اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • طيب
    عضو فعال
    • Nov 2010
    • 3080

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Post
    درود دکتر جان
    این چند روز استفاده میکردم از نظرات دوستان ....دو تا نکته رو اضافه میکنم ...اول اینکه نگاه شاه هم تا حدود بسیار زیادی سوسیالیستی و چپ‌ بود...شاه با مارکسیست و کمونیست مخالف بود و آنها رو وطن فروش میدید...اما با نگاه های متعادل چپ‌ مشکلی نداشت..علینقی عالیخانی میگه اگر محمد رضا شاه نمیشد ...میشد متصور بود که یک مهندس عضو حزب ایران سوسیالیست باشه....درسته که با غرب سرمایه داری ارتباط برقرار کرده بود...اما با اندیشه های سوسیالیست های متعادل هم مشکلی نداشت

نکته دوم اینکه چرا ما فکر میکنیم چپ گرایی تا انقلاب ۵۷ آمد همه چیز رو خراب کرد و بعد از انقلاب تمام شد و رفت!! الان سیاستهای اقتصادی ما همه چپ هست...یک رنگ و لعاب اسلامی هم بهش زده شده....محمد علی فروغی..اولین کتاب در زمینه اقتصاد رو در ایران یکسال قبل از مشروطه چاپ کرد....کتابی که بعد از آن تدریس می‌شد ...کتاب اصول علم ثروت ملل...یک کتاب که کلا اقتصاد رو از دولت جدا میدید...یعنی اقتصاد رو یک علم در نظر می‌گرفت..بعد از اون دیگه هر چی ترجمه میشد کتابها و تفکرات مارکس بود...مارکسیست ها علم اقتصاد رو فقط مختص و منحصر به مارکس میدونستند...اقتصاد آزاد...بازار...انباشت ثروت و غیره رو یک علم نمیدونستند...اعتقادشان بر این بود اقتصاد باید متمرکز و دولتی باشه...نمونه اش کتاب مزد و بها و سود که جالبه عبدالحسین نوشین ترجمه می‌کنه که خدمات بسیاری در زمینه تاتر و ادبیات و غیره داره...این دیدگاههای اقتصادی...این نگاه چپ به اقتصاد حتی تا به امروز هم ادامه داره....الان هم یک اقتصاد متمرکز دولتی داریم...از زمانی که محمد علی فروغی کتاب ثروت ملل رو‌ چاپ کرد...۶۰ سال گذشت تا پیرنیا کتاب اقتصاد سامویلسون رو در سال ۱۳۴۴ چاپ کنه
    مخلص کلام اینکه اولا خود شاه هم گرایشات سوسیالیستی داشت...ثانیا چپ‌ گرایی در اقتصاد که بنظر بنده اگر کلیت پیدا کنه...و یک مدل اقتصاد سیاسی بشه واقعا مهلک و خطرناک هست ..تا همین الان هم ادامه داره
    بنظر من چپ‌ گرایی و احزاب چپ باید فعالیت داشته باشند...اما در همه امور نمیتونند موفق باشند...یک سری مسائل مثل حقوق کارگر...فقر زدایی ...آموزش همگانی و غیره...میشه بهتر با نگاه چپ اداره کرد...اما اینکه یک مدل حکومتی چپ و اقتصاد کاملا متمرکز دولتی حتی با رنگ و لعابهایی که امثال شریعتی به آن زدند نتیجه ای جز شکست نداره
    سلام و عرض ادب و احترام

کدام سیاست های کلان فعلی چپ هستند ؟!

در رابطه با عدالت در تمامی سطوح با توجه به نگرش چپ با ذکر نمونه توضیح فرمایید

ارادت

نظر

• طيب
      عضو فعال
      • Nov 2010
      • 3080

سلام و عرض ادب و مهر خدمت دوستان عزیز وبا تشکر از ارائه نظرات شما بزرگواران

چند تا سوال دارم

۱- در دوران های تکاملی در تمامی سطوح چه تغییراتی و به چه شکلی بوجود میاد و آیا این روند تدریجی است و یا یکدفعه بوجود میاد و در صورتیکه تدریجی باشه میشه اول روند را در میانه روند از بین رفته دانست ویا برای بودن لزومی بران شمرد ؟!

