شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • شفاف سازی
    عضو فعال
    • Nov 2012
    • 2880

    #2626
    پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

    مبنای دستورالعمل‌ نرخ خوراک شرکت‌های پالایشگاهی، حاشیه سود منطقی برای آنهاست؛ بنابراین با این دستورالعمل، شرکت‎های پالایشگاهی سود منطقی کسب خواهند کرد.

    معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) مبنای محاسبه قیمت خوراک شرکت‌های پالایشگاهی طی سال‌های گذشته را تشریح و اظهار کرد: تا سال 1399، قیمت نفت خام در نشریه بین‌المللی پلتس و قیمت در کشورهای خلیج‌فارس، مبنای قیمت‌گذاری خوراک پالایشگاه‌ها بود و بر اساس آن، دستورالعمل مربوطه تدوین و نرخ خوراک پالایشگاه‌ها تعیین می‌شد.

    هوشنگ فلاحتیان با بیان اینکه در سال گذشته بنا بر درخواست شرکت‌های پالایشگاهی، مبنای محاسبه نرخ خوراک تغییر کرد؛ گفت: قیمت خوراک در دستورالعمل سال 1399، براساس نرخ صادراتی نفت خام و میعانات تدوین و ابلاغ شد.

    وی ادامه داد: با توجه به شرایط تحریم‌های جهانی و مشکلات موجود در تعیین قیمت‌های صادراتی در مقاطعی، تعیین دقیق قیمت‌های صادراتی نفت خام و میعانات در زمان مناسب و به‌موقع امکان‌پذیر نبود. در نتیجه، این موضوع با اعتراض سازمان بورس و شرکت‌های پالایشگاهی مواجه شد. بنابراین، در سال 1400 مبنای تعیین قیمت خوراک، همان قیمت نفت خام منتشر شده در نشریه‌ بین‌المللی پلتس و فوب خلیج‌فارس قرار گرفت و براین اساس، مصوبه جدید تنظیم و به‌تازگی ابلاغ شد.

    معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت خاطرنشان کرد: با ابلاغ این دستورالعمل، تهیه و انتشار صورت‌های مالی دوره‌ای شرکت‌های پالایشگاهی به موقع صورت می‌پذیرد و پس از آن، تلاش می‌شود در کوتاه‌ترین زمان ممکن، نرخ خوراک‌ اعلام شود تا مشکلی در انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های پالایشگاهی پیش نیاید.

    وی با اشاره به اینکه در دستورالعمل یاد شده، توجه ویژه‌ای به حاشیه سود منطقی شرکت‎های پالایشگاهی شده است، تصریح کرد: در این ابلاغیه سعی شده قیمت‌ها به گونه‌ای تنظیم شود تا حاشیه سود مناسبی را برای شرکت‌های پالایشگاهی به ویژه آن دسته از شرکت‎هایی که کیفیت محصولات آنها مطلوب‌تر است به همراه داشته باشد.

    فلاحتیان به فرمول‌های این ابلاغیه اشاره و اذعان کرد: این فرمول‌ها و دستورالعمل‌ها به‌گونه‌ای برای پالایشگاه‌ها در نظر گرفته شده است که شرکت‎های پالایشگاهی سود منطقی کسب کند.

    وی با اشاره به اقدامات وزارت نفت در ارتباط با تعیین قیمت منطقی خوراک، همچنین حمایت از سهامداران شرکت‌های پالایشی، تاکید کرد: رویکرد وزارت نفت، حمایت از سهامداران و تقویت بورس است تا شرکت‌های پالایشگاهی به عنوان یک بنگاه اقتصادی قوی در بازار حضور داشته باشند و به‌مثابه تکیه‌گاهی برای سهامداران آنها تلقی شوند.

    معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت با ابراز تاسف از تاخیر در ابلاغ نرخ خوراک پالایشگاه‌ها، عنوان کرد: تغییر رویه محاسبه نرخ خوراک پالایشگاه‌ها از صادرات قیمت نفت خام و میعانات به قیمت نشریه‌ بین‌المللی پلتس و فوب خلیج‌فارس، دلیل اصلی این تاخیر بوده و وزارت نفت در این مورد کوتاهی نکرده است
    .

    وی در انتهای گفت‌وگوی خود با «سنا»، اظهار امیدواری کرد: از این پس در کوتاه‌ترین زمان، نرخ خوراک اعلام می‌شود تا فعالیت‎‌های شرکت‌های پالایشگاهی در بازار سرمایه با چالش مواجه نشود.

