تدبیر✘ و امید☹

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mhjboursy
    ستاره‌دار (۱۳)
    • Jul 2013
    • 18270

    #331
    پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

    در اصل توسط Abad پست شده است View Post
    با سلام
    بحث مفصلی است و شاید از حوصله هر دویمان بیرون باشد ولی نکاتی عرض می شود
    1- مقایسه شاخص ها ( از جمله GDP ) باید با تعدیل شده تورم باشد ( قیمت ثابت بر اساس سال پایه )
    2- افزایش قیمت ( مقطعی و کنترل شده ) با تورم متفاوت است.
    3- نرخ تورم مهم است نرخ تورم زیر 4 درصد در صورتی که آگاهانه و کنترل شده باشد بحث دیگری است.
    4- تورمی که توزیع درآمد را تخریب می کند معمولا بالای 5 درصد و بالای 10 درصد که مشکلات عدیده ای ایجاد می کند.
    5- تورم بالا و طولانی سیکل معیوب تورم - رکود و رکود - تورم ایجاد می کند
    6- بدتر از همه این ها رکود تورمی یا تورم رکودی است که اقتتصاد ایران به این بیماری گرفتار است یعنی هم قیمت ها بالا می رود و هم بیکاری بالا می رود
    7......
    سلام جناب آباد. ???
    (بخشید دیر پاسخ می دهم و کوتاه. خودتان که در جریان هستید...)
    فرمودید مقایسه gdp باید پس از تعدیل کردن با تورم باشد؟؟؟؟
    من تا به حال چیزی در این زمینه نشینده بودم. اگر می شود بیشتر توضیح بفرمایید.
    آن وقت بر اساس چه تورمی باید تعدیل شود؟
    چون gdp مثلا در ایران یا در چین به ریال یا به یوان اندازه گیری نمی شود! که بخواهد با تورم داخلی ایران و چین تعدیل شود!
    و از آن مهمتر اینکه آن نموداری که بنده گذاشته بودم خود gdp نبود. بلکه رشد gdp بود که نه تنها به یوان نمی باشد بلکه ارز و پول هم نمی باشد. (درصدی است بر مبنای دلار)

    برای اینکه منظورم را برسانم....
    فرض بفرمایید در ایران سرانه تولید ناخالص داخلی ایران 5 دلار است... سال بعد سرانه ناخالص داخلی ایران می شود 10 دلار و 100 درصد هم تورم داریم... پرسش اینجا است که آیا اکنون که مثلا نان از 100 ریال تبدیل شده به 200 ریال، همزمان به دلار هم قیمت نان از 1 دلار به 2 دلار افزایش پیدا کرده است؟ یا نه؟؟
    gdp به دلار است و رشد gdp درصدی بر پایه ی دلار است! نه ریال و یوان. دست کم آن نموداری که ما گذاشتیم و کنار تورم چین گذاشتیم و مقایسه اش کردیم با دلار بود...
    چون می دانم اهل کم گویی و گزیده گویی هستید دیگر پرچانگی نمی کنم و بیشتر توضیح نمی دهم.

    البته من بررسی بنیادی بلد نیستم و اقتصاد هم بلد نیستم. و برای همین تعجب کردم. اگر احیانا این کار مرسوم است (یعنی تعدیل کردن رشد تولید ناخالص داخلی با تورم) لطفا یک منبع معرفی بفرمایید مطالعه کنم.

    __________________________________________________ ______________________________

    در زیر بار دیگر تولید ناخالص داخلی و رشد تولید ناخالص داخلی و تورم چین آورده شده:
    (همگی از یک سایت و همگی مربوط به ده سال اخیر)


    تولید ناخالص داخلی چین:


    نرخ رشد تولید ناخالص داخلی چین :


    نرخ تورم چین:
    «محمد حسین» هستم.
    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

    نظر

    • mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

      #332
      پاسخ : تدبیر✘ و امید☹


      در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
      چندی پیش هم انگار اولین هواپیمای ایرباس آمده بود و مدیر عامل بوئینگ هم گفته بود کار اولین هواپیمای ایران را دارند انجام می دهند...


      این هم هست:


      یکی دیگر:

      نمی دانم چرا با فایرفاکس برخی اوقات در این سایت نمی توانم نقل قول بگیرم یا ویرایش انجام دهم؟؟؟ (اعصابم را خرد می کند... مانند آن زمان شده که نمی توانستم عکس بگذارم...)
      به هر حال... می خواستم نوشته ی بالا را ویرایش کنم و موارد زیر را به آن بیافزایم که جای الکی گرفته نشود که نشد:


      ✈️ وکیلمان را برای اعتراض به ایرباس و بوئینگ به آمریکا فرستادیم/ مدیران ایرباس و بوئینگ به ما میگویند تا سخنرانی بعدی ترامپ صبر کنید!

      ?موسوی،‌ مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایرتور در گفتگو با «نود اقتصادی»:

      ? قرارداد 4.5 میلیارد دلاری ایران ایرتور با ایرباس برای خرید هواپیما در راستای برجام بوده اما همچنان آنها( مدیران شرکت ایرباس و بوئینگ) در تحویل هواپیما بدعهدی کرده و معلوم نیست که مجوز اوفک تا پایان سال صادر می شود یا خیر و آنها می‌گویند تا سخنرانی بعدی ترامپ صبر کنید!

      ? نمیتوانیم بیش از این، منتظر بدعهدی ایرباس و بوئینگ بمانیم، به همین دلیل رفتیم سراغ سوخوی روسیه.
      ? قائم مقام مستعفی وزیر راه و شهرسازی و مسئول خرید هواپیماهای پسابرجامی: برای خرید هواپیما از سوخو هم باید مجوز آمریکا را بگیریم/ اروپا ما را حمایت کند، نیازی به مجوز آمریکا برای خرید هواپیما از ایرباس نداریم

      ♦️فخریه کاشان: اگر سوخو بخواهد به ایران هواپیما بفروشد با مقررات فعلی باید مجوز آمریکا را دریافت کند

      ️40 درصد قطعات سوخو از آمریکا تامین می شود بنابراین فروش این هواپیما روسی هم نیازمند مجوز اوفک است.
      در مورد ایرباس خدمات پس از فروش برای ما بسیار اهمیت دارد. باید مطمن باشیم هواپیمایی که تحویل می گیریم ضمانت و پشتیبانی دارد و اگر تحریمی هم رخ دهد مشکلی در این حوزه پیش نمی آید

      ♦️با صراحت می گویم که همه دقت ها را در قراردادها انجام داده ایم که اگر تحریم ها بازگردد یک ریال از پول کشورمان از دست نرود. اگر پولی بابت پیش پرداخت ارایه شده صد درصد امن است به این معنا مطلقا امکان اینکه سوخت شود، وجود ندارد.

      ♦️وقتی رییس جمهوری آمریکا و خزانه داری این کشور به صورت مستمر با شرکت‌ها و بانکهای خارجی به ویژه بانک‌های کشور چین تماس می گیرند و می‌گویند با ایران همکاری نکنید طبیعی است که احتیاط هایی ایجاد می‌شود. اینکه بدانیم ما چه منابع و امکاناتی داریم به بعد از 22 اردیبهشت موکول می‌شودکه فضای جدید را ارزیابی کنیم و امکانات را بسنجیم.

      ♦️ممکن است شرکت بویینگ نتواند هواپیمایی را به ایران تحویل دهد. تفاوت قرارداد ایرباس با بویینگ این است که بویینگ یک شرکت آمریکایی است و ناچار است که مجوز همکاری با شرکت‌های ایرانی را از امریکا دریافت کند. اما ایرباس اگر مورد حمایت اروپایی‌ها قرار بگیرد نیاز به این مجوز ندارد و می‌تواند بدون مجوز از آمریکا هم همکاری‌ها را ادامه دهد.
      «محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

      نظر

      • mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

        #333
        پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

        ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۷/۲/۱۱

        ? ولی اله سیف: منکر وجود مشکلات در مبادلات خارجی، قاچاق و برخی جریانات خروج ارز از کشور و یا نگهداری ارز خارجی توسط برخی افراد در ماجرای گرانی دلار نیستم

        ?رئیس کل بانک مرکزی: درباره حساب سرمایه نیز چنین تصور می شود که حساب سرمایه منفی در تراز پرداخت‌ها به عنوان مشکل و نشانه خروج ارز از کشور است، اما طبق استانداردهای آماری، کشوری که دارای حساب تجاری مثبت است، در حساب تراز پرداخت‌ها دارای حساب مالی و سرمایه منفی است (ثبت منفی) که این امر به معنی طلبکار بودن از دنیای خارج است و نمی توان از ارقام منفی این حساب،با اطمینان،فرار سرمایه را استنباط کرد.

        ?مروری بر تحولات بازار ارز حاکی از آن است که تحولات نرخ ارز در بازار آزاد تا نیمه اول سال گذشته در مسیری سازگار با متغیرهای بنیادین اقتصادی قرار داشت. لیکن در پی التهاب آفرینی های آمریکا نسبت به برجام، همراه با تزریق انتظارات منفی در بازار ارز توسط برخی عوامل داخلی، بازار ارز دچار التهاب شد


        __________________________________________________ _
        جناب سیف... چه جوری حساب می کنی؟ بگو ما هم حساب کنیم. ما اینجا سرانگشتی نشستیم حساب کردیم دیدیم 50 درصد باید تورم مخفی در کشور وجود داشته باشد که شما انگار آن را در بانک ها قایم کرده اید... حالا با حساب آن گفتید ارز باید باشد 42 هزار ریال؟ یا بدون آن؟ چه گونه نرخ ارز پیش از شهریور 1396 نرخ درستی داشته؟ /.:blinksmiley.://.:blinksmiley.://.:blinksmiley.:/



        سیف دستور بررسی نوسانات غیرطبیعی ارز داد

        رییس کل بانک مرکزی با اشاره به عوامل هدفمند و غیرطبیعی نوسان های دامنه دار بازار ارز گفت: تقاضا کردم بررسی دقیق تری در این خصوص صورت گیرد تا دلایل کاملاً مشخص شود.


