از بورس کالا چه خبر؟؟

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #91
    قیمت گذاری مواد اولیه تولید خودرو در بورس کالا به نفع دلالان و واسطه ها است

    به گزارش خبر خودرو ، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی قیمت گذاری برخی کالاهای اساسی را در بورس کالا موجب افزایش قیمت نهایی خودرو دانست و گفت: قیمت گذاری مواد اولیه ای مانندفولاد، مس و پتروشیمی در بورس کالا باعث می شود سود این قیمت گذاری نصیب دلالان و واسطههایی شود که این محصول را خریداری کرده و با نرخ بالاتر در اختیار تولیدکنندگان قرارمی دهند.


    امید کریمیان در ادامه گفتگو با خبرنگار خبر خودرو گفت:به همین منظور لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت مواد اولیه مورد نیاز صنعتگران را از بورس خارج کرده و عرضه آنها را به صورت مستقیم و به سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده واگذار کند.


    وی افزود: هرگونه افزایش قیمت مواد اولیه اصلی صنعتی موجب رشد قیمت تمام شده تولید بسیاری از کالاها از جمله خودروخواهد شد .لازم به ذکر است در بعضی از مواقع بورس کالای ایران به ابزار کنترل قیمت در برخی از دستگاههای اجرایی تبدیل شده و این امر زمینه ایجاد رانت در بازار را فراهم کرده و بورس را از کارکرد اصلی و واقعی خود یعنی کشف قیمت شفاف و عادلانه کالاها با استفاده از ساز وکار عرضه و تقاضا دور کرده است..


    وی با بیان این مطلب که شرکت بورس کالا ضعف هایی دارد که باعث صدمه به تولیدات صنعتی و خودروسازان می شودگفت:شرکت بورس کالا در امر نظارت بر حجم و عرضه محصولات ضعف دارد همچنین ابزار لازم برای اعمال قانون را در اختیار ندارد.


    وی تصریح کرد: قیمت بالای این مواد در بورس باعث می شود قیمت قطعات خودرو نیز افزایش و بالطبع قیمت خودرو نیز بالا برود.


    کریمیان با بیان این مطلب که لازم است شرایط را برای تولید خودرو فراهم کرد گفت: شرایط تولید خودرو باید مناسب تر شود زیرا در چنین شرایطی که همه کالاها افزایش قیمت داشته اند لازم است با همکاری برخی شرکت های داخلی تامین کننده، قیمت مواد اولیه تا حدودی کاهش یابد.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #92
      صالحی نیا در گفتگو با مهر:
      مبنای قیمتگذاری بورس نباید چهارراه استانبول باشد/ تذکر دادیم، عمل نکردند
      معاون صنایع و امور اقتصادی وزارت صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه مبنای قیمت گذاری در بورس نباید ارز چهارراه استانبول باشد، گفت: بورس کالا یک نهاد قانونی است و نباید اجازه قیمت گذاری با ارز آزاد و بیش از آن بدهد.
      محسن صالحی نیا در گفتگو با مهر در پاسخ به سئوالی در خصوص دفاع اخیر رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از عملکرد بورس کالا و اظهار اینکه بورس کالا مانند آینه عمل کرده و عامل گرانی نیست بلکه عوامل گرانی را نشان می دهد، گفت: متاسفانه در شرایطی که بسیاری از عوامل قیمت تمام شده به دلیل تغییرات و نوسانات نرخ ارز دچار گرانی و تورم شده کالاهای پایه صنعت نیز که در بورس اصطلاحا کشف قیمت می شوند؛ در عمل با بالاترین قیمت ارز آزاد، قیمت گذاری میشوند.

      وی افزود: این موضوع فراتر از موضوعات عرضه و تقاضاست که این روزها مسئولان بورس از آن به عنوان علت گرانی در بورس کالا یاد می کنند. در واقع انتظار تولیدکنندگان از بورس اینست که علاوه بر توجه به عرضه و تقاضا، مبنای محاسبه ارز در بورس کالا حداکثر ارز مبادله ای باشد و بورس کالا اجازه ندهد ارز چهارراه استانبول یا به اصطلاح ارز آزاد مبنای قیمت قرار گیرد.

      صالحی نیا ادامه داد: در واقع باید تفاوتی مابین مبنای ارز در بورس کالا و چهار راه استانبول وجود داشته باشد؛ وگرنه قیمت گذاری با چهارراه استانبول خدمتی به فضای کسب و کار و تولید محسوب نمی شود.

      معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به اینکه اولویت در سال تولید ملی همواره باید تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی کشور با قیمت مناسب باشد، گفت: ساز و کار در بورس کالا به گونه ای رقم خورده که هزاران واحد مرتبط و پایین دستی صنایع پتروشیمی، مس، آلومینیوم، فولاد و همانند آن که مواد پایه آن در بورس عرضه می شوند از عملکرد ناصحیح در این سیستم ابراز ناراحتی و گلایه می کنند و معتقدند مواد اولیه ای که از طریق بورس کالا تامین می کنند با ارز بازار آزاد و حتی بالاتر از آن است.

      این مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: محاسبات کارشناسان نشان می دهد که به طور مثال در معاملات صورت گرفته در مس با توجه به ریال های معامله شده و قیمت جهانی این کالا، در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری نرخ دلار بیش از 1700 تومان بوده و در اواخر مهرماه معاملات با نرخ حدود 3400 تومان انجام شده در حالی که هم قیمت جهانی مس در بورس لندن کاهش داشته و هم نرخ دلار در مرکز مبادلات و حتی بازار آزاد کمتر از این رقم بوده است.

      وی افزود: علیرغم تذکر داده شده، باز هم نرخ ارزی که در معاملات بورس کالا در هفته گذشته در این کالا مبادله شده بیش از ارز آزاد بوده است. این اتفاق در کالاهای دیگر مثل فولاد و پتروشیمی هم وجود دارد.

      معاون صنایع و امور اقتصادی وزارت صنعت معدن و تجارت با اشاره به تاثیر این موضوع بر تولید و بازار گفت: در شرایطی که واحدهای پایین دستی اینگونه صنایع مادر و بالادستی، با چنین قیمت های نامتعارفی مواد اولیه خود را تهیه می کنند چگونه می توانند محصولات خود را با قیمت تمام شده مناسب تولید کنند و چگونه امکان کنترل قیمت محصول در بازار وجود دارد؟

      صالحی نیا اضافه کرد: انتظار می رود ساز و کاری تدبیر شود تا بورس کالا در خدمت تولید قرار گیرد و با هر شرکتی که تعهد خود را انجام نداده یا نمی دهد به شدت برخورد قانونی صورت پذیرد.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #93
        نگاهی به 7 ماه گذشته بازار پتروشیمی
        رشد دوبرابری قیمتها!