    نظر

    • شفاف سازی
      عضو فعال
      • Nov 2012
      • 2880

      #2627
      پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

      مهم برای تاپیکو
      گزارشی از ستاره خلیج فارس
      تخفیف دلاری به پالایشی ها / انتشار گزارش سه ماهه تا پایان هفته

      بعد از مدت ها نحوه نرخ گذاری خوراک پالایشگاهها در سال 1400اعلام شد. در روش جدید از نرخ های نشریه پلتس استفاده شده است در حالی که سال قبل نرخ گذاری بر مبنای قیمت صادراتی بود. در این بین شایعهای هم منتشر شد که پالایشگاه نفت خلیج فارس از تخفیف 2 دلاری در خرید خوراک بهره مند شده است. با وحید اسکندری مدیرمالی شرکت نفت ستاره درباره فرمول جدید نرخ گذاری گفتگو کردیم.

      در نرخ گذاری جدید برای ستاره خلیج فارس تخفیف 2 دلاری در دریافت خوراک در نظر گرفته شده است؟
      این تخفیف فقط مربوط به ستاره خلیج فارس نیست و به کل پالایشگاه هایی که میعانات گازی می‌گیرند تعلق خواهد گرفت. البته برای نفتی ها ممکن است بیشتر هم بشود. ممکن است برای گریدهای مختلف از قیمت قَطَر منهای 5 یا 4 استفاده شود، ولی امکانات ویژه ای برای ستاره خلیج فارس نیست. پتروشیمی برزویه، پالایشگاه لاوان و بعضی از پالایشگاه هایی که از میعانات گازی استفاده می کنند مشمول این نرخ گذاری هستند. هرچند ما بیشترین استفاده را از میعانات داریم و دیگران مصرف کمتری دارند.
      از ابتدای 1400 تا به امروز هیچ نرخی اعلام نشد بود و ما با پیش فرض نرخ صادراتی پارسال کار می کردیم. امروز اعلامیه نرخ جدید به دست ما رسیده است و ما در حال محاسبه سود و زیان هستیم. از آنجایی که هنوز اعداد واقعی استخراج نشده امکان اظهار نظر دقیق نیست. اما تا پایان هفته سود و زیان سه ماهه را افشا می کنیم و هفته دیگر هم تاثیر این تغییرات را در عملکرد 6 ماهه شرکت آماده می شود. امیدواریم یا مثل سال قبل و یا بهتر از آن عملکرد داشته باشیم.

      فرمول جدید به نفع پالایشگاه‌ها است یا قبلی؟
      حتما روش سال قبل برای ما بهتر بود، هرچند فعلا نمی توان با قطعیت اظهار نظر کرد. با توجه به زمزمه های رفع تحریم ها نرخ های صادراتی به نرخ های پلتس نزدیک خواهد شد و در نهایت شاید حاشیه سود ما خیلی با سال قبل تفاوت زیادی نداشته باشد.

      نرخ فروش محصولات پالایشگاه‌ها هم تغییر می‌کند؟
      نرخ فروش ما هم بر مبنای پلتس است و نمی شود نرخ فروش صادراتی باشد و نرخ خوراک پلتس باشد. فرمول فروش ما پارسال صادراتی بود و بر مبنای نفت برنت محاسبه می شد. امسال از چند ضریب مثل عمان و قطر و برنت استفاده شده است. فرمول آن در این روزها منتشر شده است و در چند صفحه توسط وزیر محترم ابلاغ شده است.
      بعد از این دستورالعمل بعید می دانم ابهام تاثیر گذار دیگری وجود داشته باشد. گزارشات سه ماهه رو که همه باید افشا کنند و هیچکس تا به حال افشا نکرده بود. ما هم سعی داریم تا پایان هفته از طریق سهامدار عمده خود افشا داشته باشیم.

      فرمول جدید تا چه زمانی اعتبار دارد و کی دوباره تغییر می‌کند؟
      فرمول جدید حداقل تا پایان سال اعتبار دارد. در سه چهار سال گذشته رویه به این صورت بوده است که اگر اتفاق خاصی رخ ندهد فرمول نرخ تغییر نخواهد کرد. در بهمن و اسفند 98 ما به خاطر کرونا دچار بحران شدیم و مجبور شدیم ذخیره زیان کاهش ارزش بگیریم. فراورده های ما از 60 تا 70 دلار به 20 دلار رسید در واقع قیمت های جهانی یک دفعه افت کرد. در این حالت فرمول پلتس باعث شده بود فرضا ما میعانات را 20 دلار بخریم اما بنزین را 13 دلار بفروشیم. این روند تا دو ماه اول سال 99 هم ادامه داشت و کل شرکت های پالایشی تا مرز ورشکستگی رفتند. پارسال فرمول به نرخ صادراتی و واقعی تغییر کرد یعنی همان نرخی که دولت می توانست با آن میعانات را صادر کند را با ما حساب کردند. فراورده ها را هم با نرخی که امکان فروش صادراتی داشت نرخ گذاری کردند. این فرمول هم برای دولت سودآور بود و هم برای تولیدکنندگان و سهامدارانشان.همفکران

