ارتباطات سيار ايران ( همراه )

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • کاشف
    عضو فعال
    • Nov 2010
    • 925

    #46
    مديرعامل فرابورس در گفت وگو با فارس:
    همراه اول در فرابورس درج شد
    خبرگزاري فارس: مديرعامل شركت فرابورس از درج نام شركت همراه اول با نمادمعاملاتي " همراه " و عرضه 103 ميليون سهم اين شركت در روزهاي آينده خبر داد.

    مصطفي اميد قائمي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي فارس با اشاره به پذيرش همراه اول در 30 آبان سال جاري توسط هيات پذيرش اوراق بهادار اظهار داشت: نام شركت ارتباطات سيار (همراه اول) پس احراز كليه شرايط پذيرش از 21 آذر ماه به عنوان نهمين شركت در فهرست نرخ هاي بازار اول فرابورس ايران درج شد تا زمينه عرضه سهام اين شركت در روزهاي آينده فراهم شود.
    وي ادامه داد: اين شركت با نماد معاملاتي " همراه " در گروه پست و مخابرات و زير گروه مخابرات با كد 20-64 به شماره ثبت نزد سازمان بورس 10812 درج شده است.
    اميد قائمي در برابر اين سئوال كه با طي اين مرحله زمان عرضه اوليه سهام اين شركت چه وقت خواهد بود،پاسخ داد: بهتر است زمان دقيق اين عرضه بعد از هماهنگي هاي لازم اعلام شود تا فعالان بازار بهتر عمل كنند، بنابراين زمان قطعي و دقيق عرضه اوليه سهام همراه اول متعاقبا " اعلام مي شود.
    به گفته وي در جريان عرضه اوليه سهام همراه اول 103 ميليون سهم معادل 5 درصد بدون اعمال اهرم حجم مبنا در بازار اول معاملات فرابورس واگذار ميشود و سهميه هر ايستگاه معاملاتي شركت هاي كارگزاري كمتر از 200 هزار سهم خواهد بود.
    انتهاي پيام/م

    نظر

    • کاشف
      عضو فعال
      • Nov 2010
      • 925

      #47
      مدیر سرمایه گذاری " وصنعت"
      آماده جذب سهام همراه اول هستیم !
      وی خاطر نشان ساخت در مقطع کنونی به دلیل در پیش بودن عرضه سهام شرکت همراه اول ،اولویت اصلی سرمایه گذاری متمرکز در این عرضه قرار دارد و سرمایه گذاری صنعت و معدن نیز در نظر دارد درجذب این عرضه حضور داشته باشد. نجفی پیش بینی نمود که عرضه مذکور در محدوده قیمتی 3700تومان انجام گردد و سهام همراه اول در محدوده قیمتی 4400 تومان به تعادل رسد .
      هر چند در هفته های اخیرشاخص بورس و حجم معاملات تالار حافظ نسبت به ماههای اولیه پاییز بهبود یافته اما همچنان تردید سرمایه گذاران به این بازار باعث شده که روند مستحکمی در بورس وجود نداشته به عبارت دیگر حرکت شاخص در هفته های اخیر بسیار پر نوسان بوده است.

      کمرنگ شدن حضور حقوقی ها در بازار سرمایه از جمله دلایل اصلی نوسانات غیر منطقی بورس است چرا که با کاهش نقش حقوقی ها در گام اول حجم معاملات بسیار کاهش یافته و در گام بعدی سفته بازان فرمان هدایت بورس را در دست می گیرند در این هنگام دیگر نمی توان تحلیلی از وضعیت بورس و وضعیت آتی آن ارائه نمود.

      به گزارش بورس نیوز در این خصوص با مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن گفتگویی را ترتیب داده ایم

      نجفی مدیر سرمایه شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن در این گفتگو خاطر نشان ساخت :این شرکت در خصوص سرمایه گذاری های بلند مدت خود تغییر خاصی ندارند و همچنان بلوکهای مدیریتی خود را حفظ نموده است اما در خصوص سرمایه گذاری های کوتاه مدت خود این شرکت با توجه به شرایط بازار اقدام می نماید .

      وی خاطر نشان ساخت در مقطع کنونی به دلیل در پیش بودن عرضه سهام شرکت همراه اول ،اولویت اصلی سرمایه گذاری متمرکز در این عرضه قرار دارد و سرمایه گذاری صنعت و معدن نیز در نظر دارد درجذب این عرضه حضور داشته باشد. نجفی پیش بینی نمود که عرضه مذکور در محدوده قیمتی 3700تومان انجام گردد و سهام همراه اول در محدوده قیمتی 4400 تومان به تعادل رسد .
      این کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر این عرضه نیز در وضعیت کلی بازار نیز به خبر نگار بورس نیوز گفت : حقیقی ها و حقوقی ها در حال حاضر قصد دارند بخشی از منایع آزاد نقدینگی خود را به شرکت در این عرضه اختصاص دهند اما با توجه به تاخیری که در این باره رخ داده این امر باعث شده که بورس با کاهش سطح نقدینگی و نوسان مواجه گردد.

      وی افزود بطور معمول حقوقی خرید ها خود را در چند حالت انجام می دهند یک حالت با نقدینگی موجود در شرکت و حالت دوم با تامین مالی از سایر بخشها مانند بانکها در خصوص عرضه سهام همراه اول نیز این اتفاق رخ خواهد داد و بطور حتم پس از این عرضه و با مساعد شدن شرایط حقوقی ها مجدداً با منابع نقدینگی خود رونق را به تالار حافظ بر می گردانند.

      مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری صنعت معدن در خصوص آینده میان مدت بورس نیز پیش بینی نمود: در حال حاضر فرصت های مطلوبی برای سرمایه گذاری در بورس وجود دارد و با افت قیمتی که اکثر نماد ها تجربه نموده اند سطح قیمتی جذابی برای آنها به وجود آمده که این خود یک عامل امیدوار کننده برای رشد بورس در میان مدت بشمار می رود .

      وی در پایان خاطر نشان ساخت شانس خود رویی ها و مالی ها بخصوص گروه بانکی برای رشد بیشتر از سایر گروهها است و این انتظار وجود دارد با برطرف شدن ابهاماتی مانند طرح تحول اقتصادی و مشخص شدن تاقیر افزایش هزینه های تامین حاملهای انرژی بر مارجین سود نماد های مطرح بازار بورس مجدداً در میان مدت به دوران رونق خود باز گردد.

      نظر

      • آريانا
        عضو فعال
        • Nov 2010
        • 599

        #48
        در اصل توسط کاشف پست شده است View Post
        مدیر سرمایه گذاری " وصنعت"
        آماده جذب سهام همراه اول هستیم !
        ....
        ايشان بهتر است به جاي جذب همراه اول نقدينگي خود را به حمايت از "وصنعت" خودشان صرف نمايند تا سهمشان از 140 به زير قيمت اسمي نزول نکنه!!!
        در واقع با ورود اين سرمايه گذاري به همراه اول ريسک اين سهم افزايش پيدا ميکند چون اينها عادت دارند از سهام نوسان معکوس بگيرند!!!

        نظر

        • آمن خادمی
          مدیر
          • Jan 2011
          • 5243

          #49
          تحليل صورتهاي مالي وضعيت مشتركين و منابع درآمدي و ارزشگذاري همراه اول

