و اما خدا کنه دیگه جمله نکنه
اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X
-
-
بی بی بورس ایران رو مسخره کرد و مسولان ما در حال تشویق مردم به سفته در دلار و ملک و طلا و غیره بازار سهام ول هست باری به هر جهت حاشا به غیرتتان که چه کردید با این همه ثروت و سرمایه و اعتمادیَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
نظر
-
بی بی بورس ایران رو مسخره کرد و مسولان ما در حال تشویق مردم به سفته در دلار و ملک و طلا و غیره بازار سهام ول هست باری به هر جهت حاشا به غیرتتان که چه کردید با این همه ثروت و سرمایه و اعتمادیَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
👍 2نظر
-
ببی به بورسش می نازه و بورس ایران رو مسخره می کنه اینها هم به تورم هایشان و تشویق مردم به سفته بازی در ملک و طلا ودلار وسکه خواب خاک عالم بر سرتان خدا لعنتتان کندیَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
👏 3👍 1نظر
-
درود. توصیه میشه نگران نباشید آرام بخوابید زیرا شیر فرهاد در عمق زمین کمین کرده حتی مواظب بورس هم هست شوخی نیست که شیر فرهاد بید
😂 1👍 1☕ 1نظر
-
انواع اقتدار در جمهوریاسلامی:
این رشته توییت رو حدود دوسال پیش نوشتم. فکر کنم این روزها که داریم با کیفیت 4K و فولHD اقتدار جمهوریاسلامی رو میبینیم، خوندنش خالی از لطف نباشه :))
رشته توییتی در باب انواع اقتدار در نظام جمهوریاسلامی:
۱- اقتدار فتوشاپی: پرکاربردترین نوع اقتدار در نظام گندهگوزهاست که هربار با کمک فتوشاپ اقتدارشان را به رخ دنیا میکشند. موشک فتوشاپی، جمعیت فتوشاپی در راهپیمایی حکومتی و حتی افزایش قد عظما جهت هم قد شدن با بشار اسددیلاق!
۲- اقتدار پوشکی: در این نوع اقتدار هربار که اسرائیل تاسیسات نظامی و هستهای که ناموس نظام هستند را شخم زد و یا سرداران سپاه را در تهران بیناموس کرد و یا اسناد هستهای را بار نیسان کرد و برد برادران بیخایه سپاهی با سفت کردن پوشکهایشان اقتدار خود را نشان دادند.
۳- اقتدار پشمکی: این نوع اقتدار در زمان #کتلت شدن گندهلات نظام رخ داد و پس از مدتی گوز گوز انتقام سخت با حمله موشکی به بیابانهای عینالاسد و زدن هواپیمای مسافربری و ۲۰۰تلفات در تشییع جنازه کتلت، نهایتا به یک حکم بازداشت ترامپ توسط دادگاه شعبه۴ الیگودرز و شکایت به اینترپل ختم شد.
۴- اقتدار زیرزیرکی: این اقتدار ادامه اقتدار پشمکی بود که با شعار "هرکس بعد از شهادت سردار از مذاکره حرف بزند دهانش را خورد میکنیم" شروع و به موس موس کردن برای مذاکره با بایدن گوزو ختم شد. چربش قهرمانانه از نتایج مستقیم این اقتدار است
۵- اقتدار دلقکی: این اقتدار عموما در سیرکهای خیابانی نظام مثل روز قدس، ۱۳آبان و ۲۲بهمن نمایش داده میشود و گندهگوزها با حماسه "جینگیلی آمریکا، فینگیلی اسرائیل" و بازداشت عروسک نتانیاهو و ترامپ، دلقک بودن خودشان و نظامشان را به جهانیان ثابت میکنند.
۶- اقتدار زیرپتویی: این اقتدار شایع ترین اقتدار میان نظام گندهگوز و طرفدارانش است و هربار از زیر پتو با هشتگ و پوستر یک جای دنیا را فتح و نماز جماعت به رهبری عظما برگزار میکنند. به این نوع اقتدار، اقتدار هشتگی هم میگویند و بعضا نیازمند اقتدار فتوشاپی است.
۷- اقتدار پیامکی: در این نوع اقتدار، گنده گوزهای مقتدر تاریخ بشریت با ارسال پیامک تهدید به شهروندان قصد ترساندن آنان را دارند که البته در ۹۹.۹۹درصد موارد این پیامکها سوژه خنده ملت میشود.
۸- اقتدار نوشابهای: این اقتدار خشنترین و بیرحمانهترین نوع اقتدار است که تاکنون بشریت به خود دیده است و گندهگوزهای اول کهکشان راه شیری با نخریدن نوشابه و دلستر بدترین ضربات را به پیکر نظام سلطه و صهیونیسم جهانی وارد کردهاند.
