شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • امیر بهرامی
    Banned
    • Jul 2013
    • 2201

پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

در اصل توسط بهزاد بهزادی پست شده است View Post
    عصر همه دوستان بخیر،

هرچند بازار این روزها چندان تحلیل پذیر نیست اما همه ما باید توجه خاصی به خبری که در دقایق پایانی بازار بر روی سایت سنا قرار گرفت داشته باشیم. فروش اوراق اختیار فروش خبر بسیار مهمی برای بازار بورس هست و عملا سهامداران رو بیمه می کنه.... سود حداقل 20 درصدی که در نظر گرفته شده به گونه ای هست که باعث ورود سرمایه ها به بازار خواهد شد ضمن اینکه خرید این اوراق به منزله محدود کردن سود نیست و فقط یک کف تضمینی 20 درصدی رو به سهامداران هدیه می دهد...

در حال حاضر این اوراق برای 29 شرکت بزرگ بورسی آماده ارایه هست که به زودی تعدادی دیگر شرکت رو نیز فرا میگیره...

بنده تصور می کنم همین خبر بازار رو برای هفته آینده به شدت مثبت می کند... ان شالله در ادامه هم شاهد گشایش سیاسی در مذاکرات باشیم و این روزها رو پایان یافته بدونیم... شنبه بازار بالای 1 درصد مثبت خواهد بود...

ارادتمند- بهزاد
    چندتا سوال پیش میاد اینجا:

1- چقدر و با چه حجمی خواهد بود این بیمه کردن سهام شرکت ها

2-چه قیمتی

3- بقیه بازار چی؟

حالا بماند که هنوز ملت دنبال حقشون از صبا تامین هستند و دچار مشکلاتی شدند...

باید صبر کرد و بر اساس شنیده ها تصمیم نگرفت

به نظر من بازار دیگه فریب این سخنان تایید نشده و عملی نشده رو نخواهد خورد که اگر بخورد حق آن است که زیان کنند

یک نکته هم در یکی از این بند ها بود که به وضوح کلک زدنو میشه دید:

واگذاری سهم پایه از عرضه کننده به دارنده "اوراق اختیار فروش تبعی

وقتی که پول نداشته باشند به شما به مقدار بدهی به شما سهم میدن بعد همون سهم چند وقت دیگه میاد پایین و اونم از شما میخرن...بالا هم بره رو ملت خالی می کنند

چه بازی قشنگی
    آخرین ویرایش توسط امیر بهرامی؛ 2014/06/25, 18:17.

نظر

• لولی بربط زن
      عضو فعال
      • Nov 2013
      • 1862

به نقل از باربد در تالار همسایه:

از شنبه دوباره 29 شرکت شاخص ساز بیمه می شوند
      خوب شاید بد نباشد اینبار این طرح بیمه سهام را با نگاهی باز تر تفسیر کنیم
      البته باید قبول کنیم روش بیمه این دفعه خیلی به نسبت قبلی بهبود پیدا کرده و خود این موضوع می تونه جذابیت های بالایی را ایجاد
      ابتدا تقاضا دارم تا قبل از انکه تا انتهای مطلب را نخوانده اید قضاوت نکنید
      برای شروع روش کار را می گویم که چگونه این اوراق تبعی معامله خواهند شد
      فرض بگیرید قمیت سهمی مثل اخابر را برای 6 ماه بعد اعمال کرده اند 297 تومان و الان قیمت سهم 257 تومان است شما با خرید مثلا 50000 سهم و در کنارش 50000 اوراق تبعی به نوعی خودتان را از زیان مصون میدارید
      حال اگر قیمت سهم بالا تر از 297 در شش ماه آینده برود که شما می فروشید و سود میکنید
      ولی اگر کمتر از قیمت اعمال یا حتی قیمت خرید شما باشد به قیمت اعلام شده که حدود 10 درصد سود در 6 ماهه می شود سهام شما خریداری می شود
      در این روش ضرر کردن شما به صفر می رسد از طرفی سود 20 درصد سالیانه به صورت روز شمار نیز خواهید داشت

شاید سوال اولی که برایتان پیش می آید این باشد که خوب با قرار دادن پول در بانک و یا اوراق مشارکت هم می توانیم این سود را بگیریم؟
      و جواب بنده اینگونه است در اوراق مشارکت و سپرده بانکی شما هیچ شانسی برای سودی بالغ بر 20 تا 22 درصد در سال ندارید
      ولی در این حالت کف سود شما این 20 درصد است ولی اگر طی هر فرایندی بازار برگردد و سهم شما رشد کند شما به راحتی سودی بیشتر از سود بانکی را کسب می کنید پس کف سود می شود 20 درصد و سقف ندارد

