حرکت در بازار سرمایه با meysam_sh_2020

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Mehrsana
    عضو فعال
    • Sep 2020
    • 1191

پاسخ : حرکت در بازار سرمایه با meysam_sh_2020

چه مشارکت 39 درصد باشه چه 13 درصد...

مردم در این دوره نشون دادن که از این حکومت گذر کردن...

بخش عمده اون عده ای که به جلیلی و قالیباف رای دادن واقعاً طرفدار این حکومت هستن... در بهترین حالت 13 میلیون نفر

حکومتی که این مقدار پایگاه مردمی داشته باشه سرنوشتش مشخصه...

اگه بدترین حالت این حکومت اومدن جلیلی هست بزار بیاد تا اون 13 میلیون نفر هم کامل این جماعت رو بشناسن... تو زمین بازی اینها نباید بازی کرد ... اومدن پزشکیان مساوی است با شکستن دوباره همه کاسه کوزه ها بر سر اصلاح طلبان و جنگهای زرگری بیان این دو حزب و نهایتاً تکرار ده سال گذشته... نباید به عقب برگشت. دیگه چیزی از عمر مفید ما نمونده...

نظر

• بهرام نامدار
      عضو فعال
      • Oct 2020
      • 9392

در اصل توسط Mehrsana پست شده است View Post
      امثال بهرام خودشونو پاره کردن تا پزشکیان رای بیاره... همه لیدرهای اصلی اصلاح طلبان اومدن تو صحنه... خاتمی، روحانی، ظریف، کروبی و... مدام مردمو از جلیلی و قالیباف ترسوندن که اگه اینها بیان فلان میشه و بهمان میشه.... کل آرای کسب شده به 10.5 میلیون رای نرسید... من چند روز قبل گفتم دیگه حنای اصلاح طلبان هم برای مردم رنگی نداره...

دم مردم ایران گرم که به این خرد جمعی رسیدن که با اخوند نمیشه زندگی نرمال داشت.

نکته جالبی که توی کانالها نوشتن اینکه تمامی ارای نامزدها و حتی ارا باطله مضربی از عدد 3 هست :

رأی نهایی کاندیداها

١. مسعود پزشکیان: ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱
      ٢. سعید جلیلی: ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸ ‏
      ٣. محمد باقر قالیباف: ۳ میلیون و ۳۸۳ هزار و ۳۴۰
      ٤. مصطفی پورمحمدی: ۲۰۶ هزار و ۳۹۷
      ۵. آراء باطله: یک میلیون و 56 هزار و 159 رأی

از منظر ریاضیات احتمال رخداد این اتفاق ( 5 عدد مستقل بصورت تصادفی مضرب 3 باشه) فقط 0.4% هست و با شناختی که ما از این حکومت دروغگو داریم احتمال اینکه آرای واقعی یک سوم اعداد اعلام شده باشه بسیار بالاست.

یادمه گفتید در دوران روحانی حدود ۱۰۰ میلیون پول آوردید در بورس

و دولت به ظاهر اصلاح طلب روحانی ، پولت را تبدیل کرد به ۱۰ میلیارد تومان !!

اصلاح طلبان اگر برای دیگران آب نداشته باشند برای شما نان داشته اند !!
      .

نظر

• Mehrsana
        عضو فعال
        • Sep 2020
        • 1191

در اصل توسط بهرام نامدار پست شده است View Post
        یادمه گفتید در دوران روحانی حدود ۱۰۰ میلیون پول آوردید در بورس

و دولت به ظاهر اصلاح طلب روحانی ، پولت را تبدیل کرد به ۱۰ میلیارد تومان !!

