اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • EURASIA
    عضو فعال
    • Jan 2022
    • 1253

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

راستی افشین جان طبقه بندی که گذاشته بودی خیلی کلی بود یعنی راست و چپ را به صورت کلی نوشته

مثلا از این دیدگاه هیتلر راست محسوب میشه

و رونالد ریکان هم راست است

اما این غلط انداز است

ریگان نئولیبرال است

و هیتلر فاشیست است

یعنی این طبقه بندی خیلی خیلی کلی است

به هر حال ببخش که کامنت را ندیده بودم@};-
    زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• linux_linda
      عضو فعال
      • Jun 2014
      • 3356

قیمت بنزین کارتی و آزاد قراره چند بشه؟
      تخمین قیمت شون چقدره؟

نظر

• EHSANI
        ستاره‌دار(3)
        • Sep 2020
        • 2146

به نظر میرسه در ایران عموماً به راست تمایل دارند تا به چپ
        در انقلاب 57 هم چپی ها عموماً دانشجویان و تحصیلکرده ها بودند
        که مشخصاً تحت تلقین کتابهای ترجمه وارداتی بودند...

مثلاً در یک شرکت پرسنل در سطوح مختلف حقوق و دستمزد وجود داره
        فرض کنید میخواهند به منانسبتی ( مثلاً 22 بهمن) به اینها کارت هدیه بدهند
        پرسنل سطوح بالاتر ، انتظار دارند که هدیه به تناسب رتبه گروه و پایه شغلی توزیع بشه
        یعنی اونکه حقوق بیشتری میگیره ، هدیه بیشتری هم بگیره
        حالا ما این رو میذاریم به حساب منفعت طلبی اونها

اما کارگران سطوح پایین تر هم این اصل رو قبول میکنند
        یعنی اگه هدیه مدیران بیشتر و کارگران کمتر باشه ، اعتراضی ندارند
        این یعنی هنوز که هنوزه ، این سلسله مراتب ارباب رعیتی
        در گوشت و پوست و خون ما ایرانی ها وجود داره

فرض کنید در یک عملیات نظامی به یک دستاورد تاپ رسیده اند
        فرضاً رهبر در ضمیمه پیام تبریکی ، مبلغ چند میلیارد هم پاداش حواله کرده
        اون فرمانده که تو اتاق نشسته پشت بی سیم فرماندهی کرده
        انتظار داره از اون سربازی که مستقیماً با دشمن رو در رو شده و تیر خورده
        پاداش بیشتری بگیره ، خب این هم به حساب منفعت طلبی باشه
        ولی سرباز تیر خورده هم با دیدن این قضیه هیچ مشکلی نداره
        نگرش ، همه چیز است .

نظر

• vion
          عضو فعال
          • Oct 2020
          • 825

در اصل توسط EHSANI پست شده است View Post
          به نظر میرسه در ایران عموماً به راست تمایل دارند تا به چپ
          در انقلاب 57 هم چپی ها عموماً دانشجویان و تحصیلکرده ها بودند
          که مشخصاً تحت تلقین کتابهای ترجمه وارداتی بودند...

مثلاً در یک شرکت پرسنل در سطوح مختلف حقوق و دستمزد وجود داره
          فرض کنید میخواهند به منانسبتی ( مثلاً 22 بهمن) به اینها کارت هدیه بدهند
          پرسنل سطوح بالاتر ، انتظار دارند که هدیه به تناسب رتبه گروه و پایه شغلی توزیع بشه
          یعنی اونکه حقوق بیشتری میگیره ، هدیه بیشتری هم بگیره
          حالا ما این رو میذاریم به حساب منفعت طلبی اونها

اما کارگران سطوح پایین تر هم این اصل رو قبول میکنند
          یعنی اگه هدیه مدیران بیشتر و کارگران کمتر باشه ، اعتراضی ندارند
          این یعنی هنوز که هنوزه ، این سلسله مراتب ارباب رعیتی
          در گوشت و پوست و خون ما ایرانی ها وجود داره

فرض کنید در یک عملیات نظامی به یک دستاورد تاپ رسیده اند
          فرضاً رهبر در ضمیمه پیام تبریکی ، مبلغ چند میلیارد هم پاداش حواله کرده
          اون فرمانده که تو اتاق نشسته پشت بی سیم فرماندهی کرده
          انتظار داره از اون سربازی که مستقیماً با دشمن رو در رو شده و تیر خورده
          پاداش بیشتری بگیره ، خب این هم به حساب منفعت طلبی باشه
          ولی سرباز تیر خورده هم با دیدن این قضیه هیچ مشکلی نداره
          درود و ارادت
          سر تا سر فرمایشات تون التقاطی است.یعنی تقطیع شده و غیر واقعی.
          ایرانیان مردمانی آزاد و با حکمت هستند و این با اندیشه های بیمار کمو نیستی و حتی لیبرالیسم مناقات داره.
          در همان مثال کارت هدیه ..همان ادم ها در کنار هم بدون کمترین تفاخزی نماز میخونن..یا در بازار با هم داد و ستد میکنن و در گذشته با هم ناهار میخوردن..هر چه ضربه دیده ایم از اندیشه های وارداتی بوده..هزاران مثال میشه زد که در بازار صاحب کسب و کار شاگردش را با خود شریک کرده و چون برادر از او حمایت کرده..در کجای دنیای غرب چنین مثال هایی میشود زد..
          اقتصاد بیمار دولتی خاصه در ۱۰۰ سال اخیر بلاهای بیشماری به مامتحمل کرده

