شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • رگنار
    عضو فعال
    • Feb 2014
    • 390

پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

در اصل توسط hadi62 پست شده است View Post
    سلام... وقت بخیر.
    میتونم ازتون خواهش کنم فایل سود برآوردی شرکت ها رو برامون بفرستین... ممنون میشم.
    hbagheri62@gmail.com

عرض ادب

به جای ارسال به ایمیلتون من لینک فایل در رهآورد رو همینجا میزارم که اگر دوستان هم خواستن مطالعه کنن.

سبز باشید

نظر

• hadi62
      عضو جدید
      • May 2012
      • 6

متشکرم

نظر

• بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

در اصل توسط شفاف سازی پست شده است View Post
        با سلام و درود

در مطلب قبلی اشاره به این داشتیم در بورس کافیه یه خورده مثل بازاری ها به بورس نگاه کنیم اما چگونه افرادی که قدم به بازار بورس می گذارند

می توانند همچین رفتاری داشته باشند

در گام اول چگونه می توانند سهمی که قصد خرید دارند بفخمند تو این قیمت ها ارزش خرید داره یا نه ؟

اما ارزش بازار شرکت ها رو به این دوستان معرفی می کنیم در این مرحله قیمت هر سهم رو ملاک قرار نمی دهیم

بلکه ارزش کل شرکت مد نظر می باشد موضوعی که کمتر کسی به آن توجه می کنه .... انگار قرار کل شرکت رو بخریم بله کل شرکت

اینجاست که کمتر سر ما کلاه می ره

ارزش بازار کل شرکت = تعداد سهام شرکت * قیمت سهام

ارزش بازار کل شرکت رو بدست می آوریم و با فروش شرکت و سود شرکت و همچنین شرکت های دیگه مقایسه می کنیم

مثلا غصینو رو مثال می زنیم الان ارزش بازار این شرکت 35.000 میلیارد تومانه در مقابل چقدر فروش : 4.000 میلیارد تومان خودش و شرکت های زیر مجموعه

گفتیم فرض بر اینه که کل شرکت رو می خواهیم بخریم

آیا شما حاضرید 35.000 میلیارد تومان سرمایه گذاری کنید که فقط سالی 4.000 میلیارد تومان فروش داشته باشید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

آیا شما حاضرید 35.000 میلیارد تومان سرمایه گذاری کنید که فقط سالی 1.500 تومان سود داشته باشید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بله تعجب آوره !!!!!!

و یا با شرکت های دیگه مقایسه می کنیم = مثلا ارزش بازار غصینو بیش از سه برابر فاسمین شده !!!!!!

و یا ارزش این شرکت نزدیک به 80% هلدینگ وصندوق هست!!!!!!!!!!!!!

پس در اینگونه شرکت ها مطمن باشید یه سری آدم ها با رانت و رابطه و بدون تحلیل و... ثروت های کلان بدست خواهند آورد

به قیمت بدبخت کردن میلیون ها نفر آدم های بی بضاعت که اندک سرمایه خود را با بدبختی و پس اندازهای های

چند ده ساله خود که با رنج و سختی بدست آورده اند

ثروت های کلان چند صد نفر = در مقابل بدبختی چند میلیون نفر

پس ما می توانیم یه جدول اکسل تهیه کنیم ارزش بازار - فروش سالانه - سود سالانه شرکت ها رو باهم مقایسه کنیم

اون موقع معلوم میشه کدام شرکت ارزش خرید دارد . کدام شرکت ارزش خرید ندارد .

با همین اعداد و ارقام و نسبت ها و مقایسه ها از اول سال در بیش از 100 پست از پترو نوری حرف زدیم نوری از 7000 تومان معرفی شده

الان 22.000 تومان و 1000 تومان سود مجمع ...... نوری الان قیمتش از شاخص 2.200.000 واحد هم بالاتر رفته

یکی گفت خگستر 1400 تومانی بخرم .... گفتم نوری

دیگری گفت لپارس ..... گفتم نوری

دیگری می گفت خپارس ..... ما گفتیم نوری

اون یکی می گفت زپارس :D:D:D:D نمی دانم این نماد رو داریم یا نه ..... ماگفتیم نوری

نوری - زاگرس - شفن و....

