حرکت در بازار سرمایه با meysam_sh_2020

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • vion
    عضو فعال
    • Oct 2020
    • 825

پاسخ : حرکت در بازار سرمایه با meysam_sh_2020

در اصل توسط پیمان پست شده است View Post
    درود
    یه دوستی از دوران دانشگاه دارم که همه میشناسنش و به همین دلیل از نام بردنش معذورم
    1 ماه پیش که با این دوست و سایر دوستان هم دوره ای رفته بودم شبی را در شهر دماوند بگذرونیم گفت مجموعه ما داره فلان صندوق درآمد ثابت را که اتفاقا در بورس هم هست میخره
    یونیت ها را میفروشیم (حدود 15000 همت) که البته اشخاص حقیقی و حقوقی کله گنده بیشتر خریدار هستند درصد قابل توجهی از این پول باید در یک بانک سپرده بشه
    گفت با بانک صحبت کردیم که اون پول را دوباره به خودمون برگردونن و صرفا کارمزد شان را بگیرند
    احتمالا با این پول توبازارها سود خوبی میگیرن و حدود 27 تا 30% هم میدن به خریداران یونیت ها
    درود جناب آقای پیمان
    یونیت ها چی هستن؟ صندوق های درامد ثابت از چه محلی سود تقسیم میکنن.. یا افزایش بهای صندوق از چه محلی است.. به نظر پانزی نیست؟
    لطفا بیشتر در خصوص یونیت ها و صندوق ها توضیح فرمایید
    سپاس گزارم

نظر

• shdoosti
      عضو فعال
      • Aug 2022
      • 351

در اصل توسط abed پست شده است View Post
      درست متوجه شدم؟ یعنی اگر یک سهم از یک شرکت را میخریم، یک سهم از سهام قابل عرضه کم نمیشه یا ممکنه نشه؟ یعنی صندوقها میتوانند خلق سهم کنند بدون اینکه سهم را داشته باشند همینطور از هوا؟ کاری که بانکها با خلق پول میکنند. این نمیتونه درست باشه.!
      خیر خلق سهام نمیکنند. بلکه خلق واحد صندوق میکنند. مثلا صندوق فیروزه فرضا تا دیروز 1 میلیون یونیت داشته، و امروز که بازار مثبت میشود و تقاضا برای همین صندوق هم بالا میرود، شروع به فروش سنگین یونیت های جدید میکنند. یعنی مثلا 100 هزار واحد یونیت جدید صادر میکنند. خریدار که میبند بورس مثبت هست و صندوقها هم کارمزد ندارند، شروع به خرید این صندوق میکند. حال این 100 هزار واحد جدید منجر به این شده که سرمایه این صندوق 1000 میلیارد تومن افزایش میابد و متاسفانه این سرمایه را وارد بازار سهام نمیکند بلکه با آن در اوراق خزانه سرمایه گذاری میکند. یعنی پولی که سرمایه گذار وارد سهام کرده، به طور غیر مستقیم وارد اوراق خزانه شده. هر چقدر حقیقی پول از بانک و اوراق خزانه خالی میکند و صندوق سهامی میخرد، صندوق هم یونیت جدید صادر میکند و پول حاصل از آنرا در اوراق خزانه و بانک سرمایه گذاری میکند تا جاییکه پول سرمایه گذار حقیقی تمام شده و بازار هم رشد چندانی نکرده. علت عدم رشد چیست؟ هر چه پول از بانک وارد شده، توسط صندوق مجدد به بانک باز میگردد. در این شرایط بازار نمیتواند نوسان کند. بعد که سرمایه گذار دید فایده ای ندارد و بورس بالا نرفت، شروع به فروش صندوق و سهام میکند تا مجدد در بانک یا اوراق خزانه سرمایه گذاری کند، صندوق هم اوراق خزانه را فروخته و مجدد با ابطال یونیت و یا خرید سهام جلوی افت بازار را میگیرد.
      صندوقها نقش خازن را در مدار ایفا میکنند که در صورت تقاضای پول جهت خرید سهام، پول را مجدد به بانک بر میگردانند و بلعکس.
      شما این چند روز نگاه کنید، در پرتفوی صندوق شتاب بخش اوراق و بانک تا 15 درصد و در صندوق اهرم تا 25 درصد رشد داشته. یعنی هر چه تقاضا بوده با صدور یونیت جدید و انتقال پول سرمایه گذاران به اوراق و بانک سرکوب کرده. حال در نزول بازار برعکس این مسیر را طی میکند تا در پایین رفتن هم بازار نوسان سنگین نداشته باشد.