نظر

• EHSANI
            ستاره‌دار(3)
            • Sep 2020
            • 2146

در اصل توسط vion پست شده است View Post
            درود و ارادت
            سر تا سر فرمایشات تون التقاطی است.یعنی تقطیع شده و غیر واقعی.
            ایرانیان مردمانی آزاد و با حکمت هستند و این با اندیشه های بیمار کمو نیستی و حتی لیبرالیسم مناقات داره.
            در همان مثال کارت هدیه ..همان ادم ها در کنار هم بدون کمترین تفاخزی نماز میخونن..یا در بازار با هم داد و ستد میکنن و در گذشته با هم ناهار میخوردن..هر چه ضربه دیده ایم از اندیشه های وارداتی بوده..هزاران مثال میشه زد که در بازار صاحب کسب و کار شاگردش را با خود شریک کرده و چون برادر از او حمایت کرده..در کجای دنیای غرب چنین مثال هایی میشود زد..
            اقتصاد بیمار دولتی خاصه در ۱۰۰ سال اخیر بلاهای بیشماری به مامتحمل کرده
            درود بزرگوار خب این چه ربطی داشت ؟ من متوجه نمیشوم
            فرمایش شما منافی عرض بنده نیست
            من کی گفتم تفاخر میکنند ؟؟؟!!! بحث شیوه توزیع ثروت بود
            من حاضرم بیشترین حقوق رو در محل کارم بگیرم
            در عوض به همه احترام بذارم و جلوشون خم بشم :D

بحث برابری در چپ و راست بود ،
            عرض کردم عامه مردم به راست تمایل داشتند
            مطمئن هستم عامه مردم ما چپی نبوده و نیستند
            بجث من اینه که طبقه فرودست جامعه ، این سلسله مراتب رو میپذیره

اینکه افراد به تناسب گروه شغلی شان حقوق متفاوتی بگیرند طبیعیه
            ولی هدیه که برای یک مناسبت غیر شغلی داده میشه
            چرا باید به مدیر بیشتر از کارگر داده بشه ؟؟؟

مثل این میمونه که شخصی یک دیگ آش نذری به شرکت داده و خودش رفته
            پرسنل ، این آش رو به تناسب گروه شغلی بین خودشون تقسیم کنند !
            به آبدارچی یک ملاقه کوچیک بدیم ، به مدیر یک قابلمه بزرگ بدیم !
            مسخره است ، نه ؟
            نگرش ، همه چیز است .

نظر

• EHSANI
              ستاره‌دار(3)
              • Sep 2020
              • 2146

در اصل توسط EURASIA پست شده است View Post

اما بهتره به جای توزیع ثروت که البته کاملا درسته از کلمه کلی تر ( برابری) استفاده کنیم

امیدوارم مفید واقع شده باشد.
              خب امیدوارم همیشه خوب باشید
              ممنون بابت مطالب مفیدی که ارائه میکنید .

گلوبالیستها کجا قرار میگیرند ؟

.
              نگرش ، همه چیز است .

نظر

• vion
                عضو فعال
                • Oct 2020
                • 825

در اصل توسط EHSANI پست شده است View Post
                درود بزرگوار خب این چه ربطی داشت ؟ من متوجه نمیشوم
                فرمایش شما منافی عرض بنده نیست
                من کی گفتم تفاخر میکنند ؟؟؟!!! بحث شیوه توزیع ثروت بود
                من حاضرم بیشترین حقوق رو در محل کارم بگیرم
                در عوض به همه احترام بذارم و جلوشون خم بشم :D

بحث برابری در چپ و راست بود ،
                عرض کردم عامه مردم به راست تمایل داشتند
                مطمئن هستم عامه مردم ما چپی نبوده و نیستند
                بجث من اینه که طبقه فرودست جامعه ، این سلسله مراتب رو میپذیره

اینکه افراد به تناسب گروه شغلی شان حقوق متفاوتی بگیرند طبیعیه
                ولی هدیه که برای یک مناسبت غیر شغلی داده میشه
                چرا باید به مدیر بیشتر از کارگر داده بشه ؟؟؟

مثل این میمونه که شخصی یک دیگ آش نذری به شرکت داده و خودش رفته
                پرسنل ، این آش رو به تناسب گروه شغلی بین خودشون تقسیم کنند !
                به آبدارچی یک ملاقه کوچیک بدیم ، به مدیر یک قابلمه بزرگ بدیم !
                مسخره است ، نه ؟
                درود و ارادت
                عرض کردم فرمایشات تون به التقاط شبیه هست.در التقاط بخش های درست چندین گزاره به هم متصل میشوند..و نتیجه دلخواه گرفته میشود.ان چه شما فرمودین خاص اقتصاد دولتی و کسب و کارهای دولتی است..جامعه ایران به لحاظ طبقه بندی به راست بیشتر متمایل است..اما این راست در گذشته کاملا عقلانی و منطقی بوده و جنبه تفاخری نداشته..مانند روابط کارگر و کارفرما در بازار و...هم چنین روابط انسانی که در بخش کشاورزی پیش ار انقلاب به اصطلاح سفید وجود داشت...
                تمام عرضم اینه که ایران تمدن خاص خودش را داره و طبقه بندی های مرسوم غربی اینجا مصداق عینی ندارن..
                و حتم دارم مدرنیته در ایران حل خواهد شد..با اثاری که به جای خواهد گذاشت..و ایران میماند و سنت های اصیلش..