        به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،ولی اله سیف درخصوص پیش بینی زمان احتمالی رسیدگی و تعیین تکلیف دو درصد باقی مانده از سپرده گذاران موسسات اعتباری در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما گفت: پیش بینی مراحل قضایی امکانپذیر نیست البته می دانیم که ریاست قوه قضاییه درخصوص رسیدگی به این شرایط دستور قاطع داده و محکمه مربوطه در حال تکمیل اطلاعات است به جز این بانک مرکزی هم در تلاش است با شناسایی اموال بیشتری تصمیمات جدیدی را اتخاذ کند.سرنوشت موسسات اعتباری عملا به یک تجربه برای عموم تبدیل شده تا در آینده افرادی نتوانند به این راحتی اقدام به کلاهبرداری کنند و مردم را با وعده نرخ سودهای بالا فریب دهند.

        وی با اشاره به سرنوشت دو پیشنهاد وزارت راه به شورای پول و اعتبار درخصوص افزایش وام مسکن و کاهش نرخ سود گفت: با دستورات و پیگیری های مستمر شخص رییس جمهور و جلساتی که اواخر سال گذشته برگزار شد طرح باز آفرینی بافت های فرسوده شهری در حال پیگیری است و به نظر من خواهد توانست آثار مثبت فراوانی به همراه داشته باشد یعنی علاوه بر تغییر چهره شهر، تحرکی در دیگر بخش های اقتصاد هم ایجاد می کند . نظام بانکی هم با حمایتی بانک مرکزی می تواند در این رابطه نقش بسیار جدی ایفاء کند.

        این مقام مسئول در خصوص مخالفت شورای پول و اعتبار با کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن تاکید کرد:‌ قبلا طرح صندوق پس انداز مسکن یکم را داشتیم . تعداد سپرده گیری که در این صندوق انجام گرفته به 296 هزار نفر می رسد که از این تعداد نوبت دریافت تسهیلات 37 هزار نفر فرارسیده یعنی تسهیلات خود را دریافت کرده اند. امروز هم وزارت راه موضوع کاملا درستی را طرح کرده چون خرید مسکن اتفاق بزرگی است که در طول زندگی یک زوج تشکیل خانواده می دهند رخ می دهد و باید برای آن برنامه ریزی صورت گیرد. لذا به نظر من پیشنهاد وزارت راه و شهر سازی مناسب است و تصمیم شورای پول و اعتبار و بررسی همکاران و کارشناسان ما هم نتیجه مثبتی به دنبال داشته یعنی 37 هزار نفر تسهیلاتی بالغ بر دو هزار و 700 میلیارد تومان دریافت کرده اند.

        سیف تصریح کرد: در طرح بازآفرینی بافت های فرسوده هم پیش بینی شده یک توسعه گر محله ای، محله ای را باز آفرینی کند و در مدت عملیات تمام سکنه محل تخلیه شده و اسکان موقت یابند.پیش بینی می شود دو برابر واحد های مسکونی تخریب شده ، واحد های جدیدی احداث شود نیمی از این واحدها هم به صاحبان و مالکان پیشینی اختصاص خواهد یافت و مابقی آن آن توسط توسعه گران واگذار خواهند شد. در این میان کمک نظام بانکی این است که خریداران واحد های مسکونی از وام بانکی استفاده خواهند کرد، وام بانکی فروش اقساطی که در حقیقت با کمترین نرخ برای زوج های جوان خانه اولی یعنی 6 درصد ارائه می شود .



        نوسان در بازار ارز طبیعی نبود

        وی با اشاره به نوسانات غیرمعمول بازار ارز در ماه های اخیر گفت: نگاهی به تجربه 5 سال اخیر نشان می دهد بانک مرکزی عملکردی بسیار مثبتی در بخش ارز داشته و در کنترل نوسانات ارزی موفق ظاهر شده است. فراموش نکنیم این بازار تا سال 92 و پیش از آن شروع فعالیت کار دولت یازدهم نوسان های شدیدی را تجربه می کرد اما با آغاز به کار این دولت وضعیت مطلوبی بر این بازار حاکم و بانک مرکزی هم اجازه داد قیمت ها تقریبا معادل نرخ تورم در این سال ها در نوسان باشد. به عبارت دیگر این بازار و قیمت های آن از متغیر های اقتصادی تبعیت کرده است. به جز این با توجه با انتظارات مثبتی پس از انتخابات ریاست جمهوری حاصل شد و به وجود آمد اقتصاد هم در مسیر رشد و توسعه قرار گرفت طبیعتا در چنین فضایی ما از همه امکانات برای ایجاد ثبات در بازار ارز استفاده بردیم.

        رییس بانک مرکزی افزود: در این مدت روندی بر بازار ارز حاکم بود که بر اساس آن در سه ماه سوم سال با افزایش تقاضا قیمت ها در این بازار افزایش می یافت اما این روند در سه ماه چهارم و پایانی سال تعدیل می شد و قیمت ها در مسیر نزول قرار می گرفت یعنی در اواخر سال شرایط به حال عادی بازمی گشت این وضعیت تا سال 95 هم ادامه داشت در سال 96 اگر چه رشد قیمت در فصل پاییز رخ داد اما نرخ ها در سه ماه پایانی در مسیر تعدیل قرار نگرفت . برای این موضوع دلایل بسیاری هم وجود داشت عمده این دلایل را هم می توان غیراقتصادی توصیف کرد.

        سیف گفت: این دلایل غیراقتصادی نشات گرفته از التهاباتی است که عمدتا از خارج به اقتصاد ما تحمیل می شود از جمله این موارد هم می توان به موضوع تعلیق تحریم ها یا از سرگرفته شدن آن ها اشاره کرد . واقعیت این است که بازار ایران این موضوع را با حساسیت دنبال می کند و نسبت به آن واکنش هیجانی نشان می دهد. یکی از وظایف تعیین شده برای بانک مرکزی هم مهار نوسان های کوتاه مدتی است که منشاء روانی دارند و التهابات زودگذر به شمار می روند به عبارت دیگر بانک مرکزی موظف است مانع از تاثیر این هیجانان و التهاب ها بر اقتصاد تاثیر بگذارند.

        وی ادامه داد: با توجه به همین وظیفه و مسئولیت بانک مرکزی در طول 4 سال گذشته بازار ارز و قیمت های آن را مهار کرد. نکته مهم دیگر در این خصوص وابستگی جدی بازار ارز ایران به وجه نقد ارز خارجی است این مشکل هم عمدتا از عدم وجود کارت های اعتباری بین المللی ناشی می شود، چون به عنوان مثال مسافران خارجی با توجه به در اختیار نداشتن این کارت های اعتباری به ناچار باید وجه ارزی به همراه داشته باشند و برای خرید این مبالغ هم به بازار مراجعه می کنند و بر حجم تقاضا می افزایند.

        به گفته این مقام مسئول، در ادامه این التهابات کم کم تقاضا برای خرید ارز و تبدیل دارایی به واحدهای پولی جهان روا شدت گرفت معضلی که می تواند به خروج سرمایه به عنوان معضلی جدی منجر شود . در حالی که ضروری است از ارز و اصولا منابع ارزی حاصل از صادرات کالای غیر نفتی و نفت به عنوان سرمایه ملی مراقبت به عمل آید.

        سیف با اشاره به ضرورت استفاده مطلوب و بهینه از منابع ارزی و عدم اختصاص آن به خرید و واردات کالاهای مصرفی تاکید کرد: طبیعتا واردات کالاهای قاچاق و کالاهای ممنوعه استفاده درست از منابع ارزی به شمار نمی رود. این دسته از واردات در شرایطی که بازار شرایط عادی و با ثباتی را تجربه می کند چندان حائز اهمیت نیست اما زمانی که بازار دچار التهاب شده حتما دولت باید در خصوص مهار تقاضای غیرضروری دست به اقدام های جدی بزند.

        وی با مقایسه شرایط فعلی با سنوات گذشته گفت: در هیچ سالی در نیمه اول فروردین مخصوصا در روزهای بین التعطیل شاهد هیچ تحرکی در بازار نبودیم و در نتیجه ضرورتی هم برای دخالت بانک مرکزی وجود نداشت اما دیدیم که سال جاری و در همان چند روز آغازین سال التهابات غیرمنتظره و فاقد توجیه اقتصادی در این بازار ایجاد شد از نظر من عواملی که به چنین نوسانی منجر شد کاملا هدفمند بوده یعنی چنین شرایطی را به هیچ عنوان طبیعی تلقی نمی کنم. به همین دلیل تقاضا کردم بررسی دقیق تری در این خصوص صورت گیرد تا دلایل کاملا مشخص شود .



        4200 تومان در شرایط فعلی قیمت واقعی دلار است

        رییس شورای پول و اعتبار گفت: بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول قیمت دلار زمانی که به 4200 تومان رسیده بود با متغیر های اقتصادی تطبیق داشت بنابراین رشد قیمت شدید به هیچ عنوان با واقعیت های اقتصادی همخوانی ندارد البته در نهایت تصمیم مقتضی اتخاذ شد و امروز در مسیر مثبت و صحیح قرار گرفته ایم.

        سیف در توضیح حاشیه دعوت خود به مجلس هم تصریح کرد : با دعوت هیئت رئیسه مجلس در صحن علنی حاضر شدم و به پرسش ها پاسخ دادم اما در حین ارائه توضیحات بعضی از نمایندگان اعتراض داشتند و شاید نمی خواستند من صحبت کنم. لاریجانی خواست بمانم. مدیریت وی با قاطعیت همراه بود و به درست اجازه نداد این برنامه پرسش و پاسخ منتفی شود.نهایتا زمانی که نمایندگان در جای خود قرار گرفتند،صحبت های خود را ادامه دادم.

        وی ادامه داد: موضوع مهم و جالب توجه از نگاه من، جایگاه ویژه مجلس است. مجلس عصاره ملت است و نمایندگان برای همه مسئولان محترم هستند اما ما صاحب فرهنگی اسلامی و ایرانی هستیم و این دو مولفه ویژگی متمایزی به ایرانی مسلمان یعنی روحیه مهمان نوازی می دهد . من آن روز مهمان مجلس بودم و از طرفی شنیدن صحبت های من اصولا نباید با چنین حساسیتی همراه می شد . البته خوشبختانه در نهایت با دخالت ریاست مجلس فضا آرام شد ضمن اینکه تعداد نمایندگان معترض هم محدود بود و باقی نمایندگان با نگاه مثبت و با برخورد مشتاق توضیحات را شنیدند و در تلاش برای حفظ آرامش بودند.

