آقای دکتر سیف 2ساعت پیش به عنوان رئیس بانک مرکزی انتخاب شد
بانک پارسیان ( وپارس )
Collapse
X
-
سیف رئیس کل بانک مرکزی ایران شد+ تصویر سند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۵۱
ولی الله سیف با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و پس از تائید مجمع عمومی بانک مرکزی رئیس کل جدید بانک مرکزی ایران شد.
به گزارش تسنیم، پنجاه و پنجمین جلسه مجمع عمومی عادی به صورت فوق العاده بانک مرکزی در تاریخ چهارشنبه 30 مرداد 92 به ریاست روحانی رئیس جمهور و با حضور طیب نیا وزیر اقتصاد، نعمت زاده وزیر صنعت، بیژه زنگنه وزیر نفت و نوبخت معاون برنامه ریزی در محل دفتر رئیس جمهور تشکیل شد و انتصاب ولی الله سیف به عنوان رئیس کل بانک مرکزی به تائید مجمع عمومی رسید.
نظر
-
-
ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی شد13920603000354_PhotoL.jpghttp://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920603000795
نظر
-
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه نرخ سود بانکی کمتر از نرخ تورم معنایی ندارد، گفت: اینکه هم اکنون نرخ ارز در بازار آزاد به 3 هزار و 200 تومان رسیده است، نرخ بی راهی نیست، سال به سال نرخ ارز باید تعدیل می شد که مانع آن شدیم.
به گزارش مهر، ولی الله سیف در جمع خبرنگاران در مورد بازنگری نرخ سود بانکی در دولت جدید گفت: نرخ سود بانکی کمتر از نرخ تورم معنایی ندارد، زیرا این امر اشکالات در سیستم بانکی را نهادینه کرده و بعضا عدم تعادل در اقتصاد بروز می کند.
نظر
-
سیف: دلار 3200 تومانی بیراه نیست
کد خبر: ۱۶۰۳۳۲
۰۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۶
رئیس کل احتمالی بانک مرکزی با اعلام اینکه نرخ سود بانکی کمتر از نرخ تورم معنایی ندارد، گفت: اینکه هم اکنون نرخ ارز در بازار آزاد به 3 هزار و 200 تومان رسیده است، نرخ بی راهی نیست، سال به سال نرخ ارز باید تعدیل می شد که مانع آن شدیم.
به گزارش مهر، ولی الله سیف در جمع خبرنگاران در مورد بازنگری نرخ سود بانکی در دولت جدید گفت: نرخ سود بانکی کمتر از نرخ تورم معنایی ندارد، زیرا این امر اشکالات در سیستم بانکی را نهادینه کرده و بعضا عدم تعادل در اقتصاد بروز می کند.
وی افزود: این تصور غلط است که قیمت ارز پیش از افزایش قیمت در سال 91 تعادل لازم را دارار بوده است، زیرا می توان گفت که سالها با ارز منطقی عمل نکردیم که یکباره با افزایش قیمت مواجه شد.
سیف با تاکید بر اینکه هر سال باید به نحوی اقدام شود که قیمت ارز خود را با واقعیت ها تطبیق دهد، عنوان کرد: اینکه هم اکنون نرخ ارز در بازار آزاد به 3 هزار و 200 تومان رسیده است، نرخ بی راهی نیست.
وی با بیان اینکه سال به سال نرخ ارز باید تعدیل می شد که مانع آن شدیم، تصریح کرد: اگر فکر کنیم قیمت ارز شاخصی از اقتصاد است اشتباه است. نرخ سود بانکی هم مانند نرخ ارز است.
سیف ادامه داد: نرخ سود بانکی پارامتری است که تخصیص حق بین دو طرف سپرده گذار و تسهیلات گیرنده ایجاد می کند و نظام بانکی واسط بین آنها است که می خواهد حقوق آنها را رعایت کند.
وی گفت: در این بین سپرده گذار می خواهد که قدرت خرید برای وی حفظ شود. اگر قدرت خرید سپرده گذار از بین برود، پول از بانک خارج و وارد بازار می شود.
