اخبار مربوط به نفت

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • tom cruise
    عضو فعال
    • Mar 2012
    • 4756

    #241
    پاسخ : اخبار مربوط به نفت

    در اصل توسط "heydar" پست شده است View Post
    نفت 72 دلار بودجه
    نفت کلوز هفته ی دوم دسامبر 2014 >>57.5 نفت سبک آمریکا ..نفت سنگین ایران ارزان تر است
    ببینیم جقدر از آن قابل تحقق است؟
    واضح است دولت رو دلارهای بلوکه شده حساب باز کرده و بودجه ای متناسب با رفع تحریم تنظیم کرده.
    وای به روزی که توافق نشود!
    شایدم حساب باز نکرده یک بودجه نوشته انداخته مجلس
    گفته گندی که زدید در هسته شدن خودتان جمع کنید
    تصور کنید دلار را 4000در بودجه میزد چقدر فحشش میدادند..الان توپ رفت تو زمین مجلس...وبنیاد گرایان...
    حالا مجلس مجبور است یا همین را تایید کند یا اینکه بزند قیمتها را بالا ببرد و مسبب تورم شود
    https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
    tom cruise in face book

    نظر

    • tom cruise
      عضو فعال
      • Mar 2012
      • 4756

      #242
      پاسخ : اخبار مربوط به نفت

      سقوط بهای نفت و پایان دوران خوش شرکت‌های انرژی آمریکا
      صنعت نفت آمریکا که با روش "فراکینگ" دوران طلایی خود را تجربه کرد اینک می‌رود که دوران سخت خود را نیز تجربه کند. سقوط قیمت نفت موجی از ورشکستگی را برای شرکت‌های آمریکایی به ارمغان آورده است.

      استخراج نفت و گاز به روش "فراکینگ" بیابان‌های ایالت داکوتای شمالی آمریکا را به "معادن طلای سیاه" تبدیل کرد و کشاورزان آنجا را به قامت میلیونرها در آورد. اکنون اما اوضاع به گونه‌ای تغییر کرده که برخی از شرکت‌های فعال در این زمینه را نگران آینده ساخته و نیروی کار آنها را در هراس از دست دادن کار.
      کاهش بهای نفت به مسئله‌ "مرگ و زندگی" تبدیل شده است. اگر قیمت نفت همچنان کاهش یابد تولید در بسیاری از این شرکت‌ها به تجارتی زیان‌آور تبدیل می‌شود. کارشناسان شرایط کنونی را به مبازره‌ای برای بقا تشبیه کرده‌اند.
      داکوتای شمالی سمبل انقلابی صنعتی است؛ انقلابی که وابستگی آمریکا به لحاظ انرژی به خارج را به گونه‌ای چشمگیر کاهش داد و توازن قدرت در بازارهای نفت را تغییری فوق‌العاده بخشید.
      "فراکینگ" تکنیکی در استخراج نفت است که در آن زمین تا عمق چندهزار متری حفاری شده و نفت و گاز موجود در لایه‌های سنگی آنجا با کمک مواد شیمیایی حل می‌شوند.
      سرنوشت کاری هارولد هام، یکی از بزرگ‌ترین بهره‌جویان از روش "فراکینگ" ماجرا را روشن‌تر می‌سازد. هام در خانواده‌ای کشاورز و فقیر به دنیا آمد. او در سال ۱۹۶۷ شرکت "کانتیننتال ری‌سورسس" را تأسیس کرد و جزو اولین کسانی بود که قراردادهای سودآور میدان نفتی "بیکن" در داکوتای شمالی را امضا کرد؛ جایی که امروزه در آن بیشتر از میدان "پرودهو بی" در آلاسکا نفت تولید می‌شود. مجله "فوربس" دارایی هارولد هام را ۸ میلیون دلار تخمین زده است.
      با این حال اخیرا اوضاع هام رو به نزول گذاشت. در سه ماه گذشته سهام کنسرن او بیش از ۵۵ درصد سقوط کرد که این میزان برابر با حدود ۱۲ میلیارد دلار در بازار سهام است. او که پادشاه "فراکینگ" بود و میلیاردها دلار از این راه به دست آورد اینک باید مانند بسیاری از دیگر شرکت‌ها در برنامه‌ریزی برای آینده تأمل بیشتری بکند.
      کارشناسان مؤسسه تحقیقاتی "انرژی اسپکتس" می‌گویند: «تنها قوی‌ترین‌ها باقی خواهند ماند.»
      از آنجا که قدرت‌های نفتی نظیر عربستان سعودی قصد کاهش تولید خود را ندارند بازار از نفت خام ارزان‌قیمت پر خواهد شد. در شش ماه گذشته بهای هر بشکه نفت حدود ۴۰ درصد کاهش یافت. اخیرا این قیمت اندکی بالای ۶۰ دلار بود؛ قیمتی که در ۵ سال اخیر سابقه نداشته است.
      صنعت نفت باید برنامه‌های تجاری خود را از نو بنویسد. مؤسسه "انرژی اسپکتس" می‌گوید، دست کم ۱۲ درصد از تولید‌کنندگان جهانی پیش‌بینی قیمت فعلی را نمی‌کردند. بسیاری از تحلیل‌گران نیز بر این باورند که قیمت نفت باز هم کاهش خواهد یافت. بانک "مورگان استانلی" آمریکا پیش‌بینی کرده که این قیمت به ۵۳ دلار در سال آینده خواهد رسید.
      بینکی چدا، استراتژیست ارشد "دویچه بانک" آلمان روز چهارشنبه (۱۰ دسامبر/ ۱۹ آذر) در نیویورک گفته است: «سودها نابود می‌شود و از اواسط سال ۲۰۱۵ سرمایه‌گذاری‌ها رو به کاهش خواهد گذاشت.»
      کنسرن‌های بزرگ از هم‌اکنون به این وضع واکنش نشان داده‌اند. روز دوشنبه شرکت آمریکایی "کونوکوفیلیپس" اعلام کرد، قصد دارد سرمایه‌گذاری‌ها را در سال ۲۰۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش دهد.
      کنسرن نفتی بریتانیایی "بی پی" اعلام کرد، در ‌ماه‌های آینده از تعداد کارکنان و کارگران کم خواهد کرد. دو شرکت بزرگ "هالیبورتون" و "بیکر هیوجس" ادغام می‌شوند تا هزینه‌های خود را کاهش دهند. اما اوضاع برای شرکت‌های کوچک‌تر به گونه‌ای دیگر است و این فشار سریعا برای آنها غیر قابل تحمل خواهد شد، بخصوص آن دسته از شرکت‌ها که برای پرداخت بدهی‌های خود نیاز دارند که قیمت‌ها از یک حد پایین‌تر نیاید.
      مردم سود خواهند برد
      برعکس، نفت ارزان‌قیمت برای مردم عادی نعمت تلقی خواهد شد. کاهش نفت در حد ۵ دلار رشد اقتصادی را یک ‌درصد بالا خواهد برد. هر چه قیمت نفت ارزان‌تر باشد هزینه‌های تولید در صنعت نیز کاهش خواهد یافت. در دست مصرف‌کنندگان نیز پول بیشتری باقی خواهد ماند، چون آنها پول کمتری برای بنزین و گرمایش پرداخت می‌کنند. کاهش بهای نفت مانند کاهش فوق‌العاده مالیات‌ها عمل می‌کند و به رونق اقتصادی منجر می‌گردد.
      https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
      tom cruise in face book

