استراتژی معامله گری به سبک و سیاق کروکودیل ها

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • azad.60
    عضو فعال
    • Jan 2022
    • 347

پاسخ : استراتژی معامله گری به سبک و سیاق کروکودیل ها

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
    اون ۲۵ تا گوساله ...الان بیانیه میدن که دیدید بورس علت تورم و افزایش قیمت دلار هست ؟؟علت افزایش نرخ ارز ..همین پول هایی هست که در بورس هست...دولت باید نقدشوندگی در بورس را از بین ببرد وسرمایه ها را زمین گیر کند تا جلوی افزایش نرخ ارز را بگیرد..
    عرض ادب

ببینید، اضافه ارزش تو هر بازاری نهایتا منجر به تورم میشه

در بازار پول، در سال های ۹۳ تا ۹۶، شبه پول داشت به شکل موهومی زیاد میشد و نهایتا شد تورم

در بازار بورس، در انتهای ۹۸ تا اواسط ۹۹، ارزش بازار بورس نمایی زیاد شده بود و نهایتا شد تورم

الان هم، در بازار ارز، افزایش انتظارات، نهایتا منجر به افزایش تورم میشه

اساسا هرکدوم از متغیرهای اسمی که زیاد شد، که قبلش متغیرهای حقیقی اضافه نشده بود، نهایتا میشه تورم

بازار دارایی ها، بازار ظروف مرتبطه است

ارادت

نظر

• امیدازاد
      عضو فعال
      • Sep 2020
      • 3768

در اصل توسط azad.60 پست شده است View Post
      عرض ادب

ببینید، اضافه ارزش تو هر بازاری نهایتا منجر به تورم میشه

در بازار پول، در سال های ۹۳ تا ۹۶، شبه پول داشت به شکل موهومی زیاد میشد و نهایتا شد تورم

در بازار بورس، در انتهای ۹۸ تا اواسط ۹۹، ارزش بازار بورس نمایی زیاد شده بود و نهایتا شد تورم

الان هم، در بازار ارز، افزایش انتظارات، نهایتا منجر به افزایش تورم میشه

اساسا هرکدوم از متغیرهای اسمی که زیاد شد، که قبلش متغیرهای حقیقی اضافه نشده بود، نهایتا میشه تورم

بازار دارایی ها، بازار ظروف مرتبطه است

ارادت
      ..درود...‌در مورد بازار سرمایه و بورس من هتوز تفهیم نشدم که چرا موجب تورم شده یا میشود ؟؟در بازار بورس که خلق پول نداریم وقتی شما یک سهم ۱۰۰تومانی را ۲۰۰تومان می فروشید معادل همان ۲۰۰تومان از یک جای دیگر اقتصاد خارج و وارد بورس میشود ..پول جدیدی که به حجم نقدینگی افزوده نمیشود ؟؟؟حالا شاید بشود گفت فردی که سرمایه اش در بورس قدرت خرید بیشتری پیدا کرده با یک حجم پول معین ..موجب افزایش تقاضا و نهایتا افزایش قیمت کالا بشود..ولی در عین حال همین مقدار حجم پول قبلا از بازار کالا برای ورود به بورس خارج شده ...

نظر

• azad.60
        عضو فعال
        • Jan 2022
        • 347

..درود...‌در مورد بازار سرمایه و بورس من هتوز تفهیم نشدم که چرا موجب تورم شده یا میشود ؟؟در بازار بورس که خلق پول نداریم وقتی شما یک سهم ۱۰۰تومانی را ۲۰۰تومان می فروشید معادل همان ۲۰۰تومان از یک جای دیگر اقتصاد خارج و وارد بورس میشود ..پول جدیدی که به حجم نقدینگی افزوده نمیشود ؟؟؟حالا شاید بشود گفت فردی که سرمایه اش در بورس قدرت خرید بیشتری پیدا کرده با یک حجم پول معین ..موجب افزایش تقاضا و نهایتا افزایش قیمت کالا بشود..ولی در عین حال همین مقدار حجم پول قبلا از بازار کالا برای ورود به بورس خارج شده ...
        عرض ادب

در بازار پول هم همین است! من و شما قرار میگذاریم برای یک سال دیگر، که به ازا ورقه وام یا تسهیلات، شما ۱۲۰ تومن به من بدهید، من این ورقه را امروز ۱۰۰ تومن می‌خرم.

تصور کنید، که حجم مبنا یک شود و فردا همه سهام صف خرید شود، ارزش بازار بورس، مثلا از ۵۰۰۰ همت، یک روزه، ۲۵۰ همت اضافه می شود!، (با فرض مثبت ۵ خوردن همه سهام)

خوب این نقدینگی چگونه خلق شد؟ آیا در یک شبانه روز چنین ارزشی به طور حقیقی خلق شد؟

جالب است بدانید، در مرداد ۹۹ ارزش بازار سرمایه بیش از ۳ برابر ارزش بازار پول شد!

در بعضی کشورها، ارزش بازار بورس هم جزئی از طبقه نقدینگی است

M0 پول پر قدرت
        M1 اسکناس و مسکوک دست مردم + سپرده های دیداری
        M2 شبه پول یا سپرده های مدت دار + M1

M2 همان نقدینگی است یا به عبارتی ارزش بازار پول، بعضا ارزش بازار بورس تحت عنوان M3 یا M4 طبقه بندی میشه

چرا فهم دلار آسان تر است، چون یک کالاست

در بازار پول، انواع سپرده ها وجود دارد و در سهام شاید ۷۰۰ شرکت! لذا درکش سخت تر است.

اما همه این بازارها به هم متصل اند و از هم تاثیر میگیرند.

ارادت
        آخرین ویرایش توسط azad.60؛ 2022/11/04, 00:39.

نظر

• آخرین سامورایی !
          ستاره‌دار(3)
          • Jan 2022
          • 2538

درود

نقدینگی وقتی سرازیر میشود به بورس جذب صنایع و تولید میشود و اگر سازوکارهای اقتصادی و سیاسی تغییر منفی نکند دیگه برنمیگردد که ارزش بالای ان باعث تورم شود!!! قیمت سهام صنایع زمانی که رفت بالا همه بفکر ایجاد شرکت و صنعت جدید میافتند لطفا ادرس و تحلیل اشتباه ندهید!!!