در ادامه به شاخص های دیگری خواهیم پرداخت تا کسانی که تازه به بازار بورس وارد می شوند در دامی که براشون گسترده شده گرفتار نشوند

نمی دانم این مطالب برای دوستان مفید است که ادامه بدهم ...... من پیش خودم فرض می کردم که این مطالب ممکنه بسیار پیش پا افتاده باشه
        با سلام خدمت جناب آقای شفافسازی

این پست را باید با آب طلا نوشت

به نظر بنده ، این پست ارزش خواندن بارها و بارها و بارها را دارد

درود بر شما جناب آقای شفافسازی

برای شما و خانوادذه محترمتان آرزوی سلامتی و تندرستی را داریم

ای کاش سهامداران به این نکته توجه کنند و مواظب سهمهای سفته بازی و حبابی که یک عده به شدت آنها را تبلیغ می کنند ، باشند
        The greater the risk ، The greater the reward

هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

نظر

• طيب
          عضو فعال
          • Nov 2010
          • 3052

عرض سلام وادب واحترام
          باتشکر از جناب شفاف سازی و سایر دوستان

ما نمیتوانیم صرفا به سود وزیان فعلی ویا گذشته اکتفا کنیم چون ارزش ها ثابت نیست وهمیشه در حال تغییر هستند
          بعضی از شرکت های فعلی سود ده در گذشته زیانده بودند و بعضی از شرکت های زیانده فعلی میتونن در آینده سود ده باشند

از نظر بنده سود سازی آتی و ارزش ذاتی باید در خرید وفروش مد نظر قرار گیرد

فاسمین و فرآوری و کاما در گذشته زیانده بودند ولی حالا سود ده هستند

فاسمین ۱۸۰ تومان فراوری ۹۸ تومان وکاما۱۷۸تومان ولی حالا؟؟؟؟
          نتیجه گیری

قیمت سهام باید خیلی جذاب نسبت به ارزش ذاتی باشد و عوامل بنیادی آتی دخیلی در سود سازی مد نظر قرارگیرد
          ارادت

نظر

• شفاف سازی
            عضو فعال
            • Nov 2012
            • 2880

در اصل توسط بابک 52 پست شده است View Post
            با سلام خدمت جناب آقای شفافسازی

این پست را باید با آب طلا نوشت

به نظر بنده ، این پست ارزش خواندن بارها و بارها و بارها را دارد

درود بر شما جناب آقای شفافسازی

برای شما و خانوادذه محترمتان آرزوی سلامتی و تندرستی را داریم

ای کاش سهامداران به این نکته توجه کنند و مواظب سهمهای سفته بازی و حبابی که یک عده به شدت آنها را تبلیغ می کنند ، باشند
            درود بابک عزیز

از لطف و انرژی مثبت شما واقعا ممنون

خدا به شما و خانواده محترمتان هم سلامتی و تندرستی بده

موفق و پر سود باشید

در اصل توسط طیب پست شده است View Post
            عرض سلام وادب واحترام
            باتشکر از جناب شفاف سازی و سایر دوستان

ما نمیتوانیم صرفا به سود وزیان فعلی ویا گذشته اکتفا کنیم چون ارزش ها ثابت نیست وهمیشه در حال تغییر هستند
            بعضی از شرکت های فعلی سود ده در گذشته زیانده بودند و بعضی از شرکت های زیانده فعلی میتونن در آینده سود ده باشند

از نظر بنده سود سازی آتی و ارزش ذاتی باید در خرید وفروش مد نظر قرار گیرد

فاسمین و فرآوری و کاما در گذشته زیانده بودند ولی حالا سود ده هستند

فاسمین ۱۸۰ تومان فراوری ۹۸ تومان وکاما۱۷۸تومان ولی حالا؟؟؟؟
            نتیجه گیری

قیمت سهام باید خیلی جذاب نسبت به ارزش ذاتی باشد و عوامل بنیادی آتی دخیلی در سود سازی مد نظر قرارگیرد
            ارادت
            درود

طیب عزیز تصمیم داشتم پست کمتر بزارم یا اصلا ننوسیم ..... من خود گلیم خودم رو از آب بکشم بیرون هنر کردم

ولی تعدادی از دوستان درخواست کردند یه خورده از تحلیل بنیادی براشون بنویسم

خوب باید با توجه به محدویت های زمان - فضای مجازی - دانش کاربران و.... نمی شود بیاییم اجرای صورت های مالی - فروش

بهای تمام شده - هزینه های اداری و عمومی - مالیات - هزینه های مالی - ارزش جایگزینی - ارزش آتی - و پیش بینی تمام این

موارد رو در آینده صفر تا 100 بیان کنیم اصلا امکان پذیر نیست

لذا باید از یک جا ساده و خلاصه و کاربردی شروع می کردیم ..... پست قبلی هم گفتم این موارد شاید برای من و شما پیش

و پا افتاده باشه ولی برای کسی برای اولین بار پا به بورس می گذاره شاید این مطالب به دردش بخوره

نمی دانم اگر این موارد کارساز نیست من ادامه نمی دهم ...

