کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
و البته اینکه هنوز اصلاحش تموم نشده،پتانسیل اومدن به زیر 145 تومن رو داره.البته با نوسان
"مطالب و پست های ارسالی اینجانب به هیچ وجه توصیه به خرید یا فروش برای کسی نیست، صرفا نظرات شخصی اینجانب درمورد سهام بازاربورس می باشد والبته ممکنه تمامی اون مطالب اشتباه هم باشد"
رکود حاکم بر صنایع کشور و به ویژه بخش ساختمان همچنان ادامه داشته و صنایع مرتبط آن را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر کاهش حجم تقاضا، افت قیمت های جهانی نیز مزید بر علت شده و موجب گردیده تا شرکت های تولیدی کشور در کنار افت قابل توجه گردش مالی، از محل کاهش حاشیه سود ناشی از چسبندگی هزینه های ثابت نیز لطمه ببینند. آمار تولید و فروش شرکت ذوب آهن به عنوان یکی از بزرگترین تامین کنندگان پروفیل های ساختمانی نیز به خوبی این موضوع را نمایان می سازد. جهت ترسیم تصویری دقیق تر از مسیر پیش روی این شرکت، گزارش تحلیل بنیادی شرکت ذوب آهن بر اساس آخرین آمار تولید و فروش اعلامی، توسط مشاور سرمایه گذاری آرمان آتی به روز رسانی شده و از طریق لینک در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
صورت سود و زیان شرکت
صورت سود و زیان شرکت از سال 91 تا 94 در جدول زیر نمایش داده شده است. لازم به ذکر است اقلام مربوط به سال 94 با توجه با بودجه اعلامی شرکت وارد شده است.
بررسی اقلام عمده صورت سود و زیان
تولید و فروش
شرکت ذوب آهن اصفهان در صنعت فولاد فعالیت میکند. محصولات عمده تولیدی شرکت عبارت اند از تیرآهن، میلگرد و کلاف که عمده این محصولات در داخل کشور به فروش میرسند. نمودار ذیل ترکیب فروش شرکت)داخلی و خارجی( و همچنین سهم هریک از محصولات را در فروش شرکت نشان میدهد. خاطر نشان میشود شرکت اعلام نموده که قرار است تا آبان ماه 94 از خط تولید ریل خود بهرهبرداری نماید و از این بابت فروشی به مبغ 3،374 میلیارد ریال را پیشبینی نموده که چندان محتمل به نظر نمیرسد لذا در کارشناسی در نظر گرفته نشده است.
در نمودار زیر پیش بینی قیمت جهانی فولاد تا سال 2019 آورده شده است و همانطور که مشاهده میکنید پیش بینی ها حاکی از افزایش قابل ملاحظه قیمت فولاد از سال 2015 تا 2016 میباشد
فروش و درآمد ارایه خدمات
آنچه که بر روی میزان فروش و به تبع آن سود شرکت مهمترین تاثیر را دارد شرایط بازار داخلی است که وابسته به وضعیت بازار مسکن میباشد. مرکز آمار ایران در گزارشی به کاهش 66.4 درصدی تقاضای دریافت پروانه ساخت مسکن در پاییز 93 نسبت به فصل مشابه سال قبلتر از آن اشاره کرده است .
مجموع مساحت زیربنای تعیین شده در پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری تهران در پاییز سال 93 حدود 2662.1 هزار متر مربع بوده که نسبت به فصل گذشته حدود 39.8 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 68.1 درصد کاهش داشته است و در حدود 23.2 درصد از مجموع کل زیربنای تعیین شده در پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداریهای کشور را تشکیل می دهد .
از کل پروانه های صادر شده 3138 پروانه( 13.8 درصد) مربوط به افزایش بنا و 19615 پروانه (86.2 درصد) مربوط به احداث ساختمان بوده است.
همچنین از مجموع پروانههای صادره برای احداث ساختمانهای مسکونی، در حدود 28.5 درصد برای احداث ساختمانهای یک طبقه، 20.8 درصد برای احداث ساختمانهای دو طبقه، 13.2 درصد برای احداث ساختمانهای سه طبقه، 11.1 درصد برای احداث ساختمانهای چهار طبقه و 26.4 درصد برای احداث ساختمانهای پنج طبقه و بیشتر است .
با توجه به اطلاعات اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران، به طور کلی درخواست ساخت مسکن کاهش یافته است که کاهش ساخت و ساز بر تقاضای محصولات شرکت تاثیر منفی خواهد داشت.
بهای تمام شده
بررسی مفروضات بودجه
مصرف سنگ آهن
طبق محاسبات صورت گرفته و مقایسه با اطلاعات سال مالی منتهی به 29 اسفند 93 ضریب تبدیل سنگ آهن به محصولات فولادی تغییر اندکی داشته که میتواند به دلیل افزایش مصرف گندله، تفاوت در عیار سنگ آهن مصرفی و ضایعات تولید بوده و لذا پیشبینی بودجه بدون تغییر مورد استفاده قرار میگیرد.