نظر

• shdoosti
        عضو فعال
        • Aug 2022
        • 351

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
        من هم کلا متوجه نشدم چطور شد! .. فرض کنیم صندوق‌ها همین‌طور بی‌رویه یونیت جدید صادر می‌کنند .. و پول‌های دریافتی را به سپرده بانکی منتقل کنند

در عین حال فرض کنیم متقاضی برای خرید سهام "وبملت" افزایش شدیدی پیدا کرده است .. صادر شدن یونیت جدید توسط صندوق‌ها چه ارتباطی به سهام وبملت دارد و چگونه می‌تواند قیمت "وبملت" را که متقاضی زیادی دارد، کنترل کند؟!

در واقع .. تا اونجاییکه من متوجه میشم .. صادر کردن یونیت‌های جدید .. و سپرده کردن مبالغ آن در بانک .. صرفا موجب میشه که درصد سرمایه‌گذاری اون صندوق در سهام کاهش پیدا کنه

و اگر اینجوری باشه .. نمیشه گفت "بینهایت سهام کاغذی داریم که وجود خارجی نداره"

فرض کنید یک صندوق ۱۰۰۰ تا یونیت داشته و تمام اون رو در سهام سرمایه‌گذاری کرده .. حالا ۹۹ هزار یونیت جدید صادر میکنه و مبالغ دریافتی رو در بانک سپرده‌گذاری میکنه .. پس حالا یک درصد از پرتفوی اون در سهام هست و ۹۹ درصد سپرده بانکی!
        بله برداشت شما درست است. نمیتواند یک سهم خاص مثل وبملت را کنترل کرد اما کلیت بازار رو میشه کنترل کرد. صندوق میاد زیر ناو یونیت صادر میکنه و من سرمایه گذار به دو دلیل این صندوق رو ترجیح میدم تا خودم یک سبد سهام تشکیل بدم. 1- کارمزد خرید و فروش صندوق نزدیک به صفر هست درحالیکه سبد تشکیل بدم همون اول 1.5 درصد زیان میکنم. 2- صندوق زیر ناو یونیت صادر میکنه و من تحریک میشم که به جای خرید سهام، صندوق خریداری کنم. به این دو دلیل بخش زیادی از تقاضای وارد شده به بازار سهام توسط سرمایه گذارانی که صندوق رو تشکیل میدند و صندوقها هم یونیت جدید صادر میکنند و در بانک میگذارند خنثی میشه. به جز دو دلیل، دلیل سومی هم هست. دلیل سوم اینه که سرمایه گذاران در زمان رشد تریجح میدهند صندوق اهرمی بخرند تا خودشان سبد تشکیل بدهند و صندوقهای اهرمی هم به سرعت یونیت صادر میکنند و پول حاصله رو مجدد در بانک قرار میدهند. یعنی پولی که از بانک دراومد برای خرید سهام، فورا به بانک برگردانده میشه و عملا ورود پول صفر میشه. میبینید که صندوق اهرم و شتاب جهت جلوگیری از رشد بازار، بخش سپرده بانکیشون رو این چند روز تا 20 درصد بالا بردند. این بالا بردن که همزمان شد با صدور یونیتهای جدید، منجر به بازگشت پول به بانکها و شکست هجوم پول جهت سرمایه گذاری در بازار سهام شد.