اصلاح طلبان اگر برای دیگران آب نداشته باشند برای شما نان داشته اند !!
        دست از مغلطه بردار... من سود کردم اون هزاران نفری که به خاک سیاه افتادن رو ندیدی؟ بزرگترین کلاهبرداری تاریخ بورس ایران و شاید حتی جهان رو روحانی کرد... صندوق دارایکم و پالایش سیاه ترین دزدی دولتی در تاريخ بورس ایران بود... بزرگترین تامین کسری بودجه در حدود 500 همت از بورس رو روحانی و همتی کردن... دست از تطهير این نجاسات بردار

نظر

• mohsen ho
          ستاره دار(1)
          • Feb 2013
          • 11250

دوران طیب نیا همسو شده بود باتوافق هسته ای .. آما در آن زمان نرخ بهره بانکی رفت تا 25درصد وعملا فرصت تاربخی کاهش بادوام نقدینگی گرفته شد واثراتش 3سال بعد پدیدار شد

نظر

• manmehdiam
            ستاره دار (1)
            • Jul 2011
            • 1623

از یک هزارم درصد رسیدی به ۱۰۰ درصد

کار از نوسان ۱۰ درصدی گذشته

مهدی ...

نوسانات بدون دامنه شده ... open
            خوشتیپ! دقت تحلیلهات هم همینقده؟

من احتمال اینکه: پزشکیان رای بیاره+ رایش رو بشمرن+ بتونه کاری بکنه و اوضاع رو درست کنه رو گفتم یکهزارم درصد!

امثال تو رو گفتم که میگن برین به پزشکی رای بدین...دارن رو احتمال یکهزارم درصدی شرطبندی میکنن! و میگن برنده میشین!
            وگرنه...رئیس جمهور شدن پزشکی رو که از اولش هم گفتم دست من و تو و ... ملت و .....دشمن و ....خارج و داخل نیست فدات شم!

هنوز نفهمیدی این مملکت کت تن کیه؟
            هرچند اولش تصور می‌کردم نظرش! رو قالی هست..ولی مثل اینکه نه...بنظر میرسه نظام پزشکی لازمه!
            همون که کت تنش هست! بنظر میرسه میخواد پزشکی رو بیاره! شما هم با ظریف و عباس عبدی و ... فقط خودتون رو خسته میکنین...

تصمیمات جای دیگه گرفته میشه و شده!
            آخرین ویرایش توسط manmehdiam؛ 2024/06/30, 23:49.
            [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• manmehdiam
              ستاره دار (1)
              • Jul 2011
              • 1623

خداوند شهید رئیسی رو هم بیامرزه....

خیلی با پوتین رفاقت داشت! با چین هم ....

ولی خوب دیگه....کشتیبان را سیاستی دگر آمده
              [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• ایرانی
                ستاره دار(1)
                • Jun 2011
                • 2577

خیلی جالبه این دوره از انتخابات ایران!/:.wacsmiley.:/
                -رئیس مجلس به صراحت میگه نمیزارم یکی از کاندیدا رای بیاره .
                -معاون اجرایی رئیس جمهور که از قضا رئیس ستاد یکی از رقبا هم هست میگه نمیزارم یکی از کاندیدا رای بیاره .
                -شهردار تهران میگه نمیزارم یکی از کاندیدا رای بیاره و اعضای ستادشو میفرسته برای کمک به رقیب .
                -رئیس بنیاد شهید میگه نمیزارم رای بیاره و و اعضای ستادشو برای کمک به رقیب میفرسته .
                - دیگه از نظامیان و شبه نظامیان چیزی نمیگم...
                -اعضای دولت از سخنگو و وزیر خیلی آشکار از جریان رقیب حمایت میکنن .

دولت و مجلس و ... همه دست به دست دادن که پزشکیان رای نیاره.../:.mellowsmiley.:/

نظر

• manmehdiam
                  ستاره دار (1)
                  • Jul 2011
                  • 1623

در اصل توسط ایرانی پست شده است View Post
                  -معاون اجرایی رئیس جمهور که از قضا رئیس ستاد یکی از رقبا هم هست میگه نمیزارم یکی از کاندیدا رای بیاره .
                  -شهردار تهران میگه نمیزارم یکی از کاندیدا رای بیاره و اعضای ستادشو میفرسته برای کمک به رقیب .
                  -رئیس بنیاد شهید میگه نمیزارم رای بیاره و و اعضای ستادشو برای کمک به رقیب میفرسته .

