تدبیر✘ و امید☹

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • FARIBORZ NAEL
    ستاره دار(2)
    • Jan 2015
    • 1839

پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

شما چند نکته را در نظر نگرفتید
    1-در ایران کلی کارخانه و شرکتهای بزرگ و کوچک داریم که محصول تولید میکنند و می فروشند و سود دهی دارند(مثل بقیه دنیا)
    سود این قسمت را حساب میکنند و می گویند در سال فلان مقدار رشد اقتصادی داشته ایم
    2-بخش خدمات همینطور مثل صنعت درآمد دارد
    3-بخش کشاورزی که درآمد دارد یا حداقل جوابگوی نیاز داخل هست!!!(ماحصل این بخشها میشه رشد اقتصادی )
    صحبت ما فقط در مورد پمپاژپول نفت است،که به صورت جداگانه به اقتصاد ما تزریق میشه،و حرف عابد خیلی قشنگ بود
    ما در دوره قاجار و قبل از آن چیزی به اسم تورم و کسر بودجه نداشتیم
    شما فرض کنید ماهیانه 1 میلیون دزآمد داری،700هزار تومن هزینه جاری زندگی شما هست 300 تومن میتوانی پس انداز داشته باشی(مازاد یا همان رشد اقتصادی)
    حالا اگر شما بیش از درآمد هزینه کنی،ماشین،خانه بزرگتر مبلمان و مسافرت خارجی و هزینه های بیشتر داشته باشی مجبور هستی که علاوه بر درآمد قرض کنی،(از اینجا گرفتاری و داستان تورم زندگی آغاز میشه)
    مشکل تمام کشورهایی که تورم بالا دارند از همین موضوع است بیش از دزآمد هزینه میکنند=تورم و در گذر سالها مدام افزایش پیدا میکنه و روی هم انباشته میشه
    ببخشید رفتم بالای منبر

نالیدی و تقدیر همان است که بودست
    آن حلقه زنجیر همان است که بودست
    نومید مشو ناله کشیدن دگر آموز.

نظر

• mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
      ضربه گیر تورم؛ بورس یا مسکن

۱۳۹۷/۰۲/۰۵ - ۱۴:۴۳
      سینا سلیمانی مدیر سرمایه گذاری شرکت مشاوره سرمایه گذاری تأمین سرمایه نوین

در سررسید شهریور ماه، حجم قابل توجهی از نقدینگی که سال گذشته با مجوز دولت به بانکها برای جذب سپرده های یکساله ٢٠٪؜ جذب شد، آزاد خواهد شد و به حجم نقدینگی عظیم ١٥٠٠٠٠٠ میلیارد تومانی موجود در اقتصاد اضافه میگردد.

به گزارش افکارنیوز، واضح است که این نقدینگی در چرخه اقتصادی ایجاد نشده و باید از مدار گردش خارج یا حبس شود زیرا در صورت ورود این حجم از نقدینگی به جامعه یا بازارهایی که کشش جذب این نقدینگی را ندارند، عملا نرخ تورم بطور چشمگیری افزایش می یابد.
      درحال حاضر دولت با تک نرخی کردن ارز و اعمال محدودیت بر معاملات ارزی، بازار ارز را از مدار سرمایه گذاری و سفته بازی خارج کرده است. انتظار میرود بازار سکه نیز موقتا با کاهش التهابات از مدار خارج شود زیرا دولت بدون ورود این نقدینگی نیز توان کنترل وضعیت موجود را در میان مدت و بلند مدت ندارد!
      لذا دو بازار به عنوان بازارهای هدف شناخته خواهند شد: ١- بازار مسکن ٢- بازار سرمایه و بدهی

1) بازار مسکن ذاتا بازاری است که نیازمند نقدینگی بالایی برای حرکت است اما در صورتی که تحرکی در این بازار ایجاد شود صنایع پایین دستی نیز متحول خواهد شد. صنایعی مانند صنعت سیمان، فولاد، کاشی و سرامیک و... صنایعی هستند که ازین اتفاق تاثیرات مثبتی خواهند گرفت.
      از سوی دیگر برای بانک ها محدودیت زمانی جهت فروش املاک مازاد تعیین شده که فروش این املاک و رهایی صنعت بانکی نیازمند حجم بالایی از نقدینگیست.
      بنابراین با هدایت این نقدینگی به سمت بازار مسکن، دولت هم به هدف کنترل نقدینگی و مهار تورم خواهد رسید و هم صنعت بانکی را از مخمصه املاک مازاد راکد رهایی خواهد بخشید. اما هدایت این نقدینگی به سمت بازار مسکن نیازمند ایجاد جو روانی در جامعه و جذاب شدن این بازار برای عامه مردم است.
      همچنین برای محبوس کردن این حجم از نقدینگی و خارج کردن آن از مدار گردش در بازارها و کالاهای تورم زا، قطعا نیاز است که قیمت ملک حبابی شود و پس از ورود نقدینگی به آن، این صنعت وارد رکود شود تا از خروج و جهت گیری مجدد آن جلوگیری شود. علائمی از تحریک قیمتها که با حجم معاملات کم صورت پذیرفته در معاملات ملک مشاهده می شود که میتواند نشانه هایی از شکلگیری و فراهم شدم زمینه برای این اتفاق باشد.

2) بازار سرمایه و بدهی میتواند به عنوان بازار هدف دیگر دولت شناسایی شود. زیرا این بازار تنها بازاریست که گنجایش چنین حجم نقدینگی را دارد. همچنین، ورود این حجم از نقدینگی به این بازارها، نه تنها تورم زا نیست بلکه موجب ایجاد رونق در صنایع از طریق تامین مالی بنگاه ها و حتی دولت از طریق انتشار اوراق خواهد شد. ورود و تامین مالی بنگاه هایی که با معضل سرمایه در گردش رو به رو هستند و یا هزینه های مالی سنگین این بنگاه ها را تا مرز ورشکستگی پیش برده است، میتواند با ورود این حجم نقدینگی عظیم همگام شده و جهش بلندی به سمت خروج از رکود در صنایع ایجاد شود.
      خروج بانک ها و نهادهای دولتی از بنگاه داری و واگذاری به بخش خصوصی یکی از دغدغه های بزرگ دولت طی سالیان اخیر بوده که تا کنون این رویه به کندی پیشرفت کرده است. علاوه بر آن، تامین مالی پروژه های عمرانی، هزینه های جاری و تعهدات دولتی از الزامات و ضروریات دولت در مقطع فعلیست.
      بازار سرمایه و بدهی، بهترین راه دولت برای واگذاری بنگاه ها و تامین مالی منابع مورد نیاز در سریع ترین زمان ممکن است که گره گشای اصلاح ساختار اقتصادی است. تحقق این رویا برای دولت تنها زمانی میسر است که این بازارها مورد اقبال عموم قرارگیرد که در این صورت باید شاهد رشد قابل توجهی در وضعیت این بازارها باشیم.