نظر

• vion
                  عضو فعال
                  • Oct 2020
                  • 825

در بخش های غیر دولتی نیز در سالیان اخیر شاهد چنین تبعیض هایی هستیم که حاصل اقتصاد دولتی و رانتی و نفتی است..در گذشته نذری به تناسب جمعیت خانوار تخصیص میافت و این کاملا پذیرفته بود..در این سالها گویا به شان مقام و منزلت و جایگاه اداری و..تقلیل یافته که کاملا وارداتی است.

نظر

• b4city
                    عضو فعال
                    • Nov 2020
                    • 4137

در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Post
                    سال ۵۷ چند نفر خاص بشدت در تصمیمات خمینی موثر بودند...تا چند سال بعد هم همینطور بود...اصلا خامنه ای از اول مهره ای نبود!!!
                    یکی از اون افراد منتظری بود
                    منتظری به عنوان رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی نقش محوری در گنجاندن نظریه ولایت فقیه در قانون اساسی جمهوری اسلامی داشت و خود از نظریه‌پردازان ولایات فقیه بود. با اینحال وی دوبار در این مورد تغییر نظر داد. ابتدا در حوالی سال ۱۳۶۴ از نظریه «ولایت انتصابی فقیه»، به «ولایت انتخابی فقیه» تعییر عقیده داد
                    هزار بار دیگر دولت اصلاحات تشکیل بشه در این مملکت ...هزار تا جبهه اصلاح طلبی داشته باشیم...تا قانون اساسی تغییر نکنه فایده ندارد...خصوصا بخش ولایت فقیه...و یکی از افرادی که باعث و بانی این مسأله بود منتظری بود...بشدت هم موثر بود در این مساله...خمینی هم اول قانون اساسی بدون ولایت فقیه رو امضا کرده بود...اما باز منتظری اصرار بر این موضوع داشت....حالا بعدا خواست تغییرش بده...بعدش هم خواست حذفش کنه...بعد هم حصر شد و عذر خواهی کرد...دیگه فایده ای ندارد...همان اول باید میفهمید مرد سیاست نیست!!!این همه هم مصیبت ایشان و همفکرانشان درست نمی‌کردند که تا همین الان و حتی نسل های بعد گرفتار این ساده لوحی و کج اندیشی هستند در ایران
                    بگذریم...اختلاف نظر دارم با دوستان...احترام هم میگذارم به نظر همه دوستان...اما پذیرش نظر شما برای بنده قابل قبول نیست..بقول معروف وزن اون عذرخواهی و برگشت کجا و وزن آن عملکرد کجا در ترازوی عدالت!!!
                    عذر میخوام دیر شد جواب بدم . الانم نمیدونم این بحث را ادامه بدم یا نه ولی ادب حکم میکنه بی جواب نگذارم
                    جهمو.ری اسلامی و ولایت فقیه از سالها قبل در گوشه ذهن خمینی نقش بسته بود و حتی عنوان هم شده بود در مکتوباتش
                    نقش اطرافیان را بی تاثیر نمیدونم از جمله منتظری ولی نه در حدی که مد نظر شماست

اون موقع الیت و نخبگان در همون حدی که بودند پس زده شدند و درد اصلی همین بود . با منتظری و بی منتظری نظر من اینه که در ایجاد وضعیت فعلی تفاوت چندانی نبود و نهایتش به حکومت فردی ختم میشد ، چون سنگ بنا از ابتدا کج نهاده شد و این سنگ بنا به گونه ای نبود که منتظری عامل اصلی باشد
                    در مورد تغئیراتی که باید صورت گیرد و قانون اساسی و ... با شما کاملا موافقم

بحث من الان فقط روی قیاس دو فردی است که کردید و بد و بدتری که گفتید
                    اگر با این میزان بخواهیم به دنبال مقصر بگردیم خب منم میتونم بگم مظفر سلطان مشروطه را امضا کرد و رضا شاه بود که از اون فاصله گرفت و به مرور زمان بطور کامل نقض کرد و اگر نقض نکرده بود الان مشروطه برقرار بود و 57 هم در کار نبود
                    پس رضا شاه بدتر از مظفر است ؟

هر چند بنده نقد به رضا شاه هم داشتم و دارم ولی ایا چنین قیاسی اصلا درست است ؟ رضا شاه کجا و سلاطین قاجار کجا ؟ ایا خدمات رضا شاه با همکاری الیت و فوق نخبگان اطرافش به ایران قابل چشم پوشی است . هرگز

یا بگم اگر محمد رضا شاه سال 32 به ایران برنگشته بود یا حتی بعد از برگشت اگر تغئیر رویکرد نداده بود و به سمت حکومت فردی مطلق نرفته بود 57 در کار نبود . این مورد دوم بولد تر و پر رنگ تر است و نظر بخشی از جمهوری خواهان و بخصوص اکثریت مطلق مصدقی هاست
                    ولی همینم قطعی نمیشه گفت که اگر شاه برنگشته بود یا حتی فرد گرائی پیشه نکرده بود چه میشد . حدس و گمان این است که میتونست تفاوت زیادی در تحولات دهه های بعدی داشته باشد