۲-در مورد آقای صمد بهرنگی که اسطوره ادبیات داستان نویسی است و از افتخارات ملت ایران محسوب میشه چرا باید در حد یک ادبیات چاله میدانی رفتار کنیم ؟!
      کدامین کتاب این فرد خوانده آید و چه ایراداتی بر آن نوشته آید ؟!

۳_چرا باید از یک فرد تبعیت کنیم ؟!مگر خروجی این تبعیت را ندیده ایم ؟!

۴- آیا عملکرد صاحبان قدرت دنیا در رابطه با بوجود آوردن نوع حکومت ها ارتباطی با سطوح آگاهی مردم آن کشور ندارد ؟!واگر دارد این نقش تعیین کنندگی داره و یا تاثیرات محدود ؟! و نسبت بندی آن ؟!

۵-جایگزین ها و صلاحیت آنان را مرقوم فرمایید

پیشاپیش سپاسگزارم

نظر

• علیرضا۱۲۳
        عضو فعال
        • Sep 2022
        • 2780

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
        سلام و عرض ادب و احترام

کدام سیاست های کلان فعلی چپ هستند ؟!

در رابطه با عدالت در تمامی سطوح با توجه به نگرش چپ با ذکر نمونه توضیح فرمایید

ارادت
        درود جناب طیب بزرگوار
        من در مورد اقتصاد بیان کردم...صدها نمونه هم میشه آورد...قیمت گذاری دستوری حاصل اندیشه های چپ اقتصادیست...نداشتن بخش خصوصی پویا...به رسمیت نشناختن بازار...دخالت دولت در همه ارکان اقتصاد حتی تهیه ارزاق عمومی...مثل همین رانت واردات چایی....ظاهراً شرکت خصوصی بوده...اما مشخصا رانت دولتی بوده...اصلا اگر اقتصاد شفاف باشه نیازی به ایجاد زمینه های رانت این چنینی نیست...حاکمیت فعلی گرایشات چپ اقتصادی داره..صنعت خودرو...کاملا انحصاری...مثال زیاد هست
        مورد دوم که گفتید « عدالت در همه سطوح با توجه به نگرش چپ» رو متوجه نشدم
        حرف بنده این هست...نگاه چپ به درد یک مدل اقتصادی فراگیر نمی‌خورد...سیاستهای اقتصادی رو نمیشه بر روی گرایشات چپ سوار کرد...اما نگاه چپ در جامعه و در زمینه های خاصی مفید هست و باید باشه

نظر

• عابد - زاهد
          عضو فعال
          • Sep 2020
          • 333

در اصل توسط vion پست شده است View Post
          درود
          متاسفانه واقعیته
          اقتصاد دستوری و قیمت گذاری دولتی و..همه شون ماحصل نگاه چپ هستند.اسمش را هر چی بزاریم تغیری ایجاد نمیکنه...و هزار البته این نگاه برای به ورشکستگی کشاندن اقتصاد ها طراحی میشه و از دل این نگاه چپ گرایانه و کسانی که تندترین شعارها را میدادند ..تراست ها و کارتل ها بیرون میان..مانند شوروی سابق و...
          سلام ودرود ..درکشورما که سیستم ادارای فاسده .. نمایندگان اکثرا فاسد ورانت وفساد درهمه ی نهادها غوغا می کند آیا اقتصاد سوسیاایستی دولتی نسبت به سرمایه داری بی در وپیکر ونظام گسیخته بهتر جواب نمیده ؟

نظر

• EHSANI
            ستاره‌دار(3)
            • Sep 2020
            • 2161

درسی از تاریخ

در تاریخ اسلام ، در قائله حکمیت جنگ صفین
            شامیان وقتی دیدند دارند شکست میخورند قرآن را بر نیزه کردند
            و کوفیان فریب خوردند و « اصلِ » حکمیت را پذیرفتند