      نظر

      • شفاف سازی
        عضو فعال
        • Nov 2012
        • 2880

        #2628
        پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

        گزارش_بورس_کالا 1400.07.12

        ?10000 تن شمش بلوم #ارفع با قیمت 122975 ریال عرضه و 3000 تن آن تا قیمت 129589 ریال رقابت شد که 5.3 درصد بالاتر از قیمت پایه است.
        در جریان معاملات امروز، 10000 تن شمش بلوم #ارفع با قیمت 129403 ریال مچ شد.

        ?20000 تن شمش بلوم #کاوه با قیمت 124561 ریال عرضه و 5700 تن آن تا قیمت 127569 ریال رقابت شد که 2.4 درصد بالاتر از قیمت پایه است.
        در جریان معاملات امروز، 20000 تن شمش بلوم #کاوه با قیمت 127167 ریال مچ شد.

        ?15000 تن شمش بلوم #فخوز با قیمت 124164 ریال عرضه و 4000 تن آن تا قیمت 128980 ریال رقابت شد که 3.8 درصد بالاتر از قیمت پایه است.
        در جریان معاملات امروز، 15000 تن شمش بلوم #فخوز با قیمت 128739 ریال مچ شد.

        ?10000 تن شمش بلوم #فجهان با قیمت 122975 ریال عرضه و 1000 تن آن تا قیمت 129399 ریال رقابت شد که 5.2 درصد بالاتر از قیمت پایه است.
        در جریان معاملات امروز، 10000 تن شمش بلوم #فجهان با قیمت 128902 ریال مچ شد.

        ?5000 تن شمش بلوم #فخاس با قیمت 129066 ریال عرضه و 2000 تن معامله با همان قیمت پایه صورت گرفت.

        نظر

        • میلاد سودی
          ستاره دار (1)
          • Apr 2020
          • 1034

          #2629
          پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

          جناب شفاف سازی نظرتون در مورد کلر پارس چیه از لحاظ بنیادی و با دید سرمایه گذاری طولانی مدت همچنین شستا
          بازار بورس محلی برای گرفتن پول افراد بی علم و بی تجربه و انتقال اون پول به افراد با علم و با تجربه است

          نظر

          • شفاف سازی
            عضو فعال
            • Nov 2012
            • 2880

            #2630
            پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

            در اصل توسط میلاد سودی پست شده است View Post
            جناب شفاف سازی نظرتون در مورد کلر پارس چیه از لحاظ بنیادی و با دید سرمایه گذاری طولانی مدت همچنین شستا
            درود

            در مورد سهم های بالای 10.000 تومان سود تحلیلی اتی باید بره محدوده 2000 تومان

            در مورد کلر پارس این سود رو حتی با نگاه سطحی هم نمی بینیم حتی با پروژه جدید

            در حالیکه در سهم هایی مانند جم پیلن یا شغدیر دستیابی به سود 2000 تومانی

            دور از دسترس نخواهد بود

            در خصوص شستا اگر یکسال پیش بود قطعا نظرم منفی بود چون سهام های

            ارزان دیگه فراوان بود ولی الان اون سهم ها دیگه ارزان نیستند و رشد کردند

            لذا نظرمن بعد از رشد شرکت های اصلی مانند پتروشیمی ها و پالایشگاهی ها
            و...نوبت رشد تاپیکو.. تاصیکو و... است

            با رشد این سهم ها شستا هم رشد خواهد کرد

            اگر تاپیکو و تاصیکو و... رشد نکنند شستا هم رشد نخواهد کرد

            نظر

            • ایرانی
              ستاره دار(1)
              • Jun 2011
              • 2579

              #2631
              پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

              در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین بررسی شد؛
              سودآوری پالایشی‌ ها بعد از اطلاعیه وزارت نفت / گزارش‌ های سه و ۶ ماهه پالایشگاه‌ ها چگونه خواهد بود؟

              نخستین گام برای ابلاغ نرخ نفت خام و بهای فرآورده‌های نفتی به عنوان مواد اولیه صنایع پالایشی با اطلاعیه اخیر وزارت نفت برداشته شد.

