اخبار مربوط به نفت

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • zorba
    ستاره دار(3)
    • Aug 2013
    • 3951

    #1786
    پاسخ : اخبار مربوط به نفت

    مدیر امور اوپک وزارت نفت تشریح کرد:


    دو خواسته زنگنه در نامه به اعضای اوپک

    » سرویس: اقتصادي - انرژي
    کد خبر: 94091106741
    چهارشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۷



    مدیر امور اوپک در وزارت نفت با اشاره به نامه وزیر نفت خطاب به اعضای اوپک گفت: در این نامه به دو نکته درباره‌ی پایبندی به سقف تعیین شده تولید و افزایش تولید نفت ایران پس از برداشته شدن تحریم‌ها اشاره شده است.
    مهدی عسلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره نامه زنگنه که از طریق دبیرخانه به اعضای اوپک داده شده است، اظهار کرد: در این نامه دو خواسته مطرح شده؛ اول این‌که اعضای اوپک به سقف تعیین‌کننده که در سال 2011 به تصویب اعضاء رسیده است پایبند باشند.
    وی در این باره با بیان این که سقف تعیین شده در آن زمان 30 میلیون بشکه بوده است، ادامه داد: در حال حاضر چندین کشور سقف تولید خود را افزایش داده اند و تولید به حدود 31.5 میلیون بشکه افزایش یافته است.
    مدیر امور اوپک در وزارت نفت تصریح کرد: این در حالی است که طبق گزارش دبیرخانه تقاضا برای نفت اوپک بین 28 تا 29 میلیون بشکه است.
    عسلی با بیان این‌که وزیر نفت در نامه خود اشاره کرد که اولین قدم برای ثبات بازار پایبندی اعضاء به سقف تولیدی‌است که خود تعیین کرده‌اند، خاطر نشان کرد: یکی از رسالت‌های اوپک که در اساسنامه آن نیز آورده شده است، ایجاد ثبات در بازار نفت است و اولین قدم برای آن پایبندی به سقف تولید تعیین شده نفت است.
    وی درباره‌ی نکته دیگر نامه زنگنه خطاب به اعضای اوپک افزود: همانطور که قبلا هم گفته‌ایم در این نامه اشاره شده که بلافاصله بعد از تحریم‌ها، تولید ایران نیز باید افزایش پیدا کند تا به سقف تولید قبل از اعمال تحریم‌ها برسد که به نظر من این نکته‌ اصلی است.

    زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

    نظر

    • zorba
      ستاره دار(3)
      • Aug 2013
      • 3951

      #1787
      پاسخ : اخبار مربوط به نفت

      وزیر نفت پاکستان: گاز ایران، بهترین گزینه است

      اسلام آباد - ایرنا - وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان که برای شرکت در یک نشست اقتصادی به واشنگتن سفر کرده است، بار دیگر تاکید کرد که خط لوله گاز ایران-پاکستان (آی-پی) همچنان بهترین گزینه برای تامین گاز مورد نیاز پاکستان است.



      'شاهد خاقان عباسی' روز گذشته در حاشیه نشست دو روزه واشنگتن که با موضوع 'فرصت های اقتصادی در زمینه انرژی های پاک' برگزار شده است، در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد: تکمیل خط لوله گاز آی-پی بهترین گزینه برای پاکستان است اما تا زمانی که تحریم ها لغو نشود، نمی توانیم گاز از ایران وارد کنیم.
      این وزیر پاکستانی همچنین گفته است: روابط ایران و آمریکا، پس از توافقنامه هسته ای که در سال جاری میان دو طرف امضا شد، رو به بهبود است و این اقدام خوبی برای پاکستان محسوب می شود. امیداوریم تحریم ها به زودی لغو شود.
      در عین حال، شاهد خاقان عباسی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اگر این کشور گاز از ایران وارد کند، مجبور به پرداخت جریمه خواهد شد، این موضوع را مردود دانست.
      او مدعی شده است: ما تقصیری نداریم. در 18 ماه اخیر، بارها برای تکمیل خط لوله در بخش مربوط به خود تلاش کرده ایم اما (به دلیل تحریم ها)هیچ سرمایه گذاری پا پیش نگذاشت و هیچ شرکتی حاضر به اجرای این طرح نشد.
      ضرب الاجل تعیین شده در قرارداد احداث خط لوله گاز میان ایران و پاکستان، در آخرین روز از سال 2014، پایان یافت و با وجود اینکه ایران تقریبا بطور کامل به تعهدات خود برای احداث خط لوله تا مرز پاکستان عمل کرده است، اما پاکستان هنوز عملا هیچ گامی در انجام تعهداتش برنداشته است.
      طبق بندهای مندرج در این قرارداد، هر یک از طرفین که در مهلت مقرر (31 دسامبر 2014) به تعهدات خود عمل نکند، باید بابت هر روز تاخیر، مبلغ مشخصی به طرف مقابل جریمه پرداخت کند. اکنون، نزدیک به یک سال است که این مهلت سپری شده است اما ایران، براساس ملاحظاتی که نسبت به روابط خوب میان دو کشور همسایه دارد، تا کنون طلب جریمه نکرده است هرچند که طبق قرار داد، این حق را برای خود محفوظ می داند.
      پاکستان درحالی مدعی است که تحریم ها باعث شده است این کشور نتواند به تعهدات خود عمل کند که برخی کشورهای دیگر از جمله هند توانسته اند در طول سال های گذشته، همکاری های خوبی را با ایران در حوزه های تجاری و اقتصاد توسعه دهند.

      ** گزینه های انرژی متنوع اما سخت، روی میز پاکستان
      پاکستان به شدت با بحران کمبود انرژی روبرو است. از این رو، برخی کشورها از جمله قطر، ترکمنستان، روسیه و به تازگی هم استرالیا، قرادهایی با پاکستان برای تامین بخشی از گاز مورد نیاز این کشور امضا کرده یا برای صادرات گاز طبیع و گاز طبیعی مایع به این کشور تشنه انرژی، اعلام آمادگی کرده اند.
      در تازه ترین این موارد، علاوه بر اینکه شرکت 'گازپروم' روسیه حدود دو هفته پیش برای صادرات گاز طبیعی مایع به پاکستان رسما اعلام آمادگی کرد، اکنون برخی گزارش ها از تمایل روسیه برای احداث خط لوله گاز از مسیر ترکمنستان و افغانستان به پاکستان، برای صادرات گاز به این کشور حکایت دارد.
      روسیه گویا اظهار تمایل کرده است که خط لوله ای به موازات خط لوله 'تاپی' (طرح احداث خط لوله برای انتقال گاز ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند) احداث کند.
      روسیه به دلیل مسایل بیش از یک سال اخیر میان این کشور و اوکراین، با تحریم های اقتصادی سخت از سوی غرب مواجه شده است. روسیه که عمده ترین صادر کننده گاز به کشورهای اروپایی محسوب می شود، اکنون نگران از دست دادن بازار پرمصرف و پر رونق اروپا برای گاز است و به دنبال مشتریان جدید می گردد.
      آساق**1723


      انتهای پیام /*
      زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

      نظر

      • zorba
        ستاره دار(3)
        • Aug 2013
        • 3951

        #1788
        پاسخ : اخبار مربوط به نفت

        وال استریت ژورنال: اوپک آماده اعتراض به عربستان است

        تهران- ایرنا- مجله «وال استریت ژورنال» آمریکا نوشت: ایران و دیگر اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) قصد دارند در نشست چهارم دسامبر (سیزدهم آذر) وزیران نفت، به عربستان فشار بیاورند تا تولید را کاهش دهد اما بعید است سیاست اوپک عوض شود.