حال موضوع بعدی این است که این به چه درد بازار می خورد ؟

اجازه دهید ابتدا از نگاه فروشنده ها به موضوع نگاه کنیم

با این کار فشار فروش از بازار کمی گرفته می شود
      باید قبول کنیم خیلی از فروشها الان برای جلوگیری از زیان است حال وقتی سهامدار بداند زیانی نمیکند اقدام به سهامداری میکند فرضا شما سایپا خریدید 220 با اعمال 257 تومان اصلا فرضا بشه 100 تومان شما وقتی مطمینی 6 ماه دیگر 257 از شما میخردش شرکت خوب طبیعتا فروشنده نیستی و صبوری میکنید
      حالا وقتی فروشنده کم شود طبیعتا طرف تقاضا می تواند قوت یابد
      پس نتیجتا با این کار می توانند سهامداران به راحتی اصل سرمایه گذاری را با سود تضمنینی 20 درصد حفظ کنند

حال برای خریداران چه فایده دارد ؟

خیلی ها الان نقد شده اند که این نقد بودن گاها به اوراق مشارکت تبدیل شده
      حال وقتی طرف بداند این شانس را دارد که بیش از 20 درصد سود در سال کسب کند (یعنی همان سودی که اوراق مشارکت میدهد ) خوب برای کسب این سود بیشتر قطعا برای خرید سهام بیشتر تمایل پیدا میکند چرا که کف سود همان 20 درصد است ولی در این حالت این امکان وجود دارد که وضعیت بازار بهبود یابد این شخص مثلا در سهم خاص به جای 20 درصد 30 درصد سود کند پس انتظار می رود این طرح باعث خروج بخشی از نقدینگی از اوراق مشارکت و ورود ان دوباره به بازار شود

سوال بعدی اینجاست که وقتی قیمت بیمه سهام را هر روز بالا ببرند (مثل دفعه قبل )عملا از سود ما کم می شود ؟

این هم جواب دارد برای فروش این اوراق فرمول تعریف شده و این یعنی در نوسانات قیمت این نرخ با قیمت اعمال بالاس می شود تا همان سود 20 درصد روز شمار ثابت بماند و کم نشود

سوال بعدی اینجاست برای خرید محدودیت دارد چرا ؟

این هم به نظر من یک مزیت برای حقیقی هاست چرا که رفتار های هیجانی در فروش و خرید در حقیقی ها بیشتر دیده می شود و به نوعی این اوراق برای حقیقی ها تعبیه شده و اگر محدودیت نداشت در یک روز همه ان را یک حقوقی میخرید و تمام
      ولی الان حقیقی ها در حد متناسب می توانند بخرند و استفاده کنند در نهایت یعنی برای حمایت از سرمایه های خرد تعریف شده است
      با همه جمع بندی ها می توان این نتیجه را گرفت این اوراق تبعی ابتدا اصل سرمایه شما را حفظ میکنند
      بعد در کنارش سود تضمینی 20 درصد را به همراه دارند و این جذابیت اوراق مشارکت را کاهش میدهد
      و در نهایت این امکان را ایجاد میکند که شما در صورت بهبود بازار سودی بیش از 20 درصد نیز بتوانید کسب کنید

البته امیدوارم اینبار در اجرای این طرح دقت بیشتری نشان دهند تا کارایی خودش را از دست ندهد

ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

نظر

• صولت الدوله قشقایی
        عضو فعال
        • Dec 2013
        • 839

درود
        جناب بهزادی
        یه نکته هست:
        بنظرم سقف خرید هست یعنی هر کدی از یک سهم یه تعداد مشخصی بیشتر نمیتونه بیمه کنه
        اینش جالب نیست
        مثلا هر کدی از سهم ایکس بیشتر 50 هزارتا نمیتونه بیمه کنه
        من مطمئن نیستم فک کنم ایجوره

نظر

• لولی بربط زن
          عضو فعال
          • Nov 2013
          • 1862

در اصل توسط صولت الدوله قشقایی پست شده است View Post
          درود
          جناب بهزادی
          یه نکته هست:
          بنظرم سقف خرید هست یعنی هر کدی از یک سهم یه تعداد مشخصی بیشتر نمیتونه بیمه کنه
          اینش جالب نیست
          مثلا هر کدی از سهم ایکس بیشتر 50 هزارتا نمیتونه بیمه کنه
          من مطمئن نیستم فک کنم ایجوره
          فکر کنم 50هزارتا سقف هر روزه که میتونه بیمه کنه
          ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

