شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • توپ4گوش
    ستاره دار (1)
    • Nov 2020
    • 2505

پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

در اصل توسط mohammad137 پست شده است View Post
    کی اینا رو نوشته؟؟؟!!! با 400میلیون دلار و 500میلیون دلار میتوان واحد پتروشیمی و پالایشگاهی ساخت!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟ در همان امریکا هم بخواهی بسازی این پولا نمیشه دوتا بلوک اپارتمان هم ساخت

یه خودرو خودشان میدهند 40هزار دلار!!!!! با این پولا مخزنشان هم نمیشه ساخت!!
    البته در اروپا با 400میلیون دلار فقط باید بروند زمینش بخرند و انشعابات اب و برق و گاز و........ حالا در ایران زمینش رایگان گرفتیم

ریالهای بدون پشتوانه زیادی اومده در کدهای حقیقهای و حقوقیها به میمنت رانت و نوسان از بازار!!!!!!!!

فکر کنم اینا مقدمه چینی هست برای خرید بلوکی این صنایع عظیم!!!

مواظب سهامتان باشید
    شد ! شد ! نشد بشین تا برات چای بریزم!!

نظر

• Samk
      عضو فعال
      • Dec 2020
      • 447

در مجمع نوري مديرش ميكفت اكر جيزي مانند جم بيلن بخواهيم بسازيم ٢ميليارد دلار هزينه دارد........

نظر

• توپ4گوش
        ستاره دار (1)
        • Nov 2020
        • 2505

به نکته عرض کنم تا اخرش رو بگیرید

یه کم وضعیت سیاست خارجی خرابه وگرنه اگر همه چی اروم باشد و اروم شود ارزش گروه پترو پالایشی وقتی با دلار روز همه رو محاسبه کنی

سرمایه گذار خارجی تا دوبرابر انهم حاضر بخرید بلوکی میباشد!!

صرفا بخاطر مزایای انها که خوابیده اند رو منابع نفت و گاز عظیم جهان!!!
        شد ! شد ! نشد بشین تا برات چای بریزم!!

نظر

• Mehrsana
          عضو فعال
          • Sep 2020
          • 1191

در اصل توسط trojan پست شده است View Post
          پتروشيمي جم الان با P/E=7.14 ارزش بازارش حدود 71 هزار ميليارد تومن هست . خوب اگه طبق فرمايش شما ارزش بازارش بالاي 30 هزار ميليارد تومن حبابه يعني بايد P/E اش بشه حدود 3 . شما خودتون اين نوشته تون رو قبول داريد واقعا ؟ يعني P/E =3 رو مناسب مي دونيد براي گروه پتروشيمي ؟
          گروهي كه هم سود عالي مي سازند و هم طرح هاي توسعه دارند و در حال حاضر يكي از استرتژيك ترين صنايع پول ساز كشورند P/E بالاي 3 رو حباب مي دونيد ؟

چرا همه در مقابل من جبهه میگیرید؟! من که از خودم چیزی نگفتم! دوستان عزیز برای چندمین بار، برای تحلیل یک سهم نباید صرفاً یک معیار رو مدنظر قرار داد. ارزش جایگزینی تنها یک معیار برای ارزشگذاری است. در بورس بسیارند سهامی که دارایی چندانی ندارند ولی سودهای بسیار بالایی شناسایی میکنند. این مطلب مختص ایران هم نیست در بورس دنیا همین وضعیت برقراره و بیشتر شرکتهای تکنولوژی در دنیا در مقابل ارزش بازارهایی که دارند عملاً دارایی فیزیکی قابل توجهی ندارند. در مورد P/E هم واضح است که اعداد زیر 5 بسیار جذاب هستند ولی بالاتر اشاره کردم به علت کسری بودجه 400 هزار میلیارد تومانی دولت در نیمه دوم سال، این شرکتها پتانسیل بالایی برای دست درازی دولت دارند و در اون حالت به یکباره این نسبت چند برابر میشه... کاری که سال های قبل انجام شده و تجربه جدیدی هم نیست.

