یادآوری?

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Mehdi1400
    ستاره دار(19)
    • Jul 2013
    • 2938

پاسخ : یادآوری?

ناهماهنگی شناختی
    یا همان
    دروغ های کوچک شیرین

روباهی به داخل تاکستانی خزید. با اشتیاق به انگورهای درشت، بنفش و رسیده خیره شد.
    گردنش را تا می‌توانست کش آورد و سعی کرد خودش را به میوه‌ها برساند.
    انگورها خیلی دور بودند، باغبان فکر همه چیز را کرده بود.
    این‌بار خودش را جمع کرد و به سمت انگورها پرید، ولی چیزی جز هوا وارد دهانش نشد.
    بار سوم با تمام قدرت پرید و کمی بعد به شدت به زمین خورد.
    روباه با نارضایتی گفت:
    این انگورها آنقدر هم رسیده و شیرین نیستند، چرا باید خودم را برای خوردن میوه نرسیده اینقدر به زحمت بیاندازم!؟
    با این جملات خودش را قانع کرد و با سربلندی به جنگل بازگشت.

این حکایت نمایشگر یک خطای استدلالی به نام ناهماهنگی شناختی میباشد.
    در این خطا فرد با دروغ کوچک و شیرین خود را متقاعد می سازد تا دست از تلاش بردارد.

هرچه قدر بخواهیم میتوانیم نقش روباه زیرک را بازی کنیم، اما نباید فراموش کرد که اینطوری هرگز به انگورها دست پیدا نخواهیم کرد.

نظر

• mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
      آدم از این تازه‌کارها چیزهای زیادی می‌تواند یاد بگیرد....
      یکی از دوستان آمده بود می‌گفت دنبال یک چیزی می‌گردم که هر روز مثبت پنج بخورد... (خوب... این در ادبیات ما بورسی‌ها یک مقدار خنده‌دار است... ولی... خوب...)
      و از سوی دیگر در این بازار من او را نصیحت می‌کردم به اینکه هیچ‌گاه نقد نماند و از بازار خوب استفاده کند و همواره تمام‌سهام (به قول عوام: فول‌سهم !) باشد... (که البته این پند خوبی بود) و او چند بار از من پرسید فردا برای سرخطی زدن چه چیزی خوب است؟ و من حواسم به این نبود که یک روز نقد ماندن مهم نیست. اگر باعث شود آدم یک نماد بهتر انتخاب کند. (یعنی هم آن درست بود و هم این. منتها من دیگر زیادی سخت می‌گرفتم در گذشته و حتی یک روز هم نمی‌خواستم پولم روی زمین بماند و تورم بیاید از رویش رد شود... بگذار اصلا مثال واقعی بزنم... یک بار همین دوستم از من پرسید چه چیزی (سرخطی) بخرم فردا؟ گفتم خساپا سرخطی‌اش خوب است... ولی خودم رفتم وساپا خریدم... آن دوستم آن یک روز را از دست داد... یک روز دیگر هم تو صف خساپا بود و به او نرسید و کلا دو روز از دست داد... روز سوم خساپا گیرش آمد و خرید... کلا در آغاز ده پانزده درصد از من عقب افتاد... ولی اکنون به خاطر اینکه نماد مرغوب‌تری در سبد دارد وضعش (فقط از این جنبه) بسیار بهتر است...
      این را هم بگذاریم جزء همان اهم و مهم کردن‌ها و خساست‌نکردن‌هایی که باعث جلب بهتر روزی می‌شود..
      ������
      چکیده: اگر می‌توان معاوضه کرد چه خوب معاوضه‌ای است وارد شدن به نمادهای مرغوب‌تر در برابر چند روز نقد بودن و صبر کردن.
      -------------------------------
      پی‌نوشت: یکی از دوستان اینجا نوشته‌ای گذاشته بودند که غیر مرتبط بود و به جستار ارتباط با مدیران منتقلش کردم.
      رفتن در صف یک نماد خوب (با اینکه احتمال رسیدنش کم باشد) یا در بالا خریدن از یک نماد خوب،
      شرف دارد به،
      خریدن از یک نماد بد.

جنس بنجل نخر. حتی اگر تخفیف خورده باشد و قیمت مناسب پیدا کرده باشد.

