از بورس کالا چه خبر؟؟

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #196
    در گفتوگو با كارشناسان بررسي شد

    تاثير امواج كالايي بر بورس تهران



    30 درصد از ارزش بورس تهران از محل تحولات رخ داده در بورس كالاي ايران تاثير ميپذيرد

    گروه بورس- اعظم شريفي: از زمان شروع نوسانات سریع نرخ ارز در یک سال گذشته نگاه فعالان بورس تهران در معاملات روزانه به متغیر جدیدی به نام قیمتهای مبادله در بورس کالای ایران جلب شده است. به این ترتیب اهمیت نوسانات این بازار موازی بر بورس تهران تا به آنجا پیش رفته که حتی گاه در جریان معاملات روزانه، قیمتهای سهام شرکتهای مرتبط به تبعیت از رویدادهای بورس کالا نوسانات قابل ملاحظهای را تجربه میکنند.




    ممنوعیت صادرات 52 قلم انواع کالا شامل برخی از مهمترین اقلام فلزی و پتروشیمی و افزایش فشارها برای کنترل جهش بیرویه قیمت کالاهای صنعتی از جمله اقداماتي بود كه براي افزايش قيمتها در اين بازار صورت گرفت. در مقابل هم برخی تولیدکنندگان بورسی ترجیح دادند تا عرضههای هفتگی را به تعویق بیندازند و بعضی دیگر هم به افت قیمت محصولات تن دادند.

    بورس اوراق از بورس كالا متاثر است؟

    مديرعامل كارگزاري بانك ملت درخصوص ميزان تاثيرگذاري بورس كالا در بورس تهران گفت: اثرگذاری تغییرات نرخ محصولات در بورس کالای ایران، با توجه به اثرگذار بودن بر دو صنعت فلزات اساسی و کانههای فلزی در بورس اوراق بهادار، در مجموع حدود 30 درصد از ارزش بازار بورس تهران را متاثر میسازد.

    حسن محمدتبار در گفتوگو با دنياي اقتصاد افزود: 4 گروه عمده ورق گرم و سرد، سبد ميلگرد و تيرآهن، بيلت و بلوم فولادي و مفتول مسي و مس كاتدي عمدهترين محصولات صنعتی را تشکیل میدهند كه 64 درصد از ارزش معاملات كالايي بورس كالا را تشكيل ميدهند. این محصولات، بيشتر مربوط به شرکتهای فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد خراسان و شرکت ملی صنایع مس ایران است که از بزرگترین شرکتهای حاضر در بورس اوراق بهادار تهران بوده و ارزشی به میزان 30 هزار میلیارد تومان از كل ارزش 140 هزار میلیارد تومانی بورس تهران، یعنی حدود 21 درصد از ارزش اين بازار را تشکیل میدهند.

    همچنين تغییرات نرخ محصولات فلزات اساسی بر روی نرخ محصولات صنعت کانههای فلزی نیز اثرگذار است، مهمترين شرکتهای این صنعت شرکتهاي گلگهر و چادرملو هستند که تولید سالیانه دو شرکت بالغ بر 25 میلیون تن است و حدود 90 درصد تولیدات در این صنعت را به خود اختصاص میدهند. ارزش بازار این شرکتها نیز در بورس تهران بالغ بر 11 هزار میلیارد تومان یعنی معادل 8 درصد ارزش کل بازار است.

    وي ادامه داد: درخصوص محصولات پتروشیمی نیز قیر و وکیوم باتوم 41درصد، انواع پلیاتیلنهای سبک و سنگین 18درصد، انواع پلی ترفتالات 8درصد، انواع پروپیلنها 7درصد و در مجموع 75 درصد از ارزش بازار محصولات پتروشیمی در بورس کالا را تشکیل میدهند. این محصولات عمدتا از شرکت نفت پاسارگاد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت پلی پروپیلن جم و شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران، مورد عرضه قرار میگیرند که غیربورسی هستند. بيشتر شرکتهای پتروشیمی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران صادرات محور بوده و ارزش بازار سهام آن شرکتها نیز حدود 20 درصد ارزش بازار اوراق بهادار را تشکیل میدهند. اما در بررسی ما از اثرگذاری معاملات در بورس کالا بر معاملات در بورس اوراق بهادار تهران، وزنه سنگینی ندارند.
    محمدتبار با اشاره به اينكه موضوع واکنش سرمایهگذاران به اطلاعات جدید در بازارهای با سطوح مختلف کارآيی از جمله مهمترین تئوریهای سرمایهگذاری است، تاكيد كرد: سرمایهگذاران در بازارهای سهام، بعد از افزایش قابل ملاحظه در قیمتهای سهام، به دنبال تثبیت قیمتها با حجم بالای معاملات در آن قیمتها هستند. اما در صورتی که انتشار دادههای واقعی نشان دهد که سرمایهگذاران بیش از حد به اطلاعات جدید واکنش نشان دادهاند، افت قیمتها رخ داده و معمولا زیان سنگینی متوجه سرمایهگذارانی که واکنش بیش از حد از خود نشان دادهاند، ميشود. این ذات بازار سهام است و در تمامی بورسها رخ میدهد. اما بسته به شفافیت اطلاعاتی، سطوح کارآيی بازارها و سطح حرفهای بودن شرکتکنندگان در آن بازارها، این واکنشها متفاوت هست.

    وي با تاكيد بر اينكه بازار سهام ایران نیز از اين قاعده مستثنی نیست، افزود: با توجه به مدل بازار مالی ایران، که در آن بازارهای موازی وجود دارد، منطقی است که سرمایهگذاران در بورس اوراق بهادار تهران، تحركات بازارهای موازی را در پیشبینیهای خود از روند سودآوری سهام شرکتها مد نظر قرار دهند. در این بین، سهام شرکتهايی که محصولاتشان در بورس کالای ایران مورد معامله قرار میگیرند، به خصوص سهام شرکتهای موجود در صنعت فلزات اساسی و کانههای فلزی، از حساسیت بالاتری برخوردارند. اما واکنش بیش از حد به تغییرات در بازارهای موازی، (به طور اخص بازار ارز) با وجود اینکه سرمایهگذاران در بورس اوراق بهادار تهران بر این موضوع واقفند که مسوولان نظام اقتصادی کشور به تغییرات در بازارهای موازی نیز واکنش نشان خواهند داد و راهحلی برای برون رفت از این وضعیت خواهند یافت، چیزی جز رفتارهای عجولانه و غیرحرفهای را نشان نمیدهد.
    محمدتبار خاطرنشان كرد: سرمایهگذاران در بورس تهران با پیشبینی روند افزایشی نرخ ارز در بازار آزاد واکنش بیش از حد از خود نشان دادهاند و اکنون که بازار موازی روندی نزولی در پیش دارد، اگرچه نرخهای جدید از نرخهای لحاظ شده در بودجه شرکتها بالاتر است، اما از نرخهای در نظر گرفته شده توسط سرمایهگذاران کمتر است که این موضوع سبب تاثیرات منفی در قیمت سهام شرکتهای تاثیرپذیر شده است. همچنین در این خصوص میتوان گفت، رفتار سرمایهگذاران حاکی از شتابزدگی در واکنش به خبرها و شایعات بازار بدون لحاظ مکانیزمهای موجود جهت کنترل این بازار توسط مسوولان اقتصادی کشور است. به طور قطع، در شرایط ناگوار اقتصادی نیز مکانیزمهايی برای کنترل بازار وجود دارد که حتی اگر در سطح قوی موثر نباشند، اما تا اندازهای میتوان به آنها تکیه كرد.