سنگ بنا مهم است . هیچ سنگ بنائی در هیچ مقطع تاریخی ایران درست نهاده نشده . شاید از یک کشور مسلمان جهان سومی توقع هم در همین حد باید باشد و با همین سنگ های کج و کوله در دهه های گذشته کنار اومد و یا گفت ای بابا سنگ بنای درست اونم در چند دهه تا یک قرن یا بیشتر را چه به یک کشور استبداد زده و اسیائی و خاور میانه ای و مسلمان ؟

سنگ بنا لازمه اش خیلی چیزهاست و یکیش از خود گذشتگی است و کاهش از درجه نفرت و دنیال مقصر گشتن . چاره ای جز این نیست . کاهشی که میگم لزوما شامل حال برای همه نیست ، قطعا مقصران باید در دادخواهی ها جوابگو باشند ، ولی نباید به گونه ای باشه که در این دسته بندی ها تفاوتی قائل نباشیم و همه مقصران را به یک میزان و با چوبی مساوی برانیم
                    به جناب عالی جسارت نمیکنم و هرگز منظورم شخصی نیست . کلی میگم ، اگر با این دیدگاه بخواهیم سنگ بنائی در اینده ایران نهادینه کنیم ، بدون کاهش و بدون انعطاف پذیری ، هیچ بعید نیست که در اینده ای نامشخص بازم یه خلخالی دیگه از دل کار بیرون نزنه . این موضوع جدی است و نباید دست کم گرفت

سنگ بنا برای اینده ایرانی اباد و ازاد است و برای ایندگان است و این موضوع بسیار اهمیت دارد . باید از خود گذشت چاره ای جز این نیست اگر ایران و ایندگان برامون مهم است ، تا ایندگان زندگی بهتری داشته باشند و حتی از بنا نهادگان به نیکی یاد کنند
                    به نظر من هر شخصی یا گروه و دار دسته ای یه حزبی و یا هر تیپ فکری و هر استراتژی سیاسی اقتصادی اجتماعی ... اگر انعظاف و کاهش از نفرت ها نداشته باشد ، به احتمال بالا مستعد باز تولید خلخالی دیگری است

بازم یادی کنم از بنیانگذاران امریکا و اساسنامه قانون اساسی که 240 سال قبل نوشته شد ... جرج واشنتگتن و توماس جفرسون و ... اینا کی بودند در این حد فرهیخته و اینده نگر و از خود گذشته .... اونم 240 سال قبل !!! زمانی که در ایران اغا محمد قاجار از چشم های از حدقه بیرون امده کرمانی ها در حال تپه سازی بود
                    یا گوشه گوشه دیگر دنیا هم کم و زیاد وضعیت به همین منوال

ولی اینها از خود گذشتند و سنگ بنائی نهادند که امریکای فعلی را رقم زد وگرنه بعد از استقلال امریکا میشد حمام خون برپا کرد و پایه ریزی یه جمهوری خونین را گذاشت
                    اصلا چه لزومی داشت جرج واشتنگن بعد از اتمام دوره اش بپذیرد که باید کنار برود یا با رقیبش کنار بیاید و رای و میزان در همون حدی که اون موقع رواج داشت را بپذیرد ؟ میتونست بمونه و سالها حکومت کنه و بزنه زیر همه چیز . عذر میخوام در دنیای خر تو خر 240 سال پیش ایا پذیرش رای و احترام به رقابت در قدرت معنائی داشت ؟

ولی اینها به ان معنا بخشیدند
                    باید سنگ بنا را درست نهاد چاره ای جز این نیست و این موضوع با نفرت و کینه بیش از حد عملی نیست و ره به خطا است
                    سنگ بنا برای ایرانی اباد و ازاد و ایندگان
                    آخرین ویرایش توسط b4city؛ 2023/08/18, 10:45.

نظر

• مگنوس کارلسن
                      عضو فعال
                      • Jan 2022
                      • 1642

اون قسمتی که همه باهم نماز میخونن هم جالبه...یعنی صفوف جلو باید مدیران باشن...پشت سرشون کارگران...نه اینکه قانون باشه...اتوماتیک رعایت میشه

نظر

• vion
                        عضو فعال
                        • Oct 2020
                        • 825

در اصل توسط مگنوس کارلسن پست شده است View Post
                        اون قسمتی که همه باهم نماز میخونن هم جالبه...یعنی صفوف جلو باید مدیران باشن...پشت سرشون کارگران...نه اینکه قانون باشه...اتوماتیک رعایت میشه
                        درود
                        عرض کردم اینها عوارض دولتی سازی اقتصاد و تهی سازی آن است..رانت و فساد را نیز به آن بیفزایید..در فرهنگ اصیل ایران ..گوشت قربانی بین ضعیف ترین همسایه ها تقسیم میشد..

