بازار دارايي فكري

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • زيمنس
    عضو فعال
    • Nov 2011
    • 147

    #1

    بازار دارايي فكري

    چگــونه ایده خــود را فرابورسی کنیــم؟

    بازار دارایی فکری فرابورس ایران روز یکشنبه یازدهم خردادماه جاری به طور رسمی فعالیت خود را آغاز می کند تا شرایط برای شکوفایی و به کارگیری ظرفیت ها و توسعه حوزه تفکر خلاق و اقتصاد دانش بنیان در کشور مهیا شود.

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رویه اجرایی بازار معاملات اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری در بازار فرابورس مراحلی دارد که با انجام مراحل اعلام شده به‌ راحتی می‌توان ایده خود را فرابورسی کرد:

    1 -دارنده اوراق دارایی فکری که قصد عرضه حقوق مادی ناشی از دارایی فکری خود را دارد، از طریق مراجعه به یکی از شرکت‌های مشاور سرمایه‌‌‌گذاری، تأمین سرمایه دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار یا کارگزاران عضو فرابورس ایران و ارائه مدارک زیر، درخواست خود مبنی بر عرضه تمام یا بخشی از حقوق مادی ناشی از مالکیت معنوی متعلق به خود را مطرح می‌کند:

    *اوراق شناسایی مخترع طرح

    *اوراق شناسایی مالک حقوق مادی ناشی از دارایی فکری (شخص حقیقی یا حقوقی)

    * اوراق مربوط به ثبت دارایی فکری نزد مرجع ذیصلاح ثبت کننده

    2 -شرکت مشاور سرمایه‌‌‌گذاری، تأمین سرمایه یا کارگزار عضو فرابورس ایران پس از دریافت مدارک، درخواست عرضه متقاضی را به همراه مدارک مذکور به فرابورس ایران ارائه می‌کند.

    3 -پس از وصول تقاضا توسط فرابورس ایران، مقتضی است مراحلی از قبیل احراز اصالت و هویت اختراع و مخترع از مرجع ثبت مربوطه؛ اخذ تاییدات فنی طرح از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ ارائه گزارش لازم در خصوص بررسی قابلیت تجاری‌‌‌سازی ایده در قالب طرح کسب و کار یا همان Business Plan که توسط شرکت مشاور سرمایه‌‌‌گذاری یا تأمین سرمایه یا کارگزاران دارای مجوز عضو فرابورس ایــــران انـجـــــام و تکـمیل شــده و درنهـایت موافـقت اصـولی کمـیته عرضـه فـرابورس ایران، در خصوص تقاضای ارائه شده اخذ شود.

    در حال حاضر نقل و انتقالات انواع اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری شامل انواع اوراق گواهی ثبت اختراع، طرح صنعتی و علائم تجاری از طریق بازار سوم فرابورس ایران را می‌‌‌توان در 4 گروه دسته‌‌‌بندی کرد:

    نـوع اول:

    عرضه اوراق بهادار شرکت های سهامی خاص مبتنی بر دارایی فکری

    نـوع دوم:

    عرضه مستقیم و بی‌‌‌واسطه اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری

    نـوع سـوم:

    عرضه حق بهره‌‌‌برداری اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری برای مدت زمان معین

    نـوع چهـارم:

    عرضه حق بهره‌‌‌برداری اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری برای مقدار معین


    دراین مرحله لازم است تا یکی از 4 روش تأمین مالی شامل مشارکت در قالب یک شرکت سهامی خاص، واگذاری کامل مالکیت مادی اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری و واگذاری حق بهره‌‌‌برداری از اوراق مذکور با مدت زمان معین یا تیراژ معین توسط متقاضی انتخاب و درخواست عرضه به شرکت فرابورس ایران ارائه شود.

    نوع اول:

    عرضه اوراق بهادار شرکت های سهامی خاص مبتنی بر دارایی فکری

    * ثبت یک شرکت جدید با شخصیت حقوقی «سهامی خاص» و مطابق با «اساسنامه نمونه فرابورس» نزد مرجع ثبت شرکت‌ها، توسط شرکت مشاور سرمایه‌‌‌گذاری یا تأمین سرمایه متقاضی یا کارگزاران عضو فرابورس ایران و ارائه کپی کامل از اسناد ثبتی شرکت به فرابورس ایران.



