کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
پاسخ : آیا تا آخر سال با نوسان میتوان 70%سود کرد ؟
بازگشايي نماد معاملاتي شركت پالايش نفت لاوان در نماد شاوان1: كارگزاران محترم عضو فرابورس، به اطلاع مي رساند؛ نماد معاملاتي شركت پالايش نفت لاوان (شاوان1)، پس از ارائه اطلاعات پيش بيني سال 1393، بدون محدوديت دامنه نوسان قيمت (با دامنه نوسان قيمت کاملاً باز)، امروز سه شنبه مورخ 26/12/1393 آماده انجام معامله مي باشد. همچنين تاکيد مي گردد حداكثر محدوديت حجمي در هر سفارش (بلوك) جهت نماد معاملاتي شركت پالايش نفت لاوان در نماد "شاوان1"، به ميزان 100,000 سهم مي باشد. مديريت بازار فرابورس ايران
هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند
رو عنوان : مهندس لطف اله سعیدی مدیرعامل شرکت هپکو
عنوان : استفاده حداكثری از ظرفیت های هپكو مسئولیت ملی است
زير عنوان : شرکت هپکو برترین شرکت در حوزه تولید ماشین آلات سنگین در ایران است که علاوه بر خودکفا کردن این صنعت، جلوی خروج ارز از کشور برای تامین محصولات مورد نیاز را گرفته و همچنین با صادرات محصولات خود ارز آوری نیز داشته است
استفاده حداکثری از ظرفیت های هپکو مسئولیت ملی است
شرکت هپکو برترین شرکت در حوزه تولید ماشین آلات سنگین در ایران است که علاوه بر خودکفا کردن این صنعت، جلوی خروج ارز از کشور برای تامین محصولات مورد نیاز را گرفته و همچنین با صادرات محصولات خود ارز آوری نیز داشته است. فرصتی فراهم شد تا مصاحبه ای جذاب و خواندنی با مهندس سعیدی مدیرعامل این شرکت انجام دهیم . دغدغه اصلی وی حمایت از تولید ملی در جهت تقویت اقتصاد کشور است. به مسئولین کشور پیشنهاد می کنیم این مصاحبه را مطالعه نمایند.
تاثیر برگزاری همایش ها و جشنواره های ملی برای ارزیابی برندها و رتبه بندی آن ها را در رقابتی کردن اقتصاد چه قدر موثر می دانید؟
این گونه اقدامات بسیار مثبت بوده و ما از آن استقبال می کنیم. زیرا روشی است برای شناسایی شرکت هایی که در اقتصاد سهم و وزن بالایی دارند و لازم است از این جهت هم مورد توجه و حمایت قرار گیرند. این قضیه را باید در سطح ملی هم دنبال کرد. نظام اقتصادی و سیاسی برای حمایت از بنگاه های برتر اقتصادی کشور چه برنامه ای دارد؟ بسیار مطلوب است اگر جشنواره ها این سوال را نزد مسئولین اقتصادی و عالی رتبه کشور طرح کند .
در قانون بودجه 91 یا 92 یا قانون کسب و کار، تصویب شد که دولت موظف است از برندها و شرکت هایی که زنجیره ای ازفعالیت ها را در کشور شکل می دهند، هم از نظر مالی، اقتصادی و ... حمایت خاص کند. که جای این حمایت ها در اقتصاد ما خالی است. نباید فقط هدف برگزاری جشنواره و اعلام لیست 500 شرکت برتر باشد، بلکه بایستی به این نکته توجه کرد که این شرکت ها چه سهمی در اشتغال و اقتصاد کشور دارند و چه الزاماتی موجب پایدار ماندن آن ها در این شرایط تحریم و بحران های اقتصادی و رکود در کشور می شود.
این که شرکت ها توانسته اند در این شرایط سخت و دشوار اقتصادی با چنگ و دندان ماهیت خود را حفظ کنند، یک بخش کار است و حمایت و حفاظت از این شرکت ها مسئولیت های ملی را متوجه مسئولین کشور می کند. اگر یکی از این 500 بنگاه اقتصادی برتر کشور سقوط کند باید مسئولین کشور پاسخگو باشد که چرا این اتفاق افتاد؟ حفاظت و حمایت از برندهای برتر نباید تنها توسط خود بنگاه ها انجام شود، بلکه دولت و نظام اقتصادی هم در برابر آن ها مسئولیت دارند. تعریف وظایف حاکمیتی برای تحکیم موقعیت و حمایت از بنگاه های برتر اقتصادی یک وظیفه ملی است که باید در اولویت کار دولت قرار گیرد.