اینکه در ایران قیمت مسکن حباب هست که دیگه از واضح هم واضحتره. کلاً ایران یک حباب بزرگه که همه چی به چند برابر قیمت دنیا به مردم فروخته میشه. از مسکن و زمین و خودرو و کلیه اقلام وارداتی بگیر تا خیلی از سهام! هدف از تالار بورسی و تاپیک، صرفاً تبادل نظر هست. یک مطلبی درج میشه شما باهاش موافقی یا ازش استفاده کردی لایک میکنی! باهاش موافق نیستی نظر مخالف میدی و اگه دلیلی داشتی ارائه میدی. دیگه ناراحتی نداره... اگه قراره این شرکتهای پتروپالایشی با این همه حقوقی ریز و درشت و سهامداران کلان با یک پست ساده بریزه که همون بهتر که بریزه!

ضمناً الان توی مطالبی که گذاشتم پالایشیها الان اکثراً زیر ارزش جایگزینی هستند خصوصاً شاوان و شبندر! پتروشیمیها رو چندتاش که روی اینترنت بود من قیمتشو گذاشتم مابقی رو اطلاعی ندارم. اگه کسی گزینه ای از بین اینها سراغ داره که خیلی پایین تر از ارزش جایگزینی داره معامله میشه معرفی کنه تا بشه سایر پارامترهاشم بررسی کرد و روش سرمایه گذاری کرد.

نظر

• trojan
            ستاره دار(1)
            • Nov 2013
            • 881

در اصل توسط Mehrsana پست شده است View Post
            چرا همه در مقابل من جبهه میگیرید؟! من که از خودم چیزی نگفتم! دوستان عزیز برای چندمین بار، برای تحلیل یک سهم نباید صرفاً یک معیار رو مدنظر قرار داد. ارزش جایگزینی تنها یک معیار برای ارزشگذاری است. در بورس بسیارند سهامی که دارایی چندانی ندارند ولی سودهای بسیار بالایی شناسایی میکنند. این مطلب مختص ایران هم نیست در بورس دنیا همین وضعیت برقراره و بیشتر شرکتهای تکنولوژی در دنیا در مقابل ارزش بازارهایی که دارند عملاً دارایی فیزیکی قابل توجهی ندارند. در مورد P/E هم واضح است که اعداد زیر 5 بسیار جذاب هستند ولی بالاتر اشاره کردم به علت کسری بودجه 400 هزار میلیارد تومانی دولت در نیمه دوم سال، این شرکتها پتانسیل بالایی برای دست درازی دولت دارند و در اون حالت به یکباره این نسبت چند برابر میشه... کاری که سال های قبل انجام شده و تجربه جدیدی هم نیست.

اینکه در ایران قیمت مسکن حباب هست که دیگه از واضح هم واضحتره. کلاً ایران یک حباب بزرگه که همه چی به چند برابر قیمت دنیا به مردم فروخته میشه. از مسکن و زمین و خودرو و کلیه اقلام وارداتی بگیر تا خیلی از سهام! هدف از تالار بورسی و تاپیک، صرفاً تبادل نظر هست. یک مطلبی درج میشه شما باهاش موافقی یا ازش استفاده کردی لایک میکنی! باهاش موافق نیستی نظر مخالف میدی و اگه دلیلی داشتی ارائه میدی. دیگه ناراحتی نداره... اگه قراره این شرکتهای پتروپالایشی با این همه حقوقی ریز و درشت و سهامداران کلان با یک پست ساده بریزه که همون بهتر که بریزه!