در نهایت بنظر میرسد، دولت طی سالیان اخیر فرصتهای بسیاری با شرایط بهتر و التهابات کمتر برای تک نرخی کردن ارز و اصلاح ساختار ارزی کشور داشته است اما هرگز این اتفاق با عزم فعلی روی نداده بود. اما همزمانی اعلام نظر در مورد برجام، تک نرخی شدن ارز و سعی در کنترل بازار سکه این فرضیه را در ذهن متبادر میکند که احتمال تایید برجام و متعاقب آن عزم دولت برای کنترل و جهت دهی حجم نقدینگی در جهت اصلاح ساختار اقتصادی و ساماندهی نظام بانکی وجود دارد.
      زیرا اجرایی نمودن کلیه این اقدامات در حالی که احتمال لغو برجام و بازگشت تحریمها بالا باشد، عملا بزرگترین خطای ممکن است که لطمات جبران ناپذیری را بر کشور تحمیل خواهد کرد. باید به این نکته توجه داشت که تامین ارز مورد نیاز جهت تداوم ارز تک نرخی در میان مدت و بلندمدت در حالی که جامعه و اقتصاد کشور ارزش ارز را بالاتر میداند، غیر ممکن است. لذا در صورت تغییر در مسیر جریان نقدینگی، خواه به سمت بازار مسکن یا بازار سرمایه و بدهی، بازار سرمایه منتفع خواهد شد و میتوان انتظار افزایش حجم نقدینگی و رشد قابل توجه در این بازار را داشت.

دلیلی که این آقا برای مهار سکه آورد چه بود اصلا؟ چرا نقدینگی نباید/نمی تواند به بازار سکه برود؟؟؟ من که متوجه نشدم شما اگر از حرف های ایشان چپزی فهمیدید به من هم بگویید. گمان کنم منظور ایشان این بود که دولت نباید اجازه دهد... ولی مشخص نکرد که آیا دولت می تواند یا نه؟

در مورد اینکه این آقا گفتند بازار سرمایه تنها بازاری است که گنجایش این نقدینگی را دارد... باید بگویم: laughingsmiley
      واقعا؟
      واقعا ما یک همچین بازاری داشتیم خبر نداشتیم؟؟؟
      laughingsmileylaughingsmileylaughingsmiley
      اصلا با این همه اخزا و عرضه اولیه و اجاد و اشاد و فلان و بهمان که چسبانده اند به بازار، باز هم بازار ما یک کوچولوی دوست داشتنی بیشتر نیست... این کجا و آن سیل نقدینگی کجا؟؟؟؟
      این بازاری که من می بینم با بیست هزار میلیارد ریال رودل خواهد کرد! دیگر پنج یا ده درصد سپرده ها پیشکش...
      اصلا شما به من بگو صد در صد بانک صادرات چند؟ نه بانک صادرات کیلویی چند؟ آن وقت یک درصد از سپرده های درون بانک صادرات چند؟
      نه... انصافا کیلویی چند؟ laughingsmiley /:.nono.:/

مگر اینکه دولت و سایر بنگاه ها این قدر اوراق جدید چاپ کنند که... که این باز می شود همان بانک! و منظور ما از بازار سرمایه هم می شود اوراق ثابت و ربوی (بانک) نه سهام و سرمایه گذاری بر روی شرکت ها با سودی متغیر.

در یک بخش هایی از نوشته این دوستمان انگار رویا پردازی می کنند! (مانند من که در این جستار گاهی از آرمان ها و آرزو ها می گویم... البته من می گویم دارم بهترین حالات را در نگر می گیرم... ولی این دوستمان ایده آل را جای واقعیت گذاشته اند انگار... بدون اینکه بدانند. به خصوص آنجا که از بورس می گویند... خیلی ایده آل و زیبا است ولی واقعی نیست...)

دوستان من یکی دو بار دیگر هم در سایت اعلام کردم باز هم عرض می کنم که (این جور که من دارم می بینم)
      نقدینگی به شدت در تهران دارد به سمت مسکن می رود. به شدت!!!!! و انقریب است که مسکن مانند بازار زر و ارز شود! فقط امیدوارم تند (مانند بازار ارز) دولت یک کاری کند که پول ها (تورم) همان جا نابود شوند و این موضوع طولانی نشود.
      (و البته بنده باز هم مانند همیشه دوست ندارم به بازار مسکن بروم... همان گونه که به ارز و زر هم نرفتم... چون هم آنجا را بلد نیستم و هم اینکه اینجا را بلدم (یعنی بورس را) و هم اینکه دارم آزمایش می کنم و هم اینکه گمان کنم در هر شرایطی برای یک بورس_باز، بورس، سودآورتر از هر بازار و کاسبی دیگری است.)
      «محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

دوستان من یکی دو بار دیگر هم در سایت اعلام کردم باز هم عرض می کنم که (این جور که من دارم می بینم)
        نقدینگی به شدت در تهران دارد به سمت مسکن می رود. به شدت!!!!! و انقریب است که مسکن مانند بازار زر و ارز شود! فقط امیدوارم تند (مانند بازار ارز) دولت یک کاری کند که پول ها (تورم) همان جا نابود شوند و این موضوع طولانی نشود.
        (و البته بنده باز هم مانند همیشه دوست ندارم به بازار مسکن بروم... همان گونه که به ارز و زر هم نرفتم... چون هم آنجا را بلد نیستم و هم اینکه اینجا را بلدم (یعنی بورس را) و هم اینکه دارم آزمایش می کنم و هم اینکه گمان کنم در هر شرایطی برای یک بورس_باز، بورس، سودآورتر از هر بازار و کاسبی دیگری است.)
        ☑️پاسخ آخوندی درباره پیشنهاد وام ۲۰۰ میلیونی مسکن

عباس آخوندی با اشاره به آخرین وضعیت وام مسکن در کشور در سال ۹۷، اظهار کرد: پیشنهاد وزارت راه وشهرسازی برای افزایش سقف وام مسکن به شورای پول و اعتبار ارسال شده که باید روند خود را طی کند.

وی تصریح کرد: پیشنهاد وزارت راه وشهرسازی افزایش سقف وام مسکن تا ۲۰۰ میلیون تومان برای تهران است و در شهر‌های دیگر به نسبت‌های پایین تری افزایش می‌یابد.