دقیقا!

و شنبه هم مثلا! ضایع میشن!

که زورشون نرسید!

مثلا زورشون نمیرسه!

نظر

• hasan666
                    عضو فعال
                    • May 2014
                    • 1104

در اصل توسط mohsen ho پست شده است View Post
                    اختلاف آمار پزشکیان وجلیلی 1میلیون .. و3میلیون هم رای قالیباف..‌ اگر نصف رای دهندگان به قالیباف شرکت نکنند جالب میشه... البته در آمار... درعمل که همان شخصی بیرون میاد که مورد تایید حضرت آقاست..‌ به نظرم پزشکی وظریف از قبل انتخاب شدند...
                    درود حاج محسن
                    اونکه از صندوق در میاد رای مردمی که شرکت کردند هست نه نظر آقا

سیستم رای گیری ایران الان یه جوری شده احتمال تخلف خیلی سخت شده...مثلا شهر ما یک تیم ۳۰ نفره بود که هرکدوم طرفدار یه نامزد خاص بودند و همه مراقبت مي کنند...یه جورایی همه به‌ همدیگه نظارت مي کنند...در آخر هم آمار در فرمانداری مرکز شهرستان مورد تایید قرار میگیره ...اينکه میگن از قبل مشخص هست درست نیست

پزشکیان ۲ م دیگ رای داشت الان تموم بود

چیزی که حاکمیت میخواست قالیباف بود ...اینو میشه از ۹۰۰۰ رای ایرانیان مقیم لبنان فهمید...کما اینکه عکس رای رهبر هم اینستا منتشر کردند که قالیباف بود

رای گیری اين دوره هم بنظرم درست بود...و رقابت قالیباف و رای باطله هم اینو تایید میکنه
                    بنده عضو هیئت اجرایی بودم چندین دوره...تخلف خیلی سخت میشه انجام داد

خب میزان مشارکت افتضاح بود خود حاکمیت اینو فهمیده الان
                    بغلمون ترکیه ۸۸ درصد بود ،آمریکا خودش ۷۲ درصد

نظر

• امیدازاد
                      عضو فعال
                      • Sep 2020
                      • 3751

در اصل توسط ایرانی پست شده است View Post

رای از شما .....انتخاب از اونا ....!!!

نظر

• hasan666
                        عضو فعال
                        • May 2014
                        • 1104

در اصل توسط meysam_sh_2020 پست شده است View Post
                        احتمالا‌ دور دوم امار پزشکیان و جلیلی هر دو بالا بره و مشارکت بیشتر بشه
                        برای دفع شر جلیلی ملت میان به پزشکیان رای بیشتری میدن

اونایی دیروز ررای ندادن میان ب کمک پزشک

منم احتمالا ب پزشک رای بدم..حوصله گشت ارشاد و اراذل نیروی انتظامیو ندارم...:) قدرت بیوفته دست جلیلی و اینا!!
                        مملکت رو به لجن میکشن

باید بریم برای کمک ب پزشکیان

گور پدر همه نظرات قبلی و‌قلبیم :D

و هر چی ک‌هر کس دیگه میخواد بگه:D

اصلاح طلبا اگه میدزدن یه چیزیم ب مردم میرسه..

امثال ریسی و جلیلی نمیزارن چیزی به مردم برسه

همه رو میفرستن یمن و سوریه و لبنان و موشک ...

به ... میدن پولا رو:D

جمعه میرم رای میدم.
                        . یک نفر دیگه هم که میدونم رای نداده با خودم میبرم ک رای بده

نه داداش دیگه دیره
                        فرصت رو از دست دادین با رای ندادن

نظر

• بهرام نامدار
                          عضو فعال
                          • Oct 2020
                          • 9392

در اصل توسط Mehrsana پست شده است View Post

دست از مغلطه بردار... من سود کردم اون هزاران نفری که به خاک سیاه افتادن رو ندیدی؟

بزرگترین کلاهبرداری تاریخ بورس ایران و شاید حتی جهان رو روحانی کرد... صندوق دارایکم و پالایش سیاه ترین دزدی دولتی در تاريخ بورس ایران بود... بزرگترین تامین کسری بودجه در حدود 500 همت از بورس رو روحانی و همتی کردن... دست از تطهير این نجاسات بردار

صد تا صد میلیون میشه 10 میلیارد ...

