کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
در تحلیلهای قبلی از شاخص اشاره شد که با ورود حجم سنگین نقدینگی از حوالی 28000 در شاخص کل شاهد رشد سهمها خصوصا سهمهای شاخص ساز باشیم....
لذا مشاهده میشود در این برهه از زمان که در اکثر سهما حجمهای بالایی معامله میشود و با توجه به حمایت حقوقی بنظر هدف نهایی شاخص در 45000 ~ 44000 و در نهایت 50000 میباشد.......
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این که حبابی در بازار بورس نمیبینم، گفت: پیشبینیها حکایت از تداوم رشد شاخص بورس دارد.
سید شمس الدین حسینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره رشد شاخص بورس طی روزهای اخیر اظهار کرد: در این باره نظرات کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه ارائه شده و واقعیت امر این است که یک برداشت صریح از اوراق سهام این است که معرف ارزش داراییها هستند.
تو مرد باش و میاندیش از گرانی درد/همیشه درد به سروقت «مرد» می آید
حسن قالیباف اصل در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی فارس با اشاره به افزایش قیمت سهام و روند صعودی شاخص بورس اظهار داشت: در ادامه روند صعودی متغیرهای اصلی معاملات، امروز شاخص بورس با افزایش 788 واحد دیگر به 36 هزار و 829 واحد رسید که نسبت به ابتدای سال جاری بیش از 42 درصد افزایش یافته است.
*جزئیات افزایش 42درصدی شاخص
وی ادامه داد: از این ۴۲درصد حدود 15 درصد به خاطر سود نقدی مجامع شرکت ها و 27 درصد دیگر ناشی از افزایش قیمت سهام شرکتها است. در برابر سود محقق شده 22 هزار میلیارد تومانی سال گذشته شرکتها هم پیشبینی سود شرکتهای بورسی طی سال جاری به بیش از 27.5 هزار میلیارد تومان رسیده که نشان از رشد 25 درصدی دارد.
وی افرود: بنابراین در برابر افزایش 27 درصدی قیمت سهام شرکتها، سود شرکتها هم 25 درصد رشد کرده که از عدم نگرانی برای رشد شاخص و متغیرهای اصلی معاملات نشان دارد.
حتی اگر از لحاظ متغیر نسبت قیمت به درآمد بازار (p/e) سنجیده شود مشخص میشود، این نسبت هم چندان رشدی نسبت به اول سال نکرده و حدود 6 مرتبه است.
*ترکیب خریداران حقوقی و حقیقی
این مقام مسئول در واکنش به این سؤال فارس که طی سال جاری ترکیب حضور سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی به چه شکلی بوده، توضیح داد: طبق آخرین بررسیهای به عمل آمده تا اواخر آذرماه حدود 57 درصد از افراد حقوقی و 43 درصد از سهامداران حقیقی در سمت خرید بودند که نشان از رونق بازار و افزایش حجم معاملات دارد.
قالیباف اصل افزود: این درحالی است که بازارهای دیگر مانند ارز و طلا بار دیگر نشان دادند، ماندگار نیستند و رشد آنها باعث افزایش تورم میشود، اما بازار سرمایه به علت بهبود بهرهوری و رشد سودآوری شرکتها و همچنین صرفهجویی در کنترل قیمتها موجب کاهش تورم میشود.
*توصیه مهم به مردم/حضور در بورس فقط و فقط با سرمایه
وی با بیان اینکه حبابی بودن یا نبودن بازار سهام مقولهای کارشناسی شده است و نمیتوان به راحتی در این مورد حرف زد، به سرمایهگذاران حقیقی توصیه هایی کرد و گفت:در این شرایط همه سرمایه گذاران مخصوصا" افراد حقیقی حتما قبل از اقدام به خرید سهام آخرین وضعیت بازار، صنایع و شرکتها را تحلیل کرده و بر اساس مطالعات و بررسیهای همه جانبه تصمیمگیری کنند. چرا که شاخص بورس در مقایسه با آخر مرداد حدود 50 درصد افزایش یافته که این رشد به معنای سختتر شدن انتخاب برای سرمایهگذاران است.
سخنگوی شرکت بورس تأکید کرد: مهمترین نکتهای که برای سرمایهگذاران حقیقی وجود دارد این است که با پرهیز از هرگونه هیجان فقطو فقط سرمایههای مازاد خود را وارد بازار سهام کنند. چون یکی از خصایص اصلی این بازار نوساندار بودن آن و عدم قطعیت است. بنابراین به مردم عادی توصیه اکید میشود، از آوردن هرگونه سرمایه ناشی از فروش دارایی پرهیز کنند.