نظر

• علیرضا۱۲۳
                          عضو فعال
                          • Sep 2022
                          • 2772

در اصل توسط vion پست شده است View Post
                          درود و ارادت
                          عرض کردم فرمایشات تون به التقاط شبیه هست.در التقاط بخش های درست چندین گزاره به هم متصل میشوند..و نتیجه دلخواه گرفته میشود.ان چه شما فرمودین خاص اقتصاد دولتی و کسب و کارهای دولتی است..جامعه ایران به لحاظ طبقه بندی به راست بیشتر متمایل است..اما این راست در گذشته کاملا عقلانی و منطقی بوده و جنبه تفاخری نداشته..مانند روابط کارگر و کارفرما در بازار و...هم چنین روابط انسانی که در بخش کشاورزی پیش ار انقلاب به اصطلاح سفید وجود داشت...
                          تمام عرضم اینه که ایران تمدن خاص خودش را داره و طبقه بندی های مرسوم غربی اینجا مصداق عینی ندارن..
                          و حتم دارم مدرنیته در ایران حل خواهد شد..با اثاری که به جای خواهد گذاشت..و ایران میماند و سنت های اصیلش..
                          درود جناب vion
                          این فرمایشی که دارید « ایران تمدن خاص خودش رو داره» بنظرم درست نیست...بجای تمدن فکر میکنم منظورتون فرهنگ بود ...تقابل با طبقه بندی اجتماعی غربی ارتباطی با تمدن نداره...سطر آخر هم اشاره کردید به سنت های اصیل ...فکر میکنم منظور خودتون هم فرهنگ بوده باشه
                          بگذریم
                          یک کتاب هست بنام اضطراب موقعیت...نوشته آلن دوباتن...کتاب جالبی هست...فکر میکنم بی ارتباط با بحث شما و جناب احسانی نباشه
                          در گذشته سه طبقه حاکمان ..روحانیون و دهقانان رو داشتیم...بی آنکه مضطرب باشند هر فردی در طبقه اجتماعی خودش کار میکرد آرای احترام هم بود...نویسنده کتاب افکت های میاره از نویسندگان قرون وسطی و قبل از آن که طبقه دهقان هم احترام ویژه ای در جامعه داشت...جامعه بعنوان یک پیکر واحد بود که سر حاکم بود...دستان دهقانان بودند....دیگه بعد می‌ره سراغ انقلاب هایی که در اروپا میشه و از همه مهمتر اندیشه ها و کتاب مارکس که دنیا رو از غرب تا شرق متحول می‌کنه...حتی جامعه آمریکا در ابتدای قرن بیستم...مثلا کتابی در سال ۱۹۰۵ توسط فردی بنام بولتون نوشته میشه در آمریکا تحت عنوان یک و نیم هکتار تا آزادی...این فرد به طبقه کارگر اون زمان توصیه می‌کرده کارخانجات رو رها کنند و به مناطق مرکزی آمریکا بروند و با یک تکه زمین و کشاورزی و دامداری زندگی کنند و برای کارفرمایان کار نکنند...این متاثر از اندیشه های مارکس بود...دوباتن میگه اینکه فردی از طبقه دهقان تصمیم میگیره به طبقات بالاتر جامعه بیاد یک اضطراب و آشفتگی ایجاد می‌کنه ...افراد مضطرب هستند در پیدا کردن جایگاه اجتماعی خودشون ...این درست یا غلط به جوامع عارض شده...من منظور شما رو از اینکه می‌فرمایید « ایران میماند و سنت های اصیلش» نمیفهمم...و باز درک نمیکنم منظور شما از طبقه بندی های مرسوم غربی چیه!؟
                          صحبتم این هست این یک سیر تاریخی بوده و عارض شده به جوامع...این « سنت های اصیل » که میگید چطور با این مسأله قراره برخورد کنه ؟
                          آخرین ویرایش توسط علیرضا۱۲۳؛ 2023/08/18, 11:07.

نظر

• b4city
                            عضو فعال
                            • Nov 2020
                            • 4137

در اصل توسط مگنوس کارلسن پست شده است View Post
                            معمولا چپیها....باهوشند....این که دوست دارن بحث کنن.هم برای همینه...چون میخوان به "حقیقت"برسن...ازبقیه جامعه بیشتر میفهمن...تابوها را میشکنن....باخرافات میجنگن....عدالت را میپرستند...
                            اما....مشکلشون اونجاست...که راه رسیدن به عدالت رو نمیدونن....ارزش انسان راپایین میارن....برای عدالت ازروی همه چیز باغلتک ردمیشن....عدالت ...از روی جنازه آدمهای بیشماری میگذره.....ودست آخر...ریا وتزویر....جای همه ارزشها رو میگیره....مارکس...اگه فقیرنبود...شاید فلسفه متفاوتی ازش بیرون میزد....مثال میزنم....نظریه اقتصاد دولتی کینز....که کاملا با نظریه های سرمایه داری در تضاده....اما حتی در کاپیتالیسم آمریکا...هم...نفوذ داره....یعنی اصلا الزام هست...درهمه دیدگاهها....به دخالت دولت در بازارهای مالی....اما نسبی....نمیدونم چرااصلا چپ معتدل نداریم...برعکس...فقط وفور چپ افراطی...جمهوری اسلامی...مجاهدین خلق...طالبان...وکلاسیکش...چین وکوباو روسیه....دقیقترینش هم که کره شمالی
                            بزرگوار بخش اخر گفته هاتون جسارت نباشه احتمالا میتونه بیانگر این باشه که با چپ در چند دهه گذشته و دنیای فعلی اشنائی ندارید
                            طالبان و حکومت فعلی ایران کجاش چپ است ؟
                            شما فکر میکنید هر سیاستی که هم راستا با غرب یا ارمان های غربی نیست یا متمایل به مذهب است یا شرق گراست چپ است ؟ خیر اصلا اینطور نیست
                            حتی چین و کوباو کره شمالی که مثال زدید هم برداشتی سواستفاده گرانه از چپ است و چپ نیست