        این مقام مسئول با رد انتقادها درخصوص ورود دیرهنگام دولت و بانک مرکزی برای مهار بازار ارز گفت: به هر حال تصمیم بزرگی اتخاذ شد. مدتی در ستاد اقتصادی دولت در این خصوص بحث و تبادل نظر صورت گرفت و در نهایت با قاطعیت شخص رییس جمهوری کار شروع شد.این تصمیم بزرگ اقتصاد را در برابر التهاباتی از این دست مصون کرد از همین گونه التهاباتی که می توانست توسط دشمنان وارد شود البته درزمان تصمیم گیری چون ابعاد مختلف باید در نظر گرفته می شد و دستگاه های مختلف از این بابت نظراتی داشتند زمانی به تبادل نظر اختصاص یافت اما در نهایت تصمیم مقتضی و قاطع اتخاذ شد.

        سیف با اشاره به آغاز به کار سامانه نیما ادامه داد : همکاران من در بانک مرکزی دو ماه تمام مشغول فعالیت بر روی این سامانه بودند و مقرر بود تا آخر خرداد این تلاش به نتیجه برسد اما با توجه به ضرورت های زمانی تصمیم گرفتیم این سامانه زودتر از موعد مقرر و در پایان دومین ماه سال فعالیت رسمی خود را آغاز کند. برای اجرای همین تصمیم هم چندین نفر از همکاران ما 24 ساعته در بانک مرکزی ماندند و تلاش کردند در نهایت هم هفته گذشته از این سایت رونمایی شد.



        سامانه نیما کم اشتباه است

        وی تصریح کرد:‌ این سایت توانسته به خوبی جوابگوی نیازها باشد و بازخوردهای بهره برداری از آن هم کاملا مثبت و رضایت بخش است البته باید به این نکته هم توجه داشت که سامانه ای در حد و اندازه نیما مسئولیت سنگینی بر عهده دارد، در نتیجه به مانند تمام دنیا در یک یا دو ماه ابتدای فعالیت بروز ایرادات و رفع آن ها طبیعی است و انتظار می رود به تدریج همه ایرادات احتمالی رفع شود ضمن این که در همین مدت فعالیت هم ایرادات و اشکالات رخ داده به شدت محدود بوده و انتظار می رود با مشکلی در این خصوص مواجه نشویم.

        رییس بانک مرکزی درخصوص اظهارات بعضی منتقدان که نرخ 4200 تومانی تعیین شده را صرفا تعیین یک عدد می دانند هم تاکید کرد: در بانک مرکزی دو مرحله، اول تخصیص ارز در زمان گشایش اعتبار و ثبت سفارش و دیگری تامین ارز وجود دارد. از 22 فروردین تا 8 اردیبهشت بیش از 3 میلیارد دلار ارز تخصیص یافته یعنی در بازه زمانی کمتر از 20 روز این امر محقق شده است. تامین ارز هم یعنی ارزی که فروخته شده بر همین اساس و در همین مدت بیش از 2 میلیارد دلار تامین ارزی صورت گرفته است . این رقم یعنی هیچ گونه وقفه ای در تجارت خارجی ایجاد نشده و به سهولت تجارت ایران با دیگر کشورها در جریان است.ظرافت و درستی تصمیم اتخاذ شده را از عدم وجود کوچکترین وقفه در تخصیص و تامین ارز می توان استنباط کرد.

        سیف درخصوص فروش دلار به قیمت بالاتر از نرخ مصوب در بازار آزاد گفت : بانک مرکزی اعلام کرده هر قیمتی بیشتر از نرخ مصوب، قاچاق محسوب می شود و چنین خرید و فروشی مورد تایید نیست. به عبارت دیگر هیج فرد حقیقی یا حقوقی نمی تواند دست به خرید و فروش ارز با قیمت بالاتر از رقم تعیین شده بزند . ممیزهای مالیاتی هم در صورت های مالی رقمی بیشتر از 4200 تومان را نخواهد پذیرفت.در خصوص مصارف محدود و از جمله ارز مسافرتی هم به ازای هر نفر هزار یورو پرداخت می شود البته در ادامه راه مشکلاتی قطعا وجود خواهد داشت به عنوان مثال اگر فردی بخواهد بیش از یک بار به مسافرت خارج برود به احتمال فراوان برای تامین نیاز خود راضی به خرید به قیمت بالاتر خواهد بود. چنین مشکلاتی در ابتدای اجرای طرح وجود دارد که به تدریج برطرف خواهد شد.

        وی افزود: به جز این از گذشته مردم مبالغ قابل توجهی ارز در خانه های خود نگهداری می کنند که ممکن است دست به فروش آن ها بزنند این شرایط برای نیروی انتظامی هم که به شدت بازار را تحت نظر دارد دور از ذهن نیست. با تمام این مشکلات ما باید فضای اقتصادی را از معضلی به نام پولشویی مصون نگه داریم روندی که در همه دنیا اجرایی می شود . در تمام دنیا هویت خریدار و فروشنده ارز مشخص است تا منشاء ارز موجود قابل ردیابی باشد.

        این مقام مسئول درخصوص روش پیش بینی شده برای تامین ارز مورد نیاز مسافر در صورت تقاضای بیش از هزار یورو هم تاکید کرد: همه کارایی سامانه نیما هنوز عملیاتی و مشخص نشده یعنی ما مدعی ادامه اجرای طرح به روش فعلی نیستیم در حال حاضر مهم ترین موضوع حل مشکل تجارت خارجی بوده که خوشبختانه صورت گرفته، مابقی مشکلات هم به تدریج حل و فصل خواهد شد به عنوان مثال هم می توان به تعیین تکلیف ارز مسافران، دانشجویان و بیماران صعب العلاج اشاره کرد. البته در این موارد هم تصمیماتی اتخاذ شده اما به مرحله نهایی و اعلام نرسیده به این ترتیب می توان گفت به تدریج و با گذشت زمان پاسخ های بیشتری به ابهامات داده خواهد شد اما در نهایت باید تاکید کرد که مشکلات عمده حل شده و بقیه موارد جزئی هم مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.



        ایرانی ها بیش از حد معمول سفر خارجی می روند

        سیف گفت: ما بیش از اندازه مسافر عازم به خارج داریم این میزان باید به رقم طبیعی و استاندارد برسد به عبارت دیگر این حجم از منابع ارزی که خارج می شود لطمه جدی به ساختار اقتصادی وارد می آورد. مخالف مسافرت های خارجی نیستم ما این مسافرت ها باید در حد استاندارد قرار داشته باشد کسی که توانایی مالی سفرخارجی را دارد البته که می تواند خارج شود اما فراموش نکنیم که باید در اقتصاد ایران ارز باید در مسیر بهینه مصرف شود، یعنی باید بدانیم ضرورت ها کجاست . به اعتقاد من چنین امکانی وجود دارد چون منابع و مصارف ارزی از تعادل مناسبی برخوردار است. در حال حاضر حجم ورودی ارزی اعم از نفتی و غیر نفتی بیش از 90 میلیارد دلار و حجم واردات ما برای کالای اساسی و مواد اولیه کارخانجات حدود 70 تا 75 میلیارد دلار است. تفاضل این دو رقم هم باید با دقت و به عنوان سرمایه ملی صرف شود.

        وی در توضیح عملکرد و مشخصات سامانه نیما گفت:‌ نیما یک بازار الکترونیکی است که شاکله آن را همه بازیگران بازار ارز اعم از صادرکننده ، صراف ها و کارگزاری های بانک ها تشکیل می دهند . به عبارت دیگر هرگونه ارزی که وارد می شود اعم از نفتی و غیر نفتی از طریق نیما عرضه می شود متقاضیان هم وارد کنندگان هستند البته احتمالا در آینده گروهی از استار تاپ های فین تک برای تامین ارز از این طریق به خصوص ارز مسافرتی استفاده کنیم،. در مورد بیماران هم تکلیف روشن است با این حال برای افزایش این میزان ممکن است ظرف یک ماه آینده تصمیمات جدیدی اتخاذ شود.

        رییس شورای پول و اعتبار در خصوص دارندگان ارز به صورت اسکناس هم گفت: مردم ما مبالغی ارز به صورت نقد در منازل خود نگهداری می کنند با این حال هیچکس نمی تواند با قاطعیت رقم این دارایی را تخمین بزند. بانک مرکزی تلاش کرده شبکه بانکی جاذبه هایی جهت جذب سپرده ارزی مردم تعریف کند . در حال حاضر بانک ها در قبال سپرده ارزی مردم مکلفند در زمان نیاز سپرده گذار عین اسکناس ارز را به آن ها بازپس دهد . البته متاسفانه در گذشته تجربه ناخوشایندی برای مردم به وجود آمده که ممکن است به ایجاد جو، بی اعتمادی منجر شود ولی در حال حاضر بانک مرکزی بازگشت اصل وجوه به صورت ارزی را راساً تضمین می کند تا مردم با اعتماد کامل سپرده های خود را در اختیار بانک ها قرار دهند . حسن دیگر این روش برای مردم مصونیت دارایی ارزی آن ها در مقابل حوادثی نظیر سرقت و آتش سوزی است ضمن این که ممکن است این اسکناس ها مشمول مرور زمان شوند و اعتبار آن ها از میان بروند. در هر حال بانک مرکزی فرصتی را در اختیار مردم قرار داده و بانک ها هم به محض مراجعه سپرده گذار بدون هیچ خساسیتی این وجود را دریافت و با ضمانت بانک مرکزی سپرده گذاری خواهد کرد.

        سیف در خصوص شایعه روزهای اخیر در خصوص تعیین نرخ جدید برای ارز هم تصریح کرد: خوشبختانه در طرح جدید قیمت 4200 تومان به صورت کاملا واقع بینانه و با اعمال نظرات کارشناسی محاسبه و اعلام شده با این حال برنامه ای برای تثبیت همین رقم در بلندمدت هم نداریم چون تثبیت آن ممکن است به ایجاد فشاری منتهی شود که در ادامه شوکی بزرگ را به دنبال داشته باشد . در نهایت این که رقم 4200تومان متناسب با نرخ تورم تغییر خواهد کرد اما این افزایش نهایتا 5 یا 6 درصدی خواهد بود یعنی نوسان در همین دامنه به مرور زمان صورت خواهد گرفت به این ترتیب نگرانی در این خصوص وجود ندارد و برنامه دیگری هم در این خصوص در دست نداریم.