شرکت هپکو براي تولید محصولات خود تا چه اندازه از تکنولوژي روز دنیا استفاده می کند؟
شرکت هپکو از معدود شرکت های بزرگ صنعتی کشور است که ماموریت خود را همگام با تکنولوژی های روز دنیا در تامین ماشین آلات و قطعات قرارداده است. بررسی شرکای تجاری اروپایی و شرقی نشان از وجود فرایندی قابل اعتماد در انتخاب ایشان بوده است. در دوره قبل همزمانی تولید محصول در شرکت هپکو و شرکت مادر، از قدرت تکنولوژی هپکو بود. ولی امروز به دلیل تحریم ها، هپکو و صنعت با محدودیت های انتخاب قطعات و برند با کیفیت و تکنولوژی بالا مواجه است. هپکو سعی کرده است در مورد کار با شرکت های شرقی هم از بهترین ها در تولیداتش استفاده کند.در انتخاب برندهای شرقی نظارت مستقیم و سخت گیرانه ای در تولید و طراحی آن ها داریم و هزینه آن را نیز پرداخت می کنیم. هزینه بیشتر برای خرید یک محصول کیفی از یک شرکت کیفی. در شرایط کنونی تحریم، همچنان تعهد و اصرار داریم که از منابع خرید اصلی قطعه تامین کنیم. در غیر این صورت شرایط سخت تست قطعات را برای تولید کنندگان تعریف می کنیم.
ویژگی محصولات تولیدي شما در مقایسه با محصولات مشابه از نظر کیفیت و قیمت چیست؟
اگر در بازار رقابت، نتوانید محصولی با کیفیت و با قیمت مناسب ارائه کنید، از دور رقابت خارج می شوید. تمام تلاش خود را می کنیم تا محصولی با قیمت قابل رقابت با سایرین را به بازار عرضه کنیم. به طور مثال، هپکو تولید کننده گریدر است و گریدر تولیدی هپکو با محصولات رقبا مثل کاترپیلار و کوماتسو از نظر کیفیت قابل مقایسه بوده و از نظر قیمت حداقل 20 تا 25 درصد تفاوت قیمت دارد. به همین دلیل بازار خوبی داریم. در خصوص سایر محصولات نیز، لودر با موتور کامینز و گیربکس زد-اف انتخاب و عرضه کرده ایم که قیمت ما حداقل 15 درصد پایین تر است.
امسال با توجه به تحریم ها و قطع همکاری با شرکای قبلی، محصولات با کیفیت و با ظرفیت های تولیدی داخلی و توان مهندسی بومی تولید کرده ایم و مطمئنیم این محصولات تولیدی نزد مشتریان جایگاه اصلی خود را پیدا می کنند این مجصولات شامل یک بیل چرخ زنجیری، یک بیل چرخ لاستیکی، دو مدل لودر و یک مدل بکهو لودر و یک مدل گریدر جدید می باشد.
بحث حمایت از تولید ملی طی سال هاي اخیر مطرح شده، به چه میزان این امر محقق شده است؟
دولت در ابتدای سال 93 یک تصمیم خوبی گرفت که الزام کرد همه سازمان ها یا همه کسانی که از بودجه عمومی برای خرید استفاده می کنند برای استفاده از ظرفیت های تولید داخل خرید کنند و این موضوع لازم است مورد توجه و حمایت بیشتری قرار گیرد و عملیاتی شود. این تصیمم دولت به صراحت اعلام می کند که هم سازمان های دولتی و هم پیمانکاران طرح های عمومی دولت که از محل بودجه عمومی استفاده می کنند برای خرید موظف هستند از فهرست مشخص شده از طرف دولت از تولیدات داخلی استفاده کنند. حتی در مصوبه هیئت وزیران که در اردیبهشت سال 93 صادر شده ذیحسابان دستگاه های دولتی موظف شدند، مراقبت نموده و اجازه ندهند که پرداخت انجام شود. مواردی از مناقصات دولتی در سال 93 داشته ایم که از محل بودجه عمومی برای خرید ماشین الات عمرانی پرداخت شده است، متاسفانه این الزام درآن رعایت نشده است. این تصمیم دولت به نظر می رسد که لازم است توسط مراجع مشخصی در دولت مورد دقت و مراقبت قرار گیرد تا از ظرفیت های تولید ملی بهتر و بیشتر از گذشته مورد استفاده قرار گیرد تا ظرفیت های بازار داخلی را به راحتی در اختیار وارد کنندگانی قرار ندهیم که کیفیتی پایین تر از کیفیت تولید ملی را عرضه می کنند.