نظر

• علی نظامی
            عضو فعال
            • Jul 2013
            • 1033

خبر بیمه سهام رو تقریبا همه اصل کاریا از ساعت 9 صبح میدونستن ولی هیچ اثری روی بازار امروز نذاشت. بازار همچنان نزولی هست با اصلاحات کوتاه مدت

نظر

• بهزاد بهزادی
              عضو فعال
              • Jun 2013
              • 494

در مورد اوراق جزییات درسته که خبر اولیه قبل از 10 اومد رو خبرگزاریها اما جزییات اون تا حوالی ظهر منتشر شد...

در هر حال اینجوریه:

29 سهم در این مرحله اعلام شده که هر کدام دارای یک قیمت اعلام هستند. فرضا قیمت اعلام برای اخابر که جز این 29 سهم هست 2957 ریال هست.... با فرض نگهداری 6 ماهه سهم شما به ازای هر سهم 57 ریال پرداخت کنید 20 درصد سود رو براتون تضمین می کنند.... اگر هم بیشتر گرفتید که نوش جونتون...

به نظر من به نوعی بیمه کردن سهم هاست.... من که خیلی به این طرح خوشبینم....

ارادتمند- بهزاد
              آخرین ویرایش توسط بهزاد بهزادی؛ 2014/06/25, 18:40.

نظر

• farbod 77
                عضو فعال
                • Feb 2014
                • 332

عصر همه دوستان بخیر،

هرچند بازار این روزها چندان تحلیل پذیر نیست اما همه ما باید توجه خاصی به خبری که در دقایق پایانی بازار بر روی سایت سنا قرار گرفت داشته باشیم. فروش اوراق اختیار فروش خبر بسیار مهمی برای بازار بورس هست و عملا سهامداران رو بیمه می کنه.... سود حداقل 20 درصدی که در نظر گرفته شده به گونه ای هست که باعث ورود سرمایه ها به بازار خواهد شد ضمن اینکه خرید این اوراق به منزله محدود کردن سود نیست و فقط یک کف تضمینی 20 درصدی رو به سهامداران هدیه می دهد...

در حال حاضر این اوراق برای 29 شرکت بزرگ بورسی آماده ارایه هست که به زودی تعدادی دیگر شرکت رو نیز فرا میگیره...

بنده تصور می کنم همین خبر بازار رو برای هفته آینده به شدت مثبت می کند... ان شالله در ادامه هم شاهد گشایش سیاسی در مذاکرات باشیم و این روزها رو پایان یافته بدونیم... شنبه بازار بالای 1 درصد مثبت خواهد بود...

ارادتمند- بهزاد
                من تعجبم از این است این خبر با توجه به اینکه در اواسط بازار درج شد اما دو شرکت سایپا و خودرو که شامل این لیست می شوندصف فروش شدند

نظر

• ائلشن
                  عضو فعال
                  • Oct 2012
                  • 993

عصر همه دوستان بخیر،

ارادتمند- بهزاد
                  با سلام خدمت دکتر بهزادی عزیز

دکتر جان حجم کل عرضه در نمادهایی که میتوانند نقش لیدربازار را داشته باشند کم نیست؟

با توجه به اینکه این 29 سهم بخش عظیمی از درصد شاخص کل را تشکیل می دهند به این نتیجه میرسیم که رشد 20 درصدی شاخص را برای یک سال بیمه می کنند. و با توجه به اینکه در صورت عبور شاخص از 76400 صعودی میشود و می توان گفت که موج 5 شروع شده که از نظر اساتید هدف ان 100 هزار هست.
                  ----------------------------------------------------------------------------------------------------
                  یکی از مزیت های اوراق اختیار فروش تبعی که قرار از شنبه ازائه بشود این هست که در موارد قبلی تاریخ اعمال آنها با توجه به تاریخ مجمع هر کدام متغیر بود ولی اینبار تاریخ اعمال هر 29 سهم یک روز مشخص است که رشد شاخص را تضمین می کند.
                  ---------------------------------------------------------------------------
                  امیدوارم هر چه زودتر اوضاع این مریض (بازار) بهتر شود.
                  از نظر من هفته آینده هفته نوسانی خواهیم داشت.
                  -----------------------------------------------------------------------------

