کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
آری... من هم بسیار تعجب کردم که چرا لاستیک و قند چرا رشد نداشتند؟؟؟ در حالی که خبر رسمی حذف ارز ۴۲۰۰ داشتند.
و جالب اینجاست که قیمت شکر هم در بازار تغییر نکرده! همین دیروز شکر ۹۰۰ گرمی خریدم ۸٫۵ تومان. از هایپر. (بعدش رفتم آنور دیدم یک کیلویی ۸ تومانی هم یک جایی دارند میفروشند!!!!!!)
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
آری... من هم بسیار تعجب کردم که چرا لاستیک و قند چرا رشد نداشتند؟؟؟ در حالی که خبر رسمی حذف ارز ۴۲۰۰ داشتند.
و جالب اینجاست که قیمت شکر هم در بازار تغییر نکرده! همین دیروز شکر ۹۰۰ گرمی خریدم ۸٫۵ تومان. از هایپر. (بعدش رفتم آنور دیدم یک کیلویی ۸ تومانی هم یک جایی دارند میفروشند!!!!!!)
حقوقیها دوباره امروز در بازار از آن فروشهای وحشتناک انجام دادند...
البته به جایش حقیقیها یک الگوی خوبی از خرید رو کردند.
اگر فردا حقیقی کم بیاورد و صفهای خرید زائل شوند یا اگر فردا دلار بازی در بیاورد احتمالا پایان آن روند کوتاهمدتی است که دنبالش بودیم.
به عبارت دیگر: به دنبال اولین نشانهی کم آوردن بازار (در روزهای آینده) میگردیم.
چند نماد بزرگ: خساپا انگار جای خودرو را گرفته بود. ولی بسیار جالب بود. حقوقی خودرو برداشت مقدار بسیار زیادی (نیم میلیارد سهم) از بازار خرید. در نیمه دوم بازار. در مثبت. این احتمالا به آن معنی است که بازیای که دولت چند وقت پیش داشت (سهام دولتی سهام ملتی) انگار دوباره میخواهد از سر بگیرد. فعلا با این کار دولت انگار دوباره روند در گروه خودرو خواهد ماند. در این گروه خپارس و خگستر هم گاهی چیزهایی نشان میدهند... امروز مقداری فروشنده داشتند. اگر فردا خودرو و خساپا کم بیاورند (که احتمالش ضعیفتر است) احتمال دارد اینها هم کم بیاورند و برعکس اگر آن دو قوی باشند احتمالا این دو تا هم قوی باشند. ورنا هم امروز تحرکات بسیار خوبی داشت. بسیار خوب.
دیگر نمادهای مطرح امروز نیز فملی و فولاد بودند. که به خاطر تمام شدن کرونا و رفع شر ترامپ و تحریمهایش از سر جهان و رشد عجیب کالاهای جهانی و برداشته شدن (احتمالی) نرخ گذاری ملی از روی فلزات بعید هم نبود این رشدشان. (البته قند و لاستیک هم از نرخ گذاری دستوری عبور کردهاند ولی من دلیلش را پیدا نکردم که چرا بازار به استقبال اینها نرفت.) (در فملی و فولاد حقوقی مقداری خالی کرد. و بازار هم پیاش را نگرفت.) حکشتی دیگر نماد مطرح امروز بود که احتمالا با این حرکت امروز وضع کوتاهمدتش ناآشکار شد. (البته حجمهای عجیبی زده. در میانمدت ممکن است از آن رشدهای عالی داشته باشد. همچنان در دیدهبانمان باشد بد نیست. پیشتر از این بازیها داشته که چند روز درجا بزند و سپس بکند برود برای ساختن یک موج جنبشی بزرگ.)
کلا رفتار امروز حقوقیها باز هم همان موضوع زنندهی پیشین بود. نوسانگیری از مردم با زور! (منظور از زور این است که دولت زورش (سهامش و ریالش) از همه بیشتر است و توانایی دستکاری قیمتی را دارد. از سوی دیگر ناظر بازار (سازمان بورس) هم دستنشاندهی خودش است. پس اگر بخواهد از مردم نوسان بگیرد میگیرد. که با بررسی رفتار حقوقیها برایم کاملا مشخص شده که میگیرد.)
ومعادن هم حجم بزرگی خورد که به خاطر گشایش دیروزش بود.