          يك كارشناس بازار سرمايه در آستانه عرضه 103 ميليون سهم همراه اول در بازار فرابورس، صورت هاي مالي،وضعيت مشتركين و منابع درآمدي و ارزشگذاري اين شركت را تحليل كرد.
          احمد نبي زاده مدير تحقيق و توسعه كارگزاري بورس بيمه ايران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي فارس با اشاره به اينكه شبكه شركت ارتباطات سيار ايران هم اكنون داراي بيش از41 ميليون مشترك، پوشش هزار و 123 شهر و 47 هزار كيلومترجاده، ضريب نفوذ حدود 50 درصدي و ارتباط رومينگ بين الملل با 110 كشورجهان است، نكاتي را پيرامون شركت همراه اول توضيح داد.
          *تحليل صورت هاي مالي
          وي با اشاره به درج نام روزگذشته اين شركت و احتمال عرضه سهام آن در هفته آينده گفت: بهاي تمام شده ارائه خدمات شركت همراه اول در 6 ماهه اول سال جاري نسبت به 6 ماهه اول سال گذشته رشد بالايي داشته كه اين افزايش به دليل رسيدن تعداد مشتركين شركت به سقف 38 ميليون مشترك و پرداخت كامل مبلغ پرداختي به سازمان تنظيم مقرارت و ارتباطات راديويي است.
          وي ادامه داد: با اين شرايط پيش بيني مي شود كل هزينه پرداختي امسال به سازمان حدود هزار و 200 ميليارد تومان باشد. ساير اقلام عمده بهاي تمام شده شامل نگهداري از شبكه ارتباطات سيار و مديريت خدمات مشتركين، استفاده از امكانات شبكه تلفن هاي داخلي و خارجي، هزينه هاي نگهداري و بهره برداري، استفاده از امكانات شبكه مادر و غيره هستند كه نسبت به سال گذشته هركدام از اقلام فوق با 15 درصد رشد فرض گرفته شده اند. با توجه به اين فرض پيش بيني مي شود بهاي تمام شده خدمات ارائه شده حدود 3 هزار ميليارد تومان شود.
          نبي زاده با بيان اينكه درآمدها و هزينه هاي غيرعملياتي شركت نسبت به 6 ماهه سال گذشته به دليل افزايش سود سپرده گذاري حدود 30 ميليارد تومان افزايش يافته ادامه داد: اين درآمدها در 6 ماهه اول 92.1 ميليارد تومان بوده كه رقم بالايي است و باعث مي شود كيفيت سود شركت پايين بيايد، چرا كه درآمدهاي غيرعملياتي به اندازه درآمد عملياتي p/e ( نسبت قيمت هر سهم به پيش بيني درآمد هر سهم شركت)
          نمي گيرند.
          اين كارشناس افزود: جمع كل دارايي هاي شركت در پايان شهريورماه سال جاري 61 هزار و 237 ميليارد ريال بوده كه از اين ميزان 46 هزارو 990 ميليارد ريال آن دارايي ثابت است و در تركيب دارايي ثابت آن 15 هزار و 800 ميليارد ريال دارايي هاي ثابت مشهود وجود دارد. از اين مبلغ دارايي ثابت مشهود حدود 12 هزار ميليارد ريال آن تجهيزات مخابراتي و حدود 342 ميليارد ريال زمين و 685 ميليارد ريال ساختمان است كه همه آنها از پوشش بيمه اي برخوردار هستند.
          نبي زاده ادامه داد: با توجه به رقم ناچيز زمين و ساختمان همراه اول در بين دارايي هاي شركت متوجه مي شويم دارايي هاي شركت مخابرات بيشتر متعلق به شركتهاي مخابرات استاني است و نه شركت همراه اول، بنابراين شركت همراه اول بابت دارايي هاي خود p/e نمي گيرد.از طرف ديگر جمع حقوق عمومي كه مربوط به ودايع مردم نزد اين شركت است بالغ بر40 هزار و 348 ميليارد ريال است كه حدود 65 درصد از ارزش دارايي ها را شامل مي شود.
          به گفته وي از آنجايي كه اندوخته قانوني شركت همراه اول به ميزان سرمايه شركت رسيده ،اين شركت مي تواند همه سود را تقسيم كند.همچنين جمع حقوق صاحبان سهام در پايان سال گذشته 15 هزار و 644 ميليارد ريال بوده كه ارزش دفتري هر سهم در آن تاريخ برابر با 7 هزار و821 ريال بوده است.
          با توجه به تقسيم سود در پايان سال مالي و پيش بيني سود 10هزار ميليارد ريالي براي سال جاري،ارزش دفتري براي پايان سال 89 حدود 7هزار و 270 ريال پيش بيني مي شود.
          نبي زاده در رابطه با عرضه 5 درصد سهام همراه اول در بازار اول فرابورسن يز خاطر نشان كرد: هم اكنون 100 درصد سهام همراه اول متعلق به مخابرات است. پس در روز عرضه اين شركت مخابرات است كه سهم را عرضه مي كند و نه سازمان خصوصي سازي، بنابراين با توجه به خصوصي بودن مالك عمده آن انتظار مي رود همراه اول با قيمت مناسبي عرضه شود.
          *وضعيت مشتركين و منابع درآمدي
          وي در ادامه اظهارات خود به وضعيت مشتركين و منابع درآمدي همراه اول اشاره كرد و گفت : تعداد مشتركين همراه اول در حالي هم اكنون 41 ميليون نفر اعلام شده كه برآورد مي شود در پايان سال 90 به 48 ميليون مشترك برسد. سهم همراه اول در بازار تلفن همراه در حالي سال گذشته 67 درصد بود كه هم اكنون به حدود 62 درصد رسيده است.سهم ايرانسل و تاليا هم 37 و يك درصد است.
          نبي زاده افزود:تعداد سيم كارت هاي دائمي در پايان سال جاري هم 16 ميليون و 888 و 289 مشترك و سيم كارت اعتباري 28 ميليون و 500 هزار مشترك خواهد بود. استراتژي شركت به سمت واگذاري بيشتر سيم كارت اعتباري بوده و سيم كارتهاي دائمي در سال هاي بعد ثابت مي ماند.منابع درآمدي همراه اول هم 60 درصد از محل سيم كارتهاي دائمي ( كه بخش اعظم آن voice است) و 39 درصد سيم كارتهاي اعتباري است.سيم كارتهاي اعتباري هم در شرايطي به عنوان رقيب جدي براي ايرانسل محسوب مي شوند كه پيش بيني
          مي شود درسالهاي بعد سهم درآمد سيم كارت اعتباري افزايش يابد.
          *چند نكته در ارزشگذاري شركت همراه اول
          اين كارشناس به ارزشگذاري شركت همراه اول اشاره كرد و گفت: درحالي كارشناسان تامين سرمايه امين ارزش شركت به روش fcff (جريان نقدي آزاد عملياتي منهاي هزينه سرمايه گذاري) را حدود 9.8 هزار ميلياردتومان برآورده كرده اند كه بهتر بود به جاي اين مقدار از معيار fcfe (جريان نقدي عملياتي پس از كسر هزينه سرمايه گذاري وپرداخت اصل و فرع مطالبات وام دهندگان) استفاده مي شد تا هم بدهي ها در نظر گرفته نمي شد و هم اينكه محاسبه هزينه سرمايه واقعي تر مي شد، به هر حال با اين روش ارزش سهام شركت حدود 6 هزار ميليارد تومان خواهد شد.
          نبي زاده افزود: اين روش براي ارزشگذاري از نگاه سهامدار عمده صورت مي گيرد بنابراين از اين روش بيشتر براي ارزشگذاري بلوك هاي مديريتي استفاده مي شود به همين دليل بهتر بود از روش تنزيل عايدات نقدي نيز استفاده مي شد.
          وي خاطر نشان كرد: متوسط p/e اپراتورهاي بزرگ موبايل در دنيا حدود 9.2 است، البته در اين بين با توجه به محدوديت پروانه و نرخ تورم و ضريب نفوذ تلفن همراه در كشورمان در قياس با كشورهاي ديگر اين نسبت پايين تر خواهد بود، بنابراين متوسط p/e در نظر گرفته شده بر اي شركت كه حدود 9.5 است، نمي توان درست باشد.
          به گفته وي نرخ بازده مورد انتظار سرمايه گذاران براي بلندمدت توسط شركت تامين سرمايه امين 17 درصد فرض شده كه با اين فرض نيز p/e حدود 6 محاسبه مي شود و نه 9.5. همچنين بر اساس لايحه توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد، شركتهاي پذيرش شده در فرابورس ايران مشمول مزاياي مالياتي قابل توجهي خواهند شد و علاوه بر اينكه بين 5 تا 10 از ماليات بر در آمد اين شركتها مشمول تخفيف مي شود؛ ماليات نقل وانتقال سهام اين شركتها همانند بورس نيم درصد خواهد بود به همين دليل نرخ ماليات شركت از رقم 25 درصد سالهاي قبل به 22.5 درصد مي رسد. اين در حالي است كه در محاسبات ارزشگذاري تخفيف مالياتي در نظر گرفته نشده است.
          *بند حسابرسي:
          مدير تحقيق و توسعه كارگزاري بورس بيمه ايران به بند3 گزارش حسابرسي همراه اول اشاره كرد و گفت : شركت از ابتداي سال88 عمر مفيد تجهيزات انتقال را از 8 به 10 سال افزايش داده است كه اين باعث استهلاك انباشته به مبلغ 874 ميليارد ريال و افزايش سود دوره به ميزان 300 ميليارد ريال خواهد شد كه دليل اصلي اين تغيير ذكر نشده است.
          *نتيجه گيري
          نبي زاده در بخش پاياني تحليل همراه اول هم توضيح داد: با توجه با وضعيت انحصاري همراه اول و استراتژي اين شركت در ارائه محصولات با ارزش افزوده بالا و از طرف ديگر ريسك از دست دادن بازار به دليل وجود رقيبي جدي به نام ايرانسل و ورود اپراتور سوم به اين عرصه و ريسك مربوط به ودايع مردم، پيش بيني مي شود شركت به مانند سالهاي قبل نتواند به رشد سودهاي خيلي بالا دست يابد و شركت به يك شركت ارزشي در خواهد آمد. بنابراين سودهاي شركت در آينده از يك رشد 5 الي 7 درصدي برخوردار خواهند بود.
          وي در خاتمه گفت: با توجه به اينكه ورود همراه اول به فرابورس براي اولين بار است و عرضه اوليه محسوب مي شود، با در نظر گرفتن موارد ذكر شده در بالا و اينكه eps شركت براي امسال بين 450 تومان تا 516 تومان خواهد بود و اين سود در سالهاي بعد رشد 7 درصدي خواهد داشت، سرمايه گذاران مي توانند باتوجه به وضعيت كنوني بازار و p/e اپراتورهاي كشورهاي ديگر p/e به اين سهم بدهند و تصميم صحيح را اتخاذ كنند.
          to continue, please follow me on my page

          نظر

          • کاشف
            عضو فعال
            • Nov 2010
            • 925

            #50
            كدخبر: ۴۰۷۲۰تاريخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۰۷:۴۵ نسخه چاپي
            ارسال به دوستان
            توصیه یک کارشناس :
            به تخلفات همراه اول دقت کنید
            همراه اول همچنان سیم كارتهای 0912 خود را به قیمت 288 هزار تومان میفروشد در حالی كه براساس پروانه قیمت این سیم كارتها 120 هزار تومان است.
            عرضه همراه اول در بازار فرابورس باعث رونق اين بازار و همچنين رونق مخابرات در بازار بورس مي شود و هر چه با قيمت بالاتري عرضه شود روي نماد شركت مخابرات تاثيرات بيشتري خواهد گذاشت . اما از آنجا كه براي عرضه همراه اول تبليغات مدرن زيادي انجام داده اند به احتمال قريب به يقين در صورتي كه در قيمتهاي جذابي ارائه شود در همان لحظات اوليه به فروش خواهد رسيد.

            سهیلا فروزانی در گفتگو با بورس نیوز با بیان مطالب فوق افزود:اما اين ريسك همچنان باقي است كه در صورت عرضه با قيمتهاي بالا اين سهم نيز به سرانجام بيمه دانا دچار گشته و سهامداران را متضرر نمايد.

            وی خاطر نشان ساخت: نكته اي كه بسيار حایز اهميت است و سهامداران بايد به دقت مد نظر قرار دهند اين است كه از خريد هيجاني دوري نمايند چرا كه اين سهم با قيمت اوليه 100 تومان براي هر سهم پذیره نویسی شده و هم اکنون با قيمتهاي بسيار بالاتري مثلا نسبت به قيمت اوليه سهم عرضه خواهد شد و به نظر می رسد نمي تواند خيلي بيشتر از اين قيمتها رشد نمايد .

            فروزانی تصریح کرد: نگاه خريداران به سهم بايد نگاه بلند مدتي باشد و كساني از اين سهم منتفع خواهند شد كه به اميد دريافت سود سالانه مجامع خريد نمايند.

            از طرف ديگر از آنجا كه ابهام در ودايع همراه اول همچنان به قوت خود باقي است اين بيم وجود دارد كه مصوبه اي دال بر برگشت ودايع وديعه گذاران به شركت ابلاغ شود كه در آن صورت از سودآوري سهم خواهد كاست .

            فروزانی یاد اور شد: مدتي پيش معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (سازمان رگولاتوری)از ادامه تخلف همراه اول در فروش سیم كارت با قیمت بالا خبر داد و اظهار داشت: همراه اول همچنان سیم كارتهای 0912 خود را به قیمت 288 هزار تومان میفروشد در حالی كه براساس پروانه قیمت این سیم كارتها 120 هزار تومان است.

            وی درباره میزان تخلف صورت گرفته توسط همراه اول در خصوص تعداد سیم كارتهایی كه گران به مردم فروخته شده، گفت: مخابرات آمار سیم كارتهای فروخته شده از زمان ابلاغ پروانه (29 تیر ماه سال 87 تا 18 آبان 88 )را حدود 120 هزار سیم كارت اعلام كرده است.

            از سوی دیگرمعاون سازمان رگولاتوری نیز در مورد برخورد این سازمان با تخلفات صورت گرفته، اظهار داشته که در صورت ادامه تخلف علاوه بر جرایم نقدی، مدت زمان پروانه همراه اول نیز كاهش پیدا خواهد كرد.

            سهیلا فروزانی در پایان گفتگوی خود با بورس نیوز در خصوص آینده بورس نیز پیش بینی نمود:در صورتي كه گروه 1+5 به توافقات مد نظر طرف ايراني و خارجي برسد قاعدتا تحريمها برداشته خواهد شد و شاخصهاي بورس رشد شديد ولي كوتاه مدتي را تجربه خواهند كرد.

            در صورتي كه مذاكرات به نتيجه نرسد و تحريمها به قوت خود باقي بماند پيش بيني مي شود كه نرخ فروش ارز در بازار بالا رفته و شركتهاي صادراتي مانند گروه معادن و بعضي از شركتهاي پتروشيمي سودآور شوند .

            همچنين از آنجا كه در آستانه طرح تحول و حذف رايانه ها هستيم به نظر مي رسد كه شركتهايي همچون مديريت پروژه هاي نيروگاهي مپنا كه سازنده نيروگاههاي برقي و نیز فروشنده برق هستند از سود قابل توجهي برخوردار شوند.

            نظر

            • Captain Nemo
              مدیر
              • Dec 2010
              • 2933

              #51
              مديرعامل فرابورس در گفتوگو با فارس:
              يكشنبه آينده 103 ميليون سهم همراه اول در فرابورس عرضه ميشود

              خبرگزاري فارس: انتظارها براي عرضه اوليه سهام بزرگترين اپراتور مخابرات خاورميانه به پايان رسيد و مديرعامل شركت فرابورس از واگذاري 5درصد (معادل 103 ميليون سهم) يا بيشتر سهام اين شركت در يكشنبه آينده با سهميه هر ايستگاه 165 هزار سهم خبر داد.