    * انتقال مالکیت حق اختراع مورد عرضه به شرکت ثبت شده فوق و ارائه تعهدات لازم، از طریق تنظیم سند در دفترخانه اسناد رسمی.



    * ارزش‌گذاری «سهام شرکت»، در صورت تمایل عرضه‌‌‌کننده، تنها می‌‌‌تواند توسط شرکت‌‌‌های مشاور سرمایه‌‌‌گذاری یا تأمین سرمایه دارای مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار یا کارگزاران دارای مجوز عضو فرابورس ایران صورت پذیرد.



    * ارائه آگهی روزنامه رسمی در خصوص اعضای هیئت‌‌‌مدیره شرکت.



    * ارائه سند انتقال مالکیت دارایی فکری تنظیم شده در دفترخانه اسناد رســـمی شامل شرح نقل و انتقال و تعهدات مربوطه.



    * ارائـه کــلـیــه مــدارک مـورد نیـاز بـرای عرضـــه ســـهام شرکـــت سهامی خاص مبتنی بر دارایی فکری از طریق کــارگـزاران عضـو فرابورس ایران و عرضـه سهام شرکت پس از موافقت کمیته عرضه از طریـق بـازار سوم فرابـورس ایـران.

    * اعلام معاملـه انجام ‌‌‌‌‌‌شده به مراجع مربـوطــه توســـط فرابورس ایران.


    نوع دوم:

    عرضه مستقیم و بی‌‌‌واسطه اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری

    در این مرحله لازم است تا درخواست واگذاری و انتقال قطعی و همیشگی کلیه حقوق ناشی از ثبت دارایی فکری بر اساس «دستورالعمل سپرده‌گذاری و معامله اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری در فرابورس ایران» و مبتنی بر «دستورالعمل اجرایی معاملات مبتنی بر مذاکره اوراق بهادار در فرابورس ایران» به فرابورس ایران ارائه شده و انجام انتقال قطعی و همیشگی دارایی فکری نیز از طریق بیع یا صلح حق مالی و بر اساس تشریفات لازم جهت انتقال قطعی و همیشگی حقوق مذکور به خریدار یا خریداران جدید صورت پذیرد.


    نوع سوم:

    عرضه حق بهره‌‌‌برداری اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری برای مدت زمان معین

    در این مرحله لازم است تا درخواست واگذاری حق بهره‌‌‌برداری از حقوق دارایی فکری در مدت زمان معین بر اساس «دستورالعمل سپرده‌گذاری و معامله اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری در فرابورس ایران» و مبتنی بر «دستورالعمل اجرایی معاملات مبتنی بر مذاکره اوراق بهادار در فرابورس ایران» به فرابورس ایران ارائه شده و انجام معامله نیز در قالب قرارداد معاوضه یا صلح و بر اساس تشریفات لازم جهت واگذاری حق بهره‌‌‌برداری از حقوق مذکور به خریدار یا خریداران جدید صورت پذیرد.


    نوع چهارم:

    عرضه حق بهره‌‌‌برداری اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری برای مقدار معین

    در این مرحله لازم است تا درخواست واگذاری حق بهره‌‌‌برداری از حقوق دارایی فکری با تیراژ معین بر اساس «دستورالعمل سپرده‌گذاری و معامله اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری در فرابورس ایران» و مبتنی بر «دستورالعمل اجرایی معاملات مبتنی بر مذاکره اوراق بهادار در فرابورس ایران» به فرابورس ایران ارائه شده و انجام معامله نیز در قالب قرارداد معاوضه یا صلح و بر اساس تشریفات لازم جهت واگذاری حق بهره‌‌‌برداری از حقوق مذکور به خریدار یا خریداران جدید صورت پذیرد.
  • زيمنس
    عضو فعال
    • Nov 2011
    • 147

    #2
    پاسخ : بازار دارايي فكري

    مدیرعامل شرکت بورس:
    بازار سرمایه با بورس ایده توسعه می یابد

    ازار دارایی فکر، اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد دانش بنیان سوق می دهد و حلقه ارتباطی دانش و صنعت را ایجاد می کند.