      نظر

      • PETROLEUM
        Banned
        • May 2014
        • 853

        #243
        پاسخ : اخبار مربوط به نفت

        در اصل توسط tom cruise پست شده است View Post
        عجب استدلالی چون دکل حفاری ایران قدیمی است و دیگر هزینه دکل نمیدهد برای خرید قیمت نفتش کمتر است عجب
        یا سیمان گل ایران ارزانتر است نفت ایران دو دلار می شود
        البته تیم احمدی نژاد هزنیه نفت را 2تا سه دلار گفته و دیگر دولتها13دلار گفته اند...
        هزینه جاری استخراج با هزنیه استخراج شامل سرمایه گذاری فرق دارد کل هزینه یعنی یک میدان اکتشاف حفاری بهره برداری شود..نه اینکه محمد رضا چاه را زده الان بیایی بخوری بگوییم خرجش را او کرد الا هزنیه استخراجش کم است....
        چطور این عامل که دکلها قدیمی هستند دکلهای چینی مشکلاتی دارند و...باعث میشود نفت ایران ارزانتر شود خدا داند...
        یکی میگفت نفت100دلار نمی اید....و حباب منفی است....
        دیگر این قیمت سقف همیشگی نفت است....تا وقتی هم اقتصاد جهان رشد نکند این قیمت هم زیادش است....اگر رشد کرد این قیمت تا70تعادلش میشود...
        تمام قیمتهای جهانی از سنگ اهن تا برنج گندم سنگین ریخته انوقت نفت به چه دلیل بالا باشد....
        به نظر من باید کشور تحریم کامل نفتی شود تا باد از کله بعضی بخوابد میگفتند غرب از نفت ارزان ما به اینجا رسیده....انگاری نمی بینند شب روز از ترس نخریدن نفت در فکر بستن هرمز تهدید یا تطمیع یا نرمش قهرمانانه هستند...بهتر هم هست نفت در جیب کمپانیهایی برود که لیاقتش دارند و هر روز اختراعی میکنند نه امسال خاتم...عسگر اولادیها ....
        در مورد این صورت هزینه های دقیق یک چاه (بصورت موردی) ، اگر خواستید یک نمونه کامل صورت هزینه های یک چاه تا زمان تکمیل و تحویل X-Mass tree را برایتان بفرستم ؟ بلکه شاید قانع شوید !