              به گزارش اقتصادآنلاین؛ در حالی که شرکت‌ها برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه تا پایان تیرماه سال جاری فرصت داشتند، وزارت نفت اطلاعات مربوط به خوراک و فرآورده‌ها در سه ماهه پایانی سال گذشته را به شرکت‌های پالایشی اعلام نکرده بود. این در حالی است که طبق مفاد اساسنامه شرکت‌های پالایشی، مجمع عمومی عادی باید حداقل هر سال یک‌بار، حداکثر ظرف مدت چهارماه از تاریخ پایان سال مالی تشکیل شود.


              هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر سابق نفت درخصوص دلیل این تاخیر گفته بود: دلیل این تاخیر این است که مبنای نرخ خوراک پالایشگاه‌ها، متوسط نرخ صادرات نفت خام و میعانات گازی به خارج از کشور است. فلاحتیان با تکذیب شایعه درنظر گرفتن تخفیف برای خوراک پالایشی‌ها که به عنوان دلیل تاخیر در اعلام نرخ خوراک مطرح شده بود، گفت: قانون، نحوه تعیین نرخ خوراک پالایشگاه‌ها را مشخص کرده است. قبلا معیار این تعیین نرخ، فوب خلیج فارس بود که براساس قانون الحاقی، ضریب ۹۵درصد نیز به آن می‌خورد. اما خود پالایشگاه‌ها اعتراض کردند که چون قیمت‌های صادراتی ممکن است به دلیل شرایط تحریم کمی متفاوت از قیمت فوب خلیج فارس باشد، این نرخ را صادراتی کنید.

              امین امیری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین درخصوص فرمول نرخ‌گذاری خوراک پالایشی‌ها گفت: با پذیرش پالایشگاه‌ها در بازار سرمایه در سال‌های گذشته، نرخ خوراک پالایشگاه‌ها بر مبنای ۹۵درصد قیمت نفت خام فوب خلیج ‌فارس صادراتی و نرخ محصولات براساس پلتس (یکی از اصلی‌ترین منابع ارزیابی بازار روزانه که داده‌های قیمت آن به عنوان شاخص انجام معاملات جهانی در حوزه نفت خام و فرآورده‌های نفتی مدنظر قرار می‌گیرد، پلتس نام دارد) تعیین می‌شد.

              وی افزود: پس از مدتی، این فرمول تغییر کرد و کیفی‌سازی محصولات نیز لحاظ شد. برای مثال، اگر میزان گوگرد در محصول یک پالایشگاه از حد مشخصی بیشتر یا کمتر بود، تخفیفی بر روی محصولات اعمال می‌شد. پس از لحاظ شاخص کیفی‌سازی، پالایشگاه‌ها ضرر کردند و نرخ‌های فروش آنها کاهش یافت.

              امیری اضافه کرد: به دنبال این موضوع، پالایشگاه‌ها و دست‌اندرکاران آنها به فروش نفت خام دولت با قیمتی بسیار پایین‌تر از نرخ‌هایی که برای پالایشگاه‌ها لحاظ می‌شد، اعتراض کردند و خواستار اعمال نرخ‌ها مانند روند گذشته شدند (اعمال پنج درصد تخفیف و شاخص کیفی‌سازی). این ماجرا تا ۶ ماه سال گذشته که تغییر بر مبنای نرخ صادراتی ایران اعمال می‌شد، ادامه داشت، اما در حال حاضر، اعلام کردند که دلیلی برای لحاظ کردن قیمت‌های صادراتی ایران وجود ندارد.

              این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بنابراین اعلام کردند که تخفیف به صورت ثابت، اعمال و سه تا پنج دلار ( با توجه به سبک یا سنگین بودن نفت)، تخفیف درنظر گرفته می‌شود. اما چه تفاوتی ایجاد شد؟ برای مثال، درنظر بگیرید که در نفت ۸۰ دلاری ایران، عدد دلاری ثابتی برای فروش تخفیف داده نمی‌شود و به صورت درصدی لحاظ می‌شود. اگر گفته می‌شد که ایران، نفت را ۱۰ تا ۱۵درصد پایین‌تر از قیمت جهانی به فروش می‌رساند و این تخفیف را برای پالایشگاه‌ها لحاظ می‌کند، درواقع هشت تا ۱۰ دلار بر روی نفت ۸۰ دلاری، تخفیف داده می‌شد که این عدد، نجومی و بسیار بزرگ به حساب می‌آمد و به نفع پالایشگاه‌ها بود. من فکر می‌کنم به دلیل نجومی شدن این عدد و جلوگیری از این موضوع، تخفیف را ثابت کردند و سه تا پنج دلار را درنظر گرفتند.

