 12 واحدی مواجه شد اما همچنان در کلیت بازار سرمایه شاهد جو منفی و سیر نزولی اغلب سهام شرکتها می باشیم که اهالی تالار دلایل مختلفی را برای این موضوع عنوان می کنند که همچنان ابهام طرح هدفمندی یارانه ها اولویت اول دلایل اهالی تالار می باشد.

            براساس گزارش بورس نیوز سرانجام طی معاملات امروز همانگونه که پیش بینی شده بود صف خرید سهام شرکت بیمه پارسیان در قیمت بیش از 400 تومان عرضه شد . اهالی تالار معتقدند سهام این شرکت در صورتیکه بتوانند معاملات فردا را با قدرت و تقاضای خرید سپری نماید قابلیت رشد قیمت تا محدوده 460 تومان را دارا خواهد بود در غیر اینصورت نماد این شرکت نیز به جمع نمادهای متعادل بیمه ای بورس خواهد پیوست.

            از سوی دیگر در نماد پیمانکاری های بورس شاهد افت قیمت تمامی نمادهای فعال در این گروه می باشیم بطوریکه طی معاملات امروز لیدر این گروه (صدرا) با صف فروش مواجه شد . اهالی تالار معتقدند در حال حاضر نمی توان انتظار حرکت قابل قبول و قابل توجهی را از این گروه داشت اما احتمال جمع آوری صف فروش صدرا و تعادل در نوسانات منفی در معاملات فردا وجود دارد . از سوی دیگر سهام دو شرکت ماشین سازی اراک و آذرآب نیز امروز شاهد نوسانات منفی بودند به گفته اهالی تالار احتمال بازگشت "فاراک" به مدار صعودی پس از رسیدن به قیمت 160 تومان دور از انتظار نیست.

            در نماد مخابرات نیز حجم اندک معامله و نوسانات منفی سهم از نکات قابل توجه قبل از عرضه سهام همراه اول بود اهالی تالار روند فعلی مخابرات را اصلاحی دانستند و نسبت به آغاز روند صعودی تا محدوده 300تومان با اعلام خبر درج همراه اول در بازار فرا بورس خوشبین هستند.

            همچنین در گروه شرکت های سرمایه گذاری بورس نیز اغلب نمادها دارای روند نزولی هستند و کما بیش در برخی نمادها صعود قیمتی جزئی نمایان می شود . اما نکته قابل توجه در بین این نمادها افت فاحش قیمت سهام شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران می باشد بطوریکه طی معاملات امروز و البته روزهای اخیر سهام این شرکت در زیر قیمتهای اسمی نیز معامله شده است. اهالی تالار ضعف مدیریتی در این شرکت را عامل اصلی کاهش قیمت سهام از 165 تومان به زیر قیمت اسمی طی اسفند ماه سال گذشته تا به امروز می دانند.

            در گروه پتروشیمی نیز تشکیل صف خرید برای سهام پتروشیمی خارک و پتروشیمی شازند از مهمترین اخبار این گروه طی معاملات امروز بود . اهالی تالار علت این امر را قوت گرفتن احتمال تعدیل سود در نماد شخارک می دانند . اما رشد قیمت محسوسی را نمی توان برای این دو نماد متصور بود.

            در پایان با توجه به برگزاری نشست 1+5 در روز دوشنبه و نیز ادامه ابهامات در اجرای طرح هدفمندی با توجه به نزدیک شدن به نیمه آذر ماه بنظر می رسد معاملات فردا نیز همانند امروز دنبال شود.

            نظر

            • کاشف
              عضو فعال
              • Nov 2010
              • 925

              #126
              آذر ۱۳۸۹ (۱۴:۹ب.ظ)

              وزير اقتصاد:
              رقابت ناسالم در صنعت بيمه ما را به کارايي نميرساند
              خبرگزاري موج - حسيني با تاکيد بر اين که آزادسازي بايد در يک فضاي رقابتي انجام شود، گفت: رقابت ناسالم و انحصار چند جانبه ما را به کارآمدي و شفافيت نميرساند.