ضمناً الان توی مطالبی که گذاشتم پالایشیها الان اکثراً زیر ارزش جایگزینی هستند خصوصاً شاوان و شبندر! پتروشیمیها رو چندتاش که روی اینترنت بود من قیمتشو گذاشتم مابقی رو اطلاعی ندارم. اگه کسی گزینه ای از بین اینها سراغ داره که خیلی پایین تر از ارزش جایگزینی داره معامله میشه معرفی کنه تا بشه سایر پارامترهاشم بررسی کرد و روش سرمایه گذاری کرد.
            به خدا جبهه نگرفتم و بقيه هم همينطور داريم تبادل نظر مي كنيم خيلي دوستانه ... به هر حال توي همين اختلاف نظرات بحث بازتر ميشه و روشنتر ...

نظر

• شفاف سازی
              عضو فعال
              • Nov 2012
              • 2880

با سلام و درود

با تشکر از همه دوستان عزیز به خاطر ارسال مطالب مفید و ارزشمند

به نظر من بحث ارزش بنیادی ، ارزش جایگزینی و... در کنار سودآوری یا همان پی به ای پایین برای سهامداران حقیقی معنا پیدا می کنه

به نظر من اگر یک پتروشیمی سودآور رو صرفا ارزش بازار شو با ارزش جایگزینی اون مقایسه کنیم شاید اطلاعات گمراه کننده به همون بده

به عنوان مثال دارم عرض می کنم

نفت ستاره خلیج فارس از سال 1394 کلنگ خورده قریب به 15 سال = هنوز هیچ سودی تقسیم نکرده

یا پتروشیمی ایلام

یا پتروشیمی لردگان

خوب اینا به اندازه ارزش جایگزینی شون دلار مصرف شده هنوز بعد از 15 سال سودی ندادند

لذا به عنوان مثال برای پتروشیمی جم داریم ارزش جایگزینی 2 میلیارد دلار برآورد می کینم

دو میلیارد دلار 10 سال هزینه کن = هزینه استهلاک بالا + زیان تسعیر بالا و... = 5 سال هم صبر کنی تا به سود آوری برسی

لذا اگر الان شرکت های پتروشیمی سود ده با پی به ای 4-5-6 به دو برابر ارزش جایگزینی هم معامله شد جای تعجب نداره

در مثالی دیگر شرکت های نیروگاهی الان دارن با 30-40 درصد ارزش جایگزینی شون معامله می شوند به دلیل سود آوری پایین

به همین منظور با درصد بالایی می توان گفت بازار در شرایط فعلی داره بر اساس پی به ای سهم ها تصمیم می گیره

نظر

• Mehrsana
                عضو فعال
                • Sep 2020
                • 1191

در اصل توسط شفاف سازی پست شده است View Post
                با سلام و درود

با تشکر از همه دوستان عزیز به خاطر ارسال مطالب مفید و ارزشمند

به نظر من بحث ارزش بنیادی ، ارزش جایگزینی و... در کنار سودآوری یا همان پی به ای پایین برای سهامداران حقیقی معنا پیدا می کنه

به نظر من اگر یک پتروشیمی سودآور رو صرفا ارزش بازار شو با ارزش جایگزینی اون مقایسه کنیم شاید اطلاعات گمراه کننده به همون بده

به عنوان مثال دارم عرض می کنم

نفت ستاره خلیج فارس از سال 1394 کلنگ خورده قریب به 15 سال = هنوز هیچ سودی تقسیم نکرده

یا پتروشیمی ایلام

یا پتروشیمی لردگان

خوب اینا به اندازه ارزش جایگزینی شون دلار مصرف شده هنوز بعد از 15 سال سودی ندادند

لذا به عنوان مثال برای پتروشیمی جم داریم ارزش جایگزینی 2 میلیارد دلار برآورد می کینم

دو میلیارد دلار 10 سال هزینه کن = هزینه استهلاک بالا + زیان تسعیر بالا و... = 5 سال هم صبر کنی تا به سود آوری برسی

لذا اگر الان شرکت های پتروشیمی سود ده با پی به ای 4-5-6 به دو برابر ارزش جایگزینی هم معامله شد جای تعجب نداره

در مثالی دیگر شرکت های نیروگاهی الان دارن با 30-40 درصد ارزش جایگزینی شون معامله می شوند به دلیل سود آوری پایین

به همین منظور با درصد بالایی می توان گفت بازار در شرایط فعلی داره بر اساس پی به ای سهم ها تصمیم می گیره

بله ولی مقایسه ارزش بازار شرکتها و صنایع با هم یه دیدی در خصوص سرمایه گذاری به ما میده!