نظر

• liveparsi
          عضو عادی
          • Dec 2014
          • 223

در اصل توسط shdoosti پست شده است View Post
          بله برداشت شما درست است. نمیتواند یک سهم خاص مثل وبملت را کنترل کرد اما کلیت بازار رو میشه کنترل کرد. صندوق میاد زیر ناو یونیت صادر میکنه و من سرمایه گذار به دو دلیل این صندوق رو ترجیح میدم تا خودم یک سبد سهام تشکیل بدم. 1- کارمزد خرید و فروش صندوق نزدیک به صفر هست درحالیکه سبد تشکیل بدم همون اول 1.5 درصد زیان میکنم. 2- صندوق زیر ناو یونیت صادر میکنه و من تحریک میشم که به جای خرید سهام، صندوق خریداری کنم. به این دو دلیل بخش زیادی از تقاضای وارد شده به بازار سهام توسط سرمایه گذارانی که صندوق رو تشکیل میدند و صندوقها هم یونیت جدید صادر میکنند و در بانک میگذارند خنثی میشه. به جز دو دلیل، دلیل سومی هم هست. دلیل سوم اینه که سرمایه گذاران در زمان رشد تریجح میدهند صندوق اهرمی بخرند تا خودشان سبد تشکیل بدهند و صندوقهای اهرمی هم به سرعت یونیت صادر میکنند و پول حاصله رو مجدد در بانک قرار میدهند. یعنی پولی که از بانک دراومد برای خرید سهام، فورا به بانک برگردانده میشه و عملا ورود پول صفر میشه. میبینید که صندوق اهرم و شتاب جهت جلوگیری از رشد بازار، بخش سپرده بانکیشون رو این چند روز تا 20 درصد بالا بردند. این بالا بردن که همزمان شد با صدور یونیتهای جدید، منجر به بازگشت پول به بانکها و شکست هجوم پول جهت سرمایه گذاری در بازار سهام شد.
          یچیزی شبیه افزایش سرمایه صرف سهام... فکرکنم تنها راهش اینه که اهالی بازار را از این موضوع آگاه کنیم. همین که میتونند خالی فروشی کنند انگیزه منفی زیادی برای عدم خرید صندوق ایجاد میکنه

نظر

• فین
            عضو فعال
            • Sep 2020
            • 1158

بزودی طبق شنیده ها صندوقهای درامد ثابت باید ( دقت کنید باید ) حداقل 10 درصد و حداکثر 15 درصد سرمایه خود را سهام داشته باشند. با این قانون بازار سهام بسیار جذاب می شود.

نظر

• reza@bourse2024
              عضو عادی
              • May 2024
              • 159

در اصل توسط abed پست شده است View Post
              درست متوجه شدم؟ یعنی اگر یک سهم از یک شرکت را میخریم، یک سهم از سهام قابل عرضه کم نمیشه یا ممکنه نشه؟ یعنی صندوقها میتوانند خلق سهم کنند بدون اینکه سهم را داشته باشند همینطور از هوا؟ کاری که بانکها با خلق پول میکنند. این نمیتونه درست باشه.!
              درود. معامله صندوق های اهرمی به نوعی شبیه سازی شده از معاملات فیوچر در کریپتو است ولی با تغییرات ساختاری و به صورت وارونه همراه شده که به ضرر فعالین بازار بورس و جیب پرکنی عده ای خاص تبدیل شده! به قول معروف بومی سازی شده توسط متخصصان داخلی و منطبق با پلت فرم هسته معاملات بورس تهران. متاسفانه بصورت انحصاری در اختیار تعدادی از کارگزاری های اصلی با نام های جهش ، توان ، شتاب ، موج و ... هست و برای معاملات سهام شرکت هایی که قبلا بیشترین معاملات در بازار بورس را با نوسان خوبی داشتند طبقه بندی شده و بصورت غیر مستقیم با نام یونیت معاملات سهم انجام میشه. برنامه های الگوریتمی هم بر اساس یونیت های سهامداران ممتاز و عادی طراحی شده و خیلی مسائل دیگری که در باره اش بخوام مطلب بنویسم چندین صفحه میشه. بهر حال هدف اصلی که در ابتدا برای فعالیت این صندوق ها تعریف شده بود تغییر کاربری داده و به یک کانون رانت خواری ویژه و مرکز فساد تبدیل شده که بازار را با رکود و ریزش قیمت های سهام و کاهش ارزش بورس شده است! اگر این صندوق ها به فعالیت خود ادامه دهند و فکری برای انحلال و ... صندوق ها نشود هیچ امیدی برای سهامداران حقیقی برای ادامه کسب و کار و فعالیت بورسی نخواهد بود.