              مصطفي اميد قائمي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي فارس، اظهار داشت: در پي پذيرش همراه اول در 30 آبان سال جاري توسط هيات پذيرش اوراق بهادار و درج نام آن با نماد معاملاتي همراه در 21 آذر ماه ، 5 درصد از سهام يا بيشتر ( معادل 103 ميليون سهم ) در روز يكشنبه آينده مورخ 28 آذرماه در بازار اول معاملات عرضه و كشف قيمت مي شود.
              وي با بيان اينكه فعلا " براي سهميه ايي بر هر كد سهامداري در نظر گرفته نشده و اين موضوع شنبه مشخص مي شود ادامه داد: سهميه هر ايستگاه معاملاتي هم در شرايطي 165 هزار سهم تعيين شده كه صندوق هاي سرمايه گذاري مشترك بايد طبق اساسنامه به محدوديت هاي موجود توجه كنند و از خريد بيش از حد اجتناب كنند.
              اميدقائمي همچنين به سهامداران حقيقي هم خاطر نشان كرد: اين گروه ضمن دقت و بررسي هاي لازم همراه اول ،بايد علاوه بر واريز وجه به حساب شركت هاي كارگزاري، درخواست هاي خريد را يك روز قبل از عرضه يعني شنبه به كارگزاران ارايه كنند. همچنين طبق آيين نامه معاملات فرابورس سفارش هاي خريد بايد همراه با اعلام قيمت محدود ارايه شود.
              اين مقام مسئول پيش از اين هم توصيه هايي به همه سرمايه گذاران كرده و اعلام داشته بود: با در نظر گرفتن وجود شركت هاي سودده حاضر در بورس دليلي ندارد سهامداران اقدام به فروش سهام ديگر شركت ها كرده تا سهام همراه اول را خريداري كنند.چرا كه نبايد به صرف عرضه اوليه سهام، تعصبي در خريد حتمي با هدف كسب سود داشت. بايد شرايط هر سهم، بازار و آينده ميان و بلندمدت آن مدنظر قرار گيرد تا تجربه بيمه دانا تكرار نشود.
              وي افزود: بنابراين در صورت ارزنده بودن سهام و قيمت گذاري مناسب و بادر نظر گرفتن همه عوامل ازجمله ريسك سرمايه گذاري مي توان تصميم گيري كرد. عرضه اوليه سهام هم ماهيت خاص خود را داشته و مثل باقي معاملات و سهام است كه برخي به قيمت گران و برخي هم به قيمت ارزان معامله مي شوند.
              اميدقائمي به سرمايه گذاراني كه براي اولين بار مي خواهند در سهام شركت هاي بورسي و فرابورسي از جمله همراه اول سرمايه گذاري كنند توصيه كرد: مهمترين نكته اي كه اين گروه از علاقمندان به سرمايه گذاري در شركت همراه اول بايد توجه كنند سرمايه گذاري با سرمايه مازاد است. يعني به هيچ عنوان نبايد پولي را از محل فروش دارايي مورد نياز، قرض و حقوق بازنشستگي وارد بازار كرد. اين درحالي است كه سرمايه گذاران مي توانند با در نظر گرفتن شرايط بازار سهام بجاي خريد طلا و خانه و خودروي مازاد بر نياز اقدام به سرمايه گذاري در شركت هاي بورسي و فرابورسي كنند.
              وي در خاتمه گفت: همچنين سرمايه گذاران تازه وارد بايد ضمن برخورداري از ديدگاه ميان و بلند مدت، اطلاعات و جوانب شركت همراه اول را به دقت بررسي كنند. علاوه بر اين گروه از افراد مي توانند از مزيت هاي صندوق هاي سرمايه گذاري و ابزاري مانند اوراق مشاركت بهره بگيرند.
              یاری اندر کس نمی​بینیم یاران را چه شد
              دوستی کی آخر آمد دوستداران را چه شد

              شهر یاران بود و خاک مهربانان این دیار
              مهربانی کی سر آمد شهریاران را چه شد

              نظر

              • کاشف
                عضو فعال
                • Nov 2010
                • 925

                #52
                مستطيل شيشه اي تالار
                بازار مثبت با عرضه همراه اول
                توقف نماد تجارت الکترونیک پارسیان برای برگزاری مجمع افزایش سرمایه هم از نکات بارز بازار روز جاری بود که احتمال دارد در این نماد شاهد تعدیل مثبت سود به دلیل عقد قراردادهای جدید باشیم که جزئیات آن بزودی افشا می گردد .
                با اتمام ساعات معاملات روز سه شنبه 89.09.23 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 1 واحد افزایش به رقم 15411 واحد رسيد . عکس این وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 16 واحد کاهش عدد 24185 واحد را تجربه كرد. شاخص كل نيز در روز جاري بدون تغییر به رقم 18414 واحد رسيد.

                گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 368 میلیارد ریال رسید.

                همچنین در این روز ملی مس با 18 واحد افزایش شاخص ، بیشترین تاثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل پتروشیمی فن آوران با 7 واحد کاهش ، بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

                معاملات بازار طبق پیش بینی اهالی تالار در روز جاری حجم نسبتاً مناسبی داشت و این معاملات بیانگر ارزندگی برخی سهام در قیمتهای فعلی بود که می تواند در میان مدت سود مناسبی به سهامداران برساند .

                نکته جالب در بازار روز جاری نوسان کوچک منفی در نماد مخابرات ایران بود که به عنوان مالک همراه اول که عرضه آن طی یک شنبه هفته آینده انجام می شود بیانگر تردید سرمایه گذاران به رشد قیمت این نماد در زمان عرضه سهام همراه اول بود که به نظر می رسد دارای پشتوانه تحلیلی نباشد و بیشتر رفتاری متکی بر رفتار شناسی معامله گران بورس تهران است یعنی بسیاری گمان می کنند حقوقی ها عرضه ها در نماد اخابر را به پس از عرضه همراه اول موکول کرده اند لذا جرات خرید در قیمتهای فعلی ندارند تا شرایط بازی برای آنها روشن شود .

                از سوی دیگر در نماد سرمایه گذاری اعتبار ایران که شرکت کوچکی در بین سرمایه گذاری هاست و بازار هنوز پتانسلیهای آن را کشف نکره است عرضه های آخر وقت یک کارگزاری آفت هر روزه سهم شده که به نظر می رسد با توجه به حجم عرضه ها ی چند روز اخیر رو به پایان باشد و شنیده ها حاکی از راه اندازی خط تولید وانت در یکی از زیر مجموعه های شرکت است که می تواند درآمد مناسبی را برای شرکت به ارمغان بیاورد .

                از نظر اهالی تالار نزدیک بودن به زمان برگزاری مجمع (بهمن ماه سال جاری) و توزیع حداقل 200 ريال سود نقدی می تواند شاخص خوبی برای سرمایه گذاری در سهام "خعتبار" باشد.

                خریدهای هیجانی در نماد پتروشیمی فن آوران ، پتروشیمی اصفهان و تا حدی پتروشیمی اراک بار دیگر نشان داد که در بورس تهران اراده حقوقی ها بر هر تحلیلی ارجح هست و با خروج نقدینگی آنها از سهام روند قیمت سریعاً معکوس می گردد و بازار مثبت 4 و منفی 4 عادت بورس تهران است زیرا خریداران دیروز که با اشتیاق سهام یک شرکت را در 4% مثبت می خریدند در فردای همان روز با 8 درصد اختلاف و قیمت کمتر حاضر به خرید همان سهام نیستند !!!

                در نماد ملی مس هم اگر عرضه های سهامدار عمده وجود نداشت تاکنون سقف تاریخی قیمت سهام شکسته شده بود و شاهد ثبت رکود جدید بودیم اما در شرایط فعلی نیز نمودار سهام ملی مس صعودی است و اولین مقاومت آن 920 تومان است .

                از سوی دیگر تلاشهای زیادی برای رشد قیمت سهام "ومعادن" در بازار شکل گرفته است که با توجه به روند زیر مجموعه ها (سنگ آهنی ها) این اتفاق بعید می نماید هر چند که ملی مس تا حد زیادی جبران روند نزولی سنگ آهنی ها را در پرتفوی سرمایه گذاری معادن و فلزات می کند.

                اما خبر مهم در بازار امروز شاید فروکش کردن اختلاف بین هیأت مدیره سایپا بود که باعث شد معاملات پرحجمی را در این نماد شاهد نباشیم و شاید دیگر نیازی به خرید سهام از بازار برای کسب کرسی اکثریت هیأت مدیره نباشد.

                توقف نماد تجارت الکترونیک پارسیان برای برگزاری مجمع افزایش سرمایه هم از نکات بارز بازار روز جاری بود که احتمال دارد در این نماد شاهد تعدیل مثبت سود به دلیل عقد قراردادهای جدید باشیم که جزئیات آن بزودی افشا می گردد .

                حضور نجفی مدیرعامل سابق داده پردازی در سمت مدیرعاملی خدمات انفورماتیک هم باعث شده که تحلیلگران هماهنگی های بعدی بین این دو شرکت زیر مجموعه بانک مرکزی را بیشتر بدانند و منتظر اتحاد استراتژیک دو شرکت باشند که قطعاً به رشد قیمت سهام آنها خواهد انجامید .

                در نماد "وبانک" هم شاهد معاملات پر حجم هفته اخیر بودیم بحث عرضه سهام به صورت بلوکی همچنان مطرح است و به نظر می رسد تا پایان سال این عرضه به صورت رسمی انجام شود همچنین سرمایه گذاری توسعه ملی هم از فروش پتروشیمی فناوران به تأمین اجتماعی سود مناسبی شناسایی خواهد کرد.

                در نهایت ، توجه به اعلام عرضه سهام همراه اول در هفته بعد قطعاً بازار در هفته آینده متأثر از این معامله خواهد بود و بر خلاف گذشته پیش بینی می شود که بازار به شدت مثبت شود.

                نظر

                • کاشف
                  عضو فعال
                  • Nov 2010
                  • 925

                  #53
                  در آستانه عرضه اوليه سهام اعلام شد:
                  توصيه هاي مديرعامل فرابورس به متقاضيان خريد همراه اول
                  خبرگزاري فارس:مدير عامل فرابورس با تاكيد بر اينكه سهام شركت همراه اول روز 28 آذر عرضه مي شود، گفت: سرمايه گذاران در هنگام خريد سهام نگاه اقتصادي داشته باشند و از تصميم هاي هيجاني دوري كنند.