نظر

• بهزاد بهزادی
                    عضو فعال
                    • Jun 2013
                    • 494

در اصل توسط ائلشن پست شده است View Post

با سلام خدمت دکتر بهزادی عزیز

دکتر جان حجم کل عرضه در نمادهایی که میتوانند نقش لیدربازار را داشته باشند کم نیست؟

با توجه به اینکه این 29 سهم بخش عظیمی از درصد شاخص کل را تشکیل می دهند به این نتیجه میرسیم که رشد 20 درصدی شاخص را برای یک سال بیمه می کنند. و با توجه به اینکه در صورت عبور شاخص از 76400 صعودی میشود و موج 5 شروع شده که از نظر اساتید هدف ان 100 هزار هست.
                    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
                    یکی از مزیت های اوراق اختیار فروش تبعی که قرار از شنبه ازائه بشود این هست که در موارد قبلی تاریخ اعمال آنها با توجه به تاریخ مجمع هر کدام متغیر بود ولی اینبار تاریخ اعمال هر 29 سهم یک روز مشخص است که
                    رشد شاخص را تضمین می کند.
                    ---------------------------------------------------------------------------
                    امیدوارم هر چه زودتر اوضاع این مریض (بازار) بهتر شود.
                    از نظر من هفته آینده هفته نوسانی خواهیم داشت.
                    -----------------------------------------------------------------------------

همینجوره که شما می فرمایید

اکثرا سطحی از این خبر عبور کرده اند.... در حالی که این خبر تضمین حداقل سودآوری 20 درصدی برای شاخص طی یکسال اینده است... خبر بسیار بسیار خوبی است...

ارادتمند- بهزاد

نظر

• A-Mohammadi
                      کاربر فعال
                      • Feb 2013
                      • 341

یک پنج موج نزولی یا بصورت خوشبینانه یک کارکشن ABC را در اکثر سهم ها و شاخص های بازار دیده میشه غیر از شاخص خودرو که متفاوت میباشد ، یعنی سهم ها کف های قبلی را زدند شاخص کل نیز از این قضیه مستثنا نیست حالا در حالت خوشبینانه موج 4 تمام شده و ما شروع موج 5 را پیش رو داریم. که هدف محدوده 91000 واحد هست و در بدبینانه ترین حالت موج A تمام شده هست که باز هم موج B میتونه 2 ماه بازار را خلاف روند پیش ببره . با هدف حداقل 80000 واحد، در طی 6 ماه گذشته نوسانات روزانه خلاف روند در بازار داشتیم و بعد از آن نوسانات هفتگی و به نظرم حالا نوبتی هم که باشه نمودارها یک نوسان یک یا دو ماهه خلاف روند خواهند داشت. واگرایی مکدی در روزانه و استوکاستیک در هفتگی تاییدی بر موارد مذکور خواهد بود.
                      این شرایط تقریبا مصادف با طرح بیمه از طرف سازمان هست تجربه نشون میده چنین طرح هایی از طرف سازمان تاثیر گذار خواهد بود و به ندرت به شکست خواهد انجامید حداقل مثل یک استامینو فن کدین دار عمل میکنه.

نمودار هفتگی شاخص کل در نرم افزار گت از نظر زمانی 14 تیرماه محدوده زمانی در چارت هفتگی خواهد بود.
                      در سرزمین من هر چه را نمی فهمند مسخره میکنند.

نظر

• mnm
                        عضو عادی
                        • Jun 2013
                        • 155

ببخشید دوستان اونقدر شعورم میرسه که بدونم اینجا تاپیک شاخص کل هست و شاید جای مناسبی برا این کامنت 3شنبه نباشه
                        جناب بهزادی از اونجایی که احترامی پیش سهامدارا دارید ساپورت کنید لطفا :برا من برا خودتون برا سهامدارا و برا آینده بچه هامون http://uploadpic.ir/?v=2406201410.jpg

دوستان این عکسهارو دوستم بهرنگ (behrang59کاربر)عزیز گرفته و برا من ایمیل کرده که وجودش و انسانیتش جای تقدیر و تشکر داره که بر عکس خیلیها که دم از مردونگی میزدن که میاییم دم وزارت و نیامدن برام فرستاد که من برا شما بزارم اینترنت مشکل داشت2تاشو نتونستم آپلود کنم اگر براتون زحمت نیست و کار سختی نیست(مثل اومدن سر قرار!!!!!!) وقت بزارید لینکو باز کنید که شاید کمی خجالت بکشید که حد اقل یه نفر هم که وجود داشت (توی اون گرما برا منو تو اومد)اگه به غیرتتون برخورد برا شنبه جلو تالار برنامه ریزی کنیم مجددا قرار بزاریم حتی اگه بازار 5روز مثبت بود! اینو گذاشتم شاید فقط شاید کمی خجالت بکشید که بعید میدونم.بهرنگ جان بازم ممنون
                        جناب بهزادی شدیدا انتظار حمایت از طرف شما و دیگر دوستان داریم(سهامدارای جز)
                        آخرین ویرایش توسط mnm؛ 2014/06/25, 19:12.