        وی در خصوص استفاده ایران از ظرفیت پیمان های پولی هم گفت: این پیمان ها در واقع یکی از ابزارهای تسویه میان کشورها برای تسویه مبادلات تجاری پیمان های دو جانبه پولی است. از قدیم ایران پیمان پولی 9 جانبه ای با کشورهای جنوب غرب آسیا دارد پیمانی که ایران ، پاکستان ، هند و بنگلادش هم در آن حضور دارند دو سال پیش هم ایران میزبان اجلاس این گروه بود . متاسفانه ایران در دوران تحریم نتوانست از ظرفیت های این پیمان به دلیل تبعات این محدودیت استفاده کند . در حقیقت به دلیل این که ارزش مبادله تجاری میان دو کشور باید در مقاطع و بازه زمانی خاصی باید توسط بانکی ثالث و با ارز مورد توافق طرفین تسویه می شد ایران قادر به همکاری در این قالب نبود.

        این مقام مسئول افزود: در تلاش هستیم این پیمان ها را دوباره فعال کنیم علاوه بر این توافق پولی با پاکستان به امضاء رسانده ایم . طرف پاکستانی بعد از مقایسه پیشنهاد ایران با توافق امضاء شده خود با چین به این نتیجه رسیدند که مدل ارائه شده از سوی ایران از مزیت های بیشتری برای آنها برخوردار است چون به اعتقاد آن ها مدل چینی محدودیت های بیشتری به همراه داشت .

        به گفته سیف، ایران نمونه موفقی از سوآپ ارزی را هم با ترکیه به امضاء رسانده و اولین اقدامات مربوط به این توافق در روزهای اخیر انجام شده و در نتیجه اولین اعتبار اسنادی از طریق این تفاهم مبادله شد و انتظار می رود عملکرد موفقی در این خصوص به دست آید از سوی دیگر در مورد گسترش پیمان های پولی کار فشرده ای در بانک مرکزی در حال انجام است از جمله این که به آذربایجان و ترکمنستان مدل هایی پیشنهاد کرده ایم ضمن این که مذاکراتی با روسیه نیز برگزار شده و با چین هم مذاکراتی در حال انجام است که البته به مرحله نهایی و قطعی نرسیده و عملیاتی شدن و توسعه آن ها قطعا به تلاش طرف مقابل هم بستگی خواهد داشت.



        بیت کوین را توصیه نمی کنیم

        وی در خصوص برنامه ایران برای ارزهای مجازی یا دیجیتال رمزگذاری شده از جمله بیت کوین هم تصریح کرد: این موضوع در دستور کار بانک های مرکزی دنیاست با این وجود هیچ بانک مرکزی کار جدی را در مورد ارزهای مجازی آغاز نکرده البته می دانیم که چین و سوئد در این خصوص فعالیت می کنند طبیعتا بانک مرکزی ایران هم در این حوزه ورود پیدا خواهد کرد اما مواردی مانند بیت کوین را هم هیچ وجه توصیه نمی کند.

        رییس بانک مرکزی با اشاره به ریسک سرمایه گذاری در این حوزه به خصوص با توجه به نوسان های قیمتی غیرقابل پیش بینی تاکید کرد: معلوم نیست این بازار از چه ضوابطی تبعیت می کند به عنوان مثال اخیرا قیمت هر واحد بیت کوین تا 20 هزار دلار هم افزایش یافت اما قیمت ها ناگهان سقوط کرد. بنابراین این حوزه برای سرمایه گذاری پرریسک توصیف می شود مگر این که بانک مرکزی هر کشوری واحد ارزی مجازی خود را منتشر و از آن حمایت کند . در این خصوص بانک مرکزی ایران کمیته فعالی دارد و جلسات آن به طور منظم در حال برگزاری است.

        سیف در خصوص رشد اقتصادی در سال 97 هم تصریح کرد : رشد اقتصادی ایران در سال 96 هنوز به طور کامل محاسبه نشده باید اطلاعات سه ماه پایانی سال در همه حوزه های اقتصادی جمع آوری و پالایش شود. رشد اقتصادی در سال 95 با 12.5 درصد اولین رشد در دنیا بود البته گفته می شد که این رشد بیشتر وابسته به بخش نفت بوده که البته حرف درستی هم بود ما هم رد نمی کنیم اما بدون نفت هم رشد اقتصادی ایران 3.3 درصد بود آن هم در شرایطی که سال پیش تر این رقم به منفی 1.3 درصد می رسید. در 9 ماهه سال 96 هم رشد اقتصادی با احتساب نفت 3.4 درصد و بدون نفت 1.4 درصد بوده و به نظر می رسد در کل تا پایان سال 96 نرخ رشد اقتصادی به بیش از 4 درصد برسد.

        وی ادامه داد : درآمدهای نفتی در سال 95 با رشد قابل توجهی مواجه بود که این رشد در سال گذشته تکرار نشد اما رشد اقتصادی بدون نفت در سال 95 هم رقم قابل توجهی است . به جز این باید به شاخص تورم هم عنایت داشت . تورم ما در سال 95 بعد از 26 سال تک رقمی شد و در سال 96 هم این روند ادامه پیدا کرد یعنی دو سال متوالی تورم تک رقمی در ایران تداوم داشت .تورم فروردین هم اخیرا توسط بانک مرکزی استخراج شده که نسبت به اسفند ماه کاهش نشان می دهد و این کاهش نوید می دهد که با رعایت انضباط پولی و بانکی می توانیم به بقای تورم تک رقمی امیدوار باشیم که در نهایت می تواند به رشد اقتصادی منجر شود.



        دولت تخلف نکرده است

        این مقام مسئول در مورد هشدارهای داده شده به دولت در خصوص رعایت نکردن انضباط پولی هم افزود: به نظر می آید دستاوردهای اقتصادی دولت عمدتا در سایه انضباط پولی و مالی حاصل شده یعنی برخلاف گذشته که تصمیمات عجیب گرفته می شد امروز از چنین تصمیماتی پرهیز می شود . به عنوان مثال در سال 90 بانک مرکزی تصمیم گرفت یک برداشت شبانه از بانک ها آن هم بدون هیچ منطقی داشته باشد. هنوز هم این مسئله مبهم باقی مانده است . در هر حال قانون بودجه قطعا باید اجرایی شود حتی اگر بانک مرکزی با برخی مصوبات موافق نباشد اما موظف به اجرای آن هاست.

        سیف تصریح کرد: با قاطعیت می گویم اصلا به دلیل رعایت انضباط پولی و مالی است که این دستاوردهای اقتصادی مخصوصا دستاورد تورمی حاصل شده اگر دولت به دنبال ایجاد بی انضباطی بود نرخ تورم در مدار رشد باقی می ماند در هرحال تا آن جا که من می دانم هیچ مورد برداشت غیرقانونی دولت خلاق قانون و ضوابط وجود نداشته و دولت استقراضی از بانک مرکزی هم نداشته است.



        منتظر تصمیم اروپایی ها می مانیم

        وی در خصوص انتقادها از اصرار دولت بر مهار تورم که به رکود دامن زده هم تاکید کرد: اصولا ما در رکود نبوده ایم که ناشی از مهار تورم هم باشد . آمار حاکی از 8 فصل پیاپی رشد اقتصادی است نکته دیگر این که دولت در مهار تورم افراط نکرده اگرچه نرخ تورم ایران بعد از 26 سال تک رقمی شده و به 9 درصد رسیده اما این رقم کماکان عدد بزرگی است امروز متوسط نرخ تورم در دنیا کمتر از 5 درصد است، لذا بی تفاوتی نسبت به تورم هم به به هیچ وجه قابل قبول نیست. ممکن است در صورت تغییر رویه کنترل از دستمان خارج شود . ضمن این که اوج هدف ما این بوده که تورم تک رقمی داشته باشیم امروز هم به این هدف رسیده ایم از سوی دیگر با مهار التهابات به سرمایه گذار و فعال اقتصادی اجازه داده ایم که به راحتی تصمیم بگیرند.

        رییس شورای پول و اعتبار در خصوص سرنوشت برجام و تهدید آمریکا به خروج از این تفاهم گفت : اظهارات گذشته من در خصوص برجام هم خالی از افراط و تفریط بوده است. واقعیت این است که برجام پیامدهایی برای اقتصاد ایران داشت اما کارشکنی های آمریکا اجازه نداد اقتصاد ما از آثار برجام به نحو کامل و مطلوب برخوردار شود. در این خصوص البته اروپا تلاش های فراوانی به کار بست اما بانک های اروپایی زیر سایه ترس از تحریم های دوباره آمریکا نتوانستند مناسبات محکمی که انتظار می رفت برقرار کنند.

        سیف ادامه داد: فراموش نکنیم که ایران پیش از تحریم ها روابط طولانی توام با اعتمادی با بانک های اروپایی داشت اما ترس از تحریم آمریکا باعث شد علی رغم تشویق دولت های اروپایی آن ها جرات همکاری موثر با ایران را نداشته باشند و این مشکلی بزرگ برای نظام بانکی و اقتصاد ایران بود. اما خوشبختانه امروز اقتصاد ایران از شرایط مثبتی برخوردار است و با تصمیم ارزی اخیر هم مصونیت بیشتری برای اقتصاد ایجاد شده و زیر سایه این مصونیت می توانیم در مسیر رشد به حرکت خود ادامه دهیم. نکته دیگر این که به جز کارشکنی های آمریکا که اجازه نداده بانک های ما بتوانند از فضای جدید به حد مناسبی بهره برداری کنند مسائل دیگری هم وجود دارد از جمله این که ما باید نظام بانکی خود را به روز کنیم و قوانین مربوط به پولشویی به طور کامل در آن اجرایی شود .