        این موضوعی را که من نوشتم (ارزان بودن هزینه تولید یک بشکه نفت در ایران) یک موضوع مسلم و واضح هست :: می توانید از افراد مطلع در زمینه هزینه های چاه بپرسید :: ولی چون میدانم ، نوشتم

        ضمنا" مطلب بالا را که نقل قول کردید ، بنظرم خنده دار است چون نویسنده این مطلب ، حتی نمیدانسته که این روش ازدیاد برداشت ، Hydraulic Fracturing است که در متن مربوطه نوشته فراکینگ !!!!!!

        به روش مربوطه میگویند شکست هیدرولیکی ::: یعنی شکستن بافت سنگ مخزن با فشار بالای سیال با هدف افزایش تولید

        البته درست نوشته رشد تولید ولی خب رشد تولید چه کشورهایی را باعث می شود ؟ رشد تولید کشورهای مصرف کننده !
        ولی عملا" باعث کاهش درآمدهای کشورهای صادر کننده می شود
        آخرین ویرایش توسط PETROLEUM؛ 2014/12/13, 17:25.

        نظر

        • PETROLEUM
          Banned
          • May 2014
          • 853

          #244
          پاسخ : اخبار مربوط به نفت

          جهت اطلاع دوستانی که همچنان در تخیل رقابت عربستان و آمریکا هستند (نفت شیل)
          50 درصد سهام شرکت ARAMCO دست آمریکایی ها هست :: این شرکت بزرگترین تولید کننده نفت عربستان هست

          نظر

          • ehsangh61
            عضو عادی
            • Mar 2014
            • 149

            #245
            پاسخ : اخبار مربوط به نفت

            در اصل توسط PETROLEUM پست شده است View Post
            جهت اطلاع دوستانی که همچنان در تخیل رقابت عربستان و آمریکا هستند (نفت شیل)
            50 درصد سهام شرکت ARAMCO دست آمریکایی ها هست :: این شرکت بزرگترین تولید کننده نفت عربستان هست
            این شرکت دارای مالکیت مشترک است بین امریکا و عربستان و از زمان تاسیس اصلا به این خاطر نامگذاری شده است تا با عربستان در استخراج نفت همکاری کند
            به عبارت دیگر فلسفه وجودی این شرکت همکاری با عربستان است
            ARAMCO=AR(arab)+AM(america)+COmpany

            نظر

            • PETROLEUM
              Banned
              • May 2014
              • 853

              #246
              پاسخ : اخبار مربوط به نفت

              بنابر جزئیات منتشره در گزارش جدید خبرگزاری اقتصادی «بلومبرگ»؛
              اُفت شدید قیمت نفت پس از گاف بزرگ وزارت نفت!

              دقایقی پیش خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی درخصوص آخرین وضعیت قیمت نفت نوشت: پس از این که مقام نفتی ایران اعلام کرد، کف قیمت نفت می تواند به 40 دلار در هر بشکه برسد، قیمت نفت شدیداً کاهش پیدا کرد.


              دقایقی پیش خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی درخصوص آخرین وضعیت قیمت نفت نوشت: پس از این که مقام نفتی ایران اعلام کرد، کف قیمت نفت می تواند به 40 دلار در هر بشکه برسد، قیمت نفت شدیداً کاهش پیدا کرد.

              به نقل از خبرگزاری اقتصادیبلومبرگ، پس از سخنان این مقام مسئول وزارت نفت ایران، قیمت نفت برنت دریای شمال و قیمت نفت وست تگزاس اینترهدیت کاهش بزرگی را تجربه کرده است.

              بر این اساس قیمت نفت برنت دریای شمال تحویل در ماه ژانویه میلادی، با 1.30دلار کاهش به زیر قیمت 65.54 دلار در هر بشکه رسید و همچنین قیمت قراردادها برای محموله های نفتی درماه ژانویه به پایین ترین قیمت خود از ماه سپتامبر 2009 تاکنون رسید. این در حالیست که قراردادهای آتی نفت که به قراردادی کاغذی معروفند، پس از 1.7 دلار کاهش در هر بشکه به رقم 62.75 دلار در هر بشکه رسیده است.

              در ادامه گزارش آمده است که این مقام ارشد ایرانی گفته است که قیمت نفت خام می تواند به کمتر از 40 دلار در هر بشکه برسد و این در حالیست که 12 عضو کشورهای عضو که 40درصد صادرات نفت درجهان را در اختیاردارند، برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت تلاش می کنند.