        به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، وال استریت ژورنال اعلام کرد: اوپک در آستانه پرتنش ترین نشست خود در سالیان گذشته قرار دارد و پس از یک سال تولید زیاد نفت از سوی این گروه، فشار بر عربستان برای کاهش تولید در حال شکلگیری است.
        پارسال سازمان کشورهای صادرکننده نفت با راهبرد حفظ سطح تولید نفت برای به دست آوردن سهم بازار و فشار آوردن بر رقیبان ضعیف تر در آمریکا و جاهای دیگر که به رهبری عربستان به تصویب رسیده بود، بازارها را شگفت زده کرد.
        اما در کنار اعضایی که طرفدار سیاست کاهش قیمتند، اعضای دیگر مانند ایران این تصمیم را اشتباه می دانند و خود را آماده می کنند در نشست این هفته اوپک عربستان را برای کاهش سقف تولید این سازمان، زیر فشار قرار دهند.
        نارضایتی از سیاست کنونی اوپک حتی داخل عربستان نیز در حال شکلگیری است اما دور از ذهن است که عربستان در این زمینه نرم شود.
        تغییر سیاست اوپک از کنترل قیمت های نفت به دفاع از سهم بازار، تا اندازه ای به دلیل نگرانی عربستان از افزایش تولید ایران به محض لغو تحریم ها بود اما نتیجه احتمالی این سیاست تداوم اشباع بازار و ارزانی قیمت نفت است.
        «دومنیک کریچلا» تحلیلگر موسسه مدیریت انرژی در نیویورک، هفته گذشته در یادداشتی برای وال استریت ژورنال نوشت: بازارها همچنان با مازاد روبرویند و هنوز این احتمال بالا است که قیمت نفت بار دیگر به سطح حداقلی برسد.
        در جریان فروپاشی قیمت نفت که از ژوئن 2014 میلادی (خرداد 1393) آغاز شد، قیمت نفت برنت از نزدیک به 115 به 45 دلار در هر بشکه کاهش یافت.
        تنش ها داخل اوپک در حالی بالا می گیرد که عربستان سعودی با شکستن رکورد تولید، در حال تشدید مازاد عرضه نفت در بازارهاست.
        قیمت نفت خام به دلیل مازاد عرضه تمایل به کاهش دارد و میانگین قیمت نفت در سال 2015 میلادی تا 56 دلار در بشکه رسید؛ در حالی که این رقم در سال 2014 میلادی معادل 97 دلار در هر بشکه بود.
        این مساله وضع مالی برخی اعضای اوپک مانند ونزوئلا، الجزایر و آنگولا را بشدت خراب کرده است و توانایی این کشورها برای حفظ سطح تولید را تهدید می کند.
        در نشست این هفته انتظار می رود ایران از عربستان بخواهد تولید افزون بر 10 میلیون بشکه در روز خود را کاهش دهد.
        «علی کاردور» رئیس سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران، شنبه گذشته به وال استریت ژورنال گفت: در نشست آینده اوپک، وزیر نفت ایران به عربستان تاکید خواهد کرد تولید خود را کاهش دهد.
        همچنین انتظار می رود ونزوئلا، نیجریه و آنگولا نیز از خواسته کاهش تولید حمایت کنند.
        عربستان سعودی که سال های طولانی به عنوان یک تولیدکننده نوسانی عمل کرده (یعنی با کم و زیاد کردن تولید، قیمت را در سطح مورد نظر خود نگه داشته است) و با این کار در مواقع لزوم از بازار حمایت کرده است، این بار به نظر نمی رسد سیاست حفظ سطح تولید را رها کند.
        راهبرد تازه عربستان، راه حل بلندمدتی است که برای متوقف کردن تولید غیراوپکی ها مانند آنهایی که نفت بستر دریا یا شن های نفتی را استخراج می کنند، طراحی شده است. تصور می شود این تولیدکنندگان به قیمت های بالاتری نیاز دارند تا بتوانند به تولید ادامه دهند.
        مقام های سعودی به طور خصوصی بر این نکته اذعان دارند که تداوم ارزانی نفت این کشور را به کاهش برخی هزینه های خود وادار و تاکنون فشار زیادی بر اقتصاد این کشور وارد کرده است.
        به نوشته وال استریت ژورنال، مقام نفتی یکی از کشورهای خلیج فارس گفت: آنها گزینه هایی را در نظر می گیرند زیرا نارضایتی رو به افزایشی در عربستان سعودی در زمینه کاهش قیمت نفت وجود دارد.
        اما تحلیلگران و مقام ها می گویند دور از ذهن است عربستان تا پیش از ژوییه 2016 میلادی (تیر 1395) به کاهش تولید اقدام کند یعنی زمانی که ایران احتمالا قادر به بازگشت به بازار نفت است و تاثیر این بازگشت بر قیمت ها آشکار می شود.
        پاسخ پرسش ها در مورد تقاضا بویژه آنها که در مورد کاهش نرخ رشد اقتصادی چین- بزرگ ترین مصرف کننده انرژی در جهان- مطرح است نیز بعدها مشخص خواهد شد.

        ** نشست داغ و افزایش سقف تولید به 31 میلیون بشکه در روز
        به نوشته وال استریت ژورنال، نماینده یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس عضو اوپک گفت: نشست آینده اوپک احتمالا نشست داغی خواهد بود اما اوپک روند خود را تغییر نخواهد داد مگر اینکه غیر اوپک نیز خود را متعهد به کاهش تولید کند.
        مقام های سعودی به درخواست وال استریت ژورنال برای مصاحبه پاسخ ندادند.
        تحلیلگران می گویند عربستان احتمالا اکنون برای کاهش اثرهای نامطلوب ارزانی نفت منابع کافی دارد.
        نمایندگان اوپک گفته اند مهمترین نتیجه نشست آینده، افزایش سقف تولید اوپک تا نزدیک به 31 میلیون بشکه در روز خواهد بود تا برای پیوستن دوباره اندونزی به گروه جا باز شود؛ اقدامی که تعادل عرضه و تقاضای جهان را تغییر نخواهد داد.
        سقف کنونی تولید اوپک 30 میلیون بشکه در روز است.
        مقام های کشورهای حاشیه خلیج فارس عضو اوپک گفته اند می خواهند قیمت های نفت بدون رسیدن به سطحی که تولید را برای تولیدکنندگان پرهزینه مقرون به صرفه کند، بین 60 تا 80 دلار در هر بشکه تثبیت شود.
        اما تحلیلگران معتقدند رسیدن به چنین تعادلی مشکل است. بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی (IEA)، امسال سرمایه گذاری ها در بخش اکتشاف و تولید نفت در سطح جهان 20 درصد کاهش پیدا کرده و به سطحی رسیده است که در سال 2011 میلادی تجربه شده بود.
        بر پایه اعلام مدیریت اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، تولید این کشور از ماه آوریل (فروردین) تاکنون نزدیک به 500 هزار بشکه در روز کاهش یافته است. در ماه اکتبر (مهرماه) تولید نفت آمریکا بالغ بر 9 میلیون و یکصد هزار بشکه در روز بود.
        بانک «دی.ان.بی» نروژ هفته گذشته در یادداشتی به وال استریت ژورنال اعلام کرد فقط کاهش چشمگیر و برنامه ریزی نشده تولید غیراوپک می تواند آغاز سناریویی باشد که در آن قیمت نفت سرانجام افزایش یابد.
        بانک دی.ان.بی همچنین نوشت: تولیدکنندگانی مانند بریتیش پترولیوم (BP) و شل (shell) می گویند هزینه های عملیاتی خود را کاهش داده اند تا تولید نفت در قیمت های پایین نیز برایشان سودآور باشد. این امر می تواند سرآغاز دوره ای باشد که در آن سطح قیمت ها کمتر از چیزی است که عربستان سعودی انتظار داشت.
        به نوشته این بانک، اگر همه این شرکت ها به کاهش هزینه های عملیاتی خود موفق شوند، قیمت معمول نفت ممکن است حتی کمتر نیز بشود.
        قیمت نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه ژانویه (دی ماه) جمعه گذشته در پایان معاملات بازار نایمکس این کشور به 41 دلار و 71 سنت در هر بشکه رسید، در حالی که هر بشکه نفت برنت دریای شمال در بازار لندن به قیمت 44 دلار و 86 سنت در هر بشکه خرید و فروش شد.
        به گفته تحلیلگران، عامل دیگری که قیمت نفت را پایین نگه می دارد، جنگ قیمت میان اعضای اوپک است. در آسیا رقابت ها بشدت اوج گرفته است و عربستان و کویت برای جلب مشتری حتی پرداخت هزینه های انتقال و بیمه نفتکش ها را نیز تقبل می کنند.

        ** چشم انداز کنونی بازار نفت، آزمایشی برای آسیب پذیرترین اعضای اوپک
        بر اساس مطالعه ای که بتازگی از سوی مرکز «خط مشی جهانی نت» در دانشگاه کلمبیا انجام شده است، تولید ونزوئلا که بزرگ ترین ذخیره نفت خام جهان را در اختیار دارد و نزدیک به 95 درصد درآمد سالیانه آن از محل فروش نفت به دست می آید، از سال 2008 میلادی تاکنون نزدیک به 350 هزار بشکه در روز کاهش یافته و به دو میلیون و 600 هزار بشکه در روز رسیده است.
        آنگولا مجبور شده است یک چهارم بودجه سال 2015 خود را بکاهد.
        مقام نفتی یک کشور حاشیه خلیج فارس که خواست نامش ذکر نشود، گفت: هیچ کس از شرایط موجود خوشحال نیست. طول دوره ارزانی نفت از آنچه در آغاز تصور می شد، طولانی تر شده است و همه می خواهند قیمت هر چه زودتر بالا برود.
        اقتصام(6)1063**1961


        انتهای پیام /*

        زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

        نظر

        • zorba
          ستاره دار(3)
          • Aug 2013
          • 3951

          #1789
          پاسخ : اخبار مربوط به نفت

          در اصل توسط zorba پست شده است View Post
          وزیر نفت پاکستان: گاز ایران، بهترین گزینه است


          انتهای پیام /*
          روسیه، مصصم تر از قبل برای صدور گاز به پاکستان

          اسلام آباد - ایرنا - پاکستان به عنوان کشوری پرجمعیت، درحال توسعه و نسبتا صنعتی، به شدت با بحران کمبود انرژی مواجه است و از این رهگذر، هر از گاهی گزینه های جدیدی برای تامین انرژی، به ویژه گاز مورد نیاز این کشور، ظاهر می شود.