کشورهای مزبور که سردمدار جپ کمونیستی هستند ، برداشت ها و فرازهائی من در اوردی ار نظریه پردازان ان دارند از جمله مارکس ، اتفاقا آنتی مارکسیست یا مخالفت با برداشت های سلیقه ای هم بخشی از دکترین چپ است که کاملا نقطه مقابل است ولی در حیطه چپ میگنجه
                            بحث مفصل است . میشه به مرور ادامه داد

چپ معتدل چطور نداریم ؟ بدنه اصلی حزب دمکرات امریکا چپ است از رادیکال بگیر تا صفر مرزی نزدیک به راست
                            فرانسوا اولاند ، قبل از مکرون ، چپ بود . رئیس جمهور کنونی اسرائیل متمایل به چپ است

حزب کارگر انگلیس ، حزب سبزها در کشورهای متعدد اروپا و انواع دیگر احزاب سوسیالیست
                            اکثر نمایندگان پارلمان های اروپائی از ایرانی تبارها از احزاب چپ هستند

سطر اول گفته هاتون را نمیخوام بگم الزاما همینطور است ولی اگرسطر اول را بپذیریم ، این که خیلی خوبه
                            با غلتک گذشتن از رو همه چیز برای عدالت ، در چپ معتدل فعلی معنائی ندارد

کلی میگم ، نه شخصی برای جناب عالی یا دیگری ، تابو سازی از چپ کار بیهوده ای است و اگر تخریب ها عامدانه باشد کار بسیار ناپسندی و چندش اوری است
                            وارد این موضوع نمیشم که تخریب ها بیشتر از چه سمت و سوی فکری است . نتیجه این تخریبها میشه رویکردی در تخریب های متقابل

غیر مستقیم اشاره ای کلی میکنم
                            اگر من نوعی معتقد به سیستم سیاسی خاصی هستم که خبری از مطلقه در اون نیست و نوع دیگری مد نظرم است پس باید بپذیرم چپ هم اونی نمیتونه باشه که فکر میکنم . اونم تعدیل شده اش هست و باید بپذیرم
                            نمیشه که من نوعی بگم نه من طرفدار مطلقه نیستم و غیر مطلقه هم داریم که خیلی خوبه ولی تا اسم چپ میاد بگیم نه این فلان است و معتدل نداریم و یه بند دری وری نثار کنیم !!!!

نظر

• وفا2222
                              عضو عادی
                              • Jan 2011
                              • 98

درود
                              ?پست ۲۰۸۵: عواقب شکستن سد Three Gorges Dam چین
                              ? درباره احتمال تخریب بزرگترین سد چین عده‌ای از کارشناسان چنین اظهارنظر کردند که دلیل اعوجاج‌ در عکس‌های ماهواره‌ای سد، عدم یکنواختی غلظت هوا است، که باعث انحراف غیریکنواخت نور و اعوجاج در تصویر میشود.
                              ?اما سیل‌های اخیر، که در تاریخ چین بیسابقه بودند،‌ دوباره نگرانی راجع به این سد را زیاد کرده است. رشته توئیت [2] درباره این موضوع بحث کرده است.
                              ?سد TGD با هزینه‌ای معادل ۳۰ میلیارد دلار، در طی ۲۱ سال، از ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۵، ساخته شد. این سد معادل ۲۲۵۰۰ مگاوات ساعت برق تولید میکند. برای مقایسه، رکورد برق مصرفی ایران ۵۷ هزار مگاوات ساعت است.
                              ?از صد سال پیش بحث ساخت سد برای جلوگیری از طغیان‌های فصلی رودخانه یانگ‌تسه مطرح بود. چون بارها طغیان این رودخانه باعث تلفات عمده‌ای شده بود. فرض این بود که ساخت سد باعث جلوگیری از تلفات میشود. اما به تدریج رهبران چین نگران شده‌اند که اگر این سد، به دلیل طراحی غلط و یا اشکال در اجرا، و یا حوادث طبیعی، تخریب شود فاجعه‌ای که رخ خواهد داد اصلاً با تلفات قبل از احداث سد قابل مقایسه نیست.
                              1️⃣با تخریب سد، دیواری از آب به ارتفاع صد متر، و با سرعت صد کیلومتر بر ساعت به راه خواهد افتاد.
                              2️⃣پس از ۳۰ دقیقه شهر Yichang با ۴ میلیون جمعیت غرق خواهد شد.
                              3️⃣پس از یک ساعت شهر Jingzhou با ۵.۷ میلیون نفر زیر آب خواهد رفت.
                              4️⃣پس از ۵ ساعت شهر صنعتی Yueyang با ۵.۵ میلیون نفر نابود میشود.
                              5️⃣پس از ۱۰ ساعت شهر ووهان، با ۱۱ میلیون جمعیت، با سیلی به ارتفاع ۶ تا ۸ متر روبرو می‌شود که اکثر مناطق صنعتی را زیر آب خواهد برد.
                              6️⃣پس از ۱۵ ساعت Jiujiang با ۴.۷ میلیون نفر جمعیت سیلی به ارتفاع چند متر را تجربه خواهد کرد، که همه مناطق کشاورزی آن منطقه را در برخواهد گرفت.
                              7️⃣پس از ۲۴ ساعت سیل به شانگهای خواهد رسید و این بندر را از کار خواهد انداخت.
                              8️⃣در مجموع با تخریب سد، ۵۵ میلیون نفر در معرض خطر قرار خواهد گرفت. بنادر مسیر یانگ‌تسه در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۹ میلیون کانتینر جابجایی بار داشتند، که همه این بار از طریق بندر شانگهای میگذرد. میزان حمل و نقل بار در شانگهای، در سال ۲۰۱۹، حدود ۴۲ میلیون کانتینر بود. سیلی که در اثر تخریب سد بوجود بیاید، قطعاً بیش از نصف ظرفیت حمل و نقل از طریق شانگهای را از بین خواهد برد؛ و بازسازی آن برای سالها عملی نخواهد بود.
                              9️⃣مناطقی که در مسیر یانگ‌تسه هستند، تولید ناخالصی حدود ۶.۵ تریلیون دلار دارند، که نصف GDP چین است. سهم چین هم از کل تولیدات دنیا حدود ۲۸٪ است. یعنی با تخریب یک سد، ۱۵٪ کل تولیدات دنیا در ظرف یک روز از بین خواهد رفت.
                              ?از بین رفتن مناطق کشاورزی مسیر یانگ‌تسه باعث قحطی در چین خواهد شد، و جبران آن از طریق واردات، عملاً ممکن نیست.
                              ?به دلایل فوق، سد TGD به مهمترین نقطه استراتژیک برای چین تبدیل شده، و سامانه‌های پدافند موشکی و هوایی فراوانی را در اطراف آن مستقر کرده‌اند. کشورهای زیادی، از جمله تایوان، درباره توان خود برای هدف قرار دادن این سد، حرف زده‌اند.
                              ?هدف اصلی ساختن سد جلوگیری از تلفات جانی، در حد چند هزار نفر، بود. اما حالا وجود سد باعث شده که جان ۵۵ میلیون نفر در خطر قرار بگیرد. به علاوه تخریب این سد ظرفیت اقتصادی چین را نصف خواهد کرد.
                              ?یکی از دلایلی که رهبران کمونیست چین ساخت دهها شهر خالی در شمال چین، و حتی در کشورهای آفریقایی را دنبال میکنند، این است که در داخل وضعیت شکننده‌ای دارند. طرح توسعه سرزمینی چین، و تصرف مناطق دیگر جهان، نیز برای بالا بردن قابلیت دوام حزب کمونیست لازم است.