ورود نقدینگی به بورس به شکل صد درصد باعث کاهش تورم و اعتبار ریال میشود مسئله هم خیلی روشته !!! چون این نقدینگی باعث توانمندی شرکتها میشود که با ان میتوانند افزایش سرمایه از محل اورده نقدی برای طرحهای توسعه و افزایش تولید دهند

ما اگر بورس مثبت همراه با ورود نقدینگی داشتیم الان سود بانکی بخصوص بین بانکی میتوانست کاهش بیابد بدین صورت که بانکها از محل ان افزایش سرمایه از محل اورده دهند یا حتی اگر سهامدار عمده نیز پول نداشت برای شرکت در ان باز میتوانستند افزایش سرمایه از محل صرف سهام دهند و بازار با نقدینگی خود سهام انرا میخرید و نقدینگی سرگردان رایگان بشکل مستقیم به بانکها تزریق میشد و یکی از معضلات مهم کشور حل میشد

برای صنایع نیز این افزایش سرمایه شرکتها نقدینگی انها را تامین میکند و شرکتها دیگه مجبور نیستند از بانکها وام بگیرند و باعث تقاضا در وام ها شوند

اصولا تا زمانیکه قیمت سهام شرکتها از ارزش جایگزینی ان بیشتر نشود بخش خصوصی و سرمایه ها نمیروند بطرف ایجاد صنایع جدید!! زمانیکه صنایع زیر ارزش جایگزینی خودش در بورس معامله میشود یعنی سرمایه گذاری جدید در تولید نمیصرفد و بازارهای دیگه بهتر است!!!!

و دهها دلیل دیگه که عمرا اینا نخوانده اند و من باید توضیح دهم

برخی توضیحات دوستان به مشکلات اصلی توجه ندارد یا نمیخواهند ابراز کنند و سعی میکنند درون همان دایره ای که به دورشان کشیده شده راه حل بیابند که امکانپذیر نیست همچنانچه بیش از 40سال است امکانپذیر نبوده است

این مواردی که دوستان در اقتصاد اشاره میکنند ( بجز این مورد که این یکی دیگه کلا اشتباه گفتند ) زمانی کاربرد دارد که سازوکارهای اصلی ان وجود داشته باشد بعد باید به این موارد پرداخت یه ساختمان وقتی میخواهیم بسازیم ابتدا باید شالوده و ستونهای انرا بسازیم.....مثل این هست که ما جاده نداشته باشیم در مورد نحوه رانندگی صحبت کنیم!!!!!!
          آخرین ویرایش توسط آخرین سامورایی !؛ 2022/11/04, 01:09.
          نظرات شخصی و پر از اشتباه بنده است و قطعیتی ندارد.

گروه سهامداران حرفه ای بورس ! https://t.me/Professional_bourse360

نظر

• آخرین سامورایی !
            ستاره‌دار(3)
            • Jan 2022
            • 2538

در صورت ادامه ریزش بورس بجز مشکلاتی که عرض شد که برای شرکتها و بخش خصوصی و تولید و عدم اجرای طرحهای توسعه شرکتها و ایجاد صنایع جدید پیش می اید

حدود 50درصد شرکتهای بورسی متعلق به صندوقهای بازنشستگی و تامین احتماعی است که در صورت سودسازی شرکتها و ورود نقدینگی به بورس این صندوقها میتوانند هزینه جاری خود را تامین کنند و در صورت عدم رونق بورس حقوق بازنشستگان نیز باید دولت بدهد!!

همچنین بانکها و بیمه ای ها دارایی زیادی اینجا دارند که میتوانند با ان نقدینگی لازم خود را تامین کنند و در صورت نزولی بودن و کاهش ارزش دارایی انها نیز ورشکسته میشوند در یک کلام رونق بورس مساوی با رونق اقتصادی و کاهش تورم و افزایش ارزش ریال هست و در صورت ادامه نزول ان باید منتظر فروپاشی اقتصادی بود....

الان ما دهها شرکت داریم در بورس که نیاز به افزایش سرمایه از محل اورده یا صرف سهام دارند به علت نیاز به نقدینگی

اما به علت رکود و نزولی بودن بورس نه سهامدار خرد پول دارد برای خرید حق تقدیمها نه سهامدار عمده توانایی اجرای انرا دارد.......که باید بروند یا رفته اند وام بانکی گرفته اند که خود بر معضلات تقاضا برای وام و افزایش سود بانکی افزوده اند

همین صنعت خودروسازی سالیانه هزاران میلیارد تومان سود بانکی میدهد که اگر سیاستهای غلط اقتصاد دستوری و بورس نزولی نبود که میتوانستند بدهیهای خود را به سیستم بانکی پرداخت کنند نرخ بهره بانکی و بین بانکی در حد زیادی کاهش می یافت و دهها دلیل دیگه که الان یادم نیست.....
            آخرین ویرایش توسط آخرین سامورایی !؛ 2022/11/04, 01:36.
            نظرات شخصی و پر از اشتباه بنده است و قطعیتی ندارد.

گروه سهامداران حرفه ای بورس ! https://t.me/Professional_bourse360

نظر

• امیدازاد
              عضو فعال
              • Sep 2020
              • 3768

عرض ادب

در بازار پول هم همین است! من و شما قرار میگذاریم برای یک سال دیگر، که به ازا ورقه وام یا تسهیلات، شما ۱۲۰ تومن به من بدهید، من این ورقه را امروز ۱۰۰ تومن می‌خرم.

تصور کنید، که حجم مبنا یک شود و فردا همه سهام صف خرید شود، ارزش بازار بورس، مثلا از ۵۰۰۰ همت، یک روزه، ۲۵۰ همت اضافه می شود!، (با فرض مثبت ۵ خوردن همه سهام)

خوب این نقدینگی چگونه خلق شد؟ آیا در یک شبانه روز چنین ارزشی به طور حقیقی خلق شد؟

جالب است بدانید، در مرداد ۹۹ ارزش بازار سرمایه بیش از ۳ برابر ارزش بازار پول شد!