#من‌کردم‌شمانکنید
      «محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

باز هم مقداری فراموش کردم... باز هم یادآوری می‌کنم تا یادم بماند:

• کوتاه‌مدت نیاندیش. (این بازار بازار کوتاه‌مدت نیست. هنوز.)
        • آشغال نخر. بهترین جنس را فقط بخر.
        • نقد بودن بهتر از این است که چیزی که زیاد دوست نداری بخری.
        • باید سبدت را طوری بنشانی که حالش را ببری. همیشه کاری کن که احساس خوبی به سبدت داشته باشی. بسیار عالی. چیزی که به تو حس بدی می‌دهد بیاندازش دور یا اصلا وارد سبدت نکن.
        «محمد حسین» هستم.
        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
          ستاره‌دار (۱۳)
          • Jul 2013
          • 18270

جدی باش.
          «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
            ستاره‌دار (۱۳)
            • Jul 2013
            • 18270

فرعی‌ها مانع اصلی‌ها می‌شوند.
            فرعی‌ها را رها کن.
            خودت را تنها روی اصلی‌ترین اصلی‌ها متمرکز کن و بدان سرمایه (عمر) تو محدود است و تنها برای انجام چند کار می‌توانی خودت را وقف کنی.
            «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
              ستاره‌دار (۱۳)
              • Jul 2013
              • 18270

جدی باش.
              شغل و پول و منبع در آمد محل بازی یا آزمون و خطا نیست. مکان قمار نیست. مکان شوخی نیست.
              جدی باش.
              «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                ستاره‌دار (۱۳)
                • Jul 2013
                • 18270

دوراندیشی داشته باشیم.
                --------------------------

به یک گام بلند‌مدت‌تر و یک گام کوتاه‌مدت‌تر هم نگاه بیاندازیم.
                این‌جور نباشد که تنها در آن قاب زمانی که رویش کار می‌کنیم نگاه بیاندازیم. بلکه دارای یک دوراندیشی باشیم.
                دور اندیشی.
                اگر میان‌مدت کار می‌کنیم بدانیم این بازی‌هایی که نمودار دارد در می‌آورد مربوط به مقیاس کوتاه‌مدت است یا میان‌مدت و یا بلند مدت.
                بدانیم (مثلا اگر میان‌مدت کار می‌کنیم) وضعیت کنونی بازار در قاب‌های زمانی دیگر (مثلا بلند مدت و کوتاه‌مدت) چگونه است.
                «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

نکته:
                  این جستار یادآوری، «باید» متناسب باشد با این جستار: http://forums.boursy.com/showthread....454#post824454
                  یعنی این باید برگرفته از آن باشد.
                  و اکنون نوشته‌ی بالایی را هم من از خواندن برخی نوشته‌های دوستان (و سپس دیدن اینکه چنین مواردی در من هم وجود داشته و سپس دیدن اینکه مشکل کجاست و راه چاره چیست) استخراج کردم.

-----------------------

بیشتر سودهای بزرگی که آدم از دست می‌دهد ناشی از ترس از دست دادن سود کنونی است.
                  و این به خاطر آن است که روند بلند مدت نماد را بررسی نکرده یا روی آن تاکید و تکیه ندارد و به آن مطمئن نیست.
                  اگر به بلند مدت یک نمودار اطمینان داشته باشی از تغییرات کوتاه‌مدت تا حد زیادی نمی‌ترسی (نمی‌ترسی مگر اینکه دید بلند مدت تو را عوض کند!).
                  «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                    ستاره‌دار (۱۳)
                    • Jul 2013
                    • 18270

تحت هیجان و جو بازار (ولو این جو با استفاده از محاسبات به دست آمده باشد) قرار نگرفتن.
                    «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                      ستاره‌دار (۱۳)
                      • Jul 2013
                      • 18270

صبر نکردن در جایی که (آدم خودش می‌فهمد) فایده‌ای برای آدم ندارد.
                      «محمد حسین» هستم.

نظر

• ع-خاکسار قیری
                        عضو فعال
                        • May 2011
                        • 424

At the stock exchange, 2 times 2 is never 4, but 5 minus 1. You just gotta have the nerve to accept and endure the minus 1.
                        - A. Kostolany

در بورس، دو ضرب‌در دو چهار نمی‌شود! بلکه پنج منهای یک می‌شود. باید اعصاب و جسارت تحمل آن منهای یک را داشته باشید!

آندره کشتلانی ( پند و سرمایه )

ع- خاکسار قیری نویسنده کتاب تحلیل تکنیکال معامله گری حرفه ای در بازار سرمایه و کتاب در موقعیت یا سلام سرکار
                        تحلیلهای اینجانب سیگنال خرید یا فروش نیست و مبنای معاملات شما نباید باشد

نظر

• mhjboursy
                          ستاره‌دار (۱۳)
                          • Jul 2013
                          • 18270

گذشته مهم نیست.
                          آینده مهم است.