          برغم اینکه ماجرای قرارداد خط لوله گاز ایران-پاکستان (آی-پی) که از سوی طرف پاکستانی به بهانه های گوناگون از جمله فشارهای خارجی و تحریم ها، رها شده است و با وجود این، همه کارشناسان اقتصادی و بسیاری از مقامات رسمی پاکستان از جمله وزیر نفت این کشور اذعان دارند که آی-پی بهترین گزینه برای تامین گاز مورد نیاز پاکستان است، برخی کشورها از جمله قطر، ترکمنستان، روسیه و به تازگی هم استرالیا، قرادهایی با پاکستان برای تامین بخشی از گاز مورد نیاز این کشور امضا کرده یا برای صادرات گاز طبیع و گاز طبیعی مایع به این کشور تشنه انرژی، اعلام آمادگی کرده اند.
          در تازه ترین این موارد، علاوه بر اینکه شرکت 'گازپروم' روسیه حدود 10 روز پیش برای صادرات گاز طبیعی مایع (ال-ان-جی)به پاکستان رسما اعلام آمادگی کرده است، اکنون برخی گزارش ها از تمایل روسیه برای احداث خط لوله 'گاز طبیعی' از مسیر ترکمنستان و افغانستان به پاکستان، برای صادرات گاز به این کشور حکایت دارد.
          روسیه گویا اظهار تمایل کرده است که خط لوله ای به موازات خط لوله 'تاپی' (طرح احداث خط لوله برای انتقال گاز ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند) احداث کند.
          روسیه به دلیل مسایل بیش از یک سال اخیر میان این کشور و اوکراین، با تحریم های اقتصادی سخت از سوی غرب مواجه شده است. روسیه که عمده ترین صادر کننده گاز به کشورهای اروپایی محسوب می شود، اکنون نگران از دست دادن بازار پرمصرف و پر رونق اروپا برای گاز است و به دنبال مشتریان جدید می گردد.
          اخیرا نیز به دلیل تنش هایی که میان ترکیه و روسیه بر سر ساقط شدن جنگنده روسی توسط نیروی هوایی ترکیه در سوریه ایجاد شده است، روسیه تصمیم به تحریم هاِی اقتصادی علیه ترکیه گرفته است. ترکیه یکی از وارد کنندگان عمده گاز از روسیه محسوب می شود.
          روسیه پیشتر نیز قراردادی چند میلیارد دلاری با چین امضا کرده است.
          حدود 10 روز پیش هم شرکت 'گازپروم'، یکی از بزرگترین شرکت های انرژی روسیه که بزرگترین شرکت انرژی جهان از نظر در اختیار داشتن ذخایر گازی محسوب می شود، برای تامین گاز طبیعی مایع (ال-ان-جی) مورد نیاز پاکستان، رسما اظهار تمایل کرد.
          اظهار تمایل گازپروم برای فروش گاز طبیعی مایع به پاکستان حدود یک ماه پس از امضای قراردادی دو میلیارد دلاری میان دولت های اسلام آباد و مسکو برای احداث خط لوله گاز از بندر کراچی تا لاهور به طول یکهزار و صد کیلومتر، مطرح شد.
          خبرگزاری 'تاس' روسیه چندی پیش به نقل از 'ویکتور ایوانف' رییس کمیسیون همکاری های دولتی روسیه و پاکستان نوشت که شرکت گازپروم علاقمند به ورود به بازار پاکستان و تامین نیاز این کشور به گاز طبیعی مایع (ال-ان-جی) است.
          این مقام روس گفته است که شرکت گازپروم می تواند معادل ظرفیت انتقال خط لوله کراچی-لاهور معروف به خط لوله گاز 'جنوب -شمال'، یعنی 12 میلیارد متر مکعب گاز مایع در سال، در اختیار پاکستان قرار دهد.
          ویکتور ایوانف حدود دو هفته پیش سفری سه روزه به اسلام آباد داشت و موضوع های مختلف همکاری میان دولت های مسکو و اسلام آباد به ویژه در حوزه های اقتصادی، در این سفر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
          براساس گزارش خبرگزاری تاس، شرکت 'آر-تی گلوبال ریسورسز' (RT-Global Resources) که بخشی از یکی شرکت دولتی رسیه به نام 'روستک' (Rostec) است، عملیات اجرای این خط لوله را آغاز کرده و اعلام کرده است که آن را در سه مرحل و تا نیمه ساله 2020 بطور کامل، شامل احداث خط لوله به طول یکهزار و صد کیلومتر و نصب ایستگاه های تقویت فشار در مسیر خط لوله، تکمیل خواهد کرد.
          با اعلام آمادگی گازپروم برای تامین گاز مایع مورد نیاز پاکستان و در واقع تامین خوراک خط لوله ای که قرار است روس ها آن را برای پاکستان احداث کنند، بدین ترتیب باید روسیه را جدید ترین بازیگر عرصه رقابت میان کشورهای علاقمند به تامین کننده گاز و انرژی مورد نیاز پاکستان دانست.
          پاکستان علاوه بر اینکه طرح خط لوله گاز 'آی-پی'(ایران-پاکستان) را روی میز دارد، همزمان، با قطری ها قرارداد 16 میلیارد دلاری خرید گاز طبیعی مایع برای مدت 15 سال امضا کرده ضمن اینکه به گفته مقامات ترکمنستان، قرار است علمیات احداث طرح خط لوله گاز 'تاپی' (انتقال گاز ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند) به زودی آغاز شود. براساس گزارش رسانه های پاکستان، استرالیا هم به تازگی برای صادرات گاز طبیعی مایع (ال-ان-چی) به پاکستان با قیمتی ارزان تر از قرارداد این کشور با قطر، اعلام آمادگی کرده است.
          اکنون نیز روسیه به عنوان شریک نوظهور پاکستان در عرصه تجارت، اقتصاد و همکاری های سیاسی-دفاعی، به عنوان بزرگترین صاحب ذخایر گازی جهان، چشم به بازار تشنه پاکستان به انرژی دوخته است.
          آساق**1723


          انتهای پیام /*

          زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

          نظر

          • zorba
            ستاره دار(3)
            • Aug 2013
            • 3951

            #1790
            پاسخ : اخبار مربوط به نفت

            قیمت جهانی نفت کاهش یافت




            شناسهٔ خبر: 2990014 - چهارشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵
            اقتصاد > اقتصاد جهان

            قیمت جهانی نفت در بازار معاملات روز چهار شنبه با روند نزولی آغاز به کار کرد.به گزارش خبرنگار مهر به نقل از پایگاه خبری «اینوستر»، به دنبال انتشار آمار ذخیره نفت آمریکا که ۱.۶ میلیون بشکه فراتر از انتظار کارشناسان بود و همچنین نگرانی فزاینده از فزونی عرضه بر تقاضای نفت، بهای طلای سیاه در بازار معاملات آتی منطقه آسیا در روز چهارشنبه با کاهش روبرو شد.
            در همین حال ،قیمت نفت دریای برنت با ۱۳ سنت کاهش به رقم ۴۴ دلار و ۳۱ سنت در هر بشکه رسید، ضمن اینکه قیمت نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۲۰ سنت کاهش در برابر ۴۱ دلار و ۶۵ سنت در هر بشکه معامله شد.

            زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

            نظر

            • zorba
              ستاره دار(3)
              • Aug 2013
              • 3951

              #1791
              پاسخ : اخبار مربوط به نفت

              یک مقام مسئول خبر داد:
              رکورد صادرات میعانات گازی ایران شکسته شد



              شناسهٔ خبر: 2988317 - چهارشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
              اقتصاد > انرژی

              مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی با اشاره به ثبت رکورد جدید برای صادرات میعانات گازی فاز ۱۲ پارس جنوبی، گفت: 10 میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی نفت در دست اجرا است.به گزارش خبرگزاری مهر، سید پیروز موسوی در تشریح مهمترین برنامه های افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت خام و میعانات گازی در پایانه‌های نفتی ایران در خلیج فارس، گفت: براساس برنامه ریزی‌های انجام شده، قرار است در پایانه جدید احداث گناوه حدود ۱۰ میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی نفت به عنوان پشتیبان پایانه نفتی خارگ توسط بخش خصوصی احداث شود.

              مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اعلام اینکه ایجاد ۱۰ میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی نفت در پایانه گناوه آخرین مراحل ساخت را پشت سر می گذارد، اظهار کرد: علاوه بر این، در پایانه گاز عسلویه هم احداث چهار میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی در قالب 8 مخزن جدید در دستور کار قرار گرفته است.

              این مقام مسئول با بیان اینکه هدف از احداث مخازن جدید در پایانه گاز عسلویه افزایش ظرفیت ذخیره سازی و صادرات میعانات گازی تولید شده از فازهای جدید پارس جنوبی است، گفت: علاوه بر این، برای این مخازن سیستم‌های اندازه گیری، آزمایشگاه و سیستم‌های ایمنی و آتش نشانی در نظر گرفته شده است.

              وی با یادآوری اینکه به طور کلی در پایانه نفتی خارگ از لحاظ ذخیره سازی دارای استاندارد بالای جهانی است، چرا که هر پایانه باید برای ۱۵ روز ذخیره سازی نفت خام داشته باشد، اظهارداشت: با افزایش صادرات نفت خام ایران به ۲.۵ میلیون بشکه در روز این میزان ذخیره سازی ایجاد شده است که با برنامه وزارت نفت برای افزایش صادرات میزان ذخیره سازی را افزایش دهیم.

              موسوی در ادامه با بیان این که در پایانه گاز عسلویه با راه اندازی طرح توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی، ظرفیت های ساحلی و فراساحلی بیشتری برای افزایش صادرات در دست ایجاد است، گفت: راه اندازی سومین گوی شناور در اولویت های توسعه این پایانه گاز قرار دارد و پیش بینی می شود با بهره برداری از طرح توسعه فاز ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبی و از سال آینده فاز ۱۹ پارس جنوبی، حجم صادرات میعانات گازی ایران با افزایش روبرو شود.

              مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با اشاره به ثبت رکورد جدید برای صادرات میعانات گازی فاز ۱۲ پارس جنوبی، تاکید کرد: در طول چند ماه گذشته تاکنون در برخی از روزها به طور همزمان دو فروند کشتی به طور همزمان اقدام به بارگیری و صادرات میعانات گازی فاز ۱۲ پارس جنوبی کرده اند.

              وی با بیان اینکه با توجه به برنامه وزارت نفت و ساخت مجتمع پالایشگاهی سیراف در آینده به جای میعانات گازی محصولات نفتی این پالایشگاه‌ها بارگیری و صادر خواهد شد، خاطرنشان کرد: هم اکنون ظرفیت سازی به منظور افزایش ظرفیت صادرات انواع محصولات نفتی و یا میعانات گازی در پایانه گاز عسلویه در دست انجام است.

              موسوی با تاکید بر آمادگی شرکت پایانه‌های نفتی ایران برای افزایش صادرات میعانات گازی همزمان با راه‌اندازی فازهای پارس جنوبی، تاکید کرد: هم‌اکنون امکان پهلوگیری و بارگیری دو کشتی به صورت همزمان در پایانه صادراتی این شرکت در عسلویه فراهم شده است، ضمن آنکه میعانات گازی تولیدی فاز ١٢ پارس جنوبی از طریق گوی شناور مستقر در منطقه پارس دو کنگان بارگیری و صادر می‌شود.

              به گزارش مهر، مهرماه امسال ١٤ میلیون و ٧٢٥ هزار و ٤٦٩ بشکه میعانات گازی از طریق سه گوی شناور (SPM) بارگیری شده که این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه پارسال ٨٠ درصد افزایش داشته است.

              میزان بارگیری میعانات گازی در مهرماه سال گذشته 8 میلیون و ١٢٣ هزار و ١٨٤ بشکه بوده که با بهره‌برداری از فاز ١٢ پارس جنوبی ظرفیت تولید و صادرات میعانات گازی کشور در سال‌جاری به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

              از سوی دیگر، میزان بارگیری میعانات گازی در ٦ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ١٦ درصد افزایش داشته به طوری که در ٦ ماهه اول امسال ٧٣ میلیون و ٨٢١ هزار و ٥٦٥ بشکه میعانات گازی تولیدی فازهای پارس جنوبی بارگیری و روانه بازار جهانی شده است.

              تا پایان مهرماه سال جاری پهلوگیری و بارگیری یک‌هزار و ٨٠٧ فروند کشتی نفتکش در پایانه گازی عسلویه انجام شده است. البته با وجود شرایط نامساعد جوی که پهلوگیری کشتی‌های نفتکش را با مشکل روبرو می‌کند، در مهرماه امسال بارگیری ١٧ کشتی نفتکش انجام شده است.



              زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

              نظر

              • خوشبخت
                عضو فعال
                • Jul 2012
                • 5464

                #1792
                پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                نماينده ايران در اوپک: بيشتر کشورهاي عضو اوپک با کاهش توليد نفت موافقند






                مدير امور اوپک و روابط با مجامع انرژي ايران گفت: بعيد است در شرايط کنوني بين المللي ميان ايران و برخي کشورهاي حاشيه خليج فارس، اين کشورها براي کاهش توليد خود براي بازگشت کشورمان به بازارهاي جهاني نفت پيش قدم شوند مگر آنکه روابط سياسي بهبود يابد.
                به گزارش ایرنا مهدي عسلي در آستانه برگزاري يکصد و شصت و هشتمين نشست عادي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در وين، مهمترين چالش اين سازمان را فقدان يک توافق واقعي بر سر چگونگي مديريت عرضه براي برقراري ثبات در بازار نفت دانست و گفت: بيشتر کشورهاي اوپک غير از عربستان و کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس با کاهش توليد براي حفظ قيمتها موافقند اما بدون توافق و همکاري عربستان و متحدانش قادر به انجام آن نيستند.

                ** موضع ايران در نشست ١٦٨ اوپک که ١٣ آذرماه در وين برگزار مي شود، چيست؟
                روند افزايش توليد کشورهاي غير عضو اوپک کندتر شده و ممکن است حتي نرخ رشد توليد کشورهاي غير عضو اوپک سال آينده به دليل کاهش برداشت نفت خام از ذخاير نامتعارف در آمريکا منفي شود. از طرفي در اوپک غير از عربستان و عراق، کشورهاي ديگر ظرفيت مازاد توليد قابل توجهي ندارند، اين در حالي است که برآورد ما آن است که سال آينده حدود يک ميليون بشکه به تقاضاي جهاني نفت خام افزوده شود.
                بنابراين اگر ايران به تدريج توليد خود را افزايش دهد مازاد توليد جاري نسبت به مصرف جاري زيادي ايجاد نخواهد کرد؛ اما مساله مازاد توليد دو سال اخير که منجر به انباشت ٢٠٠ ميليون بشکه نفت و فرآورده بيش از ميانگين پنج سال گذشته شده است بر سر جاي خود باقي مي ماند که فشار بر قيمتها را حفظ خواهد کرد.
                اين در شرايطي است که توليد اوپک يک ميليون و ٥٠٠ هزار بشکه فراتر از سقف توليد روزانه ٣٠ ميليون بشکه کنوني اين سازمان است که به طور عمده در دو سال اخير با افزايش توليد عربستان ايجاد شده است.
                بنابراين اگر اوپک سقف توليد روزانه ٣٠ ميليون بشکه را رعايت کند که به معني کاهش توليد عربستان و ديگر کشورهاي عضو به ميزاني است که پس از تعيين سقف ٣٠ ميليون بشکه براي اوپک، توليد خود را افزايش داده اند، قيمتها با وجود افزايش توليد و صادرات ايران حتي بهبود خواهد يافت. البته بهبود واقعي هنگامي مشاهد مي شود که سطح ذخيره سازيها به تدريج کاهش يافته و به ميانگين پنج سال اخير برسد.
                موضع ايران با توجه به نکاتي که گفته شد روشن است؛ اوپک به سقف توليد روزانه ٣٠ ميليون بشکه وفادار باشد که به معني کاهش توليد عربستان و برخي کشورهاي ديگر عضو در حدود يک ميليون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز است.
                بيژن زنگنه، وزير نفت ايران نيز نامه هايي در اين باره به «عبدالله سالم البدري» دبيرکل اوپک نوشته و ارسال کرده که ميان وزيران کشورهاي عضو نيز توزيع شده است.

                ** پيش بيني شما از اجلاس ١٦٨ اوپک چيست، آيا سقف توليد در اين نشست تثبيت مي شود؟
                وزير نفت عربستان به تازگي در مصاحبه اي گفته است که کشورش حاضر به همکاري براي تثبيت بازار نفت است. اين سخن در شرايطي که بازگشت ايران به بازار به تدريج پر رنگ تر شده و خطر سقوط بيشتر قيمتها در صورت نبود همکاري آنها با ايران افزايش مي يابد، مطرح شده است که نشان مي دهد کشورهاي عربي (بويژه با توجه به افزايش هزينه هاي بودجه آن کشورها) مايل به همکاري بيشتري نسبت به گذشته هستند و اين تمايل با نمايش توان واقعي کشور براي افزايش توليد و صادرات بيشتر خواهد شد.
                بنابراين به نظر مي رسد در اين اجلاس، دوباره تاکيد بيشتري براي رعايت سقف توليد اوپک به عمل آيد اما از آنجا که عراق اعلام کرده در داخل نظام سهميه بندي نبوده و برنامه هاي افزايش توليد خود را اعلام کرده، ممکن است عربستان سعودي پايبندي عراق به کاهش توليد و يا حداقل توقف افزايش توليد را پيش شرط همکاري خود قرار دهد.

                ** آيا اعضاي اوپک حاضرند براي بازگشت ايران به بازار نفت تلاش کنند؟
                بعيد است در شرايط کنوني بين المللي ميان ايران و برخي کشورهاي حاشيه خليج فارس، آن کشورها در کاهش توليد خود براي افزايش توليد نفت ايران پيش قدم شوند مگر آنکه در سطح سياسي روابط بهبود يابد.
                کشورهاي ديگر مانند ونزوئلا، الجزاير و نيجريه و غيره نيز دچار مشکلات اقتصادي هستند که نمي توانند به طور رسمي چنين کاري کنند مگر آنکه کاهش اجتناب ناپذير توليد خود را به نام همکاري با ايران براي بازگشت به سطح صادرات پيشين وانمود کنند که احتمال آن نيز کم است. بنابراين تنها راهبرد صحيحي که براي ايران وجود دارد افزايش توليد و صادرات خود پس از بر طرف شدن تحريمها با اعلام پيشين است؛ يعني همين کاري که کشور انجام داده است. زيرا با افزايش توليد و صادرات ايران، کشورهاي ديگر اوپک مجبورند کمي از توليد خود بکاهند تا از سقوط بيشتر قيمتها که بيش از ايران به ضرر آنهاست جلوگيري کنند و يا اگر تقاضا قوي باشد توليد خود را بيش از اين افزايش ندهند.