در بعضی کشورها، ارزش بازار بورس هم جزئی از طبقه نقدینگی است

M0 پول پر قدرت
              M1 اسکناس و مسکوک دست مردم + سپرده های دیداری
              M2 شبه پول یا سپرده های مدت دار + M1

M2 همان نقدینگی است یا به عبارتی ارزش بازار پول، بعضا ارزش بازار بورس تحت عنوان M3 یا M4 طبقه بندی میشه

چرا فهم دلار آسان تر است، چون یک کالاست

در بازار پول، انواع سپرده ها وجود دارد و در سهام شاید ۷۰۰ شرکت! لذا درکش سخت تر است.

اما همه این بازارها به هم متصل اند و از هم تاثیر میگیرند.

ارادت
              بحث جالبی شد ...فقط یک نکته که باز هم برای من مبهم هست ..در این مثال ..ارزش بازار بورس..فقط زمانی معنا پیدا می کند که سهام تبدیل به پول بشود ....در این مقطع آیا در بازار خودرو و ملک کسی حاضر بود فرضا ۱میلیون تا خگستر بگیرد و مثلا یک پرادو به شما بدهد؟؟طرف فقط حاضر بود به ریال با شما معامله کند...این سهام و ارزش آن کجایش نقدینگی هست ؟؟؟این ریالی که باید با سهام معاوضه شود از کجا باید بیاد ؟؟؟ایا کسی حاضر بود فرضا بیاد دوتا سهم مثلا پتروشیمی بدهد و چهارتا خگستر از من بگیرد ؟؟؟سهام نهایتا باید با ریال معاوصه شود و آن ریال راهی بازارهای کالایی و صرف تقاضا گردد...این ریال از کجا باید بیاد ...این قسمتش مهم هست !اگر بیرون از بازار بورس ریال به اندازه نباشد ..شما اصلا بگو ارزش بازار بورس ۱۰ برابر نقدینگی باشد یا ۱۰۰برابر چه فرقی می کند وقتی قابل تبدیل به ریال نیست یا برایش تقاضایی وجود ندارد در بازار سرمایه شما بهتر می دونید که سود باید عملیاتی باشد یا ناشی از فروش دارایی ها ..این طور نیست که خودرو فرضا اعلام کند چون قیمت و ارزش سهام من ده برابر شده ..پس سودمن هم به همین اندازه رشد کرده بیاد این سود موهوم را بدهد دست سهامدار که برود بازار ملک و آپارتمان بخرد برخلاف بازار پول و سپرده !صاحب سپرده می گوید این سود را هم سپرده کردم و بانک باید الان که حجم سپرده من دوبرابر شده باید سود من را هم دوبرابر بدهد!الان بازم برگردیم به مثال شما در مقطع شاخص ۲.۱...قیمت دلار بود ۲۲تومان ....الان که شاخص واقعی ۷۰۰..۸۰۰ هست قیمت دلار و تورم هم به همین نسبت پایین آمده ؟؟؟اگر رشد بورس علت تورم باشد منطقا باید سقوط و نزولش هم موجب پایین آمدن نرخ تورم و دلار بشود چرا نشده ؟؟یا نمیشود؟؟کل نکته من این هست که به همان اندازه که پول وارد بازار سرمایه میشود از دیگر بخش های اقتصاد خارج میشود ..حالا اگر در دیگر بخش های اقتصاد پول خلق میشود مثل سپرده که برخلاف سهام قابل تبدیل به پول هست ....چرا باید بازار سرمایه متهم افزایش تورم باید باشد ؟؟؟اصلا وقتی آن بیرون شما پول چاپ نکنید و ریال مازاد و کاغذی وجود نداشته باشد صحبت از افزایش ارزش بازار سهام چه معنی میتواند داشته باشد..بازار سرمایه میتواند بیاد دولت بانک مرکزی را وادار کند که یالله ریال چاپ کن پول سهام من رو بده ؟؟؟برخلاف بازار سپرده که از هوا سود سپرده ها رو پرداخت می کنه.‌الان هم اگر کسی بابت حباب مثبت بورس پول میده و سهم رو چندبرابر قیمت میخره ..همون ریال هایی هست که دولت بابت سود سپرده میده دست ملت ..‌این اقفساد دان ها چرا به جای اینکه یقه بانک مرکزی رو بگیرند یقه بازار سرمایه رو چسبیدن ؟؟

نظر

• TARGET
                عضو فعال
                • Nov 2014
                • 2282

شما بورس را به کتفتان دایورت میکردید تحویل بگیرید؛

گزارش «اقتصادنیوز» از خروج پول حقیقی از بازار سهام؛
                کوچ 7 هزار میلیارد تومان از بورس در 24 روز

کدخبر: ۵۳۱۹۵۵ ۱۴۰۱/۰۸/۱۳ - ۰۹:۰۰

اقتصادنیوز: در پایان هفته اخیر رکورد 24 روز متوالی خروج پول حقیقی ثبت شد. در مجموع 24 روز اخیر 7 هزار و 432 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد که میانگین روزانه خروج پول حقیقی 309 میلیارد تومان بوده است.

نظر

• پروواز
                  ستاره‌دار(6)
                  • Sep 2020
                  • 5236

در اصل توسط TARGET پست شده است View Post
                  شما بورس را به کتفتان دایورت میکردید تحویل بگیرید؛
                  گزارش «اقتصادنیوز» از خروج پول حقیقی از بازار سهام؛
                  کوچ 7 هزار میلیارد تومان از بورس در 24 روز
                  کدخبر: ۵۳۱۹۵۵ ۱۴۰۱/۰۸/۱۳ - ۰۹:۰۰
                  اقتصادنیوز: در پایان هفته اخیر رکورد 24 روز متوالی خروج پول حقیقی ثبت شد. در مجموع 24 روز اخیر 7 هزار و 432 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد که میانگین روزانه خروج پول حقیقی 309 میلیارد تومان بوده است.
                  از کجا معلوم که هدف هم همین نباشه، خدا داند و در آینده مشخص خواهد شد.
                  فروش انبوه در سقف فقط با تحریک پول حقیقی برای خرید امکانپذیر هست کاری که ۹۹ کردن و خرید انبوه در کف فقط با تحریک پول حقیقی به خروج امکانپذیر هست.
                  اکثر خرید های حقیقی در ۹۹ توسط رانتی ها و حقوقی ها و دولتی ها فروخته شده و هم اکنون تمام فروش های حقیقی بالاخره توسط کسانی داره خرید میشه. کسانی که هیچ عجله ای هم ندارن چنان فشار میارن تا صید خودش زمین گیر بشه و شبیه کفتار بریزن سرش.
                  جالبه که این حقیقی ها یا هیجانی خرید میکنن یا هیجانی و از روی اجبار و پول نیاز بودن میفروشن ولی خیلی زیرکانه اصطلاح پول هوشمند را اومدن گذاشتن روی پول این حقیقی ها !
                  آخرین ویرایش توسط پروواز؛ 2022/11/04, 11:08.

