کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
[B]
[FONT=microsoft sans serif][SIZE=3]اگر زمانی متوجه شدی ،کسی به تو نیاز دارد " [/SIZE][/FONT][/B][FONT=microsoft sans serif][SIZE=3][B]نازت را با نیازش معامله نکن[/B][/SIZE][/FONT]
به نظر بنده اینقدر هم که برخی ها بدبین هستند بازار بدی رو شاهد نیستیم... واقعا این روحیه منفی نگرایانه برخی از کاربران انجمن مثال زدنی هست... در هر حال فارس و شبندر رو بگذارید کنار شاخص بالای نیم درصد رشد کرده و این دو ترمز شاخص شده اند که اهمیتی هم نداره فعلا.... جو بازار اصلا منفی نیست...
برخی از کاربران پست های بی ارتباط با تاپیک درج می کنند مانند بریدن سر سردار ایرانی یا کشته شدن خلبان ایرانی در عراق... اینها چه ربطی به اینجا داره آخه؟ لطفا مراعات کنید تا مجبور به حذف پستهای بی محتوا نشم...
در مجموع به نظرم بعد از رشد نزدیک به 2 درصدی دیروز بازار امروز، بازاری خوب هست.... فارس رو فاکتور بگیرید از کل بازار...
متاسفانه بازگشایی فارس بازار را به این روز انداخت ، سهمی که باید روی 1000 بازگشایی میشد را روی 1500 بازگشایی کردند ، اصلاح سهم منتقل شد به بقیه بازار .
قبلا هم گفتم متوسط پی به ای بورس باید 10 واحد باشد نه 6 واحد ، و این قیمتها را فقط فرصت خرید میدانم ، فعلا سهامداری میکنم .
احتمالا تا انتهای وقت 72 هزار واحد رو از دست بدهیم که اتفاق خوبیه... هرچی باشه داریم نزدیم میشیم به زمان سوال از وزیر و من ترجیح می دهم در این شرایط شاخص رشد نکنه....
سهمی که امسال 70 تومان سود میدهد را 200 میخرید ؟
یا سهمی که سه سال بعد 70 تومان سود میدهد را 300
؟
سهمی که امسال 25 تومان تقسیم میکند را 850 یا 1000 میخرید ؟؟
یا سهمی که 70 تومان تقسیم میکند را در 200 تومان ؟
یادمان باشد 95 درصد الگو های ارزش گذاری بر مبنای سود هستند
هر وقت بازار پاسخ درستی به این سوالات داد ؟ آن بازار بازار خوبی خواهد شد
در ضمن : من هم جواب این سوالات را نمیدانم
بنده هم موافقم، تقریبا یکسال هست که دارم همین موارد رو میگم. حتی من نمیگم سهام با زیان انباشته یا سهامی که به قول شما 3 سال بعد به سود میرسه کسی خرید نکنه ، خرید بشه اما نه اینکه کل پول بازار زوم بشه روی اون سهم یا گروه ! معلومه که نقدینگی بازار محدوده و جورش رو باید گروههای دیگه بکشن
به نظرم این سوالات رو باید از دولت و شاگرد اولش پرسید، ظاهرا اونها نگاه دیگری به این مسایل دارند که یا تحت تاثیر مسایل سیاسی است یا اینکه به قول شما الگوهای ارزش گذاری زیر و رو شده و ما خبر نداریم
زمانی که بازار رو به ضرب و زور تهدید و استیضاح و اخراج و ترور!!!! بخواهید مثبت کنید از این بهتر رو نباید انتظار داشته باشید.و فاکتورهای جدیدی رو به تحلیل بازار اضافه می کنید که بعدها برای همه مشکلات جدیدی رو پیش میارید. تمام تحلیل گران و
اقتصاد دانان نظرشون این هست که هرقدر دخالت دولتیان در بازار کمتر بشه و در عوض میزان شفافیت اطلاعات افزایش پیدا کنه به نفع بازار خواهد بود.حالا دوستان علاوه بر دولت پای مجلسیان بی سواد رو هم دارند به این فضا اضافه می
کنند.بخدا هر قدر حرکات بازار مصنوعی و دستوری ترباشه ضرر و زیان خرده پاها بیشتر و بیشتر خواهد شد.