وی همچنین بیان کرد: حبابی که در بازار ارز رخ داده در بازار مسکن ایجاد نمی‌شود و دلیلی برای ایجاد این حباب در مسکن وجود ندارد.
        «محمد حسین» هستم.
        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
          ستاره‌دار (۱۳)
          • Jul 2013
          • 18270

حسین عبده تبریزی :

قيمت واقعى دلار ٤٢٠٠ تومان نيست. مردم و كارشناسان ٤٧٠٠ تومان را قبول دارند و با توجه به قيمت اعلام شده بايد بررسى كنيم به كجا كشيده مى‌شويم.
          كسى كه با سكه سرمايه‌گذارى می‌كند سرمايه‌گذار است نه قاچاقچى پس براى تبديل سكه به ارز بايد رابطه مشخصى وجود داشته باشد اما با نرخ ٤٢٠٠ قابل تبديل نيست.
          بنابراين دولت پذيرفته نرخ ديگرى وجود دارد اگرچه نام آن را قاچاق مى‌گذارد.
          امروز با بحران هاى قبلى از لحاظ قيمت و تورم تفاوت داريم.
          يک بخش بحران مربوط به روابط خارجى و فشارهاى سياسى عربستان و اسرائيل است.
          تركيه در تبديل طلا به دلار به ما كمک مى‌كرد اما الان اين كار را نمى‌كند.
          اواخر سال گذشته بحران بانكى به بحران ارزى كشور اضافه و باعث شد شرايطی بحرانى براى كشور ايجاد شود.
          با شرایط مذکور بانک مركزى مجبور به دخالت شد و اينگونه با سياست‌های فعلى دخالت كرد.
          در اين داستان بايد دولت زيركانه‌تر عمل كند تا حريف بازيگران خارجى شود.
          بازار قاچاقى كه اكنون تعريف شده بايد محدود شود.
          استراتژى بانکی براى تک نرخى كردن ارز مسئله‌دار است و جواب نمى‌دهد.
          بازيگران بازار ارز متعدد هستند.
          شكاف دارايى‌ها و بدهى‌هاى بانک‌ها نگرانى‌هاى گسترده در مردم ايجاد مى‌كند و به پول غيرملى روى می‌آورند.
          با اين سیستمی که دولت برای ارز تک نرخى ايجاد كرده، به سمت چند نرخى شدن پيش خواهیم رفت و هميشه نظام دو نرخى فساد آور است.
          بايد همزمان با تک‌نرخى كردن ارز مسئله بانک‌ها را نيز حل كنيم.
          كاملا براى من روشن است اگر مسئله بانک حل نشود شاهد تنش خواهيم بود اما اين مسئله به طول مى‌انجامد.
          «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
            ستاره‌دار (۱۳)
            • Jul 2013
            • 18270

از محمد حسین ادیب:
            چگونه نسبت به چک برگشتی واکنش نشان دهیم ؟

✍️محمد حسین ادیب

?فعال اقتصادی باید نسبت به ١.۵ میلیون چک برگشتی در ماه چگونه واکنش نشان دهد ؟

?ریسک داد و ستد به شدت رو به افزایش است

?پیش بینی نگارنده این است که ریسک داد و ستد روند رو به رشد دارد و طی دو سال آینده تشدید می‌شود و در سال ٩٨ به اوج خود می رسد و از نقطه ای در آینده به سبب بالارفتن ریسک داد و ستد ، معاملات نقدی جایگزین معاملات غیر نقدی میشود لذا توصیه میشود فعالین اقتصاد دوره وصول مطالبات را ٣٣ درصد کاهش دهند

?عبارت فوق وقتی در سطح شرکت پیاده شود به این معناست که توصیه میشود اگر شرکت کالای خود را بطور متوسط ٣ ماهه می فروشد آن را به دو ماه کاهش دهد

?توصیه ها باید بگونه ای باشد که ریسک کاهش یابد و کار هم انجام شود ، نمی شود به سبب ریسک ، فعالیت اقتصادی متوقف شود لذا توصیه به کاهش ریسک است و نه حذف ریسک

?جایگزین کردن معاملات نقدی به جای معاملات غیر نقدی در عمل ممکن نیست و منجر به توقف فعالیت های بازرگانی میشود لذا کاهش دوره وصول مطالبات توصیه میشود

دیروز چهله ی مادربزرگ خدابیامرزم /:.Heart.:/ بود...
            با یکی از اقوامی که سالی یک بار می بینیمشان داشتم صحبت می کردم... بنده خدا یک جورهایی ورشکست شده بود... دو سه سال از من بزرگ تر است... زن و بچه دارد... برای خودش یک کاسبی کوچکی راه انداخته بود... ولی می گفت به خاطر چک برگشتی وضعش طوری شده که الان دوباره برگشته شده پادوی دیگران... ?
            یک بار یک چک دزدی به او انداخته بودند...
            بار دیگر هم یکی به او چک داده ولی بعدا که مانده تویش سریع درخواست ورشکستگی داده و قانون هم انگار این گونه است که اگر طرف درخواست ورشکستگی داده باشد شما هیچ کاری اش نمی توانی بکنی! (زندان بی زندان)
            (کلا من هر بار که اسم چک و وام و قرض و ... می آید تنم می لرزد... می گویم یک مقدار حاضرم قناعت کنم ولی وام نگیرم... کم بگیرم... و از آن طرف هم چکی کار نکنم... اکنون انگار دولت اوضاع را طوری کرده که همه مجبورند مانند من بیاندیشند! ?)

شرکت‌ها چه میزان در سال جاری می توانند قیمت را افزایش دهند ؟

✍️محمد حسین ادیب

جلسه مشاوره دیروز در یک کارخانه که من ٧ سال است مشاور آن هستم به جای ٢ ساعت ، ١٠ ساعت به درازا کشید

حرف من این بود که بازار کشش افزایش قیمت ندارد و اگر متناسب با افزایش نرخ ارز و دستمزد ، قیمت افزایش یابد از بازار حذف می شویم و محصول را نمی خرند و با افزایش قیمت ، رقیب که افزایش قیمت نمی دهد سهم ما را می گیرد

استدلال بخش مالی این بود که اگر افزایش قیمت متناسب با وزن افزایش نرخ ارز و دستمزد ، اعمال نشود کارخانه وارد فاز زبان دهی میشود و دیدگاه مدیر عامل این بود که اگر کارخانه وارد فاز زیان دهی شود گزینه تعطیل ، بررسی شود

من پیشنهاد کاهش هزینه را داشتم و برای کاهش هزینه دو گزینه روی میز بود ، افزایش تولید که به سبب افزایش نرخ ارز و عدم افزایش متناسب قدرت خرید ، مصرف کالاهای ارز محور ، امسال ٢٠ درصد کمتر از پارسال است و فروش در سطح سال قبل به منزله افزایش ٢٠ درصدی فروش است لذا گزینه افزایش تولید ، عملی نیست و گزینه کاهش هزینه باید در دستور کار قرار گیرد

پیشنهاد من : به میزانی که کارخانه سال قبل حقوق پرداخت می کرد ، پرداخت امسال در سطح سال قبل باشد و به میزانی که حقوق بیشتر پرداخت میشود پرسنل تعدیل شوند یعنی حقوقی که بیشتر پرداخت میشود با کاهش نیرو خنثی شود ، این پذیرفته شد اما مشکل را حل نمی کرد ، در این صورت کارخانه ٣ درصد زیان می کرد ، اقدامات بیشتری باید انجام می شد