اینم ارزش بازار بانکها :

نظر

• Mehrsana
                  عضو فعال
                  • Sep 2020
                  • 1191

ارزش بازار شرکتهای بیمه ای: (ماشالله بپاس به تنهایی از کل شرکتهای بیمه ای حاضر در بورس 43% بالاتره! )

نظر

• سهامدار خرد
                    عضو فعال
                    • Sep 2020
                    • 2323

پتروشیمی اصفهان گزینه منحصربغردی واسه تحلیل وارزش جایگزینی هست
                    بسم الله
                    شنبه هم مجمع داره

نظر

• rezasatari
                      عضو فعال
                      • Mar 2011
                      • 555

ارزش بازار شرکتهای بیمه ای: (ماشالله بپاس به تنهایی از کل شرکتهای بیمه ای حاضر در بورس 43% بالاتره! )

سلام دوست عزيز با تشكر از زحماتتون اگه ممكنه توضيح مختصري درباب اين جداول و اگه شد با ذكر مثالي بفرماييد چطوري از اطلاعات اين جداول براي سرمايه گذاري بهتر استفاده كنيم ممنون از لطفتون

نظر

• کاشان2
                        عضو فعال
                        • Dec 2020
                        • 1778

با سلام چگونه می توان با اطلاعات این جدول سرمایه گذاری کرد اگر راهنمایی کنید ممنون می شوم شاید برای خیلی ها مفید باشد و آیا بیمه پاسارگاد که در صدر جدول است از بقیه بهتر است

نظر

• MOSTAFAVI
                          Banned
                          • Jun 2012
                          • 5636

اساتید و جناب شفاف سازی بگن کدوم یک از پتروشیمیها از منظر ارزش جایگزینی الان حباب ندارند : (دلار رو 24500 لحاظ کردم)

ظرفیت استاندارد اوره و آمونیاک در کشور مشابه پتروشیمی لردگان است که حدود ۸/ ۱ میلیون تن در سال است. گفتنی است بزرگ‌ترین واحد اوره و آمونیاک کشور، پتروشیمی پردیس (در سه فاز) است که سه‌برابر ظرفیت تیپ یادشده (حدود ۴/ ۵ میلیون تن در سال) است. مخارج موردنیاز با ظرفیت ذکرشده و با بهترین تکنولوژی اروپایی حدود ۵۰۰ میلیون یورو (۸/ ۱ میلیون تن در سال) است.

ظرفیت نصب‌شده تیپ متانول در کشور مشابه پتروشیمی آپادانا و پتروشیمی مرجان است که حدود ۶۵/ ۱ میلیون تن در سال است. بزرگ‌ترین واحد اوره و آمونیاک کشور، پتروشیمی زاگرس، با دوبرابر ظرفیت تیپ (حدود ۳/ ۳ میلیون تن در سال) است. خارج موردنیاز با ظرفیت تیپ ذکرشده و با بهترین تکنولوژی اروپایی حدود ۵۰۰ میلیون یورو (با ظرفیت ۶۵/ ۱ میلیون تن در سال) برآورد می‌شود.