*توصیه به ناشران وسهامداران عمده
وی ادامه داد: به ناشران و سهامداران عمده شرکت ها هم توصیه میشود، از این موقعیت بهترین استفاده را کرده و نسبت به عرضه سهام شرکتها و افزایش نقد شوندگی و همچنین تأمین مالی پروژهها از طریق اعمال افزایش سرمایه اقدام کنند. چون در شرایط رونق بازار میتوان به راحتی برای پروژههای در دست اجرا یا مد نظر تأمین مالی کرد.
*عرضه اولیه سهام هلدینگ خلیج فارس در اولین فرصت
قالیباف اصل در واکنش به دیگر سؤال فارس مبنی براینکه با توجه به افزایش عطش خریداران به خرید و تقویت روز به روز طرف تقاضا چه برنامهای برای عرضه اولیه شرکتها وجود دارد؟ پاسخ داد: یکی از برنامههای اصلی بورس و فرابورس پذیرش شرکتهای جدید و عرضه اولیه آنها است، اما شرکتها برای ورود به بازار بایددستورالعملهای مربوطه را رعایت کنند که برخی شرکتها از چنین امکانی برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: با توجه به مصوبه اخیر هیئت واگذاری مبنی بر خصوصی شدن هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با همان 15 شرکت، پیگیریها برای نهایی کردن آن از طریق تکمیل و به روز رسانی اطلاعات و امیدنامه ادامه دارد و طی یکی دو جلسه آینده هیئت پذیرش در مورد آن تصمیمگیری میشود، تا در اولین فرصت سهام این شرکت بزرگ وارد بورس شود.
*نیاز به تحلیل بازار و شرکت ها به رغم رشد متغیرها
وی در پایان گفت: با این همه درست است که حجم معاملات بازار سهام و شاخصها و قیمتها افزایش یافته اما با در نظر گرفتن رشد سود شرکتها جای نگرانی نیست. با این حال از سرمایهگذاران انتظار میرود، حتما و حتما با تحلیل و مطالعه تصمیمگیری کنند.
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
نمابورس _ شاخص بورس همچنان روند صعودی خودرا ادامه می دهد و همچنان رکوردهای قبلی خود را جابجا می نماید. طی معاملات روز گذشته در بورس رکورد حجم معاملات و رشد روزانه شاخص نیز شکسته شد که شاید تنها دلیلی که برای آن می توان یافت گفتگوی اخیر رئیس جمهور در صداوسیما بود .
تأکید بر صحت اجرای طرح هدفمندی اقتصاد، پایبندی دولت به رفع مشکلات صنایع و کنترل بازار ارز محورهای اصلی گفته های دکتر احمدی نژاد در این گفتگو بود که از قرار معلوم این سخنان به مذاق فعالان بازار سرمایه خوشایند بوده است. ابوعلی مدیرعامل کارگزاری کارآمد در گفتگو با خبرنگار نمابورس با بیان این مطلب افزود: هنگامی که بستر برای رشد در بورس فراهم شود ریسک سرمایه گذاری در بورس کاهش می یابد که این مورد در جلب نظر فعالان بازار سرمایه بسیار مؤثر است. وی در خصوص روند معاملات بورس طی روزهای اخیر نیز اظهار داشت: اگر در دیدگاه کوتاه مدت به روند معاملات بورس نگاه شود، رشد بازار می تواند هیجانی ارزیابی شود اما در بلندمدت با تحولاتی که در عرصه های مختلف در اقتصاد کشور رخ داده رشد شاخص تا این مقطع کاملاً منطقی به نظر می رسد.
مدیرعامل کارگزاری کارآمد در توضیح این مطلب به خبرنگار نمابورس گفت: با تحولاتی که در بازار ارز رخ داد وضعیت صورت های مالی بسیاری از شرکت ها به خصوص بزرگان بورسی تغییرات چشم گیری را تجربه کرد که رشد درآمد و جابجایی در ارزش جایگزینی آنها مهمترین تغییری بود که در پی این تحولات حاصل شد. این کارشناس بازار سرمایه درخصوص چشم انداز آتی بازار سرمایه نیز گفت: در شرایط فعلی باتوجه به سرعت تحولات در نگاه کوتاه مدت نمی توان تحلیل دقیقی از چشم انداز بازارسرمایه ارائه داد اما اگر با نگاهی بلند مدت به بورس نگاه شود می توان به خوبی دریافت که بورس و نمادهای مطرح آن همچنان برای سرمایه گذاری ارزنده هستند که حجم بالای معاملات بورس در این روزها مؤید این مطلب است.