دیدگاه مدیر عامل این بود که اگر کارخانه وارد فاز زیان دهی شود بهتر است تعطیل شود

من دنبال راه سومی بودم ، نقطه ای را باید می یافتیم ، که کارخانه زیان نکند ( سود نمی خواهیم ) ، سهم بازار کاهش نیابد ( افزایش قیمت منجر به واگذاری سهم بازار به رقیب نشود ) و یک سری از اقلام هزینه کاهش یابد و البته هزینه تبلیغات هم دو برابر شود ( بدون تبلیغات حفظ سهم بازار ممکن نیست )

اینکه چه اقلام هزینه باید کم شود و به بهره وری آسیب نرسد ، بحث آسانی نبود ، سناریو های کاهش هزینه که با عدد و رقم طرح می شد به سبب آثار منفی جدیدی که ایجاد می کرد ، مورد قبول واقع نمی شد

?بالاخره به این نقطه رسیدیم که قیمت ۵ درصد افزایش یابد و در ٧ مورد هزینه مورد ارزیابی نزولی قرار گیرد

@adibmh

آثار افزایش نرخ ارز بر فعالین اقتصادی در بخش کالاهای غیر ضروری

✍️محمد حسین ادیب

کالا ها و خدمات را به دو دسته تقسیم کنید :
            کالا و خدمات ضروری
            کالا و خدمات غیر ضروری

کالا و خدمات ضروری، چگونه از کالا و خدمات غیر ضروری تفکیک می شود:
            راه حل بسیار ساده ای دارد ، کالاها و خدماتی که یک خانواده چهار نفره (زن ، شوهر و دو فرزند ) با دو میلیون درآمد ماهانه حتما در ماه خریداری می کند و از سبد خرید این خانواده تحت هیچ شرایطی قابل حذف نیست کالا و خدمات ، ضروری است

مصرف کالا و خدمات غیر ضروری در واکنش به افزایش نرخ ارز ۵٠ درصد در سال جاری کاهش یافته است

به میزانی که ارز ، گران شده قدرت خرید خا نواده ها زیاد نشده و اختلاف تورم با قدرت خرید خانواده ها ، به صورت تغییر سبد خرید و تغییر الگوی مصرف خود را نشان داده است

مصرف بسیاری از کالاها و خدمات از الگوی مصرف قشر متوسط و ضعیف حذف شده است

حداقل ۵٠ درصد از فعالین اقتصادی که در بخش بازرگانی ، خدمات و سرمایه ای مرتبط با بخش های غیر ضروری فعال هستند ، به زیان دهی افتاده اند

هم خرده فروشان و هم عمده فروشان در بخش خدمات و کالاهای غیر ضروری شامل بحث بالا میشوند

این امر کلاهبرداری را در این بخش به اوج خود رسانده است

کلاهبرداری ، نیت مجرمانه ندارد ، خود به خود حذف ۵٠ درصد از فعالین اقتصادی در این حوزه ، به این صورت است که خرده فروشان قادر به پرداخت بدهی خود به عمده فروشان نیستند و عمده فروشان حذف میشوند

واکنش عمده فروشان به این روند ، جایگزین شدن نقدی فروشی به جای فروش مدت دار است

نقدی فروشی به حذف کاسبکاران فاقد سرمایه در گردش منجر میشود

بخش بازرگانی ، خدماتی و سرمایه ای مرتبط با کالا و خدمات غیر ضروری باید امسال حداقل ۵٠ درصد کوچک شود ، راه حل دیگری نیست ، اقتصاد ظرفیت افزایش های اخیر در نرخ ارز را نداشت اما نرخ ارز ، افزایش یافت ، وقتی ارز بیش از ظرفیت اقتصاد افزایش یابد ، واکنش بازار این جور است که عده ای از خرده فروشان پول عمده فروشان را می خورند ، عده ای از خرده فروشان با نقدی فروشی حذف میشوند ...

جوهر کلام اینکه ، بخش مصرفی ، بازرگانی و خدمات غیر ضروری باید به شدت کوچک شود ، حال اینکه کوچک شدن چگونه خواهد بود خیلی مهم نیست

نرخ ارز باید مطابق اختلاف تورم ایران با خارج از کشور ، سالانه افزایش یابد اگر از تورم داخلی ، تورم خارجی کسر شود و با سال ٨١ مقایسه شود دلار اکنون باید ٨١۵٠ تومان باشد اما آیا اقتصاد ظرفیت این افزایش را دارد ؟ این دو مطلب کاملا متفاوت است
            ، اینکه دلار باید ٨١۵٠ تومان باشد یک مطلب است و اینکه اقتصاد در نقطه موجود ظرفیت چنین افزایش را دارد مطلبی دیگر ، مخلوط کردن این دو ، فرد را به نتیجه گیری های غلط می رساند که حاصلی جز ورشکستگی ندارد !؟