              به گزارش خبرنگار موج، سيدشمسالدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي در سومين همايش بيمه و توسعه، رشد 24 درصدي حق بيمه توليدي صنعت بيمه را در هفت ماهه سال جاري مورد اشاره قرارداد و گفت: آمارها در صنعت بيمه نشانگر رشد اين صنعت است. امروزه رشد اقتصادي در گرو کاهش خطر هزينهها است و از آنجا که در بسياري از موارد صنعت بيمه در انحصار است، کشورهاي غربي گمان ميکردند با تحريم ميتوانند روند رشد اقتصادي کشور را مختل کنند که اين امر موفقيتآميز نبود.
              وي افزود: متاسفانه بيمهگران ما در برخي از حوزهها ناتوانند و نظام بانکي ما مجبور است به سمت اخذ وثايق برود که اين امر نيز منجر به حبس ثروت در کشور ميشود.
              وي نسبت ايجاد ثروت به توليد را در کشور ما 6 عنوان کرد و ميانگين اين رقم را در جهان 2 تا 2.5برشمرد.
              حسيني اضافه کرد: تاکنون به بحران اقتصادي از جنبههاي پولي و سرمايهاي پرداخته شده، اما بايد توجه داشت که شرکتهاي بيمهاي که به رتبهبندي موسسات ميپردازند بيشترين اشتباهات را داشتهاند و خيلي هم قابل اتکا نبودهاند حتي تا مرز ورشکستگي نيز پيش رفتهاند.
              وزير اقتصادي و دارايي به برنامه تحول در صنعت بيمه اشاره کرد و گفت: اين برنامه به طور دائم بايد مورد بازبيني و تقويت قرار گيرد و حتي در برخي موارد نيز اصلاح شود.
              وي آزادسازي تعرفهها در صنعت بيمه را مورد اشاره قرار داد و گفت: بيمه مرکزي بايد نقش خود را در برنامه آزادسازي تعرفهها تقويت کند.
              وي به خصوصيسازي سه شرکت بيمهاي اشاره کرد و اظهار داشت: آزادسازي بايد در يک فضاي رقابتي انجام شود، چرا که رقابت ناسالم و انحصار چند جانبه ما را به کارآمدي و شفافيت نميرساند.
              حسيني تاکيد کرد: بايد نقش حاکميتي بيمه مرکزي، وزارت اقتصاد و شوراي عالي بيمه در موضوع آزادسازي بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
              وي اضافه کرد: در حال حاضر برخي دستگاهها علاقه دارند که نهادهاي مالي همچون بانک و بيمه داشته باشند اما به جهت آنکه مقررات احتياطي در زمينه بيمهها کمتر از بانکها است، امکان خود بيمهگري بيشتر است. اين در حالي است که خود بيمهگري شفافيت را از بين ميبرد و به کارآرايي نيز منجر نخواهد شد.
              وي با تاکيد بر اينکه آزادسازي تنها در فضاي رقابتي منجر به افزايش رفاه جامعه خواهد شد، گفت: تجربه کشورهاي آمريکاي لاتين نشان ميدهد که در برخي از موارد آزادسازي منجر به کاهش رفاه خواهد شد. بنابراين بايد توجه بيشتري به ان امر داشته باشيم.
              وي در ادامه بر ضرورت فرهنگسازي در صنعت بيمه تاکيد کرد و گفت: بيمه بايد جزء اولويتهاي اول کسب و کار قرار گيرد و به گونهاي باشد که افراد ضرورت هزينه کرد براي آن را داشته باشند.
              حسيني به رفع انحصار عقد قرارداد با بيمه ايران در برنامه پنچم توسعه اشاره کرده و گفت: اين اقدام موجب ميشود که فضا براي حضور بيشتر بخش خصوصي مهيا شود.
              وي در پايان بر لزوم حضور صنعت بيمه در فراسوي مرزهاي کشور تاکيد کرد و گفت: هر جا که صنعتگر و تاجر ايراني حضور دارد، بايد شرکتهاي ايراني نيز حضور داشته باشند.

              نظر

              • کاشف
                عضو فعال
                • Nov 2010
                • 925

                #127
                در هفته گذشته رخ داد:حقوقی ها خریدار و حقیقی ها فروشنده بودند





                نمابورس، بازار سرمایه_ بر اساس معاملات هفته گذشته بازار سرمایه حقوقی ها در حالی 259 میلیارد تومان سهم خریداری کردند که مبلغ فروش سهامشان به 245 میلیارد تومان بالغ شد. به این ترتیب می توان مدعی شد که حقوقی ها بیش از آنچه فروشنده باشند خریدار بودند.

                در مقابل حقیقی ها فروشنده بودند تا خریدار. حقیقی های بازار سرمایه هفته گذشته اقدام به خرید بیش از 57 میلیارد تومان سهام کردند. اما مبلغ فروش سهام این گروه بیشتر بود. حقیقی ها هفته گذشته 71 میلیارد تومان سهم را مورد فروش قرار دادند.

                به این ترتیب بیش از 633 میلیارد تومان سهم در هفته گذشته مورد داد وستد دو گروه حقیقی و حقوقی ها قرار گرفت.

                همچنین در این مدت بیش از دو میلیارد و 450 میلیون سهم نیز مورد تبادل سرمایه گذاران بازار قرار گرفت. حجم خرید حقوقی ها در حالی به بیش از یک میلیارد سهم رسید که حجم فروششان بیش از 952 میلیارد سهم بود. در مقابل حقیقی ها نیز 225 میلیون سهم را مورد داد و ستد قرار دادند. حجم فروش حقوقی ها نیز به 952 میلیون سهم بالغ شد. حقیقی ها نیز 273 میلیون سهم را فروختند.

                نظر

                • کاشف
                  عضو فعال
                  • Nov 2010
                  • 925

                  #128
                  پیشتازان هفته گذشته اعلام شدند



                  نمابورس، بازار سرمایه_ بررسی معاملات هفته گذشته نشان داد که نگاه بازار در پی تک سهم ها بود و تنها افزایش قیمت بیمه دانا بود که پس از هفته های متوالی کاهش، تعجب بازار را برانگیخت. این سهم که با قیمت بالایی عرضه شده بود در هفته گذشته به نصف قیمت عرضه رسید و در مجموع معاملات هفتگی رشد قیمتی 1369 ریالی را به نام خود ثبت کرد. در مجموع معاملات هفته گذشته 15 شرکت بدون تغییر قیمتی ثبت شدند.

                  این آمار مشخص کرد که تهران شیمی با 7366 ریال افزایش قیمت بیشترین افزایش قیمت را داشت و در مقام نخست بیشترین افزایش قیمت ها قرار گرفت. بیمه دانا با 1369 ریال افزایش و آذریت با 929 ریال افزایش در مقام های بعدی قرار گرفتند.

                  همچنین قند نقش جهان که روزهای بسیاری در لیست بیشترین افزایش قیمت قرار داشت در پایان معاملات هفته گذشته با کاهش 1123 ریالی مواجه شد و بر سکوی اول بیشترین کاهش قیمتی تکیه زد.

                  کالسیمین با 515 ریال کاهش و دارویی رازک با 492 ریال کاهش در رده های بعدی نشستند.

                  دکتر رزمجویی کارشناس بازار سرمایه در این خصوص می گوید:" زمانی که بازار با جو نسبتاً منفی روبروست معمولاً سهم های کوچک نوسان بیشتری را دارند." وی ادامه داد:" سهم های کوچک در روزهای منفی بازار با اقبال مواجه شده و رشد می کنند و با وجودی که سهم شناور آزاد و حجم مبنای کمی دارند با جابجایی سهام اندکی رشد می کنند."