                  به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي فرابورس ايران ، مصطفي اميد قائمي در آستانه عرضه سهام شركت همراه اول با اعلام مطلب فوق افزود:با توجه به زمان باقي مانده تاعرضه اوليه سهام شركت همراه اول در فرابورس، متقاضياني كه تا كنون اقدام به خريد سهام در بازار سرمايه نكرده اند ويا كد سهامداري فعال ندارند، بامراجعه به كارگزاران فرابورس اقدام به دريافت و فعال سازي كد سهامداري خود كنند تا در روز عرضه به دليل نداشتن كد مشكلي براي آنها ايجاد نشود.
                  وي با تاكيد بر اينكه براي خريد سهام در فرابورس به طور حتم بايد كد سهامداري داشته باشند،ادامه داد: با ارائه رونوشت صفحه اول شناسنامه ، كارت ملي و اصل اين دو مدرك براي انطباق، كارگزاران براي آنها كد سهامداري اخذ مي كنند.
                  به گفته اميد قائمي سهام همراه اول با 113ميليون و 250 هزار سهم در بازار اول فرابورس كشف قيمت خواهد شد.
                  مديرعامل فرابورس تصريح كرد:سرمايه گذاران براي خريد سهام بايد وجوه خود را به حساب شركتهاي كارگزاري واريز كرده و براي خريد سهام به طور حتم دستور خريد را به طور كامل تكميل كنند .
                  وي يادآور شد: بر اساس آيين نامه معاملات فرابورس سرمايه گذاران بايد در دستور خريد دامنه قيمت خود را محدود كنند تا از بروز مشكلات احتمالي و اختلاف نظر آتي جلوگيري شود . البته كارگزاران هم موظف هستند بر اساس ماده 53دستورالعمل اجرايي نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در فرابورس ايران ،فقط با در دامنه هاي قيمت خريد انجام دهند.
                  اميد قائمي به سهامداران و معامله گران توصيه كرد: از رفتارهاي هيجاني بپرهيزند و با مطالعه اميد نامه و بررسي ريسك هاي مرتبط با اين سرمايه گذاري در كنار در نظر گرفتن بازه قيمتي مشخص و توجيه پذير براي خود، اقدام به خريد سهام كنند.
                  مدير عامل فرابورس درادامه از اختصاص سهميه ويژه به صندوق هاي سرمايه گذاري مشترك در اين عرضه خبر داد و گفت: در استاي گسترش فرهنگ سواد مالي واهداف بورس به صندوق هاي سرمايه گذاري معادل يك ايستگاه كاري -165 هزار سهم-سهميه تخصيص يافته است اما اين سهميه بايد به كد معاملاتي صندوق تخصيص يابد در غير اين صورت و خريد "ددد " ،كل سهميه خريد آن ايستگاه باطل مي شود . همچنين مديران صندوق ها توجه داشته باشند؛ بايد به محدوديت ها ي مندرج در اساسنامه و اميد نامه در خصوص حداكثر ميزان مجاز خريد يك سهم اقدام به خريد كنند.

                  نظر

                  • کاشف
                    عضو فعال
                    • Nov 2010
                    • 925

                    #54
                    مديرعامل فرابورس در گفتوگو با فارس خبر داد:
                    عرضه 5 درصد سهام همراه اول يكشنبه آينده در فرابورس
                    خبرگزاري فارس: انتظارها براي عرضه اوليه سهام بزرگترين اپراتور مخابرات خاورميانه به پايان رسيد و مديرعامل شركت فرابورس از واگذاري 5درصد (معادل 103 ميليون سهم) يا بيشتر سهام اين شركت در يكشنبه آينده با سهميه هر ايستگاه 165 هزار سهم خبر داد.

                    مصطفي اميد قائمي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي فارس، اظهار داشت: در پي پذيرش همراه اول در 30 آبان سال جاري توسط هيات پذيرش اوراق بهادار و درج نام آن با نماد معاملاتي همراه در 21 آذر ماه ، 5 درصد از سهام يا بيشتر ( معادل 103 ميليون سهم ) در روز يكشنبه آينده مورخ 28 آذرماه در بازار اول معاملات عرضه و كشف قيمت مي شود.
                    وي با بيان اينكه فعلا " براي سهميه ايي بر هر كد سهامداري در نظر گرفته نشده و اين موضوع شنبه مشخص مي شود ادامه داد: سهميه هر ايستگاه معاملاتي هم در شرايطي 165 هزار سهم تعيين شده كه صندوق هاي سرمايه گذاري مشترك بايد طبق اساسنامه به محدوديت هاي موجود توجه كنند و از خريد بيش از حد اجتناب كنند.
                    اميدقائمي همچنين به سهامداران حقيقي هم خاطر نشان كرد: اين گروه ضمن دقت و بررسي هاي لازم همراه اول ،بايد علاوه بر واريز وجه به حساب شركت هاي كارگزاري، درخواست هاي خريد را يك روز قبل از عرضه يعني شنبه به كارگزاران ارايه كنند. همچنين طبق آيين نامه معاملات فرابورس سفارش هاي خريد بايد همراه با اعلام قيمت محدود ارايه شود.
                    اين مقام مسئول پيش از اين هم توصيه هايي به همه سرمايه گذاران كرده و اعلام داشته بود: با در نظر گرفتن وجود شركت هاي سودده حاضر در بورس دليلي ندارد سهامداران اقدام به فروش سهام ديگر شركت ها كرده تا سهام همراه اول را خريداري كنند.چرا كه نبايد به صرف عرضه اوليه سهام، تعصبي در خريد حتمي با هدف كسب سود داشت. بايد شرايط هر سهم، بازار و آينده ميان و بلندمدت آن مدنظر قرار گيرد تا تجربه بيمه دانا تكرار نشود.
                    وي افزود: بنابراين در صورت ارزنده بودن سهام و قيمت گذاري مناسب و بادر نظر گرفتن همه عوامل ازجمله ريسك سرمايه گذاري مي توان تصميم گيري كرد. عرضه اوليه سهام هم ماهيت خاص خود را داشته و مثل باقي معاملات و سهام است كه برخي به قيمت گران و برخي هم به قيمت ارزان معامله مي شوند.
                    اميدقائمي به سرمايه گذاراني كه براي اولين بار مي خواهند در سهام شركت هاي بورسي و فرابورسي از جمله همراه اول سرمايه گذاري كنند توصيه كرد: مهمترين نكته اي كه اين گروه از علاقمندان به سرمايه گذاري در شركت همراه اول بايد توجه كنند سرمايه گذاري با سرمايه مازاد است. يعني به هيچ عنوان نبايد پولي را از محل فروش دارايي مورد نياز، قرض و حقوق بازنشستگي وارد بازار كرد. اين درحالي است كه سرمايه گذاران مي توانند با در نظر گرفتن شرايط بازار سهام بجاي خريد طلا و خانه و خودروي مازاد بر نياز اقدام به سرمايه گذاري در شركت هاي بورسي و فرابورسي كنند.
                    وي در خاتمه گفت: همچنين سرمايه گذاران تازه وارد بايد ضمن برخورداري از ديدگاه ميان و بلند مدت، اطلاعات و جوانب شركت همراه اول را به دقت بررسي كنند. علاوه بر اين گروه از افراد مي توانند از مزيت هاي صندوق هاي سرمايه گذاري و ابزاري مانند اوراق مشاركت بهره بگيرند.

                    نظر

                    • کاشف
                      عضو فعال
                      • Nov 2010
                      • 925

                      #55
                      با اعلام سياست تقسيم سود؛
                      50 درصد از سود همراه اول در نيمه اول سال پوشش داده شد
                      خبرگزاري فارس: در آستانه عرضه اوليه سهام همراه اول در فرابورس 50 درصد از سود 4 هزار و 79 ريالي هر سهم اين شركت طي نيمه اول سال محقق شده و سياست تقسيم سود هر هم 3 هزار و 707 ريال اعلام شد.

                      به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس،در حالي فردا 113ميليون و 250 هزار سهم شركت همراه اول براي نخستين بار در بازار اول معاملات فرابورس عرضه مي شود كه صورت هاي مالي حسابرسي شده منتهي به سال مالي 29 اسفند سال جاري به همراه صورت هاي مالي مياندوره اي 3 و 6 ماهه و گزارش پيش بيني سود هر سهم اين شركت 206 ميليارد توماني در سايت كدال منتشر شد.
                      بر اساس اطلاعات اعلامي در گزارش پيش بيني سود، از سود بيش از 842 ميليارد و 354 ميليون توماني اين شركت ، بالغ بر 423 ميليارد تومان تا پايان شهريورماه محقق شده است،به عبارت ديگر از پيش بيني سود 4 هزار و 79 ريالي به ازاي هر سهم، 2 هزار و 45 ريال در نيمه اول سال پوشش داده شده است.
                      اين در حالي است كه پيشنهاد هيات مديره براي تقسيم سود هر سهم شركت در مجمع سالانه آينده 3 هزار و 707 ريال اعلام شده است.
                      انتهاي پيام/م

                      نظر

                      • کاشف
                        عضو فعال
                        • Nov 2010
                        • 925

                        #56
                        در گفت وگوي تفصيلي فارس با معاون سازمان نظارت بر بورس ها؛
                        دلايل اصلي عدم ورود شركتهاي سهامي عام به بورس تشريح شد
                        خبرگزاري فارس: معاون سازمان نظارت بر بورس ها و ناشران با اعلام مهمترين برنامهها تا پايان سال، دلايل اصلي عدم ورود شركت هاي سهامي عام خصوصي به بورس را تشريح و از راه اندازي واحدهاي تخصصي بازاريابي خبر داد.

                        سيدعلي حسيني در جديدترين گفتوگوي خود با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، آخرين برنامههاي اجرايي و مدنظر حوزه معاونت نظارت بر بورسها و ناشران اوراق بهادار را تشريح كرد و در رابطه با دليل يا عدم دلايل تمايل ورود شركتهاي سهامي عام غير اصل 44 به بازار سهام توضيحاتي داد.


                        *مهمترين برنامه ها تا پايان سال كدامند؟

                        وي در پاسخ به اين سؤال كه طي سه ماه و چند روز باقي مانده از سال جاري، چه برنامههايي در اين حوزه پيگيري ميشود،اظهار داشت: عمده وضع قوانين و مقرراتي كه براي سال 89 پيشبيني شده بود، انجام شده است. چند دستور العمل هم مانند دستورالعمل نحوه انجام معاملات، دستورالعمل انضباطي كارگزاران بورس و تاسيس و فعاليت سبدگردان هم به تازگي ابلاغ شد. دستورالعمل رتبهبندي كارگزاران اوراق بهادار و بورس كالايي هم در مرحله نهايي قرار دارد كه بعد از تصويب توسط هئيت مديره سازمان بورس ابلاغ خواهد شد.
                        حسيني ادامه داد: اين درحالي است كه تا پايان سال در حوزه معاونت نظارت بر بورسها و ناشران اوراق بهادار دو برنامه اصلي مدنظر قرار دارد. اول برگزاري جلسات آموزشي و توجيهي براي دستاندركاران بازار در رابطه با آئيننامه معاملات بورس كالا،تسويه پاياپاي و نحوه انجام معاملات عمده بورس اوراق بهادار به منظور فراهم كردن زمينه اجرايي شدن دستورالعملها و مقررات جديد است.
                        حسيني خاطرنشان كرد: حوزه ديگري كه بيشتر به آن تأكيد داريم بحث معاملات آن لاين است كه خوشبختانه بخشنامه مربوطه هم اخيراً به كارگزاران ابلاغ شده است. دراين بخشنامه جزئيات سه موضوع مشخص و نهايي شده است. اول ويژگيهاي نرم و سختافزاري سيستم معاملات آنلاين تريدينگ كه بايد توسط شركتهاي نرمافزاري مربوطه مدنظر قرار گيرد، دوم ويژگيهاي نظارتي براي كنترل توسط سازمان بورس و سوم شرايط جذب مشتريان آن لاين و آموزش و شرايط احراز براي توانايي انجام معاملات از سوي كارگزاران است.
                        به گفته اين مقام مسئول رويه كار هم به اين صورت خواهد بود كه شركت نرمافزاري درخواست خود را به سازمان بورس ارائه مي كند تا بعد از دريافت نظرات فني مديريت فناوري بورس تهران، كنترلهاي نظارتي هم اعمال و سپس نظر سازمان به سازنده نرمافزار اعلام ميشود كه نرمافزار مربوطه قابليت پيادهسازي را دارد ياخير؟ در صورت تاييد، سازنده نرمافزار ميتواند آن را به شركتهاي كارگزاري بفروشد تا كارگزار بعداز نصب و تجهيز نسبت به جذب مشتريان و آموزش و توجيه آنان اقدام كند.
                        حسيني با تأكيد بر اهميت اجرايي شدن معاملات آنلاين تريدينگ تا پايان سال ادامه داد: در حالي يك شركت نرمافزاري اخيراً درخواست خود را طبق بخشنامه جديد به سازمان بورس ارائه كرده كه تغييرات عمده بعدي در نرمافزارهاي آن لاين تريدينگ به تأييد مجدد سازمان نياز دارد.
                        به گفته وي، موضوع اطلاعات ويژه و مورد نياز كارگزاران در خصوص دريافت سريع تغيير تركيب سهامداران شركت ها هم با همكاري شركت سپردهگذاري مركزي و مديريت فناوري بورس تهران انجام شده و كارگزاران قادر به دريافت اين دسته اطلاعات هستند.