    مديرعامل كارگزاري بانك ملت افزود: از آنجا که الزام به استفاده از نرخ مبادلهای در تعیین نرخ فروش محصولات فلزی، بر قیمت خرید مواد اولیه یعنی سنگآهن از شرکتهای معدنی، نیز تسری دارد، بنابراین اثر استفاده از نرخ مبادلهای بر سودآوری شرکتهای فولادی سنگين نیست.
    به گفته وي، اگر بپذیریم که بازار ارز در کشور نیز بايد همانند سایر بازارها از مکانیزم عرضه و تقاضا پیروی كند، سرمایهگذاران بازار سهام بايد از راهاندازی مرکز مبادلات ارزی که نوید ثبات نرخ ارز و به تبع آن سرمایهگذاری و افزایش تولید در اقتصاد را دارد، خرسند باشند. در این راستا، برای شرکتهای فولادی، اثر افزایش در تولید بسیار سنگینتر از اثر افزایش در نرخ فروش محصولات است و راهاندازی مرکز مبادلات ارزی، به دلیل ایجاد ثبات در اقتصاد کشور، در میانمدت و بلندمدت سبب افزایش تولید و افزایش سودآوری آن شرکتها و سرمایهگذاران ميشود.
    معاون سابق عملیات بازار و نظارت فرابورس ایران تاكيد كرد: از ابتداي فروردين امسال تا هفته اول آذرماه ورق گرم 43 درصد، ورق سرد 36 درصد، مفتول مسي 29 درصد و سبد ميلگرد و تيرآهن هم 29 درصد افزايش قيمت را تجربه كردهاند.
    بنابراين، متوسط درصد افزایش قیمت محصولات در مقایسه با نرخ رشد قیمت دلار و قیمت کنونی مرکز مبادلات ارزی، معقول به نظر میرسد. کاهش بیشتر نرخ این محصولات منوط به عملکرد مکانیزم مرکز مبادلات ارزی و ثبات نرخ ارز در کشور است که به نظر میرسد با تدابیر اندیشیده شده توسط مسوولان عرصه اقتصادی، کاهش نرخ ارز و به تبع آن کاهش نرخ محصولات مورد مبادله در بورس کالا را شاهد باشیم.
    محمدتبار افزود: اگرچه بحث افزایش نرخ محصولات منجر به سودآوری کوتاهمدت شرکتهای مورد بحث ميشود، اما موضوع مهمتر ثبات شرایط اقتصادی است که در میانمدت و بلندمدت سبب افزایش میزان تولید و فروش شده و اثر سنگینی بر سودآوری شرکتها خواهد داشت. بدیهی است افزایش نرخ محصولات در شرایط رکود تورمی، کاهش مصرف و به تبع آن کاهش تقاضا و کاهش تولید را به همراه خواهد داشت که به طور قطع اثر آن بر توجیهپذیری طرحهای تولید و افزایش ظرفیت نامساعد خواهد بود.

    تولید ناخالص داخلی ایران در سال 1390 برابر 506 میلیارد دلار

    بود، در سال 91 به 545 میلیارد دلار ميرسد و طبق برنامهریزی کلان انجام شده، تا پایان برنامه پنجم، (یعنی سال94) این رقم بايد به 775 میلیارد دلار برسد. به عبارتی، متوسط رشد سالانه معادل 10درصد در نظر گرفته شده است.
    مدیرعامل کارگزاری بانک ملت خاطرنشان كرد: بدیهی است رسیدن به اهداف تعیین شده در اقتصاد، نیازمند برنامهریزی، کنترل بازار، از بین بردن بازارهای موازی و استفاده از مکانیزم هر بازار است. در اقتصادهای پیشرفته تخصیص بهینه منابع تنها از طریق دو بازار اصلی، یعنی بازار پول و بازار سرمایه صورت میپذیرد. اما در ایران به دلیل ساختار اقتصادی، بازارهای موازی همانند ارز وجود دارند که جریان وجوه نقد به عنوان جایگزین دو بازار اصلی در آن جریان دارد. بنابراین ایجاد بازاری برای تعیین نرخ ارز، همانند مرکز مبادلات ارزی، حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز و حذف بازار موازی در اقتصاد را به همراه خواهد داشت و سبب افزایش کارآيی دو بازار اصلی در اقتصاد، یعنی بازار پول و بازار سرمایه در تخصیص بهینه منابع خواهد شد که به طور قطع در میانمدت و بلندمدت به نفع سهامداران بورس و کل اقتصاد عمل خواهد كرد.

    اهميت نرخ ارز در فروش شركتها

    مدير سرمايهگذاري هلدينگ سرمايهگذاري تجلي سامانه با بيان اينكه آيتم فروش شركتهاي فولادي و معدني همبستگي بالايي با قيمت اين محصولات در بورس كالا و در نهايت ارزش سهام اين گروه دارد، گفت: به طور كلي همبستگي بين قيمت سهام شركتهاي فولادي و معدني و قيمت فروش اين محصولات در بورس كالا مبناي عقلايي دارد.

    مجتبي كاملنيا افزود: اما آنچه كه حائز اهميت است ميزان همبستگي بين تغييرات قيمت محصولات در يك دوره زماني كوتاهمدت و قيمت سهام اين گروه است. در واقع تحليلگران بازار و مديران سرمايهگذاري بايد تخمين عقلايي از قيمت فروش اين محصولات را مثلا در يك دوره زماني 5 ساله آتي مبناي قيمتگذاري خود قرار دهند.
    وي تاكيد كرد: آنچه در يك ماه اخير شاهد بودهايم، فضاي ابهام آميز در خصوص آينده نرخ دلار و به تبع آن آينده نرخ محصولات فولادي و معدني است كه اين ابهام بزرگ باعث خوشبيني مفرط سرمايهگذاران در روندهاي صعودي قيمت محصولات در بورس كالا و بدبيني مفرط آتي در روزهاي نزولي شده است. البته پيشبيني ميشود كه با گذشت زمان و روشن شدن فضاي اقتصادي كشور هر دو بازار كالا و سهام به تعادلي منطقي و عقلايي برسند.
    اين كارشناس بازار سرمايه تاكيد كرد: قيمتهاي سهام در بازار بر مبناي سودآوري آتي شركتها و نرخهاي واقعي فروش در بازار تعيين شده است، نه بر مبناي سود اعلامي از طرف شركتها و قيمتهاي فروش لحاظ شده در بودجه آنها. بنابراين با كاهش نرخ فروش محصولات، كاهش قيمت سهم طبيعي است، مهم مقدار اين تاثيرپذيري است.

    كاملنيا اظهار كرد: به عبارتي با كاهش يا افزايش قيمت فروش يك شركت در يك روز يا يك هفته و بدون تغيير چشمانداز نرخهاي فروش بلندمدت يك شركت، سرمايهگذاران بايد در خصوص تغيير استراتژيهاي خريد و فروش خود تامل كنند.

    مدير سرمايهگذاري هلدينگ سرمايهگذاري تجلي سامانه ادامه داد: اگر فرض كنيم كه نرخ دلار اتاق مبادلات حول و حوش 25 هزار ريال باشد، نرخ فوقالعادهاي براي شركتهاي اين گروه است؛ چراكه نسبت به سال گذشته و 6 ماهه ابتداي سالجاري افزايش بسيار خوبي را در سودآوري اين شركتها خواهد داشت؛ بنابراين اين نرخ اصلا جاي نگراني براي سهامداران ندارد، به ويژه اگر در كنار نرخ 25000 ريال، فضاي آرامش نيز در حوزه سياسي كشور حكمفرما شود.