ارزیابی خود را از صنعت کشور بیان نمایید ؟
ما پتانسیلهای صنعتی و نیروی انسانی بزرگی در کشور داریم. تواناییهای صنعتی موجود در کنار سرمایه های انسانی که طی سالهای اخیر در دانشگاههای کشور تربیت شده وبه بازار کار ارائه شده اند، توانایی منحصر به فردی را درمقایسه با کشورهای منطقه به ما داده است. این کار در هماهنگی و تلفیق با برندهای بزرگ دنیا میتواند فرصت بزرگی از کسب و کاررا در سطح ملی و در سطح منطقه ای فراهم کند. امروز صنعت نفت عراق یک صنعت رو به گسترش است که میتواند ظرفیت های صنعت ایران را به خود اختصاص دهد . این کار میتواند هم بصورت مستقیم توسط صنایع داخلی مورد توجه قرار گرفته و هم در یک هماهنگی مشترک با تولید کنندگان بزرگ وبین المللی باشد. مثلا صنایع ما میتوانند واحدهایی مانند نمک زدایی را تولید کنند. مجموعه نمک زدایی چهار الی پنج کیت صنعتی دارد که می تواند در صنعت نفت عراق هم مورد استفاده قرار بگیرد. این کار ضمن کاهش قیمت تمام شده ، ظرفیت های شرکت های داخلی را بکار گرفته و فرایندانتقال تکنولوژی هم انجام می شود. دراین بخش نیاز داریم پشیبانی مالی موثرتری را دریافت کنیم. زمانیکه قرار باشد در ایران تولید با هزینه های مالی 25 تا 30 % سود سیستم بانکی انجام و به بازار عرضه گردد ،دیگر کششی وجود ندارد. در چنین حالتی شما نمی توانید از ظرفیتهای صنعت ملی برای صادرات استفاده کنید. از طرف دیگر صندوق توسعه ملی ظرفیتهایی را برای حمایت از صنایع و تولید کنندگان داخلی به منظور صادرات خدمات فنی و مهندسی اختصاص داده است که با کاهش بروکراسی در سیستم بانکی می توان از این ظرفیت بخوبی استفاده نمود.
نقش روش هاي نوین تامین منابع مالی در توسعه صنعت کشور چیست؟
بدون تردید افزایش قیمت ارز و فقدان خدمات بانکی در مبادلات خارجی سبب شده که صنعت و تولید کنندگان داخلی نیاز فزاینده ای به نقدینگی پیدا کنند. صنایع بزرگ تا دیروز امکان این را داشتند از ظرفیتهای یوزانس خارجی استفاده کنند. وقتی که ما به طور مثال در هپکو ازظرفیتهای یوزانس تامین مواد و قطعات استفاده می کردیم با 10 % پرداخت، LC باز می کردیم با 10% پرداخت دیگر قطعات را از گمرک خارج می کردیم. شش ماه یا یک سال وقت داشتیم محصولمان را تولید کنیم، بفروشیم و با سیستم بانکی تسویه کنیم. حداکثر هزینه های یوزانسی که برای اینگونه موارد می پرداختیم بیشتر از 6% نبود. شما این وضعیت را در نظر بگیرید با امروز وقتی به سیستم بانکی مراجعه می کنید سیستم بانکی شما را موظف می کند که 100% وجه خرید را بدهید و35% کل خرید را بعنوان وثیقه نزد بانک تودیع کنید و بعد از ترخیص اقدام کنید.شما به این ترتیب برای یک خرید خارجی 135 % پرداخت خواهید کرد . این در شرایطی است که در بازار داخلی به دلیل رکود اقتصادی تقاضای خرید بشدت کاهش پیدا کرده است. بدلیل کاهش فعالیتهای عمرانی و عدم انجام تعهدات دولت به پیمانکاران طرحهای عمرانی اندازه بازار در داخل کشور بشدت کوچک شده در مقایسه با 6 الی 7 سال پیش به یک هشتم کاهش پیدا کرده است. قیمت ارز هم در این مدت دقیقا سه برابر شده است. امروز بیش از 30 برابر نیاز به نقدینگی افزایش پیدا کرده است، در این شرایط کدام تولید کننده است که بتواند چنین نقدینگی را برای خرید تامین کند. تاکید میکنم متاسفانه متناسب با شرایط و به دلیل فقدان رابطه فعال بانکهای ایرانی و کارگزار در سطح دنیا ، هیچ راهکار جایگزین موثری توسط سیستم بانکی برای حل مشکلات صنعت در کشور ارائه نشده است .