در نمادهای پالایشی هم پول جالبی آمده است (یک سناریو مطرح کردم: سهام دولتی و ملتی... شاید این به آن ربط داشته باشد). بهترینش شتران است. که البته حقوقی فروشنده بوده. زیاد هم فروخته.
پترول هم انگار با این خالی کردن امروز روند کوتاهمدتش تمام شد.
-------------------------
در مجموع بازار را که نگاه میکنم... شبیه چند روز پیش دوباره بیتصمیم و دلآشوب است. (دلآشوب ---> شکمروی /.:biggrinsmiley.:/)
و این که... گفتیم... مهمترین موضوع فعلا همان است که بود... و ترامپ هم که شکست را قبول کرده و تظاهرات هم که شاید منتفی شود و دلار هم شاید پر فروشنده شود. زر (سکه) امروز افت محسوسی داشت در حالی که دلار ثابت بود. اگر نرخ زر دستکاری نشود و قیمتش صادقانه باشد در نگر من معتبرترین ارز است. و آن چیزی هم که گاهی حباب سکهی زر میخوانند من بیشتر حباب معکوس دلار مینامم. به عبارت دیگر امروز که زر افت داشت من اینگونه میخوانم: دلار واقعی افت داشت.
یک نفر اگر میخواست ذخیرهی سود دو سه روزه داشته باشد امروز خیلی زمان خوبی بود... چون بازار پس از یکی دو روز مثبت قوی بودن دارد دوباره میرود در حالت ناآشکاری (و از آن ممکن است برود در روند بد). دلایلی که برای این ناآشکاری داریم: ۱- دلار و ترامپ ۲- نوسانگیری ادامهدار حقوقیهای بزرگ از مردم (فروش در مثبتها که باعث میشود روند مثبت شکل نگیرد). و از سوی دیگر ۱- حمایت از خودروییها توسط دولت و احتمال ایجاد بازی پیشین ۲- رشد قیمتهای فلزات جهانی و نفت و فرآوردههایش ۳- تعطیلی تهران و ادارات (مردم بیشتر مینشینند پای بورس!) -------------------------
روند کجاست؟ همچنان اگر جایی روند باشد احتمالا پیش حاج خودرو و بانوی مکرمه «خساپا» است. به علاوه این که احتمالا یک مقدار بیروندی (ناآشکاری) در کل بازار داشته باشیم.
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
حقوقیها امروز زیاد نفروختند.
بازار متعادل بود. خیلی متعادل.
بازار دو قسمت بود سهام دولتی و ملتی. ترامپ شل کرده ولی دلار و زر نه زیاد! همچنان خطر اصلی، هست. گمان کنم همین توضیح مختصر مفید باشد.
------------------------
شاید اکنون رهبر بازار اینها باشند: خساپا و خودرو و شپنا و فملی. رهبر اصلی خساپا است. خودرو با افتضاحی که دیروز انجام داد امروز خوب خودش را جمع کرد. اگر خودش را بتواند بالای این رقم (رقم دیروز) تثبیت کند خیلی عالی میشود برایش. فملی هم اندکی شبیه همین بود و دیروز یک مقدار وضعش خراب شده بود که درست شد.
------------------------ اخابر و همراه هم دقیقا مانند فملی و خودرو. با توجه افتضاح دیروز امروز خوب خودشان را جمع و جور کردند! جالب است. اینها نشانههای بدی نیست.
نمیدانم به این الگو در این روزها میتوان اعتماد کرد یا نه؟ (در روند مثبت چند وقت پیش که عالی بود این الگو...) حتی نمیدانم برای چه اینجوری شد؟ چرا یک عده حقیقیها و حقوقیها دیروز شدید فروختند و امروز خریدند.
--------------------- بیمهایها هم بد نبودند امروز. (البته من فعلا با گروههای کوچک کار ندارم. جایی میخواهم باشم که اگر فردا بازار به خون کشیده شد بتوانم فرار کنم.) بانکها هم خوب بودند. گمان کنم فلز و پالایش و خودرو بهتر باشند. چون اینها یک مقدار کم بالاتر مقاومت دارند. ولی آنهای دیگر مقاومتشان بالاتر است. در این گروه رهبر وبملت است و پس از آن وبصادر.
---------------------
جالب است! همان حالت یاد شده را در فرآوردههای نفتی هم میبینم. که دیروز انگار دستوری فروخته بودند و امروز دستوری خریدهاند. (شتران را نگاه کـــنیـــم.) شپنا رهبر است. پس از آن شتران.