وی در پایان عنوان ساخت: اگر در یک دیدگاه که شامل کاهش فشارهای سیاسی و تحریمی بر کشورمان می شود بخواهیم چشم انداز بورس را تحلیل نماییم کاهش ریسک سرمایه گذاری اولین پیامد این مطلب خواهد بود که به این ترتیب رشد شاخص می تواند ادامه یابد اما اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیداکند بسته به شرایطی که درآینده به وجود خواهد آمد بازار سرمایه روند خود را اصلاح خواهد نمود . وی در مجموع پیش بینی کرد شاخص تا پایان سال بتواند تا محدوده 40 هزار واحد رشد نماید.
یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
به نظرم باید در معاملات این 2 روز تامل بیشتری کرد.
در اکثر سهمهای فلزات و پتروشیمی و سهمهای بزرگ و مثبت بازار اکثرا حقوقی ها در حال فروش به میزان زیاد هستند!
و برعکس در سهمهای کوچک اکثر حقیقی های بالای 1 درصد در حال خرید !
با فرض اینکه میدونیم (از نظر تکنیکالی ) در گروههای شاخصی روی لبه پرتگاه در حال حرکت هستیم و شاخص داره به طور غیر عادی و بدون استراحت به مرز 40 هزار نزدیک میشه اصلاحش میتونه به ضرر بازار تموم بشه......یکم داره ترسناک میشه.
من نمیدونم بقیه چه فکری میکنند..تزریق پول واقعیست اما زمانش را هوشمندانه نمیدونم و از همه مهمتر بنده اپسیلونی به مسئولین و مدیران فعلی بورس و اقتصاد و سیاست اعتماد ندارم.
فعلا ما هم همسو با بازار پیش میرویم اما باید بسیار احتیاط کرد....
ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست
به نظرم باید در معاملات این 2 روز تامل بیشتری کرد.
در اکثر سهمهای فلزات و پتروشیمی و سهمهای بزرگ و مثبت بازار اکثرا حقوقی ها در حال فروش به میزان زیاد هستند!
و برعکس در سهمهای کوچک اکثر حقیقی های بالای 1 درصد در حال خرید !
با فرض اینکه میدونیم (از نظر تکنیکالی ) در گروههای شاخصی روی لبه پرتگاه در حال حرکت هستیم و شاخص داره به طور غیر عادی و بدون استراحت به مرز 40 هزار نزدیک میشه اصلاحش میتونه به ضرر بازار تموم بشه......یکم داره ترسناک میشه.
من نمیدونم بقیه چه فکری میکنند..تزریق پول واقعیست اما زمانش را هوشمندانه نمیدونم و از همه مهمتر بنده اپسیلونی به مسئولین و مدیران فعلی بورس و اقتصاد و سیاست اعتماد ندارم.
فعلا ما هم همسو با بازار پیش میرویم اما باید بسیار احتیاط کرد....
سلام کیوان پول پول زیادیه که وارد بازار شده ...اصلاح انچنانی به نظر نمیاد ....البته من خودم طرف اون سهم ها جرات نمیکنم برم .........و رشدش غیر طبیعیه ........
میگن این پول از بازار سکه و دلار به بازار اومده !!!!!!عمرا .....چرا که این پول سهام توپ بازار و بنیادی رو هدف قرار داده ........و به نظر میاد تا یه ماه اینده مشکل خاصی پیش نیاد ..........و رشد بازار ادامه داشته باشه ....تا وقتی این پول ها خارج بشه .....من تو این چند سال ندیدم روزی 200- 250 میلیارد تومن روزانه معامله بشه ........این پول به نظرم پول افراد عادی نیست .........والبته معتقدم این پول بین همه ی گروه ها بچرخه و در گردش باشه ......
سلام کیوان پول پول زیادیه که وارد بازار شده ...اصلاح انچنانی به نظر نمیاد ....البته من خودم طرف اون سهم ها جرات نمیکنم برم .........و رشدش غیر طبیعیه ........
میگن این پول از بازار سکه و دلار به بازار اومده !!!!!!عمرا .....چرا که این پول سهام توپ بازار و بنیادی رو هدف قرار داده ........و به نظر میاد تا یه ماه اینده مشکل خاصی پیش نیاد ..........و رشد بازار ادامه داشته باشه ....تا وقتی این پول ها خارج بشه .....من تو این چند سال ندیدم روزی 200- 250 میلیارد تومن روزانه معامله بشه ........این پول به نظرم پول افراد عادی نیست .........والبته معتقدم این پول بین همه ی گروه ها بچرخه و در گردش باشه ......