              وی اظهار داشت: یعنی برای نفت خام ورودی به مجتمع پالایشگاهی، متوسط فوب خلیج فارس که شامل نفت عمان، دبی و برنت می‌شود را بر مبنای ۹۵درصد قیمت لحاظ می‌کنند. پیش از این گفته می‌شد که میزان تخفیف ایران را از این مبلغ کم می‌کنیم. اگر تخفیف نفت ایران بیشتر از این عددها می‌بود، می‌توانست به نفع پالایشگاه‌ها تمام شود، اما در حال حاضر به سه تا پنج درصد محدود شده است و شاخص‌های کیفی‌سازی نیز، هنوز مطرح هستند.

              امیری خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم تخمینی از کرک پالایشگاه‌ها (در بازارهای نفت، به رابطه قیمت نفت خام و فرآورده‌های حاصل از آن در عملیات تقطیر، کرک اسپرده اطلاق می‌گردد) با وضعیت فعلی درنظر بگیریم، باید اشاره کنیم که در حال حاضر، کرک پالایشگاه‌ها که طبق پلتس منظم و عادی پالایشگاه‌های ایران حساب می‌شود، چهار یا پنج دلار کرک‌های عادی بدون اعمال تخفیف‌ها است. پنج درصد تخفیف بر روی نفت خام داریم که در گذشته که نفت ۵۰ دلار بود، دو و نیم دلار تخفیف اعمال می‌شد که با شاخص‌های کیفی‌سازی از بین می‌رفت و محسوس نبود. اما با رسیدن قیمت نفت به ۸۰ دلار و اعمال پنج درصد تخفیف، چهار یا پنج دلار به به کرک اضافه می‌شود. یعنی به دلیل فرمول نرخ‌گذاری گذشته، کرک چهار یا پنج دلاری بر روی نفت ۸۰ دلاری به دلیل اعمال تخفیف ۹۵درصدی، هشت یا ۹ دلار کرک می‌شود.

              این کارشناس بازار سرمایه افزود: از سوی دیگر، سه تا پنج دلار تخفیف نیز به دلیل صادرات ایران کم می‌شد و کرک در محدوده ۹ تا ۱۲ دلار قرار می‌گرفت. اما اگر فرمول سال گذشته که میزان تخفیف صادرات ایران بر پالایشگاه نیز اعمال می‌شد، برای محاسبه مدنظر قرار می‌گرفت، شاید به جای سه تا پنج دلار، ۱۰ تا ۱۲ دلار به یک پالایشگاه تخفیف داده می‌شد و رقم‌های بزرگی به ثبت می‌رسید. بنابراین تعیین سقف سه تا پنج دلار تخفیف، برای مشخص نشدن تخفیف‌های ایران و عدم افزایش عدد کرک یا سود پالایشگاه‌ها بوده است.

              وی گفت: قیمت نفت، بالا رفته است و پالایشگاه‌ها به تبع این موضوع، صورت‌های مالی سه و ۶ ماهه مناسبی داشته‌اند. تخفیفی که برای آنها اعمال می‌شده، از بین نرفته و تنها شدت آن کمتر شده است و با فرض تخفیف سه تا پنج دلار و کرک‌های ۱۰ تا ۱۲ دلاری نیز، سود خوبی به دست خواهند آورد.

              امیری اضافه کرد: کلیت ماجرای عدم انتشارگزارش‌های سه و ۶ ماهه پالایشگاه‌ها در زمان مقرر، به دلیل تغییر و تحولات وزارت نفت، روی کار آمدن دولت جدید و مشخص شدن تکلیف فرمول‌های نرخ‌گذاری بوده است. من فکر می‌کنم در حال حاضر که فرمول نرخ‌گذاری خوراک پالایشی‌ها مشخص شده است، به زودی گزارش‌های سه و ۶ ماهه آنها منتشر شود و به طور حتم، گزارش‌های خوبی خواهند بود. زیرا قیمت نفت و دلار، افزایش یافته است.