نظر

• امیدازاد
                                عضو فعال
                                • Sep 2020
                                • 3768

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
                                عذر میخوام دیر شد جواب بدم . الانم نمیدونم این بحث را ادامه بدم یا نه ولی ادب حکم میکنه بی جواب نگذارم
                                جهمو.ری اسلامی و ولایت فقیه از سالها قبل در گوشه ذهن خمینی نقش بسته بود و حتی عنوان هم شده بود در مکتوباتش
                                نقش اطرافیان را بی تاثیر نمیدونم از جمله منتظری ولی نه در حدی که مد نظر شماست

اون موقع الیت و نخبگان در همون حدی که بودند پس زده شدند و درد اصلی همین بود . با منتظری و بی منتظری نظر من اینه که در ایجاد وضعیت فعلی تفاوت چندانی نبود و نهایتش به حکومت فردی ختم میشد ، چون سنگ بنا از ابتدا کج نهاده شد و این سنگ بنا به گونه ای نبود که منتظری عامل اصلی باشد
                                در مورد تغئیراتی که باید صورت گیرد و قانون اساسی و ... با شما کاملا موافقم

بحث من الان فقط روی قیاس دو فردی است که کردید و بد و بدتری که گفتید
                                اگر با این میزان بخواهیم به دنبال مقصر بگردیم خب منم میتونم بگم مظفر سلطان مشروطه را امضا کرد و رضا شاه بود که از اون فاصله گرفت و به مرور زمان بطور کامل نقض کرد و اگر نقض نکرده بود الان مشروطه برقرار بود و 57 هم در کار نبود
                                پس رضا شاه بدتر از مظفر است ؟

هر چند بنده نقد به رضا شاه هم داشتم و دارم ولی ایا چنین قیاسی اصلا درست است ؟ رضا شاه کجا و سلاطین قاجار کجا ؟ ایا خدمات رضا شاه با همکاری الیت و فوق نخبگان اطرافش به ایران قابل چشم پوشی است . هرگز

یا بگم اگر محمد رضا شاه سال 32 به ایران برنگشته بود یا حتی بعد از برگشت اگر تغئیر رویکرد نداده بود و به سمت حکومت فردی مطلق نرفته بود 57 در کار نبود . این مورد دوم بولد تر و پر رنگ تر است و نظر بخشی از جمهوری خواهان و بخصوص اکثریت مطلق مصدقی هاست
                                ولی همینم قطعی نمیشه گفت که اگر شاه برنگشته بود یا حتی فرد گرائی پیشه نکرده بود چه میشد . حدس و گمان این است که میتونست تفاوت زیادی در تحولات دهه های بعدی داشته باشد

سنگ بنا مهم است . هیچ سنگ بنائی در هیچ مقطع تاریخی ایران درست نهاده نشده . شاید از یک کشور مسلمان جهان سومی توقع هم در همین حد باید باشد و با همین سنگ های کج و کوله در دهه های گذشته کنار اومد و یا گفت ای بابا سنگ بنای درست اونم در چند دهه تا یک قرن یا بیشتر را چه به یک کشور استبداد زده و اسیائی و خاور میانه ای و مسلمان ؟