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، به نقل از روابط عمومی بورس، دکتر حسن قالیباف اصل مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران با بیان مطلب فوق گفت: کشورهای پیشرفته توانسته اند دانش را به فن آوری تبدیل کنند. در کشور ما دانش فراوانی تولید می شود و بازار دارایی های فکری موجب می شود که اختراعات مخترعین و مبتکرین مورد توجه قرار گرفته و رقابت بین نخبگان و مبتکرین شکل گیرد.

    وی به مزیت تامین مالی بازار دارایی فکری اشاره کرد و گفت: با توجه به شفافیت و رقابت موجود در این بازار، واگذاری و عرضه اختراعات از طریق آن بهتر انجام می شود. این بخش از بورس که اختصاص به دارایی های فکری خواهد داشت کمک می کند ایده های دانش بنیان و اختراعات جدید تامین مالی شده و کشف قیمت برای ایده های خلاقانه در بازار سرمایه اتفاق بیافتد.

    مدیرعامل بورس تهران افزود: در کشورهای پیشرفته شرکت ها در کنار دارایی های فیزیکی دارایی های نامشهود زیادی دارند، ولی در کشور ما عمده دارایی هایی که شرکت ها دارند، دارایی های فیزیکی است. این طرح، از یک سو به بازار کمک می کند در کنار دارایی های فیزیکی، دارایی نامشهود نیز تقویت شود و از سویی دیگر شرکت ها بزرگ تر شده و در فضای بین المللی رقابت کنند.

    قالیباف اصل با ابراز امیدواری به آینده بازار فکری خاطرنشان کرد: برای راه اندازی بورس ایده که بازاری نوپاست زحمات زیادی کشیده شده که ممکن است در ابتدا با مشکلات و ابهامات اولیه روبرو شود، اما با حل آنها این بازار می تواند نقش به سزایی در اقتصاد ملی ایفا کند.

    وی تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی روی ایده های خلاقانه و اقتصاد دانش بنیان تاکید زیادی شده است ، این بازار می تواند در راستای اهداف و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در خدمت کشور باشد.

    مدیرعامل بورس تهران ایده های خلاقانه را سبب رشد بنگاه های اقتصادی دانست و تاکید کرد: در این بازار، دارایی های فکری معامله می شود و کشف قیمت دارایی فکری، رقابت بین مخترعین را به دنبال دارد. بخشی از پروژه هایی که شرکت ها تعریف می کنند، ایده هایی است که تبدیل به فن آوری می شوند و رشد و توسعه بنگاه های اقتصادی را منجر خواهند شد و در نهایت توسعه این بنگاه ها، رشد و توسعه بازار سرمایه را در پی خواهد داشت

    نظر

    • زيمنس
      عضو فعال
      • Nov 2011
      • 147

      #3
      پاسخ : بازار دارايي فكري

      مدیرعامل فرابورس با اشاره به افتتاح رسمی بازار دارایی فکری، از فردا خبر داد:
      بازار دارایی فکری؛ حلقه اتصال صنعت و دانشگاه

      راه اندازی بازار دارایی فکری منوط به همکاری سه جانبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مالکیت صنعتی سازمان ثبت و اسناد و املاک کشور و فرابورس ایران است.

      به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مدیر عامل فرابورس ایران، در خصوص راه اندازی بازار دارایی فکری اظهار داشت: بازار ایده، بازار مناسبی برای دانش بنیان شدن اقتصاد کشور است در حالی که این بازار هدف اصلی نیست و تنها ابزاری برای انگیزش دانش و فناوری کشور خواهد بود.

      امیر هامونی ادامه داد: در این بازار علم و صنعت از هم مستقل نخواهند بود و در واقع علم نقش ثروت آفرینی دارد تا این تلاقی ابزاری برای اقتصاد دانش بنیان کشور باشد.

      وی در خصوص ریسک های موجود در این بازار بیان داشت: سه ریسک در این بازار وجود دارد که نخستین ریسک، حقوقی است.

      مدیرعامل فرابورس ایران در خصوص ریسک حقوقی ابراز داشت: ریسک حقوقی با تقسیم کار صورت بین مسئولان ذی صلاح و استعلام ها هر ایده، پوشانده می شود.

      وی در خصوص ریسک فنی این بازار تصریح کرد: ریسک فنی که در خصوص تحقیقات فنی اختراعات وجود داشت توسط پارک علمی و فناوری پردیس و امکان تجاری سازی اختراعات و تأییدات فنی برطرف شده است.