                        * تمايل سازمان به افزايش موسسه هاي حسابرسي

                        حسيني به برگزاري جلسهاي با مديران چندين شركت بورسي با هدف مباحث مربوط به ويروس جاسوس اطلاعات موسوم به staxnet اشاره كرد و گفت: شركتهاي بورسي در حالي به طور دائم تحت تعقيب انواع ويروسها هستند كه اين موضوع ايجاب ميكند در هر بنگاهي بخشي براي رديابي و مبارزه با اين گونه خطرات ايجاد و پيشنهاداتي داشته باشد. يكي از اين واحدها مديريت حسابرسي داخلي در شركتهاست كه ميتواند به موقع هشدارهاي لازم را به مديران اجرايي شركت ها بدهد.
                        وي با اشاره به وجود كميتهاي براي پذيرش مؤسسات حسابرسي طبق مصوبه شوراي عالي بورس خاطرنشان كرد: اين كميته با هدف نظارت بر عملكرد مؤسسات حسابرسي معتمد سازمان بورس، گزارشهاي تهيه شده شركتها را مورد بررسي قرار ميدهد تا در صورت وجود تخلفات احتمالي اندك، برخوردهاي قانوني شامل تذكر تا لغو مجوز فعاليت صورت گيرد.
                        اين مقام مسئول افزود: علاوه بر نظارت، ديگر فعاليت اين كميته اظهارنظر در خصوص پذيرش مؤسسات حسابرسي جديد است، چرا كه سازمان بورس علاقمند به افزايش مؤسسههاي حسابرسي است.
                        حسيني برنامه نظارت مكانيزه بر عملكرد مؤسسههاي حسابرسي را مدنظر قرار داد و گفت: بعد از دريافت اطلاعاتي مانند تعداد نيروي انساني مؤسسههاي حسابرسي، گزارشهاي ارائه شده و سهمشان در ارائه خدمات، اطلاعات به دست آمده از طريق نرمافزاري تحليل شده و نظارت هايي اعمال ميشود.
                        به گفته وي اين نياز به دليل تعداد زياد مؤسسات حسابرسي، تنوع خدمات و حجم گزارشهاي ارائه شده به وجود آمده است كه در مرحله نهايي و آزمايش قرار دارد.
                        وي افزود: علاوه بر اين هماكنون تمام مؤسسات حسابرسي معتمد سازمان بورس استفاده از سايت كدال براي ارائه اطلاعات الكترونيكي را آموزش داده و بعد از اتمام دريافت امضاء ديجيتال، اين گروه هم به مانند شركتهاي بورسي و غير بورسي ثبت شده نزد سازمان بورس از اين رويه استفاده مي كنند تا همزمان با ارسال گزارشها به شركتها، نسخهايي هم به سازمان بورس ارسال شود كه در كاهش تأخير انعكاس در گزارشهاي حسابرسي شده شركتها و همچنين كاهش دوره توقف نماد معاملاتي شركتها بسيار مؤثر خواهد بود.
                        حسيني خاطرنشان كرد: در سال 89 بيش از 93 درصد از نمادهاي معاملاتي باز بودند كه در آخرين گزارشهاي ارائه شده شركت بورس اعلام شده است.اين درحالي است كه سعي ما به طور مشخص اين است كه هيچ نماد معاملاتي شركتي بدون جهت و دليل بسته نباشد و از بسته شدن نماد جلوگيري كنيم، بنابراين در حال اضافه كردن موارد ديگر براي عدم لزوم توقف نماد به هنگام ارائه اطلاعات هستيم.

                        *بورس و فرابورس رقيب نيستند؛ مكمل هم اند

                        وي به لزوم توجه بيشتر مديران شركت هاي هلدينگي و سرمايه گذاري و سهامداران به امكانات بازارهاي 4 گانه فرابورس اشاره كرد و گفت: بازارهاي معاملات متنوع فرابورس مي توانند ميزبان عرضه هاي عمده سهام و اوراق مشاركت و همچنين پذيرش شركت ها باشند،اين بازارها به دليل مشابهت هايي با بورس اوراق بهادار از ظرفيت هاي بالقوه بالايي برخوردارند.
                        معاون نظارت بر بورسها و ناشران اوراق بهادار در برابر اين سوال كه با در نظر گرفتن تمركز اين روزهاي مسئولان بازارسرمايه و سازمان خصوصي سازي به بازار فرابورس، آينده اين بازار را چطور ترسيم مي كند و آيا اين بازار بعدها مي تواند به عنوان رقيب بورس اوراق بهادار باشد؟ پاسخ داد : با توجه به مصوبه مجلس محترم در قانون برنامه پنجم و تاكيد بر لزوم بازارهاي ثانويه براي انتشار هر نوع اوراق بهادار ، بورس و فرابورس قطعا " در آينده از رشد مطلوبي برخوردار خواهند شد.
                        حسيني ادامه داد: در وضعيت فعلي قطعا " رقابتي بين بورس اوراق بهادار و فرابورس وجود ندارد، چرا كه استانداردهاي بورس بالاتر بوده و ابزارها و نوع شركت هاي مورد پذيرش آن با فرابورس متفاوت است.بنابراين اين دو بورس در شرايطي مكمل هم هستند كه شايد در آيندهاي دور بازار فرابورس كشور هم به مانند ديگر بازارهاي مطرح دنيا رشد كرده و در حد بورس اوراق بهادار باشد.
                        وي به عرضه 2 درصد از سهام شركت فرابورس توسط سازمان گسترش در يكشنبه جاري 28 آذرماه اشاره كرد و گفت: سازمان خصوصي سازي اين دو درصد كه مشمول واگذاري و معادل دو ميليون سهم شركت فرابورس است را به قيمت پايه هر سهم 160 تومان در بازار سوم فرابورس عرضه مي كند.اين در حالي است كه طبق اساسنامه شركت فرابورس،كليه اشخاص حقيقي و حقوقي متقاضي خريد اين درصد از سهام بايد از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز لازم را اخذ كنند.

                        *آماده سازي بانك پاسارگاد براي حضور درفرابورس

                        حسيني با بيان اينكه عرضه اوليه سهام همراه اول بزودي در فرابورس انجام ميشود، در رابطه با وضعيت حضور بانك پاسارگاد در بازار سهام توضيح داد: بعداز انجام پذيرهنويسي سهام ناشي از افزايش سرمايه اين بانك دربازار سوم معاملات فرابورس،پذيرش بانك پاسارگاد در فرابورس هم در حال طي مراحل لازم و آمادهسازي است.

                        *چرا شركت هاي خصوصي سهامي عام به بورس نمي آيند؟

                        وي در ادامه اين گفت وگو به اين سئوال كه چرا تعداد شركتهاي متقاضي ورود به بورس اوراق بهادار اندك است و به رغم مزيتهاي بازار سهام، طي چند سال اخير بهجز چند شركت از جمله سيمان كردستان، سيمان فارس نو و بيمه پارسيان، همه شركتها براساس قانون اصل 44 وارد بازار سهام شدهاند و اينكه آيا در اين رابطه آسيبشناسي شده است؟ پاسخ داد: بله . در اين رابطه مطالعاتي انجام شده است اما با توجه به معافيتهاي مالياتي كه براي پذيرش شركتها در بورس و فرابورس قائل شدهايم، همچنين با در نظر گرفتن اخذ اعتبارات جديد براي شركتها بعد از پذيرش و اعمال نظارت براي سهامداران عمده و بانكها و دولت اين سؤال مطرح است كه چه اتفاقي رخ ميدهد كه شركتها وارد فرآيند پذيرش نميشوند؟
                        حسيني ادامه داد: در پاسخ به اين پرسش بايد چند نكته را مدنظر داشت. اول اينكه مزاياي پذيرش در بورس يا فرابورس به درستي به شركتها گفته نشده و مديران و مالكان شركتها اطلاعات درستي از مزاياي حضور در بازار سهام به دست نياوردهاند؟ به طور مثال طبق قانون توسعه ابزارها، معافيت مالياتي شركتهايي كه داراي 20 درصد سهام شناور آزاد باشند از 10 به 20 درصد ميرسد. اگر اين مسئله به خوبي به شركتها منتقل شود ممكن است مورد توجه قرار گيرد.
                        وي خاطر نشان كرد: درحالي برخي از بورسهاي دنيا به طور اختصاصي واحدهايي براي بازاريابي دارند كه ما نيز برنامهاي براي شكلگيري چنين واحدهايي در بورسها داريم كه بازاريابي تخصصي انجام شود. تا الان بر مزاياي كلي حضور شركتها در بورس تأكيد كردهايم كه جا دارد ديگر مزايا هم به درستي و با شفافيت بالايي براي مالكان اصلي و مديران شركت ها توضيح داده شود.
                        اين معاون سازمان بورس با اعلام اينكه چنين برنامه اي براي بورس كالا هم پپاده خواهد شد، ادامه داد: علاوه بر اين بايدساز و كارهاي مالياتي هم وجود داشته باشد كه باعث ايجاد هزينه براي شركتهاي سهامي عام خارج بورس شود، يعني شركتها فرار مالياتي نداشته باشند. چون تا زماني كه فرار مالياتي پابرجا باشد يكي از دلايل اصلي در عدم ورود شركتها به بورس همين موضوع بوده و خواهد بود.
                        حسيني افزود: دليل ديگر عدم ورود شركت ها به بورس خلاءارزيابيهاي عملكردي شركتها است. يعني اگر شركتها به درستي از سوي سهامداران عمده مورد ارزيابي قرار گيرند قطعاً به اين جمعبندي خواهند رسيد كه حضور شركتها دربورس ميتواند درامر نظارت مالكان بر بنگاه ها كمك شاياني كند.يعني علاوه بر كنترلهاي معمول سهامداران عمده، سازمان بورس هم به طور تخصصي نظارتهايي را بر شركتها اعمال ميكند.
                        به گفته وي اگر اين ابعاد مورد توجه قرار گيرد بخش خصوصي كشور هم براي ورود بيشتر به بورس ترغيب خواهد شد.
                        معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در واكنش به اين كه در كنار اين موارد، برخي شركتها هم كه از حضور در بورس انصراف دادهاند از نظارتهاي افراطي و مطالبه اطلاعات متعدد سازمان و شركت بورس گله داشته و بعد از چند ماه آمادهسازي از حضور در بورس انصراف ميدهند پاسخ داد: به نظر من اين مورد بيشتر ناشي از نگراني نظارت عمومي است تا نظارت سازمان بورس و طرح اينگونه اظهارنظرها بهانه است تا دليل.
                        حسيني افزود: واقعيت اين است كه قبل از بررسي و اعلام ايرادهاي احتمالي از سوي كارشناسان و مسئولان نظارت بر شركتها، اين خود بازار و فعالان هستند كه ايرادهاي موجود شركتها را پيگيري و خواهان رفع آن هستند،بنابراين از ديدگاه من نظارت بازار براي شركت هاي غيرشفاف بيشتر نگران كننده است تا نظارت سازمان بر روي بخشي اطلاعات و انجام به موقع برخي موارد چون مجامع.