به گفته سیف، باید بین نرخ سود بانکی، نرخ ارز و تورم رابطه ای منطقی وجود داشته باشد و گرنه هر یک مانند فنری که در نهایت تخریب خواهد کرد عمل می کند.
مجمع عمومی بانک مرکزی متشکل از رئیس جمهور (رئیس)، وزیر اقتصاد، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، وزیر نفت و وزیر صنعت، معدن و تجارت چهارشنبه هفته گذشته در دفتر رئیس جمهور تشکیل جلسه فوق العاده داد و رای به ریاست ولی الله سیف بر بانک مرکزی داد.
البته شنیده شده بعد از این رای مجمع بانک مرکزی، اعضا از خلاءقانونی برنامه پنجم توسعه برای انتصاب ریاست بانک مرکزی مطلع میشوند و به همین دلیل، صدور حکم رسمی ولی الله سیف به عنوان رئیس کل بانک مرکزی تاکنون به تعویق افتاده است.
برهمین اساس، ریاست ولیالله سیف بر بانک مرکزی در انتظار صدور حکم رسمی دکتر حسن روحانی رئیس جمهور پس از بررسیهای مجدد قانونی لازم است.
در این میان، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور امروز یکشنبه از صدور حکم قطعی رئیس کل جدید بانک مرکزی در روزهای آینده توسط دولت خبر داده و گفته است: عدم انتخاب رئیس کل بانک مرکزی تاکنون خللی را در اجرای سیاستهای دولت در پی نداشته و این اجازه داده نشده است که این خلل به وجود آید.
در قانون برنامه پنجم توسعه هیچ بندی درباره نحوه صدور حکم رئیس کل بانک مرکزی وجود ندارد و فقط برای قائم مقام این بانک تبصرهای وجود دارد، البته فقط شروطی که رئیس کل بانک مرکزی باید داشته باشد، پیش بینی شده است.
"ماده 88 قانون برنامه پنجم: تركيب مجمع عمومي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران عبارت است از: رئيس جمهور (رياست مجمع)؛ وزير امور اقتصادي و دارائي؛ معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور و دو نفر از وزراء به انتخاب هيأت وزيران.
تبصره 1، قائم مقام بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران به پيشنهاد رئيس كل بانك مركزي و پس از تأييد مجمع عمومي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران با حكم رئي سجمهور منصوب می شود.
تبصره 2، رئيس كل بانك مركزي و قائم مقام وي بايد از ميان متخصصان مجرب پولي بانكي و اقتصادي با حداقل ده سال تجربه كاري و تحصيلات حداقل كارشناسي ارشد در رشتههاي مرتبط و داراي حسن شهرت انتخاب شوند."
ماجرا از این قرار است در زمانی که برنامه پنجم توسعه در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی بود، ( دی ماه سال 89) چالش بزرگی بین پارلمان و دولت به وجود آمد که در نهایت هم مسکوت ماند. مجلس بر تعیین رئیس کل بانک مرکزی توسط سه قوه اصرار داشت و دولت هم به شدت مخالفت میکرد. شورای نگهبان گنجاندن این بند را در برنامه پنجم نپذیرفت و با اصرار مجلس بر نظر قبلی، موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و در نهایت مجمع با نظر پارلمان موافقت کرد.
در ادامه رئیس جمهور به شدت از این موضوع انتقاد کرد و نهایتا خبر آمد که رهبر معظم انقلاب تصمیمگیری در مورد بانک مرکزی را به عنوان معضل به مجمع تشخیص مصلحت واگذار کردهاند. براساس نظر رهبر معظم انقلاب، تبصره یک ماده 80 و موضوعات مرتبط با نحوه استقلال بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مقرر شد این موضوع جداگانه به صورت معضل در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بحث و بررسی قرار گیرد و متعاقباَ نظر مجمع اعلام شود.
از آن زمان تاکنون ( از اواخر دی ماه سال 89 تاکنون ) مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره اعلام نظر قطعی نکرده و گویا موضوع در مجمع هم در این سالها مسکوت بوده است.