هزینه ساخت یک میلیون تن اتیلن مبلغی حدود یک میلیارد دلار است. اگر اقدام به ساخت بخش‌های پایین‌دستی این محصول نماییم تا یک میلیون تن اتان را به ۱.۵ میلیون تن پلی‌اتیلن تبدیل نماییم، نیازمند حداکثر (Max) 2 میلیارد دلار سرمایه سرمایه‌گذاری هستیم. سید علی حسینی افزود: به عنوان یک شرکت با سرمایه ۲ میلیارد دلاری در کشور می‌توان پتروشیمی مارون را مثال زد. از طرفی دیگر پتروشیمی همچون جم با سرمایه ۱.۲ تا ۱.۳ میلیارد دلار باید ارزشی حدود ۳۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان داشته باشد درحالی‌که این ارزش حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده است. وی با بیان ورود چند وقت اخیر شرکت آریاساسول که به بازار سرمایه بیان کرد: ارزش خود را حدود ۱.۵ میلیارد دلار بیان کرد.

وی ارزش جایگزینی "پارس" و آریا ساسول را 1.8 و 1.5 میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: باتوجه به سهم 50 درصدی پتروشیمی پارس در آریا ساسول، کل ارزش جایگزینی را می‌توان 2.5 میلیارد دلار در نظر گرفت.
                          جناب Mehrsana با سلام
                          ضمن تشکر از شما بابت بحثی که اینجا مطرح کردید.
                          فرض کنیم برای ساخت یک پتروشیمی مثل پتروشیمی آریا ،یک میلیارد دلار پول نیاز داشته باشیم چند تا سوال مطرح کنم
                          1- در حال حاضر یک میلیارد دلار پول آزاد قابل نقل و انتقال، در بانک مرکزی داریم؟
                          2-اگر بخواهیم یک مجتمع پتروشیمی در خارج از کشور بخریم ،کسی ما رو بازی می ده و سهام مدیریتی مجتمع پتروشیمی رو به ما واگذار می کنه؟
                          3-یه زمانی بحثی بود در خودرو سازی، می گفتند خودروهای داخلی بی کیفیت و گران هستند و البته درست هم می گفتند.وقتی تحریم نفتی شدیم ،دیگه ای پولی نبود که حتی قطعه وارد کنند چه برسد به خود خودرو!!!
                          نتیجه:اگر کشور در شرایط غیر تحریمی باشه و خزانه هم پر باشه، قیمت گذاری ها و ارزش گذاری می تونه بر اساس جدولی که شما در بالا آوردید صورت بپذیره و میزان ارزون و گرون بودن قیمت کل شرکت ها مبنای خرید و فروش ها باشه.@};-

نظر

• Mehrsana
                            عضو فعال
                            • Sep 2020
                            • 1191

در اصل توسط کاشان2 پست شده است View Post
                            با سلام چگونه می توان با اطلاعات این جدول سرمایه گذاری کرد اگر راهنمایی کنید ممنون می شوم شاید برای خیلی ها مفید باشد و آیا بیمه پاسارگاد که در صدر جدول است از بقیه بهتر است

سلام
                            اگه بخوام به سئوالت جواب کامل بدم باید خیلی بنویسم اما کوتاه چند نکته میگم:

ببنید ارزش بازار یعنی یک شرکت، الان چه قیمتی داره (برخی میگن مثلاً فلان سهم 100 تومنه و مفته! اما وقتی قیمت در تعداد سهام ضرب میشه میبینی همچین مفتی هم نیست!)... مثلاً در جدولی که شما اشاره کردی بپاس دارای ارزش بازار 103 هزار میلیارد تومانی است که برای یک شرکت بیمه به معنای سوپر حباب بودن سهمه! چون این ارزش بازار نه با فروش شرکت تناسبی داره و نه با ارزش دارییهاش و نه حتی با سودآوریش! و نه با شرکتهای همگروهش!

حالا جدول به شما میگه از بین تمام شرکتهای حاضر در یک صنعت کدوم یکی به شدت حباب مثبت داره و کدوم حباب منفی... بدیهی است که هرچی ارزش شرکت زیر ارزش داراییهاش باشه و نسبت فروش به ارزش بازارش کمتر، سهم برای سرمایه گذاری کم ریسک تره.