              این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: این احتمال وجود دارد که نمادهای پالایشی در روزهای آینده به دلیل افشای اطلاعات بااهمیت گروه الف و اطلاعیه اخیر وزارت نفت که حاکی از ابلاغ دستورالعمل قیمت‌گذاری خوراک و فرآورده‌های شرکت‌های پالایشی از سوی وزیر نفت است، متوقف شوند. اما توضیحی ارائه نخواهد شد و تنها به ابلاغ دستورالعمل جدید و اعلام ارقام نهایی به آینده موکول خواهد شد (یعنی نمادها بسته خواهند شد و دو یا سه روز بعد، قیمت‌های واقعی و سود سه و ۶ ماهه براساس نرخ‌های جدید اعلام می‌شوند و بازگشایی صورت می‌گیرد یا اینکه تنها براساس افشائیه، بازگشایی خواهند شد تا حساب‌ها تکمیل شوند).

              سودآوری پالایشی‌ ها بعد از اطلاعیه وزارت نفت / گزارش‌ های سه و ۶ ماهه پالایشگاه‌ ها چگونه خواهد بود؟ | اقتصاد آنلاین

              نظر

              • شفاف سازی
                عضو فعال
                • Nov 2012
                • 2880

                #2632
                پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

                در اصل توسط mohsen.evergreen پست شده است View Post
                سلام جناب شفاف سازی آیا واحیا با P/E بالای 40 واقعا خریدنی است؟ چه مزیت رقابتی نسبت به رقبایش دارد ؟


                با سلام و درود

                سود تلفیقی واحیا = 42.862 ریال ................. پی به ای = 4

                نظر

                • mohsen.evergreen
                  عضو جدید
                  • Sep 2020
                  • 11

                  #2633
                  پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

                  در اصل توسط شفاف سازی پست شده است View Post


                  با سلام و درود

                  سود تلفیقی واحیا = 42.862 ریال ................. پی به ای = 4

                  نظر

                  • mohsen.evergreen
                    عضو جدید
                    • Sep 2020
                    • 11

                    #2634
                    پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

                    سلام و درود خدمت جناب شفاف سازی
                    1) در سایت tsetmc پی به ای و احیا امروز 18.14 امده و جنابعالی با محاسبات خود معتقدید پی به ای واحیا 4 است ، چرا اینقدر تفاوت در نتیجه محاسبات است ؟ لطف میکنید کمی توضیح در مورد علت تفاوت درنتیجه محاسبات
                    p/e ها بدهید ممنون و متشکر

                    2) ایا هنوز جنابعالی اعتقاد دارید این روزها نباید خرید و نباید فروخت بلکه باید نظاره گر بود؟

                    نظر

                    • شفاف سازی
                      عضو فعال
                      • Nov 2012
                      • 2880

                      #2635
                      پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

                      در اصل توسط mohsen.evergreen پست شده است View Post
                      سلام و درود خدمت جناب شفاف سازی
                      1) در سایت tsetmc پی به ای و احیا امروز 18.14 امده و جنابعالی با محاسبات خود معتقدید پی به ای واحیا 4 است ، چرا اینقدر تفاوت در نتیجه محاسبات است ؟ لطف میکنید کمی توضیح در مورد علت تفاوت درنتیجه محاسبات
                      p/e ها بدهید ممنون و متشکر

                      2) ایا هنوز جنابعالی اعتقاد دارید این روزها نباید خرید و نباید فروخت بلکه باید نظاره گر بود؟

                      درود

                      ببینید پی به ای tse گذشته نگر هستش چه بسا سال مالی شرکت تمام شده و اون سود سال قبل هم تقسیم شده ولی

                      tse همچنان سود فصول گذشته را برای محاسبه پی به ای استفاده می کند

                      ضمن اینکه سود تلفیقی رو بهش توجه نمی کنه

                      لذا پی به ای فوروارد بیشتر مد نظر من هستش و در این میان سود تلفیقی هم باید لحاظ بشه

                      سود 4300 تومان واحیا تو دل شرکت هستش این سود در نهایت برای واحیاست

                      فقط به خاطر تقسیم سود پایین تر شرکت های زیر مجموعه و همچنین مالکیت 51 درصدی قایم سپاهان

                      سود 4300 تومانی تبدیل به سود 950 تومانی شرکت اصلی شده


                      در مورد خرید و فروش هم هفته قبل اشاره کردیم :

                      شلرد 820 تومان شپاس 1860 تومان پکرمان 2380 تومان فاسمین 1550 تومان تاپیکو 1420-30

                      واحیا 16000 تومان کچاد خرید می کنیم


                      در اصل توسط شفاف سازی پست شده است View Post
                      درود


                      پکرمان رو 4 شنبه گزارشش امد مبلغ ۴,۹۴۱,۸۵۷ میلیون ریال فروش .... سهم مثبت شد و تا مثبت 4-5 % هم رفت بالا

                      من در 2380 تومان اردر خرید گذاشتم و خرید شد

                      پکرمان اگه ماهی متوسط 400 میلیارد تومان فروش بزنه و حاشیه سود بره سمت 15% ... حدود 250 تا 300 تومان سود می سازه

                      و اگر سود لاستیک بازر کردستان اضافه بشه .....