نرخ سنگ آهن
با فرض نرخ 40 الی 45 دلار به ازای هر تن سنگ آهن، نرخ تسعیر 33000 الی 34000 ریالی و همچنین هزینه حمل حدود 400 هزار ریال به ازای هر تن نرخ حدود 180 هزار تومان به ازای هر تن معقول بوده لیکن نرخ مذکور در سناریوهای مختلف با هدف بررسی آثار تغییر نرخ سنگ آهن تغییر داده میشود.
مصرف و نرخ گندله
مصرف گندله به دلیل کاهش ضریب مصرف سنگ آهن افزایش یافته و نرخ مندرج در پیشبینی بودجه شرکت معقول ارزیابی میشود.
میزان مصرف کک
شرکت ذوب آهن کک مصرفی در کورههای ذوب را به دو روش خرید مستقیم و استحصال از ذغالسنگ کک شو تامین مینماید. در واحدهای تبدیل داخل مجتمع به ازای هر تن ذغالسنگ حدود 700 کیلوگرم کک به دست میآید. با استفاده از ضریب مذکور میزان مصرف کک به ازای هر تن محصولات فولادی در سالهای 93 و 94 به ترتیب معادل 753 و 719 کیلوگرم به دست میآید. این نسبت در مجتمعهای فولادسازی دنیا حدود 550 کیلوگرم به ازای هر تن فولاد است که از انحراف معنادار آن در مجتمع ذوب آهن اصفهان حکایت دارد. بر اساس اطلاعات فنی به دست آمده از تامین کنندگان کک مجتمعهای فولادی کشور، عمده دلیل موضوع فوق مربوط به وجود ضایعات در مواد اولیه مورد استفاده شرکت است. نرخ مورد استفاده در مفروضات بودجه هم منطقی ارزیابی میگردد.
سناریوسازی
شرکت ذوب آهن اصفهان در چهار سناریوی کلی به شرح مفروضات ذیل و با توجه به متغیرهای کلیدی و تاثیرگذار بر شرکت بررسی شده است. در پیشبینی حسابرسی شده سال 94 شرکت دو نکته قابل توجه به شرح ذیل وجود دارد.
1 . ماشین آلات و تجهیزات شرکت در سال مالی 1393 مورد تجدید ارزیابی قرار گرفته و از این بابت حدودا مبلغ 000 ر 30 میلیارد ریال تحت عنوان مازاد تجدید ارزیابی شناسایی گردیده که اثرات مالی ناشی از افزایش هزینه استهلاک آن حدودا به مبلغ 400 ر 2 میلیارد ریال )با توجه به نرخ مندرج در جدول استهلاکات موضوع ماده 151 قانون مالیاتهای مستقیم( در محاسبات سود و زیان پیشبینی شده لحاظ نگردیده است.
همچنین افزایش حقوق و دستمزد پرداختی نسبت به سال مالی 1393 معادل 15 درصد در نظر گرفته شده، در صورتیکه طبق مصوبه شورای عالی کار، افزایش دستمزد کارگران در سال 1394 نسبت به سال قبل 17درصد تعیین گردیده است .
2 . در صورت سود و زیان پیشبینی شده پیوست، فروش 000 ر 120 تن ریل به مبلغ 374 ر 3 میلیارد ریال )سود ناخالص حاصل از فروش مزبور به مبلغ 181 ر 1 میلیارد ریال( و افزایش در مقادیر و نرخ فروش سایر محصولات نسبت به سال مالی 1393 به ترتیب به میزان 7 / 8 درصد و 2 / 3 درصد پیشبینی گردیده است. فروش پیش بینی شده به شرح فوق، موکول به ثبات شرایط حاکم بر اقتصاد، اخذ مجوز و تامین 000 ر 5 میلیارد ریال منابع از محل انتشار اوراق مشارکت پیشبینی شده، استفاده کامل از ظرفیت ایستگاه ریختهگری مداوم شماره 5 (افتتاح در تیرماه 1394 ) و راه اندازی خط پروژه تولید ریل در زمان پیشبینی شده (آبانماه 1394 )میباشد.
سناریو 1 : سناریو بدبینانه
میزان و نرخ فروش: میزان فروش بودجه شرکت 20 درصد کاهش و نرخ فروش آن با توجه به شرایط ذکر شده بازار 10 درصد نسبت به نرخ های فروش محقق شده در شش ماهه ابتدایی سال کاهش داده شده است.
بهای تمام شده: در این قلم از صورت سود و زیان هر کدام از هزینههای متغیر 20 درصد کاهش داده شده است. همچنین استهلاک ذکر شده بابت تجدید ارزیابی داراییها در این سناریو منظور شده است.
نرخ ارز: شرکت نرخ دلار خود را 34،000 ریال در نظر گرفته است اما دراین سناریونرخ دلار 36،000 ریال فرض شده است.