نظر

• لولی بربط زن
                          عضو فعال
                          • Nov 2013
                          • 1862

یک نکته مثبتی که باید در نظر گرفت این است که چنانچه سهمی سود تقسیم نکند یا تقسیمی ان پایین باشد طبق فرمول جدید مابه التفاوت ان در قیمت اعمال محاسبه خواهد شد.

پس هم قیمت سهم مشخص است که اکثرا نسبت به الان حدود 20 درصد بالاترند و هم سود روزشمار 20 درصد دارد. خدمت منتقدین گرامی این طرح نیز عرض کنم که در طرح قبلی سود 20 درصد نداشتیم بخاطر همین پول به بانکها رفت اما در این طرح سود معادل یکسال را داریم. ضمن اینکه در صورت عدم توافق هسته ای، سهم شما بیمه شده است اما امممممما اگر توافق شود انگاه هم سود 20 درصد را گرفنه اید و هم افزایش قیمت سهم را.
                          پس کلا این حالت دو سر سود است.
                          در خصوص بازار نیز تا وقتی این قضیه را هضم کند کمی طول میکشد که امیدوارم در همین ماه اتفاق بیافتد

نظر

• ali20005
                            عضو فعال
                            • Dec 2013
                            • 230

در اصل توسط agahi پست شده است View Post
                            مي خواهند تمام سهام هاي بازار را به يك سوم قيمت برسانند كه بگويند دولت قبل حباب درست كرده و بعد بالا ببرند كه با رشد اقتصادي و توليد ما بالا رفته اين وسط تر و خشك بسوزند مهم نيست .
                            عبده و وزير اقتصاد اين سناريو رو براي بازاز طرح ريزي كردند ، به خداي احد و احد سوگند مي خورم تمام دور و بري هاي وزير و عبده در پيك سهم فروختند و نقد شدن .
                            به نظر شما آيا دليلي داشت ديروز سنگينيان بياد بگه ديگه تو صندوق حمايت از بازار پول نداريم ، اين رو گفت تا شاخص كه در جاي حساسي است را نابود كند .
                            درست است تحمل هاي همه كم شده و شرايط سخت ،اما بلند مدتيها در سهم هاي كه با تحليل خريدند انشا ء ا... به سود مي رسند
                            حاضرم گردنم رو گرو بذارم كه بالا و پايين شدن بورس دست يكسري آدم بي شرف هست و همه بازار حقيقي و حقوقي دنباله رو هستيم.
                            خداوند با صابرين است.
                            یعنی شما که حقوقی هستید هم رکب خوردید؟
                            [CENTER][B][FONT=lucida console] [SIZE=4]/:.Heart.:/الیس الله بکاف عبده-آیا خدا برای بنده‌اش کافی نیست؟ (زمر/۳۶)[/SIZE][/FONT][/B]/:.Heart.:/
                            [/CENTER]

نظر

• محمد یزدی
                              عضو فعال
                              • May 2011
                              • 948

اولین پاسخ رسمی به اظهار نظر لیلاز در خصوص بورس
                              اگر شما ارزش دلاری بورس را محاسبه بفرمایید در حال حاضر نسبت به دو سال گذشته نه تنها رشدی نداشته است بلکه کاهش هم داشته است. بنا بر استدلال شما قیمت خودرو هم نباید رشد می کرد، زیرا آن هم دارایی است و وقتی اقتصاد رشد نداشته چرا آن دارایی با رشد ارزش مواچه شده، همینطور قیمت سکه و زمین و ساختمان و ...

مدیریت محترم سایت بورس نیوز

با سلام

احتراماً پیرو درج مطلبی با عنوان " بورس غیر واقعی است و نماینده اقتصاد ایران نیست." که نقل گفتگوی سایت فرارو با استاد بزرگوار جناب آقای سعید لیلاز میباشد، دستور فرمایید جوابیه شرکت مشاور سرمایه گذاری ابن سینا مدبر در پاسخ به فرمایشات ایشان در خصوص بازار سرمایه و فعالان آن، در سایت بورس نیوز درج گردد.