صد نفر هر کدام 100 میلیون , زیان دیدند تا شما 10 میلیارد سود ببری ...

دلسوز مردم زیان دیده هم هستی ... ایول ...

صبر کن جلیلی بیاد , اون 10 میلیارد تومان ازت می گیره و میده به اون صد نفر ...
                          شایدم نده و امامزاده ای باهاش بسازه ...
                          .

نظر

• بهرام نامدار
                            عضو فعال
                            • Oct 2020
                            • 9392

در اصل توسط manmehdiam پست شده است View Post
                            پزشکیان اگرم بخواد ۱۰درصد بیشتر احتمال نداره بتونه کاری کنه

مردم هم ۱۰درصد احتمال داره مشارکت بالا بکنن و به پزشکیان رای بدن

اگرم رای بدن ۱۰درصد احتمال داره که رای بشمرند!

حالا همین سه احتمال در هم ضرب کنین! ۱۰درصد ضربدر ۱۰درصد ضربدر ۱۰درصد میشه: یکهزارم درصد! اینقد احتمال داره که پزشکیان رای بیاره و بشمرند و بتونه کاری کنه!!!

چون این فرضیات در طول هم هستند!

حالا از اونور بمحض اینکه شما بری پای صندوق و رای بدی به احتمال صد درصد به نظام حاکم مشروعیت میدی

پس اونا که ناراضی هستند و میگن بریم رای بدیم شاید درست بشه یک معامله میکنن که احتمال سود یکهزارم و احتمال ضرر صد درصد هست!!!

ولی اگر کسی از شرایط راضی هست بایدم بره رای بده! چون احتمال ۹۹درصد همین شرایط میمونه و به نظام فعلی هم که مشروعیت میدن پس یک معامله با سود قطعی هست!

حالا شما جز کدوم دسته ای؟ تکلیفت رو بدون/.:biggrinsmiley.:/
                            در اصل توسط manmehdiam پست شده است View Post
                            خوشتیپ! دقت تحلیلهات هم همینقده؟

مناحتمال اینکه: پزشکیان رای بیاره+ رایش رو بشمرن+ بتونه کاری بکنه و اوضاع رو درست کنه رو گفتم یکهزارم درصد!

امثال تو رو گفتم که میگن برین به پزشکی رای بدین...دارن رو احتمال یکهزارم درصدی شرطبندی میکنن! و میگن برنده میشین!
                            وگرنه...رئیس جمهور شدن پزشکی رو که از اولش هم گفتم دست من و تو و ... ملت و .....دشمن و ....خارج و داخل نیست فدات شم!

هنوز نفهمیدی این مملکت کت تن کیه؟
                            هرچند اولش تصور می‌کردم نظرش! رو قالی هست..ولی مثل اینکه نه...

بنظر میرسه نظام پزشکی لازمه!

همون که کت تنش هست!

بنظر میرسه میخواد پزشکی رو بیاره! شما هم با ظریف و عباس عبدی و ... فقط خودتون رو خسته میکنین...

تصمیمات جای دیگه گرفته میشه و شده!

دقت تحلیل هام همین قدره که می فرمایید ....

از 10 درصد رسیدیم به رییس جمهور نظام !!
                            .

نظر

• Mehrsana
                              عضو فعال
                              • Sep 2020
                              • 1191

صد تا صد میلیون میشه 10 میلیارد ...

صد نفر هر کدام 100 میلیون , زیان دیدند تا شما 10 میلیارد سود ببری ...

دلسوز مردم زیان دیده هم هستی ... ایول ...