کاهش ارزش پول ملی یعنی آتش زدن پس انداز ها ، وقتی پول ملی ۴٠ درصد کاهش ارزش پیدا می کند یعنی ۴٠ درصد پس انداز ها ، آتش زده میشود ، وقتی ۴٠ درصد پس انداز ها حذف شد مصرف کاهش می یابد ، وقتی مصرف کاهش یافت ، جامعه دست به انتخاب می زند و الگوی مصرف خود را تغییر می دهد ، مصرف کالاها و خدمات ضروری را حفظ می کند و مصرف کالاها و خدمات غیر ضروری را به شدت کاهش می دهد ، نمیشود افزایش نرخ ارز را اعمال کرد و از این نتایج جلوگیری کرد
            این چند سال خیلی متفاوت بود...
            در کل سال هایی که به خاطر دارم وضع کاسب ها عالی بود... و کارمندان وضعشان خراب...
            ولی از زمانی که جناب ادیب دارند می گویند خوب دقت می کنم می بینم... بلی... واقعا دارد وضع کاسب ها خراب می شود...
            و این را در گفتگوهای چهره به چهره ای که با مردم داریم می بینیم...
            انگار 5 برابر بودن شمار خرده فروشان (مغازه ها) در ایران نسبت به جهان دارد اینجا خودش را نشان می دهد...
            در این پنج سال روحانی هر کسی کاسب بود باخت کرده و هر کسی کارمند بود برده!
            هر کسی سپرده گذار بود برده و هر کسی سرمایه گذار بود باخته.
            یک چیزهایی دارد درست می شود... مثلا واقعا اشتباه بود که هر روز دلال ها (مغازه دارها) و وارد کنندگان کارشان پر رونق تر بشود... خوب شد که وضع آنها را اندکی خراب کردند... ولی از آن طرف هم نباید وضع تولید کنندگان را خراب می کردند...
            نتوانستند!
            ناتوان بودند. (حالا نمی دانم در آن بخش کاستن از درآمد دلال ها هم خودشان مستقیم دخالت کردند؟ یا اینکه همین جوری پیش آمد؟ ولی به هر حال کار خوبی بود.)
            از طرف دیگر هم نباید سپرده ها را این گونه می کردند...
            نباید پیش از سامان دهی بانک ها تورم را کاهش می دادند و آن رقابت احمقانه چندین ساله بین بانک ها راه می انداختند و تمام سرمایه مملکت را می بردند در بانک... باید می آوردند در بورس... (نه به خاطر خودمان... به خاطر مملکتمان می گویم...) تورم بیست درصدی چه اشکالی داشت؟ می گذاشتند تورم سر جایش باشد... و تنها جهت آن را از سمت دلال ها (گردش نقدینگی در بین دلال ها) می آوردند به سمت سرمایه گذاری...
            به هر حال...
            گذشته گذشت...
            و در زمان خودش هم در این جستار به اندازه ی کافی درباره اش صحبت کردیم...
            ما مسئول کارهای آقایان نیستیم... ما مسئول دارایی خودمان هستیم که اگر بیل زن هستیم باید اینجا را بیل بزنیم! و اگر لالایی بلدیم باید خودمان خوابمان ببرد! (چرچیل خدانیامرز بود اگر اشتباه نکنم که می گفت «نمی دانم چرا اکثر سیاستمداران بزرگ جهان در تاکسی ها رانندگی می کنند و در آرایشگاه ها اصلاح!???) من اگر اندکی اقتصاد و سیاست بلدم ابتدا باید آن را در کارنامه ی ماهانه/سالانه ی بورسی خودم نشان دهم! نه اینکه اینجا بیرون از گود بنشینم و به طیب نیا و کرباسیان بگویم لنگش کن!
            آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/04/29, 00:09.
            «محمد حسین» هستم.

نظر

• Abad
              عضو فعال
              • Nov 2015
              • 7516

مرتبا گفته ام که تورم خیلی بد است و می تواند موجب سقوط اجتماعی و اخلاقی و همه سقوط ها شود ( که هم اکنون نیز بسیار مخرب بوده ) . اگر دولت نتواند تورم را کنترل کند رکود هم قابل درمان نیست . آنهایی که از طریق تورم می خواهند رونق ایجاد کنند آب در هاون می کوبند. اما جای تاسف است که داریم به سمت تورم پیش می رویم

پ. ن : در موقع تورم قرض با برنامه و تبدیل آن به دارایی خوب کم ریسک است اما اگر از نظر احساسی میانه خوبی با قرض ندارید بهتر است ریسک نکنید
              Abad (گروه سرمایه گذاری آباد )
              تصمیم ساز است ، تصمیم گیری و مسئولیت آن با شماست. هر تصمیمی برای آینده امکان خطا دارد

نظر

• mhjboursy
                ستاره‌دار (۱۳)
                • Jul 2013
                • 18270

راز دلاری معجزه اقتصادی چین

چینی‌ها برای حمایت از کالای داخلی، روش کهنه افزایش تعرفه را کنار گذاشتند و روشی ابداع کردند که غربی‌ها را شگفت‌زده کرد. آنان به این نتیجه رسیدند که باید هزینه مصرف کالای خارجی را به شدت بالا برد و برای این کار بهترین کار افزایش نرخ دلار است؛ چون تقاضای دلار یعنی تقاضای جنس خارجی. این سیاست در عرض دو دهه، چین را به ابرقدرت اقتصادی تبدیل کرد؛ تا حدی که نه تنها کالاهای چینی در داخل چین جایگزین کالاهای وارداتی شد بلکه سراسر جهان را فتح کرد. غربی‌ها، سیاست ارزی چین را نوعی اعلان جنگ به غرب توصیف می‌کنند و از آن تحت عنوان جنگ ارزی یاد می‌کنند.

این سیاست در ایران به صورت معکوس اجرا می‌شود و منافع این سیاست معکوس نصیب واردکنندگان و قاچاقچیان کالا می‌شود. ما به خودمان اعلان جنگ داده‌ایم!

☘️کانال آموزش سواد اقتصادی
                «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

از مهدی رباطی

✍? در مقابل تلاش آمریکا برای به آتش کشیدن خاورمیانه

➖ در 70 سال گذشته آمریکا استراتژی مشخصی در خاورمیانه داشته است . استراتژی ایی که پایه های آن بر اساس بی ثباتی خاورمیانه برای تسلط بر منابع انرژی، تامین امنیت اسراییل و کنترل آسیا از طریق موقعیت استراتژیک این منطقه مهم استوار بوده است.

➖ در 15 ماه اخیر و با روی کار آمدن ترامپ این استراتژی به دلایلی که مجال توضیح آن نیست شکل عریانی به خود گرفته است. بر خلاف نظر عده ای ، فکر می کنم رفتار ترامپ چیز جدیدی نیست، یک تاکتیک جدید در یک فضای سیاستگذاری قدیمی است.
                  تمام بهانه جویی های بی منطق ترامپ در خصوص ایران و رفتارهای تکانه ای و غیر قابل پیش بینی وی در راستای حفظ همان فضای بی ثباتی دائمی در خاورمیانه است.

➖ بسیاری شاید متوجه نباشند شروط آقای ترامپ برای باقی ماندن ایالات متحده در برجام چیست اما در واقع این شروط مواردی هستند که در صورت اعمال قطعا یک جنگ تمام عیار کل منطقه خاورمیانه را در بر خواهد گرفت و شاید هم منجر به یک جنگ جهانی سوم گردد.

?آقای ترامپ سه شرط برای باقی ماندن ایالات متحده در برجام مطرح کرده.

1 – توقف برنامه های دفاعی ایران مخصوصا برنامه موشک های بالستیک.

2 – آنچه آمریکا نفوذ ایران در منطقه می خواند.

3 – دوران گذر از برجام برداشته شود و برجام بی پایان باشد.

✔️ اگر به شرایط تاریخی منطقه نگاه کنیم می بینیم موافقت ایران بر این سه شرط یعنی بازکردن گارد های دفاعی ایران و فراهم نمودن زمینه برای حمله دشمنان می باشد. به عبارتی یک برنامه بسیار آشکار برای ساختن یک لیبی یا یک عراق دیگر از ایران.

? تجربه تاریخی نشان داده که ایالات متحده و متحدینش زمانی به کشوری حمله می کند که اطمینان داشته باشد این کشور کاملا بی دفاع شده و اشغال آن برایشان کم هزینه خواهد بود.

➖ در آن زمان اینان مانند گرگ هایی که یک طعمه پیدا کرده اند همه جمع می شوند و با هم حمله می کنند.