نظر

• shdoosti
                عضو فعال
                • Aug 2022
                • 351

در اصل توسط liveparsi پست شده است View Post
                یچیزی شبیه افزایش سرمایه صرف سهام... فکرکنم تنها راهش اینه که اهالی بازار را از این موضوع آگاه کنیم. همین که میتونند خالی فروشی کنند انگیزه منفی زیادی برای عدم خرید صندوق ایجاد میکنه
                دقیقا. این مشاهدات من بود. حتی در صندوقهای طلا هم همینکار رو میکنند و خیلی اوقات که در بازار فیزیکی نوسانات شدیدتری داریم، نوسان صندقهای طلا به شدت محدود میشوند. اخیرا صندوق عیار داشتم که با افزایش تقاضا در روز تا 15 و روزهای اخر تا 25 میلیون یونیت صادر کرد و پولش را در بانک گذاشت. 25 میلیون یونیت معادل 250 میلیارد تومن میشد. مگر پول موجود در کارگزاری های کل بازار برای خرید طلای بورسی یا سهام چقدر است؟ جالب است که خرید سکه فیزیکی هم محدودیت دارد و بیشتر از 100 عدد نمیشود خرید. بنابراین سرمایه های بزرگتر مجبورند سراغ صندوقها بیایند. احتمالا در اینده خرید خود سهام را هم مانند سکه بورسی محدود کنند.
                به قول شما صرف سهام همین مدلی است و افزایش سرمایه ها پولهای بازار را میبلعند.

نظر

• shdoosti
                  عضو فعال
                  • Aug 2022
                  • 351

در اصل توسط reza@bourse2024 پست شده است View Post
                  درود. معامله صندوق های اهرمی به نوعی شبیه سازی شده از معاملات فیوچر در کریپتو است ولی با تغییرات ساختاری و به صورت وارونه همراه شده که به ضرر فعالین بازار بورس و جیب پرکنی عده ای خاص تبدیل شده! به قول معروف بومی سازی شده توسط متخصصان داخلی و منطبق با پلت فرم هسته معاملات بورس تهران. متاسفانه بصورت انحصاری در اختیار تعدادی از کارگزاری های اصلی با نام های جهش ، توان ، شتاب ، موج و ... هست و برای معاملات سهام شرکت هایی که قبلا بیشترین معاملات در بازار بورس را با نوسان خوبی داشتند طبقه بندی شده و بصورت غیر مستقیم با نام یونیت معاملات سهم انجام میشه. برنامه های الگوریتمی هم بر اساس یونیت های سهامداران ممتاز و عادی طراحی شده و خیلی مسائل دیگری که در باره اش بخوام مطلب بنویسم چندین صفحه میشه. بهر حال هدف اصلی که در ابتدا برای فعالیت این صندوق ها تعریف شده بود تغییر کاربری داده و به یک کانون رانت خواری ویژه و مرکز فساد تبدیل شده که بازار را با رکود و ریزش قیمت های سهام و کاهش ارزش بورس شده است! اگر این صندوق ها به فعالیت خود ادامه دهند و فکری برای انحلال و ... صندوق ها نشود هیچ امیدی برای سهامداران حقیقی برای ادامه کسب و کار و فعالیت بورسی نخواهد بود.
                  کاملا موافقم. این بازار دیگه خیلی سخت نوسان میده و شاید هر یکی دوسال به دلیل کاهش ارزش پول ملی یک نوسان بلند بده و از نوسانات میانمدتی خبری نیست. این مهم بر عهده صندوقها به خصوص صندوقهای اهرمی است.