۹- اقتدار عروسکی: این اقتدار مختص مانورهای نظامی سپاه است که با تبلیغات گندهگوزانه شروع و باشکست خوردن از دشمن فرضی تمام میشود. مضحکترینش ماکت ناو آمریکایی بود که بعد ۲۴ساعت موشکباران توسط سپاه، خط برنداشت.
ماکت مذکور که در دریا سرگردان بود چندروز بعد خودش از فرط خنده غرق شد!
۱۰- اقتدار واقعی: اقتداری که یگانهای سرکوب سراپا مسلح سپاه، بسیج و پلیس در مقابل ملت ایران از خود نشان میدهند و تاکنون هزاران مرد و زن و کودک را به قتل رساندهاند. جامعترین تعریف از این اقتدار را مادر جاویدنام #نیکتا_اسفندانی گفت: حکومتی که برای مردمش گرگ است و برای دشمنش برّه!
و اینکه این توییت احتمال داره آپدیت بشه، چون زوایای اقتدار این نظام به حدی گسترده است که برای کشفش باید ساعتها کار کارشناسی و مطالعاتی کرد. لعنتیا هر روز اقتدارشون از یه جا با یه شکل و قیافه جدید میزنه بیرونآخرین ویرایش توسط Davar؛ 2025/07/11, 10:53.
👏 4😂 2🙏 1👍 1نظر
-
در اصل توسط EHSANI پست شده است View Postپدر پیری دارم که چند سالی میشه اومده شهر
و اداره اموالشو به من سپرده
از روستا تماس گرفتند ، گفتند
گرگ تعدادی زیادی از گوسفندهای ما رو خورد
از عید تا حالا چندین بار گرگ ، گوسفندهای ما رو میخوره
دفعه اول چیزی نگفتیم
دفعه دوم با چوپونمون دعوا کردم
گفتم مرتیکه تو داری چه غلطی میکنی؟؟؟!!!
گفت مقصر خودِ گوسفندها هستند
من اونها رو جمع میکنم ، ولی دوباره متفرق میشن !
هرچی میگفتم متفرق نشید گرگ میخودتون ، توجه نمیکردند
من خیلی مراقبت کرد ، من مقصر نیستم...
دیدم خودشو زده به اون راه و چرت و پرت تحویلم میده
من هم به دلیل عدم کفایت سیاسی چوپان رو عزل کردم
چوپان قبلی اینطوری انتخاب شده بود که
یکی از هم ولایتیها که رفته شهر لیسانس گرفته بود
در مجلس خبرگان دامداری ! تایید صلاحیت شده بود
چوپان جدید اومد ، این دفعه ازش سفته تعهد کاری گرفتم ،
کدخدا هم پشت سفته هاشو امضاء کرد
روزهای اول خوب بود
ولی باز هم خبر دادند گرگ، گوسفندای ما رو خورده
انگار گرگ های روستای ما عادت کردند
ولی عجیبه که چرا فقط از گله ما میخورند
و با بقیه گوسفندهای روستا کاری ندارند !!!!!
دوباره زنگ زدم و چوپان رو مواخذه کردم
گفتم سفته ها رو میزارم به اجرا
چوپان جدید میگه به من چه ؟ من کار خودمو انجام دادم
گرگ ، گوسفندهای شما رو خورد نه من !
اگه من خوردم بیا از من بگیر ، همه شاهدند که گرگ خورد
سن سوز فارسی بیلیری ؟ قورد خورد ، قورد ... نه من !!!!
آخرش دعوامون شد و کلی بد و بیرا به همدیگه گفتیم
چون بابام با کدخدا رودربایسی داشت ،
اجرا گذاشتن سفته ها هم منتفی شد
این دفعه بابام ، کلی با من دعوا کرد
من رو به دلیل عدم کفایت سیاسی عزل کرد
من هم گفتم به من چه ربطی داره ؟!
چوپان کارشو درست انجام نداده ، نه من ، میفهمی ؟
سن سوز فارسی بیلیری ؟ داوارچی خطا کرد ، نه من !
یه لحظه به خودم اومدم،
دیدم دارم حرفهای چوپانهای قبلی رو تکرار میکنم
رفتم تو اتاق ، در رو بستم و به افق خیره شدم...
یک ساعت بعد مادرم یه چای برام اورد تو اتاق
مادرم گفت ضربالمثل هست که میگن
« اگه چوپان گله رو رها کنه ، چوبدار رها نمیکنه »
یه چیز تو مایههای : « مادر را دل سوزد و دایه را دامن ! »
بابام هم اومد تو اتاق و گفت
چوپان فقط یه حقوق بگیره ،
اگه اخراجش کنی فقط یک حقوق رو از دست میده
پس طبیعیه که فقط به اندازه حقوقش احساس مسئولیت میکنه
ولی چوبدار اگه بالای سر مالش نباشه
همه هست و نیستش به باد میره .