بعد در انتخاب حَکم ،
            شامیان زیرکترین و سیّاس ترین شخص خود عمرعاص را برای مذاکره فرستادند
            اما کوفیان ،
            ابو موسی اشعری را به دلیل تقوا و زهد و دوری از دنیای کثیف ساست ، انتخاب کردند
            یعنی کاملاً آگاهانه ، اون کسی را که اهل سیاست نبود را برای مذاکره انتخاب کردند !
            توجیه شون این بود که او یک عالم عابد و زاهد و... است
            کوفیان کاملاً درست میگفتند ، ابوموسی ، عابد و زاهد بود
            ولی برای مذاکرات سیاسی ، عبادت و زهد به کار نمی آید
            باید زیرک ترین و سیاس ترین را روانه میکردند
            اما کوفیان حاضر به پذیرش مالک اشتر نشدند

در نتیجۀ حکمیت :
            ابوموسی به وکالت از کوفیان ، علی را عزل کرد
            و عمرعاص ، معاویه را به خلافت انتخاب کرد.

معروفه که وقتی عمرعاص از منبر پایین می آمد
            ابوموسی بهش میگه
            مَثَل تو سگی است که چه بزنند و چه نزنند ، واق واقش رو به راه است
            عمرعاص در جواب میگه
            مثل تو هم خریست که کتاب حمل میکند و عرعرش رو به راه است !

نه محقق بُوَد نه دانشمند
            چهارپایی ، بر او کتابی چند !

درس تاریخی این ماجرا اینه که
            کوفیان در این انتخاب خود نشون دادند ملت نادانی بودند
            پس باید بابت این نادانی هزینه بدهند

شامیان با انتخاب عمرعاص مکار مخالفت نکردند

ولی بعضی از کوفیان مخالف ابوموسی بودند
            لاکن رای اکثریت ، ابوموسی را بر آنان تحمیل کرد
            پس اگر در نتیجه حکمیت ، رنجی بر این افراد تحمیل شود
            ابوموسی کمترین مسئولیت را دارد
            مسئولیت این رنج با افرادی هستند که ابوموسی را انتخاب کردند
            مخصوصاً افرادی که در انتخاب اون اصرار داشتند ، مسئولیت بیشتری دارند
            پس اگر کسی در اثر این رنج ، بخواهد آن افراد را مواخذه کند ، حق دارد
            خیلی هم حق دارد ، خیلی خیلی هم حق دارد

اما امروز دوستان ما در این تاپیک این حق را برای قربانیان 57 قائل نیستند
            که حتی اون افراد را سرزنش کنند چه رسد که مواخذه کنند
            نگرش ، همه چیز است .

نظر

• afshinamin
              عضو فعال
              • Jul 2013
              • 4495

? بیاد می آورید؟ این واقعا سال ۹۶ پوستر انتخاباتی رئیسی بود. با شعار «اتحاد برای تغییر ایران»

نظر

• EHSANI
                ستاره‌دار(3)
                • Sep 2020
                • 2161

اینکه شخصی در دهه پنجاه از دانشگاه هاروارد دکترا گرفته باشد
                فرضاً دارای دهها جلد کتاب و صدها مقاله ISI باشد و...
                استاد دانشگاه باشد و مدیر یک پروژه تحقیقاتی و ...
                و در کل خدمات ارزنده زیادی به ایران و ایرانی کرده است
                اینها همگی فی نفسه مهم و ارزشمند است
                و کسی منکر ارزندگی این شخص نیست

لاکن وقتی این شخص وارد سیاست میشه
                و در تعیین سرنوشت جامعه تاثیر گذار میشه
                داشتن این رزومه علمی دلیل نمیشه که بگیم
                لابد در سیاست هم با افراد عادی تفاوتی دارد
                میدونم که این جمله قبلی مخالفین زیادی دارد
                مثلاً میگن تو کی هستی که از اون مقام والا انتقاد کنی
                یا مثلا تو انگشت کوچیکه اونها هم نیستی که بخواهی اونو نقد کنی...