صبر کن جلیلی بیاد , اون 10 میلیارد تومان ازت می گیره و میده به اون صد نفر ...
                              شایدم نده و امامزاده ای باهاش بسازه ...
                              مغلطه پشت مغلطه... از بس از ظریف طرفداری کردی پاسخهاتم مثل اونه! فرض کن من خیلی سود کردم، چی شده روحانی و ظریف جونت برام کارت به کارت کردن؟

دست بردار از این حرفها، آیا قیمت سهام 1403 همون قیمتهای سال 97 هست؟ چی توی اون سه سال نکبت 97-99 ثابت موند؟ قیمت دلار توی اون سه سال ده برابر نشد یا به عبارت دقیقتر ارزش پول یک دهم نشد؟ اگه کسی توی اون بازه ارزش ریالی پرتفوش، ده برابر شده باشه در واقع هیچی سود نکرده... با استدلال خودت بگو ببینم سودت اون دوره ات، حاصل ضرر چندتا بدبخته؟!

بگذریم به جای این حرفها مرد باش بگو کی توی قله 99 به مردم ناآگاه گفت همه چیز خود را به بورس بسپارید؟ کی گفت بورس جای سرمایه گذاری است و سکه و طلا و دلار نیست؟ کی بود که با سود بانکی و اوراق بازی کرد و مردمو کشید توی بورس؟ کی بود که صندوق های سوپر حباب رو توی قله با منت به مردم انداخت؟ کی بود که کسری بودجه اشو از بورس تامین کرد؟ اگه واقعا دلسوز کشورت و مردمت هستی آزاده باش... این پزشکیان که سنگشو به سینه میزنی از خودش هیچی نداره... یه خط برنامه نداره... رسما میگه من هیچی نمیدونم! کلیپی ازش هست که میگه قلب 750 گرمه! (این مثلاً حوزه تخصیصشه) مشاوراش میگه یه جوری قیمت بنزین و حاملهای انرژی رو میبریم بالا که حال کنید! تو فکر کردی طیب نیا رو بیاره بورست بالا میره؟ این بابا بود که توی دوره برجام با بالا بردن سود بانکی حجم نقدینگی رو چند برابر کرد و بانکها رو ضرر ده کرد و باعث جهش نرخ ارز در سال 97 شد. فرزین الان کاری غیر از کار طیب نیا انجام داده و میده؟ اون ماله کش اعظم توی 8 سال مذاکره چه دستاوردی داشت که قراره الان ادامه اشو رو کنه؟ مگه نگفت من هیچ کاره بودم.. مگه نگفت میدان حاکمه؟ الان چی تغییر کرده که برگشته و میخاد مردمو نجات بده؟ مگه خودش نمیگفت ما خودمون انتخاب کردیم که جور دیگه ای زندگی کنیم؟ اونها که این مردک رو بهتر از منو شما میشناسن درباره اش مگه نگفتن یه دروغگوی کلاشه (کلیپ هوشنگ امیر احمدی درباره ظریف)

در پایان میخام بگم هیچ تفاوتی بین جلیلی و پزشکیان در کلیات نیست... قرار نیست هیچ چیزی بهبود پیدا کنه... قرار نیست تحریم، فساد و فیلترینگ و حجاب اجباری و.... حل بشه... اینکه بنزین بشه 10 هزار یا 30 هزار تومن و به منو شما 500 هزار تومن یارانه بدن یا ندن مشکل زندگی ما رو حل نمیکنه

نظر

• Mehrsana
                                عضو فعال
                                • Sep 2020
                                • 1191

عملکرد طیب نیا وزیر اقتصاد پیشنهادی پزشکیان به روایت ویکی پدیا در مدت وزرات از 24 مرداد 92 تا 29 مرداد 96 :