با خودت نگفتی چرا این گرگهای روستا
فقط گوسفندهای ما رو میخورند
و با بقیه گوسفندهای روستا کاری ندارند؟؟؟!!!نگرش ، همه چیز است .
👍 3👏 1نظر
-
در استعاره چوپان و گله برای حکومت و مردم
چوپان مسئول امنیت و معیشت گله است
میگویند مردم چکاره اند ؟! از مردم بکشید بیرون !
اگر گرگ گوسفند را بخورد ،
مقصر چوپان است نه گوسفند بختبرگشته
پس اگر زندگی مردم در رنج باشد
مقصر حاکمیت است نه مردم بختبرگشته
حق با شماست ، گوسفند چه کاره است ؟ از گوسفند بکش بیرون !
اگر جنابعالی این استعاره رو بر مردم جایز بدونید
بنابراین این حق رو به چوپان داده اید که
هر لحظه اراده کند ، یک گوسفند را به سیخ بکشد و بخورد
به هر حال
گوسفندان صرفاً یک مال و ثروت محسوب میشه
چیزی شبیه نفت و گاز و معدن
اگر وزیر نفت ، در قراردادی ننگین، باعث تضییع ثروت ملی شود
بابد به صاحب مال پاسخگو باشه نه به خودِ مال
یعنی باید از مردم عذرخواهی کنه و جبران کنه
نه اینکه از نفت عذرخواهی کنه ! که حرفی بی معنی است.
شاید این استعاره چوپان و گله برای قرنهای قبل کاربرد داشت
ولی در جهان امروزی دیگه کاربردی نداره و نیازمند آپدیت است
باید گفت
مردم ، چوبدار و صاحب گله هستند
حاکمیت و دولت ، چوپان و خادم مردم
و آنچه موضوع خدمت است ، کشور و داشتههایش است
مردم مالک آب و خاک و منابع و... هستند
حداقل مالک جان و مال و فرزند خودشون که هستند دیگه ؟؟؟
جان و مال و فرزند یعنی امنیت و معیشت و بقا
در این حالت برای مردم وظیفه نظارتی تعریف میشه
دیگه نمیشه گفت مردم چه کاره اند ؟
شما یک چوپان دارید که هر روز یک گوسفند رو میده به گرگ
و چه بسا خودش میخوره و میگه گرگ خورد
شما بهش اعتراض میکنید که دیگه تورو قبول ندارم
ولی چوپان همچنان گله را در اختیار داره
و حاضر نیست از شغلش استعفاء بده
هربار هم سراغش میری که گله رو پس بگیری
با چوبدستی (باتوم) میفته دنبال صاحبگله و با گاز اشکآور فراریش میده
خب در اینجا باید گفت مشخصاً چوبدار توی دردسر بزرگی افتاده
مطمئناً انتظار ندارید که چوبدار از گله خودش دست بکشه
کنار بره و اجازه بده چوپان گله رو تصاحب کنه
فقط یک راه باقی میمونه و اون اینه که :
به هر قیمتی که شده گله رو از چوپان خائن پس بگیره
هرچند با این اوصاف ، محاله که خشونت رو کنار گذاشت
اما یک حالت بسیار عجیبتر وجود داره اینکه
چوپان داستان ما متخصص FOOL کردن صاحب گله باشه !
هربار که صاحب گله ، چوپان را بابت تعهداتش مؤاخذه میکنه
چوپان به شکلی اونو فریب میده و دست به سر میکنه
بهونه میاره ، وعده میده ، دروغ میگه...
میتونیم از یک راهزن قلدر و ابرقدرت خواهش کنیم که
این چوپان رو بزنه بندازه بیرون و گله رو آزاد کنه
راهزن این کار رو میکنه ولی بعدش بعید میدونم گله رو به صاحبش بده
مطمئناً میبره برا خودش و به صاحبش نهایتاً یک بیلاخ بده
به همین دلیل افراد زیادی داخل خانواده ،
مخالف مراجعه به راهزن هستند
حتی اگه راهزن یا گرگ به گله بزنه
صاحب گله با اینکه هنوز گلهاش در تصرف چوپان خائن هست
ولی به چوپان کمک میکنه تا دزد و گرگ از گله دفع بشه
و البته که این به معنی همکاری با چوپان نیست
بلکه داره از اموال خودش دفاع و محافظت میکنه
در این حالت چکار باید کرد ؟؟؟
صاحبگله چطور میتونه گله رو از چوپان دیکتاتور پس بگیره ؟؟؟
شما اگه جای این صاحبگله بودید چه کار میکردید ؟!
تا گله رو پس نگیریم .... آروم نمیگیگیریم
نگرش ، همه چیز است .
👏 2👍 2نظر
-
در اصل توسط EHSANI پست شده است View Postدر استعاره چوپان و گله برای حکومت و مردم
چوپان مسئول امنیت و معیشت گله است
میگویند مردم چکاره اند ؟! از مردم بکشید بیرون !