البته شبندر امروز از هر دو بیشتر داد و ستد شد. ولی این هنوز قوی نشده. مانند آن دو تای دیگر. و حجم زیاد داد و ستد آن هم به خاطر همین تاخیرش است. شبریز هم مانند گروه است. خوب است.
از آنجا که یک مقدار حرف و حدیث روی صندوق پالایش زیاد شده حتما یک نگاهمان به این گروه باشد. به ویژه برای کوتاهمدت.
---------------------
تکنمادها: فاذر به خاطر آگهی افزایش سرمایه خیلی عالی کار کرد. ببینید... از جیم کردنش در افت بازار... مشخص است که یکی پشتش هست! همین. (از چیزهای دیگر مانند کم افت کردنش و آگهیهایی که میدهد و چگونگی و زمان اعلام این آگهیها هم میتوان دریافت این موضوع را.) ولی در کل من دوست ندارم به این مورد (که یکی پشتش هست و به هوای آن خرید انجام گیرد) نگاه کنم. وهور هم دقیقا انگار همین است. وهور تقریبا اصلا افت نکرده در بازار بد.
در کنار فاذر فاراک است که دارد کفسازی میکند. (من با بازیهای این نماد آشنایی ندارم. ویژگیهای منحصر به فردی دارد. شبیه هیچ جای دیگر بازار نیست.) نمیدانم با چه سرعتی و چه زمانی و چه مقدار بلند میشود ولی میبینم که دارد کفسازی میکند.
ثشاهد و کرمان حجم زدند. ثشاهد وارد مرحلهی کفسازی شده و حجم زده. ولی همچنان تحت تاثیر رشد افسانهای گذشته است! و ما هم دور و برش نمیرویم (به خاطر همین موضوع). کرمان بهتر است. انگار یکی پشت فرمان نشسته. همینجوری الکی رها نشده به حال خودش. (حقیقتش را بخواهید این هم با این که ارزنده است نمودارش ولی یک مقدار شبیه روزه شکدار است. البته زیاد هم خطر ندارد. ولی... باز آدم میترسد. در این نمادها نمودار حالت بازیگر تک نفره را نشان میدهد. جایی که چندین بازیگر باشد یا جایی که دولت باشد یا حقوقی باشد یا حتی یک بازیگر باشد ولی آن بازیگر محتاط و عاقل باشد اینجور نمودارها از دلش در نمیآید!) کاما همین روزها مقاومت دارد. بعدا بررسیاش میکنیم.
در بترانس حقوقی فروش را آغاز کرده ولی حجمی که پشتش گذاشتهاند اینقدر زیاد است که حالا حالاها با این فروشها تمام نمیشود. جالب است که بازیگر خیلی بامزه کار میکند. سفارشش را ۸:۳۰ نمیگذارد که هر که خواست سوار شود. مانند وتوصا!
بسیاری از نمادها این روزها دارند کفسازی میکنند... رمپنا و وساپا و دو سه تا نماد دیگر که در بالا به آن اشاره کردیم و و و.
جمعبندی: بازار روند ندارد (روندش نوسانی خنثی است). رهبر خساپا و پالایش و فملی است. تک نمادهای خوب زیادی در بازار هستند. دلار را هم مواظب باشیم.
امروز شستا باز شد. اینجا در موردش لحظهای بررسی داشتیم: http://forums.boursy.com/showthread....l=1#post852227 با صف خرید کارش را پایان دادند. فردا احتمالا اگر فروشندهها برسند هم باز وضعش خوب خواهد بود. احتمالا رهبر آیندهی بازار این خواهد بود. البته شپنا و خساپا (و فملی و خودرو و وبملت) هم هستند. باید دید وضع چه میشود. از فردا مهمترین کار ما (در کنار رصد دلار) نگاه کردن به شستا است. ببینیم دولت چه در سر دارد؟ (تدبیر جدید چه دارد که بخواهد روی بازار (روی ما) بزند؟/:.negaran.:/laughingsmiley فن جدید چه یاد گرفتهاند؟ خواجه نصیری جدیدی چیزی تو آستین دارند یا نه؟).
من داشتم نگاه میکردم دیدم زیرمجموعههای شستا را هم دارند حمایت میکنند! (قابل توجه دوستان.) البته تو این بازار امروز که همه چیز سبز بود دقیق نمیتوان گفت کدام دارد حمایت میشود و کدام دارد از بازار رنگ میگیرد.