➖ مشخص است که برنامه موشکی ایران و آنچه آمریکا به عنوان نفوذ ایران در منطقه عنوان می کند دو موضوعی هستند که هزینه هرگونه حمله به ایران را بالا می برد و به این دلیل اینها می خواهند آن را از میان بردارند.

➖ در شرایطی که برخی کشورهای منطقه که هر روز تهدید به حمله به ایران می کنند به انواع و اقسام سلاح های پیشرفته از جمله هسته ای مجهز هستند اینان اصرار دارند تا دوره گذر از برجام برداشته شود و رقبای ایران در منطقه برنامه هسته ای خود را تکمیل کنند در حالی که برنامه هسته ای ایران عملا متوقف است.

➖ تاریخ نشان داده که وقتی معادلات قدرت در منطقه به هم بخورد قطعا دشمنان ایران لحظه ای دریغ نخواهند کرد تا به ایران حمله کنند و قطعا یک جنگ تمام عیار شروع و ملیون ها نفر در آن کشته خواهند شد.

➖ به همین دلیل می توان گفت برنامه موشکی ایران و حمایت ایران از متحدین خود در منطقه خود نوعی تعادل برقرار کرده که از بروز یک جنگ تمام عیار جلوگیری نموده.

? حال وضعیت باقی مانده:

1 – ایالات متحده به تنهایی از برجام خارج شود.

2 – ایالات متحده به همراه سه کشور اروپایی از برجام خارج می شود.

3 – ایالات متحده از برجام خارج نمی شود.

➖ بدیهی است در صورتی که ایالات متحده به تنهایی از برجام خارج شود ایران بهانه خواهد داشت تا اجرای برجام را معلق کند و یا بخش هایی از آن را تا زمان اجرای تعهدات آمریکا اجرا نکند.

➖ در صورتی که ایالات متحده به همراه سه کشور اروپایی از برجام خارج شود آنوقت قطعا می توان گفت برجام به هم خورده به حساب می آید و احتمال دارد ایران اصلا کلا از NPT هم خارج شود و آنوقت اروپایی ها و آمریکا به جای اینکه به دنبال بازگشت به برجام باشند به دنبال آن باشند تا شاید بتوانند ایران را به NPT برگردانند.

➖ بدیهی است تا زمانی که هزینه حمله به ایران سنگین باشد و ایران از برنامه های دفاعی خود و همچنین حمایت از همپیمانان در منطقه دست بر نداشته هزینه حمله به ایران سنگین خواهد بود و بعید است دشمنان دست به حمله نظامی بزنند چون می دانند که خود نیز در معرض آسیب قرار دارند.

➖ با این شرایط بسیار محتمل است که رئیس جمهوری ایالات متحده به بهانه اینکه کشورهای اروپایی میانجی گری کرده اند یک بار دیگر پایبندی ایالات متحده به برجام را اعلام کند و همه را میان هوا و زمین قرار دهد. به هر حال از بدو ورود به کاخ سفید هم برنامه او همین بود و بس.

??در پایان می توان گفت پایبندی ایران به برجام و داشتن برنامه دفاعی و همپیمانان مقتدر در منطقه هم بهانه ها را از دشمنان گرفته وهم اینکه شرایط نظامی را سخت کرده به همین دلیل هم تا زمانی که چنین شرایطی وجود دارد هم منطقه و هم جهان شاهد جنگی جدید نخواهند بود.

#سیاست #ایران #برجام #تحلیل
                  «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                    ستاره‌دار (۱۳)
                    • Jul 2013
                    • 18270

از مرتضی عباد

برای اینکه سرتان سوت بکشد:

سیستم بانکی تقریبا هر ماه یک میلیون سکه به عنوان سود توزیع می کند بین سپرده گذاران.

در سال نزدیک ۱۰۰ تن طلا!!!!

و این رقم هر ماه با یه تصاعدی بزرگتر هم می شود.

دقت بکنید: در اقتصادی که تقریبا همه کسب و کارها خوابیده اند سیستم بانکی در ماه یک میلیون سکه و حدود هشت تن طلا توزیع می کند تا غول نقدینگی راضی بشود و تکان نخورد!!

به نظرتان تا کی این بازی می تواند ادامه پیدا بکند؟

هیچ ربطی هم به این ندارد که ترامپ صبحانه پنیر تبریز بخورد یا سوییس!!

سرتان سوت کشید!!!

پس گوش کنید: عدد و رقم فوق فقط ده درصد واقعیت هست?

به عبارتی سیستم بانکی در ماه ۱۷۰۰۰ میلیارد تومن سود توزیع می کند ?یعنی ده میلیون قطعه سکه?، یعنی نود تن طلا ?

یک بار دیگر مرور کنید تا متوجه عمق فاجعه بشوید.

در سال بالای ۱۰۰۰ تن طلا در سیستم بانکی مون پول تولید می شود?

در سال معادلِ نزدیک ۱۲۰ میلیون قطعه سکه طلا در بانکهامون اسکناس بی پشتوانه تولید می کنیم?

حالا فهمیدید این ۵ میلیون سکه فیزیکی چرا ارزشمند است؟
                    «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                      ستاره‌دار (۱۳)
                      • Jul 2013
                      • 18270

در اصل توسط Abad پست شده است View Post
                      مرتبا گفته ام که تورم خیلی بد است و می تواند موجب سقوط اجتماعی و اخلاقی و همه سقوط ها شود ( که هم اکنون نیز بسیار مخرب بوده ) . اگر دولت نتواند تورم را کنترل کند رکود هم قابل درمان نیست . آنهایی که از طریق تورم می خواهند رونق ایجاد کنند آب در هاون می کوبند. اما جای تاسف است که داریم به سمت تورم پیش می رویم

پ. ن : در موقع تورم قرض با برنامه و تبدیل آن به دارایی خوب کم ریسک است اما اگر از نظر احساسی میانه خوبی با قرض ندارید بهتر است ریسک نکنید
                      سلام.
                      دقیقا متوجه منظورتان نشدم.
                      ولی تقریبا می توانم خدمتتان عرض کنم که چیزی به نام «بی تورمی» نداریم!
                      این نقشه را نگاه کنید:

تنها چند کشور هستند در جهان که تورم منفی یا نزدیک به صفر دارند!

چین را نگاه کنید... چین در حقیقت تورم کاذب درون خودش به وجود آورده! یعنی اینها اصلا خودشان علاقه دارند تورم داشته باشند... یعنی سایر کشورها اصرار دارند که او باید تورم منفی داشته باشد ولی او می خواهد تورم صفر یا مثبت داشته باشد...

تورم دو تا است. هم معلول است و هم علت. هم ساخته می شود و هم آن را می سازند!!!!!!

می سازند یعنی علاقه دارند بسازند.

نه تورم افسار گسیحته (مانند ونزوئلا) بلکه تورمی ثابت و کنترل شده برای اینکه قدرت رقابت صنایع داخلی را افزایش دهند.