نظر

• Bikhabar
                    ستاره‌دار(22)
                    • Sep 2020
                    • 1189

در اصل توسط shdoosti پست شده است View Post
                    ولی حس می‌کنم از نظر منطقی نمیشه ایرادی به این کارشون وارد کرد .. درسته؟

یه سری افراد ترجیح می‌دهند که پولشون رو تو صندوق سرمایه گذاری کنند .. صندوق هم تشخیص میده که باید این پول رو فعلا در بانک سپرده گذاری کنه

وقتی تقاضا برای صندوق زیاد بشه .. در واقع ورود پول به صندوق وجود داره .. و سرمایه‌ی صندوق افزایش پیدا میکنه .. و صندوق هم متناسب با این سرمایه‌ی جدیدی که وارد میشه .. یونیت‌های جدید صادر میکنه .. شاید از نوسانات بورس جلوگیری کنه .. ولی نمیشه بهش ایراد وارد کرد

نظر

• shdoosti
                      عضو فعال
                      • Aug 2022
                      • 351

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
                      ولی حس می‌کنم از نظر منطقی نمیشه ایرادی به این کارشون وارد کرد .. درسته؟

یه سری افراد ترجیح می‌دهند که پولشون رو تو صندوق سرمایه گذاری کنند .. صندوق هم تشخیص میده که باید این پول رو فعلا در بانک سپرده گذاری کنه

وقتی تقاضا برای صندوق زیاد بشه .. در واقع ورود پول به صندوق وجود داره .. و سرمایه‌ی صندوق افزایش پیدا میکنه .. و صندوق هم متناسب با این سرمایه‌ی جدیدی که وارد میشه .. یونیت‌های جدید صادر میکنه .. شاید از نوسانات بورس جلوگیری کنه .. ولی نمیشه بهش ایراد وارد کرد
                      بله ایراد قانونی نداره. فقط جلوی نوسانات گرفته میشه. موقتا صندوق یونیت صادر میکنه و اگر سرمایه گذار دوماه صبر کنه، مجدد پول یونیت ها رو سر فرصت به سهام تبدیل میکنه و قیمت سهام و ارزش ناو صندوق افزایش پیدا میکنه. اما این روی کاغذه. دوتا مشکل در عمل رخ میده. 1- سرمایه گذار 2 ماه صبر نمیکنه. وقتی میبینه صندوقها جلوی رشد بازار رو گرفتند، و وقتی ببینه بازارهای دیگه نوسان میدن و رو به بالا هستند بعد از دو هفته صندوق رو میفروشه و پولشو بر میداره میره و صندوق فرصت نمیکنه پول رو وارد سهام کنه که منجر به رشد بازار بورس بشه. در واقع پولی که توسط سرمایه گذار وارد میشه طی دو هفته بدون بالا رفتن بازار بورس خارج میشه. 2- سرمایه گذاران بازار سهام در همه جای دنیا عاشق نوسان هستند وگرنه که طلا و ملک و خودرو میخریدند. وقتی بازار سهام این ویژگی مثبت رو از دست بده، دچار حباب منفی دائمی میشه. صندوقها بازار بورس رو با این دو مشکل که گفتم مواجه میکنند.

نظر

• پیمان
                        ستاره دار (1)
                        • Sep 2020
                        • 641

در اصل توسط vion پست شده است View Post
                        درود جناب آقای پیمان
                        یونیت ها چی هستن؟ صندوق های درامد ثابت از چه محلی سود تقسیم میکنن.. یا افزایش بهای صندوق از چه محلی است.. به نظر پانزی نیست؟
                        لطفا بیشتر در خصوص یونیت ها و صندوق ها توضیح فرمایید
                        سپاس گزارم
                        درود ویون عزیز
                        ببینید مثلا فارابی در همین نماد لبخند هر یونیت یا واحد را با قیمت 1000 تومن روز اول در بازار عرضه میکنه کلی پول از شرکتها و اشخاص جمع میکنه
                        چون صندوق با درآمد ثابت هست باید میزان قابل توجهی بین 70 تا 90% پول جمع آوری شده را نزد بانک سپرده کنه....توجه کنید که صندوقهای اهرمی سهم میخرن و تفاوت دارن
                        حالا با توجه به نرخ 27 درصد سالانه مثلا روزی 0.07% به قیمت روز قبلش اضافه میشه (بهره مرکب) . این واحد ها که روزانه قیمتش داره بالا میره را من روز اول خریدم و بعد از مدتی به شما میفروشم
                        شما هم بعد از مدتی به دیگری میفروشید و سود میکنید
                        در واقع عملا پول اصلی را فارابی گرفته و من و شما داریم کاغذ خرید و فروش میکنیم....درواقع همان پانزی است
                        حالا اگه صاحب صندوق با بانک توافق کنه که این پول به جای بانک در اختیار خودش قرار بگیره و یه کارمزد به بانک میده و با پول تو بازار خرید و فروش میکنه
                        اگه پول تو بانک بمونه چون حجم پول بالاست دیگه نرخ سرمایه گذاریش 23 تا 24 در صد نیست خیلی بالاتره که با نرخ بهره مرکب تفاوت خوبی را برای صندوق میگذاره
                        آخرین ویرایش توسط پیمان؛ 2024/07/09, 08:23.