              گفتنی است، قیمت نفت وست تگزاس اینترهدیت برای تحویل در ماه ژانویه، 1.25 دلار در هر بشکه کاهش داشته و به 62.57 دلار در هر بشکه رسیده است.

              به نقل از بلومبرگ،
              «محمدصادق معماریان» که به عنوان رییس ارزیابی بازار نفت در وزارت نفت این تخمین درخصوص کف قیمت نفت را مطرح کرده و با اعلام قیمت 40 دلار به عنوان کف قیمت نفت، موجب کاهش شدید بهای نفت گردیده است.

              این درحالی است که ایشان دربخشی دیگر از سخنانشان اظهار داشتند، به بن بست رسیدن قیمت نفت زیر قیمت تعادلی به خاطر تحریم های بین المللی در مورد برنامه اتمی ایران است!

              معماریان که در یک کنفرانس در دبی سخن می گفت، همچنینا دعا کرد، اگر تحریم ها علیه ایران برداشته شود، میزان تولید نفت ایران به 4.8 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

              -------------------------------------------------------------------------

              بفرمایید این هم از عملکرد ژنرال چهارستاره !! خیانتی که وزیر فعلی نفت دارد می کند کمتر از تحریمها نیست :::: اون از عدم تشکیل جلسه اضطراری اوپک این هم از این یکی دستپختش :: باز هم تاکید می کنم که کشتن عباس یزدان پناه در دوبی و انداختن جسدش در کنار رودخانه ای ،(یک هفته قبل از رای اعتماد مجلس به ژنرال) بدون حساب و کتاب نبوده است

              نظر

              • BETA
                عضو فعال
                • Jan 2013
                • 447

                #247
                پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                http:/http://shafaf.ir/fa/news/23120...B1%D8%A7%D9%86
                تار و پود هستي ام بر باد رفت اما نرفت / عاشقي ها از دلم ديوانگي ها از سرم

                نظر

                • امیر بهرامی
                  Banned
                  • Jul 2013
                  • 2201

                  #248
                  پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                  در اصل توسط امیر بهرامی پست شده است View Post

                  sell

                  t/p:55

                  s/l:66

                  بعد از این سود دیگه معامله نمی کنم...

                  معامله زیر 55 دلار مثل این میمونه که تو اوج شاخص بورس بیایم معامله کنیم...

                  تغییر روند و خنثی بودن میتونن خطرناک باشند و تمام سودهای بدست آورده رو از دستمون در بیارن

                  معامله رو زودتر بستم...تا وقتی که نفت به ثبات نرسه دیگه روش هیچ sell نمیزنم

                  چون هر لحظه امکان داره یک برگشت چند دلاری داشته باشه

                  خدا بدهد برکت 47 درصد 3 هفته

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #249
                    پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                    دبیرکل اوپک:
                    کاهش قیمت نفت سیاسی نیست!/ کاهش شدید قیمت نفت فراتر از چارچوب‌های بازار است

                    دبیرکل اوپک با رد ارتباط تصمیم اوپک به کاهش تولید برای ضربه زدن به ایران و روسیه و حتی رابطه این تصمیم با نفت شیل آمریکا، گفت: این سخنان همگی نادرست است و به رغم اینها کاهش شدید نفت فراتر از چارچوب‌های بازار است.

                    به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، عبدالله البدری دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک، گفت، قیمت نفت بیش از اینکه عوامل پایه‌ای بازار بر آن تاثیر بگذارند، کاهش یافته است.

                    وی افزود، در نشست ماه نوامبر که به عدم کاهش تولید اعضا منجر شد، هیچ کشور خاصی هدف این تصمیم (کاهش تولید) نبوده است.

                    دبیرکل اوپک تصریح کرد، عوامل پایه‌ای نباید به چنین کاهش قابل‌توجهی در قیمت‌ها منجر شوند. برخی می‌گویند که این تصمیم با توجه به آمریکا و تولید نفت شیل این کشور گرفته شده است. تمامی این سخنان نادرست است. همچنین برخی می‌گویند که این تصمیم به ایران و روسیه مربوط می‌شده است. این سخن نیز نادرست است.