بالاخره این بنده خدا ها باید از ساده ترین چیز شروع نمایند تا به یه جایی برسند .....

این مواردی که گفتم ارزش بازار شرکت - فروش - و سود شرکت مواردی است که به راحتی توسط کاربران

قابل دسترسی و محاسبه می باشد

خوب در ادامه موضوعات فروش و سود و حتی پیش بینی آنها در آینده گام به گام بیشتر تشریح بشود

خوب گفتیم ارزش بازار رو با فروش شرکت مقایسه کنند تا ببنیم کدام شرکت ها درصد فروششان نسبت به ارزش بازار اونا بالاست

خوب اینجا کلی استثنا کلی تبصره خواهیم داشت

مثلا شرکت هایی داریم نسبت فروش به ارزش بازار شرکت عالیه ..... ولی حاشیه سود شون پایینه و یا هزینه های اداری و مالی آنها بالاست

مثل خودرویی ها ..... خوب اینجا درصد حاشیه سود ناخالص و خالص اون شرکت ها رو فیلتر خواهد کرد

و یا شرکتی داریم که درصد فروش به ارزش بازار آنها پایین هستش ..... ولی شرکت در آستانه راه اندازی یک طرح توسعه خوب می باشد

و سال آینده فروشش دوبرابر می شود مثل کگاز - کهمدا - کلر و....

و موارد دیگر

لذا اگر دوستانی نیاز به این مطالب دارند و بدردشون می خوره و مایل به ادامه بحث هستند تو همین تایپیک اعلام کنند وگرنه ما بیخود

مطلب اینجا تایپ نکنیم

نظر

• marcelo
              عضو جدید
              • Aug 2020
              • 8

سلام و عرض ادب خدمت جناب شفاف سازی و سایر دوستان
              این تاپیک از معدود منابع مفید در فضای مجازیست که ادامه بحث های آن توسط شما و سایر دوستان مایه امتنان است.

نظر

• sahmy
                عضو جدید
                • Dec 2011
                • 12

با سلام خدمت جناب شفاف سازی
                لطفا به بیان مطالب ادامه دهید این نکاتی که بیان فرمودید بسیار مفید خواهد بود هم برای افراد تازه کار وهم افراد باتجربه کلا هرچه دانش افراد در بازار بیشتر باشد به نفع همگی ما خواهد بود لطفا با قدرت به پی گیری مطالب به همین صورت ساده و قابل درک برای همگان ادامه دهید.
                با تشکر از زحمات شما دوست گرامی

نظر

• mehdyand2amir
                  عضو فعال
                  • May 2013
                  • 313

سلام
                  جناب شفاف سازی لطف کرده به بیان مطالب تحلیلی آموزشی خود ادامه دهید .
                  سپاس گزار لطف و سخاوت شما .

نظر

• طيب
                    عضو فعال
                    • Nov 2010
                    • 3052

درود بابک عزیز

از لطف و انرژی مثبت شما واقعا ممنون

خدا به شما و خانواده محترمتان هم سلامتی و تندرستی بده

موفق و پر سود باشید

درود

طیب عزیز تصمیم داشتم پست کمتر بزارم یا اصلا ننوسیم ..... من خود گلیم خودم رو از آب بکشم بیرون هنر کردم

ولی تعدادی از دوستان درخواست کردند یه خورده از تحلیل بنیادی براشون بنویسم

خوب باید با توجه به محدویت های زمان - فضای مجازی - دانش کاربران و.... نمی شود بیاییم اجرای صورت های مالی - فروش

بهای تمام شده - هزینه های اداری و عمومی - مالیات - هزینه های مالی - ارزش جایگزینی - ارزش آتی - و پیش بینی تمام این

موارد رو در آینده صفر تا 100 بیان کنیم اصلا امکان پذیر نیست

لذا باید از یک جا ساده و خلاصه و کاربردی شروع می کردیم ..... پست قبلی هم گفتم این موارد شاید برای من و شما پیش

و پا افتاده باشه ولی برای کسی برای اولین بار پا به بورس می گذاره شاید این مطالب به دردش بخوره

نمی دانم اگر این موارد کارساز نیست من ادامه نمی دهم ...