حال دولتمردان اقتصادی هم نمیدانند که درباره صدور حکم رئیس کل بانک مرکزی چه باید کنند و آیا دکتر حسن روحانی رئیس جمهور بدون توجه به این مسایل حکم جایگزین محمود بهمنی را امضا میکند و یا اینکه باید مدتی بگذرد تا تکلیف این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام مشخص شود و پس از آن، از حکم آقای رئیس کل جدید رونمایی شود.تحلیلگر بازار tahlilgar0@
نظر
-
-
طیب نیا در همین ارتباط به برنامه تیم اقتصادی دولت یازدهم برای تعیین نرخ سود اشاره و تصریح کرد: نرخ سود در واقعیت اقتصاد "منفی" است اما در ظاهر هم اکنون سیستم بانکی، نرخ سود بانکی را دو رقمی اعلام میکند. بر همین اساس در دولت جدید برنامه های بسیاری برای ساماندهی این وضعیت داریم.
وی با تاکید براینکه سپرده گذاران در نظام بانکی با وضعیت نرخ سودهای فعلی بانکی، در واقع "تنبیه" می شوند، اضافه کرد: اکثر سپرده گذاران در سیستم بانکی سود منفی دریافت می کنند از همین رو در نظر داریم سمت و سوی سیاست های پولی و مالی را به سمت نرخ سود واقعی هدایت کنیم.
وزیر اقتصاد البته تاکید کرد که تعیین نرخ سود دستوری جزو برنامه های دولت یازدهم نیست و قرار است در جلسه شورای پول و اعتبار که با حضور مسئولان مربوطه تشکیل می شود، راهکاری برای تعیین نرخ سود واقعی بر اساس عقود اسلامی اتخاذ شود.
مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟
نظر
-
-
بازگشت رونق به سپردههای بانكیدولت سابق محمود احمدینژاد از آغاز به کار، یکی از مشکلات کشور را نظام بانکی و نرخ سود دستوری دانست و با دخالت مستقیم او بانک مرکزی مجبور شد تا نرخ سود تسهیلات خود را به صورت چشمگیری کاهش دهد. با این اقدام بهطور طبیعی بانکها مجبور به کاهش سود بانکی سپردهها شدند و این آغاز بحران خروج سپردههای بانکی مردم از نظام بانکی بود. ولی با آغاز بهکار دولت جدید و انتصاب رییس کل جدید بانک مرکزی به نظر میرسد شاهد بازگشت سپردهگذاری مردم و سرمایههای سرگردان آنها به بانکها باشیم.
رییس کل بانک مرکزی اعلام کرده که نرخ سود پایینتر از نرخ تورم معنا ندارد و باید با رصد شرایط واقعی اقتصاد کشور نرخ را منطقی کرد. به اعتقاد سیف، نمیتوان به شکل دستور نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی را تعیین کرد و تغییر داد بلکه باید براساس اصول و شرایط منطقی آن را محاسبه کرد.
میزان نرخ سود و عدم بازنگری آن از سوی بانک مرکزی در یک سال گذشته باعث شد تا بانکها نتوانند در حفظ ارزش سرمایههای مردم موفق عمل کنند و در نتیجه افراد تمایلی به سپردهگذاری در بانکها نداشته و سرمایههای خود را به سمت بازارهای ارز و سکه هدایت کردند.
این در حالی است که طبق قانون برنامه پنجم توسعه، بانک مرکزی موظف است نرخ سود بانکی را بهگونهای تعیین کند که از میزان تورم کمتر نباشد.