                    بر اساس این گزارش، قیمت نفت در بازارهای بین‌المللی به کمترین رقم در 5 سال اخیر رسیده است.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • tom cruise
                      عضو فعال
                      • Mar 2012
                      • 4756

                      #250
                      پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                      نفت 96و88دو حمایت نوسانی چند ساله داشت
                      کف بزرگش حوال49دلار
                      در این بین73 و63 و اخریش57دلار است
                      https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                      tom cruise in face book

                      نظر

                      • tom cruise
                        عضو فعال
                        • Mar 2012
                        • 4756

                        #251
                        پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                        در اصل توسط PETROLEUM پست شده است View Post

                        البته درست نوشته رشد تولید ولی خب رشد تولید چه کشورهایی را باعث می شود ؟ رشد تولید کشورهای مصرف کننده !
                        ولی عملا" باعث کاهش درآمدهای کشورهای صادر کننده می شود
                        تولید کننده که نساخته....از زیر زمینش دراورده فروخته انهم با حاشیه سود95درصد مفت خور تر از اینها وجود دارد
                        مجلس بهره مالکانه سنگ هن..و خوراک پتروها راطور ی تنظیم میکند25درصد بیشتر سود نکنند انوقت اینها بالای90درصد سود میکنند...چه خبرشان است از سرشان هم زیاد است این قیمت ...
                        عرضه دارند بروند پرایدشان را پرادو کنند همه ایران جمع شوند یک گوشی موبایل نمیتوانند بسازند یا ال ای دی.......نمی شود همه دنیا بسازند اینها با انحصار در چیزی که زحمت دست و مغزشان نیست مفت خوری کنند...
                        https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                        tom cruise in face book

                        نظر

                        • مخبرالدوله
                          عضو فعال
                          • May 2012
                          • 5228

                          #252
                          پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                          همانطور که قبلا اشاره کردم.....
                          در صورتی که مفت خورهای ارتجاع بین المللی نتوانند در پایین نگه داشتن قیمت نفت و بالا بردن
                          قیمت طلا موفق شوند!!!
                          قیمت نفت بعد از زدن کف قیمتی بسرعت بر خواهد گشت بسمت بالا......

                          مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                          نظر

                          • naruto
                            عضو فعال
                            • May 2011
                            • 1879

                            #253
                            پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                            عربستان و جنگ قیمتها

                            • پس از آن که وزیران خارجه ایران و عربستان در شهریور ماه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار کردند تصور بر این بود که فصل جدیدی در نزدیکی روابط دو کشور گشوده شده است.
                            • در آن دیدار وزیر خارجه کشورمان، محمد جواد ظریف، اعلام کرد که دیدار تاثیر مثبتی بر تلاشهایی خواهد داشت که برای اعاده صلح در منطقه در حال انجام است و افزود که برای توسعه روابط دوجانبه و پیشبرد همکاریها به عربستان سفر خواهد کرد. وزیر خارجه عربستان، سعود الفیصل، نیز اعلام کرد که ایران و عربستان دو کشور با نفوذ منطقه هستند و افزود که همکاری میان تهران و ریاض می تواند به گسترش صلح و امنیت در منطقه و جهان کمک کند. وزیر خارجه عربستان تا آنجا پیش رفت که اعلام کرد باید از اشتباهات گذشته پرهیز کرد تا بتوان به بحرانهای منطقه پایان داد.
                              اما به فاصله تقریبا یک ماه از آن دیدار، اکنون لحن و رفتار سعودیها در قبال ایران تغییر کرده است.
                              از جمله این که وزیر خارجه عربستان، سعود الفیصل در کنفرانس مطبوعاتی با همتای آلمانی خود در در اواسط اکتبر در سخنانی کاملا غیر منتظره اعلام کرد که در مسائل منطقه ای ایران بخشی از مشکل است و نه بخشی از راه حل. این سخنان پس از آن بود که ایران در رویدادی دیگر از سوی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به دخالت در امور داخلی کشورهای عربی متهم شد.