                  دکتر رزمجویی در خصوص رشد قیمتی بیمه دانا می گوید:" قیمت عرضه اولیه این سهم بالا بود و در هفته گذشته با نصف قیمت عرضه معامله شد. وی افزود:" p/e این سهم پایین تر از دیگر بیمه ای هاست و تنها سهم اصل 44 است که کمتر از قیمت عرضه اولیه در بازار سهام وجود دارد." رزمجویی اذعان داشت:" به نظر می رسد اتفاق خاصی در مورد این سهام نیفتاده باشد بلکه کاهش قیمتی آن در هفته های گذشته منجر به جو روانی مثبت برای آن شده باشد. این کارشناس افزود:" از طرفی پایداری صف خرید بیمه پارسیان بر دیگر بیمه های گروه نیز تاثیر مثبت گذاشت و ما شاهد مثبت بودن بیمه های آسیا و البرز هم بودیم."

                  این کارشناس در خصوص کاهش قیمتی کالسیمین گفت:" کالسیمین که تولید کننده روی محسوب می شود، سهامی است که تحت تاثیر قیمت های جهانی قرار دارد و نوسان قیمتی آن به شدت وابسته به قیمت های بازار جهانی فلزات است."

                  رزمجویی به قند نقش جهان اشاره و ابراز داشت:" این سهام نیز که از سهام های کوچک بازار محسوب می شود تابع عواملی است که در خصوص سهام کوچک گفته شد.

                  وی در پایان یاد آور شد:" بازار سهام تحت تاثیر عرضه اولیه همراه اول است و سهامداران برای خرید همراه اول مجبور به نقد کردن سهام خود شده اند و بازار تحت تاثیر آن روزهای منفی را پیش رو دارد."

                  نظر

                  • کاشف
                    عضو فعال
                    • Nov 2010
                    • 925

                    #129
                    یک هفته با اکونومیست (۶ تا ۱۲ آذر)تاثیر اندک مکانیسم ثبات اروپایی بر بازارها

                    نمابورس، بینالملل_ تصمیم وزیران دارایی منطقه یورو درباره ایجاد یک «مکانیسم ثبات اروپایی» که به عنوان سیستمی دائمی برای حل مشکلات مربوط به بدهیهای دولتی در آینده مورد استفاده قرار گیرد، تاثیر اندکی بر آرامش بازارها بر جا گذاشت. این مکانیسم که بین بحران «توانایی پرداخت بدهی» و بحران «نقدینگی» تفاوت قائل میشود، تا سال ۲۰۱۳ اجرایی نخواهد شد. با وجود این، احتمال ارایه کمکهای فوری از سوی بانک مرکزی اروپا موجب بهبود وضعیت بازارها شد. ژان کلود تریشه، رئیس بانک مرکزی اروپا گفت: مردم این نوع تصمیمات را که برای حل بحران بدهی در اروپا اتخاذ شدهاند، دستکم میگیرند.



                    فدرال رزرو آمریکا جزئیات مربوط به میزان کمکهای ارایه شده به بانکها و شرکتها در جریان بحران مالی اخیر را منتشر کرد. نکته عجیب اینکه، حجم بالایی از این کمکها نصیب بانکهای اروپایی شده است. برنامه اصلاحات مالی «داد- فرانک»، فدرال رزرو را موظف به انتشار این اطلاعات کرده است. در همین حال، موسسه cbo ارزیابی خود از میزان هزینههای ناشی از اجرای «برنامه کمک به داراییهای مشکلدار» برای دولت آمریکا را با افتی چشمگیر به ۲۵ میلیارد دلار کاهش داد.
                    شرکت بیمه aig آمریکا برای نخستین بار از زمان دریافت کمکهای مالی از دولت وارد بازار اوراق قرضه شد. این شرکت از طریق فروش اوراق قرضه ۲ میلیارد دلار به دست آورد.
                    دولت اوباما اعلام کرد که اجازه نخواهد داد حفاریهای نفتی فراساحلی به سمت شرق خلیج مکزیک و در طول سواحل اقیانوس اطلس امتداد یابد. در همین حال، شرکت بریتیش پترولیوم (بی.پی) سهام خود در یک شرکت نفتی آرژانتینی را به قیمت7.1 میلیارد دلار به فروش رساند تا نقدینگی لازم برای انجام تعهدات مالی ناشی از نشت نفت در خلیج مکزیک را تامین کند.
                    دو شرکت گازپروم و رویال داچ شل برای توسعه سطح همکاریها، توافقنامهای امضا کردند. بر اساس این توافقنامه، شرکت روسی گازپروم اجازه خواهد داشت تا به داراییهای بالادستی شل در خارج از روسیه دسترسی داشته باشد.
                    دولت روسیه اعلام کرد که جهت پایین نگهداشتن قیمت غلات در بازار داخلی کشور ممکن است اقدام به واردات گندم کند. به دلیل وقوع خشکسالی شدید، بهای غلات در روسیه به شدت افزایش یافته است. در سال ۲۰۰۹ روسیه یکی از صادرکنندگان اصلی گندم در جهان بود.
                    شرکت فروشگاههای زنجیرهای وال مارت آمریکا مبلغ 16.5 میلیارد راند ( 2.3 میلیارد دلار) برای خرید ۵۱ درصد سهام شرکت «مسمارت» ( گروه خردهفروشی در آفریقای جنوبی) پیشنهاد داده است. این نخستین تلاش یک شرکت خردهفروشی چند ملیتی برای ورود به بازار منطقه جنوب صحرای آفریقا به شمار میرود.
                    انجمن ملی خردهفروشی آمریکا دوره چهار روزه «عید شکرگزاری» را برای فروشندگان کالا در این کشور موفقیتآمیز توصیف کرد. در این مدت، ۲۱۲ میلیون نفر از طریق اینترنت یا مراجعه به فروشگاه اقدام به خرید کالا کردند. این رقم نسبت به سال گذشته 8.7 درصد افزایش یافته است. میزان فروش کالا در این چهار روز به ۴۵ میلیارد دلار رسید.