                        *دليل كاهش سهام شناور آزاد برخي شركت ها و چگونگي برخورد

                        وي خاطرنشان كرد: در اين رابطه بايد گفت چرا برخي شركتهاي بورسي درصد سهام شناور آزاد خود را كاهش ميدهند؟ غير از اين است كه ميخواهند سهامداران كمتري در تركيب سهامداري وجود داشته باشند؟ اين موضوع كه ارتباطي به نظارت سازمان بورس ندارد اما چرا درصد سهام شركتها كم ميشود؟
                        اين مقام مسئول افزود: به نظرم عامل اصلي اين روند نگراني از اصل شفافيت و پاسخگويي تعدادي از شركت هاست،البته اين نگراني هم موجه نيست يعني اگر مديراني باشند كه سازوكار اطلاعرساني را به طور علمي و عملي پياده كنند نبايد نگراني داشته باشند.
                        وي خاطرنشان كرد: علاوه براين اصل پاسخگويي مديران به دليل روشن شدن اشكالات و اشتباهات و طي مسير درست آينده، اتفاق شايستهايي است كه از اين قضيه هم به رغم سختي هايي نبايد به راحتي عبور كرد.
                        حسيني در واكنش به اين نكته كه از حدود 308 ميليارد سهم شركتهاي بورسي فقط 70 - 60 ميليارد سهم به عنوان سهام شناور آزاد و قابل معامله بوده و شركتهايي نظير مخابرات و كشتيراني به رغم حضور بيش از يكسال هنوز تعهد 20 درصد سهام شناور آزاد را رعايت نكردهاند، اظهار داشت: يكي از راهكارهاي مقابله با اين رويه كه در دستورالعمل پذيرش اوراق بهادار وجود دارد به اين صورت است كه بورسها به منظور لزوم حفظ شرايط شركتها بايد نظارتهايي را پياده كنند. يكي از اين شرايط هم حفظ درصد سهام شناور آزاد شركتها است.
                        وي افزود: براين اساس بورس اوراق بهادار در پايان ارديبهشت ماه هر سال شرايط شركتها را بررسي كرده و گزارشي به هيئت پذيرش اوراق بهادار ارائه ميدهد تا با شركتهاي غيرسازگار برخورد شود و يا اينكه مهلت بيشتري به برخي شركتها براي انطباق با شرايط داده شود.
                        حسيني با بيان اينكه چنين مواردي به شركت بورس و هيئت پذيرش ارتباط داشته و سازمان بر شفافيت اطلاعات شركتها نظارت ميكند،ادامه داد: اين در حالي است كه به نظرم شركت بورس و هيئت مديره جديد آن براي افزايش سهام شناور آزاد شركتها برنامه عمليات مشخصي داشته و آن را دنبال كرده و در مقاطع زماني معين،ميزان پيشرفت اين موضوع را بررسي مي كند.
                        حسيني در خصوص اين سؤال كه سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر به نوبه خود چه اقداماتي براي افزايش درصد سهام شناور آزاد شركتها به عمل آورده توضيح داد: سازمان بورس با تصويب قانون توسط ابزارها و بازارهاي نوين مالي و اعمال افزايش تخفيف مالياتي تا 20 درصد براي شركتها انگيزه مالي ايجاد كرده است. همچنين از طريق حضور سازمان در هيئت پذيرش با آن دسته از شركتهايي كه از شرايط تعريف شده فاصله زيادي گرفتهاند برخورد ميشود،منتها بهترين راه اين است شركتهاي داراي سهام شناور آزاد اندك شناسايي شده و دلايل كاهش اين متغير بررسي تا راهكارهاي اجرايي مناسب هم ارائه شود كه اين موضوع بيشتر متوجه شركت بورس و هيئت پذيرش است.
                        حسيني خاطرنشان كرد: در حالي به هنگام عرضه اوليه سهام شركتها سعي در افزايش درصد سهام واگذاري داريم كه برخي شركتها مدتي بعد از عرضه اوليه اقدام به جمعآوري سهام ميكنند كه براي اينگونه موارد ابزارهاي تنبيهي و تشويقي وجود دارد.

                        *نقش بازار در تامين مالي بررسي مي شود

                        معاون نظارت بر بورسها و ناشران اوراق بهادار در در ادامه گفتوگوي خود با فارس به برگزاري نخستين همايش ملي نقش بازار سرمايه در تأمين مالي كه دوشنبه جاري 29 آذرماه با حضور وزير اقتصاد و معاونين وي برگزار خواهد شد، اشاره كرد.
                        حسيني گفت: در حالي قانون بازار اوراق بهادار يكسري اختيارات و وظايف را براي سازمان بورس و اوراق بهادار تعريف كرده كه هدف كلي اين قانون كمك بازار سرمايه به شركتها و افراد كارآفرين و نيازمندان به تجهيز سرمايه است.
                        معاون سازمان نظارت بر بورس ها افزود: براين اساس، با توجه به گذشت 5 سال از تصويب قانون جديد، در جريان برگزاري همايشي اين مسئله ارزيابي و به بحث گذاشته مي شود تا مشخص شود طي اين مدت بازار سرمايه چه ميزان از طريق بازارهاي اوليه و ثانويه و بورس كالا در تجهيز منابع مالي نقش داشته است.
                        وي با بيان اينكه در اين همايش يك روزه چند سخنراني و 4 ميزگرد تخصصي انجام و برگزار ميشود ادامه داد: با توجه به هدفگذاريهاي انجام شده و افزايش نقش بازار سرمايه در اقتصاد كشور قطعاً چنين همايشهايي بايد باز هم تشكيل تا مشخص شود بازار سرمايه چهقدر مؤثر بوده و چه موانع و آسيبهاي و راهكارهايي قابل طرح است.
                        به گفته وي، در اين همايش آماري از ميزان تأمين منابع مالي در حوزه شركتها و در بورسهاي اوراق بهادار فرابورس و بورس كالا ارائه مي شود.

                        *لغو خريد ساختماني جديد براي سازمان

                        حسيني در بخش پاياني اظهارات خود از لغو برنامه خريد ساختماني جديد براي سازمان بورس خبر داد و گفت: با توجه به خريد ساختمان جديد توسط بورس كالا، از ساختمان قبلي اين بورس واقع در خيابان سرهنگ سخايي براي انتقال بخشهايي از واحدهاي سازمان بورس استفاده خواهد شد.

                        نظر

                        • stockbroker68
                          عضو عادی
                          • Nov 2010
                          • 137

                          #57
                          جزئيات مبالغ قابل پرداخت به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ، ساير هزينه هاي سرفصل بهاي تمام شده و ساير درآمدهاي سرفصل درآمد ارائه خدمات (به پيوست)
                          روی کدال

                          نظر

                          • آمن خادمی
                            مدیر
                            • Jan 2011
                            • 5243

                            #58
                            نظر كارگزاران براي قيمتگذاري منطقي و جذاب سهام همراه اول

                            مديران عامل شركتهاي كارگزاري قيمت مناسب، منطقي، جذاب و كارشناسي هر سهم شركت همراه اول را اعلام كردند.
                            امروز 28 اذرماه روزي تاريخي براي بازار فرابورس و بازار سرمايه كشور است. روزي كه بزرگترين اپراتور اول كشور و خاورميانه يعني شركت همراه اول به جرگه شركتهاي حاضر در بازار سهام ميپيوندد و با عرضه اوليه و 113 ميليون و 250 هزار سهم آن ، بزرگترين عرضه اوليه از لحاظ حجم ريالي معاملات و نرخ اوليه سهام شركتها رقم ميخورد و بازار سرمايه و در اصل فرابورس ايران با نقطه عطفي مواجه مي شود.
                            دراين ميان در شرايطي سهامداران حرفهايي و آشنا با مكانيزم عرضه و تقاضا و چند و چون بازار سهام شناختي و تحليلي از اين شركت و نحوه خريد سهام شركت هاي تازه وارد دارند كه به دليل حضور گروه كثيري از سرمايه گذاران تازهوارد و نا آشنا با بورس، سؤالات عديدهاي براي اين گروه در مورد قيمتگذاري هر سهم همراه اول ايجاد شده و عمده سهم اولي ها نمي دانند سهام اين شركت بر روي چه قيمتي براي خريد و نگهداري ارزنده است.
                            ازطرف ديگر در شرايطي بالاترين قيمت هر سهم شركتهاي تازهوارد در طول چند سال اخير مربوط به بهاي 2610 توماني هر سهم بيمه دانا بود كه به جز اين شركت كه با نرخ بسيار گران و سه برابري كشف قيمت شده و خريداران و نگهدارگان روز اول آن با زيان 50 درصدي روبرو شده اند، بيشترين قيمت منطقي براي هر سهم اين دسته از شركت ها حدود 600 تومان (مربوط به پالايشگاه اصفهان) بود اما با در نظر گرفتن پيشبيني سود 407 توماني هر سهم شركت همراه اول كه تا 500 تومان قابل افزايش است، قيمتگذاري هر سهم آن با در نظر گرفتن ميانگين نسبت قيمت به درآمد بازار (p/e) كه حدود 6 مرتبه است بين 3 تا 4 هزار تومان برآورد شده است.
                            بنابراين قيمتگذاري بالاي هر سهم همراه اول و نياز به 300 تا 400 ميليارد تومان نقدينگي از يك طرف و تمايل سهامدار عمده آن يعني مخابرات به حضور سرمايهگذاران حقيقي به جاي حقوقي ها و برنامه افزايش سرمايه 800 درصدي شركت در آينده از سوي ديگر و همچنين عدم به كارگيري اهرم حجم مبنا در شركتهاي حاضر در فرابورس و در پيشرو بودن اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها و غيره همگي موجب شدهاند تا عرضه اوليه سهام همراه اول با حساسيتهاي خاصي همراه باشد.
                            حساسيتهايي كه در صورت قيمتگذاري مناسب هر سهم همراه اول نه تنها از بين ميرود بلكه ميتواند زمينهساز برگشت بازار به رونق نسبي از يك سو و افزايش تعداد سرمايهگذاران و ارتقاي اطيمنان به بازار سهام باشد.
                            در اين ميان آشنايي سهامداران عمده همراه اول با مكانيزم عرضه و تقاضا و نبود تفكرهاي گاه غلط سازمان خصوصيسازي در قيمتگذاري سهام از يك سو و حضور شركت تأمين سرمياه امين در كنار همراه اول و تعهد به خريد سهام باقي مانده ميتواند به نقاط قوتي در قيمتگذاري سهام اين شركت با سرمايه 206 ميليارد توماني تبديل شود.
                            به هر حال در آستانه عرضه اوليه و بيش از 113 ميليون سهم همراه اول، مديران عامل چند شركت كارگزاري ضمن اظهارنظر در مورد چند و چون آن، محدوده قيمتي مناسب و منطقي، جذاب و سهم همراه اول را اعلام كردند.