    كاملنيا افزود: با بررسي اجمالي نرخهاي فروش شركتها در بورس كالا در هفته گذشته و مقايسه با قيمتهاي جهاني در بيشتر گروهها، نرخ فروش بر مبناي اتاق مبادلات تعيين شده است. حتي در برخي محصولات فولادي نرخ دلار كمتر از نرخ اتاق مبادلات مبنا قرار گرفته است. بنابراين انتظار ميرود كه در صورت عدمتغيير نرخهاي جهاني، كاهش را در نرخهاي بورس كالا شاهد نباشيم. البته در يكي دو هفته اخير فضاي ركود به بازار محصولات فولادي رسيده است، ولي انتظار ميرود كه بعد از گذشت مدتي دوباره بازار به نرخهاي واقعي برسد. اين تحليلگر بازار سهام در پاسخ به اينكه آيا افزايش نرخ فروش خبر خوبي براي سهامداران است، تاكيد كرد: آنچه كه در ارزشگذاري يك سهم مهم است، جريانات نقدي آتي است كه نصيب سهامداران ميشود چه اين جريانات از محل افزايش نرخ فروش باشد و چه از محل افزايش مقدار فروش؛ بنابراين از ديدگاه ارزشگذاري سهم، افزايش نرخ فروش باعث افزايش ارزش هر سهم ميشود. اما از ديدگاه اقتصاد كلان و بهخصوص براي نهادهاي نظارتي و دولتي، كاهش سيستماتيك مقدار فروش در كليه صنايع، علامت هشدار جدي از ركود در بخش واقعي اقتصاد و مشكلات جدي در توليد ميتواند باشد.

    هميشه آينده ملاك عمل است

    يك تحليلگر بازار سرمايه با تاكيد بر اينكه تغيير روزانه قيمتها براساس معاملات بورس كالا منطقي نيست، گفت: در كوتاهمدت نوسانات غيرمنطقي و غيرقابلپيشبيني در بورس تهران حاكم است، بر اين اساس منطقي نيست كه قيمتها به صورت روزانه همراه با بورس كالا تغيير كند.

    شروين شهرياري با بيان اينكه در بورس هميشه آينده ملاك عمل است، خاطرنشان كرد: 20 درصد از بازدهي بورس تهران در نيمه اول پاييز تحتتاثير افزايش نرخ ارز رخ داد كه دلار در قيمتهاي بالاتر از سه هزار تومان معامله شد. اما انتظار بر اين بود كه اين نرخهاي سه هزار تومان در ميانمدت پايدار باشد كه با افت نرخ دلار فرضيه سهامداران از ادامه رشد قيمت سهام باطل شده است. بنابراين طبيعي است كه قيمتها در مسير اصلاح قرار بگيرند.
    شهرياري افزود: هر چند با وجود افت نرخ ارز، شركتها به دليل بودجههاي محافظهكارانهاي كه داشتهاند همچنان بدون تعديل خواهند ماند، اما افت مقطعي قيمتها تحتتاثير برآورده نشدن انتظارات سهامداران از ادامه روند افزايش قيمت ارز رخ داده است.

    شهرياري درخصوص الزام عرضه محصولات در بورس كالا براساس نرخ مبادلهاي گفت: اگر اين الزام به اين معني باشد كه دولت در بورس كالا دخالت كند و قيمت گذاري دستوري داشته باشد تا قيمتها را فيكس كند و بدون توجه به بازار آزاد هيچ انعطافي نباشد، در آن صورت نشانه نگرانكنندهاي است. چون چشمانداز رشد سودآوري در سال آينده در مقدار ثابتي فيكس ميشود.

    هر چند كه دولت تاكنون به صورت دقيق آن را اجرا نكرده و نظارت در بورس كالا به معني الزام به نرخ دلار مبادلهاي اجرايي نشده است. اما حساسیت در خصوص عرضههای بورس کالا از سوی مقامات دولتی افزایش یافته و تحولات این بازار با دقت بیشتری دنبال
    میشود.

    شهرياري خاطرنشان كرد: در حالت كلي الزام باعث نميشود نرخ فروش شركتها از ارقام كنوني پايين تر بيايد، اما اگر بخواهيم طبقهبندي كنيم در محصولات فولادي كاهش قيمت بيشتري از يكي دو هفته اخير انتظار نداريم، ولي محصولات مس، آلومينيوم و پتروشيمي اگر بخواهند به نرخ مبادلهاي برسد قيمتها بايد 10 تا 15 درصد ديگر تعديل شود.

    به اين ترتیب میتوان نتیجه گرفت که حتی اگر نرخ ارز بار دیگر در مسیر صعودی قرار گیرد، تبعیت قیمت کالاهای فلزی و پتروشیمی در بورس کالا از روند ارز آزاد احتمالا به شکل سابق نخواهد بود؛ زیرا نتایج خسارت بار افزایش نرخ این محصولات برای صنایع پایین دستی از یک سو و عزم وزارت صنعت، معدن و تجارت برای مهار این روند به عنوان دو عامل محدودکننده جدی در برابر رشد قیمت کالاها در بورس عرض اندام کردهاند.

    اين تحليلگر بازار سرمايه با بيان اينكه افزايش نرخ فروش در كنار ميزان توليد به طور كلي خبر خوبي براي بازار سهام است، اظهار كرد: هر چند در افزايش توليد چشمانداز مثبت نداريم، زيرا افق رشد اقتصادي به دليل مشكلات توليد چندان خوشايند نيست، با اين وجود افزايش نرخ فروش يك خبر خوب بنيادي است.

    شهرياري خاطرنشان كرد: موضوعي كه اين بحث را شكننده ميكند اين است كه افزايش نرخ فروش ناشي از رشد ناگهاني ارز بوده و با توجه به اينكه متغيرهاي زيادي بر ارز تاثيرگذار هستند، اطمينان از پايداري نرخ فروش كم است؛ بنابراين ميبينيم p/e بازار همچنان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل و حتي در مقايسه با ابتداي امسال پايينتر است؛ به طوري كه باوجود اينكه ميانگين p/e سنگآهنيها در 8 سال گذشته همواره معادل 7 بوده، در حال حاضر 5 مرتبه است.

    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #197
      رشد قیمت محصولات فولادی در بازار



      گروه بورس کالا – بازارسازیها و رشد قیمت شمش وارداتی باعث شد تا دیروز میانگین قیمت مقاطع هم افزایش داشته باشد، هر چند که روند صعودی بازار تا ساعات میانی روز تا حدودی آرامتر شد و جهش قیمتها متوقف شد. بر این اساس میانگین قیمت میلگرد در بازار آزاد به 1770 تومان رسید.





      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #198

        عرضه بیش از 87 هزار تن سبد میلگرد شرکت ذوب آهن اصفهان در بورس کالا


        در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران امروز _ یکشنبه_ در صورت تقاضا 87 هزار و 780 تن سبد میلگرد a3-12-25 شرکت ذوب آهن اصفهان به قیمت 16 هزار و 400 ریال عرضه می شود.

        به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در صورت تقاضا، در این روز و در این تالار،2200 تن میلگرد کلاف a2-8,10 شرکت فولاد نطنز به قیمت 16 هزار و 200 ریال،4400 تن میلگرد a3-16-20 شرکت فولاد آریا ذوب به قیمت 16 هزار و 200 ریال عرضه خواهد شد.

        همچنین 11 هزار تن مس کم عیار (سربارهg)، 12 تن کنسانتره فلزات گرانبها،3500 تن مس کاتد و 3500 تن مس مفتول شرکت ملی مس به همراه 260 تن مس مفتول شرکت دنیای مس روی تابلوی معاملات خواهد رفت.

        این گزارش حاکی است، در این روز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، در صورت تقاضا، 25 هزار و 828 تن انواع فرآورده های نفتی و پتروشیمی شرکت های پتروشیمی زرشیمی، مارون، شازند، رجال، پلی نار و نفت جی روی تابلوی معاملات بورس کالا خواهد رفت.