مهم نیست چقدر سود کردی یا زیان.
                          مهم این است که در آینده سود کنی و زیان نکنی.

اگر زیان کرده‌ای خودت را نباز. اگر سود کرده‌ای مغرور نشو.
                          با درایت باش.
                          «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

خدایا!
                            تا تو هستی من خوشحالم.
                            خیلی هم خوشحالم.
                            و سراسر وجودم را امید و عشق فراگرفته.
                            روزهای سخت اصلا مهم نیست. وقتی تو هستی.
                            وقتی تو هستی... همه‌ی روزها بهترین روز است.
                            و اینکه...
                            وقتی هستی... و می‌دانم همه چیز در دستان (پر قدرت) تو است... و می‌دانم صلاح مرا می‌دانی... و صلاح مرا می‌خواهی...
                            و وقتی به تو تکیه می‌کنم...
                            و آزادم... آزاد آزاد...
                            بهترین حس دنیا را دارم.

/:.wubsmiley.:/
                            در روزهای سبز سرخوش نباش
                            و در روزهای سرخ خودت را نباز

همواره بر امور مسلط باش
                            بازار بالا پایین می‌شود
                            تو بالا پایین نشو
                            تو سکان‌دار کشتی خودت باش.

در روزهای سخت بهترین (عاقلانه‌ترین) تصمیم‌ها را بگیر.
                            با دوراندیشی کامل.

به گونه‌ای که اگر صد سال دیگر به این روز نگاه کنی با خودت بگویی همان بهترین تصمیم بود و اگر به آن زمان باز می‌گشتم دوباره همان تصمیم را می‌گرفتم.
                            «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                              ستاره‌دار (۱۳)
                              • Jul 2013
                              • 18270

نگاه کردن به تابلو ناخودآگاه آدم را به سوی کوتاه‌مدت کار کردن سوق می‌دهد.
                              کوتاه‌مدت محرک بسیار قوی‌ای برای تصمیم‌های متغیر و بدون پشتوانه (پشتوانه‌ی خردی - خردورزانه) است. که می‌تواند به کاهش سود و افزایش زیان شود. به ویژه محرک قوی برای شکست قانون مهم بورسی که می‌گوید به سودهایت اجازه‌ی رشد بده. چرا که با دیدن نشانه‌های برگشت و افت انسان ممکن است اقدام به فروش کند در حالی که افت‌ها حالت اصلاحی و موقت داشته باشند.
                              و از سوی دیگر نسبت خطر به پاداش را خراب کند. به خاطر اینکه در هر خرید و فروش ۱٫۵ درصد از دارایی در ایران تقدیم کارگزاری و دولت می‌شود. (به همین میزان از پاداش کم و به خطر افزوده می‌شود و در کوتاه‌مدت هم ارقام پایین است.)

اما از سوی دیگر نیاز به رصد کوتاه‌مدت بازار داریم. اگر شغلمان این است باید بدانیم در بازار چه می‌گذرد و هر از چند مدت یک بار بازار را رصد کنیم. به ویژه نمادهایی که در سبد داریم.

چه باید کرد؟
                              باید پیش از ورود به رصد بازار چیزهایی که می‌خواهیم ببینیم و نیز شیوه‌ی تاثیرگیری از چیزهایی که می‌بینیم و نیز شیوه‌ی تصمیم‌گیری را با خود مرور کنیم.
                              باید بدانیم دقیقا چه چیزی را می‌خواهیم ببینیم و چگونه ببینیم و از آن چه برداشتی داشته باشیم و در قبال فهمی که از بازار کردیم چه نتیجه‌گیری‌ای بکنیم.

و
                              اگر نمی‌توانیم خودمان را در کوتاه‌مدت کنترل کنیم. کوتاه‌مدت کار نکنیم اصلا.

پی‌نوشت: برخی بازارها (برخی حالات بازار مانند بازار نوسانی یا ریزشی) کلا کوتاه‌مدت می‌طلبد. آن بحثش جدا است.
                              پی‌نوشت: برخی‌ها تخصص کوتاه‌مدت دارند و در کوتاه‌مدت (با آمار به خودشان ثابت کرده‌اند که) می‌توانند بهتر سود کنند. آن بحثش جدا است.
                              «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                                ستاره‌دار (۱۳)
                                • Jul 2013
                                • 18270

بهترین کار در بازار نگاه کردن به تابلو است.
                                بدترین کار در بازار نگاه کردن به تابلو است.
                                «محمد حسین» هستم.

نظر

در حال کار...
                                X