        پروندهای برای پتروشیمیها
        گروه بورس کالا- کتایون دارابی: بازار پتروشیمی در 7 ماه گذشته مدام با تغییر و تحولات بسیاری همراه بود، به طوری که نوسانات قیمت ارز توانست بازار پتروشیمی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و روند صعودی قیمتها را تشدید کند. از سوی دیگر علاوه بر رشد قیمتها، در فصلهای بهار و تابستان بازار پتروشیمی با التهابات گستردهای روبه رو بود. از این رو نگاهی داشته ایم به 7 ماه نخست سال جاری و اتفاقاتي که در این دوره زمانی بازار پتروشیمی را تحت تاثیر قرار داد.


        فروردین؛ رشد قیمتها به رغم اتمام فصل مصرف
        مبادلات رینگ پتروشیمی در بورس کالا و پیش از شروع فروردین با آزادسازی رقابتها تا سقف 3 درصد به کار خود پایان داد. به این ترتیب پس از تعطیلات فروردین بازار پتروشیمی با توجه به افزایش تحریمهای اقتصادی به رغم اتمام فصل مصرف پلاستیکها، با رشد قیمتها کار خود را آغاز کرد. از سوی دیگر، رشد قیمت دلار هم در این ماه فرصتی شد تا فعالان این حوزه هم نرخهای محصولات خود را افزایش دهند.
        علاوه بر این مسائل داخلی، در این ماه رشد قیمت نفت و اتیلن در بازارهای جهانی هم بر نرخ محصولات پتروشیمی تاثیر گذاشت، البته در این ماه زمزمه صادرات محصولات پتروشیمی با توجه به رشد قیمت دلار در بازار وجود داشت و نگرانی از رشد ادامه دار قیمت دلار و محصولات پتروشیمی و همچنین انتظار برای مذاکرات 13 آوریل نیز سبب شد تا معاملهگران با تردید بیشتری به انجام مبادلات در فروردین ماه دست بزنند. در همین حال در این ماه تاجران نرخ گریدهای متفاوت پلی پروپیلن و تزریقیها را با احتیاط عنوان میکردند؛ چرا که اطمینان از رشد قیمت این گروه از محصولات بیش از کالاهای دیگر بود.
        از این رو اطمینان به روند رو به رشد قیمتها در این ماه تقاضا را در رینگ پتروشیمی افزایش داده و به همین دلیل خرید به یک دوازدهم سهمیه سالانه خریداران کاهش یافت، همچنین اکثر محصولات عرضه شده در این ماه با تسهیم به نسبت روبهرو شدند.
        البته در پایان ماه فروردین مثبت بودن مذاکرات هستهای بازار محصولات پتروشیمی را نزولی کرد، به طوری که اکثر کالاها با 100 تومان افت در هر کیلو مواجه شدند. پیش از برگزاری مذاکرات 1+5 قیمت دلار هم تا مرز یک هزار و 880 تومان پایین آمد. از این رو بیشتر معاملهگران بازار پتروشیمی ترجیح دادند در انتظار بمانند و در مقابل افت قیمتها مقاومت کنند، در نتیجه این موضوع سبب شد تا با وجود افت قیمتها، بازار داخل مسکوت بماند، البته در این ماه لغو محدودیتهای رینگ فلزات سبب دلخوشی معاملهگران بازار پتروشیمی شد؛ چرا که تصور میکردند با لغو محدودیت معاملات فلزات در بورس کالا، رینگ پتروشیمی هم از بند محدودیتها آزاد شود.
        اردیبهشت؛ اختلاف قیمتها در بورس و بازار به حداقل رسید
        با توجه به ادامه دار شدن 3 درصدی رقابتها در رینگ پتروشیمی با ورود به ماه اردیبهشت، اختلاف قیمت بسیاری از محصولات پتروشیمی در بورس و بازار به حداقل خود رسید، از این رو خرید واسطهها نیز کاهش یافت و بیشتر معاملهگران پیشبینی کردند در ماه اردیبهشت اکثر کالاها در رینگ پتروشیمی با نرخ پایه خریداری شده یا وارد زمان مچینگ شوند.
        در همین حال نوسان نرخ دلار در این ماه افزایش یافته و حتی بهمنی، رییس بانک مرکزی هم اعلام کرد که نمیتوان نرخ ثابتی برای دلار عنوان کرد. از این رو بازار پتروشیمی هم متاثر از نوسان قیمت دلار، در حال افت و خیز قیمتها بود. اگر چه میزان خریدها در رینگ پتروشیمی به دلیل نزدیکی نرخها در بورس و بازار کمتر از پیش شد، اما کمبود برخی از گریدها مانند پلی استایرن معمولی و مقاوم، همچنین 209 و ABS سبب رشد قیمت آنها شد. البته بیشتر فعالان بازار در این ماه معتقد بودند که نرخ اکثر محصولات پلیمری در بازار به حداکثر رسیده و بازار کشش افزایش قیمتها را بیش از این ندارد، کما اینکه برخی از گریدهای پلی اتیلن سبک هم در این ماه در بورس گرانتر از بازار خریداری شدند.
        علاوه بر این افت قیمت پلی اتیلن هم در بازارهای جهانی، سبب شد تا در این ماه بازار وارد رکود شود و پیشبینیها منفی باشد. از این رو در هفته پایانی ماه اردیبهشت تعداد اندکی از کالاها با رقابت 3 درصدی خریداری شدند و با توجه به افت قیمتهای جهانی و پیشبینیها مبنی بر ادامه دار شدن روند نزولی قیمتها، سبب شد تا بسیاری از معاملهگران تصور کنند که قیمتهای پایه برای شروع ماه خرداد نزولی خواهد بود، به همین دلیل تردید معاملهگران برای مبادله بیش از پیش افزایش یافت و حتی دو هفته پایانی ماه هم رقابتها در رینگ پتروشیمی
        متوقف شد. در این ماه نوسان نرخ دلار ادامه دار شد، به طوری که قیمت دلار در هجدهم اردیبهشت به یک هزار و 660 تومان رسید. البته در هفته پایانی ماه اردیبهشت خبر عدم تغییر نرخهای پایه در رینگ پتروشیمی معاملهگران را با تحرک بیشتری روبه رو کرد و در نتیجه برخی از محصولات با رشد قیمت مواجه شدند. حال آنکه نوسان دلار در روزهای پایانی به دلیل عدم خوشبینی به نتایج مذاکرات هستهای افزایش یافت. البته در این ماه اگر چه نرخهای پایه محصولات پتروشیمی تغییر نکرد، اما محدوده نوسان 3 درصدی به 5 درصد افزایش یافت.
        خرداد؛ نوسان قیمت دلار افزایش یافت
        خرداد با انتظارها برای اعلام نتایج اجلاس روز سوم شروع شد، به طوری که بیشتر معاملهگران بازار پتروشیمی از مبادلات خودداری کردند. البته یک روز پیش از اعلام نتایج اجلاس نرخ دلار با نوسان بیشتری همراه شد، به طوری که به یک هزار و 681 تومان در این روز رسید و حتی در برخی از ساعات روز هم یک هزار و 695 تومان شد و متاثر از این نوسان قیمت دلار، تحرک هم در بازار پتروشیمی آغاز شد. در این ماه موضوع کاهش قیمت اکثر محصولات پلیمری در بازارهای جهانی حتی تا مرز 70 دلار در هر تن هم سبب شد تا بیشتر معاملهگران در انتظار افت قیمتهای پایه توسط بازرگانی پتروشیمی باشند و در سردرگمی و بلاتکلیفی به سر برند. البته پیشبینی افت قیمتهای پایه توسط بازرگانی پتروشیمی با کاهش قیمتهای پایه محصولات امیرکبیر قوت بیشتری گرفت. در همین حال بیشتر معاملهگران بازار پتروشیمی در این ماه در مقابل افت قیمتها در بازار داخل به بهانههای مختلف مقاومت کردند. البته در پایان ماه یعنی 22 خرداد نرخ دلار به مرز یک هزار و 820 تومان رسید، اما بازار پتروشیمی همچنان در رکود به سر برد و بیشتر خریداران در حد نیاز روزانه خود اقدام به خرید کردند. در همین حال بازار محصولات شیمیایی نیز در این ماه روند آرامی داشت و تغییر خاصی را ثبت نکرد.