در این زمینه علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، با تاکید بر اینکه تعیین میزان سود بانکی دستوری نخواهد بود، اعلام کرده که بانکهای ما در ظاهر سود بسیار بالایی میدهند و در بسیاری از کشورهای جهان سود بالای 20درصد مشاهده نمیشود اما فرض کنید اگر فردی یکمیلیون تومان در یک بانک پسانداز کند و پس از یک سال با سود 20درصدی آن را تحویل بگیرد، حدود 200هزار تومان بر اندوختهاش افزوده شده اما باتوجه به میانگین آمارهای تورمی، تورم ما در طول سال گذشته قطعا بیش از 30درصد بوده و این به آن معناست که اگر آن فرد سرمایه خود را در بانک نگه دارد 200هزار تومان سود کرده و 300هزار تومان از قدرت خرید خود را از دست داده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: بسیاری از کسانی که وارد پسانداز در بانک میشوند از سرمایههای کوچکی برخوردارند که به دلیل نداشتن توان لازم برای ورود به کارهای تولیدی به بانک روی آوردهاند، به همین دلیل باید کاری کرد که آنها نسبت به این امر ترغیب شوند و سرمایههای خود را به بازارهای کاذب نفرستند.
اما درباره میزان نرخ سود بانکی کارشناسان براین باورند که تعیین نرخ سود کار پیچیده اقتصادی و ریاضی است و به سادگی نمیتوان درباره میزان آن اظهارنظر کرد و به بررسیهای لازم نیاز دارد.
در اینباره محمدحسین عادلی، رییس اسبق بانک مرکزی با اشاره به اینکه با نرخ سود 20درصد نمیتوان تورم را پایین آورد و تجربه 30سال گذشته در کشور اشتباه بودن این کار را اثبات کرده، معتقد است: افزایش نرخ سود سپردهها به معنای آن نیست که قرار است همیشه نرخ تورم 40درصد باشد بلکه باید به دنبال کاهش آن بود که این امر از بالا به پایین امکانپذیر است و باید ابتدا بر آن مسلط شد و سپس بهتدریج آن را کاهش داد.
آنچه در این راستا مطرح میشود این است که در صورت افزایش سود سپردهها هزینه تسهیلات نیز افزایش مییابد که این امر به نفع بخش تولید نیست و حتی گفته میشود در بخش تولید و صنعت امکان پرداخت نرخ سود بالا وجود ندارد.
در اینباره ولیالله سیف، رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اساسا نرخ سود زیر نرخ تورم معنا ندارد، معتقد است: اگر نرخ سود سپردهگذار را حدود نرخ تورم بگیریم، نرخ تسهیلات هم زیر نرخ تورم دیگر معنایی ندارد و دو الی سهدرصد بالاتر از نرخ تورم برای تسهیلات بانکی منطقی خواهد بود. در کشورهای دیگر همه براساس این قوانین و منطق کار میکنند، اگر این منطق نباشد یعنی یکنفر به صورت مصنوعی یک فنری را نگه میدارد و یک روزی این فنر باز میشود.
بنابراین گزارش اگرچه دولت یازدهم اعلام کرده که تلاش میکند با کنترل پایه پولی کشور و کاهش تورم کاری کند که سود اختصاص یافته در بانکها حقیقی شود و مردم از پسانداز خود ضرر نکنند، اما باید منتظر ماند و دید که سکانداران اقتصادی دولت تدبیر و امید که اولویت خود را بهبود شرایط اقتصادی و معیشت مردم اعلام کردهاند، نرخ سود بانکی که از متغیرهای تاثیرگذار در اقتصاد است را چگونه اصلاح میکنند و آیا موفق میشوند که سرمایههای مردم را مجددا به بانکها باز گردانند؟
بورس نیوز
آنقدر که خرید به موقع مهم است، خرید ارزان مهم نیست.
نظر
-
-
در اصل توسط zorba پست شده است View Postامیدوارم دولت یه راهبردی برای کاهش تورم داشته باشه و الا فشار به بانک ها واسه ی افزاریش سود سپرده ها به ضرر بانک هاست
1- بانک ها منابع زیاد احتیاج دارن
2- خود به خود وقتی نقدینگی جذب بشه تورم پایین میاد
3- بانک های خصوصی و با انعطاف پذیری بالا این وسط قدرت مانور بیشتری دارن
4-بانک های خصوصی قدرت رقابت بیشتری دارن
4- خود بانک ها دوست دارن سود آزاد بشه«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
نظر
نظر