تولید ریل: این سناریو با فرض عدم بهرهبرداری از خط تولید ریل طراحی شده است.
سناریو 2 : سناریو میانه
فروش: میزان فروش بودجه شرکت 10 درصد کاهش و نرخ فروش آن ثابت و نرخهای محقق شده شش ماهه ابتدایی سال در نظر گرفته شده است.
بهای تمام شده: در این قلم از صورت سود و زیان هر کدام از هزینههای متغیر 10 درصد کاهش داده شده است. همچنین استهلاک ذکر شده بابت تجدید ارزیابی داراییها در این سناریو منظور شده است.
نرخ ارز: 34000 ریال
تولید ریل: این سناریو با فرض عدم بهرهبرداری از خط تولید ریل طراحی شده است.
سناریو 3 : سناریو خوشبینانه
فروش: میزان فروش بودجه شرکت 10 درصد افزایش و نرخ فروش آن 10 درصد نسبت به نرخهای محقق شده شش ماهه ابتدایی سال افزایش داده شده است.
بهای تمام شده: بهای تمام شده با توجه به افزایش میزان فروش 10 درصد افزایش یافته است. همچنین استهلاک ذکر شده بابت تجدید ارزیابی داراییها در این سناریو منظور شده است.
نرخ ارز: 33000 ریال
تولید ریل: این سناریو با فرض بهرهبرداری از خط تولید ریل طراحی شده است.
Cloob حجم صادرات ذوب آهن اصفهان به 400 هزار تن رسید
اصفهان-ایرنا- مدیر بازاریابی و فروش خارجی ذوب آهن اصفهان گفت: حجم صادرات ذوب آهن در شش ماهه نخست سال جاری به حدود 400 هزار تن رسید.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، بهزاد کرمی با بیان اینکه محصولات ذوب آهن اصفهان به 25 کشور دنیا صادر می شود، افزود: فرانسه ، بلژیک، اسپانیا، ایتالیا، ایرلند، پرتغال، یونان، افغانستان، امارات متحده عربی، عراق ، ترکیه، ترکمنستان، تاجیکستان، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، هند، عمان،کویت، چین، لبنان، پاکستان، عربستان سعودی، قطر و اردن از جمله بازارهای جهانی محصولات ذوب آهن است.
وی گفت: در شرایط عادی امور تجاری در سطح بین الملل از طریق گشایش اعتبار اسنادی صورت می گیرد اما ما در شرایطی هستیم که هنوز امکان مبادلات آزاد بانکی بین ایران و دیگر کشور ها وجود ندارد و انتقال ارزش کالا با چالش های گوناگون همراه است.
وی با بیان اینکه کشورهای مختلف از استاندارد های گوناگون فولاد های ساختمانی استفاده می کنند، افزود: در بازار محصولات فولادی نه تنها ظاهر محصولات متفاوت است بلکه خواص و مشخصات فیزیکی و شیمیایی آن نیز با سایر بازارها تفاوت دارد که چنین موضوعاتی فرآیند صادرات را پیچیده می کند.
کرمی گفت: محصولات ما باید بر اساس نیاز بازار هدف تولید و با قیمت های بسیار رقابتی به دست خریداران برسد.
مدیر بازاریابی و فروش خارجی شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به عوامل موثر در گسترش صادرات محصولات اظهار کرد: کیفیت محصولات ذوب آهن بالاست اما تنوع محصولات باید افزایش یابد .
وی افزود:لازم است مطابق با نیاز مشتریان اروپایی و کشور های جنوب خلیج فارس بعضی از تغییرات در تولید ایجاد شود.
کرمی به چشم انداز صادرات محصولات شرکت ذوب آهن با توجه به گشوده شدن فضای بین المللی اشاره کرد و افزود : در شرایط کنونی صادرکنندگان ایرانی برای دست یابی به ارز حاصل از صادرات خود راه های پرهزینه ای را بکار می برند که با توجه به برداشته شدن تحریم های ظالمانه کشورهای غربی و امکان تجارت بر اساس اصول بین المللی و استفاده از اعتبارات اسنادی ریسک و هزینه های انتقال ارز به کشور کاهش یافته و شاهد رشد صادرات خواهیم بود.
مدیر بازاریابی وفروش خارجی ذوب آهن بااشاره به فرصت ها و چالش های صادرات محصولات و راهکارهای پیش رو گفت: مهمترین فرصت ما ورود مجدد به بازار اروپایی و با طیف وسیعی از مقاطع فولادی سبک و سنگین است که با راه اندازی خطوط جدید و اصلاح سامانه برش نورد این امکان ایجاد خواهد شد و صادرات ریل نیز به برخی از کشورها از جمله فرصت های پیش رو محسوب می شود .
ذوب آهن اصفهان بزرگترین واحد فولاد سازی قطعات ساختمانی در ایران است.
این واحد فولاد سازی در سال گذشته 2.7 میلیون تن فولاد خام تولید کرد.
نظر