        تیر؛ خریداران محدود شدند
        رشد قیمت دلار در هفته ابتدایی ماه تیر تا مرز یک هزار و 870 تومان سبب شد تا بازار پتروشیمی با روند صعودی قیمتها شروع به کار کند. از این رو در این ماه نرخ BL3 و EX5 با افزایش روبه رو شد، کاهش میزان حجم صادرات نفت و همچنین بدبینی به نتایج مذاکرات از دلایل عمده رشد قیمتها در این ماه عنوان شد. اگر چه در این ماه قیمتها در بازار پتروشیمی افزایش یافت، اما به گفته فعالان بازار، همچنان خریدها محدود بود و بیشتر تولیدکنندگان نرخهای موجود در بازار را برای تولید محصول به صرفه عنوان نمیکردند. البته در هفته دوم تیر ماه نرخ دلار به یک هزار و 925 تومان در بازار داخل رسید و سبب افت و خیز قیمتها در بازار پتروشیمی شد. بیشتر معاملهگران نتیجه رشد قیمت دلار را جذابیت صادرات محصولات پتروشیمی عنوان کردند.
        با این حال به عقیده معاملهگران در این ماه نرخ برابری دلار و ریال میزان تقاضا را مشخص کرده و در نتیجه تضعیف ریال در برابر دلار سبب افزایش قیمت محصولات پتروشیمی شده است. البته در این ماه نزدیکی نرخ دلار در مرز 2 هزار تومان، بازار پتروشیمی را با التهاب بیشتری همراه کرد و نرخهای اعلامی از سوی تاجران نوسان بیشتری نسبت به ماههای گذشته یافت، به طوری که برای کالاهای یکسان از سوی تاجران نرخهای یکسانی اعلام نمیشد. از این رو بیشتر خریداران با احتیاط بیشتری وارد مبادلات شدند. البته در این ماه گریدهای متفاوت پلی پروپیلن با رسیدن به پایان ماه موردتوجه بسیاری از خریداران قرار گرفتند. کمبود این کالاها در بازار داخل و عدم بارگیری پتروشیمی مارون با توجه به شروع صادرات در این مجتمع از دلایل عمده رشد قیمت این کالاها در ماه تیر عنوان شد. البته در این ماه خبر آغاز مطالعات گاز برای عرضه در بورس کالا هم از سوی معاون وزیر نفت اعلام شد که همچنان خبری از آن نیست.
        مرداد؛ تکاپوی خریداران در ماه رمضان
        با شروع مرداد و قرار گرفتن در ماه رمضان، بازار پتروشیمی وارد فاز جدیدی از رکود شد و در نتیجه تردید معاملهگران برای خرید و فروش افزایش یافت. از این رو در هفته ابتدایی ماه مرداد بازار با کاهش تحرکات و ثبات قیمتها همراه بود. البته با ورود به هشتمین روز مردادماه نرخ دلار به یک هزار و 970 تومان رسید و تاجران را به تکاپو واداشت و آنها را متقاعد کرد که ذخیره محصولات پتروشیمی به مراتب بهتر از نگهداری پول نقد است؛ چرا که در رینگ پتروشیمی و در ماههای گذشته رقابت 5 درصدی در هر هفته و همچنین نوسان رو به بالای قیمت دلار، نرخها را در بازار پتروشیمی همواره با رشد روبه رو کرد.
        البته قرار گرفتن در ماه رمضان رکود بازار را بیش از پیش کرد؛ چرا که با ورود به روز چهارشنبه مبادلات متوقف شده و تا شروع شنبه بازار در تعطیلی به سر میبرد. با این حال همچنان روند افزایشی قیمت محصولات پلیمری ادامه دار بود. در همین حال تعطیلات عیدفطر و اجلاس سران کشورهای جنبش تعهد رکود موجود در بازار پتروشیمی را افزایش داد.
        شهریور؛ رشد قیمتها ادامه دار شد
        بازار پتروشیمی در آخرین ماه تابستان با رکود دنباله دار مواجه شد. البته رشد قیمتها همچنان ادامه دار بود و با رسیدن نرخ دلار به مرز 2 هزار و 200 تومان، انتظارها برای افزایش قیمتها در بازار پتروشیمی بیش از پیش شد. در پایان این ماه دلار به 2 هزار و 600 تومان هم رسید، اما متاثر از نشست ارزی نمایندگان با رییسجمهور تا مرز 2 هزار و 470 تومان نزول پیدا کرد. از این رو شدت رشد قیمتها در بازار پتروشیمی افزایش یافت و بسیاری از معاملهگران به روند رو به رشد قیمتها در آینده اطمینان کرده و در نتیجه در هفته آخر شهریور ماه قیمت اکثر محصولات پلیمری 500 تا 600 تومان در هر کیلو رشد قیمت را تجربه کردند. این افزایش یک باره قیمتها سبب شد تا فاصله قیمتها در بورس و بازار افزایش یافته و در پایان ماه شهریور به طور میانگین به هزار تومان در هر کیلو هم برسد. البته در این ماه تعطیلی پتروشیمی اصفهان نیز بازار را بیش از پیش متاثر کرد.
        مهر؛ عدم اعلام نرخها از سوی تاجران
        پاییز با شایعه لغو محدودیتهای رینگ پتروشیمی متاثر از تشدید فاصله قیمتی در بورس و بازار آغاز شد. از این رو بازار آزاد پتروشیمی تحت تاثیر این خبر به هم ریخت و در نتیجه بازاریان تغییر موضع دادند؛ چرا که به عقیده این گروه لغو محدودیتها در رینگ پتروشیمی قیمتها را باز هم افزایش ميداد. البته در این ماه شایعه فروش خوراک مجتمعهای پتروشیمی با دلار آزاد نیز مطرح بود و همین موضوع هم بر التهاب بازار پتروشیمی افزود. از سوی دیگر شروع به فعالیت اتاق معاملات ارزی هم سبب شد تا بیشتر معاملهگران نرخ اعلامی این اتاق یعنی 2400 تومان را رسمی بدانند و در نتیجه انتظار برای رشد دوباره نرخها افزایش یافت.
        در مبادلات روز پنجم مهر بالاخره شایعه لغو محدودیتها در رینگ پتروشیمی اندکی به واقعیت نزدیک شد و به این ترتیب عرضهکنندهها اجازه یافتند که میانگین قیمتهای هفته گذشته را 5 درصد افزایش قیمت داده و بر تابلوی بورس به عنوان قیمت پایه ثبت کنند. علاوه بر آن معاملهگران هم اجازه یافتند تا 5 درصد به هنگام خرید محصولات پتروشیمی رقابت کنند و این موضوع به گفته بسیاری از کارشناسان بازار یعنی افزایش چشمگیر قیمتها در آیندهای نزدیک.