شرایط اقتصادی در شروع وزارت

به گزارش مرکز آمار ایران، زمانی که تیم اقتصادی دولت به ریاست طیب نیا در ۱۲ مرداد ۱۳۹۲ بر سر کار آمد نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به مرداد ماه برابر ۳۵٫۱٪ بود[۱۴] و تورم ماهانه از بهمن ماه سال ۱۳۹۱ یعنی به مدت ۷ ماه کاهشی بود.[۱۵] همچنین عمده تأثیر منفی شوک تحریم‌های نفتی و بانکی سال ۱۳۹۰ بر اقتصاد رخ داد بود، به شکلی که برآورد‌های اقتصادی در دولت دهم و یازدهم پیش بینی رسیدن تورم به ۱۵٪ در سال ۱۳۹۳ را می‌کردند و طیب نیا نیز در اسفند سال ۱۳۹۲ به عنوان وزیر اقتصاد با تایید این پیش بینی، تورم پیش بینی شده دولت برای سال ۱۳۹۳ را همین میزان اعلام کرد.[۱۶]
                                اجرای برنامه هماهنگ اقتصادی دولت برای کنترل تورم

با شروع دولت یازدهم، تیم اقتصادی جدید دولت به رهبری طیب نیا نوعی از سیاست پولی و مالی شدید انقباضی برای کنترل تورم را در پیش گرفت[۱۷] که مهم‌ترین بخش این سیاست پولی انقباضی، کنترل نرخ بهره اسمی با افزایش سود سپرده‌های بانکی و انتشار اوراق قرضه دولتی با نرخ بهره بالا (بالاتر از سود سپرده‌های بانکی) بود تا بدین وسیله نقدینگی در بانک‌ها حبس شده و تورم کنترل گردد.[۱۸] منتقدان این برنامه و شیوه اجرایش، آن را دارای تاکید بسیار بر رسیدن به تورم هدف نزدیک به صفر،[۱۹] دارای اشتباهات تکنیکی در کنترل نکردن تمام چرخه پول برای کنترل خلق نقدینگی به منظور مهار تورم و برنامه نداشتن برای کنترل رشد اقتصادی و مقابله با رکود می‌دانند.[۲۰] همچنین برخی اقتصاددانان از آنجا که تورم ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ را تورم ناشی از فشار هزینه در نتیجه تحریم و افزایش قیمت دلار می‌دانستند، این برنامه که بر کنترل شدید رشد نقدینگی برای کنترل تورم استوار بود را دامن زننده بر رکود و کاهش رشد اقتصادی می‌دانستند که امکان نداشت به کنترل تورم بینجامد.[۲۱][۲۲]
                                اثرات برنامه بر تورم و رشد اقتصادی و ثبت رکورد نرخ بهره واقعی اعمالی در ایران

تیم اقتصادی دولت با انتشار اوراق قرضه و تعیین سقف نرخ سود بانکی با نرخ بهره بسیار بالا از سال ۱۳۹۲ سبب تشدید کاهش نرخ تورم شد. اینکه چقدر از آن در نتیجه سیاست انقباضی و چقدر از آن در نتیجه کاهش اثر شوک تحریم و تک نرخی کردن ارز بوده محل اختلاف است. نتیجه دیگر نرخ‌های سود بالای اوراق و سپرده‌های بانکی در اقتصاد ایران این بود که نرخ سود تسهیلات برای بخش تولید هم به شدت بالا رود و هزینه مالی تولید افزایشی شود و اقتصاد به سمت شدیدترین رکود در تاریخ جمهوری اسلامی برود که البته رکود نتیجه نامطلوب اما طبیعی سیاست پولی انقباضی است، اما شدت بالای آن موجب اثر منفی بر هدف سیاست پولی یعنی کنترل تورم شد.[۲۳]
                                با ادامه این سیاست در سال ۱۳۹۴، تورم این سال به ۱۱٫۳٪ رسید[۲۴] ولی همچنان تیم اقتصادی دولت با انتشار اوراق قرضه دولتی بهره بالا (توسط وزارت اقتصاد)[۲۵] و اعمال نکردن نظارت بانکی جهت کنترل نرخ سود سپرده‌ها، نرخ بهره در اقتصاد را بالا نگه داشتند به طوری که سقف نرخ مصوب سود سپرده بانکی در شورای پول و اعتبار در عدد ۲۹٫۵٪ نگه داشته شد[۲۶] که این یعنی نرخ بهره واقعی اعمالی در اقتصاد برابر مثبت ۱۸٫۲٪ شد که عملاً خروج پول از سیستم بانکی و بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی در کشور را غیر اقتصادی می‌کرد. نرخ بهره واقعی اعمال شده در ایران در بین سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ بالاترین میزان در تاریخ جهان بود که توسط یک سیاست گذار پولی برای کنترل تورم اجرا شد. بنابر این با این سیاست گذاری پولی بخش واقعی اقتصاد با کیفیتی بی‌سابقه در تاریخ فدای کنترل موقت یک متغیر اسمی به نام تورم شد.[۲۷]