        از جمله فرآورده های نفتی و پتروشیمی که در این روز عرضه می شود می توان به انواع پلی پروپیلن، قیر،پلی اتیلن و پلی بوتادین رابر 1220 اشاره کرد.
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • مجیدشمسعلی
          كاربر فعال
          • Jul 2025
          • 643

          #199
          امروز در بورس کالا شاهد عرضه های دو شرکت ملی مس و ذوب آهن بودیم. 460 تن مس مفتول فملیبا نرخ 23007 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معاملات شرکت با رشد بیش از 1 درصدی روبرو شد.تقاضای 440 تنی مس مفتول در برابر عرضه 1000 تنی شکل گرفت همچنین امروز 300 تن مس کاتد شرکت در برابر عرضه 700 تنی با نرخ 22466 تومان در هر کیلو معامله شد.نرخ قبلی معاملات مس کاتد 22150 تومان بوده است.ارزش معاملات امروز فملی در بورس کالا به 21.4 میلیارد تومان رسید.
          همچنین امروز همانطور که دیروز نیز اشاره کرده بودیم 64680 تن سبد میلگرد ذوببا نرخ میانگین 1640 و 1660 تومان عرضه شد که با تقاضای خوبی نیز همراه شد.نرخ قبلی معاملات میلگرد شرکت بیش از 1800 تومان بوده است

          نظر

          • rajabnejad
            عضو فعال
            • Jan 2012
            • 4331

            #200
            کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پس از جلسه بررسی عملکرد بورس کالای ایران، آمادگی خود را برای همکاری جهت پیگیری و تصویب قوانین مورد نیاز به منظور رفع محدودیتها و مشکلات حاکم بر فعالیت این بورس اعلام کرد.

            به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، دکتر پورابراهیمی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درخصوص جلسه این کمیسیون با مدیران بورس کالای ایران افزود: با توجه به درخواست تعدادی از نمایندگان در خصوص بررسی موضوعات و مسائل مربوط به بورس کالا، طی هفته های گذشته پس از آخرین جلسه مشترک در کمیسیون صنایع و معادن مجلس با مدیران این بورس، متعاقباً پیگیری های لازم به عمل آمد تا جلسه ای نیز به همین منظور در کمیسیون اقتصادی با حضور نمایندگان علاقمند برگزار شود.

            وی گفت: در جلسه بعداز ظهر روز یکشنبه این کمیسیون دکتر پناهیان مدیرعامل بورس کالای ایران گزارش کاملی در خصوص نحوه فعالیت این بورس، کارکردها و جایگاه آن در اقتصاد ملی و بازار سرمایه، چالشهای موجود در بازار محصولات قابل معامله در بورس و همچنین راهکارهای پیشنهادی برای مدیریت هرچه بهتر عرضه و تقاضا در این بازارها و کنترل نوسانات قیمت محصولات پایه ارائه داد.

            دکتر پورابراهیمی گفت: پس از گزارش مدیر عامل بورس کالای ایران، تعدادی از نمایندگان نیز سوالاتی را مطرح و پاسخ های آنها ارائه شد.

            وی گفت: در نهایت جمع بندی کمیسیون اقتصادی این بود که بورس کالا امروز دارای مشکلات و محدودیت هایی در حوزه فعالیتهای کاری خود است که بخشی از آن به عدم وجود قوانین و مقررات لازم جهت رسیدن به اهداف مربوط می شود ، لذا قرار شد بررسی پیشنهادات لازم برای تدوین قوانینی که می تواند این مشکلات و محدودیت های بورس کالا را برای عملکرد هرچه بهتر برطرف نماید، در دستور کار کمیسیون قرار گیرد.

            نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: به عنوان مثال اگر امروز واحدهای پتروشیمی تنها حدود 30 درصد از تولیدات خود را در بورس کالا عرضه می کنند و این رفتار موجب عدم تعادل در بازار و افزایش قیمت شده است چنانچه در قالب تصویب قوانین می توان راهکارهایی برای الزام آنها به عرضه 100 درصدی در بورس تعریف کرد، کمیسیون آمادگی پیگیری برای تصویب این قوانین را دارد.

            دکتر پور ابراهیمی گفت: همچنین کمیسیون اقتصادی آمادگی دارد برای رفع ابهامات آیین نامه اجرایی ماده 33 قانون بهره وری کشاورزی و رونق معاملات بورس کشاورزی، پیگیریهای لازم را از طریق وزارت جهاد کشاورزی به عمل آورد و یا با سایر وزارتخانه های مرتبط جلساتی را برای ارتقاء نقش و جایگاه بورس کالا در بازار سرمایه و کالایی کشور به منظور عملکرد هرچه بهتر داشته باش
            د.
            هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #201
              طلسم معامله میلگرد دولتی و خصوصی شکست
              میلگرد دولتی در بورس ، کاهش قیمت وارداتیها


              گروه بورس کالا – منیژه حیاتی: با معامله سبد 65 هزار تنی میلگرد ذوبآهن اصفهان در بورس کالا با قیمت 1640 تومان روند رو به رشد قیمت میلگرد که از هفته قبل شروع شده بود تا حدودی آرام و این روند متوقف شد.


              بر اساس این گزارش، قیمت شمش پیشنهادی در بنادر هم تا حدودی کاهش داشت، به طوری که شمش فولاد که در بنادر شمالی روز شنبه 1600 تومان پیشنهاد شده بود و به دلیل عدم استقبال بازار به 1590 تومان کاهش یافته بود در معاملات دیروز هم دوباره کاهش یافت و به 1580 تومان افت کرد.
              ضمن اینکه در بنادر جنوبی هم قیمتها در محدوده 1550 تومان بود و ورق سایز 2 (سیاه) دیروز با قیمت 2 هزارو 50 تومان در بنادر شمالی عرضه شد.
              به گفته تجار این روند نزولی در حالی اتفاق افتاده که میزان و حجم محمولههای پیشنهادی برای شمش وارداتی چندان بالا نیست و هنوز هم نگرانیهایی در خصوص بروز خلأ کالایی در بازار شمش وارداتی وجود دارد.
              به گفته یکی از معامله گران در حال حاضر واردات و خرید شمش ثبت سفارش شده در بازار، با واریز 100 درصد وجه کامل امکانپذیر است و آن هم بستگی به قابل اعتماد بودن طرفين در بازار دارد، چرا که وارد کنندهها به راحتی وارد معامله نمیشوند حال آنکه پیش از این بدون پرداخت قبلی همه معاملهگران میتوانستند خرید کنند در نتیجه وارد شدن به معاملات شمش به نقدینگی بیشتری برای ورود به بازار احتیاج دارد که همه امکان آن را ندارند از اینرو به نظر میرسد هم واردات سخت شده و هم خرید محصولات وارداتی.
              از اینرو به نظر دست اندرکاران بازار فولاد احتیاج است تا مسوولان راهحلهای بازار و صنعت فولاد را از همین زمان جستوجو کنند و همانند تجربیات قبلی، همه راهحلها را به آینده و دقیقه نود موکول نکنند، چرا که با وجود پایین بودن تقاضا و کشش بازار برای قبول قیمتهای بالاتر، واقعیت این است که در عین حال نگرانی از بروز خلأ شمش هم برای آینده وجود دارد.
              اطلاعات شفاف وجود ندارد
              در همین حال طی روزهای اخیر بعضی از معامله گران به مشخص نبودن خیلی از فاکتورها و شفاف نبودن بازار اشاره کرده و معتقد هستند به دلیل نامشخص بودن فاکتورهای مختلف تعیین قیمت در بازار و متغیر بودن این فاکتورها، اصولا پیشبینیها هم به طور کامل درست نیست و هر روز با یک وجه جدید که تمامی پیشبینیها را عوض میکند روبهرو میشویم، از اینرو بهترین پیشنهاد ما به معامله گران این است که خریدهای خود را بر اساس زمان و فاکتورهای لحظه ای انجام دهند.
              در این میان، مشکلی که وجود دارد عدم اطمینان بازار به برخی قیمتهای اعلامی از سوی کارخانهها است به طوری که گفته میشود برخی از معاملاتی که انجام میشود بدون اعلام شفاف قیمتها است و بازار فقط از روی حدس و گمان بر اساس این معاملات به فعالیت خود ادامه میدهد. در نتیجه از سوی دیگر برخی نیز معتقدند برخی از خریداران شمش در برخی روزها اقدام به خرید شمش با قیمتهایی میکنند که کمی از نرخهای روز بالاتر است و بازار این موضوع را به عنوان سیگنالی برای رشد قیمت ارزیابی میکند، چرا که نشان میدهد خریدار این محموله در نهایت با این خرید، قصد بالا بردن قیمت محصول نهایی را هم دارد.
              این نوع معاملات اگرچه به عنوان یکی از روشها و ترفندهای معاملاتی محسوب میشود، اما در عین حال از آنجا که باعث گمراهی قیمتها میشود در نهایت باعث ضرر همه معاملهگران شده و جریان بازار را به طور غیرواقعی تغییر میدهد.
              از سوی دیگر برخی نیز به عدم اعلام آمار واردات و تاخیر نسبت به انتشار این آمار اشاره کرده و آن را مشکلی برای شفافیت بیشتر بازار میدانند.
              طلسم معامله میلگرد دولتی و خصوصی شکست
              پس از چند هفته انتظار روزگذشته بالاخره عرضه میلگرد ذوبآهن اصفهان انجام شد و سبد اصلی این شرکت 65 هزار تن با قيمت 1640 تومان برای تحویل 30 دی ماه عرضه و معامله شد اگرچه برای این کالا 70 هزار تن تقاضا وارد شده بود، اما عرضهکننده همانطور که اعلام کرده بود عرضه خود را به اندازه تمامی تقاضایی که در زمان سبز وارد سیستم بورس شده بودند، افزایش داد و این موضوع از رقابتی شدن بازار هم جلوگیری کرد.
              میلگرد این شرکت در سبدی دیگر و در محمولههای 110 تنی با قیمت 1660 تومان عرضه و معامله شد که زمان تحویل این کالا هم 30 دی ماه و حجم آن 1320 تن بود و در زمان مچینگ 220 تن دیگر هم به این معامله اضافه شد.
              علاوه بر ذوب آهن میلگرد فولاد آریا ذوب هم با قیمت 1620 تومان 660 تن به صورت نقدی و در زمان اصلی و 440 تن هم در زمان مچینگ معامله شد.
              میلگرد کلاف نطنز هم با قیمت 1620 تومان یک هزارو 980 تن فروخته شد که زمان تحویل این کالا 19 دی ماه بود.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #202
                در بورس کالا نیز روز گذشته شاهد عرضههای دو شرکت ملی مس و ذوبآهن بودیم.