        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #94
          کاهش قیمتها در بازار آهن
          گروه بورس کالا – طی هفته گذشته میانگین قیمت محصولات فولادی روند نزولی به خود گرفت؛ بهطوریکه میلگرد 2 هزارو 100 تومانی به یک هزارو 950 تومان کاهش پیدا کرد. تیرآهن هم تا 35 هزار تومان در هر شاخه افت کرد.

          امیدواریها از آینده و انتظار برای کاهشی شدن قیمتها از دلایل اصلی این افت قیمت بود به طوری که بیشتر تجار برای جلوگیری از کاهش سود خود اقدام به فروش کالاهای موجود در انبار کردند.
          اما برخلاف روند بازار معاملات بورس بدون تغییر قیمت بود و عرضهکنندهها تغییری در قیمتهای پایه خود ندادند این درحالی است که روز چهارشنبه حتی خریداران شمش فولاد خوزستان هم انتظار قیمتهای پایینتر را داشتند و حتی وارد معامله هم نشدند.
          این موضوع عرضهکننده شمش را به فکر ارائه ال سی و خدمات اعتباری به مشتریان کرد.
          این شرایط در حالی از یک سو امیدواریهایی را در میان خریداران و مصرفکنندههای نهایی ایجاد کرده که از سوی دیگر نگرانیهایی در مورد فقدان و بروز خلأ در بازار شمش مطرح میشود که برخی از معاملهگران و کارشناسان بازار برای آینده پیشبینی میکنند. ازاین رو موضوعی که این روزها ذهن بیشتر افراد درگیر در این بازار را به خود درگیر کرده این است که برای افزایش واردات شمش ارزیابی و برنامه ریزیهای لازم انجام شود.
          برای مثال یکی از مواردی که مطرح میشود میزان نقدینگی مورد نیاز برای تجار است؛ به طوری که برای مثال اگر محمولهای وارد کشور میشد همان محموله امروز 10 برابر بیشتر به نقدینگی احتیاج دارد در حالی که سود حاصل از آن به دلیل نوسان قیمت ارز تغییر خاصی نکرده است؛ بنابراین به نظر میرسد در حال حاضر ارائه خدمات و تسهیلاتی که در بخش نقدینگی چه به تجار و چه به تولیدکنندهها کمک کند یکی از راههای پیش رو است، ضمن اینکه طبق گفته تجار از زمان راهاندازی اتاق ارز، هنوز خدماتی در این خصوص به واردکنندههای شمش فولاد اعطا نشده است.
          در مجموع پیشبینی معاملهگران این است که در صورتی که روند قیمت ارز به دلیل کاهش التهابات روانی همچنان نزولی باشد، احتمال تداوم این شرایط برای بازار فولاد بعید نیست.
          اما از سوی دیگر سوالی که وجود دارد این است که در این میان اگر هزینههای تولید کاهش پیدا نکند تولیدکنندههای بخش خصوصی که بخشی یا تمامی مواد اولیه خود را از طریق واردات تامین میکنند و در مقایسه با تولیدکنندههای دولتی هزینه تولید بالاتری دارند، تا چه حد حاضر به هماهنگ شدن با این جریان کاهش قیمتی خواهند بود.


          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

            #95
            سقوط بیشتر بازار میلگرد

            معدن 24: در ساعات ابتدایی آغاز بکار بازار ، قیمت میلگرد بین 10 تا 60 تومان در هر کیلوگرم کاهش را ثبت کرد.