        وی در خصوص اثرات خروج احتمالی آمریکا از برجام هم گفت: تا جایی که می دانیم و تقریبا اطمینان داریم اروپایی ها کماکان بر تصمیم خود نسبت به حفظ برجام امیدوار هستند موضع ایران هم تلاش برای استفاده از فرصت های برجام است اما قطعا اگر برجام بماند اما خاصیتی برای اقتصاد ما نداشته باشه طبیعتا ایران هم در خصوص تداوم حضور در این تفاهم تردید پیدا خواهد کرد. در نهایت این که ادامه حضور در برجام رابطه مستقیمی با مواضع اروپایی ها خواهد داشت انتظارات ما از اروپایی ها این است که به صورت مشخص و با برنامه ریزی کانال های بانکی مشخص و شفافی را تعریف کنند که حجم مبادلات اقتصادی اروپا با ایران متناسب باشد از سوی دیگر بقیه بانک ها را آزاد در خصوص همکاری با ایران آزاد باشند چون اگر همه این بانک در فهرست قرار بگیرند و هزینه های این همکاری افزایش یابد بانک ها برای همکاری وارد عمل نخواهند شد.

        به گفته این مقام مسئول، دولت های اروپایی می توانند از بانک های خود حمایت کنند و این حمایت می تواند به امنیت خاطر و کاهش ریسک آن ها منجر شود در این صورت ارتباط شبکه بانکی ایران هم شکل مناسبی به خود خواهد گرفت و فضای مطلوبی ایجاد خواهد شد در ادامه هم بقیه بانک ها هم به تدریج وارد رابطه با ایران خواهند شد.



        نوسان ها در بازار سکه و تابعیت از دو مورد
        سیف با اشاره به نوسان ها در بازار سکه هم گفت: قیمت سکه تابع دو پارامتر است اولی قیمت طلای بین المللی و دومی قیمت ارز به ریال حاصل ضرب این دو ، قیمت سکه را تعیین می کند. اگر زمانی قیمت سکه در بازار از حاصل ضرب این 2 رقم بالاتر باشد اصطلاحا می گویند قیمت سکه حباب دارد در این مقاطع زمانی بانک مرکزی دست به حراج سکه می زند و از طریق حراج تلاش می کند حباب ایجاد شده را از میان ببرد . این بار هم چنین اتفاقی افتاد در مهر ماه سال گذشته که بانک مرکزی وارد عمل شد تعادل نسبی به بازار بازگشت اما بقیه اتفاقاتی که در بازار سکه رخ داد ناشی از التهابات بازار ارز بود اما خوشبختانه با اقداماتی که انجام گرفت و حراج های بانک کارگشایی و به دنبال آن پیش فروش صورت گرفته قیمت ها تعدیل شد.



        وی در خصوص عملکرد بانک مرکزی در ایجاد شفافیت در شبکه بانکی تصریح کرد: بانک مرکزی در مقوله شفاف سازی در چند سال اخیر فعالیت بسیارجدی داشته است یکی از اقدام ها هم الزام به افشای حداقلی از اطلاعات در صورت های مالی بانک ها است تا استفاده کننده از این گزارش های مالی بتواند تحلیل مناسب و قضاوت مناسب نسبت به وضع این بانک پیدا کند به جز این حساسیت ویژه ای در رابطه با پرونده های مطالبات غیر جاری معوق وجود داشت و در این خصوص یک کارگروه فرا دستگاهی در بانک مرکزی تشکیل شده خوشبختانه دستگاه قضایی هم برخورد خیلی جدی داشته در رابطه با این مسئله و پیگیری ها بسیار جدی انجام شده است. ما در گذشته 575 پرونده های درشت را به مراجع قضایی ارائه کردیم و این رابطه مستمر کماکان ادامه دارد در ادامه همین پیگیری ها و ارتباطات مطالبات معوق تا 3 درصد کاهش یافت .

        انتهای پیام
        «محمد حسین» هستم.
        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

        نظر

        • mhjboursy
          ستاره‌دار (۱۳)
          • Jul 2013
          • 18270

          #334
          پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

          ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۲/۱۱



          رییس کمیسیون اقتصادی مجلس:
          دریافت مالیات از خانه های خالی به دو علت منتقی شد

          رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از منتقی شدن طرح دریافت مالیات از خانه های خالی به دو علت خبر داد.


          به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،به نقل از تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی درباره وضعیت اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی اظهار داشت: هدف مجلس این بود که ایجاد یک بازار مبتنی بر تقاضای غیر منطقی را بتوانیم مدیریت کنیم. در سال‌هایی که تورم در اقتصاد ایران افزایش پیدا کرده بود یکی از راهکارها برای اینکه بتوانیم کاهش نرخ تورم را در بازار مسکن داشته باشیم از مسیر مالیات بر واحدهای خالی بود که معمولاً در شرایطی کار می‌کند که روند رونق را در اقتصاد را ببینیم و افزایش سطح عمومی قیمت ها را شاهد باشیم.
          وی ادامه داد: وقتی اقتصاد دچار رکود است و اکنون نرخ بازده بخش مسکن جزو بازدهی‌های منفی محسوب می‌شود موضوع مالیات بر واحدهای مسکونی خالی عملاً منتفی می‌شود. چرا که همه افرادی که قبلا سرمایه گذاری در بخش مسکن را برای انتفاع و نه برای تقاضای واقعی انجام داده بودند به دنبال این هستند که هرچه سریعتر از این واحدها خارج شوند و منابع خود را در بازارهای دیگر سرمایه‌گذاری کنند.

          پورابراهیمی افزود: بنابراین یکی از دلایل عدم انجام این قانون شرایط اقتصادی است، طرح مالیات بر واحدهای مسکونی خالی زمانی کاربرد دارد که شرایط اقتصادی رونق و به ویژه شرایط تورمی ناشی از بخش مسکن باشد.یکی دیگر از دلایل عدم انجام این قانون این است که سازمان امور مالیاتی اعلام کرد شناسایی و اخذ مالیات هزینه بر است و انتفاع ناشی از آن در مقایسه با هزینه‌ها کمتر خواهد بود و عملا تفاوتی که در این حوزه قرار بود اخذ شود برای سازمان امور مالیاتی مقرون به صرفه نبود.
          انتهای پیام




          __________________________________________________ ______________________


          رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد:

          دلایل و روش های خروج ۳۰ میلیلارد دلار از ایران

          رییس کمیسیون اقتصادی مجلس دلایل و روش های خروج ۳۰ میلیلارد دلار از ایران طی سال گذشته را اعلام کرد.

          به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به آمار صندوق بین المللی پول مبنی بر خروج 27 میلیارد دلار سرمایه داخلی به خانه ملت گفت: خروج این میزان سرمایه در عدم مدیریت صحیح بانک مرکزی بر بازار ارز و عدم اجرای پورتال ارزی که در دولت دهم کلید خورده بود، ریشه دارد.
          وی افزود: دولت درحال حاضر به فکر افتاده که فعالیت پورتال ارزی را آغاز کند و بانک مرکزی سامانه نیما را راه اندازی کرده که همان پورتال ارزی دولت دهم از موضوعات مهم و اساسی است که باید روی آن کارشود.
          این نماینده مجلس گفت: دلیل اصلی خروج 30 میلیارد دلار سرمایه اتفاقات رخ داده در حوزه ارز است. بانک مرکزی باید در سال های اخیر نظارت بیشتری بر بازار ارز می کرد، چراکه نتیجه عدم نظارت جدی بانک مرکزی و عدم برنامه ریزی دقیق برای مدیریت ارز، منفی شدن حساب سرمایه را به دنبال داشته و به معنای خروج ارز است.
          پورابراهیمی ادامه داد: به چند روش ارز خارج شده است. نخست اینکه ارز صادرات ، بازنگشته و روش دوم هم عدم واردات کالایی که ثبت سفارش شده است. از سوی دیگر بیش اظهاری و کم اظهاری سبب خروج ارز شده است.
          وی افزود: خروج سرمایه نهایت منجر به این می شود که خالص حساب سرمایه ای در حوزه مسائل ارزی تحت تاثیر قرار گیرد.اخیرا یکی از مشاوران اقتصادی دولت اعلام کرده سال گذشته بیش از 30 میلیارد دلار ارز خارج شده است. عددی که برای خروج ارز از کشور اعلام شده با توجه به منفی شدن خالص حساب سرمایه بیش از رقمی بوده که از سوی ما اعلام شده است.
          وی تصریح کرد: خروج ارز در تعادل بخشی و منابع و مصارف ارزی موثر است، اما عامل اصلی در ایجاد بازار سیاه و گرانی ارز سیاست های غلط و اشتباه بانک مرکزی است که در بازار ارز اثر منفی گذاشته است.
          انتهای پیام
          آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/05/01, 22:59.
          «محمد حسین» هستم.
          امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

          نظر

          • mhjboursy
            ستاره‌دار (۱۳)
            • Jul 2013
            • 18270

            #335
            پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

            وزیر اقتصاد خبر داد:

            یکسان سازی سود بانکی و تهاتر ۱۰۰ هزار میلیاردی با بانک‌ها

            وزیر اقتصاد ضمن اعلام یکسان سازی نرخ سود بانکی در سال جاری،از تخصیص بودجه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی برای تهاتر بخش خصوصی با بانک‌ها خبر داد.