رامین جان،
ذات بازار بورس ایران از اول همین بوده و هست... هر بازاری رو باید با خصوصیات خودش دید... چون هم بنده و هم شما تجربه کار با بازارهای جهانی رو داریم خواستم بگم که اصلا این بازار رو با بازارهای پویای جهانی مقایسه نکنید...
این بازار ماهیتی متفاوت با هر بازار دیگری داره و باید بر اساس ماهیت خودش در اون فعالیت کرد... به همون دلیل که ریزش ها بی دلیل هستند به همون دلیل هم صعودها بی پشتوانه هستند... به نظرم کسی که در این بازار فعاله تا حدودی باید خودش رو منطبق با همین دستکاری ها بکنه و سعی کنه بتونه دست دولت و مجلس و هر کس دیگری که بخواهد در شاخص دستکاری کنه رو بخونه...
وزن تحلیل تکنیکال در برخی بازارها برای من به 70 درصد هم میرسه علی الخصوص در تریدهای کوتاه مدت... اما در بازار بورس ایران وزن ها به این ترتیب هستند: 50 درصد داشتن رانت اطلاعاتی، 40 درصد دانش بنیادی و چگونگی تجزیه و تحلیل صورتهای مالی و سود و زیان شرکت ها و 10 درصد دانش تکنیکال.... البته این یک نظر شخصی هست...
اون مدیریت روانشناسی که مارک داگلاس میگه و در بازارهای پویا به شدت کارآیی داره در اینجا اصلا کارآیی نداره چون با توجه به صفوف و گپ های روزانه، عملا اینجا تضمینی برای رعایت شدن ریسک ها و مدیریت سرمایه نداریم...
هیچ کدام از صحبت ها به معنی رد کردن این بازار نیست بلکه منظورم اینه که در هر بازاری باید با شاخصه های اون هماهنگ شد.... بازار بورس ایران اگر درش رانت، دستکاری و از این اتفاقات نبود که اسمش بازار بورس ایران نمیشد!!! شخصیت این بازار از ابتدا همین بوده و هست...
من تجربه زیادی در بازار ندارم ولی تا الان تقریباً بیش از 6 ماه و از قبل از ریزش با این بازار بودم و این دوام آوردن و اصرار بر ضرر کم، باعث شده کمی آشنایی با این بازار پیدا کنم ، به عقیده من از دیدگاه روانشناسی بازار ، بنظر می رسه شباهتهای زیادی بین احساسی بودن و نوسان زیاد حال حاضر بازار و شرایط آغاز روند نزول بازار در بهمن ماه و شروع ریزش است
به نظر می رسه فرصت خرید باشه ولی من بشخصه منتظر نشانه می گردم.
پی نوشت: صف خرید خودرو هام ریخت.
[COLOR=#000080][I][FONT=tahoma]تصحیح یک تصمیم [B]غلط [/B]بیشتر از گرفتن یک تصمیم [B]صحیح [/B]زمان می برد.[/FONT][/I][/COLOR]
متاسفانه بازگشایی فارس بازار را به این روز انداخت ، سهمی که باید روی 1000 بازگشایی میشد را روی 1500 بازگشایی کردند ، اصلاح سهم منتقل شد به بقیه بازار .
قبلا هم گفتم متوسط پی به ای بورس باید 10 واحد باشد نه 6 واحد ، و این قیمتها را فقط فرصت خرید میدانم ، فعلا سهامداری میکنم .
اگه فارس 1000 باز شده بود که الان شاخص زیر 70 هزار واحد بود
درضمن فارس با همین قیمت فعلی p/e تقریبا 10 دارد (با سود سال مالی منتهی به خرداد 93) ! اگر 1000 تومان میشد اونوقت p/e اون معادل 6 میشد،
از یکطرف میگید فارس 1000 بشه از طرف دیگه میگید p/e باید 10 بشه!!!!
تازه با سود 2045 ریالی اعلام شده برای سال مالی خرداد 94 اگه حساب کنیم که p/e اون الان میشه 7.5 تقریبا ! اگه بخواد 10 بشه که باید برسه به 2000 تومان !
نظر