امروز نصف بازار صف خرید بود. خیلی عالی بود. (البته حالا همینجور نکتههای مثبت و منفی را فهرست میکنم در انتها میبینیم باز دوباره همان دلآشوب است که بود!)
باز دوباره نمادها به نمادهای دولتی و ملتی (کوچک و بزرگ) تبدیل شدهاند و فعلا نان در کاسه ملت نیست. (قابل توجه دوستان.) گروههای شیشه و سیمان و دارو و غذا و خودرو (به جز خود خودرو و خساپا و چندتا بزرگ دیگر) زیاد وضعشان مانند بقیه عالی نبود. (که همه کوچک هستند.)
حقوقیها امروز بدجوری فروختند! بد جور!
صفهای خرید هم آخر کار یک مقدار کم شد (به خاطر بازگشایی شستا). و البته نکتهی فوقالعاده امروز این بود که چند بار در چند نماد با این که صف را دادند ولی خریدار از رو نرفت! (دوستان قدیمی میدانند که این خوب است.) به عبارت دیگر با این که حقوقی میخواست دوباره همان بازی گذشته را پیاده کند ولی حقیقی امروز قوی ظاهر شد. (این خودش به تنهایی چیزی نیست. ولی یک نشانه است. که باید در کنار نشانههای دیگر قرار گیرد.) فردا باید دیده شود. حجم باید دیده شود. قیمت که الحمد لله خوب بود. تابلو هم بد نبود. عالی بود. دیگر این که سهامداران بزرگ (دولت) باید بررسی شود که میلش چیست؟
نمادهای شماره ۲ را که نگاه کنیم... اینها احتمالا میزان سهامی است که برای بازارگردانی منتقل کردهاند... مثلا شپنا ۳۰۰ میلیون سهم منتقل کرده است! خوب؟ الان شپنا ۳۰۰ میلیون سهم صف خرید دارد! نتیجهگیری؟ - بگذارید باقی را هم بگویم: فولاد ۳۰۰ میلیون سهم منتقل کرده - شخارک ۵۷ میلیون - شبندر ۱۲۰ میلیون
سکه امروز روی ۱۲ تومان بود و دلار روی ۲۵٫۵ تومان. اینجوری بیاید پایین خیلی عالی است. و اگر تثبیت شود بهتر. ولی امکان این هست که یک ریزش داشته باشد.
این نقل قول مال دیروز است. نمیدانم چرا یادم رفت قرارش دهم؟
----------------------
مقداری نبض بازار:
روی خودرو حرکت جالبی دارد صورت میگیرد انگار تو همان +۵٪ یک عده دارند میروند ولی یک عده دیگر دارند میآیند! خساپا هنوز زمان عرضههایش آغاز نشده ببینیم درونش چه خبر است.
نمادهای بانکی پر عرضه بودند.
کلا تا اکنون عرضه در مثبت پنج زیاد است ولی صفهای خرید خدا را شکر پا بر جا هستند.
در شستا خیلی ظریف (جوری که به بازار فشار نیاید) دارند میفروشند. تا اینجا ۵۰ میلیون فروختهاند و جالب اینجا است که از همان آغاز صبح صفش ۲۰۰ تا بوده! (یک جوری می فروشند که صف کم نشود انگار! شاید هم گذاشتهاند برای آخر بازار ساعت ۱۲ فروششان را انجام دهند.)
کرمان و ثشاهد و فاذر یک بازیهایی در آوردند. حواسمان باشد که آن دو تا انبوهسازی رشد زیادی داشتهاند در سال گذشته... و اگر شما بازیگر بودید چگونه خارج میشدید؟ (ممکن است با بازی دادن سهم در طول یک یا چند ماه بخواهند خارج شوند.)
یک مقدار بازی از نمادهای بزرگ روی نمادهای کوچک هم رفته. اگر این با افت نمادهای بزرگ همراه شود ما این را اینگونه میخوانیم: احتمال افت مجدد بازار. (نه این که واقعا بازی رفته باشد روی نمادهای کوچک!!! نه. پر واضح است که اکنون آقای بازار (هنوز) با نمادهای کوچک غیر دولتی حال نمیکند.)
حقوقیها دارند باز تو صف خرید فروشهای زیادی انجام میدهند!/:.zzzzzz.:/ کاش میگذاشتند یک مقدار بازار جان بگیرد. ممکن است دوباره داستان داشته باشیم با اینها. هنوز نمیتوان گفت بازار قوی شده. (البته من خودم مانند همیشه تمامسهام هستم.)