            روند نزولی باعث شد که زمزمه قیمت 1870 تومان نیز به گوش برسد. در ساعات ابتدایی امروز دوشنبه 14 آبان ماه میلگرد قزوین قیمتهای خود را تا 50 تومان در هر کیلوگرم کاهش داد. این رخداد باعث شد قیمتهای مورد معامله این کارخانه و شرکت های زیرمجموعه بین 1900 تا 1945 تومان در بازار با احتساب هزینه های واسطه و جانبی قیمت گذاری شود. میلگرد 12 آریا نیز با 30 تومان کاهش در قیمتهای تهران و کارخانه امروز را آغاز کرد. قیمت تهران و کارخانه این فروشنده نیز در بازار تا 1923 تومان در هر کیلوگرم معامله می شود. میلگرد آریاذوب نیز با نزدیک به 10 تومان کاهش نزدیک به 1912 تومان در هر کیلوگرم معامله می شود. فروشندگان از تمایل به فروش و حتی کاهش محدود قیمتها سخن می گویند. میلگرد شاهرود نیز تا 1885 تومان نیز پیشنهاد شد که حکایت از کاهش 60 تومانی دارد. این قیمت نیاز به استعلام مجدد دارد. میلگرد نیشابور نیز تاکنون قیمتگذاری نشده ولی احتمالاً کمتر یا نزدیک به 1900 تومان باشد.میلگرد 10 ابهر 1915 و 14 و 16 ابهر نیز 1875 تومان پیشنهاد شد. قیمت میلگرد شمس نیز تاکنون اعلام نشده است.تا این لحظه نیز قیمت شمش اعلام نشده و فروشندگان از کاهش شدید استعلام قیمت سخن می گویند. قیمت دلار نیز تاکنون ثبت نشده است.

            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #96
              قیمتها در بورس کالا کمتر از بازار/ آمادگی خروج برخی کالاها از بورس
              وزیر اقتصاد و رئیس شورای عالی بورس ضمن تشریح اقدامات این شورا برای ساماندهی وضعیت برخی کالاها در بورس کالا، گفت: اگر واقعا برخی دستگاههای اجرایی معتقدند عامل اصلی گرانی برخی از کالاها حضور آنها در بورس کالا است، آمادگی داریم آنها را از بورس خارج کنیم.
              سید شمسالدین حسینی در گفتگو با مهر در خصوص ساماندهی وضعیت بورس کالا در کشور اظهارداشت: بعد از ابلاغ قانون بازار جامع سرمایه، این بازار در کشور به 3 سطح کلی تقسیم شد. وی افزود: یکی از این سطوح سطح حاکمیتی و سیاستگذاری است که متشکل از وزیرامور اقتصادی و دارایی، وزیرصنعت، معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی، دادستان کل کشور و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار است که البته فعالان بازار بورس یا منتخبین کانونها هم در این سطح که به نام "شورای عالی بورس" است، حضور دارند.

              وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: سطح بعدی سازمان بورس و اوراق بهادار است که در این تقسیم بندی کار نظارت را انجام می دهد به طوریکه این سازمان به عنوان دستگاهی ناظر اجرای برخی از مقررات مربوطه را دنبال می کند.

              وی افزود: سطح دیگر نهادهای خودانتظام و غیردولتی که در ذیل سازمان بورس و اوراق بهادار مانند بورس اوراق بهادار و بورس کالا فعالیت می کنند، قراردارد.

              وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه با اشاره به اینکه اخیرا بحثهایی در رابطه با حضور برخی کالاها در بورس کالا به وجود آمده است، گفت: ظاهرا اختلالاتی برای حضور چندکالا در بورس کالا ایجاد شده است که البته هنوز گزارش رسمی در رابطه با این موضوع به بنده به عنوان رئیس شورای عالی بورس نداده اند.

              وی درعین حال تصریح کرد: با توجه به اطلاعاتی که از برخی رسانه ها کسب کرده ام و همچنین مشورتهایی که در این باره با همکاران خود در وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته ام، قرار شد مسئولان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و سازمان بورس و اوراق بهادار گزارشات مستندی را در خصوص این موضوع تهیه کرده و به شورای عالی بورس ارائه دهند تا متناسب با آن تصمیمات لازم در این شورا اتخاذ شود.

              حسینی یادآور شد: براین اساس، دو هفته گذشته در شورای عالی بورس گزارشی از این موضوع ارائه و قرار شد برگزاری جلسات تکمیلی را مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه دهند، ضمن اینکه صالح آبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار روزچهارشنبه هفته گذشته جلسه ای را درباره این موضوع برگزار کرده که قرار است نتایج این جلسات جمع بندی و نهایتا به شورای عالی بورس ارائه شود.

              وی با بیان اینکه چند رویکرد در این تصمیم گیریها وجود دارد، گفت: یک رویکرد این است که اگر واقعا برخی دستگاههای اجرایی معتقدند عامل اصلی گرانی برخی از کالاها حضور آنها در بورس کالا است، همانطور که سازمان بورس و اوراق بهادار صراحتا اعلام کرده است، آمادگی داریم آنها را از بورس خارج کنیم.

              این عضو اقتصادی کابینه دهم ادامه داد: از جمله رویکردهای دیگر این است که طرف عرضه و تقاضای این کالاها به صورت عمومی هم در بورس و هم در خارج از بورس مدیریت شود و ظاهرا قیمتی که در بورس کالا برای کالاها اعمال می شود، پائینتر از قیمت آنها در بازار آزاد است.

              وی خاطرنشان کرد: در مجموع قرار است به جای گفتگوهای پراکنده این موضوعات در کارگروه تخصصی که با مسئولیت چند دستگاه از جمله سازمان بورس، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان که جایگزین سازمان بازرسی و نظارت شده است، جمع بندی شده تا برمبنای آن تصمیم گیری شود.


              به گزارش مهر، مهدی غضنفری وزیر صنعت ، معدن و تجارت هفته قبل با هشدار به متولیان بورس کالا به دلیل رفتار نامناسب در شرایط کنونی نوسانات نرخ ارز، گفته است : خودتان این وضعیت را کتترل کنید، واگرنه اقدام قانونی خود را انجام می دهیم.


              در همین حال، محسن صالحی نیا معاون صنایع و امور اقتصادی وزارت صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه مبنای قیمت گذاری در بورس نباید ارز چهارراه استانبول باشد، گفته است: بورس کالا یک نهاد قانونی است و نباید اجازه قیمت گذاری با ارز آزاد و بیش از آن بدهد.