استفاده از بازار سرمایه بعنوان یک روش تامین مالی برای بنگاههای بزرگ روش مناسبی است. ولی بالاخره شما در بازار سرمایه هم حداقل باید بتوانید 30% سود مورد انتظارو نزدیک به 30% هزینه مالی تامین منابع ازطریق بازار سرمایه را پوشش بدهید. تازه سودی هم پیدا کرده و بتوانید صنعت را ادامه بدهید. متاسفانه این شرایط در صنعت کشورفراهم نیست و این راهکارها درتامین منابع برای بنگاههای تولیدی جوابگو نیست.
چه برنامه هایی براي توسعه و گسترش فعالیت هاي خود در آینده دارید؟
فعالیت اصلی هپکو ساخت ماشینهای راهسازی و عمرانی است. همچنین شهرداریها با توجه به حمایت های خوبی که در قانون بودجه در تامین نیازهای آنها شده است، یکی از بازارهای بزرگی هستند که مورد توجه است. قابل ذکر است در مناقصه سازمان شهرداری های کشور هپکو بیشترین سهم را در تامین نیازهای ایشان داشته است. قابل ذکر است که هپکو ظرف 10 سال گذشته هم بیشترین سهم را در ماشین آلات عمران شهری مانند: انواع لودر، غلطک، بکهو لودر، بیل و گریدر داشته باشد. خوشبختانه هپکو توانسته است این جایگاه را حفظ کرده، گسترش داده و بیشترین سهم را داشته باشد. هیچ شرکتی 400 دستگاه ماشین تولید نمی کند. هپکو هم از نظر تعداد و هم حجم ریالی، بالاترین رقم قرارداد را دارد. ما 200 دستگاه لودر و200 دستگاه بکهو لودر را برای این سازمان تولید می کنیم و هیچ کدام از تامین کننده های داخلی این سبد محصول لودر و بکهو را کنار هم ندارند.
در سال جدید همچنین در دو حوزه تامین ماشین مورد نیاز راهداری کشور مشارکت داریم. نخست بازسازی ماشین آلات راهداری؛ با توجه به این که هزاران دستگاه در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای است این پروژه در سال 93 در هپکو شکل عملیاتی به خود گرفت و تعداد زیادی از این ماشین آلات مورد بازسازی قرار گرفت. و در سال 94 از گسترش بیشتری برخوردار خواهد بود.این یعنی با صرف حدود 25 درصد از هزینه خرید یک ماشین می توانیم ماشینی را که از چرخه فعالیت خارج شده را با بازسازی و اعمال گارانتی و امکان ارائه خدمات یک ماشین نو به چرخه فعالیت برگردانیم .
علاوه بر این در مناقصاتی که سازمان راهداری حمل و نقل جاده ای در سال93 برگزار کرده، هپکو موفق شده است در تامین بخشی از نیازهای این سازمان به خصوص درگریدر مشارکت نموده و در تامین لودرها و بیل های زنجیری مورد نیاز اعلام آمادگی نماید.
در بخش کشاورزی و مهار آبهای مرزی منابع خوبی اختصاص پیدا کرده است .برای اجرای طرحهای نوسازی واحیاء اراضی پروژه های بزرگی در حال اجرا است که یکی از فرصتهای توسعه کسب و کار را در این مناطق می بینیم و به آنها پرداخته ایم . در تامین ماشین آلات سنگین کشاورزی با توجه به تمهیدات خوبی که وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی در نظر گرفته ، فرصت خوب توسعه کسب و کار داریم . یکی از مهمترین فرصتهای توسعه کسب و کار در هپکو تامین ماشین الات معدنی است. تولید ماشین الات مورد نیاز استخراج و حمل در معادن ایران یکی از مهمترین حوزه های توسعه فعالیت ماست و خوشبختانه با حمایتهایی که توسط وزارت صنعت ، معدن و تجارت در حال انجام است ، طرح ملی تولید دامپتراک با همکاری برند های برتر جهانی در دستور کار قرار گرفته و مورد حمایت قرار گرفته است که میتواند نقش بزرگی در فعالیتهای ما داشته باشد. ایران یکی از 10 کشور برتر معدنی دنیاست و طبیعتا" به ماشین آلات استخراج و حمل در معادن به صورت گسترده و مستمر نیاز دارد .حیف است کشوری که این نیازها را دارد ، همه آن را از واردات تامین کند. این موضوع مورد توجه و حمایت وزارت صنعت و معدن و شخص وزیرمحترم قرار گرفته که من تشکرمیکنم . و در نهایت جهت گیری هپکو در حرکت از شرایط جایگزینی واردات به سمت گسترش صادرات در آینده می باشد.
نظر