نظر

• vion
                          عضو فعال
                          • Oct 2020
                          • 825

در اصل توسط پیمان پست شده است View Post
                          درود ویون عزیز
                          ببینید مثلا فارابی در همین نماد لبخند هر یونیت یا واحد را با قیمت 1000 تومن روز اول در بازار عرضه میکنه کلی پول از شرکتها و اشخاص جمع میکنه
                          چون صندوق با درآمد ثابت هست باید میزان قابل توجهی بین 70 تا 90% پول جمع آوری شده را نزد بانک سپرده کنه....توجه کنید که صندوقهای اهرمی سهم میخرن و تفاوت دارن
                          حالا با توجه به نرخ 27 درصد سالانه مثلا روزی 0.07% به قیمت روز قبلش اضافه میشه (بهره مرکب) . این واحد ها که روزانه قیمتش داره بالا میره را من روز اول خریدم و بعد از مدتی به شما میفروشم
                          شما هم بعد از مدتی به دیگری میفروشید و سود میکنید
                          در واقع عملا پول اصلی را فارابی گرفته و من و شما داریم کاغذ خرید و فروش میکنیم....درواقع همان پانزی است
                          حالا اگه صاحب صندوق با بانک توافق کنه که این پول به جای بانک در اختیار خودش قرار بگیره و یه کارمزد به بانک میده و با پول تو بازار خرید و فروش میکنه
                          اگه پول تو بانک بمونه چون حجم پول بالاست دیگه نرخ سرمایه گذاریش 23 تا 24 در صد نیست خیلی بالاتره که با نرخ بهره مرکب تفاوت خوبی را برای صندوق میگذاره
                          درود جناب آقای پیمان بزرگ
                          بینهایت سپاس گزارم.
                          در هر حال این بازی پانزی یه جایی باید به انتها برسه، یا به عبارتی منابع مورد نیاز از یه محل دیگه ای تامین بشه.

نظر

• فین
                            عضو فعال
                            • Sep 2020
                            • 1158

در اصل توسط فین پست شده است View Post
                            بزودی طبق شنیده ها صندوقهای درامد ثابت باید ( دقت کنید باید ) حداقل 10 درصد و حداکثر 15 درصد سرمایه خود را سهام داشته باشند. با این قانون بازار سهام بسیار جذاب می شود.
                            .

نظر

• vion
                              عضو فعال
                              • Oct 2020
                              • 825

دوستان این جور متوجه شدم صندوق ها این پول ها را در بانک سپرده گذاری میکنن و از بانک سود میگیرن..پرسش اینه که بانک چگونه این سود را میسازه..به هر حال ۲۷ درصد یا ۲۵ درصد حداقل به صندوق پرداخت میکنه، هزینه های بانک هم هست،همه وام هایی که پرداخت میکنه وصول نمیشه..آیا و آیا هایی زیادی به نظرتون وحود نداره؟

نظر

• liveparsi
                                عضو عادی
                                • Dec 2014
                                • 223

در اصل توسط فین پست شده است View Post
                                لطفا اگر جزییات بیشتری میدونید بیان کنید مثلا منظور شما دقیقا کی هست؟ این قانون تو مجلس داره تصویر میشه یا مصوبه هیت وزیرانه.
                                منبعتونم اگر بفرمایید چقدر موثقه هم خیلی ممنون میشیم

نظر

در حال کار...
                                X