بالاخره این بنده خدا ها باید از ساده ترین چیز شروع نمایند تا به یه جایی برسند .....

این مواردی که گفتم ارزش بازار شرکت - فروش - و سود شرکت مواردی است که به راحتی توسط کاربران

قابل دسترسی و محاسبه می باشد

خوب در ادامه موضوعات فروش و سود و حتی پیش بینی آنها در آینده گام به گام بیشتر تشریح بشود

خوب گفتیم ارزش بازار رو با فروش شرکت مقایسه کنند تا ببنیم کدام شرکت ها درصد فروششان نسبت به ارزش بازار اونا بالاست

خوب اینجا کلی استثنا کلی تبصره خواهیم داشت

مثلا شرکت هایی داریم نسبت فروش به ارزش بازار شرکت عالیه ..... ولی حاشیه سود شون پایینه و یا هزینه های اداری و مالی آنها بالاست

مثل خودرویی ها ..... خوب اینجا درصد حاشیه سود ناخالص و خالص اون شرکت ها رو فیلتر خواهد کرد

و یا شرکتی داریم که درصد فروش به ارزش بازار آنها پایین هستش ..... ولی شرکت در آستانه راه اندازی یک طرح توسعه خوب می باشد

و سال آینده فروشش دوبرابر می شود مثل کگاز - کهمدا - کلر و....

و موارد دیگر

لذا اگر دوستانی نیاز به این مطالب دارند و بدردشون می خوره و مایل به ادامه بحث هستند تو همین تایپیک اعلام کنند وگرنه ما بیخود

مطلب اینجا تایپ نکنیم
                    عرض سلام وادب وادب واحترام

از تمامی زحمات شما بزرگوار بینهایت ممنونم

استوار باد گام هایی که در جهت ارتقا دانش عمومی برداشته میشود
                    ارادت

نظر

• alvand
                      عضو عادی
                      • Jun 2011
                      • 170

با تشکر فراوان

شروع فروش تقدم استفاده نشده فولاد کویر

نظر

• zxcvdepo
                        عضو جدید
                        • Mar 2020
                        • 15

سلام به همه دوستان به ویژه جناب شفاف سازی
                        چند وقتی بود به خاطر مشکلی که برای سیستمم به وجود امده بود به صورت مهمان وارد این تالار گفتگو میشدم.
                        اما با خوندن چند تا پست آموزشی بسیار مفید و مناسبی که از شما دیدم واجب شد اکانت را ریست کنم تا بتونم بیام و ازتون تشکر کنم.
                        به نظر من کار زیبای شما ارزش بسیار بالایی داره و جاش توی این جامعه واقعا خالیه.
                        لطفا ادامه بدید. انشاالله که جواب این خیرخواهی را توی جای جای زندگیتون بگیرید.
                        این که تشکرها تعدادش خیلی زیاد نیست را نگذارید به حساب این که مطالب مفید نیست! اتفاقا خیلی هم مفیده.
                        یک دنیا ممنونم ازتون

نظر

• شفاف سازی
                          عضو فعال
                          • Nov 2012
                          • 2880

با سلام و درود

مشغول خرید فپنتا 306700 تا 318990 تومان
                          در فپنتا

سرمایه گذاری ملی ( ونیکی ) چند روزه به شدت داره می فروشه

واقعا به کارشناس های این شرکت که سهم تحلیل می کنند باید خندید:D:D:D

بفروش و در رو ...... و چه می دانی این سهم چیه

کل سهام این شرکت .... 54.000.000 سهمه

با سلام و درود

فپنتا عزیز مقاومت سقف تاریخی خودشو رو پودر کرد و به سمت سقف کانال بلندمدت خود در حال حرکت هستش

ببینیم با سقف کانال چکار خواهد کرد
                          آخرین ویرایش توسط شفاف سازی؛ 2020/12/19, 13:31.

نظر

• arad700
                            ستاره دار (1)
                            • Jul 2013
                            • 3238

با عرض سلام
                            جناب شفاف سازی حضرتعالی کدام گزینه شفن یا زاگرس را در این قیمتها برای اضافه کردن مناسب تر می دانید
                            هردو سهم به مقدار مساوی در سبدم هستند و تصمیم به افزودن به یکی از اینها را دارم.
                            Honesty is the best policy

نظر

• شفاف سازی
                              عضو فعال
                              • Nov 2012
                              • 2880

با سلام و درود

در پست های قبلی از محاسبه ارزش بازار شرکت ها و مقایسه آن با ارزش بازار سایر شرکت ها و همچنین محاسبه نسبت فروش و سود شرکت

به ارزش بازار آنها صحبت به میان آمد در هر شرکتی این نسبت ها بهتر بود نشان از ارزندگی سهام اون شرکت ها دارد.