                    نظر

                    • کاشف
                      عضو فعال
                      • Nov 2010
                      • 925

                      #130
                      مدير مطالعات اقتصادي بورس در گفتوگو با فارس تشريح كرد:
                      اهميت نقش بازار سرمايه در تأمين مالي پروژهها
                      خبرگزاري فارس: مدير مطالعات اقتصادي و برنامهريزي سازمان بورس تأمين مالي در اقتصاد هر كشور را از مباحث مهم دانست و گفت: با برگزاري همايش نقش بازار سرمايه در تأمين مالي فضا براي حضور مردم و ايفاي نقش اوراق بهادار براي تأمين مالي افزايش مييابد.

                      علي سعيدي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي فارس درباره همايش نقش بازار سرمايه در تأمين مالي اظهار داشت: تأمين مالي يكي از بحثهاي مهم در اقتصاد هر كشور بوده، با توجه به اينكه با تصويب و اجراي قانون اصل 44 دولت و شركتهاي دولتي از سرمايه گذاري در اقتصاد كنار گذاشته شد.
                      وي با اشاره به اينكه سيستم بانكي نميتواند به تنهايي تأمين مالي در اقتصاد كشور را انجام دهد، افزود: قبل از اجراي قانون اصل 44، دولت و سيستم بانكي با همكاري يكديگر تأمين مالي اقتصاد كشور از جمله پروژههاي توسعهاي و توليدي را به عهده داشتند ولي پس از اجراي اصل 44 دولت از اقتصاد حذف و اقتصاد كشور مردمي شد، بنابراين تأمين مالي نيز بايد مردمي شود.
                      مدير مطالعات اقتصادي و برنامهريزي سازمان بورس گفت: تأمين مالي مردمي اقتصاد از طريق اوراق بهادار انجام ميشود بنابراين، با توجه به اهميت تأمين مالي اين همايش با حضور وزارت اقتصاد، بانك مركزي، سازمان بورس و بيمه مركزي، شركت بورس كالا و فرابورس ايران برگزار مي شود تا اين نهادها در خصوص تأمين مالي اقتصاد كشور به يك تبادل نظر برسند.
                      اين مقام مسئول تأكيد كرد: هدف از برگزاري اين همايش اين است كه محيط براي حضور مردم در تأمين مالي بيشتر شده و نقش اراق بهادار يز در آن زمينه افزايش يابد.
                      بسعيدي در پايان خاطر نشان كرد: با توجه به اينكه بانك مركزي در تأمين مالي اعتبار داشته و شوراي پول و اعتبار و بسته هاي مالي هر سال تصويب ميشود،براي تأمين مالي كشور هماهنگي بين بازار سرمايه و پول يك نياز اساسي بوده تا در اين زمينه به وحدت رويه برسند.
                      به گزارش فارس، اين همايش در 29 آذر ماه برگزار مي شود و رئيس بانك مركزي، رئيس سازمان بورس، رئيس كل بيمه مركزي و وزير اقتصاد در مراسم افتتاحيه اين همايش سخنراني خواهند كرد.
                      انتهاي پيام/ص

                      نظر

                      • کاشف
                        عضو فعال
                        • Nov 2010
                        • 925

                        #131
                        كدخبر: ۴۰۱۴۵تاريخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۷ نسخه چاپي
                        ارسال به دوستانمدیر عامل شرکت کارگزاری بانک مسکن
                        حمایت حقوقی ها از بورس پس از هدفمندی یارانه ها کلید می خورد
                        متأسفانه نوع استراتژی سرمایه گذاران در چند وقت اخیر بر مبنای نوسان گیری و دیدگاه کوتاه مدت پی ریزی شده و بیشتر بجای سهامداری به سمت دلالی و کسب سود های آنی حرکت کرده است امری که مدیریت پرتفوی برخی از شرکت های بزرگ بورسی نیز به آن دچار شده و به جای برنامه ریزی برای دستیابی به سود های آتی ، کسب بازدهی لحظه ای را ترجیح می دهند .
                        روند حرکتی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران طی آبانماه اخیر تا به امروز نشاندهنده نوسان این نماگر در محدوده 17951 تا 18432 واحدی است .

                        بر اساس گزارش بورس نیوز ؛ اگرچه لزوم اصلاح قیمتی سهام شرکت ها و صنایع بورسی در نیمه دوم هر سال عدم گرایش شاخص کل به سطوح بالاتر از محدوده مقاومتی 18 هزار واحدی را بدیهی می سازد اما تقارن این دوره با برخی تصمیمات کلان تأثیرگذار بر بازار سهام همچون اجرای قانون هدفمندکردن یارانه های انرژی در کشور باعث شده تا با صبر پیشه کردن سرمایه گذاران حقوقی و حقیقی، در انتظار تکلیف قیمت های جدید حامل های انرژی و به تبع آن چگونگی روند سودآوری شرکت ها و صنایع مختلف شاهد حفظ هر چه بیشتر موجودی نقد بجای نگهداری سهام موجود در پرتفوی سرمایه گذاری خود باشند که در نهایت با توجه به کاهش حجم معاملات روزانه خروج نماگر بازار از محدوده فعلی فراهم نشده و از اینرو در بازه مشخصی نوسان می کند .