                در اين روز، 460 تن مس مفتول فملی با نرخ 23007 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معاملات شرکت با رشد بیش از يك درصدی روبهرو شد. همچنين تقاضای 440 تنی مس مفتول در برابر عرضه 1000 تنی شکل گرفت.

                ضمن اينكه، 300 تن مس کاتد شرکت در برابر عرضه 700 تنی با نرخ 22466 تومان در هر کیلو معامله شد. اين در حالي است كه نرخ قبلی معاملات مس کاتد 22150 تومان بوده است.

                همچنین دیروز 64680 تن سبد میلگرد ذوب با نرخ میانگین 1640 و 1660 تومان عرضه شد که با تقاضای خوبی نیز همراه شد. نرخ قبلی معاملات میلگرد شرکت بیش از 1800 تومان بوده است.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • کریم مهدوی
                  عضو فعال
                  • May 2012
                  • 813

                  #203
                  آمادگی برای رفع مشکلات و محدودیتهای بورس کالا


                  کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پس از جلسه بررسی عملکرد بورس کالای ایران، آمادگی خود را برای همکاری جهت پیگیری و تصویب قوانین مورد نیاز به منظور رفع محدودیتها و مشکلات حاکم بر فعالیت این بورس اعلام کرد.
                  تو مرد باش و میاندیش از گرانی درد/همیشه درد به سروقت «مرد» می آید

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #204
                    گزارش بورس كالا در دست نمايندگان مجلس

                    نگاه بهارستان به بورس عوض ميشود؟



                    برخي اعضاي كميسيون اقتصادي: به وزارتخانهها براي حضور در بورس تذكر ميدهيم

                    گروه بورس كالا – اعضاي كميسيون مجلس شوراي اسلامي ديدار روز يكشنبه اعضاي بورس با نمايندگان را «نشستي اميدواركننده» تعبير ميكنند، اما به نظر ميرسد برگزاري جلسات آينده و پيگيري و اصرار نمايندگان مجلس پيرامون الزام ورود محصولات به بورس به عنوان مكانيزم شفاف عرضه و تقاضا ميتواند معيار و سنجهاي معتبر براي اين تعبير باشد.



                    روز يكشنبه هفته جاري حسين پناهيان مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران به همراه مهرزاد نامداري معاون و عمليات نظارت بورس كالا و چراغي مديرعامل يكي از شركتهاي كارگزاري در کمیسیون اقتصادي مجلس حاضر شده و گزارش مبسوطي پيرامون وضعيت فعلي بورس كالا براي نمايندگان ارائه دادند.

                    اگر چه تمامي اعضاي كميسيون در اين نشست حاضر نبودند، اما افراد حاضر در اين نشست بر اين باورند با تشكيل اين جلسه نگاه اعضاي كميسيون مجلس به بورس تا حدودي عوض شده است.

                    ابراهيم نكو نماينده رباط كريم و بهارستان در اين باره با بيان اينكه به دليل برخي امور كاري ديگر تنها در چند دقيقه پاياني اين نشست توانست حضور يابد، اظهار كرد: در اين روز از سوي مسوولان بورس گزارشي تهيه شده بود كه در اختيار اعضاي كميسيون قرار گرفت و اميد است در نشستهاي بعدي، شرايط براي بهبود اوضاع فراهم شود.

                    همچنين محمد حسننژاد ناظر بازار سرمايه و بورس كميسيون اقتصادي مجلس نيز پيرامون نشست روز يكشنبه اعضاي بورس اظهار كرد: جلسه نمايندگان با مسوولان بورس با ارائه گزارش مبسوطي از اقدامات اين شركت آغاز شد كه در ادامه نيز نمايندگان، نظرات و سوالات خود را از مسوولان بورس پرسيدند.

                    حسن نژاد با اشاره به اينكه عمده بحث ديروز راجع به اين بود كه در گزارش نهايي بورس اعلام شده بخش عمدهاي از قانون پيرامون عرضه محصولات پتروشيمي در بورس اجرا نشده است، افزود: تقاضاي مسوولان بورس كالا از اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس اين بود كه فشارها براي اجراي قانون بيشتر شود، زيرا همچنان كه ميدانيم براساس قانون تكليفي، عرضه توليدات شركتهاي پتروشيمي بايد از طريق بورس انجام شود تا با اجراي اين قوانين از نوسانات غيرمنطقي قيمتها كاسته شود كه اين موضوع، خواسته به جايي بوده است.

                    اين عضو كميسيون اقتصادي مجلس تصريح كرد: بورس كالا برخلاف صحبتها و گمانهزنيها از سوي برخي اعضاي دولت پيرامون گرانفروشي اساسا در دامن زدن به مشكلات نقشي نداشته و اين در شرايطي است كه عملا خروج محصولات از طريق كانال بورس و عدم شفافسازي دادوستدها، باعث افزايش بيرويه و غيرمنطقي قيمتها شده است. نماينده مرند و جلفا درباره اينكه اعضاي كميسيون چه راهكارهايي براي عملياتي شدن و برطرف شدن در دستور كار قرار خواهند داد؟ افزود: در ابتداي امر كميسيون وظيفه خود ميداند به وزارتخانههاي مربوطه؛ يعني نفت و شركتهاي زير مجموعه تذكر دهد، در صورت فراهم نشدن شرايط، پيگيري اين موضوع از سوي مجلس جديتر خواهد شد و در نهايت اينكه اگر همه راهكارهاي ارائه داده شده نتواند وضعيت را بهبود بخشد قوانين ديگري براي تسهيل امور و هموارشدن مسير به تصويب خواهد رسيد.