دلار آزاد ۲۶ و نیما ۲۵ تومان. کالاهای جهانی همچنان در حال رشد (برای فملی به ویژه).
نمادهای بسیاری حجمهایشان را زدهاند و افتهایشان را کردهاند و خطر افت (زیاد) ندارند. البته برخی مانند خصدرا هنوز به این مرحله نرسیدهاند. که انشاءالله میرسند.
-------------------------
نتیجهگیری و روند بازار: روند یک مقدار بهتر شده ولی همچنان نمیتوان گفت که بازار محکم شده. جای کار دارد. رهبر بازار هم شپنا و شستا و خساپا هستند. تا زمانی که اینها صفشان محکم باشد کلیت بازار افت خاصی ندارد ان شاء الله. بهترین روند به وضوح در گروه فرآوردههای نفتی است با موضوع پالایش و دولت و گشایش.
----------------------
ویرایش: با این رشد امروز و دیروز شاخص کل میتوان با اطمینان زیادی گفت که موج پنجم آغاز شده! حتی اگر بازیهایی دوباره در بیاید و افتهایی داشته باشیم. (یعنی بعید است افت یک ماه طول بکشد و میزان زیادی اصلاح کند.)
البته حجم را نگاه نکردم. حجم هم مهم است.
سلام.
دارم به این می اندیشم که... اگر بازار خراب شد... از کجا خراب میشود؟
پرسش بسیار عالیای است. اعتقاد دارم پاسخ به این پرسش راهحل برخی از مسائل میتواند باشد.
نخستین نمادی که (اگر قرار باشد فردای کاری بازار بریزد) میریزد کدام است و آخرینش کدام؟!
-----------------------
خوب...
خودم... گمان کنم این نمادهای دولتی اگر نخستین نباشند قطعا آخرین خواهند بود!
یا در شرایطی میتوانند تقریبا نخستین هم باشند ولی آخرین هم باشند. (اینگونه که صفشان داده شود ولی منفی نشوند و با تب کردن اینها بقیه بمیرند و در نهایت اینها هم زمین بخورند! اینگونه.)
برخی نمادها تابلو است که اولین هستند! برخیها که در حالت عادی هم زیاد میل به مثبت شدن نداشتند و با خواهش و تمنا و التماس میرفتند بلندشان میکردند بلکه یک قری هم اینها بدهند، خدا به دعاهای شبانه سهامدارانش توجه کرد که بالاخره مثبت شدند، اینها که آخر از همه مثبت شدند احتمالا اول از همه منفی میشوند. (البته اگر مورد خاصی نبوده باشد! چون گاهی است که یک درگیری در نماد به وجود میآید و اصلا کلا ورق بر میگردد! میدانید که چه حالتی را میگویم؟ مثلا دست به دست شدن سهام یا مثلا مسخره بازی بازیگر برای اخراج نوسانگیران یا آگهی افزایش سرمایه یا حجم بالا یک چنین چیزهایی.) اینها اگر باقی بازار بیاید یک کوچولو شل کند اینها زودتر از همه میافتند!
چه نمادهایی آخر از همه از پای در میآیند؟ نمادهای نه چندان بزرگ (متوسط و کوچک) که بازیگر پشتشان است و جریان دارند. اینها دیگر مگر این که چه بشود که منفی بشوند! (البته من فعلا با این نمادها کار ندارم. تا اطلاع ثانوی من تنها با نمادهای بزرگ دولتی هستم که اگر وضع بازار خراب شد «نقدشوندگی» داشته باشند.)
دیگر چه؟.... این که... اگر دولت بخواهد دوباره کار سابق را ادامه دهد نمادهای بزرگ دولتی زودتر صفشان زایل میشود. (که باز تکرار میکنم: در روز کاری گذشته حقوقیهای بزرگ خیلی سنگین فروختند. خیلی. آن فهرست نکات بد و خوب و آن حالت دلآشوب که یادتان هست.) اما باز میگویم زایل شدن صف خرید حتما به معنی منفی شدن و صف فروش شدن نیست. احتمال دارد یکی تب کند و یکی دیگر از تب این بمیرد.
به عبارت دیگر این نمادهای بزرگ اگر دولت بازی در نیاورد آخرین هستند. اگر در بیاورد اولین هستند از دید زمانی ولی نه به معنی صف فروش. احتمالا.