یاد آور میشود شرکت مشاور سرمایهگذاری ابن سینا مدبر به عنوان نهاد مالی و طبق مجوز رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار صلاحیت اظهار نظر رسمی در خصوص روند بازار و قیمت و ارزش سهام موجود در بازار را دارا میباشد. پیشاپیش از همکاری آن رسانه محترم کمال تقدیر و تشکر را دارم.

با سپاس بیکران محسن عباسی مدیر عامل

جناب آقای سعید لیلاز

با سلام

احتراماً پیرو گفتگوی حضرتعالی با سایت محترم فرارو در تاریخ 1393.4.4 تحت عنوان "در بورس چه خبر است؟" در خصوص وضعیت بازار سرمایه نکاتی را در این خصوص به استحضار میرساند:

1. حضرتعالی اشاره ای به رشد 80-90 درصدی بورس نسبت به سال 91 داشته اید و متوسط سرعت رشد بورس را بیشتر از رشد اقتصادی کشور دانسته اید.

توجه داشته باشید که بورس تنها از رشد اقتصادی کشور تأثیر پذیر نیست و روند شاخص بورس برآیند بسیاری از عوامل در حوزه اقتصاد خرد و کلان، عوامل سیاسی و... می باشد. هیچ گونه ارتباط یک به یکی بین رشد اقتصادی و شاخص بورس وجود ندارد.اینکه مثلا اقتصاد 10% رشد کند و اگر بورس 20% رشد کند ، بگوییم سرعت رشد بورس متناسب با سرعت رشد اقتصاد نیست امری کاملا اشتباه است.

وزن صنایع بورسی در بازار سرمایه متفاوت است و رشد برخی بخشها تاثیرات بیشتری بر بازار می گذارد. حال ممکن است آن بخش در اقتصاد کل کشور وضعیت دیگری داشته باشد. مثلا سهم بخش کشاورزی در بورس بسیار کم است ولی معدن، فلزات و پتروشیمی سهم بیشتری دارند. بنابراین رشد این صنایع بورس را با سرعت بیشتری به جلو می راند. جدای از این عامل عوامل بسیار دیگری بر بورس تاثیر گذار هستند که جزو ذات این بازار محسوب می شود و نه عیب و ایراد آن!

یکی از این عوامل نرخ ارز می باشد. در دو سال گذشته شاهد 3 برابر شدن نرخ ارز در بازار بودیم و به تبع آن داراییهای واقعی نظیر زمین، ساختمان، خودرو و هر چیزی که با ارز در ارتباط بود ارزش بیشتری پیدا کردند زیرا اگر قرار بود همان دارایی را با قیمت ارز فعلی بخرید ارزش ریالی آن 3 برابر می شد. همین اتفاق در بازار سرمایه رخ داد.

ارزش داراییهای شرکتها که عمده تجهیزات و داراییها و ماشین آلات آنها وارداتی بوده است رو به افزایش گذاشت و در واقع قیمت سهام این شرکتها متاثر از افزایش ارزش جایگزینی آنها رشد کرد. در نتیجه افزایش قیمت ارز خود را در ارزش هر ورقه سهم شرکت نشان داد. ضمن اینکه بسیاری از شرکتهای معدنی، فلزی و پتروشیمی که صادراتی بودند از افزایش ارزش ریالی صادرات خود بهره بردند که باعث رشد بیشتر قیمت سهام آنها شد.

اگر شما ارزش دلاری بورس را محاسبه بفرمایید در حال حاضر نسبت به دو سال گذشته نه تنها رشدی نداشته است بلکه کاهش هم داشته است. بنا بر استدلال شما قیمت خودرو هم نباید رشد می کرد، زیرا آن هم دارایی است و وقتی اقتصاد رشد نداشته چرا آن دارایی با رشد ارزش مواچه شده، همینطور قیمت سکه و زمین و ساختمان و ...

2. طبق مدلهای علمی و رفتاری در بازار سرمایه، آنچه در گذشته اتفاق افتاده و یا حتی در حال اتفاق افتاده لزوما نمی تواند قیمت سهام و ارزش بازار را تعیین کند. مهمترین عامل تاثیر گذار " وضعیت آینده" می باشد عمده نگاه بازار به آینده شرکتهاست. .به عبارت دیگر، بازار سرمایه همواره نگاهی رو به جلو دارد و عایدات آتی و فضای کسب و کار آینده شرکتها را ملاک تصمیم گیری قرار می دهد و با نرخ تنزیل مناسب آن شرایط را به وضعیت حال نزدیک می کند. .