                    حسننژاد زمان انجام اين كار را به دليل وظايف زياد مجلس مشخص نكرد، اما تاكيد كرد برطرف كردن مشكلات بورس و موضوع قيمتها از دغدغههاي جدي اعضاي كميسيون است و به زودي شرايط براي حل اين مشكلات فراهم ميشود. اين نماينده مجلس در پايان تصريح كرد: نشست روز يكشنبه ديد و نگاه كميسيون را نسبت به بورس و بورس كالا مثبت كرد و اين ميتواند اميدواركننده باشد.

                    در همين حال ايرج نديمي از ديگر اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس درباره نشست بين مجلس و بورس كالا ميگويد: بورس کالا از این جهت که تامین ميزان قابل توجهي از اقلام صنعتی را بر عهده دارد، حائز اهمیت است. نماینده لاهیجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصريح كرده كه به عنوان ريیس کمیته سرمایهگذاری و اشتغال کمیسیون اقتصادی نگران تاثيرات تصمیمگیری بورس کالا بر تولیدات صنعتی داخلی است.

                    این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس كه با خبرگزاري فارس گفتوگو كرده است، خاطرنشان كرد در جلسه ريیس جمهور با ريیس شرکت فولاد مبارکه که از سیما پخش شد، از هزینه تمام شده محصولات فولادی سوال شد. وی این سوال را مطرح کرد، آیا درست است بدون در نظر گرفتن هزینه تمام شده محصول، قیمت پایه را در حداکثر نرخ گرفته و در بورس کالا عرضه کنند، آن هم به این دلیل که انحصار دارند. به همين دليل، کارکرد بورس کالا فقط این نیست که قیمت گرفته و عرضه کالا انجام دهد، بلکه باید به سمت کشف قیمت واقعی و شفاف حرکت کند.

                    ندیمی بر اين باور است كه بورس کالا باید در قیمتگذاری نقش داشته باشد، به تعبیر دیگر باید معلوم باشد که اگر کالایی ارزان میشود، دلایل آن نيز مشخص شود. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در عين حال معتقد است بورسی که باعث آسيب رساندن به مصرفکننده یا موجب از بین رفتن بسیاری از تولیدکنندگان کوچک شود، نباید فعالیت کند. وی با اشاره به اینکه اقتصاد ما کاپیتالیستی نیست، اظهار كرده قرار نیست به نام رشد تولید یک واحد بزرگ، همه تولیدکنندگان کوچک را نابود کنیم، عدالت بايد در کشور برقرار شود و شعار تولید ملی و حمایت از سرمایه و کار ایرانی سرلوحه قرار گیرد.

                    ندیمی كه با ديدي انتقادي نسبت به بورس

                    گفتوگويش را ادامه داده، در پايان خاطرنشان كرد: امکان دارد بورس کالا نقش منفی در اقتصاد ایفا کند؛ چرا که در ظاهر عرضه میکند، ولی عملا انحصاری است. به عنوان مثال کالایی به نام لجن مس در بورس عرضه نمیشود یا قیمتی برای آن تعیین میکنند که شرکتهای ایرانی نخرند، اما آن را به نصف قیمت در خارج از بورس به صنایع فلزات رنگین میفروشند.

                    به نظر ميرسد اگر چه در نشست روز يكشنبه هفته جاري اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس سوالات زیادی از مدیرعامل بورس کالای ایران پرسيده شده و حتي زمان اين نشست از ساعت 13 تا ساعت 16 نيز به طول انجاميده بود، اما براساس گفته كارشناسان براي برطرف شدن مشكلات و رفع ابهامات بايد جلسات ديگري نيز برگزار شود تا چالشهاي پيش رو مربوط به عرضه و تقاضا و حرف و حديثها پيرامون سياستهاي قيمتگذاري در بورس پايان يابد.

                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #205
                      کاهش 17 درصدی قیمت انواع آلومینیوم در بورس کالا



                      امروز - سه شنبه - نرخ انواع آلومینیوم در بورس کالای ایران تا 17 درصد کاهش یافت.


                      به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در تالار محصولات صنعتی و معدنی و در گروه آلومینیوم، بیلت 6063-6 شرکت ایرالکو با کاهش نرخ 15 هزار و 200 ریالی به نرخ 74 هزار و 500 ریال و به میزان 20 تن مورد معامله قرار گرفت. همچنین، 1600 تن شمش هزار پوندی 99.7 شرکت ایرالکو با کاهش نرخ 13 هزار و 37 ریالی به نرخ 69 هزار و 500 ریال فروخته شد. در این گروه همچنین، 760 تن شمش هزار پوندی 99.7 شرکت آلومینیوم هرمزگان ( هرمزال) و 180 تن شمش هزار پوندی 99.7 شرکت المهدی با قیمت 69 هزار و 500 ریال مورد معامله قرار گرفت.

                      در مجموع در این روز گروه آلومینیوم شاهد معامله2940 تن انواع بیلت و شمش و تی بار شرکت های ایرالکو، المهدی و هرمزال با ارزشی بیش از 206 میلیارد ریال بود.

                      در گروه محصولات فولادی، معامله 47 هزار تن تختال c شرکت فولاد هرمزگان جنوب به قیمت 12 هزار و 500 ریال،10 هزار تن سبد میلگرد a3-18-28 و 1320 تن میلگرد a3-14-25 شرکت فولاد کویر به قیمت 16 هزار و 500 ریال بر تابلوی معاملات بورس کالا ثبت شد.

                      براساس این گزارش، در این روز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، بیش از 13 هزار و 778 تن انواع مواد پلیمری شرکت های پتروشیمی زرشیمی، پلی پروپیلن جم، مارون، لاله، غدیر، شازند، خوزستان،جم،تندگویان، تبریز، پلی نار، بندرامام و اروند با ارزشی بیش از 438 میلیارد ریال دادوستد شد.

                      همچنین، 7765 تن انواع مواد شیمیایی شرکت های پتروشیمی فن آوران، شیراز، شازند،زاگرس، پارس و اروند با ارزشی بیش از 63 میلیارد ریال از مازاد عرضه های روزهای گذشته به فروش رفت. در گروه روغن 460 تن اسلاک واکس واکس سنگین نفت بهران و در گروه گازها 10 تن آرگون شرکت پتروشیمی شیراز نیز معامله شد.

                      علاوه بر این،در گروه قیر، معامله 3709 تن انواع قیر 6070، 85100 و mc250 شرکت نفت جی و 347 تن قیر 6070 شرکت نفت پاسارگاد در مجموع با ارزشی بیش از 27 میلیارد ریال بر تابلوی معاملات بورس کالا ثبت شد.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #206
                        آلومینیوم بعد از سه هفته در بورس كالا معامله شد



                        گروه بورس کالا – سحر نمایشی: معاملات روز گذشته آلومینیوم در بورس کالا بعد از 3 هفته توقف عرضه، با قیمت 6 هزار و 950 تومان در هر کیلو انجام شد.




                        به گفته یکی از کارشناسان حوزه آلومینیوم دلیل عرضه نشدن این فلز در هفتههای اخیر، عرضه این محصول با قیمت 7 هزار و 50 تومان توسط کارخانههای تولیدی بوده است که توسط بورس کالا این قیمت مورد قبول واقع نشد.

                        روز گذشته کارخانههای ایرالکو، المهدی و هرمزآل با تناژ بالا محصولاتشان را با قیمت مورد تایید بورس به روی تابلو بردند؛ به طوری که کارخانه ایرالکو یک هزار 580 تن، کارخانه المهدی 180 تن و کارخانه هرمزآل با 720 تن معاملات را به پایان رساندند.