نظر

• شروع مجدد
                    عضو فعال
                    • Nov 2020
                    • 913

در اصل توسط پروواز پست شده است View Post
                    از کجا معلوم که هدف هم همین نباشه، خدا داند و در آینده مشخص خواهد شد.
                    فروش انبوه در سقف فقط با تحریک پول حقیقی برای خرید امکانپذیر هست کاری که ۹۹ کردن و خرید انبوه در کف فقط با تحریک پول حقیقی به خروج امکانپذیر هست.
                    اکثر خرید های حقیقی در ۹۹ توسط رانتی ها و حقوقی ها و دولتی ها فروخته شده و هم اکنون تمام فروش های حقیقی بالاخره توسط کسانی داره خرید میشه. کسانی که هیچ عجله ای هم ندارن چنان فشار میارن تا صید خودش زمین گیر بشه و شبیه کفتار بریزن سرش.
                    جالبه که این حقیقی ها یا هیجانی خرید میکنن یا هیجانی و از روی اجبار و پول نیاز بودن میفروشن ولی خیلی زیرکانه اصطلاح پول هوشمند را اومدن گذاشتن روی پول این حقیقی ها !
                    شاید کسی پولش رو زمانیکه سهام خریده نیاز نداشته ولی حالا فشار گرانی و هزینه های بالا مجبورش کرده بعد دو سال زیر قیمت خرید بفروشه بزنه به زخم زندگیش. قلباً آرزو می کنم کسی از سر نیاز با ضرر و زیان مجبور به فروش سهم نشه.
                    آنکه نامخت از گذشت روزگار
                    هیچ ناموزد ز هیچ آموزگار

نظر

• azad.60
                      عضو فعال
                      • Jan 2022
                      • 347

بحث جالبی شد ...فقط یک نکته که باز هم برای من مبهم هست ..در این مثال ..ارزش بازار بورس..فقط زمانی معنا پیدا می کند که سهام تبدیل به پول بشود ....در این مقطع آیا در بازار خودرو و ملک کسی حاضر بود فرضا ۱میلیون تا خگستر بگیرد و مثلا یک پرادو به شما بدهد؟؟طرف فقط حاضر بود به ریال با شما معامله کند...این سهام و ارزش آن کجایش نقدینگی هست ؟؟؟این ریالی که باید با سهام معاوضه شود از کجا باید بیاد ؟؟؟ایا کسی حاضر بود فرضا بیاد دوتا سهم مثلا پتروشیمی بدهد و چهارتا خگستر از من بگیرد ؟؟؟سهام نهایتا باید با ریال معاوصه شود و آن ریال راهی بازارهای کالایی و صرف تقاضا گردد...این ریال از کجا باید بیاد ...این قسمتش مهم هست !اگر بیرون از بازار بورس ریال به اندازه نباشد ..شما اصلا بگو ارزش بازار بورس ۱۰ برابر نقدینگی باشد یا ۱۰۰برابر چه فرقی می کند وقتی قابل تبدیل به ریال نیست یا برایش تقاضایی وجود ندارد در بازار سرمایه شما بهتر می دونید که سود باید عملیاتی باشد یا ناشی از فروش دارایی ها ..این طور نیست که خودرو فرضا اعلام کند چون قیمت و ارزش سهام من ده برابر شده ..پس سودمن هم به همین اندازه رشد کرده بیاد این سود موهوم را بدهد دست سهامدار که برود بازار ملک و آپارتمان بخرد برخلاف بازار پول و سپرده !صاحب سپرده می گوید این سود را هم سپرده کردم و بانک باید الان که حجم سپرده من دوبرابر شده باید سود من را هم دوبرابر بدهد!الان بازم برگردیم به مثال شما در مقطع شاخص ۲.۱...قیمت دلار بود ۲۲تومان ....الان که شاخص واقعی ۷۰۰..۸۰۰ هست قیمت دلار و تورم هم به همین نسبت پایین آمده ؟؟؟اگر رشد بورس علت تورم باشد منطقا باید سقوط و نزولش هم موجب پایین آمدن نرخ تورم و دلار بشود چرا نشده ؟؟یا نمیشود؟؟کل نکته من این هست که به همان اندازه که پول وارد بازار سرمایه میشود از دیگر بخش های اقتصاد خارج میشود ..حالا اگر در دیگر بخش های اقتصاد پول خلق میشود مثل سپرده که برخلاف سهام قابل تبدیل به پول هست ....چرا باید بازار سرمایه متهم افزایش تورم باید باشد ؟؟؟اصلا وقتی آن بیرون شما پول چاپ نکنید و ریال مازاد و کاغذی وجود نداشته باشد صحبت از افزایش ارزش بازار سهام چه معنی میتواند داشته باشد..بازار سرمایه میتواند بیاد دولت بانک مرکزی را وادار کند که یالله ریال چاپ کن پول سهام من رو بده ؟؟؟برخلاف بازار سپرده که از هوا سود سپرده ها رو پرداخت می کنه.‌الان هم اگر کسی بابت حباب مثبت بورس پول میده و سهم رو چندبرابر قیمت میخره ..همون ریال هایی هست که دولت بابت سود سپرده میده دست ملت ..‌این اقفساد دان ها چرا به جای اینکه یقه بانک مرکزی رو بگیرند یقه بازار سرمایه رو چسبیدن ؟؟
                      عرض ادب

به نکته مهمی رسیدین، چیزی که در اقتصاد کفته میشه “قیمت های نسبی”

وقتی من ۲ سهم فولاد میفروشم، که باهاش یک سهم شبندر بخرم، در واقع انگار قیمت شبندر معادل ۲ تا فولاد مبارکه است، حالا آیا فرقی می کرد که مثلا فولاد ۴۲۰ تومن باشه، شبندر ۸۴۰، یا فولاد ۱ ریال باشه، شبندر ۲ ریال؟ پس قیمت های اسمی هویت ندارن

یا شما وقتی ماشین نازنینت رو فروختی و سهم خریدی، انگار یک ماشینت معادل اون میزان سلامت بود

وقتی فردی ۲ ساعت تو اسنپ کار کرد و ۳ کیلو سیب خرید، انگار ۲ ساعت کارش رو با ۳ کیلو سیب معاوضه کرد،…

به همین دلیل ما در اقتصاد، ابتدا، اقتصاد بخش حقیقی رو مطالعه می کنیم، اقتصادی که درش پول نیست و همه معاملات پایاپای انجام میشه.