      هامونی سومین ریسک موجود در این بازار را ریسک مالی اعلام کرده و بیان داشت: هر نوع معامله ای ریسک مالی در بر دارد که این ریسک به وسیله گزارش ها، مدارک و مستندات طرح کسب و کار شناسایی شده و تا حدی پوشانده شده است.

      وی با اشاره به تمهیدات فرابورس و سازمان بورس برای مخترعان تصریح کرد: سازمان بورس و فرابورس در آخرین جلسه خود مصوب کرده اند تا پایان سال مالی 1393 تخفیف 90 درصدی برای مخترعین به منظور حق بررسی مدارک و مستندات ارائه دهند تا هم از مخترعین و هم از بازار ایده حمایت مالی صورت گیرد.

      در ادامه این نشست، محمدحسن کیانی، مدیر کل مالکیت صنعتی و سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور در خصوص این بازار اظهار داشت: وجود بازار دارایی فکری به دلیل موضوع تجاری سازی مالکیت فکری و وجود رقابت در مسائل مربوط به انحصار و فرهنگ سازی و عدم ارتباط بین صنعت و دانشگاه امری لازم در اقتصاد کشور تلقی می شد.

      وی افزود: نیاز به زیرساخت های مناسب در این زمینه احساس شد و قانون حمایت از اختیارات و مالکیت صنعتی و عضویت ایران در کنوانسیون پاریس، زیرساخت های این بازار را تشکیل دادند.

      حسین صابری، معاون توسعه فناوری پارک فناوری پردیس نیز با اشاره به راه اندازی بازار دارایی فکری و تبعات این بازار اشاره داشت: نخستین اتفاقی که با راه اندازی بازار دارایی فکری به وقوع می پیوندد، این است که سه گواهی اختراع، طرح صنعتی و علامت تجاری از سرمایه تجاری به سرمایه مالی تبدیل می شوند.

      وی ادامه داد: مخترعی که چندین سال با تحصیل در دانشگاه و فعالیت تحقیقی، طرحی را اختراع کرده است و سرمایه چندانی برای تحقیق و تحصیل ندارد می تواند طرح خود را به راحتی به اوراق بهادار و سرمایه مالی تبدیل کند.

      صابری در این زمینه خاطرنشان کرد: نکته دیگری که با راه اندازی این بازار ایجاد می شود، ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه خواهد بود که خوشبختانه این بازار مسیری را برای این مهم به وجود آورده تا تحقیقات و تولیدات علمی دانشگاهیان به سمت مشکلات صنعت سوق داده شده و این مشکلات را به تدریج برطرف کند.

      وی با بیان نکته دیگری در این خصوص گفت: این اوراق و گواهی اختراع مثل اوراق مالی دیگر نیست که با فروش و عرضه آن ارتباط بین خریدار و فروشنده قطع شود بلکه حتما باید صاحب دانش تا زمان پیاده سازی اختراع در فضای تولید، در کنار سرمایه گذار بماند .

      وی ابراز امیدواری کرد با راه اندازی این بازار، کارگزاران حرفه ای بازار دارایی فکری نیز ایجاد شوند و همانطور که بازار مالی، دارای کارگزارانی تخصصی است، این بازار نیز از نعمت کارگزاران حرفه ای برخوردار شود.

      نظر

      • زيمنس
        عضو فعال
        • Nov 2011
        • 147

        #4
        پاسخ : بازار دارايي فكري

        برگزاری کارگاه تخصصی ارزش‌گذاری دارایی فکری

        کارگاه تخصصی ارزش‌گذاری دارایی فکری روز دوشنبه 12 خردادماه توسط فرابورس ایران برگزار می‌شود.

        به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، به نقل از روابط‌عمومی فرابورس ایران، در این کارگاه آموزشی که به دنبال افتتاح بازار دارایی فکری برگزار خواهد شد، «وویدو ون شفر» دارای مدرک MBA از دانشگاه هامبورگ و مؤسس و مالک شرکت "IP-Strategists GmbH" به تشریح اهداف و روش‌های ارزش‌گذاری دارایی فکری و همچنین چگونگی کسب درآمد از آن می‌پردازد.