              این در حالی است که علی صالح آبادی رئیس سازمان بورس هشدار داده است: عرضهکنندگانی که مطابق سقف عرضهای که در امیدنامه آنها آمده است، محصولشان را در بورس کالا عرضه نکنند از بورس اخراج شده و از این پس قیمتگذاری محصولاتشان با سازمان حمایت انجام میشود.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #97
                به دلیل برخی ابهامات


                پذیرش معاملات آتی ذرت به جلسه دیگری موکول شد


                خبرگزاری فارس: معاملات آتی ذرت که مدتی پیش در هیئت پذیرش مطرح شده بود به دلیل برخی ابهامات به تصویب نرسید تا در جلسهای دیگر پس از رفع ابهامات مجدد بررسی شود.

                به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس، معاملات آتی ذرت پس از ماهها تلاش و بررسی سوم آبان ماه در هیئت پذیرش بورس کالا مورد بررسی قرار گرفت ولی به دلیل برخی ابهامات به تصویب نرسید و قرار است پس از رفع این ابهامات مجدد بررسی شود.به گزارش فارس،بر اساس پیشبینیها امسال 2 میلیون تن ذرت کشت میشود که 800 هزار تن یعنی دو سوم آن در استان خوزستان تولید میشود، بنابراین با توجه به اینکه خوزستان تولید کننده اصلی است قیمت ذرت در معاملات آتی، نرخ انبار خوزستان خواهد بود.همچنین در حال حاضر تنها معاملات آتی سکه در بورس کالا انجام میشود. پیش از این مفتول مس و شمش طلا در یک اندازه مشخص در بازار آتی عرضه میشد که بنا به دلایلی معاملات آن تداوم نداشت و تنها سکه آتی در حال معامله است.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #98
                  بورس کالا عامل گراني نيست

                  کارشناس بازار سرمايه گفت: بورس کالا در افزايش قيمت کالاهاي اساسي نقش ندارد.
                  همايون دارابي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان مطلب فوق افزود: محل مبادله کالاهاي اساسي در بورس کالا نيست و ميزان عرضه اين کالاها بسيار کم است.

                  دارابي تاکيد کرد: سهم کالاهاي اساسي در مرکز مبادلات بورس کالا به مقدار بسيار زيادي کم است و در نوع شکر و برنج وارداتي به مقدار کم خلاصه مي شود.

                  وي ادامه داد: کالاهاي وارداتي مثل کنجاله ذرت که از مجاري بخش خصوصي وارد بورس مي شود در فضاي شفاف رقابتي معامله مي شود.

                  اين کارشناس بازار سرمايه تصريح کرد: بورس محلي براي کشف قيمت است و نقشي در تعيين قيمت ندارد.

                  دارابي خاطرنشان کرد: نقش بورس کالا در مورد کالاهاي صنعتي و مواردي مانند مس، آلومينيوم و محصولات پتروشيمي بسيار پررنگ تر است.

                  وي با بيان اينکه عرضه و تقاضاي محصولات در بورس کالا و در فضايي شفاف انجام مي شود افزود: فروشنده اي که هيچ ارتباطي با ساختار بورس کالا ندارد محصولش را عرضه و خريداران اقدام به خريد مي کنند.





                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #99
                    میلگرد باز هم کاهش قیمت داشت

                    معدن 24: قیمت انواع میلگرد در ساعات ابتدایی صبح امروز بین 10 تا 50 تومان در هر کیلوگرم کاهش یافت. دلار هم به 2910 تومان رسید.

                    قیمت انواع میلگرد آریاذوب ، قزوین ، نوشهر ، تاکستان ، پارس ، آریا و ... بین 10 تا 50 تومان در هر کیلوگرم کاهش یافت تا جاییکه میلگرد آریاذوب حتی تا 1860 تومان هم پیشنهاد شد که نزدیک به 50 تومان کاهش را ثبت کرد. فروشندگان میلگرد قزوین و تاکستان و پارس نیز قیمت های خود را تا نزدیک به 30 تومان در هر کیلوگرم کاهش دادند. میلگرد 12 آریا نیز با 30 تومان کاهش 1890 تومان پیشنهاد شد.قیمت دلار نیز تا 2910 تومان پیشنهاد شد اما بازار ارز بسیار سردرگم است. به گفته یکی از فعالان بازار قیمت ها خیلی کاهش یافته و خرید برای معاملات کوتاه مدت شاید بتواند مفید واقع شود. این بازار هم اکنون بسیار خطرناک به نظر میرسد.
                    قیمت شمش نیز به نظر تغییر چندانی نداشته و شایعه شمش 1670 تومانی در بازار به گوش میرسد. شمش اردبیل و اشتهارد نیز نزدیک به 1683 تومان پیشنهاد شد. شمش کیمیا نیز قیمت پیشنهاد نکرده است.با توجه به کاهش قیمت شمش و فاصله بین میلگرد و شمش احتمال کاهش بیشتر قیمت میلگرد به این دلیل متصور است. با توجه به ضعف شدید تقاضا احتمال کاهش بیشتر قیمتها به این دلیل نیز وجود دارد. از سویی امکان افزایش قیمت دلار نیز هست و بازار در دو راهی صعود یا سقوط قرار گرفته است.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #100
                      عرضه 37 هزار و 911 تن انواع فرآورده های نفتی و پتروشیمی در بورس کالا

                      تهران - 37 هزار و 911 تن انواع فرآورده های نفتی و پتروشیمی روز سه شنبه 16 آبان ماه در بورس کالای ایران عرضه می شود.

                      به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت بورس کالای ایران، در این روز شرکت های پتروشیمی تندگویان، بندر امام، شازند، مارون، رجال، خوزستان، تبریز، جم، لاله، غدیر، نوید زرشیمی، شرکت نفت جی و پالایش نفت اصفهان انواع تولیدات خود را در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی عرضه می کنند.

                      بر اساس این گزارش، شرکت پالایش نفت اصفهان یک هزار تن گوگرد کلوخه و شش هزار و 280 تن آیزوریسایکل، پتروشیمی بندر امام چهار هزار و 500 تن انواع پلی اتیلن، سه هزار و 500 تن پلی وینیل، 494 تن استایرین بوتادین و 506 تن برش سنگین نفتالین دار و پتروشیمی شازند 294 تن پلی بوتادین و 500 تن پلی پروپیلن را بر روی تابلوی عرضه می برد.