                        همچنین در بازار آزاد نیز شمش آلومینیوم با قیمت 7 هزار و 600 تومان به فروش میرفت تا اینکه تجار بازار از عرضه این محصول با کاهش قیمت در بورس مطلع شدند و کالاهای انبار شده خود را با افت قیمت 200 تومانی به فروش رساندند.

                        چندی پیش مهندس علی اصغر صباغ ثانی، رييس سنديكای صنايع آلومينيوم كشور در مصاحبه با «دنیای اقتصاد» در مورد نحوه عرضه شرکتها بیان کرده بود که برخي شرکتها زمانی که آلومينيوم را در بورس کالاعرضه میکنند، يکي از واسطهها که اصلا کارخانه هم ندارد، اين کالارا به قيمت مشخص شده توسط این شرکتها از بورس کالا خريداری میکند و آن را با قیمت بالاتری در بازار به فروش میرساند.

                        متاسفانه این فرآیند به ایجاد رانت منجر شده و هيچ نظارتی بر آن نه در بورس و نه در وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود ندارد. در نتیجه در بخش خريد و فروش اين مشکل باعث فشار بر زيرمجموعهها شده و قيمت بالا ميرود که این موضوع قيمت محصولات را هم افزايش میدهد که امروز شاهد رکود در بازار صنايع پايين دستي هستيم.

                        همچنین آگاهان اقتصادی معتقدند که تنها دلیل این خرید و فروشها توسط دلالان به صرفه نبودن تولید داخلی و یکسری محدودیتهای بینالمللی است که سبب ایجاد دلالی در بازار میشود.

                        در طرف دیگر قیمت مس نیز در بازار آزاد با ثبات همراه بود، در حالی که قیمت جهانی این فلز مرز 8 هزار دلار را رد کرد. به گفته فعالان بازار، دلیل ثبات مس در بازار آزاد عرضه این محصول در بورس کالا بوده است. این فعال بازار معتقد است که اگر قیمت جهانی این فلز در هفته آینده نیز به همین رشد ادامه دهد، قطعا در عرضه بعدی با صعود قیمتها مواجه خواهیم بود.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #207
                          پيشبيني سقف قیمت 1800 توماني براي میلگرد تا پایان سال

                          کاهش تقاضا اثر کمبود شمش را خنثی میکند


                          گروه بورس کالا- در شرایطی که حجم نسبتا بالایی از محصولات بخش خصوصی در بورس کالا روز گذشته معامله شد اما معاملات بازار آزاد همچنان محدود و قیمت فروش برخی از کارخانهها کاهش پیدا کرد و برخی از بنگاهداران هم قیمت بعضی از سایزهای کم فروش بازار را کاهش دادند.

                          طی روز گذشته و در معاملات رینگ فولاد در بورس، فولاد کویر موفق شد 10 هزار تن میلگرد سایز 18 تا 28 را با قیمت یک هزار و 650 تومان برای تحویل 6 دی ماه به فروش برساند.

                          در همین حال میلگرد سایز 14 تا 25 این شرکت هم با همین قیمت یک هزار و 320 تن در سبدی دیگر فروخته شد.

                          در این میان تختال فولاد هرمزگان با قیمت 1250 تومان 47 هزار تن معامله شد که زمان تحویل این کالا 30 دیماه اعلام شده بود .

                          به گفته کارگزاران معامله این کالا با این قیمت و حجم به این دلیل صورت گرفته چون بعضی از مشتریان بازار انتظار دیگری از آینده و اتمام دوره رکود فصلی که تا دیماه به اتمام میرسد دارند در نتیجه از خرید به صورت سلف استقبال میکنند.

                          اما با وجود اینکه شرایط فعلی بازار و میزان واردات این انتظار را ایجاد کرده که بازار فولاد تا پایان سال دوباره با جهش قیمت مواجه میشود، اما از سوی دیگر برخی از کارشناسان معتقدند تا پایان سال و اصولا تا پایان دوره فعالیت دولت دهم تغییری در بازار فولاد به وجود نمیآید و بعید است که قیمتها افزایشی شود حتی با وجود کاهش شدید واردات فولاد.

                          توجیهی که برای این پیشبینی وجود دارد این است که اصولا تقاضا آنقدر پایین آمده که حتی اثر کاهش واردات شمش را هم از بین برده است.

                          مسوول فروش یکی از شرکتها در این خصوص میگوید: طی سالهای گذشته معمولا هر هفته 3 تا 5 تقاضای پروژهای در حجمهای بالا که عموما دولتی بود وارد بازار شده و در نهایت از طریق عرضههای ذوب آهن در بورس کالا تامین میشد. از سوی دیگر بیشتر تقاضاهای مصرفی و شخصی به بخش خصوصی میرسید، اما در حال حاضر تقاضای پروژهای برای محصولات فولادی طی دو تا 3 هفته به سختی به یک درخواست میرسد که این تقاضاها هم معمولا در بورس تامین میشود.

                          به گفته وی این موضوع باعث شده تا اصولا تقاضا بسیار محدود باشد و حتی اگر دوره کاهش تقاضاهای فصلی را هم پشت سر بگذاریم بعید است که تقاضا تغییری داشته باشد. به نظر وی تقاضاهای شخصی همیشه در بازار وجود داشته و در بالاترین حد هم تاثیر خاصی بر بازار فولاد و تقاضای آن ندارند.

                          به گفته این کارشناس بازار هر تغییر و تحولی در تقاضاهای پروژهای قاعدتا تا اردیبهشت سال آینده صورت نخواهد گرفت و حتی کاهش شدید واردات شمش هم فقط میتواند اثر روانی کوتاه مدتی بر بازار داشته باشد.

                          وی در این خصوص میافزاید: در حال حاضر همه مشتریان به موضوع کاهش تقاضای فصلی اشاره میکنند و انتظار افت تقاضا را دارند و با توجه به رکود و پایین بودن تقاضا، قیمتهای فعلی میلگرد را هم بالاتر از حد منطقی میدانند اما موضوع این است که فروشندههای مواد اولیه به ایران، شرایط و محدودیتهایی را که تولیدکنندهها و واردکنندهها با آن روبهرو هستند میبینند و بر اساس آن به بازار ایران قیمت میدهند، در نتیجه نمیتوان انتظار داشت که تولیدکنندهها بتوانند کاهش قیمت بیشتری را در محصولات خود لحاظ کنند و فروش میلگرد در بورس با قیمتهای پایینتر از 1620 تومان برای تولیدکننده به صرفه نیست هر چند که انتظار عجیب و غریبی برای جهش تقاضا هم وجود ندارد.

                          از این رو بالاترین قیمت مورد انتظار برای میلگرد در شرایط فعلی 1800 تومان است البته این موضوع هم بستگی به این دارد که تجار و برخی بنگاهداران بازار به صورت مصنوعي قيمتسازي نكنند. اين ثبات قيمتي در حالي پيشبيني ميشود كه تولیدکنندهها به میزان لازم ارز از مرکز مبادلات برای واردات مواد اولیه نمیگیرند و حتی این موضوع هزینه تولیدشان را در مقایسه با قیمت فروش در نقطه سر به سر قرار داده است.

                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #208
                            قیمت ها در بازار پتروشیمی به کف رسیده است؟

                            انتظار برای تغییرات مثبت شروع شده است



                            گروه بورس کالا- کتایون دارابی: مبادلات رینگ پتروشیمی روز گذشته در حالی با رشد تقاضا نسبت به هفتههای گذشته روبهرو شد که قیمت اکثر محصولات پلیمری در بازار داخل به گمان بسیاری از معامله گران به کف خود رسیده است. از این رو معاملهگران در انتظار افت قیمتها در بازار داخل بیش از این نیستند.
                            در همین حال دیروز رینگ پتروشیمی شاهد افزایش 40 تا 50 تومانی نرخ پایه گریدهای متفاوت پلیاتیلن ترفتالات بود، در مقابل محصولات پلیاتیلن سبک (h ها) در این روز 5 درصد افت قیمتهای پایه را تجربه کرد. البته این کالاها روز گذشته با سقف قیمت توسط کارگزاران خریداری شدند.