دو تصویر بالا را با هم مقایسه کنید.
                      چه نتیجه ای می گیرید؟
                      در چه زمان هایی تورم بالا رفته؟ و زمانی که تورم بالا رفته چه شده؟ (در تصویر پایین)
                      «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                        ستاره‌دار (۱۳)
                        • Jul 2013
                        • 18270

از حمید اعرابی

امروز جناب سيف اومد در برنامه نگاه يك حدود ١/٥ ساعت برنامه بود .
                        نكاتي را گفتن :

١- دلار ٤٢٠٠ توماني قطعي است و سالانه نهايت ٥ درصد رشد خواهد كرد .

٢- براي مصارف بيشتر از مبلغ مصوب( سفر و درمان و دانشجو ) هم برنامه هاي داريم كه طي يكي دو ماه آينده اجرايي مي شود .

٣- در حال تهيه نرم افزار و قوانين و برنامه هايي اند كه در مجلس هم در حال پيگيري است براي كاهش سود بانكي

٤- اف اي تي اف هم كارهاي خوبي شده و بزودي كارهاي تصويب آن در مجلس انجام مي شود .

٥- برنامه مدون براي تغيير ساختار بانكي و حل مشكلات اساسي آن

٦- رساندن قيمت سكه متناسب با دلار ٤٢٠٠ توماني و تركاندن حباب سكه.

نظر

• Abad
                          عضو فعال
                          • Nov 2015
                          • 7516

سلام.
                          دقیقا متوجه منظورتان نشدم.
                          ولی تقریبا می توانم خدمتتان عرض کنم که چیزی به نام «بی تورمی» نداریم!
                          این نقشه را نگاه کنید:

تنها چند کشور هستند در جهان که تورم منفی یا نزدیک به صفر دارند!

چین را نگاه کنید... چین در حقیقت تورم کاذب درون خودش به وجود آورده! یعنی اینها اصلا خودشان علاقه دارند تورم داشته باشند... یعنی سایر کشورها اصرار دارند که او باید تورم منفی داشته باشد ولی او می خواهد تورم صفر یا مثبت داشته باشد...

تورم دو تا است. هم معلول است و هم علت. هم ساخته می شود و هم آن را می سازند!!!!!!

می سازند یعنی علاقه دارند بسازند.

نه تورم افسار گسیحته (مانند ونزوئلا) بلکه تورمی ثابت و کنترل شده برای اینکه قدرت رقابت صنایع داخلی را افزایش دهند.

دو تصویر بالا را با هم مقایسه کنید.
                          چه نتیجه ای می گیرید؟
                          در چه زمان هایی تورم بالا رفته؟ و زمانی که تورم بالا رفته چه شده؟ (در تصویر پایین)
                          با سلام
                          بحث مفصلی است و شاید از حوصله هر دویمان بیرون باشد ولی نکاتی عرض می شود
                          1- مقایسه شاخص ها ( از جمله GDP ) باید با تعدیل شده تورم باشد ( قیمت ثابت بر اساس سال پایه )
                          2- افزایش قیمت ( مقطعی و کنترل شده ) با تورم متفاوت است.
                          3- نرخ تورم مهم است نرخ تورم زیر 4 درصد در صورتی که آگاهانه و کنترل شده باشد بحث دیگری است.
                          4- تورمی که توزیع درآمد را تخریب می کند معمولا بالای 5 درصد و بالای 10 درصد که مشکلات عدیده ای ایجاد می کند.
                          5- تورم بالا و طولانی سیکل معیوب تورم - رکود و رکود - تورم ایجاد می کند
                          6- بدتر از همه این ها رکود تورمی یا تورم رکودی است که اقتتصاد ایران به این بیماری گرفتار است یعنی هم قیمت ها بالا می رود و هم بیکاری بالا می رود
                          7......
                          تصمیم ساز است ، تصمیم گیری و مسئولیت آن با شماست. هر تصمیمی برای آینده امکان خطا دارد

نظر

• mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

پیرو متنی که از آقای مهدی رباطی نقل قول کردم...

بنده پیش تر هم گفته بودم که بررسی و شمارش شمار توپ و تانک و هواپیما و این جور مسائل مهم نیست...
                            اصل قضایا را باید نگاه کنیم...
                            باید ببینیم امواج اصلی چه چیزهایی هستند؟

آن چیزی که ما داریم می بینیم این است که مسئله ی اصلی اقتصاد است. تمام کشمکشی که بین غرب و ایران و از آن سمت روسیه و چین وجود دارد سر اقتصاد است. چه اقتصادی؟
                            بازارهای کشورهایی که ایران دارد رویشان نفوذش را بیشتر می کند...
                            بازارهای آینده ی عراق و سوریه و خود ایران و افغانستان و در آینده پاکستان و لبنان و یمن و قطر و و و
                            و البته نفت.

مسئله ی اصلی برجام این است... نه هسته ای است و نه موشکی... بازار است.
                            آمریکا و دوستانش رقم های بسیار عجیبی هزینه کردند که صرف درد زایمان خاورمیانه ی جدیدشان بکنند... ولی وجود ایران نگذاشت. (در جاهای دیگر دنیا هم حالا این بحث خواهد بود... یعنی نیجریه و تونس و مالزی و بنگلادش و میانمار و بخش هایی از آمریکای جنوبی و آفریقا و آسیا)

شما فرض کنید کلی خرج کرده اید و یک واحد بسیار شیک از یک نمایشگاه را به مدت یک ماه به قیمت گزافی اجاره کرده اید ولی یک نفر رفته سر ِ نمایشگاه ایستاده بدون ریالی هزینه دارد جنس می فروشد! یا تبلیغ یک جای دیگر را می کند... خلاصه نمی گذارد از این هزینه ی گران شما برای شما عایدی ایجاد شود... خوب شما باشید چه می کنید؟ آمریکا می خواهد همان کار را بکند...

برای آمریکا که وضع مشخص است...
                            اما برای اروپا تصمیم سخت است... اروپا می تواند با ایران هم راه بیاید... ولی ایران به چین نزدیک تر است! پس اگر آینده ی خاورمیانه به چنگ ایران بیاید احتمالا پیروز میدان چین خواهد بود و سهم اروپا کاهش خواهد یافت (نسبت به زمانی که آمریکا مسلط باشد) (هم بازار و هم نفت و هم جایگاه های راهبردی (Strategic Positions) بازرگانی و حمل و نقل و ...)