        کارگاه تخصصی ارزش‌گذاری دارایی فکری ساعت 15 الی 18 روز 12 خرداد در سالن همایش شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واقع در بلوار کشاورز، خیابان نادری، تقاطع خیابان ایتالیا، طبقه هفتم برگزار خواهد شد و هزینه حضور در این دوره 5 میلیون ریال اعلام شده است.

        شرکت کنندگان در همایش روز 11 خرداد از اولویت حضور در این دوره برخوردار خواهند بود و علاقمندان به‌منظور کسب اطلاعات بیشتر می‌تواند با شماره 88882764 سرکار خانم توکلی تماس بگیرند.

        نظر

        • زيمنس
          عضو فعال
          • Nov 2011
          • 147

          #5
          پاسخ : بازار دارايي فكري

          تجاری سازی اختراعات در فرابورس
          مدیرعامل فرابورس گفت : با راه اندازی بازار دارایی فکری، حق ثبت اختراع، علائم تجاری و طرح‌های صنعتی در این بازار قابل معامله خوانهد بود و حقوق مادی صاحبان آثار ادبی و هنری و سایر مصادیق مالکیت فکری از جمله انواع ارقام جدید گیاهی نیز پس از گذران مراحل لازم، به عنوان اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری به رسمیت شناخته می شود.


          به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران در مراسم افتتاح این بازار جدید گفت: بیش از پنج سال از تاسیس فرابورس ایران گذشته و این شرکت با آنکه همچنان نهال نوپایی به نظر می‌رسد اما به آنچنان بلوغ فکری دست یافته که توانسته است در همین فرصت کوتاه زمینه ‌ساز نوآوری‌ها و اوراق بهادار سازی‌ها باشد.

          امیر هامونی خاطرنشان کرد: فرابورس ایران با دارا بودن پنج بازار و 252 نماد معاملاتی، ارزش بازاری بالغ بر 954 هزار میلیارد ریال دارد که به جهت نقش‌آفرینی گسترده در تامین مالی و همچنین برخورداری از توانایی استراتژیک طراحی ابزارهای مالی یکی از ارکان موثر بازار سرمایه کشور قلمداد می‌شود.

          وی با اشاره به اینکه از نگاه آمار و ارقام، ارزش کل معاملات فرابورس ایران از ابتدای تاسیس تا هفتم خردادماه 1393، معادل 670 هزار و 452 میلیارد ریال بوده است، ابراز داشت: این ارقام نشان از اعتماد متقابل سرمایه‌گذاران به معامله در فضای معاملاتی شفاف بازار سرمایه ایران دارد.

          هامونی افزود: امروز فرابورس ایران در راستای اجرای بند 2 سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان شدن اقتصاد و همچنین به منظور تحقق مفاد بند «د» ماده 17 قانون پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران از بازار دارایی فکری رونمایی می کند.

          مدیرعامل فرابورس با اشاره به اهداف منحصر به فرد این بازار، اظهار داشت: بازار دارایی فکری، ایجاد فرصتی برای دارندگان دانش فنی و امتیاز ثبت اختراعات به منظور ارزش‌گذاری دارایی فکری و همچنین کاهش ریسک‌های مترتب با بازار اوراق بهادار مبتنی بر مالکیت فکری آنهاست.

          وی ادامه داد: بر همین اساس حق ثبت اختراع، علائم تجاری و طرح‌های صنعتی در این بازار قابل معامله است و حقوق مادی صاحبان آثار ادبی و هنری و سایر مصادیق مالکیت فکری از جمله انواع ارقام جدید گیاهی نیز پس از گذران مراحل لازم، به عنوان اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری به رسمیت شناخته خواهد شد.

          هامونی با تاکید بر اینکه افتتاح بازار دارایی فکری برای نخبگان، صاحبان اندیشه، فکر و مبتکران؛ فرصت مغتنمی است تا ضمن هم‌اندیشی و تعامل، تولد تازه واردی را در جمع بازار سرمایه جشن بگیرند، گفت: مهمترین هدف به وجود آمدنش حمایت و به جریان انداختن علم و اندیشه و فکر در شریان‌های صنعت کشور است.
          مدیرعامل فرابورس تصریح کرد: تجاری‌سازی اختراعات و ایده‌ها در یک بازار خود انتظام، همچنان آرزوی بسیاری از کشورهای جهان به شمار می رود و این برای اولین بار است که نخبگان و فرزندان خلاق این مرز و بوم می‌توانند در شرایطی شفاف و رقابتی حاصل تفکر خود را عرضه کنند.