اون افراد در چشم شما بزرگ بودند ، دودش هم در چشم شما رفت و هم چشم ما
                ولی من اونها رو فقط در حوزه تخصصی خودشون محترم میدونم
                اما در سیاست اونها رو با افراد عادی برتر نمیدونم
                درست مثل ابوموسی اشعری که در زهد و تقوا سرامد بود ولی در سیاست گند زد
                درست مثل کورفکران (روشنفکران ! ) دهه 50 که بهشتی همه رو انگشت فرمود !

نه محقق بود نه داشمند ... چهارپایی بر او کتابی چند !

اینها اگه اومدند توی سیاست باید مسئولیت کارشون رو به عهده بگیرند

وجود این افراد با این طرز فکر
                مادامی که میتوانند تاثیرگذار باشند ،
                برای همه جامعه هزینه دارد
                هزینه از جان و مال و عمر و جوانی ماست

بنده حق مسلم خودم میدونم که
                کلیه افرادی که بدون اختیار و انتخاب من ،
                در تعیین سرنوشت من دخالت کرده را نقد کنم
                پس این حق مسلم منه که با این افراد مقابله و مخالفت کنم و
                فوحش بدم ، لعنت کنم ، مواخذه کنم ، کتک بزنم ، بکشم و جسدش رو مثله کنم :D

اون کاربری که این حق را برای بنده قائل نیست
                اون خودش هم توی همین لیست قرار میگیره
                نگرش ، همه چیز است .

نظر

• طيب
                  عضو فعال
                  • Nov 2010
                  • 3080

در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Post
                  درود جناب طیب بزرگوار
                  من در مورد اقتصاد بیان کردم...صدها نمونه هم میشه آورد...قیمت گذاری دستوری حاصل اندیشه های چپ اقتصادیست...نداشتن بخش خصوصی پویا...به رسمیت نشناختن بازار...دخالت دولت در همه ارکان اقتصاد حتی تهیه ارزاق عمومی...مثل همین رانت واردات چایی....ظاهراً شرکت خصوصی بوده...اما مشخصا رانت دولتی بوده...اصلا اگر اقتصاد شفاف باشه نیازی به ایجاد زمینه های رانت این چنینی نیست...حاکمیت فعلی گرایشات چپ اقتصادی داره..صنعت خودرو...کاملا انحصاری...مثال زیاد هست
                  مورد دوم که گفتید « عدالت در همه سطوح با توجه به نگرش چپ» رو متوجه نشدم
                  حرف بنده این هست...نگاه چپ به درد یک مدل اقتصادی فراگیر نمی‌خورد...سیاستهای اقتصادی رو نمیشه بر روی گرایشات چپ سوار کرد...اما نگاه چپ در جامعه و در زمینه های خاصی مفید هست و باید باشه
                  عرض ادب مجدد

جناب علیرضا ما داریم با نگرش چپ فعلی مواردی را بررسی میکنیم و اون مطلبی که شما می‌فرمایید مربوط به نگرش چپ تقریبا یک قرن گذشته است همانطوریکه نظام سرمایه داری قدیم ایرادات زیادی داشت و مقداری رفع شده و نگرش چپ هم همینگونه است در کشورهای با نگرش چپ در حال حاضر نگرش های قدیمی مردود است حتی در روسیه

و اما عدالت در تمامی سطوح فقط در نگرش چپ وجود داره که مد نظر بنده است که سوال کردم

بطور کلی عرض میکنم بنده در نگرش چپ مواردی را قبول میکنم نه همه آنرا همانطوری که در نگرش نظام سرمایه داری مقداری از آنرا قبول میکنم نه همه آنرا
                  .از نظر بنده دیدگاه ها در اقتصاد اتریشی مورد قبول می‌تونه باشه تا نظرات دوستان چی باشه ؟

ارادت

نظر

• vion
                    عضو فعال
                    • Oct 2020
                    • 825