                      لذا سهم های بهتر از استانی وجود داره

                      خیلی ها پکرمان رو بالای 3000 تومان می خریدند
                      در اصل توسط شفاف سازی پست شده است View Post
                      با سلام و درود

                      تاریخ : 1400/07/05


                      اما از این بعد :

                      برای خرید آماده ایم ..... روز شنبه و یکشنبه شلرد و فاسمین خریدم

                      چند تا سفارش دیگه هم گذاشتیم که نشد

                      تاپیکو ..... شپاس .... کچاد .... واحیا و... که اصلاح خوبی انجام دادند می توانیم یک پله بخریم و پله بعدی رو. بزاریم برای قیمت های

                      پایین تر .... اگر اصلاح بیشتر طول کشید

                      نظر

                      • محمدرضا 87
                        عضو فعال
                        • May 2012
                        • 1522

                        #2636
                        پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

                        در اصل توسط شفاف سازی پست شده است View Post
                        مهم برای تاپیکو
                        گزارشی از ستاره خلیج فارس
                        تخفیف دلاری به پالایشی ها / انتشار گزارش سه ماهه تا پایان هفته

                        بعد از مدت ها نحوه نرخ گذاری خوراک پالایشگاهها در سال 1400اعلام شد. در روش جدید از نرخ های نشریه پلتس استفاده شده است در حالی که سال قبل نرخ گذاری بر مبنای قیمت صادراتی بود. در این بین شایعهای هم منتشر شد که پالایشگاه نفت خلیج فارس از تخفیف 2 دلاری در خرید خوراک بهره مند شده است. با وحید اسکندری مدیرمالی شرکت نفت ستاره درباره فرمول جدید نرخ گذاری گفتگو کردیم.

                        در نرخ گذاری جدید برای ستاره خلیج فارس تخفیف 2 دلاری در دریافت خوراک در نظر گرفته شده است؟
                        این تخفیف فقط مربوط به ستاره خلیج فارس نیست و به کل پالایشگاه هایی که میعانات گازی می‌گیرند تعلق خواهد گرفت. البته برای نفتی ها ممکن است بیشتر هم بشود. ممکن است برای گریدهای مختلف از قیمت قَطَر منهای 5 یا 4 استفاده شود، ولی امکانات ویژه ای برای ستاره خلیج فارس نیست. پتروشیمی برزویه، پالایشگاه لاوان و بعضی از پالایشگاه هایی که از میعانات گازی استفاده می کنند مشمول این نرخ گذاری هستند. هرچند ما بیشترین استفاده را از میعانات داریم و دیگران مصرف کمتری دارند.
                        از ابتدای 1400 تا به امروز هیچ نرخی اعلام نشد بود و ما با پیش فرض نرخ صادراتی پارسال کار می کردیم. امروز اعلامیه نرخ جدید به دست ما رسیده است و ما در حال محاسبه سود و زیان هستیم. از آنجایی که هنوز اعداد واقعی استخراج نشده امکان اظهار نظر دقیق نیست. اما تا پایان هفته سود و زیان سه ماهه را افشا می کنیم و هفته دیگر هم تاثیر این تغییرات را در عملکرد 6 ماهه شرکت آماده می شود. امیدواریم یا مثل سال قبل و یا بهتر از آن عملکرد داشته باشیم.

                        فرمول جدید به نفع پالایشگاه‌ها است یا قبلی؟
                        حتما روش سال قبل برای ما بهتر بود، هرچند فعلا نمی توان با قطعیت اظهار نظر کرد. با توجه به زمزمه های رفع تحریم ها نرخ های صادراتی به نرخ های پلتس نزدیک خواهد شد و در نهایت شاید حاشیه سود ما خیلی با سال قبل تفاوت زیادی نداشته باشد.