                            * سهامدار عمده در شيرين تر كردن عرضه همراه اول سخاوتمند باشد

                            براساس اين گزارش، نصرالله برزني مديرعامل كارگزاري بانك اقتصاد نوين با اشاره به خصوصيسازي موفق انگلستان در دهه 80 ميلادي اظهار داشت:در آن كشور كه از كارشناسان مالي خبره، شركتهايي رتبهبندي بينالمللي و شركت هاي تأمين سرمايه عظيم برخوردار است، متوليان خصوصيسازي به گونهاي عمل كردند كه در نهايت منجر به رشد اقتصادي و تحول اساسي انگليس شد. مثلاً از جمله شركتهاي موفق در فرآيند واگذاري ها و بهبود وضعيت اقتصادي ، شركت تلكام بود كه دولت انگلستان با سخاوتمندي كامل سهام اين شركت را به قيمتهايي پايين عرضه كرد تا ظرف 6 ماه قيمت سهام آن 4 برابر شود.
                            وي ادامه داد: در اين واگذاري نه تنها مردم و دولت منتفع شدند بلكه نقطه عطفي هم در اقتصاد انگلستان ايجاد شد و با حضور آحاد مردم و تقويت اعتماد به خصوصيسازي و بازار سرمايه، تا 25 سال اقتصاد آن كشور به اقتصاد شكوفايي تبديل شد. بنابراين چنين تجربههاي موفقي ميتواند مدنظر مسئولان و سهامداران عمده شركت همراه اول قرار گيرد.
                            اين كارگزار خبره و قديمي بورس با اشاره به قابليت ها و وضعيت مناسب سودآوري گذشته و آينده همراه اول خاطرنشان كرد: با در نظر گرفتن همه شرايط و ريسكهاي اين شركت و اهميت حضور سرمايهگذاران و نقدينگي جديد و با در نظر گرفتن سود 407 توماني هر سهم آن، قيمت منطقي و جذاب و كارشناسي شده هر سهم همراه با p/e حدود 5 مرتبهاي بايد 2 هزار تومان باشد. هرچند چنين قيمتگذاري بعيد به نظر ميرسد اما با تكيه بر تجربههاي ديگر كشورها در شيرينتر كردن كام سرمايهگذاران و جذب گسترده آحاد مردم و تقويت بازار سرمايه و در نتيجه رشد اقتصادي، بهتر است بر روي چنين قيمتهايي سهام همراه اول عرضه شود.
                            برزني افزود: هرچند اين شركت از رشد سودآوري مناسبي در آينده هم برخوردار است اما در صورت قيمتگذاري بالاي هر سهم آن نه تنها زمينه دلسردي فعالان بازار و مردم فراهم خواهد شد بلكه تحقق اهداف سازماني متوليان اين شركت كه به نوعي وابسته به دولت هستند با مشكل روبرو ميشود. علاوه بر اين و صرف نظر از مباحث ملي و فوايد همگاني اقتصادي ، بايد به نكات بنياني هم توجه كرد. به اين ترتيب كه در سال 82 به دليل توهمات بازار، برخي شركتها از هلدينگ و شركتهاي مادر خود بزرگتر بودند. بنابراين قيمتگذاري سهام همراه اول نبايد به گونهاي باشد كه باعث ارزش روز بالاتر از مخابرات شود. يعني ارزش روز اين شركت زير مجموعه مخابرات بايد كمتر از آن باشد.
                            برزني تأكيد كرد: با اين اوصاف انتظار ميرود كشف قيمت هر سهم شركت همراه اول به گونهايي رقم خورد كه موجب رونق بازار سهام و افزايش اعتماد عمومي و تحقق اهداف سازماني شود تا هم مردم و خريداران سهام اين شركت و هم عرضه كنندگان و در اصل دولت با منافع مناسبي مواجه شوند.

                            *قيمت گذاري منطقي در جلب سرمايه و اعتماد تازه واردان اهميت دارد

                            ابوالقاسم آقادوست مديرعامل كارگزاري بانك رفاه هم خاطرنشان كرد: با وجود نكات مثبت و ريسكهاي شركت همراه اول و شرايط بازار سهام، به نظر ميرسد فعالان بازار سرمايه از قيمتهاي كمتر از 3 هزار و 200 توماني هر سهم اين شركت استقبال كنند.
                            وي ادامه داد: يكي از موارد با اهميت در ارزيابي همراه اول ، حضور اين شركت در بازار اول معاملات فرابورس است كه با در نظر گرفتن عدم به كارگيري حجم مبنا در اين بازار، حضور همراه اول نشان دهنده ريسك بالاي آن است. درعين حال، واقعيت اين است كه سهام اين شركت از لحاظ بررسيهاي بنيادي شركتي محكم و سودآور بوده و در صنعت خاصي فعاليت مي كند.بنابراين نگراني چنداني از بالا بودن قيمت آن نيست ولي در مقايسه با ديگر شركتهاي تازهوارد از نرخ بالايي برخوردار خواهد بود.
                            اين كارگزار به موضوع ديگري هم اشاره كرد و گفت: در كنار عدم اعمال اهرم حجم مبنا و بالا بودن قيمتگذاري هر سهم شركت همراه اول، مسئله خيلي مهمي كه وجود دارد مربوط به حجم ريالي مورد نياز براي عرضه اوليه سهام اين شركت است. به اين ترتيب در شرايطي بازار سهام كشور هنوز از عمق مناسبي برخوردار نيست كه در صورت قيمتگذاري بالاي هر سهم همراه اول اكثر خريداران روز اول اقدام به فروش خواهند كرد. بنابراين بهتر بود با در نظر گرفتن 300 تا 400 ميليارد تومان نقدينگي به جاي 5 درصد عرضه اوليه 2 درصد سهام اين شركت عرضه ميشد تا فشاري به بازار وارد نشود و افت روزهاي گذشته شاخص خاتمه يابد.
                            آقادوست افزود: در مجموع سهام شركت همراه اول به شرط قيمتگذاري منطقي سهام ارزندهاي است اما به خاطر مشتريان جديد و خارج از بورس و لزوم تداوم حضور اين گروه در بورس، لازم است عرضه اوليه سهام همراه اول با جذابيت همراه باشد تا سرمايهگذار آن جديد با مزاياي سرمايهگذاري در بورس آشنا شده و به جمع سهامداران كنوني بپيوندند.

                            *عرضه اوليه هم هزينه هايي دارد

                            مهدي ناسوتيفرد مديرعامل كارگزاري بورس بهگزين هم با مديران شركتهاي كارگزاري بانك اقتصاد نوين و رفاه هم عقيده است و قيمت مناسب هر سهم همراه اول را حداكثر 3 هزار و 250 تومان ارزيابي كرد.
                            وي گفت: شركت تأمين سرمايه امين در حالي كل ارزش روز شركت همراه اول را حدود 9.3 هزار ميليارد تومان يعني هر سهم 4500 تومان ارزيابي كرده كه اين نرخها براي قيمتگذاري سهام خرد و عرضه اوليه آن نيست. از طرف ديگر در همه عرضههاي اوليه سهام ديگر بورسها، هزينهاي هم به نام هزينه عرضه اوليه وجود دارد. يعني عرضهكننده سهام اوليه شركتها به منظور جمعآوري منابع لازم ناشي از فروش خرد سهام شركتها قيمت هر سهم را 10 تا 20 درصد كمتر عرضه ميكند.
                            ناسوتيفرد ادامه داد: علاوه براين به دليل اينكه شركت همراه اول از رشد 5 تا 7 درصدي برخودار است نميتوان آن را در گروه سهام رشدي جا داد و نسبت p/e بالايي را براي آن در نظر گرفت. بنابراين با توجه به ميانگين اين نسبت بازار كه حدود 6.5 رتبه است و با تكيه بر سودآوري 400 تا 500 توماني هر سهم همراه اول، قيمت هر سهم آن حداكثر 3 هزار و 250 تومان بايد باشد.
                            اين كارگزار خاطرنشان كرد: با اين اوصاف انتظار ميرود و اميد است سهامدار عمده همراه اول طمع بالايي از فروش بيش از 5 درصد (113 ميليون و 250 هزار سهم) همراه اول نداشته باشد تا اين شركت از جمله شركت هاي پرگردش و با نقدشوندگي بالايي تلقي شود. اگر هم قرار است رشدي داشته باشد بعد از عرضه اوليه باشد.
                            ناسوتيفرد گفت: بنابراين قيمت واگذاري هر سهم همراه اول در نرخهاي 3 تا 3250 توماني ميتواند اثرات عديدهاي بر بازار سرمايه داشته باشد كه مهمترين آن جذب سرمايه و سرمايهگذاران جديد و افزايش اعتماد عمومي به بازار سرمايه است.

                            *دو سناريو براي قيمت مناسب همراه اول

                            مازيار حقيقي از مديران شركت كارگزاري آبان به نتايج بررسي هاي واحد تحقيقات اين كارگزاري اشاره كرد كه در آن اعلام شده است: شركت مخابرات در پيش بيني عملكرد شركتهاي زير مجموعه خود، سود شركت ارتباطات سيار را بيش از 831 ميليارد تومان پيش بيني كرده و براي 6 ماهه منتهي به 31 شهريورماه سال جاري بالغ بر422ميليارد تومان را يعني حدود 50 درصد را محقق كرده كه البته با احتمال عملكرد بهتر در نيمه دوم امكان تحقق سود بيش از پيش بيني براي شركت وجود دارد. براساس اين پيش بيني و با درنظر گرفتن سود 415 توماني هر سهم همراه اول و چنابچه نسبت p/e مخابرات يعني 8 مرتبه ايي را براي همراه اول درنظر گرفته شود قيمت هر سهم اين شركت 3 هزار و 324 تومان خواهد بود. اين در حالي است كه متوسط رشد درآمدي شركت در طي 4سال اخير حدود 30 درصد است كه بيشترين رشد مربوط به سال 86 با رشد 66 درصد بوده كه بعد از اين سال درآمد با نرخ ملايمتري رشد داشته كه دليل اصلي را مي توان اشباع بازار سيم كارت هاي دائمي و افزايش تقاضا براي سيم كارت هاي اعتباري دانست به طوريكه حتي در سال 88 درآمد كاركرد مشتركين خطوط دائمي حدود 2 درصد كاهش و درآمد فروش رمز شارژ اعتباري 56 درصد افزايش داشته است. بنابراين با اشباع بازار سيم كارتهاي دائمي و اعتباري انتظار ميرود شركت رشد بالايي را در سالهاي آينده از اين منابع تجربه نكند. البته راه اندازي سرويس هاي خدماتي جديد، گزينه هايي است كه ميتواند حوزه هاي درآمدي نويني را براي شركت تعريف كند. به عنوان مثال ورود به فعاليتهاي خدمات b2b مخصوصاً در مورد تكنولوژي خواندن كنتور از راه دور كه با استفاده از يا سرويس پيامك هاي چند رسانه اي به ويژه در فعاليتهاي شركت ارتباط سيار صورت مي گيرد و همچنين راه اندازي mms يا سرويس پيامكهاي چند رسانه اي به ويژه در فعاليتهاي تبليغاتي ميتواند در سال هاي آينده منابع درآمدي قابل توجهي را براي شركت فراهم آورد.
                            بنابراين ما انتظار داريم در حال حاضر و با ورود اين شركت به حوزه وايمكس و عرضه سرويس هاي ارزش افزوده جديد، سودآوري شركت افزايش يابد. با در نظر گرفتن متوسط نرخ رشد 10درصدي براي درآمدهاي شركت و با توجه به معافيت مالياتي 5درصدي شركت ( به دليل ورود به فرابورس) سودي معادل هزار و 144 ميليارد تومان را براي اين شركت تخمين مي زنيم كه با در نظر گرفتن سود 555 توماني براي 206 ميليارد سهم شركت و نسبت p/e حدود 8 مرتبه ايي، قيمت 4576 توماني براي اين سهم تخمين زده مي شود.