در اصل توسط عابد - زاهد پست شده است View Post
                    سلام ودرود ..درکشورما که سیستم ادارای فاسده .. نمایندگان اکثرا فاسد ورانت وفساد درهمه ی نهادها غوغا می کند آیا اقتصاد سوسیاایستی دولتی نسبت به سرمایه داری بی در وپیکر ونظام گسیخته بهتر جواب نمیده ؟
                    درود و ارادت
                    ما در کشورمون نظام سرمایه داری و بخش خصوصی واقعی نداریم..سرمایه داری و بخش خصوصی در سایه رقابت شکل میگیرن و ماحصل این رقابت پویایی است و نو آوری و نتیجه ان در قیمت مناسب و کیفیت بروز میکند.
                    عمده صنایع ما دولتی و شبه دولتی هستتد..بخش خصوصی ما نهایتا راننده تاکسی و سلمونی و حمومی و بقالی و قصابی..که تازه سیاست های کلان همون بخش ها را هم دولت و رانت های دولتی رقم میزنه..
                    سرمایه داری و بخش خصوصی مستلزم مطبوعات آزادو مستقل،احزاب بزرگ و مستقل و نظام قضایی مستقل است .
                    در کشور ما بیشتر رفاقت حاکم است تا رقابت.
                    ارادت

نظر

• طيب
                      عضو فعال
                      • Nov 2010
                      • 3080

شغل قصابی یکی از شغل هاست که گوشت ها را تکه تکه میکند و صد البته قبلاً سر میبرند

در حیطه علم و دانش چیزی بنام شغل قصابی نداریم

نظر

• vion
                        عضو فعال
                        • Oct 2020
                        • 825

عرض ادب مجدد

جناب علیرضا ما داریم با نگرش چپ فعلی مواردی را بررسی میکنیم و اون مطلبی که شما می‌فرمایید مربوط به نگرش چپ تقریبا یک قرن گذشته است همانطوریکه نظام سرمایه داری قدیم ایرادات زیادی داشت و مقداری رفع شده و نگرش چپ هم همینگونه است در کشورهای با نگرش چپ در حال حاضر نگرش های قدیمی مردود است حتی در روسیه

و اما عدالت در تمامی سطوح فقط در نگرش چپ وجود داره که مد نظر بنده است که سوال کردم

بطور کلی عرض میکنم بنده در نگرش چپ مواردی را قبول میکنم نه همه آنرا همانطوری که در نگرش نظام سرمایه داری مقداری از آنرا قبول میکنم نه همه آنرا
                        .از نظر بنده دیدگاه ها در اقتصاد اتریشی مورد قبول می‌تونه باشه تا نظرات دوستان چی باشه ؟

ارادت
                        درود و ارادت جناب طیب عزیز
                        چپ و راست به مفهوم گذشته پایان یافتن..در عصر حاضر تلاش برای شکل گیری نوعی سنتز بین تز راست و انتی تز چپ در جریان است.که گویا جامعه مدنی و...رقیب جدی این دو هستند.

نظر

• طيب
                          عضو فعال
                          • Nov 2010
                          • 3080

در اصل توسط vion پست شده است View Post
                          درود و ارادت جناب طیب عزیز
                          چپ و راست به مفهوم گذشته پایان یافتن..در عصر حاضر تلاش برای شکل گیری نوعی سنتز بین تز راست و انتی تز چپ در جریان است.که گویا جامعه مدنی و...رقیب جدی این دو هستند.
                          عرض ادب مجدد

از دانش شما بزرگوار همیشه استفاده کرده ام و طبق وظیفه سپاسگزارم

دقیقا همینطوری است که شما دوست فرهیخته فرموده آید و این راه ادامه دار است

خیلی مخلصیم

نظر

• vion
                            عضو فعال
                            • Oct 2020
                            • 825

عرض ادب مجدد

از دانش شما بزرگوار همیشه استفاده کرده ام و طبق وظیفه سپاسگزارم

دقیقا همینطوری است که شما دوست فرهیخته فرموده آید و این راه ادامه دار است

خیلی مخلصیم
                            درود جناب طیب عزیز
                            لطف دارین.سپاس گزارم
                            ارادتمندیم.