سنگ بنا لازمه اش خیلی چیزهاست و یکیش از خود گذشتگی است و کاهش از درجه نفرت و دنیال مقصر گشتن . چاره ای جز این نیست . کاهشی که میگم لزوما شامل حال برای همه نیست ، قطعا مقصران باید در دادخواهی ها جوابگو باشند ، ولی نباید به گونه ای باشه که در این دسته بندی ها تفاوتی قائل نباشیم و همه مقصران را به یک میزان و با چوبی مساوی برانیم
                                به جناب عالی جسارت نمیکنم و هرگز منظورم شخصی نیست . کلی میگم ، اگر با این دیدگاه بخواهیم سنگ بنائی در اینده ایران نهادینه کنیم ، بدون کاهش و بدون انعطاف پذیری ، هیچ بعید نیست که در اینده ای نامشخص بازم یه خلخالی دیگه از دل کار بیرون نزنه . این موضوع جدی است و نباید دست کم گرفت

سنگ بنا برای اینده ایرانی اباد و ازاد است و برای ایندگان است و این موضوع بسیار اهمیت دارد . باید از خود گذشت چاره ای جز این نیست اگر ایران و ایندگان برامون مهم است ، تا ایندگان زندگی بهتری داشته باشند و حتی از بنا نهادگان به نیکی یاد کنند
                                به نظر من هر شخصی یا گروه و دار دسته ای یه حزبی و یا هر تیپ فکری و هر استراتژی سیاسی اقتصادی اجتماعی ... اگر انعظاف و کاهش از نفرت ها نداشته باشد ، به احتمال بالا مستعد باز تولید خلخالی دیگری است

بازم یادی کنم از بنیانگذاران امریکا و اساسنامه قانون اساسی که 240 سال قبل نوشته شد ... جرج واشنتگتن و توماس جفرسون و ... اینا کی بودند در این حد فرهیخته و اینده نگر و از خود گذشته .... اونم 240 سال قبل !!! زمانی که در ایران اغا محمد قاجار از چشم های از حدقه بیرون امده کرمانی ها در حال تپه سازی بود
                                یا گوشه گوشه دیگر دنیا هم کم و زیاد وضعیت به همین منوال

ولی اینها از خود گذشتند و سنگ بنائی نهادند که امریکای فعلی را رقم زد وگرنه بعد از استقلال امریکا میشد حمام خون برپا کرد و پایه ریزی یه جمهوری خونین را گذاشت
                                اصلا چه لزومی داشت جرج واشتنگن بعد از اتمام دوره اش بپذیرد که باید کنار برود یا با رقیبش کنار بیاید و رای و میزان در همون حدی که اون موقع رواج داشت را بپذیرد ؟ میتونست بمونه و سالها حکومت کنه و بزنه زیر همه چیز . عذر میخوام در دنیای خر تو خر 240 سال پیش ایا پذیرش رای و احترام به رقابت در قدرت معنائی داشت ؟

ولی اینها به ان معنا بخشیدند
                                باید سنگ بنا را درست نهاد چاره ای جز این نیست و این موضوع با نفرت و کینه بیش از حد عملی نیست و ره به خطا است
                                سنگ بنا برای ایرانی اباد و ازاد و ایندگان
                                درود...در یه جای بحث شما ابهامی هست ..حالا من نمیدانم خمینی که یک جمله را نمی توانست ادا کند که فعل و فاعل و مفعولش سرجای خودش باشه چطور می توانسته چیزی به نام کتاب سرهم کنه و مانیفستی مثل ولایت فقیه ازون بیرون بیاد
                                ولی اگر کتاب کشف الاسرار رو منسوب به خمینی بدونیم در صفحه ۲۲۲ درباب بحث حکومت صریحا عنوان می کنه" که ما نمی گوییم حکومت باید با فقیه باشد"حالا یا چیزی پس ذهنش بوده ولی بلد نبوده به زبان بیاره یا بعدا در ارتباط با منتظری این ایده رو پسندیده و منتظری تبدیل به مانیفستش کرده ومثل باقی نظریه پردازان انقلاب قربانی نظریات خودش شد.در یک کلام خود خمینی نه باوری حتی به ولایت فقیه داشت نه حتی فهم درستی ازش داشت زمین و زمان دست به دست هم داد و از چپ ها و ملی مذهبی ها و ملیون از رهگذر کینه شتری نسبت به شاه جاده صاف کنش شدند..گناه نظریه ولایت فقیه به تنهایی متوجه منتظری نبود..اون فقط تدوینش کرد اما مساله ما اون گله تحصیلکرده که افتاد دنبال اینا هست یکی مثل بازرگان‌ یا باقی جنایت کاران فکل کراواتی واخوندهای کت شلواری .یک شیادی مثل شریعتی که برداشت جزوه امت و امامت رو نوشت . هم کم از منتظری و خمینی نقش نداشت ..هرکسی که در تاسیس و برپایی و دوام این انقلاب نقش داشت شریک این جنایت هست حتی کسانی که از حقانیت و درستی این انقلاب دفاع می کنند و آن را به سرقت و انحراف رفته می پندارند..
                                من از انچه این انقلاب بر سر چپ ها و ملی مذهبی وخائنینی امثال پاک روان و فردوست و... اورد متاسف نیستم فقط ازین متاسفم که چرا شریعتی به مرگ طبیعی از دنیا رفت ودر زندان حبس و شکنجه و زجر کش نشد

نظر

در حال کار...
                                X