بخش دوم کار مقایسه صنایع با همه... وقتی دو تا کارخونه با میزان فروش برابر، ارزش بازارهای خیلی متفاوت دارن اونیکه ارزش بازارش پایین تر کم ریسک تره (البته نه در همه موارد)

پس بطور خلاصه، وقتی میخوایم سهمی رو بررسی کنیم باید چند فاکتور رو بررسی کنیم. اول ببنیم آیا ارزش بازار شرکت با داراییهاش تناسبی داره؟ با میزان فروشش تناسب داره؟ با میزان سودآوریش تناسبی داره یا نه؟
                            بعد بریم سراغ مقایسه صنایع مختلف با هم و در مرحله آخر هم مقایسه شرکتهای موجود در یک صنعت با هم.

مثال: توی پالایشیها، شاوان خیلی زیر ارزش جایگزینی هست و ارزش بازار پایینی داره. همچنین با تعدیل سودی که داد به شدت نسبت P/E افت کرد و الان تقریباً فروشنده ای در این قیمتها نداره اما در همین صنعت الان شپنا و شتران و... کلی فروشنده دارن. دلیلش همون ارزش جایگزینی و ارزش بازار هست و البته نسبت های سودآوری.

اینکه من در مورد پتروشیمیها خوشبین نیستم اینکه برای دولت کاری نداره... دو تا نرخ به پالایشیها داد سودشون 50-100 درصد افزایش یافت. الان دقیقاً میتونه دوتا نرخ دیگه بده سودشون نصف بشه!

من استدلال کلی ام اینکه دولت نمیزاره دوتا صنعت با میزان سرمایه گذاری برابر و ... حاشیه سودهای فاحش با هم داشته باشن... این غلطه.. نمیشه پتروشیمی حاشیه سودش 50 درصد باشه اما پالایشی 10 درصد! با هم نباید برابر باشن اما باید یه رابطه منطقی بینشون وجود داشته باشه. لذا با دستکاری نرخها این رابطه رو برقرار میکنن. الان من میگم حاشیه سود پتروها نسبت به باقی صنایع غیرمنطقیه و دولت این حاشیه سود رو کاهش خواهد داد.

نظر

• شفاف سازی
                              عضو فعال
                              • Nov 2012
                              • 2880

با سلام و درود

تاپیکو امروز صف خرید ..... بازار بو می کشه

نظر

• شفاف سازی
                                عضو فعال
                                • Nov 2012
                                • 2880

با سلام

در سیمانی ها هم سشرق و سپاها

فعلا ملت جوگیر شدند سپاها با سود 120 تا 140 تومانی رو حراج کردند بلاخره این حراجی یه روزی تمام می شه

با سلام ودرود

علی برکت الله

سشرق = 65% بازدهی

سپاها = 45% بازدهی

پارسان = 47% بازدهی

شفن خرید 277.000 فروش 360.000 = بازدهی 30%

هرمز با احتساب سود مجمع = 6% بازدهی

هرچند بعضی از این سهم ها همه رو یکجا تو این قیمت ها خرید نداشتیم و بالاتر هم خریدیم

حالا چرا بعضی ها به سهامی که تو یک سال اخیر ، دو ماه اخیر - یک ماه اخیر کلا داره ضرر می زنه همچنان دارن

پافشاری می کنند الله و اعلم

عده ای سهام های کوچک رو پروژه کردند با سفته بازی سهم رو به 20-30 برابر ارزش ذاتی بردند بالا و حالا

چقدر زیبا با کلمات وزین و سخنان نیکو و... دارند عده ای رو فریب می دن و دنبال خودشون می کشند

و چقدر خیلی ها خودشونو زدند به خواب = انگار ضرر کردن در یکسال اخیر شده براشون عادت

الان هم ضرر می کنند براشون مهم نیست

خیلی از سهم ها تو دو ماه اخیر 40-50 درصد سود دادند اما....

نظر

در حال کار...
                                X