            به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مسعود کرباسیان که در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی حضور داشت ، با اشاره به اینکه شاید برای اولین بار باشد که قبل از پایان اردیبهشت آیین‌نامه‌های بودجه تنظیم شده باشد، گفت: حدود 20 آیین نامه تصویب شده و تنها یک تا دو آیین نامه مانده که بزودی تصویب خواهد شد.
            وی درباره تهاتر بخش خصوصی با بانک‌ها از پیش بینی 100 هزار میلیارد تومان بودجه خبر داد که البته بخش‌هایی که در کنار بخش خصوصی هستند هم می‌توانند از این منبع استفاده کنند بنابراین بخش خصوصی باید در این مسابقه جذب منابع حساس باشد که این موضوع تا ده روز آینده در دولت نهایی می‌شود.
            این مقام مسئول درباره تصمیم دولت برای بافت فرسوده و بازسازی مناطق فرسوده شهری گفت: دولت در این باره برنامه خوبی دارد و به گفته رئیس جمهور، اراضی مازاد دولت در اختیار توسعه گر قرار داده خواهد شد که کار در این باره در حال انجام است.درباره حوزه حمل و نقل عمومی هم، منابع برای بازسازی و از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده از محل ماده 12 پیش بینی شده است.
            کرباسیان درخصوص امنیت سرمایه گذاری گفت: این موضوع با حضور نمایندگان قوه قضاییه پیگیری خواهد شد و کمک خواهد کرد به یک وحدت نظر درباره امنیت سرمایه‌گذاری برسیم و آن را اجرایی کنیم.بیش از 36 میلیارد دلار منابع خط اعتباری خارجی در اختیار داریم که تاکید دولت اولویت بخش خصوصی در استفاده از این منابع است اینکه بخش خصوصی چرا از این منابع استفاده نمی‌کند در دستور کار ما قرار دارد.
            وی درباره‌ موضوع ارز نیز گفت: بانک مرکزی می‌تواند ماه آینده در جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی گزارش کامل را ارائه کند و این موضوعی است که همگان به ویژه مجلس و کمیسیون‌های آن روی آن اتفاق نظر دارند.درخصوص دیپلماسی اقتصادی و نقش آن در رشد اقتصادی هم حتما در یکی از جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی میزبان وزیر امور خارجه خواهیم بود و موارد مورد نظر را مطرح خواهیم کرد.

            انتهای پیام
            آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/05/01, 22:56.
            «محمد حسین» هستم.
            امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

            نظر

            • mhjboursy
              ستاره‌دار (۱۳)
              • Jul 2013
              • 18270

              #336
              پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

              رمز و راز شکست فعالین اقتصادی
              محمد حسین ادیب
              بر اساس تجارب یک هفته گذشته در مشاوره ها ، بسیاری از شرکتها دارند زیان می دهند منتهی چون حسابداری هزینه تمام شده آنها بروز نیست متوجه زیان نیستند
              با قاطعیت می شود گفت دیگر حساب دخل و خرج در پایان سال سنتی متناسب با شرایط روز نیست البته تا چند ماه قبل ضروری بود که فعالین اقتصادی ، ماهانه هزینه دخل و خرج را محاسبه کنند
              اما اکنون دیگر محاسبه هزینه تمام شده در پایان ماه جوابگوی شرایط جدید نیست ، فعالین اقتصادی باید بتوانند در خصوص هر محموله و فروش روزانه بر اساس هزینه تمام شده تصمیم بگیرند
              بسیاری از واحد ها دارند زیان می دهند و چون حساب دخل و خرج شان روزانه تست نمی شود متوجه زیان نمی‌شوند
              حساب دخل و خرج شرکتها در سال ٩۶ باید به تفکیک ٨ ماهه اول و ۴ ماهه آخر تهیه شود
              روز گذشته در یک مشاوره مسئول حسابداری از سود ٢ میلیارد تومانی سال ٩۶ سخن می گفت ، من از او خواستم که ٨ ماهه اول سال و ۴ ماهه آخر را به تفکیک اعلام کند و بعد مشخص شد که در ۴ ماهه آخر سال شرکت ١٠ میلیارد تومان زیان کرده است منتهی زیان آخر سال با سود ٨ ماهه اول سال خنثی شده است
              متوسط قیمت دلار در اردیبهشت ٩۶ بالغ بر ٣٧۶٠ تومان بود اما دلار در بازار جهانی در وضع فعلی نسبت به سال قبل نسبت به فرانک سوئیس ١٠ درصد سقوط کرده است امروز در مشاوره ثروت یک فعال اقتصادی با اردیبهشت سال قبل مقایسه شد ( البته به فرانک سوئیس ) ثروت ریالی فرد در اردیبهشت سال قبل به فرانک محاسبه شد و امروز هم این محاسبه تکرار شد ثروت فرد به دلار ۵٩ درصد کاهش یافته و چون دلار در برابر فرانک سوئیس نیز ١٠ درصد سقوط کرده در عمل ثروت فرد طی یک سال ۶٩ درصد کاهش داشته است ، محاسبه دخل و خرج بدون لحاظ تورم به فعال اقتصادی آدرس غلط می دهد
              @adibmh.ir


              __________________________
              این جوری بخواهیم حساب کنیم چند نفر تو سود می رویم؟
              «محمد حسین» هستم.
              امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

              نظر

              • Abad
                عضو فعال
                • Nov 2015
                • 7516

                #337
                پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

                سلام جناب آباد. ???
                (بخشید دیر پاسخ می دهم و کوتاه. خودتان که در جریان هستید...)
                فرمودید مقایسه gdp باید پس از تعدیل کردن با تورم باشد؟؟؟؟
                من تا به حال چیزی در این زمینه نشینده بودم. اگر می شود بیشتر توضیح بفرمایید.
                آن وقت بر اساس چه تورمی باید تعدیل شود؟
                چون gdp مثلا در ایران یا در چین به ریال یا به یوان اندازه گیری نمی شود! که بخواهد با تورم داخلی ایران و چین تعدیل شود!
                و از آن مهمتر اینکه آن نموداری که بنده گذاشته بودم خود gdp نبود. بلکه رشد gdp بود که نه تنها به یوان نمی باشد بلکه ارز و پول هم نمی باشد. (درصدی است بر مبنای دلار)
                -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                با سلام خدمت شما

                1- GDP یا تولید ناخالص داخلی هر کشور بر حسب واحد پولی همان کشور و با فیمت های جاری همان سال محاسبه می شود .
                2- برای مقایسه با سال های قبل باید تورم را از آن حذف کنیم در غیر این صورت امکان واقعی مقایسه بوجود نمی آید و رشد واقعی تولید قابل محاسبه نمی باشد( تعدیل تورم )
                3- برای مقایسه کشور ها با هم آن را بر اساس دلار هم محاسبه می کنند که آن هم باید پس از تعدیل تورم داخلی باشد
                4- اینجا را ببینید https://www.cbi.ir/simplelist/4507.aspx

                Abad (گروه سرمایه گذاری آباد )
                تصمیم ساز است ، تصمیم گیری و مسئولیت آن با شماست. هر تصمیمی برای آینده امکان خطا دارد

                نظر

                • نوام چامسکی
                  عضو فعال
                  • Apr 2014
                  • 3369

                  #338
                  پاسخ : تدبیر✘ و امید☹




                  باقیش با خودت

                  http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936

                  نظر

                  • mhjboursy
                    ستاره‌دار (۱۳)
                    • Jul 2013
                    • 18270

                    #339
                    پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

                    سلام.
                    متشکرم آباد عزیز. من تا به حال به اشتباه گمان می کردم جی دی پی را به دلار اعلام می کنند... و تصور می کردم آن نموداری هم که برای بررسی در کنار تورم گذاشتم به دلار بود و نباید با تورم تعدیل می شد...اکنون که این مقاله را گذاشتید فهمیدم شاید اشتباه می کردم. به هر حال ممنونم.
                    نوام جان پیوندی که گذاشتی باز نمی شود. (کلا با فیلتر شکن کار نمی کنم.) در چه موردی بود؟ در مورد همین صحبت هایمان بود؟ به هر حال... متشکرم از این که به یاد ما بودید و با مطالب آموزشی تان همیشه ما را یاری می کنید.
                    یا علی
                    «محمد حسین» هستم.
                    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                    نظر

                    • mhjboursy
                      ستاره‌دار (۱۳)
                      • Jul 2013
                      • 18270

                      #340
                      پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

                      اخبار مرتبط با برجام
                      _______________



                      باز دوباره درگیری ها در فلسطین شدت گرفت.
                      احتمالا در این چند روز که به برجام مانده در یمن هم درگیری ها شدت پیدا کند.

                      __________________________________________

                      به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ستاد کل ارتش کویت در صفحه توییتر خود از غرق شدن یک کشتی جنگی این کشور خبر داد. این اتفاق ظاهرا روز جمعه به وقوع پیوسته و علت آن در حال بررسی است.

                      _________________________________________

                      نتانیاهو به دیدار پوتین می‌رود
                      بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که روز چهارشنبه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه دیدار خواهد کرد. بر اساس این بیانیه، رایزنی و گفت‌وگو درباره مسائل منطقه‌ای به عنوان محور اصلی این دیدار مطرح شده است.
                      بر اساس این بیانیه، پوتین از نتانیاهو خواسته که در مراسم رژه روز پیروزی (یادبود پیروزی اتحاد جماهیر شوروی بر آلمان نازی در جنگ کبیر میهنی) شرکت کند و پس از این مراسم، دو طرف در کرملین با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

                      ___________________________________________

                      هفته جاری «ناصر بوریطه» وزیر خارجه مغرب، ایران را متهم کرد که از طریق حزب‌الله لبنان، روند تجهیز گروه نظامی-سیاسی «جبهه پولیساریو» به اسلحه را تسهیل کرده است و پس از آن بود که مغرب از قطع روابط خود با تهران خبر داد.

                      این اتهام بلافاصه از سوی ایران و حزب‌الله لبنان تکذیب شد.
                      پیشتر کویت، عربستان، امارات، بحرین، قطر، شورای همکاری از این اقدام مغرب استقبال کرده بودند.

                      _______________________________________________



                      توافق چین و آمریکا در مورد برخی اختلافات تجاری
                      مذاکرات تجاری و اقتصادی دو کشور در پکن روزهای پنجشنبه و جمعه میان ' لیو خه' معاون نخست وزیر چین و هیات اقتصادی آمریکا به رهبری 'استیون منوچین' وزیر خزانه داری آمریکا برگزار شد. در پایان این نشست دو روزه، دو طرف توافق کردند با توجه به اینکه تثبیت روابط تجاری برای دو کشور مهم است حل مسائل مربوط به اقتصاد و تجارت را از طریق گفت و گو و مشاوره پیگیری کنند. دو طرف در مورد موضوعاتی مانند افزایش صادرات ایالات متحده به چین، تجارت دو جانبه، سرمایه گذاری دو طرفه، حمایت از حقوق مالکیت معنوی و نیز حل معضلات مربوط به تعرفه و غیر تعرفه به توافق رسیدند. دو طرف همچنین با توجه به اختلافات قابل توجه حل نشده در برخی از مسائل، توافق کردند روی این موضوعات به سختی کار کنند. به نقل از ایرنا، آنها همچنین موافقت کردند مسائل حل نشده باقی مانده را از نزدیک دنبال کنند و یک مکانیسم کاری مناسب برای پیگیری این موضوع ایجاد کنند.