                        نرخ فروش محصولات پالایشگاه‌ها هم تغییر می‌کند؟
                        نرخ فروش ما هم بر مبنای پلتس است و نمی شود نرخ فروش صادراتی باشد و نرخ خوراک پلتس باشد. فرمول فروش ما پارسال صادراتی بود و بر مبنای نفت برنت محاسبه می شد. امسال از چند ضریب مثل عمان و قطر و برنت استفاده شده است. فرمول آن در این روزها منتشر شده است و در چند صفحه توسط وزیر محترم ابلاغ شده است.
                        بعد از این دستورالعمل بعید می دانم ابهام تاثیر گذار دیگری وجود داشته باشد. گزارشات سه ماهه رو که همه باید افشا کنند و هیچکس تا به حال افشا نکرده بود. ما هم سعی داریم تا پایان هفته از طریق سهامدار عمده خود افشا داشته باشیم.

                        فرمول جدید تا چه زمانی اعتبار دارد و کی دوباره تغییر می‌کند؟
                        فرمول جدید حداقل تا پایان سال اعتبار دارد. در سه چهار سال گذشته رویه به این صورت بوده است که اگر اتفاق خاصی رخ ندهد فرمول نرخ تغییر نخواهد کرد. در بهمن و اسفند 98 ما به خاطر کرونا دچار بحران شدیم و مجبور شدیم ذخیره زیان کاهش ارزش بگیریم. فراورده های ما از 60 تا 70 دلار به 20 دلار رسید در واقع قیمت های جهانی یک دفعه افت کرد. در این حالت فرمول پلتس باعث شده بود فرضا ما میعانات را 20 دلار بخریم اما بنزین را 13 دلار بفروشیم. این روند تا دو ماه اول سال 99 هم ادامه داشت و کل شرکت های پالایشی تا مرز ورشکستگی رفتند. پارسال فرمول به نرخ صادراتی و واقعی تغییر کرد یعنی همان نرخی که دولت می توانست با آن میعانات را صادر کند را با ما حساب کردند. فراورده ها را هم با نرخی که امکان فروش صادراتی داشت نرخ گذاری کردند. این فرمول هم برای دولت سودآور بود و هم برای تولیدکنندگان و سهامدارانشان.همفکران
                        اگر اشتباه نکنم پتروشیمی برزویه همان پتروشیمی نوری هست که این تخفیف جدید شامل خوراکش میشه.

                        نظر

                        • Diyako
                          عضو عادی
                          • Nov 2012
                          • 170

                          #2637
                          پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

                          سلام و درود

                          امیدوارم سلامت و پر انرژی باشید وممنون از وقتی که میگذارید و از مطالب مفید شما استفاده میکنیم

                          راجع به وملل و فروش املاک آیا ارزنده هست ممنون

                          نظر

                          • سهامدار خرد
                            عضو فعال
                            • Sep 2020
                            • 2323

                            #2638
                            پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

                            جناب شفاف سازی سلام وعرض خسته نباشی
                            بنظرتون زمان تعویض سهام پتروشیمی نرسیده؟
                            تحلیل جدیدی از بوعلی وشاراک اگه دارید ممنون میشم
                            سهام گروه بیمه رو چطور میبینید

                            نظر

                            • سهامدار خرد
                              عضو فعال
                              • Sep 2020
                              • 2323

                              #2639
                              پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

                              یه نگاه هم به قچار اگه بندازید ممنون میشم بنظرم خوب اصلاح کرده

                              نظر

                              • شفاف سازی
                                عضو فعال
                                • Nov 2012
                                • 2880

                                #2640
                                پاسخ : شفاف سازی صورت های مالی راهی برای پیش بینی آینده

                                در اصل توسط سهامدار خرد پست شده است View Post
                                جناب شفاف سازی سلام وعرض خسته نباشی
                                بنظرتون زمان تعویض سهام پتروشیمی نرسیده؟
                                تحلیل جدیدی از بوعلی وشاراک اگه دارید ممنون میشم
                                سهام گروه بیمه رو چطور میبینید
                                درود

                                با این قیمت های جهانی فعلا پتروشیمی ها همچنان وسوسه انگیز هستند

                                لذا توصیه همیشگی رصد قیمت های جهانی

                                در بوعلی و شاراک و نوری و... باید ببینیم تغییر قیمت گذاری خوراک

                                به چه نحوی خواهد بود فروش ماهانه این شرکت ها نیز عالی بوده

                                در خصوص بیمه ها اطلاعات چندانی ندارم

                                اما در گروه پالایشی به نظر من از منفی های شپنا استفاده کرد

                                نظر

                                در حال کار...
                                X