                              همچنین در روزهای اخیر این خبر منتشر شده است که ریاض حکم اعدام روحانی شیعه این کشور شیخ باقر النمر را صادر کرده است؛ تصمیمی که هم از سوی وزارت خارجه و هم خاتمی، خطیب نماز جمعه در روز ٢٥ مهرماه مورد نکوهش قرار گرفت.
                              اما گویا تنشها به عرصه سیاسی محدود نمانده است. در بازار نفت، عربستان سیاست جنگ قیمت را در پیش گرفته است، سیاستی که در کنار عرضه فراوان نفت و کمبود تقاضا در بازار جهانی به کاهش بیش از پیش بهای نفت کمک کرده است.
                              اکنون آنچه که سئوال برانگیز می نماید این است که آیا افزایش تولید عربستان و کاهش بهای نفت از طریق کاهش بهای رسمی فروش نفت با تنش جدید میان تهران و ریاض ارتباط دارد؟ سئوال این است که آیا عربستان در دور جدید تنش با ایران تصمیم گرفته است از نفت به عنوان ابزاری در خدمت سیاست خارجی بهره گیرد یا این که تحولات بازار نفت و تصمیم جدید عربستان در ارائه تخفیف به مشتریان آسیایی اگر چه با تیرگی نسبی در روابط با تهران همزمان است اما معادله جداگانه ای است؟
                              آماری که اوپک در گزارش ماهانه ماه اکتبر منتشر کرد، نشان می دهد که تولید نفت عربستان در ماه سپتامبر در مقایسه با ماه قبل از آن، آگوست، حداقل به میزان یکصد هزار بشکه افزایش یافته و از ٩ میلیون و ٥٩٧ هزار بشکه به ٩ میلیون و ٧٠٤ هزار بشکه در روز رسیده است. این افزایش تولید در حالی است که انتظار می رفت عربستان که طی سه سال گذشته و به دنبال تحولات موسوم به بهار عربی و بی ثباتی در خاورمیانه تولید نفت خود را افزایش داده بود، با افزایش عرضه جهانی تولید خود را کاهش دهد و از این طریق به ثبات قیمتها کمک کند.
                              اما همچنان که گفته شد عربستان نه تنها چنین نکرد بلکه تولید نفت خود را در ماه سپتامبر افزایش داد.
                              اقدامهای عربستان در بازار نفت تنها به افزایش عرضه محدود نشد، بلکه این کشور در رقابت برای حفظ و یا گسترش سهم خود در بازار آسیا تصمیم گرفت بهای رسمی فروش نفت خود را کاهش دهد تا سهم بیشتری از بازار مصرف آسیا را به زیان دیگر تولیدکنندگان اوپک به خود اختصاص دهد.
                              به این ترتیب، همچنان این سئوال به قوت خود باقی است که آیا عربستان با ارائه تخفیف در قیمت نفت خود از نفت به عنوان حربه ای در جهت پیشبرد سیاست خارجی این کشور بهره می گیرد و با این اقدام کشور یا کشورهای خاصی را نشانه رفته است؟ یا این که سیاست نفتی این کشور ناشی از یک رفتار صرف اقتصادی برای حفظ مشتریان در بازار آسیاست و با سیاست خارجی این کشور ارتباطی ندارد؟
                              بدون آن که از نیت عربستان در اتخاذ رفتارهای جدید در بازار نفت اطلاع داشته باشیم، می توان چهار سناریو ترسیم کرد و میزان انطباق هر یک از آنان را با واقعیت رفتار عربستان محک زد.
                              در نخستین سناریو می توان تصور کرد که عربستان، کاملا براساس منطق بازار نفت عمل می کند. به این معنا که در شرایطی که عرضه به میزان زیادی افزایش یافته و تقاضا در آسیا و اروپا با رشد اندکی روبروست و در همان حال آمریکا با افزایش تولید نفت و گاز در داخل واردات نفت از خاورمیانه را به شدت کاهش داده است، عربستان بر اساس منطق اقتصادی تصمیم گرفته است سهم خود را در بازار آسیا از طریق ارائه تخفیف به مشتریان حفظ کند. می توان ادعا کرد که رفتار عربستان در این زمینه استثنا نیست بلکه شبیه رفتار دیگر کشورهای عضو اوپک مانند عراق وکویت و... است که هر یک به نوبه خود در رقابت با عربستان دست به اقدامات مشابهی زده اند. در این سناریو عربستان بر مبنای خرد اقتصادی و منطق بازار عمل می کند و رفتار آن کشور کاملا برگرفته از منطق اقتصادی و غیر سیاسی است.

                              سناریو دوم این است که سیاست نفتی عربستان را در کنار موضعگیریهای آن کشور در قبال ایران، نظیر آنچه در ابتدای این نوشتار آمد قرار دهیم و ادعا کنیم که عربستان از حربه نفت و قیمتها و سهم بازار به عنوان ابزاری در خدمت سیاست خارجی بهره می گیرد.

                              می توان ادعا کرد که عربستان، که در روزگار تحریمهای غرب علیه ایران پیوسته بر تولید خود می افزود تا نفت ایران را از بازار خارج کند اکنون که ایران به سوی حل موضوع هسته ای با غرب گام بر می دارد و در آینده انتظار دارد سهم بیشتری از بازار نفت را از آن خود سازد، فشار می آورد تا موقعیت اقتصادی ایران را به عنوان رقیب منطقه ای در تنگنا قرار دهد.