بعد که ورزیده شدیم و مکانیزم ها رو شناختیم، این فرض رو که همه معاملات پایاپای هست، تصحیح می کنیم، با معرفی پول و بانک، چرا که اساسا اون فرض اولیه واقع بینانه نبود! اگه یه فردی حاضر نبود مثلا سیب بگیره و در عوض پرتقال میخواست، شما به اندازه یه معامله بیشتر باید هزینه میکردین.

لذا نهاد بانک بوجود میاد تا هزینه های مبادله حداقل شه و از طرفی امکان قرض گرفتن از آینده ممکن شه

اما در حالت کلی، رشد بورس معادله تورم نیست، بلکه حباب بورس منجر به تورم میشه

سود سپرده لزوما تورم زا نیست، سود موهومی در سپرده بلند مدت منجر به تورم میشه

در رابطه با نقدینگی و ورود و خروج سرمایه ها، مسامهتا الفاظی بکار میره که درست نیست

نقدینگی از جایی به جایی نمیره! بلکه این تقاضاست که کم و زیاد میشه

پول یا نقدینگی یعنی قدرت خرید، پول بالذاته هویت نداره

در سال های ۹۳ تا ۹۶، که تورم محدود بود، سود سپرده ۲۵% بصورت مکرر به شما قدرت خریدی میداد که به منی که مثلا سهام داشتم نمیداد

میزان سپرده من در سال ۹۳، مثلا اگه ۲ تا سهم یا ۲ تا بورس بود، در سال ۹۶ معادل ۴ تا بورس شد!

پس این مازاد قدرت خرید برای من مطلوبیتی ایجاد میکرد، که در سال ۹۷ محقق شد

من در سال ۹۳ با معادل سپرده ام یک متر آپارتمان میتونستم بخرم، در سال ۹۶ میتونستم ۲ متر بخرم

پس انگیزه مبادله پیدا کردم! اون سود موهومی سپرده نهایتا منجر شد، من اضافه تقاضایی داشته باشم که قبلا نداشتم، این عدم تعادل در سال های بعدش تبدیل به تعادل شد

چگونه؟ با افزایش قیمت اسمی بازارهای دیگه

حالا برای سهام، من در انتهای ۹۸ میتونستم با میزان سهامم، یک سکه بخرم، در نیمه ۹۹ با همون میزان سهم، میتونستم ۵ تا سکه بخرم

مطلوبیت من زیاد میشد اگه بخشی از سهامم رو میفروختم و تعداد بیشتری سکه میخریدم

وقتی انگیزه های فردی، چیزی رو اقتضا می کنه، اون انگیزه ها در بازار نیروهای عرضه و تقاضا رو طوری تنظیم میکنه تا عدم تعادل ها تبدیل به تعادل بشه

در بازار ارز هم همینه

یعنی وقتی ارز جهش میکنه، باز اضافه تقاضایی به من میده که به اون کسی که ارز نداره نمیده

این انگیزه مبادله نهایتا همه بازار ها رو متعادل میکنه تا اصطلاحا بازارها تسویه شن

در رابطه با کاهش ارزش بورس هم همین داستانه، همینطور کاهش ارزش بازار پول با سیاست انقباضی بانک مرکزی یا کاهش قیمت دلار

کاهش این ها بدون تغییر در عوامل فوندامنتال (منظورم عدم همراهی متغیرهای حقیقی) صرفا موجب رکود میشه و به کاهش قیمت های اسمی معمولا نمی انجامه، به دلیل چسبندگی قیمت ها

لذا معمولا این اتفاق موقته، ولی اگه همراه باشه با عوامل فوندامنتال حتما بازارهای دیگه هم متاثر میشن

نهایتا، تعادل عمومی یا general equilibrium یه قاعده است که گریزی ازش نیست مثل فیزیک، قانون جاذبه برای کسی که نادیده اش بگیره و خودش رو از طبقه ۱۰ ام رها کنه، این طور نیست که عمل نکنه، چون اون فرد این قانون رو به رسمیت نشناخته!

ارادت

نظر

• امیدازاد
                        عضو فعال
                        • Sep 2020
                        • 3768

عرض ادب

به نکته مهمی رسیدین، چیزی که در اقتصاد کفته میشه “قیمت های نسبی”

وقتی من ۲ سهم فولاد میفروشم، که باهاش یک سهم شبندر بخرم، در واقع انگار قیمت شبندر معادل ۲ تا فولاد مبارکه است، حالا آیا فرقی می کرد که مثلا فولاد ۴۲۰ تومن باشه، شبندر ۸۴۰، یا فولاد ۱ ریال باشه، شبندر ۲ ریال؟ پس قیمت های اسمی هویت ندارن

یا شما وقتی ماشین نازنینت رو فروختی و سهم خریدی، انگار یک ماشینت معادل اون میزان سلامت بود

وقتی فردی ۲ ساعت تو اسنپ کار کرد و ۳ کیلو سیب خرید، انگار ۲ ساعت کارش رو با ۳ کیلو سیب معاوضه کرد،…

به همین دلیل ما در اقتصاد، ابتدا، اقتصاد بخش حقیقی رو مطالعه می کنیم، اقتصادی که درش پول نیست و همه معاملات پایاپای انجام میشه.