                ** به نظر شما قيمت نفت در سه ماه نخست سال ٢٠١٦ چه رقمي خواهد بود و قيمت کنوني نفت را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
                اگر توليد کشورهاي غير عضو اوپک پس از کاهش هاي اندک اخير دوباره با کاهش هزينه هاي توليد، روند افزايشي گيرد و اوپک نيز همچنان به توليد بيش از سقف توليد خود ادامه دهد، خطر سقوط قيمتها وجود دارد. اما اگر روند کاهشي توليد نفت نامتعارف در آمريکا ادامه يابد و اوپک نيز به سقف توليد خود بازگردد، قيمتها شروع به افزايش خواهد کرد؛ اما با توجه به سطح ذخيره سازهاي تجاري نفت خام که هم اکنون تنها در کشورهاي توسعه يافته حدود ٢٠٠ ميليون بشکه بيش از ميانگين پنج سال سال گذشته است، نمي توان به افزايش قابل توجه قيمتها تا پيش از بازگشت سطح ذخيره سازيها به ميانگينن سال هاي گذشته اميدوار بود و فشار بر قيمت ها براي چند سال آينده وجود خواهد داشت.

                ** مهمترين چالش کنوني اعضاي اوپک چيست؟
                مهمترين چالش هاي اوپک هم اکنون فقدان يک توافق واقعي بر سر نحوه مديريت عرضه براي با ثبات کردن بازار نفت است. عربستان و متحدان آن کشور معتقد به حفظ سهم اوپک حتي با احتمال کاهش قيمتها در کوتاه مدت هستند که با منافع بلندمدت آنها سازگار است. بيشتر کشورهاي اوپک، غير از عربستان و کشورهاي حاشيه خليج فارس با کاهش توليد براي حفظ قيمتها موافقند اما بدون توافق و همکاري عربستان و متحدانش قادر به انجام آن نيستند.

                ** در جلسه کارشناسي هيات اقتصادي دبيرخانه چه گذشت؟
                در اين جلسه ( Economic Comission Board- ECB) وضع اقتصاد جهاني و شرايط بازار نفت مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. رشد اقتصادي برآورد شده براي سال آينده از سوي دبيرخانه بويژه براي چين بيش از حدي بود که ما برآورد کرده بوديم و به همين دليل نيز برآورد دبيرخانه براي رشد تقاضاي نفت در سال آينده که حدود يک ميليون و ٢٥٠ هزار بشکه است از طرف هيات ايراني که معتقد بود رشد تقاضا بيش از يک ميليون بشکه در روز نخواهد بود، مورد ترديد قرار گرفت.
                بويژه رشد تقاضا براي نفت در آمريکا و خاورميانه در سال آينده از نظر ما بيش از اندازه برآورد شده بود. با آنکه برآورد تقاضاي جهاني نفت پيشنهاد هيات ايراني مورد تائيد چهار کشور ديگر عضو (عراق، الجزاير، اکوادور و ونزوئلا) قرار گرفت اما سرانجام برآورد دبيرخانه از تقاضا براي نفت در بيانيه نهايي آمد. (نيجريه غايب بود و اندونزي هنوز حق راي نداشت و بنابراين ٦ راي موافق پيش بيني دبيرخانه و پنج راي موافق پيش بيني ايران بود) هر چند نظر پنج کشور ايران به اضافه کشورهاي ياد شده نيز در بيانيه نهايي براي استحضار وزيران اوپک درج شده است.
                دليل اصرار ما به ذکر برآورد هيات ايراني از ميزان افزايش تقاضاي نفت در بيانيه نهايي آن بود که وزيران نفت اوپک متوجه باشند از نظر ما تقاضا براي نفت اوپک کمتر از برآورد دبيرخانه است و براي بازگشت به سقف تعين شده ٣٠ ميليون بشکه در روز تشويق شوند.

                Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/...#ixzz3tFIXztzq
                زندگی بدون تحریم سلام....

                نظر

                • m.hossein
                  Banned
                  • Nov 2013
                  • 3031

                  #1793
                  پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                  وزیر نفت: بهای عادلانه نفت هفتاد دلار است



                  اندازه متن
                  كد مطلب: ۴۵۹۱۵
                  تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۰


                  چکیده: وزیر نفت گفت: قیمت عادلانه نفت از نظر ما و همچنین تعداد زیادی از اعضای اوپک حدود هفتاد دلار در هر بشکه است.
                  بیژن نامدار زنگنه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما پیش از عزیمت به صد و شصت و هشتمین نشست وزیران نفت اوپک افزود: هم اکنون اکثریت بالایی از اعضای اوپک متقاضی کاهش تولید هستند تا عرضه اضافی نفت در بازار مدیریت و در نتیجه قیمتها اصلاح شود اما اقلیتی در اوپک به دلایلی موافق این موضوع نیستند.
                  وی با اشاره به اینکه تصمیمات در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) با اجماع گرفته می شود گفت: با اینکه اکثریت اوپک موافق کاهش عرضه هستند اما تا همه اعضا موافق و ملزم به رعایت سهمیه های تولید نباشند این موضوع محقق نمی شود.
                  وزیر نفت با بیان اینکه نفت کالایی سیاسی است و همیشه اراده سیاسی کشورها پشت آن قرار دارد افزود: این گونه نیست که وزیران نفت کشورهای عضو با مذاکره و بحث به نتیجه و توافق برسند چراکه هر وزیری منتقل کننده اراده سیاسی کشور خود است و اگر کشوری اراده سیاسی نداشته باشد که قیمتها بالا رود یا تولید کاهش یابد نمی توان با مذاکره آن کشور را متقاعد کرد چراکه اراده سیاسی کشورها نه در اجلاس اوپک، که در پایتخت آنها شکل می گیرد.
                  زنگنه همچنین میزان سهمیه ۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه ای نفت اوپک را زیاد دانست و گفت: پیشتر همیشه اوپک به نحوی سهمیه بندی می کرد که مازاد عرضه در بازار نباشد اما امروزه بیش از دو میلیون بشکه مازاد عرضه داریم که رو به افزایش است و این وضع خوبی نیست.
                  وی افزود: با اینکه بسیاری از اعضا معتقدند قیمت مناسب نفت حدود ۷۰ دلار است اما متاسفانه با این رقم فاصله زیادی داریم .
                  وزیر نفت افزود: اراده سیاسی را در برخی اعضای اوپک نمی بینیم که بخواهند تولید خود را کاهش دهند چراکه معتقدند باید بازار را برای مدتی به حال خود رها کرد.
                  صد و شصت و هشتمین نشست وزیران کشورهای صادر کننده نفت جمعه ۱۳ آذر در مقر دبیرخانه اوپک واقع در وین اتریش برگزار می شود.

                  نظر

                  • خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

                    #1794
                    پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                    مذاکرات جدید ایران با توتال، انی، لوک‌اویل وOMV در وین





                    وزیر نفت ایران در حاشیه برگزاری نشست ۱۶۸ اوپک با مدیران ارشد شرکت‌های لوک اویل روسیه، توتال فرانسه، OMV اتریش و انی ایتالیا دیدار و گفتگو کرد.

                    بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران در حاشیه برگزاری یکصد و شصت و هشتمین نشست اوپک مدیران ارشد و روسای شرکت‌های لوک اویل روسیه، توتال فرانسه، OMV اتریش و انی ایتالیا دیدار و گفتگو کرد.

                    به گزارش مهر، وزیر نفت ایران با «راینر سیله» رئیس شرکت OMV اتریش، «آنتونی لاو» مدیر بخش بالادستی انی ایتالیا، «وحید علی اکبروف» مدیرعامل شرکت لوک اویل روسیه و دو مقام ارشد شرکت توتال فرانسه در وین دیدار و گفت و گوهای جداگانه ای داشته است.

                    «راینر سیله» رئیس شرکت OMV اتریش پس از گفت و گو با وزیر نفت ایران با اشاره به پیشرفت مطلوب مذاکرات نفتی با ایران، گفت: هم اکنون چارچوب همکاری ها تعیین شده و به محض لغو تحریم ها فعالیت های این شرکت اتریشی در صنایع نفت و گاز ایران از سر گرفته خواهد شد.

                    «آنتونی لاو» مدیر بخش بالادستی انی ایتالیا هم با اظهارخوشنودی از پیشرفت مذاکرات نفتی ایران و انی از سرگیری فعالیت‌های این شرکت ایتالیایی در صنعت نفت ایران را مشروط به لغو تحریم ها اعلام کرده است.

                    «واگیت آلکپروف» رئیس شرکت نفتی روسی «لوک اویل» هم با بیان اینکه بازگشت این شرکت به طرح میدان نفتی اناران ایلام را با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران مورد بحث قرار داده و همچنین چند پیشنهاد دیگر را مطرح کرده است، تاکید کرد: علاوه بر این یادداشت تفاهمی از جمله درباره سواحل ایران در بخش شمالی خلیج فارس با شرکت ملی نفت امضا کرده ایم.

                    مذاکرات نفتی ایران با این چهار شرکت بزرگ نفتی اروپایی در حالی در وین انجام شده است که هفته گذشته رکن الدین جوادی، مدیرعامل شرکت ملی نفت هم دیدار و گفت و گوهای دو جانبه‌ای با «استفان میشل» مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای شرکت توتال فرانسه و مدیران ارشد پتروناس مالزی، سوکار جمهوری آذربایجان و لوک اویل روسیه در تهران انجام داده بود.

                    در طول چند ماه گذشته تاکنون، شرکت‌های بزرگ نفتی خواستار همکاری با صنعت نفت و گاز ایران در دوران پساتحریم شده و حتی شرکت انی ایتالیا به منظور توسعه فاز سوم میدان نفتی دارخوین و شرکت OMV اتریش برای توسعه فاز دوم طرح توسعه میدان نفتی چشمه خوش و لوک اویل روسیه برای توسعه میدان نفتی آذر و چنگوله اظهار تمایل کرده اند.