نظر

• pournikdast
                              ستاره‌دار(2)
                              • Oct 2020
                              • 525

سلام و عرض ادب...
                              سه روزی هست داریم راجع به یکی از موضوعاتی که بسیاری از ایرانی ها گارد شدیدی نسبت بهش دارند، بحث و تبادل نظر میکنیم...
                              و انصافا عجب کاربران و دوستان باسواد و فرهیخته و با کلاسی، بدون تعارف چقدر از همگی یاد گرفتم...
                              اگر بخوام کمی صادقتر باشم، هدف بنده هم از طرح این مطلب صرفا همین بود که گفتمانی شکل بگیره و همه ی دوستان مشارکت داشته باشند...
                              سالها پیش جوانان به اصطلاح سوپر حزب اللهی یک سایتی داشتند به اسم افسران جنگ نرم، که هر کسی یک صفحه خبری و تحلیلی مجزای خودش رو داشت؛ من هم اون زمان هنوز فریب خورده و امیدوار به جریان اصلاحاتی زیر پرچم جمهوری اسلامی بودم، با کله ی داغ...
                              من و یکی دیگه از دوستان که بعدا یک خبرگزاری اصلاحاتی رو تاسیس کردند، تقریبا تنها کاربرانی بودیم که حکومت رو خیلی جدی نقد میکردیم، اخطارهای جدی میگرفتیم، مدام تعلیق میشدیم، پستهایمان پاک میشد، اما باز کار خودمون رو حتی شده با گفتن پیامها در قالب طنز و شوخی ادامه میدادیم...
                              یادمه ماههای اول کلی فحش میخوردیم، تحقیر میشدیم، بچه های سایت فکر میکردند ما شیطان رجیم هستیم، اما بعد از مدتی خیلی از همون جوانان دوآتیشه ی طرفدار حکومت یه جورایی رفیق بنده شده بودند، حتی بیرون از فضای مجازی، البته معمولا باز هم نظرات بنده رو قبول نمیکردند اما کمی تعدیل شدن را میشد کاملا در برخی نظراتشون حس کرد...
                              سرتون رو درد نیارم به نظر بنده کمترین اگر قرار باشه حکومت تمامیت خواه فعلی تغییری بکنه، باید بشود تا حدتوان جذب صورت بگیره، از هر نظر و اندیشه و سلیقه ای و باز به نظرم ایجاد اختلافات ظاهری بین توده ها از روشهای اصلی حکمرانی حکومتهای خودکامه است...
                              .................................................. .................................................. ...........
                              جناب علیرضای عزیز...
                              بسیار عالی نوشتید و با بخش بزرگی از نظرات شما هم، بنده همسویی داریم؛ به نظرم در بعد اقتصادی متمرکز شدن اقتصاد به هر شکلی در تضاد با حفظ سلامت و عدالته، در کل فکر میکنم قدرت متمرکز از هر نوعی مترادف با نظارت ضعیف تر و طبیعتا فساد بیشتره...
                              .................................................. ...............................................
                              جناب طیب عزیز...
                              به به بالاخره انقدر نوشتم تا شما هم تشریف بیارید، الان جبهه ما هم جون میگیره (مزاح) /.:biggrinsmiley.:/
                              طیب جان از اقتصاد اتریشی به درستی فرمودید؛ اما اگر امکان داره تحلیل خودتون رو از دلایل ناکامی تداوم حکمرانی اندیشه چپ، و همچنین دلایل مرتبط با بحث حکومت ها در شکل گیری جنبش های چپ هم اشاره ای داشته باشید...
                              .................................................. ..............................
                              جناب بیفور عزیز...
                              بیفورجان، این تعمیم همان طور که گفتید خطای شناختی خانمان براندازی است...
                              البته همه ما کم و بیش درگیر این خطا هستیم، چون در اولین مراحل شکل گیری پردازش شناختی در کودک، او یاد میگیرد که با طبقه بندی و ترکیب سریعتر پردازش میکند تا تحلیل و تجزیه؛ البته که دسته بندی هم از مهمترین توانایی های شناختی است؛ منتهی مشکل از جایی شروع میشود که ناخواسته ترکیبهای ناهمگن و بیربط میسازیم...
                              بگذارید مثالی بزنم، فرض بگیریم که در تاریخ از هیتلر شخصیتی خودکامه تر و خونخوارتر نداشته باشیم، اما من نوعی جایی از کاریزما و توانایی تاثیرگذاری این شخصیت جانانه تعریف و تمجید کنم، آیا این بدان معناست که من فرد بی عاطفه، نادان و یا متخاصمی هستم، به زعم بنده خیر...
                              من ممکنه تمام ویژگیهای منفی هیتلر رو قبول کنم اما باز هم او را فردی تاثیرگذار با قدرت تاثیرگذاری قابل ستایش بدانم، که ارزشمند برای بررسی و الگوبرداری است در برخی جوانب است...
                              .................................................. .................................................. ......
                              بگذارید از همین مثال برویم سراغ سوالی که بارها مطرح شد و هنوز پاسخ دقیقی دریافت نکردیم؟
                              چون من هم مثل جناب احسانی وقوع پدیده ای مثل چپگرایی و یا حتی انقلاب را بیش از آن که محتوایی و مرتبط با اشخاص ببینم، فرآیندی و مرتبط با تحولات کلان جامعه ارزیابی میکنم :