بعد که ورزیده شدیم و مکانیزم ها رو شناختیم، این فرض رو که همه معاملات پایاپای هست، تصحیح می کنیم، با معرفی پول و بانک، چرا که اساسا اون فرض اولیه واقع بینانه نبود! اگه یه فردی حاضر نبود مثلا سیب بگیره و در عوض پرتقال میخواست، شما به اندازه یه معامله بیشتر باید هزینه میکردین.

لذا نهاد بانک بوجود میاد تا هزینه های مبادله حداقل شه و از طرفی امکان قرض گرفتن از آینده ممکن شه

اما در حالت کلی، رشد بورس معادله تورم نیست، بلکه حباب بورس منجر به تورم میشه

سود سپرده لزوما تورم زا نیست، سود موهومی در سپرده بلند مدت منجر به تورم میشه

در رابطه با نقدینگی و ورود و خروج سرمایه ها، مسامهتا الفاظی بکار میره که درست نیست

نقدینگی از جایی به جایی نمیره! بلکه این تقاضاست که کم و زیاد میشه

پول یا نقدینگی یعنی قدرت خرید، پول بالذاته هویت نداره

در سال های ۹۳ تا ۹۶، که تورم محدود بود، سود سپرده ۲۵% بصورت مکرر به شما قدرت خریدی میداد که به منی که مثلا سهام داشتم نمیداد

میزان سپرده من در سال ۹۳، مثلا اگه ۲ تا سهم یا ۲ تا بورس بود، در سال ۹۶ معادل ۴ تا بورس شد!

پس این مازاد قدرت خرید برای من مطلوبیتی ایجاد میکرد، که در سال ۹۷ محقق شد

من در سال ۹۳ با معادل سپرده ام یک متر آپارتمان میتونستم بخرم، در سال ۹۶ میتونستم ۲ متر بخرم

پس انگیزه مبادله پیدا کردم! اون سود موهومی سپرده نهایتا منجر شد، من اضافه تقاضایی داشته باشم که قبلا نداشتم، این عدم تعادل در سال های بعدش تبدیل به تعادل شد

چگونه؟ با افزایش قیمت اسمی بازارهای دیگه

حالا برای سهام، من در انتهای ۹۸ میتونستم با میزان سهامم، یک سکه بخرم، در نیمه ۹۹ با همون میزان سهم، میتونستم ۵ تا سکه بخرم

مطلوبیت من زیاد میشد اگه بخشی از سهامم رو میفروختم و تعداد بیشتری سکه میخریدم

وقتی انگیزه های فردی، چیزی رو اقتضا می کنه، اون انگیزه ها در بازار نیروهای عرضه و تقاضا رو طوری تنظیم میکنه تا عدم تعادل ها تبدیل به تعادل بشه

در بازار ارز هم همینه

یعنی وقتی ارز جهش میکنه، باز اضافه تقاضایی به من میده که به اون کسی که ارز نداره نمیده

این انگیزه مبادله نهایتا همه بازار ها رو متعادل میکنه تا اصطلاحا بازارها تسویه شن

در رابطه با کاهش ارزش بورس هم همین داستانه، همینطور کاهش ارزش بازار پول با سیاست انقباضی بانک مرکزی یا کاهش قیمت دلار

کاهش این ها بدون تغییر در عوامل فوندامنتال (منظورم عدم همراهی متغیرهای حقیقی) صرفا موجب رکود میشه و به کاهش قیمت های اسمی معمولا نمی انجامه، به دلیل چسبندگی قیمت ها

لذا معمولا این اتفاق موقته، ولی اگه همراه باشه با عوامل فوندامنتال حتما بازارهای دیگه هم متاثر میشن

نهایتا، تعادل عمومی یا general equilibrium یه قاعده است که گریزی ازش نیست مثل فیزیک، قانون جاذبه برای کسی که نادیده اش بگیره و خودش رو از طبقه ۱۰ ام رها کنه، این طور نیست که عمل نکنه، چون اون فرد این قانون رو به رسمیت نشناخته!

ارادت
                        البته حرف ماشین نازنین مارو پیش نیار که داغ دلم تازه میشه !!!بازهم جواب سوال رو من متوجه نشدم ..این افزایش قدرت خرید در بازار سهام با افزایش قدرت خرید در بازار پول داستانش فرق می کنه ...دربازار پول حجم پول مستقیما افزایش پیدا می کند...ولی در بازار سهام نه ...سهام ارزش اسمی اش ۱۰۰تومان هست ...ایا کسی حاضر هست همین امروز مثلا شستا را بیاد ۱۰۰تومان بخره ؟؟ولی اسکناس ۱۰۰تومانی که البته نداریم همان ۱۰۰ تومان هست !!ببرید بانک براتون تبدیل کنه ...شما شستا رو بگو ۱۰۰۰تومان ...۱۰۰۰۰۰تومان ..تا وقتی کسی حاضر نباشد براش پول بده ۱ریال هم قیمتش نیست...این پول از کجا باید بیاد ؟؟ما یک مقدار محدود پول تو اقتصاد داریم ..کسی که بخواد شستا ۱۰۰۰تومانی بخره ..مجبوره ۱۰ تا اسکناس ۱۰۰تومانی بده شستا ..حالا این اسکناس ها رو که نمیتونه چاپ کنه خودش ..مجبوره یک دارایی ..خانه ای ..ماشینی ..چیزی بفروشه ..پولش را بده ..اینجا یک مازاد عرضه ای به وجود میاد معادل همین پولی که وارد بورس میشه از جاهای دیگه اقتصاد خارج میشه ...بعد همین فروشنده شستا میاد بازار همین مثلا خودرو و ملکی که طرف فروخته رو دوباره میخره ...تقاضای کل و عرضه کل و کل حجم نقدینگی که سرجاش هست حالا شاید بگید سرعت گردش پول و دفعات معاملات زیاد شده یا تقاضا موقتی زیاد شده ...باعث افزایش قیمت و تورم شده یک چیزی ...اما یک بحثی هست در مایه مرغ و تخم مرغ..بالاخره تورم علت رشد بورس هست یا بورس علت رشد بورس ؟؟؟میشه پذیرفت که با توجه به قیمت های نسبی ..افزایش به اصطلاح شاخص و سرزبان افتادنش دیگه فعالان دیگر بازارها رو تحریک کنه که اون ها هم قیمت دارایی هاشون رو بیشتر اعلام کنند تا حس جاماندگی نداشته باشند...ونهایتا افزایش عمومی قیمت ها رو داشته باشیم با توجه به افت ارزش و قیمت بازار سهام...ولی دیگه اگر به تعادل و بحث نسبی قیمت ها باشه که در طول زمان نباید ادامه پیدا کنه ...