                        در همین ارتباط محمدکفاش پنجه شاهی، مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک مسکن در گفت و گو با خبرنگار بورس نیوز ؛ روند فعلی بازار سرمایه را ناشی از تداوم ابهام و حاکم شدن فضای غیر قابل اطمینان بر رفتار سرمایه گذاران نسبت به چگونگی قیمت های جدید حامل های انرژی دانست و اظهار داشت : تصور برخی از فعالان بازار سرمایه مبنی بر ایجاد شوک منفی بر معاملات سهام عملاً باعث مازاد عرضه کنندگان سهام نسبت به خریداران فعلی شده و این درحالی است که نهادها و شرکت های حقوقی بزرگ حاضر در بورس جنبه حمایتی خود از بازار سرمایه مبنی بر تزریق نقدینگی و بهبود حجم معاملات سهام را به پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها موکول می کنند .

                        وی ادامه داد : در کنار همه موارد گفته شده ، جذابیت عرضه اولیه سهام برخی شرکت های جدید و انتظار معامله گران از تداوم رشد قیمت آن در بازار باعث شده تا عده ای برای تأمین نقدینگی مورد نیاز برای خرید این سهام ، بخشی از موجودی نقدی خود را حفظ و یا به فروش تعدادی از سهام موجود در پرتفوی سرمایه گذاری بورسی خود روی آورده که این امر در نهایت بر انباشت صف فروش سهام شرکت های موجود در بازار می افزاید.

                        این کارشناس بازار در ادامه برتغییر دیدگاه سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار برمبنای افق بلندمدت تأکید کرد و افزود: متأسفانه نوع استراتژی سرمایه گذاران در چند وقت اخیر بر مبنای نوسان گیری و دیدگاه کوتاه مدت پی ریزی شده و بیشتر بجای سهامداری به سمت دلالی و کسب سود های آنی حرکت کرده است امری که مدیریت پرتفوی برخی از شرکت های بزرگ بورسی نیز به آن دچار شده و به جای برنامه ریزی برای دستیابی به سود های آتی ، کسب بازدهی لحظه ای را ترجیح می دهند .

                        به گفته کفاش هدایت تمام و کمال موجودی نقد بر اساس دیدگاه کوتاه مدت سرمایه گذاری برای معامله گران بازار سهام و علی الخصوص مدیران پرتفوی صندوق های سرمایه گذاری به هیچ وجه عاقلانه نبوده چراکه نتیجه ای جز زیان را در بر نخواهد داشت .

                        وی در ادامه به وضعیت معاملات سهام شرکت مخابرات در بورس اشاره کرد و افزود : افرادی که سهام " اخابر " را با قیمت 180 تومانی و حتی پایین تر از آن در ماههای پایانی سال گذشته خریداری کردند با نگهداری این سهم و البته در نظر گرفتن اثرات طرح تحول بیش از 60 درصد بازدهی قیمتی را بدست آورده و از اینرو نسبت به کسانی که با انگیزه نوسان گیری اقدام به خرید و فروش های پی در پی سهام این شرکت در بازار کرده اند دارای موقعیت و مزیت مناسب تری در سرمایه گذاری های خود بوده اند.

                        وی در خاتمه بر بازدهی یکسان قیمت سهام شرکت هایی همچون مخابرات ، بانک سینا و همراه اول در بازار سرمایه بر اساس دیدگاههای کوتاه مدت و بلندمدت تأکید کرد و از صنایع ارزنده بورس پس از اجرای هدفمندی یارانه ها ، صنعت پتروشیمی ، بانکداری ، تجهیزات و صنایع دارویی را نام برد .

                        نظر

                        • کاشف
                          عضو فعال
                          • Nov 2010
                          • 925

                          #132
                          راستی آزمایی دارویی ها در بورسصنعت دارو در انتظار سبحان دارو





                          نمابورس ، بازار سرمایه _ پذیرش شرکت سبحان دارو در فرابورس می تواند محرکی برای گروه دارویی در بورس باشد. دو شرکت بورسی البرز دارو و دارویی سبحان سهامدار عمده این شرکت هستند که کشف قیمتی و رشد آن در فرابورس می تواند بر روی قیمت این دو شرکت تاثیر گذاشته و سایر دارویی ها را نیز متاثر کند.

                          60 درصد وابستگی شرکت های دارویی به واردات مواد اولیه از خارج کشور موجب شد تا پس از تحریم های اخیر این صنعت روند رو به رشد نرمالی را طی کند.

                          شرکت های حاضر در صنعت دارو در حال حاضر مواد اولیه خود را با قیمتی حدود چهار الی پنج برابر قیمت اصلی وارد می کنند که این امر موجب شده است تا این گروه در وضعیت نامناسبی به سر ببرند.

                          هر چند که دولت وعده هایی برای کمک به این صنعت داده است اما این وعده ها به پس از اجرای طرح تحول اقتصادی دولت موکول شده است و چنانچه دولت بتواند نقدینگی لازم را به صنعت تزریق کند انتظار می رود شرکت های حاضر در گروه دارویی بتوانند به روال اولیه خود بازگردند.

                          بررسی هشت شرکت بورسی از گروه صنعت دارویی نشان می دهد که 75 درصد از این شرکت ها نتوانسته اند به وعده های خود عمل کنند.

                          خوش قول های صنعت دارویی در شش ماهه نخست سال 89

                          شرکت جام دارو با 52 درصد پوشش پیش بینی درآمد سال 89 شرکت تولید مواد اولیه داروپخش با پوشش 58 درصدی دو شرکتی هستند که در میان هشت شرکت دارویی مورد بررسی، موفق شدند که پیش بینی های خود محقق و حتی فراتر از آن نیز اقدام کنند.