میثم منهم امیدوارم که اینطور باشه ، اما دلایلی که منو بدبین کرده اینه که
1. اینها همه دروغگو هستند!
2. فروش حقوقی ها با این حجم در این مقطع تامل برانگیزه
3. در این 2 روز مشاهده کردم حجم زیادی پول از سیستم بانکی به قصد بازار ارز خروج کرده
4. به دلیل پایین اومدن اونس جهانی طلا و میزان طلای موجود در خزانه اینها ، گران شدن دلار میتواند قیمت سکه طلا را در داخل کشور افزایش و اماده عرضه به ملت همیشه در صحنه نماید!
لذا در چنین شرایطی وضعیت ملتهب بسیار پر سود تر از وضعیت در آرامش برای بازار خواهد بود.
اینها باعث میشه من احساس کنم این پول بسیار بزرگ که سر رشته اش ناپیدا و نامعلوم است برای خوشبختی من و تو وارد بازار نشده! برای ملتهب کردن و بدبختی ما و افزودن بر ثروت و قدرت آن دیگران امده....
امیدوارم دلایل منطقی و بدون ابهامی بشه پیدا کرد تا من این عینک بدبینی را بردارم !
میثم منهم امیدوارم که اینطور باشه ، اما دلایلی که منو بدبین کرده اینه که
1. اینها همه دروغگو هستند!
2. فروش حقوقی ها با این حجم در این مقطع تامل برانگیزه
3. در این 2 روز مشاهده کردم حجم زیادی پول از سیستم بانکی به قصد بازار ارز خروج کرده
4. به دلیل پایین اومدن اونس جهانی طلا و میزان طلای موجود در خزانه اینها ، گران شدن دلار میتواند قیمت سکه طلا را در داخل کشور افزایش و اماده عرضه به ملت همیشه در صحنه نماید!
لذا در چنین شرایطی وضعیت ملتهب بسیار پر سود تر از وضعیت در آرامش برای بازار خواهد بود.
اینها باعث میشه من احساس کنم این پول بسیار بزرگ که سر رشته اش ناپیدا و نامعلوم است برای خوشبختی من و تو وارد بازار نشده! برای ملتهب کردن و بدبختی ما و افزودن بر ثروت و قدرت آن دیگران امده....
امیدوارم دلایل منطقی و بدون ابهامی بشه پیدا کرد تا من این عینک بدبینی را بردارم !
من کاملا موافقم با نظرت ...........پیشنهادت چیه برای روزهای اینده کیوان جان .......;) وارد سهام شاخص ساز بشیم ؟؟ لامسب نمیشه هم نگاه کرد و نخرید !!!!وقتی داره بالا میره شیطونه میگه وارد شو و همرنگ جماعت شو حالا هر سهمی میخواد باشه و با هر سرعتی هست !!!!:d
من کاملا موافقم با نظرت ...........پیشنهادت چیه برای روزهای اینده کیوان جان .......;) وارد سهام شاخص ساز بشیم ؟؟ لامسب نمیشه هم نگاه کرد و نخرید !!!!وقتی داره بالا میره شیطونه میگه وارد شو و همرنگ جماعت شو حالا هر سهمی میخواد باشه و با هر سرعتی هست !!!!:d
راستش خودم هم هنوز نتونستم تصمیم قطعی بگیرم و الان هم در حال کار رو نمودارهام.
البته فکر میکنم فردا و پسفردا بازار شاخصی استراحت کنه و منهم فرصت بهتری برای انتخاب یا خرید داشته باشم.
حتما تصمیم قطعیمو میگم. ولی فکر میکنم یکهفته ای صعود جا داریم ...من خودم از فلزات رو ذوب و فایرا نظر داشتم . ولی باید بتونم مسیر بازیشونو بخونم که سرم کلاه نره !
منهم الان تو همین معضلم که بیام فعلا شناسایی سود سهمهایی که دارمو بکنم و یک بازی کوتاه هم با اینها داتشه باشیم و برگردم رو سهمهام یا فریب نخورم و .....
به قول تو...نمیشه لامصب!!!! :d
بازار سهام باید و باید اصلاح قیمتی کند و بنفع بازار میباشد . الانم بهترین فرصت برای حقوقی هاست که سهام خود را خالی کرده و در فرصت مناسب سهام خوبی را جایگزین کنند.
نظر