اگر گرگ گوسفند را بخورد ،
مقصر چوپان است نه گوسفند بختبرگشته
پس اگر زندگی مردم در رنج باشد
مقصر حاکمیت است نه مردم بختبرگشته
حق با شماست ، گوسفند چه کاره است ؟ از گوسفند بکش بیرون !
اگر جنابعالی این استعاره رو بر مردم جایز بدونید
بنابراین این حق رو به چوپان داده اید که
هر لحظه اراده کند ، یک گوسفند را به سیخ بکشد و بخورد
به هر حال
گوسفندان صرفاً یک مال و ثروت محسوب میشه
چیزی شبیه نفت و گاز و معدن
اگر وزیر نفت ، در قراردادی ننگین، باعث تضییع ثروت ملی شود
بابد به صاحب مال پاسخگو باشه نه به خودِ مال
یعنی باید از مردم عذرخواهی کنه و جبران کنه
نه اینکه از نفت عذرخواهی کنه ! که حرفی بی معنی است.
شاید این استعاره چوپان و گله برای قرنهای قبل کاربرد داشت
ولی در جهان امروزی دیگه کاربردی نداره و نیازمند آپدیت است
باید گفت
مردم ، چوبدار و صاحب گله هستند
حاکمیت و دولت ، چوپان و خادم مردم
و آنچه موضوع خدمت است ، کشور و داشتههایش است
مردم مالک آب و خاک و منابع و... هستند
حداقل مالک جان و مال و فرزند خودشون که هستند دیگه ؟؟؟
جان و مال و فرزند یعنی امنیت و معیشت و بقا
در این حالت برای مردم وظیفه نظارتی تعریف میشه
دیگه نمیشه گفت مردم چه کاره اند ؟
شما یک چوپان دارید که هر روز یک گوسفند رو میده به گرگ
و چه بسا خودش میخوره و میگه گرگ خورد
شما بهش اعتراض میکنید که دیگه تورو قبول ندارم
ولی چوپان همچنان گله را در اختیار داره
و حاضر نیست از شغلش استعفاء بده
هربار هم سراغش میری که گله رو پس بگیری
با چوبدستی (باتوم) میفته دنبال صاحبگله و با گاز اشکآور فراریش میده
خب در اینجا باید گفت مشخصاً چوبدار توی دردسر بزرگی افتاده
مطمئناً انتظار ندارید که چوبدار از گله خودش دست بکشه
کنار بره و اجازه بده چوپان گله رو تصاحب کنه
فقط یک راه باقی میمونه و اون اینه که :
به هر قیمتی که شده گله رو از چوپان خائن پس بگیره
هرچند با این اوصاف ، محاله که خشونت رو کنار گذاشت
اما یک حالت بسیار عجیبتر وجود داره اینکه
چوپان داستان ما متخصص FOOL کردن صاحب گله باشه !
هربار که صاحب گله ، چوپان را بابت تعهداتش مؤاخذه میکنه
چوپان به شکلی اونو فریب میده و دست به سر میکنه
بهونه میاره ، وعده میده ، دروغ میگه...
میتونیم از یک راهزن قلدر و ابرقدرت خواهش کنیم که
این چوپان رو بزنه بندازه بیرون و گله رو آزاد کنه
راهزن این کار رو میکنه ولی بعدش بعید میدونم گله رو به صاحبش بده
مطمئناً میبره برا خودش و به صاحبش نهایتاً یک بیلاخ بده
به همین دلیل افراد زیادی داخل خانواده ،
مخالف مراجعه به راهزن هستند
حتی اگه راهزن یا گرگ به گله بزنه
صاحب گله با اینکه هنوز گلهاش در تصرف چوپان خائن هست
ولی به چوپان کمک میکنه تا دزد و گرگ از گله دفع بشه
و البته که این به معنی همکاری با چوپان نیست
بلکه داره از اموال خودش دفاع و محافظت میکنه
در این حالت چکار باید کرد ؟؟؟
صاحبگله چطور میتونه گله رو از چوپان دیکتاتور پس بگیره ؟؟؟
شما اگه جای این صاحبگله بودید چه کار میکردید ؟!
تا گله رو پس نگیریم .... آروم نمیگیگیریم
بهترین کار سپردن کار به بی بی با وجدانه
👍 2🙏 1نظر
-
↵اثر زخم پنهان جامعه در نشت اطلاعات؛
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت میشوند
✍️ سید علی حسینی
ماجرای «محمد هادی صالح» ــ جوان لبنانیِ مداحی که داوطلبانه به موساد پیوست و دهها فرمانده حزب الله را به کام ترور کشاند ــ فقط یک رسوایی امنیتی در بیروت نیست؛ آینهای است روبه روی ما که نشان میدهد «خیانتِ خودخواسته» چگونه در خلأ اعتماد، عدالت و آینده امیدبخش ریشه میگیرد. دادستانی نظامی لبنان میگوید صالح، نه با تهدید یا تطمیع کلاسیک، بلکه با چند ایمیل و دلارهای قابلردیابی، اطلاعات طبقه بندیشده را روی میز تلآویو گذاشت. فکت هایی که پرونده فاش کرده، هشدار بلندی برای تهران است:
مسیر خودجوش:
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیدهای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (2023) نشان میدهد 57 ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بودهاند.