                            به گفته معاملهگران در حال حاضر محصولات پلیاتیلن سبک (h ها) در بازار و بورس 200 تا 250 تومان تفاوت قیمتی دارند و از این رو فعلا در صدر محصولاتی هستند که خرید آنها به سود بازاریان است.

                            از سوی دیگر در روزهای اخیر عدم بارگیری پلیاتیلن سبک فیلم 209 هم توانست بازار این کالا را با تحرک بیشتر و نهایتا فاصله قیمتی در بورس و بازار مواجه کند.

                            البته برخی از آگاهان بازار میگویند: مجتمع امیرکبیر گر چه مشکل تامین خوراک دارد، اما در روزهای اخیر مشکلی برای بارگیری پلیاتیلن سبک فیلم 209 نداشته و تنها عدم بارگیری این کالا تصمیمی از سوی مدیران این مجتمع بوده است.

                            البته روز گذشته به گفته معاملهگران، بارگیری این کالا آغاز شد و در نهایت نرخ آن در بازار داخل 4 هزار و 200 تومان توسط تاجران پیشنهاد شد.

                            از سوی دیگر برخی از کالاها در این روز با وجود افزایش تقاضا مانند محصولات بادی وارد زمان مچینگ شدند؛ گفته میشود نرخ این کالاها در بازار و بورس یکسان شده است و از این رو معاملهگران علاقهای به خرید این محصولات ندارند.

                            این در حالی است که بازار آزاد محصولات پتروشیمی روز گذشته ثبات داشت و قیمتها مانند روز قبل پیشنهاد شد.

                            البته برخی از معاملهگران روز گذشته به کاهش سودها در بازار پتروشیمی اشاره کرده و میگویند: در حال حاضر فاصله قیمت اکثر کالاها در بازار و بورس زیاد نیست و از این رو سودهای موجود در بازار متعارف شده است.

                            با این حال عدهای از معاملهگران معتقدند؛ در حال حاضر قیمت محصولات پتروشیمی توسط دولت کنترل میشود و از این رو واقعی بودن این قیمتها در هالهای از ابهام قرار دارد و به همین دلیل نمیتوان انتظار داشت که بازار محصولات پتروشیمی با همین روند به کار خود ادامه دهد، از این رو بیشتر معاملهگران در انتظار تغییر مثبت روند بازار هستند.

                            مجتمعها در انتظار اعلام بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد

                            گر چه برای برخی از مجتمعهای پتروشیمی در هفتههای اخیر صورتحساب پرداخت هزینه خوراک براساس ارز مبادلهای ارسال شده و حتی به برخی از مجتمعها هم تکلیف شده که از ابتدای سال 91 اقدام به پرداخت هزینه خوراک با ارز مبادلهای کنند، اما روز گذشته مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی پتروشیمی از دستور وزیر نفت درباره تغییر نرخ خوراک پتروشیمیها از ارز مرجع و دلاری شدن پرداختهای بهای خوراک خبر داد.

                            البته پیشتر اعلام شده بود که مجتمعهای صادرکننده باید نرخ خوراک را به صورت ارزی و مجتمعهای عرضهکننده در داخل هم نرخ خوراک را به صورت ریالی پرداخت کنند، البته همه این موارد هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد و دقیق مشخص نیست که چه زمانی قرار است اجرایی شود.

                            از سوی دیگر رمضان اولادی، مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی پتروشیمی روز گذشته اعلام کرده که قرار است به زودی بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد رسما اعلام کنند نرخ مرکز مبادلات نرخ اصلی محاسبات ارز است و اگر آنها اعلام کنند نرخ دلار مرجع محاسبه خوراک پتروشیمیها به نرخ مبادلهای اصلاح خواهد شد، اما این مساله باید رسما اعلام شود.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • وحید 20
                              ستاره‌دار(98)
                              • Mar 2011
                              • 29911

                              #209

                              عرضه 50 هزار تن شمش بلوم فولاد خوزستان در بورس کالا


                              امروز _ چهارشنبه _22 آذرماه، در صورت تقاضا، 50 هزار تن شمش بلوم (150*150) 5sp شرکت فولاد خوزستان در تالار داخلی محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا عرضه می شود.

                              به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در صورت تقاضا، در این روز و در تالار محصولات صنعتی و معدنی، 90 هزار و 40 تن انواع سبد میلگرد، شمش بلوم و کک متالوژی روی تابلوی معاملات خواهد رفت. از جمله این محصولات می توان به 1650 تن سبد میلگرد a3-18-22 شرکت نورد ایوان غرب، 50 هزار تن شمش بلوم (150*150) 5sp شرکت فولاد خوزستان،22 هزار و 440 تن سبد میلگرد a3-14-28 شرکت فولاد خراسان،4400 تن میلگرد a3-18,20 شرکت فولاد آریا ذوب، 6600 تن سبد میلگرد a3-14-25 شرکت فولاد آذربایجان، 3450 تن میلگردa3-18,20 شرکت نورد فولاد گیلان و 1500 تن کک متالوژی شرکت کک سازی زرند اشاره کرد.

                              همچنین، در صورت تقاضا، در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران، 90 هزار و 356 تن انواع فرآورده های نفتی و پتروشیمی شرکت های پتروشیمی اروند، رازی، نفت سپاهان، بندرامام، سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران، ارومیه، خراسان، آبادان، شیراز، تندگویان، رجال، بوعلی سینا، شازند، برزویه، بیستون، پارس، امیرکبیر، فجر، نوید زرشیمی، نفت جی، پالایش نفت اصفهان و پالایشگاه تبریز روی تابلوی معاملات خواهد رفت.

                              از جمله فرآورده های نفتی و پتروشیمی که در این روز عرضه خواهد شد می توان به انواع پلی اتیلن، پلی پروپیلن، قیر، pvc ، آمونیاک، متانول، سود کاستیک، دی آمونیوم فسفات، اسلاک واکس سنگین، روغن پایه sn500، اکستراکت ، الکیل بنزن خطی، گوگرد کلوخه، لوب کات سنگین، وکیوم باتوم، کریستال ملامین، اوره صنعتی، نیترات آمونیوم کشاورزی، آب ژاول، کربنات سدیم سبک، اسید نیتریک، ارتوزایلن، نرمال بوتادین، meg، اسید کلریدریک، آروماتیک سنگین، استایرن منومر، آرگون و آیزوریسایکل اشاره کرد.

                              این گزارش حاکی است،در این روز،در صورت تقاضا،در مجموع 180 هزار و 396 تن انواع محصولات صنعتی و معدنی و فرآورده های نفتی و پتروشیمی در تالار معاملات بورس کالای ایران عرضه خواهد شد.
                              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #210
                                معامله بیش از 860 میلیارد ریال محصولات فولادی
                                در تالار محصولات صنعتی و معدنی

                                گروه بورس کالا – روز گذشته 56 هزار و 900 تن انواع محصولات فولادی به ارزش بیش از 860 میلیارد ریال در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت بورس کالای ایران، در این تالار، 48 هزار و 100 تن شمش بلوم (150*150)5sp شرکت فولاد خوزستان به قیمت 15 هزار ریال به صورت سلف به فروش رفت.


                                همچنین 8 هزار و 800 تن سبد میلگرد a3-14-28 شرکت فولاد خراسان به قیمت 16 هزار و 500 ریال به صورت نقدی دادوستد شد. در تالار محصولات صنعتی و معدنی، 5550 تن محصولات فولادی شرکت های فولاد ساز دیگر نیز عرضه شده بود که دادوستدی روی آن صورت نگرفت. در گروه کک نیز 1500 تن کک متالوژی 0-15 شرکت ککسازی زرند به نرخ 1900 ریال مورد معامله قرار گرفت.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X