                      همچنین دو هزار و 60 تن پلی اتیلن، پلی استایرن و اکریلونیتریل پتروشیمی تبریز، 9 هزار تن انواع پلی اتیلن پتروشیمی تندگویان، سه هزار و 630 تن پلی اتیلن پتروشیمی جم، 300 تن انواع اپوکسی رزین و 286 تن پلی پروپیلن پتروشیمی رجال، 750 تن پلی وینیل کلراید پتروشیمی غدیر، یک هزار و 518 تن پلی اتیلن پتروشیمی لاله، 484 تن پلی پروپیل رافیای پتروشیمی مارون، دو هزار و 200 تن انواع قیر شرکت نفت جی با افزایش عرضه 8 هزار تن و 609 تن پلی پروپیلن شرکت نوید زر شیمی در تالار معاملات بورس کالای ایران عرضه می شود.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #101
                        میلگرد 30 تومان گران شد

                        معدن 24: قیمت های میلگرد قزوین ، نوشهر ، تاکستان و 10 پارس چند لحظه پیش 30 تومان به نسبت دیروز گران تر شد.

                        به نظر میرسد دیگر فروشندگان نیز از این روند افزایشی تبعیت کنند. این در حالیست که در ساعات ابتدایی امروز قیمتهای دیروز اعلام شده بود. دلار نیز 3135 تومان پیشنهاد شد که 30 تومان گران تر از عصر دیروز است. در آخرین دقایق فروشندگان میلگرد بناب ، نیشابور و شاهرود از فروش خودداری کرده و اصطلاحاً جلوی فروش را بسته اند.بازار میلگرد صبح امروز بسیار حساس شد تا جاییکه غالب فروشندگان قیمت دیروز خود را اعلام میکردند که البته نیاز به تأیید داشت. در این بین فقط میلگرد آریاذوب 15 تومان افزایش قیمت داد.این گزارش می افزاید، بازار میلگرد صبح امروز با نوسانات عجیبی مواجه شد. غالب فروشندگان قیمت های دیروز خود را البته با تأیید اعلام میکردند اما برخی دیگر نیز قیمت های خود را افزایش دادند. میلگرد قزوین ، پارس ، تاکستان ، نوشهر ، آریا و شمس سپهر قیمتهای خود را تغییر ندادند اما اعلام کردند که برای فروش به تأیید مجدد قیمت نیاز است. این قیمتها سپس و بسرعت 30 تومان افزایش یافت. میلگرد آریا ذوب نیز 15 تومان افزایش قیمت داد.عصر دیروز تعداد استعلام قیمت ها شدیداً افزایش یافت و معاملات خوبی نیز ثبت شد. در ساعات پایانی دیروز موجودی انبارهای تهران کاهش محسوسی یافت که باعث شد قیمتهای خرده فروشی بین 5 و حتی 10 تومان در هر کیلوگرم افزایش یابد. افزایش قیمت دلار در ساعات پایانی دیروز و رسیدن به 3100 تومان از 2910 تومان صبح دیروز دلیل دیگر این امر بود.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #102
                          بورس کالا صنعت خودرو کشور را با چالش مواجه کرده است

                          به گزارش خبر خودرو ، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عرضه مواد اولیه تولید خودرو در بورس کالا را موجب افزایش بی رویه نرخ این محصول دانست و گفت: ورود مواد اولیه مانند فولاد و پتروشیمی در بورس کالا رقابت را برای افزایش نرخ این مواد افزایش داده و همین امر باعث ایجاد عدم تعادل در قیمت خودرو شده است.


                          ابراهیم نکو در ادامه گفتگو با خبرنگار خبر خودرو گفت: هم اکنون شاهد افزایش بی رویه قیمت خودرو در بازار و افزایش نارضایتی مردم هستیم و بورس کالا به نوعی این صنعت قدیمی کشور را با چالش مواجه کرده است.


                          وی افزود: به همین منظور از وزارت صنعت، معدن و تجارت میخواهیم که مواد اولیه مورد نیاز صنعتگران را از بورس خارج نموده و قیمت گذاری آنها را به صورت مستقیم در اختیار سازمان حمایت از مصرف کنندگان قرار دهد، زیراهرگونه افزایش قیمت مواد اولیه اصلی صنعتی سبب رشد قیمت بسیاری از کالاها از جمله خودرو شده است.


                          وی تصریح کرد: این اقدام باعث شده نوعی بدبینی در جامعه ایجاد شود و به نظر می رسد خروج این مواد از بورس کالا یک آرامش نسبی را در وهله اول در بازار ایجاد و در میان مدت هم باعث ثبات و رضایتمندی مشتریان این صنعت شود و در صورتی که این خروج صورت گیرد می تواند آرامش را بر صنعت خودرو و جامعه حاکم کند ود ر نهایت صنعت خودرو را در شرایط تعادل حفظ کند.


                          وی خروج مواد اولیه از بورس کالا را باعث افزایش کیفیت خودرو دانست و گفت:در صورتیکه این اتفاق بیافتد قیمت مواد اولیه کاهش می یابد و همین اقدام باعث می شود قطعات با کیفیت بهتری تولید و خودرو با کیفیت تری در اختیار مردم قرار گیرد.


                          عضو کمیسیون اقتصادی خواستار نظارت بیشتر نهاد های دولتی بر بورس کالا شد و گفت: در حال حاضر نظارت بر مواد عرضه شده در بورس کالا بسیار ضعیف است و همین امر باعث افزایش دلال بازی و افزایش قیمت خودرو در بازار شده است.


                          وی در پایان گفت: دولت باید سعی کند هر چه سریعتر این مواد را از بورس کالا خارج کند تا هروز شاهد افزایش بی رویه قیمت خودرو در کشور نباشیم.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #103
                            قیمت اکثر محصولات پتروشیمی در بورس کالا از 5 تا 10 درصد کاهش یافت



                            در پی جلسات و تعاملات بورس کالای ایران و واحدهای تولیدی محصولات پتروشیمی، امروز سه شنبه با افزایش حجم عرضه و کاهش قیمت پایه از سوی عرضه کنندگان، قیمت اکثر محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران از 5 تا 10 درصد با کاهش مواجه شد.