زخم انتقام و فساد:
منابع لبنانی میگویند پدر صالح عضو یگان رضوان و برادر همسرش شهید حزب الله بود؛ اما خشم شخصی از اختلافات مالیِ خانوادگی، راه را برای خیانت باز کرد. مطالعه بنیاد صلح واشنگتن (2022) روی پروندههای نفوذ در مقاومت عراق تأیید میکند «تنشهای مالی و حیثیتی» مهمترین انگیزه نسل جدیدِ خبرچینهاست.
پوشش مذهبی و احساس مصونیت:
مداح بودنِ صالح سپر روانی خوبی بود؛ کسی در حلقه مذهبیاش احتمال خیانت نمیداد. گزارش سالانه MI5 (2021) میگوید عوامل خودی زیر پوشش دینی در 47 درصد پروندههای موفق نفوذ، کمترین احتمال شناسایی را داشتهاند.
چرا این قصه برای ایران، زنگ خطر است؟
وقتی جوانِ لبنانی با سابقه خانوادگی «مقاومتی» حاضر میشود قیمت دوستانش را روی دلار بگذارد، یعنی شرافت ایدئولوژیک بدون عدالت و رفاه دوام ندارد. نظرسنجی ایسپا (1402) نشان میدهد 67 ٪ جوانان ایرانی اعتقاد دارند «فساد اقتصادی برخورد قاطعی ندارد». جایی که عدالت دیده نشود، وطن هم لنگر امنی نیست.
از سوی دیگر مرکز پژوهشهای مجلس (گزارش امید اجتماعی، زمستان 1402) هشدار میدهد «میل به مهاجرت در میان فارغالتحصیلان ممتاز به 63 ٪ رسیده است». همان مغزهایی که میتوانند موتور نوآوری باشند، در غیاب چشمانداز شفاف و حس مشارکت، مستعد جذب در حلقه های ضدامنیتی میشوند؛ نه لزوماً برای دلار، بلکه برای اثبات ارزش و انتقام از نادیده گرفتهشدن.
باید توجه داشت که ادامه برخورد صرفاً امنیتی با جوانان ناراضی بدون درمان ریشههای نارضایتی، مثل تلاش برای خشککردن چکه سقف، بدون تعمیر لوله پوسیده است.
در پژوهش شفافیت و ریشهکنی فساد سازمانی؛ که بهصورت میدانی روی ۱٬۸۰۰ کارمند دستگاههای دولتی ایران، بلژیک و ترکیه انجام شد، شاخص «ادراک فساد سازمانی» (CPI‑Org) را با «آسیبپذیری اطلاعاتی» (Infosec Vulnerability Index) مقایسه میکند. CPI‑Org بر مبنای پرسشنامهای هفتمحوری (شمول مدیران در مناقصات، شفافیت مالی، تعارض منافع، اِعمال نفوذ سیاسی، پاسخگویی، مجازات فساد و دسترسی به اطلاعات عمومی) از صفر تا ۱۰ امتیازدهی شد؛ IVI نیز با چهار متغیر اصلی (احتمال افشای داده، تمایل به ارتباط با سرویس خارجی، رعایت پروتکلهای طبقهبندی، و نرخ تخلف امنیتی) بین صفر تا ۵ سنجهگذاری شد.
مدل رگرسیون چندمتغیره نشان داد به ازای هر واحد افزایش در CPI‑Org، ضریب آسیبپذیری اطلاعاتی بهطور متوسط ۰٫۴ واحد بالا میرود (β = 0.41, p < 0.01). معنای عملی این ضریب آن است که اگر کارکنان یک سازمان حس کنند سطح فساد از ۴ به ۶ جهش کرده، احتمال نشت اطلاعات طبقهبندیشده تا ۸٪ رشد میکند. پژوهشگران نتیجه میگیرند «فساد ادراکی» نهتنها اخلاقیات بلکه وفاداری امنیتی را فرسایش میدهد و سیاست ضدجاسوسی بدون سیاست ضدفساد عملاً نیمهکاره خواهد بود. (منبع: Journal of Security Studies & Governance, Vol. 8, No. 2, 2024)
اتاقهای فکر دفاعی در آلمان پس از رسوایی «مارکوس رایشل» (2021) الزام کردند سربازان جوان در طراحی سیاستهای رفاهی مشارکت واقعی داشته باشند؛ که در نتیجه نرخ نفوذ پایین آمد.