                      _______________________________________________


                      فلز زرد به 1300 دلار نزدیک شد

                      __________________________________________
                      آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/05/06, 05:02.
                      «محمد حسین» هستم.
                      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                      نظر

                      • mhjboursy
                        ستاره‌دار (۱۳)
                        • Jul 2013
                        • 18270

                        #341
                        پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

                        هشدار برندگان نوبل اقتصاد به ترامپ!





                        تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷




                        بر اساس گزارش های منتشر شده، بیش از۱۱۰۰ نفر از اقتصاد دانان آمریکا (از جمله برندگان جایزه نوبل اقتصاد) طی نامه ای به دونالد ترامپ و کنگره ی این کشور نسبت به ارتکاب اشتباهات مشابهی که در دهه ی چهل قرن گذشته باعث بدتر شدن وضعیت رکود اقتصادی در آمریکا شده بود هشدار دادند.

                        به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از Hurriyet، مشاوران اقتصادی دو تن از رییس جمهورهای برآمده از حزب جمهوری خواه، برخی مشاوران اقتصادی دو رییس جمهور پیشین دموکرات آمریکا و ۱۵ تن از برندگان جایزه ی نوبل از جمله امضا کنندگان این نامه هستند که از ترامپ خواسته اند از اتخاذ سیاست های اقتصادی محافظه کارانه مانند تهدید به خروج از توافقات تجاری و دستورات اشتباه نسبت به اعمال تعرفه های جدید در پاسخ به نابرابری های تجاری خودداری کند.

                        همچنین، این نامه از قانون گذاران آمریکا خواسته است که از اجرای قانون اعمال تعرفه ی Smooth-Hawley که از دید اقتصاد دانان آمریکایی باعث عمیق تر شدن و طولانی تر شدن بحران اقتصادی جهانی می گردد خودداری کنند. در بخشی از این نامه آمده است که ''کنگره ی آمریکا به توصیه های اقتصاددانان در سال ۱۹۳۰ گوش نکرد و این موجب شد که مردم آمریکا در سرتاسر این کشور هزینه ی آن را بپردازند''. بنابراین، در این نامه خطاب به اعضای کنگره نوشته شده است که '' اقتصاددانان و اساتیدی که ذیلا این نامه را امضا کرده اند از شما قویا می خواهند که آن اشتباهات را تکرار نکنید''. علاوه بر این، برندگان جایزه ی نوبل اقتصاد و اساتید اقتصاد آمریکا اذعان کرده اند که در صورت ادامه ی اجرای سیاست اعمال تعرفه قیمت ها در آمریکا بالا رفته و در نتیجه ی آن مصرف کنندگان کالا در این کشور نهایتا آسیب خواهند دید. از دیدگاه نویسندگان این نامه، تاثیر دیگر ادامه ی اجرای سیاست های محافظه کارانه آسیب دیدن کشاورزان آمریکایی با کاهش ارزش شاخص سهام کالاهایشان در بازار بورس خواهد بود.

                        این نامه در حالی به ترامپ و کنگره ی آمریکا فرستاده شده است که گروهی ارشد از مذاکره کنندگان آمریکا به رهبری وزیر خزانه داری و وزیر امور تجاری این کشور برای مذاکره در خصوص پیدا کردن راه حل در مورد اختلافات تجاری با چین در پکن به سر می برند. اختلافات تجاری میان آمریکا و چین در نتیجه ی تصمیم دولت ترامپ در رابطه با اعمال تعرفه های جدید بر روی واردات فولاد و آلومینیوم و همچنین کالاهای چینی به وجود آمده بود.

                        افزون بر این، دولت ترامپ چین را بارها به سرقت گسترده ی حقوق مالکیت فکری آمریکا متهم کرده و تصمیم گرفته تا در سیاست های اتخاذ شده در خصوص حفاظت از سرمایه گذاری و حق اختراع تغییراتی را ایجاد نماید. همچنین، دولت ترامپ در نظر دارد تا دسترسی شرکت های چینی ای که با سطح بالایی از تکنولوژی فعالیت می کنند را به کالاهای آمریکایی محدود کند. در این رابطه اقتصاددانان آمریکا در نامه ی خود با تاکید بر احتمال اتخاذ اقدامات مقابله جویانه توسط سایر کشورها افزوده اند که ''جنگ تعرفه ای زمینه ای مناسب برای توسعه ی صلح جهانی نیست''.
                        «محمد حسین» هستم.
                        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                        نظر

                        • mhjboursy
                          ستاره‌دار (۱۳)
                          • Jul 2013
                          • 18270

                          #342
                          پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

                          داشتم با خودم می اندیشیدم چرا این قدر صحبت های آقای ادیب در من تاثیر کرده و دوست دارم؟
                          خوب... ایشان پیشبینی های بسیار عالی ای برای من انجام داده... که الحق و الانصاف به واقعیت هم پیوسته یا دارد می پیوندد... (به خصوص همین ترامپ که حالا دنبال خواهیم کرد...)

                          ولی... یک مقدار دیگر که اندیشیدم دیدم دقیقا این نیست...
                          من به خاطر این جذب پیشبینی های آقای ادیب شده ام که... اصلا پیشبینی دیگری نمی بینم!
                          خوب که آدم چشمانش را باز می کند می بیند در صحنه ی اقتصاد کلان اصلا هیچ پیشبینی کننده و تحلیل کننده ای که وقایع را پیشبینی کند وجود ندارد انگار!
                          اصلا هیچ!
                          اصلا خیلی عجیب و بامزه است! ولی هیچ که هیچ...


                          دقیقا مانند این بورس خودمان است...
                          شاید میلیون ها کد بورسی داشته باشیم...
                          شاید هزاران کاربر فعال تلگرامی و اینترنتی داشته باشیم...
                          شاید همین تعداد تحلیلگر داشته باشیم که از قضا همه هم خودشان را برجسته می دانند...

                          ولی نگاه کنید ببینید انصافا چند نفر هستند که حاضرند خیلی واضح و مشخص پیشبینی کنند... و در سطح قابل قبولی هم باشند و برای حرف هایشان دلیل هم بیاورند... انصافا چند نفر؟
                          از «واضح و مشخص»، منظور این نیست که من بگویم (خیلی خشک) امروز در این قیمت بخر فردا در فلان قیمت بفروش... نه... ولی کسی که در جستار امروز چه کردید، یا در جستار های مربوط به مسابقه یا در سایت همسایه هنگام سیگنال دهی یا موارد مشابه بتواند دقیق بگوید با این نقشه ی راه حرکت کنید. یک نقشه، یک راهبرد، یک یپشنهاد، یک پیشبینی خیلی مشخص و دقیق...
                          (عموما دقت کرده باشید اگر ما ها بخواهیم پیشبینی هم بکنیم یا پیشنهادی بدهیم یک جوری حرف می زنیم که اگر خلاف حرفمان هم اوضاع پیش رفت باز بتوانیم سرمان را بالا نگه داریم! (و از آن بدتر، حتی در خلوت خودمان هم این گونه حرف می زنیم!))

                          برای همین است که من مجذوب آقای ادیب شده ام.
                          خوب... او نه تنها بهترین، بلکه تنها کسی است که پیشبینی می کند. (حالا باقی چیزها هم هست. مانند اینکه حرفه ای هم هست و دلیل هم می آورد ولی موضوع اینجا است که اصلا کسی غیر از او پیشبینی نمی کند. عموما بیشتر به مهمل گویی و مبهم گویی مشغول هستند. تحلیل هوایی می کنند. (یعنی روی هوا تحلیل می کنند) جوری حرف می زنند که نه سیخ بسوزد و نه کباب! هم حرفشان به سمت راست بنشیند و هم به سمت چپ بخورد...)
                          «محمد حسین» هستم.
                          امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                          نظر

                          • mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

                            #343
                            پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

                            ترامپ از زمان روی کار آمدنش همه کار کرد که بازارها را به هم بریزد...
                            یک مدت به اتحادیه اروپا گیر داد و از پیمان محیط زیستی خارج شد.
                            یک مدت به کره شمالی گیر داد.
                            یک مدت به خاور میانه گیر داد.
                            یک مدت به چین گیر داد.
                            امروز به برجام و ایران گیر داده...

                            و البته مطمئنا آن کسی که ترامپ را فرستاده دوست دارد: 1- به صورت کمینه مسائل دیگر درگیر شوند. (یعنی جنگ نظامی خارج از برنامه رخ ندهد، ارزش واقعی سهام پایین نیاید بلکه ارزش هیجانی شان پایین بیاید. آشوب و کشمکش کمتر به قلمزو اقتصادی محافظت شده اش کشیده شود. بحران به جای دیگری کشیده نشود.) 2- تا جای ممکن هزینه اش را دیگران بپردازند. (چین، روسیه، اروپا، ایران و کره شمالی، عرب ها، مردم آمریکا و ...) 3- بعد از اتمام ماجرا خیلی تند قائله را ختم کند و کشش ندهد و اوضاع را بتواند برگرداند سر جایش.