                            گزارش : علي رضايي زاده
                            to continue, please follow me on my page

                            نظر

                            • آمن خادمی
                              مدیر
                              • Jan 2011
                              • 5243

                              #59
                              تحليل دبيركل سابق كانون كارگزاران از ريسكهاي همراه اول

                              در آستانه عرضه سهام همراه اول در فرابورس، دبير كل سابق كانون كارگزاران به تحليل ريسكهاي اين شركت پرداخت و قيمت 3500 تومان را براي سهامداران حقيقي مناسب دانست.
                              حسين خزلي خرازي ـ دبير كل سابق كانون كارگزاران ـ در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به عرضه سهام همراه اول در فرابورس اشاره كرد و گفت: ودايع مشتركان و وجود رقباي جدي براي همراه اول از مهمترين ريسكهاي اين شركت است، بهطوري كه در حال حاضر قرار است اپراتور سوم نيز اضافه شود كه خدمات نسل سوم را ارائه ميكند. بر اين اساس با ورود اپراتور سوم بسياري از افراد مايل هستند كه از خدمات نسل جديد شامل اينترنت پر سرعت، gprs و ساير امكاناتي كه در همراه اول موجود نيست، استفاده كنند.

                              وي با بيان اينكه با تكنولوژي جديدتر، رقبا ميتوانند ضريب نفوذ را افزايش دهند، خاطر نشان كرد: از سوي ديگر مخابرات ساختار 70 ساله نيروي انساني و بافت مديريت دولتي دارد در حالي كه رقباي جديد با ساختارهاي جديد و نيروهاي جديد وارد بازار ميشوند لذا طبيعي است كه هزينههاي ساختاري نسبت به رقبا بالاتر باشد، بنابراين مخابرات بايد روي ديدگاه مديريتي و ساختارها تجديدنظر كند.

                              وي ضمن بيان اينكه10 سال از عمر همراه اول ميگذرد و صورتهاي مالي شفافتري نسبت به مخابرات دارد، در ادامه كسب و كار و رقبا را از مهمترين ريسكهاي همراه اول برشمرد و اظهار كرد: شركتهاي بزرگ زماني كه از بدنه دولت جدا ميشوند، ريسكي بر آنها متحمل ميشود لذا ريسك جدا شدن از بدنه دولت نيز از ديگر ريسكهاي اين شركت است.

                              اين فعال بازار سرمايه با بيان اينكه عرضه سهام همراه اول eps مخابرات را افزايش ميدهد، تصريح كرد: اگر مخابرات همراه اول را بفروشد طبيعي است كه در صورتهاي تلفيقي، سود همراه اول در ساختار مخابرات لحاظ نميشود لذا عرضهي پنج درصد از همراه اول تاثيري در سود مخابرات و پيشبيني سودي كه مخابرات از همراه اول اخذ ميكرده است ندارد زيرا مخابرات يكي از داراييهاي خود را ميفروشد و از اين محل سود خوبي را شناسايي ميكند.

                              دبير كل سابق كانون كارگزاران اضافه كرد: اگر استراتژي مخابرات اين باشد كه پنج يا 10 درصد از سهام همراه اول را واگذار كند، به اندازه پنج يا 10 درصد از سود نقدي كه از همراه اول اخذ ميكرد، از سود مخابرات كم ميشود ولي در سال 89 سود خوبي از محل داراييها نصيب مخابرات ميشود.

                              اين كارگزار بورس با اشاره به اين كه عرضه پنج درصد از سهام همراه اول به 400 ميليارد تومان نقدينگي نياز دارد، عنوان كرد: بعيد است كه سهامداران حقيقي بتوانند اين ميزان نقدينگي را فراهم كنند كه البته شايعاتي مبني بر، برداشتن سهميهبندي در اين عرضه وجود دارد.

                              اين فعال بازار سرمايه معتقد است كه يا بايد سهميهبندي برداشته شود و يا درصد حقوقيها را بيشتر كرده واجازه دهند كه اشخاص حقوقي اين سهم را خريداري كنند زيرا تامين اين ميزان نقدينگي توسط افراد حقيقي ممكن نيست.

                              دبير كل سابق كانون كارگزاران در ادامه اظهار كرد: بزرگترين ريسك اينگونه شركتها، ريسك سريع تغيير تكنولوژي و ريسك سريع تغيير نرم افزار و سخت افزار است تا به طور مثال افراد از طريق اپراتور موبايل بتوانند تمام خدمات بانكي را دريافت كنند، لذا پيش بيني ميشود همراه اول با ساختار فعلي نتواند سريع تغيير تكنولوژي دهد و سريع خدمات ارزش افزوده جديد را وارد كند به همين دليل از بازار تغييرات جهاني عقب ميافتد.

                              وي به موضوع تحريم اشاره كرد و گفت: مشكل جدي همراه اول اين است كه در كل طراحي شبكه موبايل كشور در سالهاي مختلف از مكانهاي مختلف تجهيزات خريداري شده است لذا عدم يكپارچگي طراحي و راهكار جامع مخابرات يكي از نقصهاي همراه اول است.

                              اين كارگزار بورس خاطر نشان كرد:به همين دليل تكه تكه بودن تجهيزات مخابرات نسبت به رقبايي كه ساماندهي جامعي دارند، كار را سختتر ميكند كه اين ريسكي براي اين شركت محسوب ميشود به همين دليل مديريت بايد بتواند تكنولوژي را سريع تغيير دهد.

                              وي يادآور شد: همراه اول بزرگترين اپراتور خاورميانه است و حدود 40 ميليون مشترك دارد لذا اگر بتواند تغيير تعرفه را از سازمان تنظيم مقررات بگيرد، درآمدهاي آن افزايبش مييابد؛ با اين حال نبايد نسبت به سودآوري اين شركت شك كرد.

                              دبير كل كانون كارگزاران به قيمت سهام اين شركت اشاره كرد و افزود: اين سهم اگر با p/e هشت عرضه شود مطلوب است ولي براي سهامداران حقيقي و كوچك قيمت سه هزار و500 تومان مدنظر بوده و مناسب است.
                              to continue, please follow me on my page

                              نظر

                              • آمن خادمی
                                مدیر
                                • Jan 2011
                                • 5243

                                #60
                                افزايش سرمايه همراه اول منتفي و ارزش فرابورس 10 برابر شد

                                مدير عامل شركت ارتباط سيار ايران با اشاره به ده برابر شدن ارزش فرابورس با ورود شركت همراه اول گفت: موضوع افزايش سرمايه همراه اول منتفي شده است.
                                وحيد صدوقي در نشست خبري پس از عرضه سهام همراه اول در فرابورس با اشاره به اينكه 5.5 درصد سهام همراه اول امروز در 5 ثانيه فروخته شد،اظهار داشت: امروز بزرگترين عرضه اوليه تاريخ بورس معادل 113 ميليون و 250 هزار سهم شركت همراه اول در فرابورس انجام شد.
                                وي با اشاره به اينكه فروش 5 ثانيهاي سهام همراه اول نشان از اعتماد فعالان بازار سرمايه است،بيان كرد: با توجه به اينكه براي هر كارگزاري سهميه خريد 165 هزار سهمي قرار داده شد، باز بسياري از متقاضيان نتوانستند خريد كنند.
                                مدير عامل همراه اول خاطرنشان كرد: با عرضه 5.5 درصد سهام همراه اول، ارزش فرابورس كه 800 ميليارد تومان بود به بيش از 10 برابر رسيد.
                                صدوقي ادامه داد: سهم همراه اول داراي بازار گردان بوده و تعهدات اوليه نيز براي آن انجام شده است.
                                وي درباره زمان عرضه 5 درصد دوم سهام همراه اول اظهار داشت: 5 درصد دوم سهام همراه اول به فرابورس اعلام شده و زمان عرضه آن بستگي به نظر شركت فرابورس دارد.
                                اين مقام مسئول با اشاره به اينكه شركت تامين سرمايه امين ارزشگذار و متعهد اين سهم است، گفت: مصوبهاي براي افزايش سرمايه نداريم و پيشنهادي شده بود تا قبل از عرضه براي جلوگيري از افزايش بيش از حد قيمت افزايش سرمايه بدهيم ولي موافقت نشد،بنابراين افزايش سرمايه همراه اول در حال حاضر منتفي است.
                                اين مقام مسئول با اشاره به اينكه منابع نقدي همراه اول زياد است و نيازي به افزايش سرمايه ندارد، خاطر نشان كرد: بحث ودايع از سال 1332 مطرح است. در ترازنامه شركت بحث ودايع در داراييها و در مقابل بدهيهاي اين شركت ثبت شده است و در اصل اين ودايع وام بدون كارمزد است.
                                مدير عامل شركت ارتباط سيار ادامه داد: اگر شخصي خطوط خود چه ثابت چه همراه را عودت دهد ما نيز وديعه آن را پس ميدهيم.
                                وي خاطر نشان كرد: در يك سال اخير با توجه به افزايش مشتركين همراه اول ودايع بين 6 تا 7 ميليارد تومان افزايش يافته است.
                                اين مقام مسئول با اشاره به اينكه صورتهاي مالي 9 ماهه شركت در ديماه ارائه ميشود، درباره تصميم همراه اول براي عرضه بلوكي اظهار داشت: براي عرضه سهام بصورت بلوكي تقاضاهاي زيادي وجود داشته ولي قرار است سهام به صورت عرضه شناور در فرابورس فروخته شود و مردم سهامدار اين شركت باشند، بنابراين با عرضه بلوكي موافقت نشد.
                                صدوقي درباره تخلف شركت همراه اول براي فروش سيمكارتهاي 288 هزار توماني گفت: هيچ تخلفي انجام نشده و طبق پروانه ارتباط سيار ميتواند، سيمكارتهاي 120 هزار توماني و 288 هزار توماني را در كنار هم بفروشد. اين بستگي به نظر مشتري دارد كه سيم كارت با وديعه (288 هزار توماني) را خريداري كند يا بدون وديعه (120 هزار توماني).
                                وي در پايان درباره خريد سهام شركت مبيننت توسط ارتباط سيار افزود: اين مسئله به صورت رسمي اعلام نشده ولي اگر مجوز از سازمان تنظيم مقررات گرفته شود، اين كار انجام ميشود.

                                *روش عرضه همراه اول افزايش بيرويه قيمت را كنترل ميكند

                                اميد قائمي مديرعامل شركت فرابورس ايران نيز در اين نشست خبري بيان كرد: امروز بزرگترين روش حراج از طريق كشف قيمت با عرضه 5.5 درصد سهام همراه اول فروخته شد كه نيم درصد آن براي كاركنان اين شركت در نظر گرفته شده بود.
                                وي افزود: پذيرش اين شركت در فرابورس در كمتر از يك ماه انجام شد و بحرانيترين بخش آن ثبت شركت از سهامي خاص به سهامي عام بود.
                                مديرعامل شركت فرابورس ايران تصريح كرد: با توجه به اينكه استقبال زيادي كه براي خريد سهم همراه اول وجود داشت،سهميهبندي براي خريد محدودتر بود تا همه ايستگاهها دركارگزاريها بتوانند خريد كنند.
                                اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: با استفاده از روش عرضه حراج از طريق كشف قيمت، بالا رفتن قيمت سهام شركتها كه نمونه آن در عرضههاي اخير مشاهده شد،بيشتر قابل كنترل است.
                                وي با اشاره به اينكه در پنج ثانيه اول بين 90 تا 95 ميليون سهم فروخته شد گفت: اين عرضه بزرگترين عرضه سهام در بازار سرمايه كشور بوده و ارزش فرابورس را به بالاي 8 هزار ميليارد تومان رساند.
                                اميد قائمي درباره عرضه 5 درصد دوم شركت همراه اول بيان كرد: براساس شرايط بازار و توافقاتي كه با سهامدار عمده انجام ميشود، 5 درصد دوم همراه اول عرضه خواهد شد.
                                وي ادامه داد: همراه اول به صورت رسمي بازارساز ندارد و اين بازارگردان به صورت غيررسمي است،همچنين مخابرات پس از عرضه سهام همراه اول كه انجام شد اثر آن را بر روي سود شركت بررسي ميكند.
                                to continue, please follow me on my page

                                نظر

                                در حال کار...
                                X