همانطور که ماجرای هادی صالح نشان داد پوشش دینی ضدضربه نیست.
ترکیه بعد از پرونده «عدنان تانریوردی» (2020) کمیته مشترک وعاظ، روانشناسان و ضدجاسوسی را برای پایش فعالان مذهبی تشکیل داد.
این پرونده از بیروت تا تهران پیام واحدی دارد :
وقتی احساس عدالت، فرصت پیشرفت و مشارکت خفه شود، وفاداری ایدئولوژیک هم شکننده میشود.
پیشگیریِ اطلاعاتی در عصر جوانِ دیجیتالدیده فقط با دوربین و فیلترینگ ممکن نیست؛ باید اعتماد و شفافیت را از خواب زمستانی بیرون کشید، قبل از آنکه «خودیها» داوطلبانه آدرس خانه را برای دشمنان مان پست کنند./ جماران
نگرش ، همه چیز است .
👍 9نظر
-
در اصل توسط EHSANI پست شده است View Post↵اثر زخم پنهان جامعه در نشت اطلاعات؛
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت میشوند
✍️ سید علی حسینی
ماجرای «محمد هادی صالح» ــ جوان لبنانیِ مداحی که داوطلبانه به موساد پیوست و دهها فرمانده حزب الله را به کام ترور کشاند ــ فقط یک رسوایی امنیتی در بیروت نیست؛ آینهای است روبه روی ما که نشان میدهد «خیانتِ خودخواسته» چگونه در خلأ اعتماد، عدالت و آینده امیدبخش ریشه میگیرد. دادستانی نظامی لبنان میگوید صالح، نه با تهدید یا تطمیع کلاسیک، بلکه با چند ایمیل و دلارهای قابلردیابی، اطلاعات طبقه بندیشده را روی میز تلآویو گذاشت. فکت هایی که پرونده فاش کرده، هشدار بلندی برای تهران است:
مسیر خودجوش:
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیدهای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (2023) نشان میدهد 57 ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بودهاند.
زخم انتقام و فساد:
منابع لبنانی میگویند پدر صالح عضو یگان رضوان و برادر همسرش شهید حزب الله بود؛ اما خشم شخصی از اختلافات مالیِ خانوادگی، راه را برای خیانت باز کرد. مطالعه بنیاد صلح واشنگتن (2022) روی پروندههای نفوذ در مقاومت عراق تأیید میکند «تنشهای مالی و حیثیتی» مهمترین انگیزه نسل جدیدِ خبرچینهاست.
پوشش مذهبی و احساس مصونیت:
مداح بودنِ صالح سپر روانی خوبی بود؛ کسی در حلقه مذهبیاش احتمال خیانت نمیداد. گزارش سالانه MI5 (2021) میگوید عوامل خودی زیر پوشش دینی در 47 درصد پروندههای موفق نفوذ، کمترین احتمال شناسایی را داشتهاند.
چرا این قصه برای ایران، زنگ خطر است؟
وقتی جوانِ لبنانی با سابقه خانوادگی «مقاومتی» حاضر میشود قیمت دوستانش را روی دلار بگذارد، یعنی شرافت ایدئولوژیک بدون عدالت و رفاه دوام ندارد. نظرسنجی ایسپا (1402) نشان میدهد 67 ٪ جوانان ایرانی اعتقاد دارند «فساد اقتصادی برخورد قاطعی ندارد». جایی که عدالت دیده نشود، وطن هم لنگر امنی نیست.
از سوی دیگر مرکز پژوهشهای مجلس (گزارش امید اجتماعی، زمستان 1402) هشدار میدهد «میل به مهاجرت در میان فارغالتحصیلان ممتاز به 63 ٪ رسیده است». همان مغزهایی که میتوانند موتور نوآوری باشند، در غیاب چشمانداز شفاف و حس مشارکت، مستعد جذب در حلقه های ضدامنیتی میشوند؛ نه لزوماً برای دلار، بلکه برای اثبات ارزش و انتقام از نادیده گرفتهشدن.
باید توجه داشت که ادامه برخورد صرفاً امنیتی با جوانان ناراضی بدون درمان ریشههای نارضایتی، مثل تلاش برای خشککردن چکه سقف، بدون تعمیر لوله پوسیده است.
در پژوهش شفافیت و ریشهکنی فساد سازمانی؛ که بهصورت میدانی روی ۱٬۸۰۰ کارمند دستگاههای دولتی ایران، بلژیک و ترکیه انجام شد، شاخص «ادراک فساد سازمانی» (CPI‑Org) را با «آسیبپذیری اطلاعاتی» (Infosec Vulnerability Index) مقایسه میکند. CPI‑Org بر مبنای پرسشنامهای هفتمحوری (شمول مدیران در مناقصات، شفافیت مالی، تعارض منافع، اِعمال نفوذ سیاسی، پاسخگویی، مجازات فساد و دسترسی به اطلاعات عمومی) از صفر تا ۱۰ امتیازدهی شد؛ IVI نیز با چهار متغیر اصلی (احتمال افشای داده، تمایل به ارتباط با سرویس خارجی، رعایت پروتکلهای طبقهبندی، و نرخ تخلف امنیتی) بین صفر تا ۵ سنجهگذاری شد.