                            به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در تالار فرآوردههای نفت و پتروشیمی و در گروه مواد پلیمری در حالی هفت هزار و 349 تن کالا از جمله انواع پلی اتیلن ترفتالات گرید الیاف tg641 ، پلی اتیلن دورانی md3840ua، پلی اتیلن ترفتالات tg645 ، پلی اتیلن ترفتالات bg821 ، پلی استایرن مقاوم 7240، استایرن بوتادین رابر1502، abs-0150 ، پلی پروپیلن و پلی بوتادین رابر 1220 ، پلی پروپیلن 550j ، پلی پروپیلن رافیای c30s و پلی پروپیلن zh552r به ارزش بیش از 269 میلیارد ریال داد و ستد شد که نرخ کلیه کالاهای عرضه شده از یکهزار تا چهار هزار ریال در هر کیلو کاهش داشت.

                            بر اساس این گزارش روز سه شنبه مجتمع های بزرگ پتروشیمی کشور از جمله تندگویان، بندرامام، تبریز، شازند، مارون و نوید زرشیمی نسبت به عرضه انواع محصولات پتروشیمی در بورس کالای اقدام کردند. شایان ذکر است علاوه بر کالاهای پلیمری، در این روز 7030 تن انواع قیر، 980 تن گوگرد کلوخه و 506 تن برش سنگین نفتالین دار نیز در بورس کالای ایران معامله شد.
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • وحید 20
                              ستاره‌دار(98)
                              • Mar 2011
                              • 29911

                              #104
                              خرید از بورس کالا سروسامان میگیرد

                              گروه بورس کالا - مشکلات قیمت گذاری کالا و مواد اولیه در بورس کالا اخیرا به چالشی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و بورس کالا تبدیل شده است، به طوری که هر دو نهاد در رد اثرگذاریشان بر قیمتهای بالای کالاها تلاش کرده و تقصیرها را به گردن دیگری میاندازند. مشکل زمانی شروع شد که غضنفری بورس کالا را به عنوان یکی از عوامل اصلی گرانی مواد اولیه در کشور معرفی کرد و در کنار افزایش قیمت ارز، سیاستهای این بازار را بر افزایش قیمتها موثر دانست.

                              این موضوع به واکنش پناهیان، مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران منجر شد و وی نیز گفت تنها وزارتخانه قادر است با نظارت درست بر مجوزها و اجبار شرکتهای عرضهکننده به عرضه بیشتر کالا در بورس قیمتها را پایین بیاورد. در این میان، حسن رادمرد، معاون توسعه بازرگانی داخلی وزیر صنعت در گفتوگو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: در جلسه مشترکی که با بورس کالا داشتیم، توافقنامهای تهیه کردهایم که فعلا با کلیات آن موافقت شده است. به گفته رادمرد، از آنجا که در بورس کالا قیمت پایه را شرکت عرضهکننده اعلام میکند، قرار شد سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان شخصی را در بورس کالا مستقر کند که بر اساس فرمولی، قیمتگذاری را انجام دهد. رادمرد اذعان داشت: این تصمیم در خصوص چهار کالای مس، آلومینیوم، محصولات فولادی و پتروشیمی گرفته شده است و بر اساس آن عرضهکنندگان خصوصی و دولتی باید صد درصد تولیدشان را در بورس کالا عرضه کنند؛ ضمن اینکه بورس هم باید کالاها را صرفا به تولیدکنندگان پایین دستی بفروشد. معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با اعلام این خبر که در بخش قیمتگذاری هم قرار شده سازمان حمایت، کالاهایی را که تولید میشود و از محل بورس کالا خریداری میشود، مشمول قیمتگذاری کرده و قیمت را اعلام کند، گفت: در بند پنجم این توافقنامه آمده است که سه محصول مس، آلومینیوم و محصولات پتروشیمی، صرفا منوط به ثبتنام در سایت بهین یاب هستند؛ یعنی حتما باید بعد از ثبتنام در این سایت، خرید خودشان را در بورس انجام دهند. در این تفاهمنامه قید شده که حتما باید تولیدکنندگان پایین دستی این کالاها را از بورس بگیرند و واسطههای بدون شناسنامه و بدون کد وارد بورس نشوند.
                              در همین حال، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قیمتگذاری مواد اولیه نباید با ارز 3500 تومانی انجام شود، چراکه در غیر این صورت چرخه تولید دچار مشکل میشود.
                              به گزارش ایسنا، مهدی غضنفری با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم کالاهای با ارزش افزوده بالاتر از کشور صادر شود؛ تاکید کرد: مواد اولیه و کالاهای نیمه ساخته مانند محصولات پتروشیمی و فلزات بهتر است به جای صادرات در چرخه تولید داخل مورد استفاده قرار گیرند تا ارزش افزوده بیشتری نصیب کشور شود. در همین حال محسن صالحینیا معاون امور اقتصادی و صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه در مورد برخی مواد اولیه صنایع مانند پتروشیمی محدودیت داشتیم، گفت: تصمیم به ممنوعیت صادرات 52 قلم کالا به همین دلیل گرفته شد تا مواد اولیه مورد نیاز صنایع راحتتر در داخل کشور تامین شود.
                              وی گفت: ترجیح ما این است که مواد اولیهای مانند محصولات پتروشیمی در داخل فرآوری و با ارزش افزوده بیشتری صادر شوند تا ارز بیشتری نصیب کشور شود.
                              صالحینیا با اذعان به اینکه گمرک ایران به صورت خودسرانه اقدام به ممنوعیت صادرات برخی کالاها کرده است، گفت: امیدواریم این کار بهزودی اصلاح شود.

                              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #105
                                مبنای قیمتگذاری بورس کالا دلار مبادلهای باشد

                                خبرگزاری فارس: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در اطلاعیهای آورده است؛ مبنای قیمتگذاری بورس کالا باید دلار مبادلهای باشد وگرنه گرانفروشی است.


                                به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سازمان حمایت در اطلاعیه ای آورده است: به اطلاع تمامی عرضهکنندگان و بنگاههای تولیدی فعال در بورس کالا می رساند بر اساس تصمیمات متخذه از این پس در محاسبه قیمت پایه کالاها در بورس کالا مبنا، نرخ ارز مبادلهای روز مدنظر بوده و لحاظ قیمتهای فراتر از آن مصداق گرانفروشی است.
                                بدیهی است با متخلفین از این قاعده، برخورد تعزیری خواهد شد.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X