                              در چارچوب این سناریو به نظر می رسد عربستان اکنون که قواعد بازی در خاورمیانه با رویکرد جدید ایران در حال تغییر است، قصد دارد در نشست آینده اوپک نه تنها ایران، بلکه عراق را، که اکنون روابط نزدیکتری با تهران دارد، متقاعد کند که باید برای ثبات بازار نفت با عربستان به تفاهم دست یابند. در غیر این صورت در شرایطی که هر دو کشور به منابع ارزی حاصل از فروش نفت به شدت نیازمندند با بی ثباتی قیمتها روبرو خواهند بود. در چنین سناریوی عربستان بر این باور است که به لحاظ پشتوانه های ارزی در موقعیت کاملا بهتری در مقایسه با ایران و عراق قرار دارد و در جنگ بر سر قیمتها برنده خواهد بود.
                              سناریو سوم این که عربستان با به راه انداختن جنگ قیمتها به عنوان متحد غرب تصمیم گرفته است در جهت کاهش بهای نفت گام بردارد و به این ترتیب درآمدهای نفت و گاز روسیه را کاهش دهد. در این سناریو تخفیفهای عربستان در بازار آسیا و جنگ قیمتها توسط این کشور در امتداد تحریمهای غرب علیه روسیه و تضعیف موقعیت اقتصادی این کشور قابل تحلیل است. در چارچوب این نگرش، روسیه طی سالهای گذشته با حمایت از رژیم بشار اسد مانعی بوده است در برابر پیشبرد سیاستهای منطقه ای عربستان و اکنون با فشار بر این کشور در بازار جهانی نفت همزمان با تشدید تحریمهای غرب باید مسکو را متقاعد کرد در سیاستهایش در منطقه خاورمیانه و نیز در اوکراین تجدید نظر کند.

                              اگر در سناریو سوم جنگ قیمتهای عربستان ابزاری است در خدمت سیاستهای مشترک با غرب برای کسب امتیاز از روسیه اما در سناریو چهارم توسل عربستان به جنگ قیمتها اقدامی است علیه خود غرب و آمریکا.

                              بر پایه این سناریو افزایش روز افزون تولید نفت و گاز آمریکا طی سالهای اخیر این کشور را در موقعیتی قرار داده است که اکنون به صدور نفت می اندیشد و بازار سنتی کشورهای خاورمیانه از جمله عربستان را در آسیا هدف قرار داده است.

                              در این سناریو ، قیمتهای بالای نفت برای عربستان متضمن نوعی تهدید کوتاه مدت و دراز مدت است. کوتاه مدت از آن جهت که آمریکا را قادر خواهد ساخت تبدیل به صادر کننده نفت شود و بخشی از بازار سنتی عربستان را در آسیا از کنترل آن کشور خارج کند و درازمدت از آن رو که کاهش وابستگی آمریکا به نفت خاورمیانه ممکن است معادله سنتی نفت در برابر امنیت را که در روابط عربستان و آمریکا حاکم است کمرنگ کند و به تضعیف موقعیت ریاض در منطقه بینجامد. در این سناریو جنگ قیمتها می تواند تولید نفت را در آمریکا غیراقتصادی کند و از تبدیل این کشور به صادر کننده نفت و رقیب عربستان در بازارهای جهانی جلوگیری کند.
                              همچنانکه سناریوهای چهارگانه نشان می دهد انطباق رفتار عربستان با هر یک از سناریوهای گفته شده تنها بخشی از واقعیت را توضیح می دهد نه همه آن را.
                              اما یک تجربه تاریخی در زمینه توسل عربستان به جنگ قیمتها وجود دارد که مرور آن می تواند به درک رفتار امروز عربستان در بازار نفت کمک کند؛ تجربه ای که مربوط به کمتر از ٣٠ سال پیش، سال ١٣٦٥، است و از برخی جهات با رفتار امروز عربستان شباهت دارد.
                              در اواخر سال ١٣٦٤ و اوایل سال ١٣٦٥ که اوپک سیاست دفاع از قیمتهای بالای نفت را در پیش گرفته بود و پیوسته سهم تولید اوپک در بازار جهانی کاهش می یافت، عربستان سیاست جنگ قیمت را در بازار نفت در پیش گرفت. در آن زمان، دو واقعیت سیاسی و اقتصادی عربستان را مجبور می کرد تا در بازار نفت تصمیمی تعیین کننده اتخاذ کند. واقعیت سیاسی این که رزمندگان کشور در جنگ تحمیلی موفق شده بودند منطقه استراتژیک فاو را تصرف کنند و بر سه چهارم میادین نفت عراق تسلط یابند و واقعیت اقتصادی این که رقابت اوپک و غیراوپک برای کسب سهم بازار به مرحله تعیین کننده ای رسیده بود به نحوی که ادامه آن برای عربستان به عنوان "تولیدکننده شناور" دشوار می نمود.
                              یادآوری این نکته ضروری است که در آن زمان، سیاست دفاع از قیمتهای بالای نفت اوپک سبب شده بود تا اعضای این سازمان پیوسته تولید خود را به منظور دفاع از قیمتهای بالا کاهش دهند. چنین سیاستی سبب شد تولید نفت اوپک که در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی در ایران حدود ٣١ میلیون بشکه در روز بود در اوایل سال ١٣٦٥ به اندکی بیش از ١٥ میلیون بشکه در روز کاهش یابد. این به آن معنا بود که تولیدکنندگان غیر اوپک پیوسته سهمی از بازار را از کنترل اوپک خارج می کردند و در همان حال برای ثبات قیمتها با اوپک نه تنها همکاری نمی کردند بلکه با ارائه تخفیف بازارهای اوپک را از آن خود می کردند.
                              در این شرایط که قیمتهای بالای نفت می توانست موفقیتهای بیشتر ایران را در جنگ تضمین کند و سیاست اوپک در دفاع از قیمتهای بالا سبب شده بود تا عربستان با ظرفیت تولید حدود ١٠ میلیون بشکه در روز در مواردی تنها ٣ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز نفت تولید کند،حاکمان سعودی تصمیم گرفتند از یک سو تولید خود را افزایش دهند و بر سیاست دفاع از قیمتهای بالای نفت اوپک خط پایان بکشند و از سوی دیگر با کاهش قیمتها از حدود ٣٠ دلار به کمتر از ١٠ دلار هر بشکه توان مالی ایران را برای پیروزی در جنگ تحلیل ببرند.
                              حال با توجه به آن تجربه تاریخی می توان ادعا کرد که رفتار امروز عربستان می تواند برگرفته از تلفیق چند سناریو باشد به آن معنا که اقدام عربستان در بازار نفت هم دنباله سیاست خارجی است، هم تضعیف موقعیت اقتصادی ایران و هم رقابت با دیگر تولید کنندگان اوپک و غیر اوپک برای سهم بازار را نشانه رفته است.