                          گفتنی است که شرکت جام دارو در تاریخ دوم اسفند ماه سال 88 با انتشار پیش بینی در آمد سال مالی 89 اعلام کرد در نظر دارد مبلغ 133 ریال سود به ازای هر سهم اختصاص دهد این در حالی است که این شرکت در تاریخ هفت آذر ماه امسال با تعدیل 115 ریالی این مبلغ را به 248 یال رسانید و در شش ماهه منتهی به 31 شهریور ماه سال جاری مبلغ 248 ریال سود به ازای هر سهم به ازای هر سهم اختصاص داد و موفق شد به میزان 52 درصد از پیش بینی های خود را محقق کند.

                          شرکت تولید مواد اولیه داروپخش نیز در تاریخ 28 بهمن ماه سال گذشته در اولین اطلاعیه منتشر شده خود eps سال مالی 89 را مبلغ 1625 ریال اعلام کرد و در تاریخ هشت مهر ماه با انتشار عملکرد واقعی شش ماهه خود اعلام کرد که در نظر دارد در پایان سال مالی 89 مبلغ 1626 ریال سود به ازای هر سهم اختصاص دهد.

                          "دتما" در 6 ماهه نخست امسال با اختصاص 937ريال سود به ازای هر سهم معادل 58 درصد از کل سود پیش بینی شده خود را پوشش داد و فراتر پیش بینی هایش عمل کرد.

                          "والبر" و "داسوه" نیز به ترتیب با 48 و 45 درصد پوشش شش ماهه eps خود توانستند به حدود زیادی به وعده های خود عمل کنند.

                          این گزارش حاکی است شرکت البرز دارو در اولین پیش بینی خود مورخ هفت بهمن ماه 88 میزان سود پیشنهادی برای سال مالی 89 را مبلغ 2198 ریال اعلام کرد و در تاریخ 21 مهر ماه 89 این مبلغ را به 1582 را به مبلغ 767 ریال کاهش را داد و از این میزان تنها به 48 درصد از پیش بینی هایش رسید.

                          همچنین داروسازی اسوه نیز برای اولین بار میزان سود پیشنهادی خود را مبلغ 2626 ریال اعلام کرد اما در مهر ماه امسال همزمان با ارائه گزارش شش ماهه خود با 50 درصد تعدیل منفی این مبلغ را به 1313 ریال رسانید و در شش ماهه نخست امسال مبلغ 592 ریال معادل 45 درصد پیش بینی هایش را محقق کرد.

                          دارویی هایی که به وعده های خود نرسیدند

                          "دامین"، "دکوثر"، "دشیمی" و "دارو" نیز چهار شرکت مورد بررسی از صنعت دارویی هستند که در نیمه نخست سال جاری به وعده های خود نرسیدند شرکت داروسازی امین در تاریخ 25 بهمن ماه سال 88 اعلام کرد در نظر دارد مبلغ 854 ریال سود به ازای هر سهم اختصاص دهد و در تاریخ 13 آبان ماه 89 این رقم را به 497 ریال رسانید که از این میزان نیز 192 ریال معادل 39 درصد را محقق کرد.

                          کارخانجات داروپخش در اولین پیش بینی خود اعلام کرد مبالغ 2130 ریال سود به ازای هر سهم اختصاص خواهد داد در حالی که در تاریخ 11 آبان ماه 89 اعلام کرد 1069 ریال سود به ازای هر سهم اختصاص می دهد و درشش ماهه منتهی به 31 شهریور ماه 89 با اختصاص 1069 ریال سود به ازای هر سهم معادل 39 درصد پیش بینی هایش را پوشش داد.

                          شیمی دارویی داروپخش نیز از دیگر شرکت های این گروه است که با پوشش کمتر از 50 درصدی خود در شش ماهه ابتدای سال جاری جز دیگر شرکت های صنعت دارویی است که چندان خوش قول نبوده است.

                          بر اساس اولین اطلاعیه منتشر شده در تاریخ 28 بهمن ماه 88 "دشیمی" اعلام کرد مبلغ 904 ریال سود برای هر سهم کنار خواهد گذاشت اما در آخرین اطلاعیه منتشر شده این مبلغ را به 606 ریال رسانید که از این میزان 218 ریال معادل 36 درصد را محقق کرد و بازهم به پیش بینی هایش نرسید.

                          "دکوثر" بد قول ترین شرکت گروه

                          شرکت داروسازی کوثر با پوشش پنج درصدی پیش بینی هایش طی شش ماه به عنوان بدقول ترین شرکت گروه شناخته شد.

                          این شرکت با اختصاص 22 ریال سود به ازای هر سهم در نیمه نخست امسال به پیش بینی هایش نرسید در حالی که در "دکوثر" در اولین پیش بینی خود eps سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 89 را مبلغ 570 ریال اعلام کرده بود و در تاریخ سه آبان ماه 89 با 163 ریال تعدیل منفی این مبلغ را به 407 ریال رسانید که بازهم نتوانست بیشتر از 5 درصد را محقق کند.

                          نظر

                          • کاشف
                            عضو فعال
                            • Nov 2010
                            • 925

                            #133
                            سال 2011 تقاضای جهانی برای فولاد 5.3 درصد رشد میکندچین و هند به ساختار بازار فولاد جهان شکل خواهند داد

                            نمابورس، بینالملل_ انجمن جهانی فولاد در گزارش جدید خود به تاثیر اقتصادهای نوظهور بر وضعیت صنعت فولاد جهان در سال 2011 اشاره کرده است. در این گزارش، چین و هند دو اقتصادی معرفی شدهاند که بیشترین تاثیر را بر مصرف و قیمت فولاد خواهند داشت. البته این دو کشور بر مصرف تمام فلزات و مواد خام جهان تاثیری بالا خواهند داشت. سال آینده رشد تقاضای جهانی برای فولاد 5.3 درصد خواهد بود که نسبت به تقاضای مربوط به سال جاری اندکی پایینتر است. در سال 2011 جهان 1340 میلیون تن فولاد مصرف خواهد کرد. غیر از چین و هند، دو اقتصاد نوظهور دیگر یعنی روسیه و برزیل نیز بر مصرف فولاد موثر هستند زیرا رشد بالای اقتصادی آنها تضمین میکند مصرف تمامی مواد خام در آنها قابلملاحظه باشد.