نمادهای خاص هم بهترین هستند. ولی بلدی لازم دارد دیگر. (بلدی=رانت. معمولا.)
«محمد حسین» هستم.
سلام.
دارم به این می اندیشم که... اگر بازار خراب شد... از کجا خراب میشود؟
پرسش بسیار عالیای است. اعتقاد دارم پاسخ به این پرسش راهحل برخی از مسائل میتواند باشد.
نخستین نمادی که (اگر قرار باشد فردای کاری بازار بریزد) میریزد کدام است و آخرینش کدام؟!
-----------------------
خوب...
خودم... گمان کنم این نمادهای دولتی اگر نخستین نباشند قطعا آخرین خواهند بود!
یا در شرایطی میتوانند تقریبا نخستین هم باشند ولی آخرین هم باشند. (اینگونه که صفشان داده شود ولی منفی نشوند و با تب کردن اینها بقیه بمیرند و در نهایت اینها هم زمین بخورند! اینگونه.)
برخی نمادها تابلو است که اولین هستند! برخیها که در حالت عادی هم زیاد میل به مثبت شدن نداشتند و با خواهش و تمنا و التماس میرفتند بلندشان میکردند بلکه یک قری هم اینها بدهند، خدا به دعاهای شبانه سهامدارانش توجه کرد که بالاخره مثبت شدند، اینها که آخر از همه مثبت شدند احتمالا اول از همه منفی میشوند. (البته اگر مورد خاصی نبوده باشد! چون گاهی است که یک درگیری در نماد به وجود میآید و اصلا کلا ورق بر میگردد! میدانید که چه حالتی را میگویم؟ مثلا دست به دست شدن سهام یا مثلا مسخره بازی بازیگر برای اخراج نوسانگیران یا آگهی افزایش سرمایه یا حجم بالا یک چنین چیزهایی.) اینها اگر باقی بازار بیاید یک کوچولو شل کند اینها زودتر از همه میافتند!
چه نمادهایی آخر از همه از پای در میآیند؟ نمادهای نه چندان بزرگ (متوسط و کوچک) که بازیگر پشتشان است و جریان دارند. اینها دیگر مگر این که چه بشود که منفی بشوند! (البته من فعلا با این نمادها کار ندارم. تا اطلاع ثانوی من تنها با نمادهای بزرگ دولتی هستم که اگر وضع بازار خراب شد «نقدشوندگی» داشته باشند.)
دیگر چه؟.... این که... اگر دولت بخواهد دوباره کار سابق را ادامه دهد نمادهای بزرگ دولتی زودتر صفشان زایل میشود. (که باز تکرار میکنم: در روز کاری گذشته حقوقیهای بزرگ خیلی سنگین فروختند. خیلی. آن فهرست نکات بد و خوب و آن حالت دلآشوب که یادتان هست.) اما باز میگویم زایل شدن صف خرید حتما به معنی منفی شدن و صف فروش شدن نیست. احتمال دارد یکی تب کند و یکی دیگر از تب این بمیرد.
به عبارت دیگر این نمادهای بزرگ اگر دولت بازی در نیاورد آخرین هستند. اگر در بیاورد اولین هستند از دید زمانی ولی نه به معنی صف فروش. احتمالا.
نمادهای خاص هم بهترین هستند. ولی بلدی لازم دارد دیگر. (بلدی=رانت. معمولا.)
خوب... حجم شاخص کل را هم نگاه کردم... اطلاعات خاصی ندارد.
تنها چیزی که مشخص است این است که قیمت از کانال خارج شده بوده و اکنون دوباره به آن برگشته.
دوباره روی تراز بالای کانال یک مقاومت دارد. که مهم هم هست. یعنی ۱٫۵ میلیون واحدی که پیشتر یک زمانی از آن برگشته بود.
یک مقاومت مهم هم هست که در بالا رسم نکردهام. ناشی از وصل کردن و ادامه دادن قلهی اصلی (۲٫۱ میلیون واحد) و قلهی مهر ماه (۱٫۶ میلیون واحد). که دقیقا میافتد روی فردا! /:.negaran.:/
از طرف دیگر هم... ارز ۱۱ تومانی را داشتیم با قیمت فولاد بورسی (آزاد) و قیمت سنگآهن آزاد...
بحث دلار هم هست.
و حقوقیها هم که در حال فروش...
پس حجم فردا مهم است.
اگر زیاد بفروشند دوباره یعنی قرار است بازار را یک دست دیگر منفی کنند.