لذا اینکه الان وضعیت اقتصاد چگونه است و یا اینکه در گذشته چگونه بوده است به تنهایی تعیین کننده نیست. بنابراین اگر بخواهیم بگوییم بورس باید آیینه تمام نمای اقتصاد باشد، باید بگوییم بورس باید آیینه تمام نمای اقتصاد در گذشته، حال و آینده باشد.

3. منظور شما از هیاهوی فعالان بازار بورس برای ما روشن نیست. اگر منظور شما اعتراض سهامداران می -باشد که آن صحبتها هیاهو نیست و دلیلی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهم کرد. بورس یک بازار شفاف و قاعده مند است که قانونگذاران و متخصصان به مراتب کارآمدتری نسبت به بازار پول دارد.

اگرچه که انتقاداتی هم به مسولین وارد است اما در مقایسه با بی نظمیهای نظارتی در بازار پول عملکرد بسیار بسیار بهتری دارد. بی نظمیهایی نظیر عدم رعایت نرخ سود سپرده ها توسط بانکها که کل اقتصاد را به هم ریخته است (و یکی از عوامل رکود بورس که به زعم شما کوچک و پر هیاهو و ناکارآمد است نیز محسوب می شود)، حجم بالای مطالبات معوق ، حجم فسادهای بانکی و ... از جمله این موارد است. جناب آقای لیلاز آنچیزی که شما از آن به عنوان هیاهو نام برده اید صدای اعتراض سهامداران متضرر و عمدتا حقیقی بورس نسبت به سیاستهای دولت در حوزه بازار سرمایه است.

سیاستهایی که خلاف برنامه ها و وعده های انتخاباتی رییس جمهور محترم، خلاف مصاحبه های اخیر وزیر اقتصاد در خصوص حمایت از بازار سهام و ارزندگی سهام بازار بوده است. سیاستهایی که تنها به دنبال کاهش تورم در کوتاه مدت و به هر قیمتی می باشد و مواردی چون افزایش هزینه های تولید، مالیات، حق بهره‌برداری از معادن، عدم اجازه افزایش قیمت محصولات تولیدی و .... را در بر می گیرد. جای تعجب دارد که حضرتعالی این انتقادها را هیاهو خطاب کرده اید.

4. در باره رانت به بورس و علت رشد شاخص به دلیل این رانت، توضیحات کمی ارایه کرده اید که بنده هیچگونه مبنای علمی ومنطقی برای آن پیدا نکردم!

بورس بازار شفافیت است، بازار افشا است و تابلویی برای سنجش عملکرد تیم اقتصادی دولت می باشد. بنابراین هر وضعیتی که بورس الان نشان می دهد

نتیجه تصمیمات دولتمردان اقتصادی می باشد و نمی توان بورس را بازاری دانست که نماینده تصمیمات دولت نیست. ایکه شما واژه رانت را برای این بازار به کار می برید صحیح نیست و موجب عدم ارایه تصویر درست از بازار و مدیران و فعالان آن می شود. لطفا مصداقهای رانت به بورس را اعلام بفرمایید. بورس یک بازار است، لطفا اعلام کنید چه رانتی در اختیار این بازار قرار گرفته است؟ اگر منظور شما رانت به شرکتهای بورسی می باشد نیز مصداق این رانتها را اعلام بفرمایید.

بورسی که عمده سهام شرکتهای بزرگ آن در اختیار خود دولت محترم می باشد. دولت متاسفانه به تعهدات خود در خصوص کسب و کار شرکتهای واگذار شده به بخش خصوصی پایبند نبوده است و شرایطی را که الان برای بهای مواد اولیه و قیمت فروش محصولات آنها اعلام می کند در زمان واگذاری در امیدنامه آنها اعلام نکرده بود بنابراین خریداران سهام این شرکتها با مفروضات ارایه شده در آن زمان سهام مورد نظر را خریداری کرده اند والان متهم به رانت و رانتخواری شده اند!

5. استاد بزرگوار، فرموده اید "دولت سالانه 150 میلیارد دلار انرژی رایگان به اقتصاد تزریق می کند و تنها 30 میلیارد دلار بازدهی بدست می آورد، بنابریان بورس مانند چاهی است که دو سوم منابع آن هدر می رود ویک سوم آن برداشت می شود".