مدل رگرسیون چندمتغیره نشان داد به ازای هر واحد افزایش در CPI‑Org، ضریب آسیبپذیری اطلاعاتی بهطور متوسط ۰٫۴ واحد بالا میرود (β = 0.41, p < 0.01). معنای عملی این ضریب آن است که اگر کارکنان یک سازمان حس کنند سطح فساد از ۴ به ۶ جهش کرده، احتمال نشت اطلاعات طبقهبندیشده تا ۸٪ رشد میکند. پژوهشگران نتیجه میگیرند «فساد ادراکی» نهتنها اخلاقیات بلکه وفاداری امنیتی را فرسایش میدهد و سیاست ضدجاسوسی بدون سیاست ضدفساد عملاً نیمهکاره خواهد بود. (منبع: Journal of Security Studies & Governance, Vol. 8, No. 2, 2024)
اتاقهای فکر دفاعی در آلمان پس از رسوایی «مارکوس رایشل» (2021) الزام کردند سربازان جوان در طراحی سیاستهای رفاهی مشارکت واقعی داشته باشند؛ که در نتیجه نرخ نفوذ پایین آمد.
همانطور که ماجرای هادی صالح نشان داد پوشش دینی ضدضربه نیست.
ترکیه بعد از پرونده «عدنان تانریوردی» (2020) کمیته مشترک وعاظ، روانشناسان و ضدجاسوسی را برای پایش فعالان مذهبی تشکیل داد.
این پرونده از بیروت تا تهران پیام واحدی دارد :
وقتی احساس عدالت، فرصت پیشرفت و مشارکت خفه شود، وفاداری ایدئولوژیک هم شکننده میشود.
پیشگیریِ اطلاعاتی در عصر جوانِ دیجیتالدیده فقط با دوربین و فیلترینگ ممکن نیست؛ باید اعتماد و شفافیت را از خواب زمستانی بیرون کشید، قبل از آنکه «خودیها» داوطلبانه آدرس خانه را برای دشمنان مان پست کنند./ جماران
با سلام و احترام. نویسنده متن به موارد خوبی اشاره کرده ولی هشدارها و توصیه های ایشان همانند مثل معروف: نوش دارو بعد از مرگ سهرابه!
و یا کاین آب رفته باز نیاید به جوی خویش ....
👍 4🙏 2نظر
-
نقاب ملی گرایی که این حضرات بر چهره دارند خدعه و نیرنگی بیش نیست....دیدیم که با اقتصاد این مملکت چه کردند...محیط زیست رو نابود کردند...در سیاست داخلی و خارجی طوری رفتار کردند که ایران و ایرانی ذلیل شدند...چه ای ایرانی!!! چه ملی گرایی!!!!
۳۰ میلیارد دلار به پای اسد ریختید و بودجه سالیانه حزب الله و رژیم اسد در سوریه از بیت المال ایران داشتند...با اجازه ملت ایران این کارها رو انجام دادید که الان ادعای وطن پرستی دارید؟
روز حساب نزدیک هست!!! آرامش قبل از شروع طوفان دوباره هست
👏 8🙏 1نظر
-
صحبت های دیروز عراقچی بازگشت به کارخانه بود . غنی سازی باشد و مذاکره فقط هسته ای
این که از روز هم روشن تر است نتیجه اش چیه
ار مردم بینوای نگون بخت ایران هم مایه میگذارند . میگه از حق مردم ایران کوتاه نمیائیم . چطور فقط برای هسته یاد مردم ایران می افتید ؟
حق مردم ایران رفاه و اسایش و امنیت و ارامش است نه هسته !!!
این مواضع حاصلش چیست
بیش از 4 دهه فعالیت مسلحانه پ ک ک در ترکیه حاصلش چه بود ؟
مثال از دیگر کشورها زیاد است ولی برگردیم داخل
45 سال مرگ و نیستی و نابودی و نیابتی و هسته و غیر هسته و صدور انقلاب و و و ... حاصلش چه بود . چیست ؟ چیست ؟
👏 7نظر
-
صدا و سیما بودجه کلان دولتی میگیره...زیان ده ترین نهاد دولتی با ۷۰ همت زیان انباشته هم هست...یک مشت دروغ هم تحویل ملت میدهند
خودشون ادعای زدن اف ۳۵ داشتند...خودشون تکذیب میکنند....بعد گردن دروغ پردازی آمریکا میاندازند!!!!