                    علاوه بر این، اخیرا «ایخال عبدالرحمان» نماینده شرکت پتروناس مالزی از آمادگی به منظور از سرگیری واردات روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت از ایران در صورت لغو تحریم‌ها خبر داد و گفت: دور جدید فعالیت‌ها بین پتروناس و شرکت ملی نفت ایران آغاز می‌شود.

                    در همین حال، «سلبعلی کریمی» مدیرعامل شرکت ملی نفت مناطق مرکزی ایران هم اخیرا درباره آغاز همکاری‌ها بین شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و پتروناس مالزی، گفته است: صنعت نفت صنعتی است که مرتب باید به فکر بهبود خود باشد. در این راستا، شرکت پتروناس مالزی را به عنوان هدف ۱۴۰۴ شرکت نفت مناطق مرکزی الگو قرار دادیم تا بر آن اساس سیستم نفت مرکزی را ارتقا دهیم


                    زندگی بدون تحریم سلام....

                    نظر

                    • m.hossein
                      Banned
                      • Nov 2013
                      • 3031

                      #1795
                      پاسخ : اخبار مربوط به نفت



                      94/09/13 - 18:10
                      شماره: 13940913000589



                      کپی


                      در اولین لحظات اعلام تصمیم اوپک
                      نفت به سرازیری سقوط بازگشت/ صعود لحظه به لحظه طلا
                      تنها چند دقیقه پس از اعلام افزایش سقف تولید اوپک، قیمت نفت برنت بیش از 1.4 دلار سقوط کرد.این در حالی است که انس جهانی طلا هر لحظه یک دلار افزایش را تجربه کرده و به 1080 دلار رسیده است.





                      به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ، تنها دقایقی پس از اعلام تصمیم اوپک برای افزایش سقف تولید قیمت نفت برنت و‌آمریکا به شدت کاهش یافت.
                      قیمت نفت برنت دریای شمال در چند دقیقه گذشته بیش از 1.4 دلار کاهش یافته و از 44.6 دلار به 43.25 دلار در هر بشکه رسیده است.
                      قیمت نفت آمریکا نیز سقوط مشابهی را تجربه کرده سات و در حال حاضر به 40.23 دلار رسیده است.
                      این در حالی است که انس جهانی طلا در صعودی چشمگیر تا مرز 1080 دلار رسیده است.قیمت انس جهانی طلا تا ساعاتی قبل به 1067 دلار رسیده بود اما از دقایقی قبل در بازار جهانی طلا اوج گرفت.

                      اعضای اوپک در نشست امروز توافق کردند تا سقف تولید خود را از 30 به 31.5 میلیون بشکه در روز
                      افزایش دهند.

                      نظر

                      • negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35714

                        #1796
                        پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                        کارشناس انرژی:
                        با ورود رسمی ایران به بازار جهانی نفت، قیمت‌ها کاهش می یابد

                        غلامحسین حسن‌تاش افزود:‌ حتی اگر در حالتی خوش‌بینانه وعده وزیر محترم نفت مبنی بر افزایش یک میلیون‌بشکه‌ای صادرات نفت طی شش ماه محقق شود، نمی‌توان انتظار افزایش درآمدهای نفتی را داشت


                        «بعید به نظر می‌رسد قیمت نفت از محدوده 40 دلار در هر بشکه بالاتر رود.» این نقل‌قول از غلامحسین حسن‌تاش، تحلیلگر بازار نفت و عضو هیات‌علمی موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی، به روشنی نشان‌دهنده تداوم وضعیت دشواری است که از یک سال قبل شروع شده است و به گفته او لااقل در ماه‌های آتی ادامه خواهد داشت.

                        به گفته این کارشناس ارشد حوزه انرژی، حتی این انتظار که با لغو تحریم‌ها و افزایش صادرات نفت، وضعیت درآمدها بهتر می‌شود نیز خوش‌بینانه است؛ چرا که حتی با افزایش صادرات، قیمت نفت کاهش می‌یابد و مجموع درآمدهای نفتی ممکن است تغییر اساسی نکند. مشروح گفت‌وگو با حسن‌تاش را درباره کاهش قیمت نفت در ادامه می‌خوانید.

                        *به عنوان نخستین سوال، ارزیابی شما از کاهش قیمت نفت به ویژه در هفته‌های اخیر چیست؟ چه میزان می‌توان آن را به عوامل اقتصادی یا سیاسی خاصی نسبت داد؟

                        دلیل اصلی کاهش قیمت نفت، فزونی عرضه نسبت به تقاضاست که همچون هر کالای دیگری موجب کاهش قیمت می‌شود. از حدود سال‌های 2012-2011 تاکنون، عرضه همواره بیشتر از تقاضا بوده است. طبیعتاً در چنین شرایطی انتظار داریم قیمت نفت کاهش یابد که این‌طور شد.

                        *البته سقوط قیمت نفت بیشتر مربوط به کمتر از دو سال اخیر است. اگر مساله مربوط به مازاد عرضه است، چرا پیش از آن شاهد چنین سقوطی نبودیم؟

                        آنچه قیمت‌های نفت را پیش از سقوط اخیر کنترل و از افت آن جلوگیری کرده بود، مسائل ژئوپولتیکی یا وقایع طبیعی بوده است که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به خارج شدن نفت لیبی از بازار و رویداد توفان فوکوشیما در ژاپن اشاره کرد که اولی موجب کاهش عرضه و دومی باعث خروج نیروگاه‌های هسته‌ای و افزایش استفاده از ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی و افزایش تقاضا برای نفت شد. لذا در آن زمان هم فزونی عرضه نسبت به تقاضا وجود داشت، ولی عواملی از قبیل آنچه گفته شد از سقوط قیمت نفت جلوگیری کرد؛ عواملی که اکنون دیگر وجود ندارند. به این می‌توان تداوم رکود در اقتصاد جهانی را افزود که موجب کاهش بیشتر تقاضا نسبت به عرضه شده است. البته از عوامل موثر بر افزایش عرضه نفت همچون تولید از منابع شیل در آمریکا و رشد تولید و صادرات نفت عراق نیز باید نام برد.

                        * سوال دیگر این است که اضافه عرضه یک تا دو میلیون بشکه در روز، چگونه قیمت نفت را به کمتر از نصف رسانده است؟

                        نفت یک کالای ضروری است. منحنی تقاضای آن نیز تقریباً عمودی است. در نتیجه وقتی یک اضافه عرضه به وجود بیاید، قیمت‌ها نسبتاً شدید کاهش پیدا می‌کنند. یعنی مثلاً اگر عرضه 10 درصد افزایش یابد، این‌طور نیست که قیمت‌ها هم 10 درصد کاهش یابد بلکه ممکن است 50 درصد یا حتی بیشتر افت کنند.

                        * با وجود این کاهش قیمت‌ها چرا تولید نفت پرهزینه شیل کاهش زیادی پیدا نکرده است؟

                        وقتی قیمت نفت برای مدتی بالا بوده است، سرمایه‌گذاری‌های ثابت زیرساختی در تولید نفت شیل صورت گرفته و چون بازگشت سرمایه‌گذاری مذکور صورت گرفته، هزینه تولید به مراتب کاهش یافته و با هزینه‌های کمتر می‌توانند کماکان تولید را ادامه دهند. البته در مورد نفت شیل این مساله وجود دارد که برای نگهداشت تولید، همواره باید چاه‌های جدیدی حفر کرد. لذا رشد تولید متوقف شده و تولید با اندکی کاهش نیز مواجه شده است اما نه در حدی که انتظار می‌رفت.

                        * عامل دیگری که پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آینده افت قیمت‌ها را رقم بزند، بازگشت ایران به بازار نفت پس از گزارش آژانس است. تخمین شما از افزایش صادرات نفت ایران طی سال آینده و تاثیر آن بر بازار نفت چیست؟

                        به نظر می‌رسد صادرات نفت ایران طی شش ماه پس از لغو تحریم‌ها، حدود 500 هزار بشکه در روز افزایش یابد. این رقم طی یک سال پس از لغو تحریم‌ها می‌تواند حداکثر به حدود 800 هزار بشکه در روز هم برسد. بازگشت ایران به بازار نفت، قطعاً بر قیمت‌ها تاثیر منفی خواهد داشت. همان‌طور که پیشتر گفتم، زمانی که بازار نفت اشباع است، هر میزان اضافه عرضه‌ای می‌تواند به میزان بیشتری کاهش در قیمت‌ها منجر شود. حتی همین الان هم که زمزمه بازگشت ایران به بازار نفت مطرح شده، تاثیر آن بر قیمت‌ها نمایان است. توافق هسته‌ای ایران تاثیر روانی خود را برجای گذاشته و با ورود نفت ایران به بازارهای جهانی، شاهد تغییر فیزیکی حجم عرضه نیز خواهیم بود. در مجموع به نظر می‌رسد طی سال آینده، البته در غیاب تحولات و اتفاقات پیش‌بینی‌نشده آب ‌و هوایی، سیاسی و ژئوپولتیکی که قابل پیش‌بینی نیست، بازار نفت کماکان متزلزل خواهد بود و به هیچ‌وجه نمی‌توان روی قیمت‌های بالا حساب باز کرد.