                            اما در اقتصادهای توسعهیافته وجود موانع گوناگون در مسیر توسعه و رونق سبب میشود میزان تقاضا برای مواد خام از جمله فولاد رشد چشمگیری نداشته باشد. ایالات متحده همچنان دست به گریبان مشکلات بزرگ اقتصادی از جمله نرخ بالای بیکاری و بیاعتمادی مصرفکنندگان و شرکتهاست و در اروپا بحران بدهیهای دولتی و کسری بودجه، دولتها را به اتخاذ سیاستهای ریاضتجویانه و کاستن از بودجه وادار کرده است. در این شرایط قطعا از رشد اقتصادی کاسته خواهد شد و میزان تقاضا برای مواد خام در این کشورها سال آینده چندان رشدی ندارد.

                            در مقابل در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه، رشد بالای اقتصاد به جذب سرمایههای خارجی، رشد درآمد خانوارها و تسریع روند شهرنشین شدن جمعیت منجر شده و این امر بر مصرف مواد خام خواهد افزود. در چین رشد مصرف داخلی فولاد در سال 2011 با 8 تا 9 درصد رشد به 650 هزار تن خواهد رسید. میزان تولید فولاد نیز به 680 هزار تن میرسد. در هند مصرف داخلی فولاد در سال 2011 بین 9 تا 10 درصد افزایش خواهد یافت. بیشترین مصرف فولاد در این کشور در بخشهای خودروسازی، زیرساختها و محصولات بادوام خانگی مشاهده خواهد شد.

                            صنایع تولیدکننده فولاد در هند با پیشبینی رشد مداوم مصرف فولاد، برای افزایش ظرفیت تولید اقدام کردهاند. تحلیلگران بازار فولاد جهان معتقدند سیاستهای دولت چین برای مهار تورم و کاستن از رشد اقتصادی تاثیری بر مصرف فولاد این کشور نخواهد داشت. پیشتر این نگرانی وجود داشت که سیاستهای یاد شده به کاهش مصرف فولاد در این کشور منجر میشود. اما واقعیت این است که کاهش رشد اقتصادی در چین به سلامت آن کمک خواهد کردو نوعی تصحیح محسوب میشود. برنامههای کلان اقتصادی چین در حوزه زیرساختها، تداوم رشد مصرف را برای تمام مواد خام تضمین خواهد کرد. در هند نیز دولت برای توسعه اقتصادی سرمایهگذاری عظیمی کرده است.

                            رشد طبقه متوسط و درآمد خانوارها در جامعه چین و هند باعث خواهد شد طی سالهای آینده مصرف لوازم خانگی بادوام همچنان بالا باشد. صنعت خودروسازی نیز در تمام نقاط جهان بویژه اقتصادهای آسیایی وضعیتی مطلوب دارد و این تضمین میکند فعالان بخش فولاد سودی مناسب از فعالیتهای خود کسب خواهند کرد.

                            نظر

                            • کاشف
                              عضو فعال
                              • Nov 2010
                              • 925

                              #134
                              یک کارشناس بررسی کرد:دلایل کم توجهی بازار به معاملات آتی سهام



                              نمابورس، بازار سرمایه: معاملات آتی سهام در کشور ما از سوم مرداد ماه روی سهام بانک کار آفرین آغاز شد و پس از ان شرکت های بیشتری از قابلیت این نوع معاملات برخوردار شدند. به طوری که تاکنون سهام شرکت های داروسازی سبحان، بانک ملت، مخابرات ایران، پتروشیمی خارک، چادرملو، سرمایه گذاری معادن و فلزات، سرمایه گذاری غدیر، بانک کارآفرین، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه، سایپا و بانک پارسیان علاوه بر معاملات نقد، معاملات آتی را نیز تجربه کرده اند.

                              در حالی که در ماه های ابتدایی از این بازار استقبال بیشتری صورت می گرفت، هم اکنون شاهد حضور کمرنگ سهامداران در این نوع معامله هستیم.

                              گفتنی است در ایران خریداران سهام در بازار آتی ملزم به پرداخت تقریباً 20 درصد از وجه خرید سهام هستند. به بیان دیگر، خریداران سهام در این بازار حداکثر به میزان پنج برابر وجه خود برای خرید سهام، اعتبار دریافت می کنند.

                              وحید عباسیون مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری صندوق بانک ها در خصوص کاهش توجه سهامداران به معاملات آتی به نمابورس گفت:" کلاً بازارها و معاملات آتی در دنیا به این دلیل مورد توجه سفته بازان و افراد ریسک پذیر قرار می گیرد که امکان دستیابی به سود زیاد با سرمایه کم وجود دارد که البته احتمال ضرر بیشتری نسبت به معاملات نقد وجود دارد."

                              وی در ادامه افزود:" متاسفانه قوانین موجود در بازار سرمایه و معاملات آتی جذابیت این بازار را برای سهامداران و فعالان بازار از بین برده است به طوری که سرمایه گذار تفاوت چندانی را بین معاملات نقد و آتی مشاهده نمی کند."

                              این کارشناس بازار سرمایه اذعان کرد:" در بازارهای آتی دنیا معمولاً تا 100 برابر نقدینگی به فعالان اعتبار ارائه می شود در حالی که در کشور ما این رقم آنقدر اندک است که توانایی ایجاد انگیزه برای فعال شدن سهامداران در بازار آتی را ندارد."