                            بهترین گزینه ای که بتواند با آن بازی کند کجاست؟ ایران است؟ یا چین؟ یا روسیه؟ یا چه؟
                            من اگر بودم چه چیزی را انتخاب می کردم؟

                            خوب... من اگر بودم اتحادیه اروپا یا چین را انتخاب می کردم!!!
                            تقابل با ایران سخت است! (منظور سنگین نیست. یعنی بیشتر حالت سخت افزاری دارد تا نرم افزاری) و از سمت دیگه هزینه ها و فایده هایش دقیق مشخص نیست! آمدیم و فردا حسابی با ایران کنتاکت داشتیم، ولی این در دید مردم آمریکا کوچک آمد و سهام و دیگر دارایی ها نریخت... (ولی ما یک هزینه ای اینجا خرج کرده ایم برای این بازی...) یا آمدیم و ایران یک باره یک رفتار غیر پیشبینی شده ای از خودش نشان داد... مانند درگیری مستقیم نظامی... یا تجاوز به همپیمانان... یا...
                            اما من اگر بودم چین و اروپا را انتخاب می کردم... چون امروز اگر با آنها قهر کنم و فردا برگردم آشتی کنم، آنها به احتمال قوی خواهند پذیرفت. چون منافع اقتصادی به شدت به هم گره خورده... از سمت دیگر اتحادیه اروپا از خودمان است و درکمان می کنند... (از پیش هماهنگ شده اند...) و از سمت دیگر می تواند آن موج دلهره ای که من تمایل دارم را در اندیشه ی اقتصادی مردم ایجاد کند... رسانه ها سوارش شوند و بگویند مردم از چه نشسته اید که ترامپ زد اقتصاد شما را خراب کرد... بدوید و قیمت ها را بکشید پایین که هر که زودتر بفروشد برنده است! (راستی! همین برنامه هم ممکن است در ایران روی ما پیاده کرده باشند ها! یا در حال پیاده سازی اش باشند... البته! این گلابی هایی که من می بینم فکرشان به هزار خلاف و حق خوری و بی عرضگی می رود ولی به اینجا ها نمی کشد! :d به هر حال...)

                            به هر حال... با توجه به تفاسیر بالا... من اگر بودم با کارت ایران همین جوری الکی بازی می کردم که دستم گرم شود... یعنی یکی به نعل و یکی به میخ... یعنی تمدید... ولی دوباره فتیله اش را می کشیدم پایین تا بروم با کارت اصلی (چین یا اروپا) بازی کنم.
                            «محمد حسین» هستم.
                            امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                            نظر

                            • mhjboursy
                              ستاره‌دار (۱۳)
                              • Jul 2013
                              • 18270

                              #344
                              پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

                              این داوجونز است:



                              از همان جا که نشان داده ام یعنی اواخر jan2018 بازی های اصلی آغاز شده...
                              یک موج a خوب آمده و بعدش دو تا b , c آمده اند...
                              تا پیش از این همه چیز عادی بوده! همه چیز داشته یک سیر خوب افزایشی را دنبال می کرده...
                              همین جاها است که دیگر کم کم باید یک موج دیگر کاهشی شدید اعمال کنند... (اگر بخواهند.)

                              همان گونه که می بینید یک کوچولو از رشد سال گذشته (آنجا که منظم بوده) جبران شده... ولی هنوز خیلی راه است...

                              در زیر نمودار چندین ساله اش را نشان داده ام:



                              به خوبی به افت های سال های 1366 و 1376 و 1386 (شمسی) نگاه کنید...
                              احتمالا یک افت بزرگی در آن مقیاس ها باید به وقوع بپیوندد! که اکنون ابتدایش ساخته شده!
                              «محمد حسین» هستم.
                              امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                              نظر

                              • mhjboursy
                                ستاره‌دار (۱۳)
                                • Jul 2013
                                • 18270

                                #345
                                پاسخ : تدبیر✘ و امید☹

                                نفوذ مجازی آمریکا
                                ______________

                                یک چیزی...
                                تلگرام که با این ابعاد فسقلی اش این گونه می توانست روی کشور تاثیر بگذارد... شما ببینید باقی غول های فناوری اطلاعاتی و رایانه ای مانند مایکروسافت یا گوگل یا زیرساخت های اصلی اینترنت چه می توانند و چه خواهند کرد...
                                در ونزوئلا پول ملی بی ارزش شده و مردم از بیت کوین استفاده می کنند...
                                شما این جور بخوانید که بیت کوین دارد نظام مالی ونزوئلا را دست می گیرد...
                                کار به جایی خواهد کشید که اگر بیت کوین ناز کند ورشکستگی های عظیم! حتی در سطح بانک ها و بانک مرکزی و کل اقتصاد ونزوئلا می تواند ایجاد شود... کار به جایی خواهد کشید که بیت کوین می تواند وارد عرصه ی سیاسی ونزوئلا شود و دولت آن کشور را دست بگیرد... مسئله خیلی عمیق است...
                                (این چرت و پرت هایی هم که در مورد متن باز بودن بیت کوین می گویند و ازش استنباط می کنند که اختیارش دست کسی نیست و غیره را هم -اگر من را به عنوان کسی که دو زار الکترونیک حالی اش است قبول دارید- نپذیرید... متن باز باشد که باشد... دستگاه ها دست این و آن باشد که باشد... ولی این دلیل نمی شود که کسی نتواند رویش کار کند... اصلا اگر این قدر واقعا باز باشد (نه متن باز، بلکه خود باز) که قرار باشد هر کسی بتواند درونش را نگاه کند و دست کاری اش کند... دیگر ارزشش را از دست می داد!!!)
                                حالا بیت کوین که یک موجود کوچولو است که راحت می تواند از میان برود...
                                ولی حالا مسائل موجودات غول پیکر مانده...

                                تلگرام را تلاش کردند بر دارند... دیدید چه مصیبتی شد؟ حالا هنوز هم کامل برداشته نشده... و از آن سو هم گفته کاری می کنم کارستان...
                                حالا تلگرام که جوجه است...

                                شما تصور کنید غول هایی مانند مایکروسافت، گوگل، یا شرکت های ارائه دهنده ی زیرساخت های اینترنت بخواهند بازی در بیاورند...
                                چه کسی می خواهد اینها را کنترل کند؟ و چگونه؟
                                اینها در طول سالیان سال، خیلی نرم و آهسته (و البته خیلی شیک و مجلسی) تمام دنیای مجازی را، تقریبا در تمام دنیا، فتح کرده اند...
                                حالا فرض بفرمایید یک چیزی مانند بیت کوین یا گرام بخواهند ارائه دهند...
                                شما می خواهی چه کنی؟
                                اگر بخواهند اقتصادت را یک شبه دست بگیرند می خواهی چه کنی؟ اگر خواستند ونزوئلایت بکنند چه می توانی بکنی؟
                                آیا می توانی بروی خانه ی فرد فرد افراد جامعه و رایانه هایشان را وا رسی کنی نکند یک پول مجازی مایکروسافتی یا گوگلی یا اینترنتی نداشته باشند؟
                                آیا تو که نتوانستی جلوی تلگرام را بگیری می توانی جلوی گوگل! یا مایکروسافت، یا از اینها بدتر خود اینترنت را بگیری؟؟؟
                                نمی دانم، می دانید؟ یا نمی دانید؟ اینترنت آن چنان که ما گمان می کنیم یک بستر آزاد و عمومی نیست... اینترنت یک شبکه ای نیمه_خصوصی/نیمه_دولتی است که کنترلش با آمریکا است! (اینترنت، نت، نیست، اینتر_نت است!)
                                یعنی در بسیاری از کشورهای دنیا هم اکنون نه تنها داده هایی که به زبان آن کشورها وجود دارد و تولیدات خود آن مردم است در آمریکا نگهداری می شود، بلکه، داده هایی که خودشان هم در سایت های داخلی خودشان میزبانی می کنند، و از آن طرف مصرف کننده ی آن هم داخل همان کشورها است، برای اینکه از دست یک هم میهن به دست هم میهن دیگر برسد گاها لازم است یک دور برود آمریکا و برگردد! و گرنه ارتباطی صورت نمی گیرد... یا حتی اگر آن کشور قوی باشد و بتواند حتی این حلقه را هم تکمیل کند باز برای اینکه این دو رایانه همدیگر را پیدا کنند باز باید آدرس همدیگر را از زیرساخت های درون آمریکا بپرسند...
                                البته کشورهای توسعه یافته تا حدود زیادی این وابستگی را کاهش داده اند و نت ها و اینترنت های درون میهنی برای خودشان ایجاد کرده اند... (روسیه چند وقت پیش این کار را پایان داد... کشورهای بزرگ اروپایی این کار را کرده اند، ایران نصفه نیمه یک مقدار در این زمینه پیش رفته است...)
                                ولی باز هم اگر نگاه کنید می بینید که ارتباط کشورها با هم از این طریق هنوز دست آمریکا است یا حتی حجم بزرگی از داده های مورد استفاده (مانند داده های گوگل) هنوز دست آمریکا است...
                                با پیشرفته شدن، یک مقدار کشورهای قوی تر آمریکا را از مرزهای خودشان پس می زنند... ولی از آن سمت با گوگل و مایکروسافت و فناوری های جدید همچنان آمریکا سلطه ی خودش را در بخش های جدید آغاز می کند!
                                مثلا، کشورهای اروپایی خیلی به استفاده از لینوکس روی آورده اند (جلوگیری از ویندوز) ولی اندروید و IOS را می خواهند چه کنند؟
                                می خواهم ابعاد نفوذ را خدمتتان عرض کنم...
                                اکنون بسیاری از خودروها از نرم افزار waze استفاده می کنند... در آینده هر چه بیستر و بیشتر این نرم افزارهای رایگان و پر کاربرد همه گیر خواهد شد... حالا اگر آمریکا به وسیله ی گوگل و مایکروسافت و اینترنت و سایر ابزارهای دنیای مجازی اش اقتصاد یک کشور متوسط مانند ونزوئلا یا ایران را دست بگیرد به نظر شما چه خواهد شد؟ (فقط هم اقتصاد نیست... اقتصاد و پول یک امر مجازی و تنها یک بخش از دنیای مجازی است... و این دنیای مجازی می تواند علاوه بر اقتصاد، سیاست و دین و فرهنگ و کلا تمام انسان را نیز در بر بگیرد!)

                                البته باز هم تاکید می کنم...
                                کشورهایی که پیشرفت می کنند عموما همان قدر که پیشرفت می کنند (در اقتصاد) در فناوری اطلاعات و ارتباطات هم تلاش می کنند خودشان را تقویت کنند... ولی خوب... بالاخره این وسط چند تا کشور مطمئنا در این حوزه گارد دفاعی خودشان را باز خواهند گذاشت و آن جا است که باید دست ها را بالا ببرند... و احیانا یک چیزی را هم پایین...
                                کافی است زیرساخت هایت کامل نباشد و یک بحران اقتصادی کوچک را هم تجربه کنی... (به عنوان نقطه ی ماشه و آتش زنه ی اولیه... به عنوان گلوله ی برفی آغازگر بهمن) یا حتی شاید همین بحران اقتصادی اولیه هم لازم نباشد...
                                «محمد حسین» هستم.
                                امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X