                        *قیمت سبد نفتی اوپک در زمان انجام این گفت‌وگو کمتر از 40 دلار در هر بشکه است که طی شش سال اخیر بی‌سابقه است. اگر قیمت نفت در یک وضعیت بدبینانه شش دلار کاهش یابد، به کف قیمت اسمی 10 سال قبل خواهیم رسید. کاهش بیشتر قیمت نفت و رسیدن به اعداد پایین‌تر را چقدر محتمل می‌دانید؟

                        با توجه به بازگشت ایران به بازار نفت، حتی این ارقام نیز غیرممکن نیست. ولی باید با این واقعیت روبه‌رو شد که به دلیل تاثیر متغیرهای متعدد که عرضه و تقاضا تنها یکی از آنها و البته اصلی‌ترین آنهاست، پیش‌بینی قیمت در بازار نفت اصلاً آسان نیست. همین الان هم موسسات مختلف، اعداد گوناگونی را برای قیمت نفت اعلام می‌کنند.

                        *با در نظر گرفتن نوسانات کم‌سابقه قیمت نفت و افت آن به کمتر از 40 دلار، و این نکته که گفته می‌شود ممکن است قیمت نفت مبنای محاسبات دولت در لایحه بودجه بیش از 40 دلار باشد، چه قیمتی برای انجام محاسبات درآمدی دولت در بودجه را مناسب می‌دانید؟

                        با توجه به وضعیت فعلی بازار و پیش‌بینی افزایش عرضه نفت ایران، به نظر می‌رسد رقم 35 دلار در هر بشکه معقول باشد. درباره قیمت نفت ارائه ارقام دقیق و غیرقابل تغییر دشوار است؛ ولی بعید به نظر می‌رسد قیمت نفت از محدود 40 دلار در هر بشکه بالاتر رود. لذا شاید بهترین قیمت برای محاسبات بودجه، رقمی در بازه 30 الی 40 دلار در هر بشکه و به‌طور متوسط حدود 35 دلار باشد.

                        *به عنوان آخرین سوال به موضوع درآمدهای نفتی طی سال آینده بپردازیم. شما بازاری متزلزل و قیمت‌های پایین نفت را پیش‌بینی کردید. آیا می‌توان از این جمله نتیجه گرفت که ممکن است درآمدهای نفتی طی سال آینده نه‌تنها افزایش نیابند، بلکه ثابت باشند و حتی کمتر هم شوند؟

                        دولت باید از هم‌اکنون انتظارات مردم را که بخشی از آن پس از انتخابات سال 1392 ایجاد شده است و بخشی دیگر به مذاکرات هسته‌ای بازمی‌گردد، تعدیل کند. وضعیت مالی دولت به ویژه با توجه به سهم نفت در آن، محل تامل بسیار است و هم‌اکنون نیز وضعیت چندان مناسبی ندارد. در بخش درآمدهای نفتی اگرچه در مجموع ممکن است تولید نفت افزایش یابد، به دلیل اضافه عرضه ایجادشده، قیمت نفت کاهش می‌یابد و در نتیجه درآمدهای نفتی افزایش پیدا نخواهند کرد. لذا حتی اگر در حالتی خوش‌بینانه وعده وزیر محترم نفت مبنی بر افزایش یک میلیون‌بشکه‌ای صادرات نفت طی شش ماه محقق شود، نمی‌توان انتظار افزایش درآمدهای نفتی را داشت.

                        هم‌اکنون در میان مردم این انتظار شکل گرفته است که با اجرایی شدن لغو تحریم‌ها، صادرات نفت افزایش می‌یابد و وضعیت درآمدها بهتر می‌شود. این انتظار بیش از اندازه خوش‌بینانه است. ضمن اینکه حجم بالای بدهی‌های دولت اصلاً امکان استفاده از همین درآمدهای محدود را نمی‌دهد. با این تفاسیر حتی در صورت لغو تحریم‌ها، سال آینده برای اقتصاد کشور به ویژه از منظر درآمدهای نفتی، آسان نخواهد بود. از آنجا که در سال 2016 میلادی، وضعیت بازار نفت آشفته خواهد بود؛ می‌توان انتظار سالی سخت‌تر را به لحاظ درآمدهای نفتی داشت. البته به نظر من دولت و خصوصاً وزارتخانه‌های نفت و خارجه از تلاش برای کنترل تولید در اوپک برای افزایش قیمت نفت هم نباید غافل شوند، هم‌اکنون عربستان سعودی حدود 1.5 میلیون بشکه در روز از آخرین سهمیه رسمی خود بیشتر تولید می‌کند و تخلف دارد.

                        منبع: هفته‌نامه «تجارت‌فردا»

                        نظر

                        • خوشبخت
                          عضو فعال
                          • Jul 2012
                          • 5464

                          #1797
                          پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                          اوپک ارزش شرکت‌های نفتی آمریکا را تا 5درصد کاهش داد





                          به دنبال تصمیم اوپک برای حفظ سطح تولید خود در نشست روز گذشته، ارزش سهام شرکت های نفتی آمریکا از 1 تا 5 درصد کاهش یافت.
                          نگرانی ها از اینکه ممکن است قیمت های پایین نفت تا سال ها تداوم یابد موجب شد تا روز جمعه پس از نشست بی نتیجه اوپک، ارزش سهام شرکت های نفتی آمریکایی کاهش یابد.

                          به گزارش تسنیم، وزرای کشورهای عضو اوپک که یک سوم عرضه نفت جهان را در اختیار دارند، نشست خود در وین را با یک یادداشت ناموزون به پایان بردند و نتوانستند در مورد سقف تولید خود در سال آینده به یک تصمیم واحد برسند.

                          پس از آنکه ایران اعلام کرد که تا زمانی که از زیر تحریم های غرب بیرون نیاید، هیچ گونه محدودیتی را نخواهد پذیرفت، مذاکرات شکست خورد.

                          وزیر نفت عراق نیز همین احساسات را منتقل کردو پس از نشست پرسید، وقتی تولید کنندگان غیرعضو اوپک هیچ محدودیتی برای تولید خود نمی پذیرند، چرا اعضای اوپک باید چنین محدودیتی را بر خود تحمیل کنند.

                          این اظهارات نگرانی ها از فزونی عرضه در بازار را تشدید کردو موجب شد قیمت نفت خام آمریکا به زیر 40 دلار در بشکه برسد و سهام شرکت های انرژی آمریکا افت کند.

                          قیمت جهانی نفت در طی سال گذشته بیش از 50 درصد کاهش یافته و ظاهرا بازار وال استریت هم انتظار ندارد که قیمت نفت خام در زودترین زمان ممکن تا جولای 2017 به بالای 50 دلار برگردد.

                          اوپک در بیانیه خود تایید کرده که سیاست تولید بالایش در حال آسیب زدن به رقباست. اوپک خاطرنشان کرده که انتظار دارد عرضه نفت تولید کنندگان غیرعضو سال اینده، حتی با وجود رشد تقاضا کاهش یابد.

                          سهام شرکت های ویتینگ پترولیوم، کانتینانتال ریسورسز و اوآسیس پترولیوم که جزو تولید کنندگان مهم داکوتای شمالی هستند، بیش از 5 درصد افت داشت.

                          سهام شرکت های ماراتن اویل، هس و اوسیدنتال پترولیوم نیز هر کدام بین یک تا 2 درصد افت داشت.

                          تعداد سکوهای حفاری نفت آمریکا نیز در این هفته برای سیزدهمین هفته در 14 هفته اخیر افت داشت و به 545 سکو رسید.

                          زندگی بدون تحریم سلام....

                          نظر

                          • خوشبخت
                            عضو فعال
                            • Jul 2012
                            • 5464

                            #1798
                            پاسخ : اخبار مربوط به نفت


                            اوپک تا لغو تحریم های ایران سقف تعیین نمی کند






                            به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از وال استریت ژورنال، عادل عبدالمهدی وزیر نفت عراق گفت: اوپک تا زمانی که مشخص نشود ایران چه میزان نفت پس از لغو تحریم ها، تولید خواهد کرد، نمی تواند سقفی برای عرضه نفت توسط این سازمان مشخص کند .



                            وی در کنفرانس خبری پس از نشست اوپک گفت: «اکنون که ایران (افزایش) تولید خود را آغاز می کند، ما نمی دانیم چه میزان خواهد بود و نمی توانیم آن را مشخص کنیم از اینرو ما مجبوریم صبر کنیم و منتظر بمانیم.»
                            زندگی بدون تحریم سلام....

                            نظر

                            • خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

                              #1799
                              پاسخ : اخبار مربوط به نفت


                              ورود شرکت‌های نفتی مکزیک به ایران آزاد شد







                              به گزارش خبرگزاری مهر، شهریور ماه سال جاری دور جدید مذاکرات نفت و انرژی ایران و مکزیک با گفتگوهای بیژن زنگنه وزیر نفت ایران و " آلفونسو ناواراته پریدا" وزیر کار و رفاه اجتماعی این کشور حوزه دریای کارائیب در تهران آغاز شد .



                              در این مذاکرات ایران آماده همکاری با مکزیک به منظور اجرای طرح‌های اکتشاف و توسعه میادین نفت و گاز به ویژه در حوزه آب‌های عمیق شد به طوری که زنگنه وزیر نفت ایران با تاکید بر اینکه شرکت‌های مکزیکی در آب‌های عمیق فعالیت خوبی دارند و پیشرفت خوبی تجربه کرده اند، گفته بود: جمهوری اسلامی ایران آماده احیای فعالیت با شرکت‌های مکزیک است .