پرسش: شما اگر دولت با تدبیر بودید... رشد اصلی بورس را روی برج چند تدبیر میکردید؟
همانگونه که گمان میشد شستا تب کرد برخی مردند.
---------------------------------
این باز برای روز کاری گذشته بود یادم رفت قرار بدهم. البته مهم هم نبود.... آن بخشهاییاش که مهم بود را در گذشته گفته بودم...
(من بارها گفتهام... باز هم میگویم... این نوشتههایی که من در انجمن قرار میدهم صدی نود و نه تایش برای خودم است... مانند دیگر دوستان کار نمیکنم... بیشتر برای خودم مینویسم که وضع بازار برایم مشخص شود... اگر اینجا نمینوشتم میرفتم در یک جایی از رایانهام مینوشتم. - در جستار فلسفی هم همینجور.)
امروز حقوقیها بدجور فروختند و باز نوسانگیری روزانه انجام دادند.
مهم این است که اینها ابتدا میخرند و بعد میفروشند. اگر دقیقا برعکس همین کار را میکردند دقیقا عکس این کار نتیجه میشد! یعنی اگر ابتدا صفهای سنگین خرید ایجاد میکردند و بعد در آن صفها میفروختند همینمقدار میفروختند ولی پایان بازی قیمتها بالا میرفت! نتیجه این که دارند تو سر قیمت میزنند!
جناب سروش امروز از صید ترال یاد کردند... خیلی درست است... ولی انگیزه پشت این کار گمان نکنم ماهیگیری باشد... (یک وقت است شما صید ترال میکنید که ماهی بخوری... یک وقت هست این کار را میکنی که دریا خشک شود! چرا؟) برای این که به وقتش بازار را گرم کنند!
(یک بار دیگر به پرسشی که پیشتر مطرح کردیم توجه کنیم: اگر ما آقای دولت بودیم دوست داشتیم گل بازی چه زمانی رو شود؟ من اگر بودم (با این ویژگیهای اخلاقی که میبینیم... یعنی تدبیر! و امید!) میگذاشتم بخش شیرین بازی در پایان دوره ریاست جمهوریام انجام بگیرد.
اما یک نکتهای این وسط هست. پول حقیقیهای گنده اگر بیاید میتواند بزند تو دهن این حقوقیهای عظیمالجثه! واقعا میتواند! من نمیدانم چرا پول از بازار ارز و خودرو و مسکن به این بازار هنوز نیامده؟
من اگر دلار داشتم صد بار تا الان (به ویژه این که هنوز دلار افت شدید نداشته) میفروختم میآمدم «بورس» میخریدم. (یا پولها رفته بانک. یا این که آنها خبری دارند که ما نداریم. وگرنه همان لحظه که مشخص شد احتمال پیروزی حاج بایدن بیشتر است پول بزرگ باید ارزش را میفروخت میآمد سهام میخرید.)
بگذریم... آری... داشتم این را میگفتم که پول بزرگ (حقیقی) اگر بیاید میتواند بزند حقوقی را له کند.
ولی راستش را بخواهید این صرفا یک دلداری شخصی است که به خودم میدهم.
ببینید... دو سه روز است که بازار در حالت دلآشوب قرار گرفته. دیروز پریروز گفتیم به روز بعد نگاه کنیم. روز بعد هم گفتیم به روز بعد نگاه کنیم... در نهایت به امروز رسیدیم. امروز هم دوباره فروش حقوقی را داشتیم و هم متاسفانه حجم بزرگ را. اینجا هم باز میتوان گفت روز بعد را نگاه کنیم... ولی... دیگر اینجا حالت قمار دارد. یعنی کاملا ناآشکاری وجود دارد در بازار به علاوه این که بدبینی قویتر است.
دو تا توجیه و دلداری میتوانیم برای خودمان داشته باشیم: فرارسیدن پولهای پارک شده از بازارهای موازی به ویژه ارز و خودرو + نیت دولت به این که بازار را بترساند ولی با پیاده کردن نوسانگیران بازار را رها کند که برود بالا. - که دلیل پشت استدلال/توجیه نخست پایین آمدن آرام نرخ ارز است و همینجور کاهش اندک سود بانکی و دلیل/توجیه دومی هم این است که حقوقیها پس از این که در آغاز امروز فروختند، شدیدا در پایان روز خرید داشتند! جوری که نه تنها تمام فروشهای آغاز روز را جبران کرد بلکه یک مقدار زیادی هم اضافه آمد!!!