من متوجه مقایسه 150 میلیارد دلار انرژی که به کل اقتصاد تزریق میشود و 30 میلیارد دلار بازدهی آن و تشبیه بورس به چاه را متوجه نشدم؟ مگر این 150 میلیارد دلار به شرکتهای بورسی تزریق شده است؟ مگر نفرمودید که بورس آیینه اقتصاد کشور نیست و کوچک و نا کارآمد است؟ پس چگونه ناکارآمدی کل اقتصاد ر ادر استفاده از منابع 150 میلیارد دلاری انرژی را به گردن بورس می اندازید و بورس را به چاه تشبیه می فرمایید؟ شما که بورس را کوچک و ناکارآمد توصیف فرمودید که نماینده کل اقتصاد نیست ولی در فرمایشاتتان بورس ر اموجب اتلاف

انرژی تزریقی به کل اقتصاد دانسته اید؟ در ضمن اگر منظور حضرتعالی بازده 30 میلیارد دلاری نسبت به 150 میلیارد دلار تزریقی می باشد باید حضور محترم شما استاد گرامی عنوان کنم که نتیجه این تقسیم، یک سوم نیست و حاصل تقسیم این دو عدد 20 درصد و یا به عبارتی یک پنجم می شود

6. در پایان یاد آور می شود که انتظار فعالان بورس حمایت از قیمت سهام و تزریق منابع بی حساب و کتاب و رشد مصنوعی قیمت سهام نیست. انتظار بازار شفافیت است.

انتظار فعالان بازار و سهامداران متضرر آن عمل به وعده های انتخاباتی رییس جمهور محترم، قولهای مساعد وزیر محترم اقتصاد و مدیران اقتصادی دولت محترم می باشد. انتظار بازار سرمایه ثبات در اجرای قوانین حاکم بر کسب و کار شرکتها، اجرای صحیح نظارتها بر بازار پول و جلوگیری از رقابت ناسالم این بازار با بازار سرمایه است. حد اقل انتظار ما این است که همانطور که حفظ سرمربی تیم فوتبال کشور، تماشای فوتبال و... برای دولت محترم اهمیت دارد حفظ سرمایه های مردم در بورس و صیانت از این امانتها و توجه به توسعه بازار نیز برای دولت محترم اهمیت داشته باشد.

با سپاس از شما استاد بزرگوار

محسن عباسی

مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه گذاری ابن سینا مدبر
                              بسم الله الرحمن الرحیم خدایا به امید تو

نظر

• moslem.zm2060
                                عضو فعال
                                • May 2014
                                • 121

ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺱ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ ﺧﺎﻃﺮﻧﺸﺎﻥ
                                ﮐﺮﺩ : ‏« ﺑﻮﺭﺱ ﻣﺎ ﻫﯿﭻ ﺗﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺎ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩ ﺍﯾﺮﺍﻥ
                                ﻧﺪﺍﺭﺩ . ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ﻫﺎﯼ 91 ﻭ
                                92 ﺑﺪﺗﺮﯾﻦ ﺳﻘﻮﻁ ﺁﺯﺍﺩ ﺭﺷﺪ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ ﺗﺎﺭﯾﺦ
                                ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺗﺠﺮﺑﻪ ﻣﯽ ﮐﺮﺩ، ﺷﺎﺧﺺ ﺑﻮﺭﺱ ﺑﻪ
                                ﺷﺪﺕ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺑﻮﺩ؛ ﭼﻮﻥ ﺩﻭﻟﺖ ﺳﺎﺑﻖ
                                ﺑﻪ ﺑﻮﺭﺱ ﺭﺍﻧﺖ ﻣﯽ ﺩﺍﺩ . ‏»
                                ﻟﯿﻼﺯ ﮔﻔﺖ : ‏« ﻧﮑﺘﻪ ﺩﯾﮕﺮ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺳﻬﻢ ﺑﻮﺭﺱ ﺩﺭ
                                ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﮐﻮﭼﮏ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻟﺬﺍ
                                ﺍﺯ ﺗﻼﻃﻤﺎﺕ ﻭ ﻧﻮﺳﺎﻧﺎﺕ ﺁﺳﯿﺐ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﻣﯽ
                                ﺑﯿﻨﺪ ﻭ ﺷﺎﺧﺺ ﺁﻥ ﺳﺮﯾﻊ ﺗﺮ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻭ ﺳﺮﯾﻊ
                                ﺗﺮ ﻫﻢ ﮐﺎﻫﺶ ﭘﯿﺪﺍ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ .‏»