          وی با اشاره به روند تشکیل بازار دارایی فکری ابراز داشت: از بهار سال 91 این موضوع با توجه به ظرفیت‌های نوین اوراق بهادارسازی در فرابورس ایران به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت و با انجام مطالعات تطبیقی، تلاش در جهت بومی‌سازی، برگزاری جلسات با مراجع ذیصلاح، نخبگان، فعالان، مخترعان، سرمایه‌گذاران و اهالی بازار سرمایه؛ طرح اولیه راه‌اندازی بازار دارایی فکری به سرانجام رسید. هامونی یادآور شد: پس از اعلام آرای کمیته فقهی سازمان بورس وُ اوراق بهادار و با تصویب شورای عالی بورس این اوراق به عنوان اوراق بهادار قابل معامله شناخته شد و دستورالعمل‌ها و رویه‌های قانونی نیز توسط هیئت مدیره سازمان بورس و هیئت مدیره فرابرس ایران به تصویب رسید.

          وی تاکید کرد: بدون تردید با رونق این بازار، گشایش‌های بسیاری در حوزه‌های تجاری‌سازی، پیوند علم و دانش به صنعت و بالاخص در توسعه اقتصادی تک تک صنایع کشور اتفاق خواهد افتاد. بازار دارایی فکری اکنون یک فرصت بزرگ؛ هم برای فعالان عرصه اختراع و نوآوری و هم برای فعالان عرصه صنعت به شمار می‌رود که بدیلی برای آن نمی‌شناسیم.

          انتظارات فرابورسی ها

          مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه علیرغم هماهنگی‌ها و همکاری‌های میان دستگاه‌های مختلف که مصداق عملی مدیریت جهادی بوده و هنوز انتظاراتی باقی مانده است، گفت: برای رونق بخشیدن به بازار دارایی فکری نیازمند برطرف شدن این موارد هستیم.

          هامونی تصریح کرد: با توجه به تقاضاهای بسیار زیاد از سایر ارگان‌ها از جمله وزارتخانه‌های علوم، بهداشت، دفاع و همچنین مراکز رشد خصوصی برای حضور در بازار دارایی فکری، امیدواریم این ارگان‌ها ضمن هماهنگی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نسبت به تجهیز کارگزاران فنی جهت نقش آفرینی در بازار دارایی فکری اقدام کنند.

          وی از مجلس شورای اسلامی خواست تا پیش‌نویس قانون جدید ثبت اختراعات و مالکیت فکری را مورد تصویب قرار دهند.

          هامونی ادامه داد: فرابورس ایران از شرکت‌های تامین سرمایه و کارگزاری‌ها انتظار دارد تا در اولین فرصت نسبت به تشکیل دپارتمان‌هایVC و IP اقدام کنند، چراکه معتقدیم هزینه در این زمینه را باید نوعی سرمایه‌گذاری تلقی کرد و تشکیل این دپارتمان‌ها نیز نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده این شرکت‌ها و کمک به رونق بازار دارایی فکری خواهد بود.

          وی در ادامه از شورای عالی بورس و سازمان بورس تقاضا کرد تا با توجه به ماهیت بین المللی بازار دارایی فکری، تدوین قوانین و ایجاد شرایط لازم برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی را در برنامه‌های آتی خود قرار دهند تا بازار غیر رسمی اینگونه معاملات به فضای رسمی بازار جدید فرابورس ایران منتقل شود.

          مدیرعامل فرابورس از کمیته فقهی سازمان بورس نیز خواست تا با توجه به اینکه در بازارهای بین‌المللی، لایسنس برندها در حال معامله است با بررسی مسائل فقهی مربوط به اینگونه مبادلات در بازار دارایی فکری نسبت به عملیاتی کردن آن فرابورس را یاری دهند.

          وی همچنین از اداره کل مالکیت صنعتی خواست تا در مراودات بین‌المللی حضور فعالانه‌تری داشته باشند تا راهی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی و فروش دارای فکری خارجی در بازار ایران به وجود آید.

          هامونی در پایان ابراز امیدواری کرد حرکت امروز فرابورس ایران که گامی عملی در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است به رشد اقتصاد دانش‌بنیان در کشور منجر شود.

          نظر

          در حال کار...
          X