نظر

• امیدازاد
                          عضو فعال
                          • Sep 2020
                          • 3768

...یکی از دلایلی که اون ۲۵ تا اقتصاددان به اصطلاح اوردن و جناب ازاد هم بهش اشاره کردند در توجیه و لزوم بلایی که سر بازار اورده شد این هست که چون ارزش بازار مثلا دویا سه برابر حجم نقدینگی مملکت بود پس نباید ادامه پیدا می کرد ..‌خوب همین الانش هم چند سال هست هرسال متوسط رشد بیش از ۲۰ درصد و از پارسال تا الان بیشتر ازین نقدینگی رو داشتیم ...آیا به همین اندازه هم تولید و عرضه خدمات و کالادرمملکت رشد داشته ؟؟؟یک سال ۹۹در تاریخ اقتصاد مملکت بی سابقه بوده ..کل گناه تورم از ازل تا ابد مملکت رو انداختن گردن بورس .‌‌...این همه سال افزایش حجم نقدینگی رو داشتیم صداشون در نمیاد ؟؟شما که میخاید تورم مملکت کنترل بشه ..بفرمایید جلو بانک ها و دولت رو بگیرید اون جا بین حجم رشد نقدینگی و تولید مملکت تعادل برقرار هست ؟؟

نظر

• azad.60
                            عضو فعال
                            • Jan 2022
                            • 347

البته حرف ماشین نازنین مارو پیش نیار که داغ دلم تازه میشه !!!بازهم جواب سوال رو من متوجه نشدم ..این افزایش قدرت خرید در بازار سهام با افزایش قدرت خرید در بازار پول داستانش فرق می کنه ...دربازار پول حجم پول مستقیما افزایش پیدا می کند...ولی در بازار سهام نه ...سهام ارزش اسمی اش ۱۰۰تومان هست ...ایا کسی حاضر هست همین امروز مثلا شستا را بیاد ۱۰۰تومان بخره ؟؟ولی اسکناس ۱۰۰تومانی که البته نداریم همان ۱۰۰ تومان هست !!ببرید بانک براتون تبدیل کنه ...شما شستا رو بگو ۱۰۰۰تومان ...۱۰۰۰۰۰تومان ..تا وقتی کسی حاضر نباشد براش پول بده ۱ریال هم قیمتش نیست...این پول از کجا باید بیاد ؟؟ما یک مقدار محدود پول تو اقتصاد داریم ..کسی که بخواد شستا ۱۰۰۰تومانی بخره ..مجبوره ۱۰ تا اسکناس ۱۰۰تومانی بده شستا ..حالا این اسکناس ها رو که نمیتونه چاپ کنه خودش ..مجبوره یک دارایی ..خانه ای ..ماشینی ..چیزی بفروشه ..پولش را بده ..اینجا یک مازاد عرضه ای به وجود میاد معادل همین پولی که وارد بورس میشه از جاهای دیگه اقتصاد خارج میشه ...بعد همین فروشنده شستا میاد بازار همین مثلا خودرو و ملکی که طرف فروخته رو دوباره میخره ...تقاضای کل و عرضه کل و کل حجم نقدینگی که سرجاش هست حالا شاید بگید سرعت گردش پول و دفعات معاملات زیاد شده یا تقاضا موقتی زیاد شده ...باعث افزایش قیمت و تورم شده یک چیزی ...اما یک بحثی هست در مایه مرغ و تخم مرغ..بالاخره تورم علت رشد بورس هست یا بورس علت رشد بورس ؟؟؟میشه پذیرفت که با توجه به قیمت های نسبی ..افزایش به اصطلاح شاخص و سرزبان افتادنش دیگه فعالان دیگر بازارها رو تحریک کنه که اون ها هم قیمت دارایی هاشون رو بیشتر اعلام کنند تا حس جاماندگی نداشته باشند...ونهایتا افزایش عمومی قیمت ها رو داشته باشیم با توجه به افت ارزش و قیمت بازار سهام...ولی دیگه اگر به تعادل و بحث نسبی قیمت ها باشه که در طول زمان نباید ادامه پیدا کنه ...
                            عرض ادب

من حتما حق میدم، اگه گیج بشید یا بیان ناقص من منظور رو نرسونه

اگه فرصت داشتین و مایل بودین این 2 تا مطلب هم شاید کمک کنه

ارادت
                            دوست عزیز،

تورم ۲ تا مکانیزم اصلی داره:

۱- رشد پول از رشد حقیقی اقتصاد بیشتر بشه، چرا؟ به علت ناترازی هریک از بازیگران اقتصاد، مخصوصا دولت (مکانیزم متداول)
                            پول بیشتر، قدرت خرید بیشتر ایجاد میکنه و مازاد تقاضا، نهایتا ایجاد سطح جدیدی از قیمت های اسمی

در این حالت نرخ بهره همواره تا رسیدن به تعادل، سرکوب شده است.

۲- انتظارات تورمی (مکانیزم غیر شهودی)
                            بازیگران اقتصاد به علت نا اطمینانی و عدم قطعیت ها، انتظار افزایش سطح عمومی قیمت ها رو دارند، در این حالت، پیش قراول معمولا دلار و سکه است، گاهی هم مثل سال ۹۹ بورس. دقت بفرمایید که هیچ نا ترازی فعلا رخ نداده، هیچ پول مازادی چاپ نشده، اما، “محاسبه ذهنی بازیگران آینده نگر” انتظار ناترازی داره. مثل صحبت از تحریم. بازیگران هوشمند اقتصاد منتظر نمی مونن تحریم انجام شه، دولت نفت نتونه بفروشه، یا فروخت پولش رو نتونه دریافت کنه، بعد به کسری منابع بخوره، بعد استقراض کنه…. بلافاصله بازیگران اطلاعات جدید رو بکار میگیرن و قیمت ها به روز میشه.
                            ...
                            عرض ادب