مسلما بهترین کار برای هم آمریکا و هم اروپا این است که ایران کلا قلع و قمع شود و اثری از ایران و نفوذش نباشد... ولی تلاش برای این کار چقدر هزینه و چقدر فایده دارد؟
                            به قول آن کارشناس عربستانی «ما این همه سال هزینه کردیم نتوانستیم شصت هزار تا حوثی را از بین ببریم... حالا چگونه قرار است با ایران مقابله کنیم؟»
                            جریان همین است...
                            آمریکا اگر قرار بود با یک هزینه ی کم ایران را حذف کند مطمئنا این کار را در عراق و سوریه انجام می داد... یا در لبنان و فلسطین... یا اگر بتواند همین اکنون باید بتواند این کار را در شرق عربستان انجام دهد... آنجا که کامل تحت کنترل عامل منطقه ای آمریکا (سعودی) است... آنجا که دیگر باید خیلی راحت باشد...
                            راحت هم هست...
                            ولی چقدر هزینه؟ و چقدر فایده؟
                            دستگاه دیپلماسی آمریکا (و اروپا) بر این اساس است.
                            یعنی حل معادلاتی که ورودی و خروجی اش هزینه و فایده است. هزینه و فایده ی دنیوی. (البته در خیلی از جاها همین است... ولی در برخی جاها هم این نیست... در ایران این نیست... در داعش این نبود... در کشورهای آسیای شرقی گاها این نیست... برخی جاها کلا این گونه نیست. و مواردی مانند آبرو و شرف و نیاکان و رسوم و دین و ... وجود دارد. حالا... می ترسم یک بحث بی ربط باز شود... بگذریم...)

اما اینکه در آینده چه خواهد شد... بستگی به همین معادلات دارد...
                            آیا برای آمریکا بیشتر می صرفد که با ایران کنار بیاید یا اینکه ایران را محدود کند یا اینکه ایران را نابود کند؟
                            آیا برای اروپا بیشتر می صرفد که شریک تجاری ایران شوند؟ (و البته چقدر احتمال دارد؟) یا اینکه با آمریکا برای محدود سازی یا ریشه کنی ایران تلاش کنند؟
                            آیا برای چین و روسیه بیشتر می صرفد که در سوریه و جاهای دیگر برای ایران هزینه کنند؟ و برای عدم محدودسازی ایران هزینه کنند؟ یا نه؟
                            و البته... آیا برای ایران می صرفد که خودش را محدود کند؟ یا به نفوذش ادامه دهد؟ یا درگیری مستقیم و پرهزینه ای را آغاز کند تا دشمن بترسد (از هزینه و عدم فایده) و پس بکشد. یا...

گمان می کنم همه ی طرف ها دوست دارند موضوع نرم پیش برود!
                            این را از تک تک حرکات این چندین سال می توان فهمید...
                            البته ایران کمتر...
                            ایران به آرامی با سرعت زیادی دارد نفوذ می کند... چندین سال پیش اصلا بحث سوریه و عراق هم نبود... چه برسد به بخش بزرگتر فلسطین و یمن و عربستان و افغانستان و پاکستان... ولی باز اگر دقت کنید می بینید خیلی جاها ایران مستقیم کاری نمی کند!!! یعنی رژیم صهیونیستی عملا موشک می زند به سوریه و چند ایرانی شهید می شوند ولی ایران عملیات مستقیم و جسورانه ای انجام نمی دهد...
                            آمریکا هم ابدا حرکات جسورانه انجام نمی دهد... (حرف را ولش کن... عمل را ببین.) نمونه ی آخرش همین حمله به سوریه بود... که از ناو ها موشک هایی شلیک شد که... یعنی نه حرکات مستقیم و نه حرکات پر هزینه ما از آمریکا ندیده ایم...
                            پس تنش های اساسی احتمالا ان شاء الله پیش نخواهد آمد...

خیلی طولانی شد... ادامه اش باشد یک زمان دیگر سر وقت...
                            «محمد حسین» هستم.

نظر

• Abad
                              عضو فعال
                              • Nov 2015
                              • 7516

با سلام ، جناب محمد حسین ، نظر بالا را خواندم فقط به نفت عراق دقت کنید فکر کنم بالای 4 میلیون در روز صادر می شود کجا می رود ؟ ایران چقدر از آن منتفع می شود ؟ چرا ارز عراق با وجود جنگ داخلی با دلار تقریبا برابری می کند ؟ چرا در مشکل ارزی اخیر و سنگ اندازی امارات ، عراقی ها به ما کمک نمی کنن ؟ چرا عراقی ها در واردات از ایران سیاست شل کن سفت کن دارن ؟ چرا با وجود درآمد ارزی بالای عراق ، ایران باید برخی هزینه های عمرانی را انجام دهد ؟

دنیا داره افراطیون مذهبی ( مثل داعش و ... ) را در خاور میانه تضعیف می کنه با وسیله ایران و البته با هزینه کشور هایی مثل عربستان اینجوری جهان امن تر میشه .

امروز اشاره رهبری هم بود آمریکا دنبال جنگ مسلمان با مسمان است و موفق هم بوده و آنچه در همه ان جاهایی که شما ذکر کردید در سال های گذشته همین بوده.

ایران در بلند مدت ضرر خواهد کرد و ضرر هم کرده .

آنچه خاور میانه را می تواند نجات دهد دست کشیدن از اختلافات مذهبی است و این انسان های بزرگ نیاز دارد .

نظر

• mhjboursy
                                ستاره‌دار (۱۳)
                                • Jul 2013
                                • 18270

هواپيمايى آسمان تفاهم نامه خريد ٢٠ فروند هواپيمای سوخو سوپر جت ۱۰۰ را در نمايشگاه هوايى تركيه امضا كرد
                                چندی پیش هم انگار اولین هواپیمای ایرباس آمده بود و مدیر عامل بوئینگ هم گفته بود کار اولین هواپیمای ایران را دارند انجام می دهند...

این هم هست:
                                ✈️ برای خرید هواپیما باید تا 22 اردیبشهت صبر کنیم

? محمود شکرابی، مدیرعامل قشم ایر: در حال پیگیری فاینانس خارجی برای خرید هواپیما هستیم، البته فعلا باید تا 22 اردیبهشت و تا تصمیمات آمریکا در این حوزه صبر کنیم.

? تلاش می‌کنیم 15 فروند ایرباس 319 و 320 و 10 فروند بمباردیه نیز به ناوگان قشم ایر اضافه کنیم.فعلا برنامه‌ای برای خرید هواپیماهای سوخو روسی نداریم
                                یکی دیگر:
                                ? رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت: فعالیت توتال در ایران متوقف نشده است

▪️خیامیان: توتال در فاز11 پارس جنوبی کارها را طبق روال انجام می‌دهد و پیمانکاران و سازندگان در مناقصات شرکت می‌کنند. کار توتال چراغ خاموش جلو می‌رود و متوقف نیست.

▪️توتال باید ۵۱ درصد از توان ایرانی استفاده کند. اگر بیش از ۵۱ درصد استفاده کرد تشویق می‌شود و اگر استفاده نکرد باید پنج درصد قرارداد را جریمه بدهد
                                آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/05/01, 12:47.
                                «محمد حسین» هستم.

نظر

در حال کار...
                                X