                              وی با اشاره به اینکه در کشور ما ماهیت اصلی بازار آتی اعمال نمی شود تصریح کرد:" معاملات آتی در کشور ما عملاً فاقد ریسک است که این ماهیت اصلی بازارهای آتی به شمار می آید."

                              نظر

                              • کاشف
                                عضو فعال
                                • Nov 2010
                                • 925

                                #135
                                سهامداران ناراضی از نحوه پرداخت سود شرکتهاسودهایی که کاغذی تقسیم می شوند



                                نمابورس، بازار سرمایه: عدم پرداخت سود تقسیمی از سوی شرکت ها نارضایتی سهامداران را موجب شده است در حال حاضر شرکت های بسیاری هستند که به دلایل متعدد منجمله عدم نقدینگی از پرداخت سودهای نقدی مصوب مجمع، سرباز می زنند. با اینکه در قانون توسعه ابزار های نهادهای مالی به این نکته اشاره شده اما تنها ضمانت اجرای آن بستن نماد معاملاتی شرکت مختلف از جانب بورس و بررسی شکایت سهامداران و تحت فشار قرار دادن شرکت برای پرداخت سود است. اتفاقی که در صورت رخ دادن، سهامداران را بیش از پیش ناراضی ساخته و وصول حقشان را مشمول زمان و طی کردن بروکراسی و در شرایط حاد نیز دادگاه قضائی و اجرای احکام خواهد کرد. نکته اینجاست که هستند شرکت هایی که به دلیل نداشتن نقدینگی، خواهان پرداخت سود به شکل واگذاری دارایی و یا پرداخت کالای تولیدی شرکت به سهامداران خود هستند. در این بین سهامداران که برای کسب سود وارد بازار سرمایه می شوند در این شرایط از بازار خارج شده و حجم نقدینگی را از بازار خارج می کنند."

                                باقر تبار مدیریت برنامه های مالی بورس در این خصوص می گوید:" بورس در مجامع شرکت ها به آن هشدار می دهد که سودی را مصوب کنند که قادر به پرداخت آن باشند. وی ادامه داد:" با این حال در صورتی که شرکتی از این حیث تخلف کرده و در مورد هشت ماه مقرر اقدام به پرداخت سود نکند با شکایت سهامدارانش به هیات داوری بورس تحت فشار قرار خواهد گرفت. باقر تبار افزود:" در ماده 15 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی این نکته مطرح شده است و اگر سهامداری در شرایط عدم دریافت سود در موعد مقرر قرار بگیرد می تواند به دلیل طلب از ناشر به هیات داوری سازمان بورس شکایت کند."

                                وی می افزاید:" در هیات داوری برای شرکت متخلف رای صادر می شود و اگر شرکت از رای تمکین نکند، پرونده در دادگاه قضایی مطرح شده و اجرای حکم می شود. مدیریت بر نهادهای مالی تصریح کرد:" با بلوکه کردن حساب شرکت متخلف سود مصوب به سهامداران پرداخت می شود و اگر شرکتی نقدینگی نداشته باشد دارایی هایش به فروش رسیده و به هر حال سود تقسیمی به آنها پرداخت می شود."

                                در حالی که مدیریت نهاد های مالی بورس در خصوص ماده 15 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی توضیح کاملی دارد، سهامداران ناراضی که از این حیث کم هم نیستند، بحث های دیگری را مطرح می کردند.

                                سهامداران بیشتر به دنبال حق خود هستند تا طرح شکایت

                                کج باف یکی ازاین سهامداران ناراضی است که در پرتفوی خود چند سهام ساختمانی را دارد وی معتقد است تا زمانی شرکت های مختلف تحت فشار بورس قرار نگیرند اقدام به پرداخت سود نمی کنند.

                                کج باف می گوید:" بعضی از این شرکت ها که پولی برای پرداخت ندارند اقدام به پرداخت کالای تولیدی به جای سود می کنند. این سهامدار معتقد است: سهامداران به دنبال اعاده حق خود هستند تا اینکه به دنبال طرح شکایت باشند.

                                دادن دارایی به جای سود نقدی به درد سهامداران نمی خورد

                                سبحانی که سال های متمادی را در معاملات بازار سهام حضور دارد می گوید:" برخی شرکت های ساختمانی که مدت مدیدی از زمان هشت ماهه پرداخت سودشان می گذرد و هنوز سودی را پرداخت نکرده اند، باعث نارضایتی سهامداران خود شده اند. سبحانی می گوید شکایت به بورس به جایی نرسید چرا که بورس به نوشتن نامه به شرکت اکتفا کرد. این سهامدار ناراضی ادامه داد:" شرکت نیز در جواب نامه بورس اعلام می کند که نقدینگی نداریم و این شروع ماجرا است چرا که باید زمان زیادی را صرف پیگیری در در دوایر حقوقی کرد وی می گوید:" قانونی نیست که شرکت ها را ملزم به پرداخت سود در موعد مقرر کند. وی ادامه داد:"به هر حال دارایی شرکت به درد سهامدار نمی خورد."

                                طرح شکایت به بورس، زمان و هزینه برای سهامدار

                                از دیگر سهامداران ناراضی که سهامی را دارد که بعد از چند سال هنوز سود سهامش را نگرفته در این باره می گوید:" چند سال از زمان پرداخت سود سهام گذشته و هنوز شرکت نداشتن نقدینگی را مطرح می کند وی معتقد است برای طرح شکایت سهامداران باید متحمل پرداخت هزینه و زمان شوند."

                                مناجاتی دیگر سهامداری است که با گلایه از شرکت فارسیت دورود می گوید. این شرکت با وجود گذشت 8 ماه از مجمع هنوز سود مصوب تقسیمی را به سهامداران پرداخت نکرده است.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X