                              وی با تاکید بر اینکه در حوزه توسعه میدان‌های نفتی مذاکرات زمان‌بر است، تاکید کرده بود: ولی در سایر زمینه ها همچون تولید و عرضه فرآورده نفتی می توان بلافاصله بعد از لغو تحریم‌ها فعالیت ها را آغاز کرد .



                              با گذشت نزدیک به سه ماه از مذاکرات نفتی ایران- مکزیک در تهران، دور جدید مذاکرات دو کشور با اولویت افزایش مشارکت ها در صنایع نفت، گاز و انرژی با سفر معاون وزیر خارجه ایران به مکزیکوسیتی کلید خورد .



                              بر این اساس مذاکرات جدید نفتی دو کشور توسط مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزیر خارجه و «پدرو خواکین کولدول» وزیر انرژی مکزیک آغاز شد و در این دور از گفتگوها طرف ایرانی خواستار توسعه همکاری دو جانبه در حوزه اکتشاف، بهره‌برداری و اجرای پروژه‌های ساخت و به‌روز رسانی پالایشگاه‌ها و انجام خدمات فنی و مهندسی با شرکت‌های مکزیکی شده است .



                              کولدول وزیر انرژی مکزیک هم در این مذاکرات از آمادگی دولت مکزیکوسیتی به منظور توسعه همکاری ها بین دو کشور در حوزه صنایع نفت، گاز و انرژی خبر داد و تاکید کرد: با لغو تحریم ها ورود شرکت‌های نفت و انرژی مکزیکی به صنایع نفت و گاز ایران بلامانع و آزاد است .



                              گفتنی است، پیش از اعمال تحریم ها علیه صنعت نفت، ایران هیچ قرارداد عملیاتی با مکزیک در حوزه صنایع نفت و گاز نداشته اما در زمینه اکتشاف، ارتباطات و فنآوری با این کشور مذاکره و گفتگوهایی انجام شده و حتی یادداشت تفاهم اولیه ای امضا شد که با افزایش محدودیت ها هیچگاه عملیاتی و اجرایی نشد.
                              زندگی بدون تحریم سلام....

                              نظر

                              • خوشبخت
                                عضو فعال
                                • Jul 2012
                                • 5464

                                #1800
                                پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                                عربستان ۵ سال دیگر بی پول می شود





                                شبکه خبری سی.ان.ان آمریکا در گزارشی با بیان اینکه اوپک درگیر جنگ داخلی است و تکانه های آن را به همه جهان منتقل می کند، نوشت: اگر قیمت های نفت افزایش نیابد، عربستان سعودی در مدت پنج سال بی پول خواهد شد.

                                قیمت نفت خام آمریکا دیروز (جمعه) پس از نشست اوپک در وین که شکاف عمیق موجود میان اعضای آن را به خوبی نشان داد، به کمتر از ۴۰ دلار در هر بشکه رسید.
                                اوپک دیروز با ناکامی در رسیدن به اجماع بر سر سقف تولید رسمی این سازمان و باقی گذاشتن تولید خود در سطح رکوردوار کنونی به رغم اشباع بازار و ارزانی نفت، ناظران بازار را شگفت زده کرد.
                                «متیو اسمیت» مدیر تحقیقات نفت در موسسه «کلیپر دیتا» که نقل و انتقال محموله های نفتی در سراسر جهان را ردیابی می کند به سی.ان.ان گفت: این کارتل(اوپک) اساسا از هم پاشیده است.
                                ** تولیدکنندگان غیرخلیج فارسی اوپک در حال نابودی
                                این شبکه خبری سپس تاثیر اختلافات عمیق میان اعضای اوپک را بر جهان مورد ارزیابی قرار داد و افزود: آن دسته از اعضای اوپک که در مناطق دیگر بجز خلیج فارس قرار دارند در حال نابود شدن هستند.
                                عربستان سعودی به دلیل ادامه دادن به سیاست تولید زیاد نفت برای خارج کردن رقبای پرهزینه در آمریکا و در جاهای دیگر جهان، به بیراهه می رود. تا دیروز (جمعه)، تولید اوپک حول و حوش رکورد آن بوده و تغییر چندانی نکرده است.
                                عربستان سعودی از جمله کشورهای ثروتمند خلیج فارس است که کویت، قطر و امارات متحده عربی نیز دیگر اعضای این گروه کوچک هستند.
                                اعضای کمتر ثروتمند اوپک خواهان بالا بردن قیمت های نفت هستند که اکنون حول و حوش ۴۰ دلار در هر بشکه برای نفت خام آمریکا است. این اعضا که مخالف سیاست کنونی اوپک مبتنی بر حفظ سطح تولید و کاهش قیمت نفت برای بیرون کردن رقبا از بازارند، شامل الجزایر، آنگولا، نیجریه و ونزوئلا هستند.
                                آنها هشدار داده اند که اگر اوپک کاری نکند، قیمت نفت می تواند به ۳۰ دلار در هر بشکه برسد.
                                ** پول عربستان سعودی در حال تمام شدن است
                                ارزنی نفت، حتی عربستان سعودی پولدار را نیز با مشکلات شدید مواجه کرده و این در حالی است که این کشور در شمار کم هزینه ترین تولیدکنندگان نفت در جهان قرار دارد.
                                دلیل این است که سعودی ها در داخل کشور و برای فعالیت های نظامی هزینه زیادی صرف می کنند. بودجه این کشور نیازمند قیمت بالاتر نفت است. بنا به اعلام صندوق بین المللی پول (آی.ام.اف) اگر قیمت های نفت افزایش نیابد، عربستان سعودی در مدت پنج سال بی پول خواهد شد.
                                ** به هم ریختن برنامه های ایران
                                در این گزارش با بیان اینکه یک انگیزه پنهانی پشت سر استراتژی عربستان سعودی قرار دارد، آمده است: تحریم هایی که بر اقتصاد ایران تحمیل شد به زودی لغو خواهند شد و عربستان سعودی می خواهد ایران دارای منابع غنی نفت و گاز، وارد بازاری شود که قیمت در آن بشدت پایین است.
                                ** کاهش سطح اشتغال در صنعت نفت و گاز آمریکا
                                نفت ارزان ممکن است برای اغلب آمریکایی ها خوب باشد، اما در حال از بین بردن اشتغال در بخش انرژی این کشور است. این امر به ویژه در ایالت های نفت محور مانند تگزاس و داکوتای شمالی محسوس است.
                                بنا به اعلام دولت آمریکا، در بخش معدن این کشور شامل بخش های نفت و انرژی، از پایان سال ۲۰۱۴ تاکنون ۱۲۳ هزار شغل از بین رفته است. دیگر کارگران بخش انرژی که تاکنون کار خود را از دست نداده اند، مجبورند کاهش دستمزدها را تحمل کنند.
                                ** ارزش سهام شرکت های نفتی در حال کاهش است
                                سی.ان.ان اعلام کرد، حتی حساب بازنشستگی شما از سقوط قیمت های نفت صدمه می بیند. سهام شرکت های بزرگ نفتی مانند اکسون موبیل، چورون و کانوکو فیلیپس همه به شدت کاهش یافته اند.
                                ارزش سهام صندوق سرمایه گذاری «اس.پی.دی.آر استاندارد اند پورز» که روی سهام شرکت های اکتشاف و تولید نفت و گاز سرمایه گذاری می کند، در مقایسه با ژوئن سال ۲۰۱۴ (خرداد ۹۳) که ارزش سهام آن به بالاترین رکورد خود رسیده بود، ۶۰ درصد کاهش یافته است.
                                ** اختلال در تولید چشمگیر نفت در آمریکا
                                تولید نفت در آمریکا به دلیل ارزان شدن نفت کاهش پیدا کرده است؛ هر چند هنوز تولید این کشور نزدیک بالاترین رکورد آن قرار دارد. این امر، پیامد نوآوری های فنی انقلاب نفت شیل در این کشور است.
                                با این همه، تولید داخلی نفت تا اندازه ای در ماه های اخیر کاهش یافته است و موسسات پیش بینی کننده بر این باورند که این روند – با توجه به کاهش شمار دکل های حفاری در آمریکا – در سال میلادی آینده نیز ادامه خواهد داشت.
                                شرکت نفتی بیکر هیوز آمریکا اعلام کرد: شمار دکل های حفاری این کشور در هفته جاری میلادی ۱۰ واحد نسبت به هفته گذشته کاهش یافته و به ۵۴۵ دکل رسیده است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته، تعداد دکل های حفاری آمریکا یک هزار و ۳۰ واحد بود.
                                ** مشکلات مالی بیشتری فراروی شرکت های نفتی است
                                شرکت های انرژی آمریکا که در دوران نفت ۱۰۰ دلاری، وام های سنگین دریافت کردند، اکنون در بازپرداخت دیون خود با مشکل مواجه هستند. دلیل اصلی اینکه چرا شرکت های بین المللی نفتی در سال ۲۰۱۵ با وجود مشکلات عدیده مالی در تولید رکورد می زند، همین است.
                                *اما … بنزین ۲ دلاری می آید
                                رانندگان آمریکایی برنده آشکار سقوط قیمت های نفت هستند. یک گالن بنزین در آمریکا به طور متوسط به قیمت ۲٫۰۵ دلار به فروش می رسد در حالی که سال گذشته ۲٫۷۵ دلار بود و خودداری اوپک از کاهش تولید، شتاب این کاهش قیمت را افزایش می دهد.

                                منبع:ایرنا
                                زندگی بدون تحریم سلام....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X