ببینید، بیاید اول تعصب رو بزاریم کنار

من خدای نکرده عقل کل نیستم، اصراری هم ندارم که از چیزی بی دلیل دفاع کنم، شما استدلال منطقی تری بیارید، من حتما میپذیرم

فهم دنیای بیرون، مستلزمه کنار گذاشتن پیش قضاوت هاست

اما چه چیزی فهم رو سخت میکنه؟ ندونستن مقدمات

ببینید، به طور مثال در مهندسی سازه، ستون ها عمدتا تحت تاثیر نیروهای فشاری طراحی میشن، لذا مقطع ستون ها، اگه فولادی باشن به شکل Box هست یا مربع تو خالی. در عوض تیرها، عمدتا بر اساس خمش طراحی میشن و اگه فولادی باشن، مقطع U شکل دارن (در پل ها) یا ترجیحا I شکل(در ساختمان ها). حالا، برای کسی که استاتیک، مقاومت مصالح و تحلیل سازه نخونده، چطور میشه این ها رو توضیح داد؟ خیلی سخته، شاید برای اینکه حس بگیره، یه خط کش فلزی بهش بدی و بعد ازش بخوای که ۲ طرفش رو همزمان فشار بده، تا متوجه کمانش بشه!
                            یا مثلا یه ورق A4 بهش بدی، و ازش بخوای از یک طرف، وسطش رو بگیره. بعد میبینه که ورق، خم شد. بعدش این بار ازش بخوای، به جای اینکه از وسط بگیره، به ورق قوس بده طوری که انگار مقطعش U شکل شه و این بار مشاهده میکنه، ورق تا نمیشه!

اقتصاد هم همینه! شما اقتصاد خرد نخوندین، لذا درک قیمت های نسبی براتون سخته و من حق میدم. اقتصاد کلان نخوندین و فهم تعادل عمومی براتون قابل هضم نیست و باز بهتون حق میدم. ولی اگه سعی نکنید برای یادگیری خوب سخت هم متوجه خواهید شد!

اینجا سعی میکنم با بیان ناقص خودم، مفاهیم و منظور رو برسونم ولی خیلی کاره سختیه!

شاید بهترین مثال برای فهم بازارها، همین مثال ظروف مرتبطه است.

شما یک لوله U شکل دارین، از یه طرف آب مقداری میریزین، بعد میبینید که سطح آب در ۲ طرف لوله یکسانه. باز مقدار دیگه ای میریزین، سطح آب بالا میاد ولی همچنان در ۲ طرف لوله در ارتفاع یکسانی قرار میگیره. مگه اصطکاک یا مانعی ارتباط بین ۲ طرف لوله رو سد کنه!

بازارهای دارایی هم همینه. نمیشه بازار پول رشد کنه، بازار سرمایه یا بازار مسکن رشد نکنه یا دلار گرون نشه! نمیشه دلار گرون شه ولی بازار پول و سرمایه و مسکن رشد نکنه! نمیشه بورس رشد کنه ولی بازار پول و مسکن و دلار رشد نکنه! البته حتما عنایت دارین که ریسک این دارایی ها متفاوته و مثل مثال بالا لزوما به یک اندازه بالا نمیرن!

حالا ممکنه این ارتباط قطع شه؟ در بلند مدت و شرایط طبیعی، خیر!

ولی در کوتاه مدت و میان مدت یا شرایط بحرانی، بله

ارادت

نظر

• azad.60
                              عضو فعال
                              • Jan 2022
                              • 347

...یکی از دلایلی که اون ۲۵ تا اقتصاددان به اصطلاح اوردن و جناب ازاد هم بهش اشاره کردند در توجیه و لزوم بلایی که سر بازار اورده شد این هست که چون ارزش بازار مثلا دویا سه برابر حجم نقدینگی مملکت بود پس نباید ادامه پیدا می کرد ..‌خوب همین الانش هم چند سال هست هرسال متوسط رشد بیش از ۲۰ درصد و از پارسال تا الان بیشتر ازین نقدینگی رو داشتیم ...آیا به همین اندازه هم تولید و عرضه خدمات و کالادرمملکت رشد داشته ؟؟؟یک سال ۹۹در تاریخ اقتصاد مملکت بی سابقه بوده ..کل گناه تورم از ازل تا ابد مملکت رو انداختن گردن بورس .‌‌...این همه سال افزایش حجم نقدینگی رو داشتیم صداشون در نمیاد ؟؟شما که میخاید تورم مملکت کنترل بشه ..بفرمایید جلو بانک ها و دولت رو بگیرید اون جا بین حجم رشد نقدینگی و تولید مملکت تعادل برقرار هست ؟؟
                              این نکته رو هم تاکیدا عرض کنم،

علم راجع به باید و نباید نیست! علم در رابطه با توضیح آنچه که هسته!

من میتونم بگم، اگه شما خودت رو ار طبقه 10 ام رها کنی. سقوط می کنی با شتاب g

میتونم بگم، نباید خودت رو رها کنی، چون من دوست شما هستم و دوست ندارم آسیب ببینی

یک جا تحلیل میکنم نیروهای حاکم بر طبیعت رو

یک جا بروز میدم نفع و تمایلم رو

البته اگه دشمن شما باشم، باید و نبایدم تغییر میکنه ولی تحلیلم مستقل از دوستی و دشمنیه

ارادت

نظر

• )(شاخص کل جعل علی)
                                ستاره‌دار(1)
                                • Sep 2020
                                • 2057

میثم خان دلار35 رو ولش/:.yead.:/
                                با سرود سلام فرماندههههههههههه حال میکنی
                                فردا درتمام مدارس میخونن
                                اگر بچه مردسه ای از حفظ نباشند
                                3 نمره انضباط کم میشه:D
                                من که حفظ حفظم شده
                                تو چطور:D
                                ثشرق-ثپردیس-ثباغ-اس پ -ثشاهد-ثتران-ثجوان-حخزر-کاسبین-درهاور دکپسول-انتی بیوتیک -کسرا-دیران-شلعاب--کروی-کمنگنز-واعتبارکلوند و و ختراک و سابیک وپسهند پکرمان دتوزیع جوین فباهنر-.پتایر-

نظر

در حال کار...
                                X