مجدد یک مثال از مقایسه ارزش بازار دو شرکت :

[B]ارزش بازار امروز فاسمین 11 هزار میلیارد تومان و کاما 22 هزار میلیارد تومان = کاما 11هزار میلیارد تومان گران تر از فاسمین ؟؟؟؟؟

مقایسه این دو شرکت از حیث مبلغ فروش - حاشیه فروش - و سود شرکت نشان می دهد فاسمین یک برتری نسبتی نسبت به کاما دارد.

پس در انتخاب یکی از این دو شرکت قطعا فاسمین رو انتخاب خواهم کرد .[/
                              B]

اما شاخص بعدی که از این به بعد از اون صحبت خواهیم کرد محاسبه p/e شرکت هاو مقایسه اون با یکدیگر می باشد

p قیمت سهم و e یعنی سود هر سهم

چه در بحث قبلی و چه در محاسبه p/e شرکت ها ما نیاز به سود شرکت ها داریم

خوب اولین و مهترین رکن محاسبه سود شرکت بدست آوردن و برآورد فروش شرکت می باشد

قرار بر این شد که محاسبات ساده ای رو بیان کنیم تا همه بتوانند برآوردی از فروش و سود شرکت ها داشته باشند

وگرنه تهیه و محاسبه صورت سود و زیان و محاسبه بهای تمام شده کار هر کسی نیست و وقت زیادی می طلبد

صورت سود و زیان یک شرکت رو بخواهیم طبق اصول و استاندارد های حسابداری محاسبه کنیم یک ماه بیشتر زمان می خواهد

و اون موقع تمام متغییر ها عوض شده و ما اندر خم یک کوچه ماندیم

ما برای محاسبه فروش شرکت می توانیم :

1- آخرین نرخ فروش رو ضربدر تعداد محصولات تولیدی شرکت بکنیم

مثلا برای خیلی از شرکت ها اینا رو حفظم

برای فاسمین = 38000 تن شمش * آخرین نرخ جهانی 2800 دلار * 24000 تومان نرخ دلار = 2.550 میلیارد تومان برآورد فروش برای سال بعد

برای شفن = 900.000تن متانول * آخرین نرخ جهانی 300 دلار * 24000 تومان نرخ دلار = 6.500 میلیارد تومان برآورد فروش برای سال بعد

برای زاگرس = 3.000.000 تن متانول * آخرین نرخ جهانی 300 دلار * 24000 تومان نرخ دلار = 21.600میلیارد تومان برآورد فروش برای سال بعد

2- یا می توان برای برآورد فروش ...... فروش سه ماهه اخیر ضربدر در 4 کرد

فروش که بدست آمد می توانیم از آخرین حاشیه سود خالص برای محاسبه پیش بینی شرکت استفاده کرد .

این حاشیه سود رو می توان از صورت های مالی استخراج کرد

باید توجه داشت افزایش قیمت های فروش و مبلغ فروش می تواند موجب بالا رفتن حاشیه سود خالص شرکت ها گردد

و ما می توانیم درصد حاشیه سود بالا و پایین ببریم

در محاسبه حاشیه سود درآمد های متفرقه تکرار ناپذیر - سود فروش سرمایه گذاری ها - درآمد سود سهام می بایست از محاسبات کنار گذاشته شود
                              و آنها جداگانه محاسبه و به سود شرکت اضافه گردد.

بعنوان مثال حاشیه سود در زاگرس 50% می باشد با فرض متانول 300 دلاری - و دلار 24.000 تومانی سود سال بعد می تواند 4.500 تومان باشد

بدیهی است نرخ های جهانی بالا و پایین می شوند و یا امکان پایین آمدن نرخ دلار وجود دارد لذا هر گونه تغییر در قیمت های جهانی و تغییر

نرخ دلار سریعا محاسبات بروز رسانی می گردد.
                              آخرین ویرایش توسط شفاف سازی؛ 2020/12/19, 22:07.

نظر

• Samk
                                عضو فعال
                                • Dec 2020
                                • 447

البته كاما يك افزايش حدود ٣٠٠درصدي ديكر هم إز تجديد دارد......./:.winksmiley02.:/

نظر

در حال کار...
                                X