رقابت برای نرخ سود بالاتر و ورشکستگی بانک‌ها

از سال ۱۳۹۲ وزارت اقتصاد شروع به انتشار اوراق خزانه دولتی برای تأمین کسری بودجه کرد و تا سال ۱۳۹۶ هر سال بر حجم انتشار این اوراق افزود، ولی از آنجا که نرخ سود آن‌ها بسیار بالا و بالاتر از نرخ سود مصوب برای سپرده‌های بانکی بود، بانک‌ها مجبور به رقابت و افزایش تدریجی نرخ سود سپرده‌های بانکی شدند و این موجب افزایش تدریجی نرخ بهره واقعی در اقتصاد شد.[۲۵] در کنار این اشتباه وزارت اقتصاد، بانک مرکزی نیز در سال ۱۳۹۳ جریمه اضافه برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی را به ۳۴ درصد رساند و ثابت نگه داشت و بانک‌ها در بازار بین بانکی با هم 33.5 درصد معامله می‌کردند،[۳۳] درحالی که تورم در این سال ۱۴.۶ درصد بود و این به معنای اعمال نرخ تورم واقعی ۱۹.۴٪ در اقتصاد بود که در دنیا بی سابقه یا کم سابقه بود.[۳۴] با کاهش بیشتر تورم، این نرخ مثبت تورم اعمالی بالا می‌رفت و بانک‌ها که در یک رقابت با اوراق خزانه دولتی و سایر بانک‌ها برای پرداخت سود بیشتر قرار گرفته بودند از پرداخت سودهای بالا که به بیش از ۳۰٪ رسیده بود ناتوان شدند و در نبود یک سیستم نظارت بانکی مؤثر در سیستم بانکداری کشور، بانک‌های ناتراز و ورشکسته وارد یک ترفند پانزی یا کلاهبرداری پانزی برای پرداخت سود بیشتر به سپرده گذاران از محل جذب سپرده گذار جدید و اعلام ورشکستگی نکردن وارد شدند و برای همین برخی موسسات غیر مجاز بین ۵۰ تا ۶۰ درصد سود موثر سپرده پرداخت می‌کردند و بانک‌های ناتراز هم به اجبار سود سپرده را بالا می‌برند و سود سی و چند درصدی پرداخت می‌کردند.[۳۵] این باعث شد برخی بانک‌های رسمی و تراز هم بین سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ حتی از نرخ سود بانکی مصوب بالای شورای پول و اعتبار پیروی نکنند و این مسابقه افزایش نرخ سود سپرده را تا آخر ادامه پیدا کرد تا اینکه برخی مثل بانک کاسپین به ورشکستگی رسیدند و با تبدیل شبه پول به پول و حرکت به سمت بازارهای سفته بازی مثل دلار بحران اقتصادی سال ۱۳۹۷ را آفرید[۳۶][۳۷] و برخی دیگر از بانک‌های ورشکسته یا ناتراز به واسطه جهش تورم سال ۱۳۹۷ از ورشکستگی نجات یافتند.

آخرین ویرایش توسط Mehrsana؛ 2024/07/01, 08:37.

نظر

در حال کار...
                                X