ولی... اینها بیشتر همانگونه که گفتم توجیه است و دلداری به خود! (چرا که من اکنون تمامسهام هستم!)
حقیقت این است که پول از بازار موازی نیامده (حالا چرا نیامده؟ مهم نیست. نیامده دیگر.) و این که این حمایتی که در پایان روز حقوقیها کردند حمایت نبود! همان بازی غیر پاکی بود که پیشتر هم کرده بودند! مگر از خاطرم رفته؟ در همین جستار یا در جستار نبض بازار قشنگ همین کار را ردیابی کردیم. کی؟ دقیقا در قلههای افتهای این چند ماهه. این حمایت نیست! کجایش حمایت است؟ اگر میخواستند حمایت کنند اصلا بازار را منفی نمیکردند. خودمان را گول نزنیم.
---------------------------------
روی این حساب جمع بندی بازار امروز میشود: دلآشوب + خطر بیشتر (نسبت به حالت خوشیبنی). و کار عاقلانه این است/بود که امروز فروش انجام میگرفت. (اگر نکردیم، که به شخصه نکردم، احتمالا این کار احساسی و یا قمار و یا اشتباه بوده.)
اما در این که روند کجاست؟ مشخص است. در پالایشگاه! و البته سنگآهنیها (به خاطر اخباری که در جستارش قرار دادیم). (ومعادن و تاصیکو را اکنون دیدم! اگر زودتر میدیدم که صفشان را دادهاند شاید به خریدشان میاندیشیدم.) و نیز در برخی فلزاتیها (به واسطه رشد کالاهای جهانی ولی عدم تعارض با خبر سنگآهنیها.) داروییها و سیمانیها هم نیمیشان سبز بودند. نتیجه: اگر جای محکمی ایستادهایم بمانیم. اگر جای متزلزلی هستیم بدانیم که بازار هم متزلزل است.
«محمد حسین» هستم.
بنظرم بازار ی رشد خوب دارد ! حالا یا از همین جا که هست ، یا اینکه چند روز فشار عرضه را زیاد می کنند و شاید شاخص تا 1 میلیون واحد بریزد و بیکباره از 1 میلیون واحد رشد کند بیاد بالا
و بازار شدیدا فرصت خرید میدونم ، حالا یا قمار گونه و یهویی ، (که اشتباه هست) یا کمی آهسته و خرد خرد خرید کردن
سرکوب کردن یعنی چی ؟ یعنی بازار میل داشت به رشد ،چرا سرکوب کردن ؟ که زمان بخرن برای ورود (بنظرم کم کم باید منتظر شاه ماهی باشیم تا بیاد خبر از ورود پول بدهد در روز های آینده )
هر منفی بازار ، فرصت ورود خواهد بود (شاید 15-30 روز خرید ها زمان ببره)
برای بهمن ماه که مردم در فشار اقتصادی هستن و احتمالا ارز 4200 از بازار حذف شده ! 30 درصد دیگه از سهام عدالت قراره ازاد بشه و هزینه های عید نوروز ، بازار می تونه مثبت و امیدوار باشه آذر ماه همیشه فصل خرید بوده
دارو و سیمان و کشت و دام و سهام عدالت می تونن جز خوب های 6-7 ماه آینده باشن. کوتاه مدت پالایشی ها مشخصه خوبن و صف خرید هستن و.... ولی بازیشون تا کی ادامه داره؟
طلا و کلا نرخ های جهانی ، هم که جذابیت های خاص خودشونو دارن
شاید بستن سبدی که همه حالت های ممکن رو در نظر بگیره و هر قسمتش زودتر رشد کرده فروخته بشه و باقی سبد سرمایه گذاری بشه تا تک تک از رشد همه قسمت ها بهرمند بشیم. می تونه فانتزی خوبی بشه.
حداقل حقوق سال 1400 مشخص شده ؟
===========================================
بنظر شما کدام صنایع باید منتظر افزایش نرخ فروش محصولاتشون باشن و هنوز این افزایش نرخ را کامل دریافت نکردن؟
تنها چیزی مفتی که پیدا کردم ماکارونی هست ، کیلویی 10 تومن تقریبا ارزان ترین خوراک انسان هست.
از دی که گذشت هیچ ازو یاد مَکن،فردا که نیامده ست فریاد مَکن،بر نامده و گذشته بنیاد مکن،حالی خوش باش و عمر بر باد مَکن،
نظر