در شکل گیری اندیشه های چپ و در مقیاس وسیعتر اندیشه های انقلابی در وقوع انقلاب، نقش متغیرهای مرتبط با حکمرانی حاکمان ایران چه عواملی بوده است؟

خانمی برای زوج درمانی به من مراجعه میکند و یک ساعت از دلایل و ویژگیهای منفی مرتبط با همسرش که به رابطه شان آسیب زده صحبت میکند!!!
                              آخر جلسه از او سوال میکنم، خب خانم عزیز، بعد از اشاره بسیار مفصل به نقش شوهرتان لطفا کمی هم از نقش خودتان هم که کار رابطه به اینجا رسید بفرمایید...
                              خانم شروع میکنه :
                              -خیلی زیادی باگذشت و مهربان بودم...
                              -خیلی کوتاه می آمدم و اعتماد میکردم...
                              -زیادی خوب بودم و بهش رو میدادم...
                              معنی این جمله های فرافکنانه یعنی این خانم هیچ نقشی برای خودش درشکل گیری مشکلات در رابطه قائل نیست...
                              حال وقتی در یک رابطه محدود زوجی ما معتقدیم حتما هر دوی زوجین، در بروز مشکلات کم و بیش (حتی شده فرض محال بگیرید 90 به 10) مقصر (بخوانید موثر) و تاثیرگذارند...
                              حال آیا میشود در یک پدیده بسیار بسیار بزرگتر مثل انقلاب، با صدها متغیر تاثیرگذار؛ که زمانی از عوام تا خواص جامعه را درگیر کرده، هیچ نقشی برای حاکمان به جز لطف زیادی در نظر نگیریم؟

نظر

• abdollah000
                                عضو فعال
                                • Apr 2022
                                • 1492

جناب طیب اسم از صمد بهرنگی بردن
                                سال 58 من کتابهای ماهی سیاه کوچولو و الدوز و کلاغها رو خریده بودم
                                یک روز بعد از ظهر جلوی کتابفروشی چشمم به کتاب تلخون و کچل کفتر باز و افسانه های اذربایجان افتاد
                                پول نداشتم بخرم
                                جلوی کتاب فروشی یکی زد به شونه هام
                                برگشتم دیدم یک خانم محترم گفت کتابها رو دوست داری
                                منم گفتم بله ولی پول ندارم..... فوری رفت کتابفروشی هر 3 جلد کتاب رو برام خرید
                                همینکه به طرف خونه حرکت میکردم دیدم 2 نفر کمیته ای جلوی منو گرفتن و گفتن که این کتابها رو کی برات خریده
                                گفتم یک خانم
                                یکیشون برگشت گفت حرومزاده های کمونیست ببین چیکار میکنن

ادم دلش میسوزه یک مشت جوان پاک وارد این دست بندی ها شدن و بفنا رفتن..... افراد بالای تشکیلات فلنگ رو بستن

نظر

در حال کار...
                                X