مشخص نیست چقدر از منابع این مملکت منافع این حضرات هست که چنین تقلای چندش آوری میکنند برای دروغ پردازی و فروش توهم....از زدن اف ۳۵ تا نشانه گیری ناف ترامپ!!!!
هزینه این رسوایی هم مثل قبل ملت باید پرداخت کنند
اختیارات کرسی اول مملکت باید کم بشه و نظارت بر این کرسی بیشتر...چه در غالب سلطنت باشه و چه جمهوری....این نمیشه که یکنفر یک طیف خاص دور خودش جمع کنه و منابع مملکت به پای اونها ریخته بشه...یک نمونه اش میشه همین صدا و سیما...بریز و بپاش و فقط دروغ و روایتگری متوهمانه!!!
👍 4👏 2نظر
-
کانال بامداد اعتماد
پشت نام ایران مخفی میشوند و ادعا میکنند دشمنی آمریکا و اسرائیل نه با جمهوریاسلامی که با ایران است. سوالی که پیش میآید این است که این دشمنی چرا در زمان شاه وجود نداشت؟!
اگر این دشمنی ریشههای ژئوپلیتیک دارد چرا آمریکا در دهه ۵۰ پیشرفتهترین تسلیحاتاش را به ایران میفروخت؟!
چرا پس از خروج انگلستان از منطقه در انتهای دهه ۴۰، آمریکا پذیرفت ایران قدرت فائقه در منطقه خلیجفارس و دریای عمان باشد؟!
اگر دشمنی اسرائیل با ایران است و نه فقط با جمهوریاسلامی، چرا در دهه ۵۰ نهادهای اطلاعاتی اسرائیل در بالاترین سطوح با نهادهای امنیتی ایران همکاری میکردند؟!
واقعیت این است که دشمنی جمهوریاسلامی با آمریکا و اسرائیل یک دشمنی ایدئولوژیک است، ریشههای ژئوپلیتیک ندارد.
به همین خاطر هم حتی پس از انقلاباسلامی و در دهه ۶۰ خورشیدی، امثال اسحاق رابین و شیمون پرز به دولت آمریکا فشار میآوردند تا مشکلاتش را با جمهوریاسلامی حل و فصل کند.
چرا؟ چون تصور میکردند حتی دیوانهای چون خمینی هم بالاخره وسط جنگ با عراق متوجه میشود که ایران و اسرائیل، تنها دو کشورِ غیر سنی مذهب در این منطقه هستند که در دریایی از ملتهای عربزبان محاصره شدهاند.
تصور میکردند این واقعیات جایی خودش را به آن ایدئولوژی مسموم تحمیل میکند.
اگر آمریکا و اسرائیل با ایران دشمنی ژئوپلتیک داشتند باید این دشمنی پیش از انقلاب هم دیده میشد.
بالاخره باید در آن عصری که ایران به پیشرفتهترین تسلیحات روز جهان دسترسی داشت، و مردمش از بالاترین درآمد در طول تاریخ ایران بهرهمند میشدند، جایی این دشمنی ظهور و بروز پیدا میکرد.
اما اینگونه نبود.
هزاران اسرائیلی در آن عصر به ایران آمدند تا بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز ایران برای توسعه را تامین کنند. ۵۰ هزار آمریکایی در ایران کار میکردند تا کشوری که نیمقرن قبل، احمد شاهش حتی نمیتوانست از تهران به مشهد سفر کند را به بزرگترین قدرت منطقه بدل نمایند.
این چه دشمنی ژئوپلتیکی است که نیم قرن قبل آمریکا هم به ما هواپیما اف-۱۴ میداد، هم به ما کمک میکرد برای آن هواپیماها پایگاه بسازیم، و هم خلبانهای ما را آموزش میداد تا بتوانند با آن هواپیماها پرواز کنند؟
تا به حال دیدهاید که آمریکا برای یک دشمنی ژئوپلتیکش چنین کارهایی بکند؟
این اوج بیمسئولیتی یک حکومت است، که با شعار «مرگ بر آمریکا» به قدرت برسد، ۴۷سال بر طبل دشمنی بکوبد و وقتی جنگ آغاز شد و در فاصلهای کوتاه شکستی خفتبار تحمیل گشت، نقش خویش در تبدیل آن دوستی به این دشمنی را انکار کند، و ریشه مشکل را به دشمنی آمریکا و اسرائیل با ایران نسبت دهد.
از خودمان بپرسیم؛ چه چیز این حکومت تا بحال عادی بوده که تعریفش از منافع ملی عادی باشد؟
رابطهاش با ما عادیست؟
شبیه رابطه سایر حکومتها با مردمشان است؟
در کجای این ۴۷سال جمهوریاسلامی از منافع ما ایرانیان دفاع کرده که حالا در مورد آمریکا و اسرائیل در حال دفاع از منافع ما باشد؟!
👍 8نظر
نظر