                            نظر

                            • b-asgharne
                              عضو فعال
                              • Nov 2013
                              • 1052

                              #254
                              پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                              قیمت نفت اگر پایین تر بره با بر خورد به خط روند صعودی سالیانه و تشکیل واگرایی مخفی به سرعت برگشته و وارد محدوده بیضی سبز رنگ خواهد شد به نظر می رسه این اتفاق 3 تا 4 ماه آینده اتفاق بیافته البته برگشت قیمت انشالله همانند سالیان میلادی گذشته با آغاز سال (خطوط قرمز رنگ عمودی) خواهد بود (که در اکثر مواقع قیمت نفت افزایشی بوده است)
                              آخرین ویرایش توسط b-asgharne؛ 2014/12/15, 09:58.

                              نظر

                              • rajabnejad
                                عضو فعال
                                • Jan 2012
                                • 4331

                                #255
                                پاسخ : اخبار مربوط به نفت

                                صادرات نفت ایران به کره جنوبی افزایش یافت




                                به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه نوامبر نسبت به یک سال قبل 6.5 درصد افزایش یافت، اما خرید نفت این کشور از ایران در 11 ماهه نخست امسال منطبق بر تحریم های وضع شده از سوی آمریکا، کمتر از متوسط سال 2013 باقی ماند .

                                آمارهای گمرکی اولیه از واردات نفت پنجمین وارد کننده بزرگ نفت جهان در روز دوشنبه نشان داد که سئول در ماه گذشته 567 هزار و 611 تن، معادل روزانه 138 هزار و 686 بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است، در حالی که این رقم در نوامبر سال گذشته 532 هزار و 851 تن بود .

                                بر اساس آمارهای رسمی و محاسبات رویترز، صادرات نفت ایران به کره جنوبی در فاصله ماه های ژانویه تا نوامبر به 5.67 میلیون تن، معادل روزانه 124 هزار و 12 بشکه رسید که 7.6 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشت و 7.5 درصد نیز کمتر از متوسط 134 هزار بشکه ای سال 2013 بود .

                                بر اساس توافق موقت منعقده در نوامبر 2013، ایران غنی سازی اورانیوم با درصد بالا را به حالت تعلیق درآورده است و مشتریان بزرگ آسیایی شامل کره جنوبی، باید میزان واردات نفت از تهران را در سطح پایان سال 2013 حفظ کنند .

                                شرکت های اس کی انرژی و هیوندای اویل بانک کره جنوبی از ایران نفت وارد می کنند و میزان واردات آنها هر ماه نسبت به ماه گذشته متفاوت است .

                                به طور کلی، کره جنوبی در ماه گذشته 11.1 میلیون تن، معادل 2.71 میلیون بشکه در روز نفت وارد کرد .

                                بر اساس آمارهای گمرکی، این رقم 8.7 درصد بیشتر از 10.2 میلیون تن وارد شده در ماه نوامبر سال 2013 بود. آمارهای نهایی واردات نفت کره جنوبی اواخر ماه جاری توسط شرکت ملی نفت کره اعلام خواهد شد.
                                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X